Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
PROTRON #82149 üzenetére
Valóban azt írta V, és szerintem én arra kérdeztem rá:
"The $ 48.67 Taxes (I framed in red) in the attached image
is exactly the same as the Hungarian tax: exactly 27 percent of the price + shipping cost of the products.
Is this the Hungarian tax that I pay you at the time of purchase and are you forwarded to the Hungarian authorities?"Ez Google fordítóval: "
A mellékelt képen szereplő 48,67 dolláros adók (piros színnel kereteztem) pontosan megegyezik a magyar adóval: a termékek árának + szállítási költségének pontosan 27 százaléka. Ez az a magyar adó, amelyet a vásárláskor önnek fizetek, és továbbítja a magyar hatóságoknak? "
És én azt írtam nekik, hogy a magyar hatóság szerint vámot nem kell fizetnem, és nem az adóra írtam.
Ettől lehetett volna konkrétabban? Ha igen, kérlek írd be az angol mondatokat, és megírom nekik, hátha....
Nem vagyok nagy angolos, ha rossz a fordítás, jelezzétek.
Hogy az ügyfélszolgálatos nem érti a dolgát, nagy probléma.
Normális weboldal magától tájékoztatná a kedves vásárlót, kell-e fizetni az átvételnél. -
PROTRON
addikt
válasz
peter889 #82144 üzenetére
Szerintem laikusként nem egyértelműen arra kérdeztél ami számít.
V/ azt írta hogy csak akkor nem kell fizetned a magyar hatóságok felé, ha Ők a beszedett összeget eljuttatják a magyar hatóságokhoz, aminek van pár módozata és feltétele. Erre kellett volna rákérdezni.
Így a szintén laikus ügyfélszolgálatos nem tudta hogy mit kérdezzen meg a céges pénzügyes emberkétől. Csak az általános infókat adott az alapján hogy Te megírtad a magyar hatóság válaszát, akik szintén nem ellenőrizték teljeskörűen a folyamatodat.
-
válasz
mokus1 #82147 üzenetére
Ha bankszámládra történő kiutaltatásra gondolsz annál mindig a PayPal konvertálja a devizát. Az egyenleg feltöltéshez is csak forintban lehet utalni magyar fiókok esetén.
Ha adsz hozzá bankkártyát akkor lehet a vásárláskor és pénzküldéskor a kártyakibocsájtó árfolyamát használni, egyéb eset nincs -
mokus1
addikt
Paypalon lehet azt állítani, hogy kiutalásnál ne a paypalos konverziót használja? Befizetésnél tudom, hogy van de kifizetésnél nem találom.
Köszönöm a segítséget.
-
peter889
őstag
Köszi a választ.
És az internetes távkereskedésnél nem lehet visszaigényelni az Áfát?
Mert szerintem az lenne a logikus, hogy annál külföldi vásárlás esetén eleve nem lenne felszámolva Áfa. Hiszen akkor nyilvánvaló, hogy nem az árusító országba kerül.
(Bár ez a konkrét ügyemnél nem lényeges.)Igazából azzal nem vagyok kibékülve, hogy egy internetes áruház ennyire nem tud normális tájékoztatást adni. Az a gyanúm, nem kellene már semmit fizetnem az átvételhez, csak a "tájékoztató" hölgy nem igazán érti a dolgát.
-
válasz
peter889 #82143 üzenetére
Nagyon egyszerűsítve a válaszokat.
Általános vámszabály ha az illető a megvásárolt termékkel elhagyja az adott országot akkor legkésőbb a határon visszaigényelheti az áfát.
Internetes távkereskedésre nem érvényes.Minimum az eladáskor az árban az adott ország áfája benne van.
Az EU-s szabály magánszemély vásárlása esetén is érvényes, még ha 1 darabot s vesz, a kereskedő forgalma határozza meg. Az EU-n belül az adóhatóságok eljuttatják az adott országba az áfá-t.
Írtam, nem tudom milyen szabály alapján számol 27 %-ot. Azt is írtam, hogy csak akkor tekinthető hivatalosan kifizetettnek, ha azt el is juttatják ide. Az nem érvényes ha az USA adóhatóság kapja meg és ők könyvelik le.
A customs duties az a vám fogalma és nem tax, áfa, neked a tax-al van gondod.
