Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83201) V/ válasza francois8 (#83200) üzenetére


V/
Topikgazda

Küldtél neki képeket? Arról hogy mi volt a licit tárgya és az hogy mit kaptál? Azt csak meg kéne értenie.

(#83202) francois8 válasza V/ (#83201) üzenetére


francois8
tag

Igen, küldtem neki másodjára is képet. Egyenlőre nem reagált semmit. Hogyan tudnám megkapni a saját liciten nyert termékem? Ebay-nek van erre valami opciója?

(#83203) mzso


mzso
veterán

Helló!

Az ebay-en manapság sem kell megadni semmi csomagszámot az eladónak. Csak beállítja, hogy elküldve és ennyi? Aliexpressnél legalább látom amíg Kínán belül mozog.

Más: van valami jelentősége, hogy milyen indokkal töröl egy rendelést az eladó? Nekem azt írja, hogy a vevő kérésére, ami nem igaz. Épp azért piszkáltam, mert még nem adta fel a csomagot.

(#83204) V/ válasza mzso (#83203) üzenetére


V/
Topikgazda

Kellene, mert a pénzhez mostanában úgy fér hozzá hogy ezt meg kell adni és ha visszajeleztünk hogy megkaptuk.
Én ha nem látom akkor rákérdezek, mert nem akarom hogy emiatt ne kapja meg a pénzt. :))
Nincs jelentősége, de törölheti, mert esetleg az árvíz elvitte, ellopták, akkor nem a vevő kéri, mert azt a terméket szeretné, pont az a gond hogy az eBay szó nélkül elfogadja ha az eladó törli, nem igazán kell igazolnia.
De persze vevőként is kérhetem, de akkor azt nem neki róják fel és sztornózzák a jutalékot amit fizetnie kellene.

[ Szerkesztve ]

(#83205) mzso válasza V/ (#83204) üzenetére


mzso
veterán

Hmmm. Nekem nem adott meg semmit. Csak annyi van hogy "shipped".

Erről jut eszembe, hogy már "shipped" status-u volt a korábbi csomag és úgy törölte a "vevő kérésére". Nagyon logikus, hogy ezt csak úgy megengedi az ebay amikor már elvileg úton van...

(#83206) V/ válasza mzso (#83205) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, én is találkoztam ilyennel, de biztos megsemmisült a szállítójárművön, vagy ellopták a postás autóját.

(#83208) parkr válasza V/ (#83204) üzenetére


parkr
őstag

tegnap adtam fel a csomagot, ma már a számlámon a pénz.
semmi jelentőssége a feedbacknek tudtommal.

ha tracking nélkül nem lehetne feladni akkor lenne egy csomó kamu TN, mint az alin. mert van amit tracking nélkül küldenek. /kis értéke miatt/

#83205 mzso van olyan is hogy "mar as not shipped"
pl. ha rendelsz egy kristály poharat, becsomagolják, shippednek jelölik mert már viszi is feladni, de közben leejti a lépcsőn és csörög a dobozban, akkor is követelnéd a terméket?

[ Szerkesztve ]

(#83209) V/ válasza parkr (#83208) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha visszaemlékszel többen panaszkodtak hogy majd egy hónapra visszatartják neki a vételárat és olyanokat is írtak nekik. Az eBay írta a kézbesítési visszajelzést.
Azt gondoltam hogy ez egységes, nem pedig szívatós dolog, egyesek azonnal megkapják, mások meg hetekig várnak a pénzre, eléggé komolytalan hozzáállás az eBay részéről, főleg úgy hogy a bankszámlánkra "inkasszó jogot" adtunk nekik, szóval indokolatlan a visszatartás.

Amit nem lehet a szállítónál nyomon követni az nem nyomkövetési szám, az eBay nyomon követhetőt vár el, kamu számmal könnyű lebukni. Én az elvárást írtam, minden küldeménynek van azonosítója, csak lustaság nem beírni.

(#83212) cbmfan


cbmfan
senior tag

Dániából vettem notihoz kijelzőt, ez az utolsó track info:

2021-09-17 11:51
An error has occurred in the routing of your shipment. We are making every effort to ensure that he resumes his journey and ask you to accept our apologies.

Ez most mi akar lenni? Feladó elcseszte címzést és utólag módosíttatta? MP részéről semmi info.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#83213) V/ válasza cbmfan (#83212) üzenetére


V/
Topikgazda

A Magyar Posta szállítja? Rossz helyre küldték, szokott ilyen lenni. Volt akinek Görögországból hozták vissza.

(#83214) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Üdv!

Mai érdekesség, szept 13.-án feladtam egy ajánlott levelet Romániába (Temesvár)
ami azóta ott kering. A vevő kint él Angliába azt kérte Román címre menjen a levél.
OKé, mikor már két hete keringett a csomagom Temesváror, írtam az ürgének hogy szerinte minden rendben?!
A válasz majd odaér, meg nem hagytak értesítőt stb, írtam hogy fel kellene a helyi postát hívni mégiscsak mi a helyzet.
A válasz nincs értesítő nem tudja kit kell hívni, meg itt a hangneme is változott hogy én miért vagyok agresszív stb amit nem is értek :) Hozzáteszem nagyon becsomagolt, de törékeny árú.....
Ma meguntam a dolgot pátyolgassuk a vevőt, én felhívtam a Magyar postát azt mondta a hölgy hogy 27.-én volt sikertelen kézbesítés, a Román postán át lehet venni a csomagot.

Írtam az ürgének hogy nyugi majd én innen intézkedem, megírtam mi van, megint agresszív voltam persze :) Megírtam neki ha vissza jön a csomag és újra kell küldeni nem fogom saját költségen az biztos, a vásárlás másnapján feladtam, szerinte az az én kötelességem lenne hogy odaérjen a csomag időben. No de ha nem veszik át? Az az én bajom? Ha ez a majom refundot kérne, vagy bármit reklamálna ebay-nek gondolom látják a levelezéseinket mi lenne? Kb egy hete tépem a szám hogy csináljon valamit mert követés szerint valami nem oké

(#83215) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Venni akarok német Ebayről cuccot.. bugázó régebbi PC elektronikai cuccokat keresek mindig, licites..olykor gyári kocsialkatrész.
De az van kiírva hogy magyarországra nem szállít... hogy tudom rávenni az echte németet hogy ugyan még is postázzon már laza 30-40eurokért.? :B

Mivel anglia kb megszűnt létezni (VÁM Áfa stb) honnan érdemes még vásárolni? (pedig nekem kurvajó árakon voltak...és úri emberek voltak mindig...pacek küldtek mindent.)
Szóval olasz osztrák? Francia?
Franciáktól már volt, hogy megszívtam (nem azt küldte ami a képen volt) pedig francia kocsihoz valót kértem :D

(#83216) V/ válasza angyalpc2 (#83215) üzenetére


V/
Topikgazda

Javaslom hogy nézz utána Mailbox.de-nek, egy csomagfogadó cég, az ő címükre Zittau-ba elküldik és ők továbbítják a magyar címedre. Van olyan opció is hogy több csomagot összeváratsz velük és együtt küldik el, ez a szolgáltatás ugyan egy évre 14.50 EUR, de olcsóbbra jön ki a szállítás, mindig a GLS-el hozatom, 2 munkanap és itt van és olcsó, szerintem, itt a Magyarországra a szállítási lehetőségek és az árak. Persze ez a Németországon belüli szállítási költség felett van, de az néha ingyenes vagy nem sok.
Másik dolog még az hogy július 1-től a vásárló országa szerinti áfát kell fizetni, de mivel Zittau-ba postáznak mert ott a vásárló és az országon belül van a német áfát számolja az eBay ha épp lenne.

(#83217) V/


V/
Topikgazda

Október 1-től nemzeti ünnep van Kínában!


Október 8-tól indul az élet.

(#83218) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Ebayről vennék technikai kütyüt cégre, de az elszámoláshoz számla vagy valamilyen bizonylat kell. Hogyan lehet ezt csinálni? Nem látok ilyen lehetőséget.

(#83219) totyak


totyak
aktív tag

Üdv!
Angol e-bay-ről GSP-vel jönne a csomag hozzám. Licites termék, látom a postaköltséget és a jelenlegi Import charges-t. Na most, ha feljebb megy a licit, hogy tudom kiszámolni, hogy mennyi lenne az Import charges? Nekem nem úgy tűnik, hogy az ott kiírt mennyiség a tétel jelenlegi ára+postaköltség 27%-a. Vagy nem is annyinak kell lennie? Lényeg a lényeg, hogy szeretnék utánaszámolni, hogy mennyi lesz, ha emelem a licitet.
Illetve, ha GSP-s a csomag, akkor itthon már csak a 400 vagy 800Ft lesz az extra költség, ugye? Köszönöm

(#83220) V/ válasza kalapacsolok (#83218) üzenetére


V/
Topikgazda

A számlát az eladó szokott adni, nem a vevő készít. Kérdezz rá az eladóra hogy tud-e adni, de ha a magánszemély fiókod adatai alapján vásárolsz, nem igazán számohatsz el cégnek, mert az eladó a vevőnek állít ki számlát.