Ha neked azt mondták hogy erre a termékre 0% a mértéke hiába több 150 u-nál akkor tényleg nem kel fizetni, bár nem hiszem a hogy az ügyfélszolgálatos rögtön felütötte a TARIC-ot -
peter889
őstag
válasz
peter889 #82143 üzenetére
Ti ki tudjátok hámozni az eladó válaszából, hogy idehaza is fogják tőlem az Áfát kérni?
Esetleg valamit rosszul írtam az üzletnek?Utoljára ezt írtam az üzletnek:
"Dear Store!
The $ 48.67 Taxes (I framed in red) in the attached image
[kép]
is exactly the same as the Hungarian tax: exactly 27 percent of the price + shipping cost of the products.
Is this the Hungarian tax that I pay you at the time of purchase and are you forwarded to the Hungarian authorities?
If so, I no longer have to pay anything on receipt.
If not, why are you asking me for the $ 48.67 tax?
(I note: there is no 27 percent tax anywhere else in Europe, it is the highest in Hungary.)
If I ordered, would you give up with "Free Domicle -F / D-" parity?
The Hungarian tax authority said I would not have to pay customs duties.
Whether I have to pay tax on receipt depends on how you issue the document when you send it.
Thanks for your reply.
Sincerely,.."És ezt a választ kaptam rá:
"Hello,
Since, we are importing this , there is a tax. If your authorities said that you would not have to pay an additional tax, then it sounds like they won't charge you an additional tax.
We can not make changes to the tax , if it shows on the order for your address. We do not change the packaging."[név]"
Customer Service Representative | Good Life, Inc.
887 Gilman Rd, Medford OR 97504" -
peter889
őstag
Köszi szépen, hogy válaszoltál.
Írod:"Ha te személyesen hagynád el az USA-át és kihozod ezt a terméket, akkor kérhetnéd az áfát vissza. Ilyen ugye nincs mert Internetes rendelés."
Mármint úgy érted, ha személyesen vásárolnék az USA-ban és onnan hoznám haza a terméket mint magyar állampolgár, visszakérhetném az USA Áfát?No de itt az internetes vásárlással egyértelmű, hogy nem az USA-ban kerül felhasználásra, eladásra így automatikusan nem kéne fizetnem az USA adót, nem?
Írod: "Az eladó az USA áfát felszámolja. " Gondolom, de nem tudom. Te honnan tudod, hogy felszámolja?
Hogy a magyar Áfát felszámolja, az tény.Írod:
"EU-n belül is egy bizony forgalom határ után az eladó köteles a vásárló országában használatos áfát felszámolni, tehát egyik német eladónál 19% áfát a másiknál meg 27%-ot számolnak fel."
De gondolom, ezek a kereskedelmi mennyiségek, és ilyenkor köteles a bolt a beszedett külföldi Áfát külföldre utalni, különben lopás lenne, nem?Ha egyszer már ki lett fizetve külföldön a magyar Áfa, szerintem nem kérhetik újra. Vagy igen? Mert akkor miért ne kérhetnék akár 10-szer is ugyanazon termék után?
Ha az eladó nem utalja a beszedett külföldi Áfát, hanem lenyeli, az már büntetőjogi kategória, nem?
"Itt az eBay-ne egyértelmű, amely eladónál a termék GSP-s szállítású, annál te fizeted a import charges-t, és azt az eBay logisztikai cége továbbítja az EU-s adóhatósághoz (Írország most) az pedig küldi Magyarországra így itthon nem kerül vámeljárás, áfáztatás alá."
Az én esetemnél akkor lenne minden logikus, ha az eladó továbbítaná a beszedett Áfát Magyarországnak. És erről normálisan tájékoztatna engem is előre. -
válasz
peter889 #82138 üzenetére
Nem azt mondtam hogy itt kettős áfázás van. Még ha annak is tűnik.
Az eladó az USA áfát felszámolja. Ha te személyesen hagynád el az USA-át és kihozod ezt a terméket, akkor kérhetnéd az áfát vissza. Ilyen ugye nincs mert Internetes rendelés.
Amikor beérkezik az országba akkor magyar vám felszámolja az import áfát, akár Internetes, akár személyes behozatal.
Az hogy ez a webshop miért kér 27% áfát azt én nem tudom.
Nem ide tartozhat, de EU-n belül is egy bizony forgalom határ után az eladó köteles a vásárló országában használatos áfát felszámolni, tehát egyik német eladónál 19% áfát a másiknál meg 27%-ot számolnak fel.
Lényeg az hogy Magyarországon a vámjogi szabad forgalomba helyezés miatt kell az áfát fizetni, az hogy ez előtte az USA-ban már áfás áron lett megvásárolva nem számít.
Értelemszerűen ha a 27% áfa a magyar NAV-hoz kerül bármely harmadik ország eladójától, akkor itt nem lesz újból felszámolva.
Ezt mint írtan egy speciális EU adószám birtokában lehet, ha ennek az eladónak nincs akkor az biztos hogy nem fog ide utalni semmit.
Ha mondjuk az ott szokásos 10% áfát számolja fel, akkor is itthon fizetned kell a 27%-ot.
Legfeljebb az kérni hogy ezt a 17% különbséget adja meg kedvezményben. De ha ő sem tudja megmondani hogy miért 27%, akkor ott némi gond van.
Ja még egy dolog, az import áfa akkor is fizetendő ha használt terméket vásárolsz kintről, pedig annál egyértelmű hogy az adott országban kifizették az ott használatos áfá-t.Itt az eBay-ne egyértelmű, amely eladónál a termék GSP-s szállítású, annál te fizeted a import charges-t, és azt az eBay logisztikai cége továbbítja az EU-s adóhatósághoz (Írország most) az pedig küldi Magyarországra így itthon nem kerül vámeljárás, áfáztatás alá.
Ha az eladó a USA postával, vagy futár céggel küldi, akkor nincs import charges tétel, az itteniek vámeljárás keretében szedik be azt amit kell. -
peter889
őstag
válasz
PROTRON #82139 üzenetére
Valahol ezt írják az USA adóiról:
"...3. Sales tax: A Sales tax, tehát az ÁFA fogyasztói adó, amelynek a mértéke minden államban eltérő. Rendszerint 5 és 10 % közötti, egyes államokban azonban egyáltalán nincs ilyen adó."
Szóval egyáltalán nem 27%, mint amit tőlem az üzlet követel külön számlatételben. -
peter889
őstag
Mindezidáig sem közölték az illetékesek, kell-e idehaza fizetnem és ha igen mennyit, az eladó
is csak kitérő választ adott.Ja, már úgy számolja a Taxes-t az oldal, hogy veszi a termékek összértékét, hozzáadja a teljes szállítási költséget, és az összegnek veszi a 27%-át.
Nem értem, miért van az, hogy az eladó rendszerében a tax értékek az adott ország
szerintiek?
Ha Magyarországon bemegyünk a boltba, nem aszerint róják ki az Áfát, milyen nemzetiségű a vásárló.
Szóval azt mondod, külföldi internetes EU-n kívüli rendelésnél duplán kell kifizetni a magyar Áfát? Ez a törvény? És az egyik 27 %-ot benyeli a küldő ország, a másikat a magyar állam?
Tudtommal a kettős adózás kerülendő... -
Mekkora lehet a vastagsága, 24 mm-nél vastagabb? Mert akkor nem viszik ki, hanem holnap kapsz értesítőt, ez nem könyvelt küldemény, ha csak nincs valami más nyomkövetési száma, de mivel felét kitörölted azt nem tudom ellenőrizni. De itt esetleg látod
-
DCT3
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a topikot Speedpak kulcsszóra keresve, de nem lettem sokkal okosabb.
Állítólag ma kézbesítésre került egy Kínában feladott Speedpak-os küldeményem a nyomkövetés szerint, de nem kaptam meg.
A Magyar Posta nyomkövetőjében nincs adat róla. Ki szokta ezt házhoz vinni?