(#83221) V/ válasza totyak (#83219) üzenetére


V/
Topikgazda

27%-al szorzod a termék ár és a posta költség összegére. Angliából nem biztos hogy a Magyar Posta fogja kézbesíteni, lehet az ő díjuknál több a költséged, mert ha DPD-és akkor a francia cégüknek fizetni kell 7,50 €-ot. Engem megszívattak a franciák mert nem küldtek értesítőt a fizetésről és visszafordították a csomagot mivel nem fizettem ki a kezelési díjat. Hiába volt GSP-s.

(#83222) kalapacsolok válasza V/ (#83220) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

világos, csak úgy értettem, mit tudok csinálni, hogy letölthessem stb.

(#83223) totyak válasza V/ (#83221) üzenetére


totyak
aktív tag

Szia!
Ezt most nem egészen értem, amit leírtál.

Jelenleg 19,99 a licit. 12,55 a posta és azt írja, hogy most 10,55 az import charges. 19,99+12,55-nek a 27%-a nem 10,55.
Igen, DPD-s lesz, írja az eladó a leírásban. Akkor most mi történik, pluszban kell még fizetnem a fenti összegeken felül 7,5 eurót?

Kezd nekem egyre bonyolultabb lenni, hogy mikor, kinek, mire, mennyit fizetek és kicsit úgy érzem mindenki csak lehúzza az embert. Régebben nem kellett ennyit vacakolni, ami ki volt írva, azt fizettem és pont.

(#83224) V/ válasza kalapacsolok (#83222) üzenetére


V/
Topikgazda

E-mailben, eBay üzenet mellékleteként küldi ha csinál számlát az eladó

(#83225) V/ válasza totyak (#83223) üzenetére


V/
Topikgazda

A leütés utáni árra és az akkor választott szállítási díjra számolja fel a 27 %-ot ha magyar a nyertes, most amit írsz az eladó által megadott minimálárhoz számolt tájékoztató kiírás, nem a tényleges érték. Ráadásul ha több szállítási mód van akkor a magasabb értéket veszi alapul. A magyar áfa a legmagasabb az EU-ban a 27/%-ával, 10,55 az meg úgy 32%-nak látszik, annyit nem fognak kérni.
A licitálásnál nem igazán lehetett tudni hogy mi lesz a vége és akkor még nem a vevő országa szerinti áfa volt felszámolva, hanem azé az országé ahonnan vásárolva lett, ez így volt 2021.január 1-től június 30-ig angol viszonylatban is, előtte meg Anglia EU-s ország volt, tehát nem kellett import charges-t fizetni, vámolni.

Július 1-től megváltozott az EU-n kívülről történő vásárlás, az eBay levonja a 27%-ot, de a szállító kérhet kezelési díjat, mert az áfa kifizetése ellenére ezekre a termékekre is kell vám-árúnyilatkozatot a vám felé leadni. Náluk a magyar posta ezért elkér 399 Ft-ot ha online fizeted vagy 799 Ft-ot ha a kézbesítéskor fizeted ki.

Eddig a DPD francia cége a Chronopost intézte az Angliából az EU-ba történő szállítás vámolási dolgait ők ezért kérték a 7,5 €-ot. Akkor amikor az én problémás esetem történt akkor írtak olyat hogy majd az lesz hogy Mo-on lesz intézve, azt nem tudták megmondani hogy IOSS rendszerű beszerzés esetén mennyi lesz az vámkezelés díja, de nincs információm hogy bármi változott volna és ezért írtam ezt.

(#83226) modflow


modflow
veterán

Jött most email, hogy csomagom jött külföldről, fizessek neten 400 Ft-ot, vagy utólag 800 Ft-ot.
Mondom oké, inkább kifizetem neten.
De a köcsög mobil oldal visszalépett és most ezt írja:

De nem is fizettem még ki!!!
Hogy tudom kifizetni?
Nem akarok utólag dupla árat fizetni.

(#83227) V/ válasza modflow (#83226) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát én nem mobilon fizettem volna, de banki jóváhagyásos dolog az végig futott? De nem tudom mikor próbáltad mert a Posta saját bevallása szerint délig karbantartást csinált és nem minden működött, és lehet hogy náluk még mindig dél van.
Holnap reggel 8 után fel tudod hívni őket és egyeztetni ha a bankból elment a pénz, gondolom még holnap is benne leszel a 48 órában és ha nem lett kifizetve akkor lehet újból fizetni

(#83228) modflow válasza V/ (#83227) üzenetére


modflow
veterán

Hát jó, hülye voltam, hogy mobilról akartam, de kényelmesebbnek tűnt. :D
(Nem futott végig semmi, mert hozzáértem a vissza gombhoz. :D )

Később jött fizetési igazolás, hogy sikertelen, így újra aktív lett a link. Szóval kitudtam fizetni.
Szerencsére így megoldódott, csak kicsit lassú volt a rendszerük.

(#83229) V/ válasza modflow (#83228) üzenetére


V/
Topikgazda

Legalább ez a része már működik mert tegnap déltől nem lehetett fizetni, hibát dobott mindig.

(#83230) totyak válasza V/ (#83225) üzenetére


totyak
aktív tag

Huh, azt hiszem akkor kezdem érteni.

Tehát, a licit megy, amíg megy, lesz egy összege. A GSP-s postaköltség hozzánk marad fixen 12,55 ennél a terméknél és a rendszer a végén majd érzékeli, hogy magyar felhasználó nyert és ezután a licit végösszege + a 12,55 27%-át adja ki nekem import charges-nak.

Mivel a vevő egyértelműen írja, hogy DPD-s csomagküldés lesz, így erre a 7,5 eurós tételre számíthatok, ellenben a Magyar Posta keze nem lesz benne a dologban, tehát sem 400, sem 800Ft nem játszik ebben az esetben. (Pedig jobb lenne, mint 7,5 euró)

Jól értem?

Hogyan és hol kapok értesítést, hogy fizessek a DPD felé, ha kell? Ez a 7,5 euró nem lesz automatikusan beleépítve a licit megnyerése után fizetendő teljes összegbe?

(#83231) V/ válasza totyak (#83230) üzenetére


V/
Topikgazda

Lehet hogy nem lesz a DPD-nél költséged, de ezt csak ők tudják megmondani. Érdemes lenne pontosítani velük, én inkább már kerülöm őket, mert azzal a csomagvisszaküldéssel vagy 150k veszteségem lett. Egy egyedi, gyűjtői darab volt magas eszmei értékkel. És az eladó sem kapta vissza tőlük, legalábbis ezt írta. Az hogy licitre kifizetett pénzt visszakaptam az nem igazán kárpótolt.

Arra figyelned kell hogy ha az eladó nem állította be hogy a vevő telefonszámát is kapja meg akkor sem e-mail címed, sem telefonszámod nem lesz az eladónál meg és ezek kellenek akárki is szállítja a csomagot.
Ezt valahogy el kell juttatni hozzá - az eBay üzentekben nincs engedélyezve ilyen - és a csomagon, ha elektronikusan rendeli meg a szállítást akkor ott is be kell írni, ugyanúgy az eBay IOSS azonosítóját és fizetési "számlaszám"-ot is, nehogy kétszer keljen áfát fizetni.
Ha van elérhetőségi adatod akkor azok valamelyikén értesítenek.
Az eBay ezeket a szállítási szolgáltatói díjakat nem tudja beépíteni, bekérni mert ahány ország és szállító annyiféle lehet.

[ Szerkesztve ]

(#83232) rednifegnar válasza totyak (#83230) üzenetére


rednifegnar
senior tag

nekem jo fejek voltak a dpd-sek en szeretem oket. multkor japanbol jott csomagom, felhivtak es probaltak "megoldani" hogy ne nagyon kelljen semmi sarcot fizetni, sikerult is. amugy engem kezbesites elott hivtak a vamkezeles miatt igy annak a koltsege is elmaradt. eleg sokxor vasaroltam mar dpd fuvarral jovo csomagot es nekem jok a tapasztalataim (teny h nagyon ritkan vasarolok eu-n kivulrol).

A camera does not make art, the artist makes art.

(#83233) kalapacsolok válasza V/ (#83224) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

kköszi

(#83234) gyulaszu


gyulaszu
senior tag

Sziasztok,
nem teljesen ide való, de látom itt megy most a postai vámkezelés téma.
Mi alapján dönti el éspedig kicsoda, hogy valami, ami EU-n kívülről érkezik vámköteles-e vagy sem? Posta hozott nekem valamit Izraelből és szabtak ki rá 81 forint vámot, plusz a 799 forintot is fizettem. Kifelé én is küldtem Indiába és az ottani fogadó kért CN22-t így: gift, 3 usd, hobby item.
Ha én is így kérném legközelebb, akkor nekem sem lenne vám elé állítva?
Csere-bere a téma, vagyis valóban hobby és ajándék.

gyulaszu

(#83235) V/ válasza gyulaszu (#83234) üzenetére


V/
Topikgazda

A vámolási témánál leírva az Összefoglalóban hogy az ajándék téma miként működik.
Minden EU-n kívülről jövő vámoláson esik át (itt nem értendő az hogy EU-n belüli szállítással kapod a postától meg), nincs kerülő.

Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) -nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat- akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes.
A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve, ezt az alábbi adatokkal szükséges elkészíteni: feladó és címzett adatai (név és cím); küldemény postai azonosítószáma, küldemény pontos tartalma, értéke, mennyisége, ajándék meghatározás és a feladónak kell aláírással igazolni.
Az ÁFA és vámalap a vételár és szállítási költséggel együtt értendő.
Ha fizetsz érte akkor nem ajándék mindegy hogy mit kérsz az eladótól mert nem elég az hogy az van ráírva hogy ajándék.
És India nem esik az EU-s vagy magyar szabályozás alá, náluk más a vám és áfa törvény.

A posta ezt adja tájékoztatásként:
A legfeljebb 45 euró értékű ajándékküldeményekre vonatkozó áfamentesség továbbra is alkalmazható, ha magánszemélytől magánszemélynek érkezik ajándékba áru.
Ha ajándékként szeretné vámkezeltetni a magánszemélytől érkező küldeményét, akkor még a küldemény Magyarországra érkezése előtt, előzetesen Import Vámkezelési Megbízást szükséges adni a Postának. Ebben az esetben a vámkezelésért megbízásos postai vámkezelési díjat kell fizetnie. Ez mint tudod viszont 4000 Ft
Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy kisebb értékű áru esetén (~10.000 Ft küldeményérték alatt) érdemes átgondolni, melyik eljárással vámkezelteti a küldeményt. Ha automatikus postai vámkezelés keretében történik a vámeljárás, akkor ugyan 27% áfa is terheli a küldeményt, viszont kisértékű küldeményeknél az alacsonyabb sávos postai vámkezelési díj miatt összességében kevesebbet kell fizetnie, mint megbízásos vámkezelés esetén.

[ Szerkesztve ]

(#83236) gyulaszu válasza V/ (#83235) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Ez jó. Vagyis mindenképp fizetni kell. Ki lenne az a hülye aki nem a 800 vagy 400 forintot fizetné a 4000 helyett?
A kérdés lényege az lett volna, hogy ki dönti el és mi alapján? Ha Izraelből jön a levél, valaki megtapogatja, átvilágítják? Ha kicsit vastagabb, vagy súlyosabb, akkor vámköteles?

Egyébként tényleg csere-bere vagyis nem fizetek azért amit kapok, hanem küldök az enyémből

Azért köszi. Majd beleolvasok a posta topikba is... :R

gyulaszu

(#83237) V/ válasza gyulaszu (#83236) üzenetére


V/
Topikgazda

Mint írtam minden az, ami harmadik országból érkezik és terméket tartalmaz, természetesen átvilágítják és a kereső kutya is szagolgat. Papírpénzt sem érdemes beletenni a borítékba, mert azt is kiszúrják.
Az ami nem tartalmaz terméket ahhoz sehol nem kell vám-árúnyilatkozatot mellékelni.

[ Szerkesztve ]

(#83238) cbmfan


cbmfan
senior tag

Visszajött egy küldemény majd két hónap után mert az ember rossz címet adott meg ami csak utólag derült ki. Első körben rám akarta kenni, hogy én írtam rá rosszul, de ennek ellenkezőjét bizonyítja az ajánlott papír és fotó a csomagról címzéssel. Most pampog, hogy vagy visszafizetem a teljes árat, vagy küldjem újra az én költségemre. A 60 nap holnapután lejár, bizonyítékom van, hogy az ő hibája, ebből vajon mi lesz ha nekiáll problémázni? Szerencsére EU-n belüli, de ha nem az lenne ezt is nekiállnának vámolni?