Bár nem figyeltem rá, mert nem tudtam, hogy küldeményem fog érkezni, de a megadott kézbesítési időpontban otthon voltam. A normál, biciklis postás tuti, hogy járt itt (általában dél körül szokott jönni), mert a postaládában volt egy számlalevél.Itt vannak az utolsó bejegyzések a https://www.orangeconnex.com -ról:
(ES100144xxxxxxx0001010001C0N)2021/05/13 00:49 Departed from Origin Country (Pudong, CN)
2021/05/13 11:39 Arrived at Transit Hub
2021/05/14 15:21 Departed from Transit Hub
2021/05/16 13:54 Arrived at Destination Hub
2021/05/18 22:38 Arrived at customs (HUBUDA, HU)
2021/05/20 13:43 Import Customs Clearance Completed (HU)
2021/05/21 09:20 Successfully delivered (HU)
Írni fogok majd a info@speedpak.com-ra, de nem tűnnek valami segítőkésznek a kommentek alapján. 110 dolláros küldemény, szóval nem szeretném annyiban hagyni. Hol tudnék utánaérdeklődni a dolgoknak? Előre is köszönöm! -
törölt tag
storno
-
A futáros az mindig "ajánlott". Itt általában a csomagcímke megfelel a CN23-nak, de lehet hogy kell külön vámárúnyiltakozat. Az exportálásnál tudtommal a FEDEX nem kér plusz költséget, de változhatott, érdemes egyeztetni velük a feltételekről. 06 80 980 980
Esetleg nézd meg hogy FedEx ügyfélszámlát regisztrálhatsz-e, mert akkor kedvezményes lehet a küldés. -
tng
tag
Kedves V/!
Eladtam eBayen 250 dollárért egy mobilos kiegészítőt az USA-ba. Most el kell küldenem. Ehhez mindent elolvastam az összefoglalóban, amit ezúton köszönök szépen, mert nagyon átfogó és részletes. Úgy látom, hogy Fedex economyval járok legjobban, így velük küldeném a csomagot. Az lenne a kérdésem, hogy akkor csak annyi a dolgom, hogy a VN 23-at angol nyelven kinyomtatva kitöltve ráragasztom? Terhelni fog engem valami egyéb költség amiatt, hogy nem EU-s országba megy? Az összefoglaló ilyen szempontból a behozatallal foglalkozik ezért nem teljesen világos. Illetve azt, hogy ajánlott legyen, hol tudom kérni? Vagy a Fedexszel eleve az lesz? Köszönöm szépen! -
-
djbahool
senior tag
-
-
válasz
djbahool #82122 üzenetére
Valahol biztos, de nálunk nem.
Meg van erre az eljárás, a vásárlásnál More Actions, Contact seller, I received an item that wasn't as described és alul a Just request a refund. link
Vagy Account settings, Resolution Center és az alábbit jelölve és kiválasztani a vásárlást -
djbahool
senior tag
Elég speci kérdés, vagy csak nekem az:
Vettem eBay-en egy szilikon tokot, szándékosan EU-ból, hogy hamarabb megkapjam. Meg is jött, de mást küldött az eladó.
Megreklamáltam emailben, erre azt írta, hogy írjam rá a csomagra hogy RTS/Refuse, és dobjam de egy kültéri postaládába, és ingyen visszajut hozzá.
Működik ez? -
Az Összefoglalóba beírtam a júniusi, az utolsó kedvezményes áfamentes határok összegeit.
Július 1-től azt gondoltam, hogy tudjuk számolni az áfa összegét előre, előzetesen magát az alap árfolyamokat, mivel az ugye az adott hónapra vonatkozik, azt közzé fogom tenni továbbra is. -
peter889
őstag
Köszönöm a válaszod.
A 1819 hívószám 5-ös menüpontjában bejelentkező alkalmazottal beszéltem.
Kértem az eladóhelytől, ill. az általuk megbízott futárcégtől konkrétan nyilatkozzanak, utólagosan kell-e fizetnem és ha igen mennyit. Még nem válaszoltak.
De ha 218 dollár után fogják követelni az adót+vámot is, nem fogom megvenni, mert úgy túl drága lenne.
Ha nem lenne fontos a kütyü, hagynám a csodába az egészet. -
válasz
peter889 #82116 üzenetére
Nem tudom kivel beszéltél a NAV vonalon, de téves felvilágosítást kaptál. Van ott néhány hülye aki nem ért semmihez. Pl. 30 napot mondott egy olyan dolog határidejére ami egyébként 8 nap, náluk is és a törvényben is, és nem mindegy, mert jogvesztő határidő.
Mivel a 40 $-os szállítási költség is beleszámol az áfa alapba ezért nem jó csak a termék ára után felszámolt 27%, nem véletlenül használom az import áfa szó összetételet.
Így neked is hülyeséget mondtak.
De elmagyaráztam, az hogy az USA eladó ennyit számol fel annak semmi köze az importálásos áfához. Az hogy rendszerében a tax értékek az adott ország szerintiek az nem meghatározó. Ha nem utalja át az áfa összegét az adott ország adóhivatalához akkor az adott ország adóhivatala úgy tekinti hogy nem lett megfizetve nekik, tehát felszámolhatja.
Ha nem rendelkezik az EU-s speciális adószámmal akkor is lesz import áfád, ha van neki és nem írja rá a vámárúnyilatkozatra akkor is lesz import áfád. Utólagos reklamáció meg nincs. -
peter889
őstag
válasz
rednifegnar #82113 üzenetére
Örülök, hogy borzalmas a hangja. Én még nem hallottam ilyet soha, de szerintem nem is fogok. Mert az ultrahangokat csak az emberek kis része képes meghallani. Igen jó füled lehet.
Az ugatás-gátlás azon az elven működik a zárt helyen tartásnál, hogy minden ugatáskor kiadja a készülék a kellemetlen hangot és így a kutya megtanulja, hogy az ugatás váltja ki, tehát ugatni nem jó. Vagyis ez egy idomító eszköz.Vannak ultrahangos kütyük riasztás céljára, mikor a cél, hogy adott területre nem menjenek be ilyen-olyan állatok, pl. sportpályáknál. Vagy pl. galambok a belvárosban.
Vagy medvék egy táborhelyen, stb.
Vannak kézi változatai önvédelem céljára, állatokkal szemben.#82109 V/,
Az adóhatóság úgy tájékoztatott telefonon, hogy nem kell vámot fizetnem, és a megjelölt Taxes szinte biztosan a magyar 27 százalékos Áfa. Mondták, hogy pl. Európában máshol nincs is ilyen magas adó. És nemigen valószínű, hogy ott is pont 27 % lenne. És ez a logikus válasz számomra.A futárszolgálat a szöges ellentétét állította e-mailben: "Ha kifizeti a 218.11 dollárt, akkor ez után az összeg után kell Önnek Magyarországon vám+Áfát fizetni. Ez az adó költség a kinti adóköltégeket fedezi."
Eszerint még az amerikai adót is megadóztatja és meg is vámoltatja a magyar adóhatóság.Várom az üzlet válaszát.
Majd beszámolok a fejleményekről. -
seolwon
tag
válasz
seolwon #82079 üzenetére
Csak nem akar megérkezni a csomagom.
A postán ezt írják:
Az UA-UZ kezdetű küldemények beérkezése esetlegesen látható a nyomkövetésben, de ezeket nyilvántartásba vétel nélkül kezeljük és az életútjáról sem rendelkezünk információval.
UA-s nekem is.
Ez most azt akarja jelenteni, hogy ne is várjam, hogy mozogni fog a tracking-en a csomag, hanem majd egyszer véletlenül hozni fogja (vagy nem) a postás?
Viszont erre valószínűleg áfát kellene fizetni, arról hogy értesítenek? -
rednifegnar
senior tag
-
válasz
gborisz #82111 üzenetére
Ez egy nem könyvelt küldemény így a posta nem tud mit mondani és az utolsó bejegyzés hogy megérkezett az országba az semmit nem jelent ezeknél.
Megnézve az adatokat ez elveszettnek tekintendő, a soron is látod hogy nem jutott kézbesített állapotba.
De reklamálni a nem kézbesítést, elvesztést már csak a PayPal-nál lehet, ha azzal fizettél mert az eBay-en május 13-al kifutott a lehetőséged. -
gborisz
tag
Sziasztok, elakadt egy csomag amit rendeltem, a tracking szerint beérkezett a postára. Írtam a postának (postaimport@posta.hu), azt mondják, "Kérem szíveskedjen postai azonosítót(2betű9szám2betű) mellékelni hogy utána tudjunk nézni" . De ilyenem nincs, honnan kellene tudnom? Nem kaptam semmilyen értesítést vagy smst/emailt. Hol kellene ennek utánakérdeznem? Sosem futottam még bele ilyenbe, tudatlan vagyok.