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#83239) V/ válasza cbmfan (#83238) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, bár ilyen esetben szoktuk használni a kiküldéskori CN23-at hogy az jött vissza és így mivel nem vásárolt termék nincs áfa.

(#83240) totyak válasza V/ (#83231) üzenetére


totyak
aktív tag

A My eBay --> Account --> Personal Information fülön meg van adva a telefonszámom és mail címem. De hát honnan tudjam én azt, hogy megkapja-e őket nyertes licit után. Te meg azt írod, hogy üzenetben nem engedi küldeni az eBay. Ez így elég patthelyzet.

Legfeljebb annyit tudok tenni, hogy nyertes licit esetén írok az eladónak, hogy ne felejtse el feltüntetni a csomagon, meg minden egyéb helyen az elérhetőségeimet, ha vámolni kellene a cuccot. Ha nem tudja az adataimat, ebben a pillanatban csak lesz annyi esze, hogy ezt megírja nekem.
Amúgy az eBay üzeneteket ellenőrzi valaki, vagy miért nem lehet ilyen adatokat küldeni ott?

(#83241) V/ válasza totyak (#83240) üzenetére


V/
Topikgazda

Hiába van beírva, a GDPR vagy akármi miatt egy külön opció az eladóknál hogy kéri-e a telefonszámot. Leírod az adatokat és jól olvasható képként csatolod egy üzenethez, a rendszer azzal nem tud mit kezdeni. Nem valaki, hanem valami ellenőrzi és pont az automatákkal van gond.
A szerződési feltételek tiltják a direkt kapcsolatfelvételt, mert akkor ugye meg lehet kerülni az eBay-t, úgy is tudnál vásárolni hogy az eBay nem kap jutalékot.

Régebben volt egy eset, elküldtem az e-mail címemet mert nem akart reagálni az eladó egy kérdésemre és egyszerűbb lett volna megmagyaráznom hogy mit szeretnék, 1 hét büntit kaptam, nem léphettem be.

(#83242) rednifegnar válasza totyak (#83240) üzenetére


rednifegnar
senior tag

en ugy szoktam hogy a telefonszamom beleirom a nevembe es a cimembe is, nem kulon mezobe hanem siman mintha a nevem/cimem resze lenne, igy legtobbszor rakerul valamilyen formaban.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#83243) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Sziasztok!

Egy kérdés, volt a Kanadai eladásom, aminél jelenleg ugye tartják a pénzem, pár oldallal visszább kitárgyaltuk. Viszont a mellékelt kép alapján megint mindent levontak a tranzakciónál, így nekem nem fog érkezni havi számla? Jelenleg üres az a rész, nincs tétel.

(#83244) V/ válasza Sanyaaa26 (#83243) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt külön kell beállítani mint kiderült, a bankszámáról vonják le direktbe.

(#83245) Sanyaaa26 válasza V/ (#83244) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Mármint jól értelek e, ha nem állítom be ez a fajta elszámolás van ami nekem (jobban tetszik), ha beállítom akkor havi számla van amit közvetlen a számlámról vonnak?

(#83246) V/ válasza Sanyaaa26 (#83245) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak azt tudod beállítani hogy küldjenek számlát, de az automatikus levonást nem befolyásolja, a pénzt leemelik mindenképp. Azonnali beszedési megbízási lehetőséget adtál nekik a megadott bankszámlára. Ezért nincs is értelme a bejövő pénzt visszatartani.
A számlát később is lekérheted.

[ Szerkesztve ]

(#83247) Sanyaaa26 válasza V/ (#83246) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Esetemben a 45 dollárt leemelik? Mert nem látom értelmét, ha amúgy is levonták a vissza tartott összegből. Vagy csak az ilyen feltöltési díjakat stb...

(#83248) V/ válasza Sanyaaa26 (#83247) üzenetére


V/
Topikgazda

Amit már egyszer levontak azt nem fogják még egyszer. De úgy lesz hogy ennyivel lesz kevesebb amit kiutalnak és úgy lesz a levonás.

[ Szerkesztve ]

(#83249) Sanyaaa26 válasza V/ (#83248) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Értem az úgy teljesen rendben van. Ez ugye arra az egyszeri eladásra vonatkozik, annak a költségeire.

A feltöltési díjakak például számláról vonják? Egyéb költségeket ha van...

(#83250) V/ válasza Sanyaaa26 (#83249) üzenetére


V/
Topikgazda

Az a hirdetéshez tartozik, azzal együttvéve van felszámolva (nálad most nincs), ha valami havi előfizetéses azt meg külön.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.