Köszönöm
-
válasz
peter889 #82108 üzenetére
Nem, ez a cég a vevő országa szerinti összegű áfát számolja fel. Ha egy webshopban vásárolsz akkor kell áfát fizetni, akkor is ha nem az USA-ban élsz és nem oda küldeted. A legtöbb esetben a székhely szerinti ország szerinti mértékben. Amikor egy ilyet importálsz Magyarországra akkor nálunk a kifizetett összeg alapján kell az itthoni szabadforgalomba helyezés költségét (áfa és vám) kifizetni. Az hogy az eladó felszámolta az áfá-t és nem nettó áron adta el neked azzal nem igazán tudsz mit kezdeni.
Ha van neki érvényes EU adóazonosítója és azt feltünteti a vámárúnyilatkozaton és az áfát át is utalja a NAV-nak, akkor azt nem kell megfizetned, de a különbözetet mivel nem a teljes érték alapján lett levonva és a vámot itt ki kell fizetni.
Ha még nem fizettél akkor kérdezz rá hogy van-e nekik EU-s különleges áfa-azonosítószámuk. -
peter889
őstag
Tehát akkor ez a Taxes az amerikai adó?
És egészen véletlenül ott is 27% az adó?
És az átvételkor kell pluszban fizetnem a "total usd" után a magyar vámot és magyar adót?
De akkor nem értem, miért kéne amerikai adót fizetnem, hiszen nem ott kerül felhasználásra.
Megjegyzem, a Taxes-t azt követően írta ki, hogy bekérte a pontos lakcímemet. Előtte nem írt semmilyen adót.Azért köszi szépen előre is.
-
peter889
őstag
Ez akkor sokkal bonyolultabb, mint gondoltam.
Nem értem, a szállítási költség miért adóköteles, de nyilván csak tájékozatlan vagyok.
De még a szállítási költséggel együtt is a termékek értéke: 180,26 dollár, ami alatta van az általad írt 181.84 dollárnak.
A "total usd" már tartalmazza a magyar adót ugye, azért azt nyilván nem adóztathatják meg újra.Ha jól veszem ki az általad idézett angol szöveget, az adót nem téríti vissza a bolt.
Ettől függetlenül nem tudom, hogy a magyar hivataloktól vissza lehet-e kérni, hiszen visszaküldés esetén a vásárlás ténylegesen nem jön létre. Tehát elvileg visszajár.Nem tudom, valamit figyelmen kívül hagytam?
-
válasz
peter889 #82104 üzenetére
A szállítási költség is beleszámol az áfa, vám alapba. A 150 € az 181,84 $.
Ezt írták:
Orders shipped outside of the United States
In the event that you refuse your package or do not pay the duties and taxes, the package is usually returned back to us. If this happens you will be responsible for the return shipping costs and any duties, taxes or other fees. If we must abandon the package due to high return shipping costs, a $25 USD fee will be deducted from your final refund.duties and taxes = vámok és adók
A taxes az a mi 27%-os áfánknak felel meg, de mivel a szállítási költség nincs benne ezért ez nem import áfa, jó eséllyel amikor megérkezik a total usd után számolnak áfát és vámot.
Subtotal $144.95
Shipping $40.09
Taxes $39.14
Total USD $224.18
Csak akkor van az áfa elfogadva ha ennek a cégnek van egy EU-s különleges áfa-azonosítószáma ami érvényes és ez alapján át is utalja az itteni NA V-nak az áfát, de ez nem oldja fel azt az ellentétet hogy a szállítási költség is és a vám is az áfa alapba beszámítandó és ez nem kerül megfizetésre.
-
peter889
őstag
Most értelmeztem az első hsz. idevágó részét: "22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt"
És mivel a 2 termék ára a kedvezménnyel 150 euró alatt van, nem vámköteles.
Szerintem így nem vámköteles csak áfaköteles ami a feltüntetett Taxes.
Jól gondolom vajon?
Nagy kérdés, ezt az összeget visszakapom-e visszaküldés esetén. -
peter889
őstag
válasz
rednifegnar #82102 üzenetére
Esetleg van konkrét tapasztalatod is? Érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest