Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64651) Head88 válasza Syl (#64644) üzenetére


Head88
addikt

Igen. Az ilyen akkutűzekről jó kis videokat lehet találni youtube-on.

(#64652) Black Dragon


Black Dragon
addikt

Skacok, ez az USB-C adapter mennyire ajánlott cucc?:) Nem feltétlen ragaszkodnék az Apple által kínált hosszabb kábeles átlakítóhoz.

Illetve OFF-ként akit érint vagy érdekel Június 4-én lesz WWDC...:)

[ Szerkesztve ]

(#64653) Jorus válasza Black Dragon (#64652) üzenetére


Jorus
nagyúr

Teljesen jó, én is ilyennel csaltakoztatom az USB hubot, vagy amit éppen kell a notira.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#64654) SharpSA válasza Black Dragon (#64652) üzenetére


SharpSA
veterán

Létezik ennek az ellentéte?

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64655) Jorus válasza SharpSA (#64654) üzenetére


Jorus
nagyúr

Igen.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#64656) SharpSA válasza Jorus (#64655) üzenetére


SharpSA
veterán

Köszönöm. Tudsz kicsit közelebbi áruházat is, akár itthon? Kerestem pár módon, de mindig a másikat adta csak.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64657) Jorus válasza SharpSA (#64656) üzenetére


Jorus
nagyúr

Parancsolj.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#64658) jilian


jilian
addikt

Lehet valahogy az App storban kívánság listát létrehozni?
Vagy későbbre lementeniegy app-ot??

(#64659) tboldi válasza jilian (#64658) üzenetére


tboldi
nagyúr

Megosztás → Jegyzetek (vagy más tetszőleges program)

(#64660) mandin


mandin
senior tag

Tapasztalt valaki az iCloud-nál hasonlót?

1099 képem és videóm van, amiből 700-at töltött eddig fel iPhone-ról. Most pedig folyamatosan azt írja, hogy 1099 feltöltése, nem tudok rámenni a szüneteltetésre és a folytatásra sem, egyszerűen beállt az egész. Kikapcsoltam már az nullára, de mivel 30 napig tárolja a képeket ez sem sikerült... Valaki megoldás?

(#64661) Peetey91 válasza mandin (#64660) üzenetére


Peetey91
senior tag

Nem tudom ehhez van-e köze, de nálam két napja totál lehalt az iCloud. Ha rámegyek a Beállításokban, kéri az iCloud, hogy írjam be a jelszót. Ezt beírom de nem tud csatlakozni, próbáltam jelszóváltoztatással is, de így se enged belépni... Elég zavaró, így az Airdrop se működik.
Más tapasztalt ilyet? :F

(#64662) marsu. válasza Peetey91 (#64661) üzenetére


marsu.
senior tag

Nálam épp minden rendben működik (kopp-kopp). Igaz én még sima Sierrát használok...

(#64663) SharpSA válasza Jorus (#64657) üzenetére


SharpSA
veterán

Köszönöm! Ja hogy apa, meg anya is kell a szövegbe... :U

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64664) Csabee. válasza Peetey91 (#64661) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Nekem sem klappol a napokban..

Üdv: Csabee.

(#64665) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Jó reggelt! Most, hogy egy hete nálam van a masina, azt hiszem tudok egy kis szubjektív tapasztalatról beszámolni. Hosszú lesz, előre is elnézést kérek! :B

Nem tudom, hogy érdemes-e a küllemről mesélni, mert az elég szubjektív. De engem ez a gép megvett kilóra, bár ezt akkor is tudtam amikor először megláttam élőben az egyik üzletben. Egy hét után is van hogy kicsit megcsodálom a gépet akár összecsukott állapotában is, mert annyira szép, hogy nem tudok vele betelni. Ránézek, kezemben tartom és egyszerűen érezni rajta, hogy ez egy prémiun cucc. A kijelző szép, a billentyűzet nekem nagyon kézreesik, eddig még soha nem volt olyan laptopom, melynek a klaviatúráját szinte azonnal meg tudtam volna szokni. Mindegyiknél kellett jó pár nap, ezen egy óra múlva már úgy gépeltem, mintha mindig is ezen tettem volna. Leszámítva persze a speciális karaktereket, azokat van, hogy ma is keresem. A hangtalan működés hatalmas piros pont, bár elsőre nagyon furcsa volt, amikor hazahoztam, bekapcsoltam és kb tíz perc után feltűnt hogy basszus, de csend van. Nem ehhez voltam hozzászokva a PC után. Nyílván hogy ha kicsit meghajtom a hardvert, akkor felpörögne a venti, de hát alapvetően én ezt a gépet tartalomfogyasztásra vásároltam, arra tökéletes.

Kicsit pötyögnék a rendszerről is, mert hát anélkül nem igen működik egy gép. Elsőre nagyon furcsa volt, meg kellett szokni hogy nem jobb, hanem bal oldalt zárom be az ablakokat, hogy máshol vannak a speciális karakterek, hogy más fajta gombok vannak és nem CTRL+ALT és társai. De miután ezeket megszoktam, azt kell, hogy mondjam hogy ez egy könnyen szokható és tanulható operációs rendszer. Nyílván nem ismertem ki az egész rendszert, de azért most már elboldogulok vele. Nagyon tetszik, hogy gyors, nem akad, nem fagy, nem lassul. Az altatás része zseniális, ha nem szeretném használni a gépet, akkor egyszerűen csak lecsukom a gépet. Ha pedig újra szűkségem van rá, akkor egyszerűen csak felnyitom a masinát, beütöm és kész. Beütöm a fiókomhoz tartozó jelszót és már használatra kész. Nem kell várni, amíg összeszedi magát a rendszer, nem kell várni semmire... csak a jelszó "akadályoz" felnyitás után. Nem tudom, hogy a régebbi rendszerekkel milyen üzemidőre lenne képes a gép, de HS alatt teljes mértékben meg vagyok vel elégedve, 6-7 órát simán kibír a gép egy töltéssel úgy, hogy az akku 72%-os kondícióval bír. Új korában nagyjából 10-12 órát is elbírhat a gyári adatok szerint. Ha kicsit jobban romlik az akku állapota, akkor majd lecseréltetem, de egyelőre a 6-7 órával is ki vagyok békülve.

Van még egy dolog, ami nagyon tetszik ebben az egészben, az az ökoszisztéma. Eddig nem használtam pl. a Fotókat olyan értelemben, hogy feltöltse a képeket az iCloud-ra. Egyszerűen feleslegesnek tartottam mindig fellépegetni a böngészőből és ott vizslatni a képeket. Viszont amióta megvan a Macbook próbaképpen bekapcsoltam és így már tök kényelmes, hogy nem kell a telefon, ha szűkségem van egy képre, mert szinkronban van a géppel és ott is elérem, ha rábökök a Fotók alkalmazásra. Ami a telefonon van, ott lesz a gépen is, ennek így már látom értelmét és kényelmes tud lenni. Az univerzális vágólap is egy zseniális dolog, bár eddig még nem volt olyan szituáció, amikor égetően szűkségem volt rá, de egyszer biztos jól fog jönni. Amit viszont előszeretettel használok az az, hogy a gépen tudok telefonálni és SMS-t küldeni. Nagyon kényelmes tud lenni, hogy nem kell mondjuk a konyhában hagyott telefonért lebattyogni ha keresnek, hanem kijelzi a gépen és fel is tudom ott venni illetve tudok SMS-t is küldeni, szeretnék. (Tudom, fene a kényelmes fejemet, de ha már benne van ez a funkció, akkor hülye leszek nem használni. :D ). Biztos van még olyan dolog az ökoszisztémában, amit nem említettem, de hát nektek nem kell bemutatnom, ismeritek csínnyát-bínnyát. :)

Igazából nem tudom, hogy mit tudnék még leírni az amúgy is elég hosszúra sikeredett élménybeszámolóba. Talán egy végszót kellene kreálnom. Összességében az egy hét alatt megszerzett tapasztalatok alapján egyáltalán nem bántam meg, hogy megvásároltam ezt a gépet. Sőt, amióta megvan, egyáltalán nem érzem a Windows hiányát. Nem tudom, hogy a régi rendszerek mennyire voltak megbízhatóak vagy gyorsak stb, de én eddig nem találtam a High Sierra-ban semmi olyan dolgot, amire ráncoltam volna a homlokom. Olyan dolgok voltak, amiket nem értettem elsőre, de miután rájöttem már gördülékenyen tudtam használni. Köszönöm szépen annak, aki végigolvasta a hsz-t, tudom hogy elég hosszúra sikerült. Igyekeztem rövidre fogni, de kb a felénél láttam, hogy ez nem fog összejönni. :B

Sic Parvis Magna

(#64666) Syl válasza 30z.Samu (#64665) üzenetére


Syl
nagyúr

Az a baj, hogy ezek a dolgok tíz-tizenöt éve még érdekesek, mondhatni rendkívüliek voltak, de ma már nem. Egy minőségi windowsos ultrabook is ugyanezeket tudja. Hangtalan működés, hosszú akkuidő stb. A szinkronizálás meg ugyanúgy megoldható, csak mivel pécén nem egy cég szállítja a teljes "ökoszisztémát", ezért pár programot telepíteni kell.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64667) 30z.Samu válasza Syl (#64666) üzenetére


30z.Samu
félisten

Biztos meg lehet oldani Windows alatt is, csak nekem ez eddig sose jutott eszembe. :)

Sic Parvis Magna

(#64668) TigerCat válasza 30z.Samu (#64665) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Örülök, hogy bevált, ez a lényeg!
:-)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#64669) domerator válasza 30z.Samu (#64665) üzenetére


domerator
veterán

Milyen gépet vettél? Én most akarok venni egy Airt, már így előzetesen is eléggé tetszik, :C

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#64670) Smiley válasza 30z.Samu (#64665) üzenetére


Smiley
őstag

Ebbol kiindulva, te tobb napra padlot fogtal volna egy macbook pro 10.6.8 es egy akkori windows-os notebook kozott :D

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#64671) 30z.Samu válasza TigerCat (#64668) üzenetére


30z.Samu
félisten

Köszönöm! :R

domerator: Egy 2013-as 13"-os Air-t vettem. :)

Smiley: Lehet. :D

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#64672) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,
Mi a különbség a 2015 és a 2017-es macbook air között? CPU-ban látom, hogy +200MHz, de azon kívűl van bármilyen változás?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#64673) r4z válasza Immy (#64672) üzenetére


r4z
nagyúr

Semmi mas.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#64674) ArrayOfLilly válasza Peetey91 (#64661) üzenetére


ArrayOfLilly
aktív tag

Én egyszer jártam így, nem most, a napokban migráltam rengeteg eszközt a családban (csorognak lefelé a gyerekeknek a régebbi telefonok), egyikkel sem volt baj.

Amikor így jártam, akkor azt hiszem, az volt a megoldás, hogy az összes létező eszközön kijelentkeztem, úgy jelszóváltoztatás, belépés a telefonommal és aztán a többi eszközzel, bekapcsolt kétlépcsős hitelesítés mellett.

Valamint kipucoltam az eszközlistából azokat, amik nem léteztek (korábbi telepítés miatt ott ragadt Mac, ilyesmik).

Az okra nem jöttem rá, napokig tartott, sokat olvastam a jelenségről, és nem a hivatalos oldalon volt a magyarázat, a hibaüzenetek totál félrevittek. Az segített, hogy felhasználók hasonló eseteit olvasgattam a neten.

http://www.arrayoflilly.com

(#64675) domerator válasza 30z.Samu (#64671) üzenetére


domerator
veterán

Abban még 4GB RAM van ugye? Én a T-től akarok kihozni egy újat (kicsit nehézkes), de már nagyon jó lenne kipróbálni, mert az eszközeimmel tele van a fakkom... most raktam újra a wines tabletet, de így se az igazi.

Windowsos géppel dolgozom, szóval úgysem fogom tudni megkerülni (mindig is wines gépeim voltak), de itthoni netezéshez, tartalomfogyasztáshoz most úgy látom hogy jobb lenne egy ilyen mac.

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#64676) 30z.Samu válasza domerator (#64675) üzenetére


30z.Samu
félisten

Igen, ebben 4GB RAM van. Nekem is Windows-os gépeim voltak ez előtt, a játékok miatt nem volt más opció amúgy sem. Viszont azóta váltottam konzolra és akkor már zöld utat kapott egy más OP rendszeres notebook vásárlásának lehetősége. A Macbook egy ideje amúgy is bökte a csőröm, használtam Linuxot is egy időben, de az sem volt az igazi. Hosszú távon majd kiderül, hogy ez mennyire válik be, de eddig ígéretes. :)

Sic Parvis Magna

(#64677) FIREBLADE78 válasza tboldi (#64646) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Súg neki,csak nem hallja ;]
Samu: ha ps4-ed van,tolhatjuk a multit.

[ Szerkesztve ]

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#64678) 30z.Samu válasza FIREBLADE78 (#64677) üzenetére


30z.Samu
félisten

Az van, csak sajnos nincs annyi időm játszani, mint amennyit időt szánnék rá. :( :D

Sic Parvis Magna

(#64679) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Skacok! A védőtokkal kapcsolatban (a gépre rögzíthető) van valakinek valami rossz tapasztalata? Gondolok itt arra, hogy mondjuk a zsanér egészségét mennyire befolyásolja vagy ilyesmi.

Sic Parvis Magna

(#64680) joker91 válasza 30z.Samu (#64679) üzenetére


joker91
tag

Nekem egy 2017-es Air van. Ezt használom rajta: Tok. Tökéletesen megvagyok vele elégedve. Passzentos. Egyedül kijelző felnyitáskor érzem, hogy mintha nehezebb lenne a komplett kijelző, s nem tartaná annyira a zsanér. De ahhoz képest, ugyan úgy fixen tartja ahogy kell.

[ Szerkesztve ]

(#64681) 30z.Samu válasza joker91 (#64680) üzenetére


30z.Samu
félisten

Na ez az, pont ettől félek hogy nehogy csak úgy tűnjön, hanem tényleg cseszteti a zsanért. :B Azért gondoltam, hogy előtte inkább kérdezek. Nem sajnálnám a gép védelmére a pénzt (meg elvégre egyszer kell megvenni), de ha más alkatrész látja kárát, akkor inkább nem erőltetem. :B Tudom már unalmas ez a kérdés és bocsi, de én van hogy betegesen vigyázni akarok a cuccaimra és igyekszem mindent elkövetni, hogy ne sérüljön. :B

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#64682) SharpSA válasza 30z.Samu (#64665) üzenetére


SharpSA
veterán

Na és képzeld el, ha van egy Apple Watch-od, amely a csuklódon van és nincs zárolva, akkor azt érzékeli a laptop és nem kell beírni a jelszót, valamint közben rezgéssel jelez az óra, hogy felnyitottad a MacBook-ot és átlépte a jelszó kérést.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64683) 30z.Samu válasza SharpSA (#64682) üzenetére


30z.Samu
félisten

Komoly. :) Az első apró pozitív élményem az volt, hogy amikor felhoztam a munkahelyre a gépet, akkor a Wifihez nem kért jelszót, hanem az iPhone "megosztotta" vele. Mert ugye a telefonnal korábban már felléptem erre a Wifire rendszeresen és nem kellett beírnom a jelszót. Elsőre fel se tűnt, kb két óra múlva tűnt fel, hogy bakker én nem is írtam be jelszót. :D Eddig nagyon szeretem ezt a gépet, egyáltalán nem hiányolom a Windows-t. Bár én azt sem használtam profi szinten, mindent alap fokon használtam. Szerintem az Apple gyári Office cucca is bőven elég lesz nekem. :D Néhány dokumentumot készítek, beosztást írok, ilyesmi. :)

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#64684) SharpSA válasza 30z.Samu (#64683) üzenetére


SharpSA
veterán

Nekem csak a képernyő felbontása nem tetszik. 2017-es Air van és borzalmas olvasni a betűket. Nem is értem hogy adhatott ki ilyet az Apple... Bár inkább a rendszer hibája ez, virtuális Windows 10-en sokkal jobb a megjelenítés minősége...

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64685) 30z.Samu válasza SharpSA (#64684) üzenetére


30z.Samu
félisten

Hogy érted hogy rossz? Nem javítottak rajta mondjuk 2013-as óta? Az enyémben egy 1440x900-as kijelző van, szerintem teljesen jó a kijelző. Bár ez is szubjektív dolog. :)

Sic Parvis Magna

(#64686) r4z válasza SharpSA (#64684) üzenetére


r4z
nagyúr

A High Sierranal lecsereltek a default fontot egy retinara szabottabbra (San Fransisco), a Sierranal hasznalt font jobban kezelte a gyengebb PPI-t.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#64687) SharpSA válasza 30z.Samu (#64685) üzenetére


SharpSA
veterán

Maradt az 1440x900. Szar a látvány és kész. Mosott fos pixeles homályos betűket látok...

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64688) SharpSA válasza r4z (#64686) üzenetére


SharpSA
veterán

Ahha... És lehet ezt valahol állítani? Illetve melyik betűtípus volt előtte?

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#64689) Imy


Imy
veterán

Apple notebookom mail alkalmazása a gmail fiókomba nem tud bejelentkezni. Tegnap este még ment. Hiába adom meg a jelszót, azt mondja, hogy "A bejelentkezés sikertelen". :W

(#64690) b.kov válasza SharpSA (#64687) üzenetére


b.kov
senior tag

Én is tévúton jártam egy darabig a 21.5"-os FullHD kijelzőmmel, ami tökéletes volt Win alatt. Ugye ennek még kisebb is valamivel a pixelsűrűsége az említett Airnél.

És hát igen, sokáig azt hittem, hogy a monitor beállításai vannak elbarmolva valahogy, amíg be nem mentem 1 APR-be megnézni az ugyancsak 21.5"-os FullHD kijelzővel szerelt iMac-et. Ott "megnyugodtam", h nem nálam van a hiba. A dolog egyébként azóta zavar, szóval érik egy 4K megjelenítő nálam.

[ Szerkesztve ]

(#64691) r4z válasza SharpSA (#64688) üzenetére


r4z
nagyúr

Lucida Grande volt elotte nagyon sokaig, van hozza egy utility is, amivel be lehet allitani, bar nem lesz tokeletes.

Kep

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#64692) Imy válasza Imy (#64689) üzenetére


Imy
veterán

Letöröltem a postafiókot, és ha hozzáadom, akkor kifagy a mail... :W

(#64693) Immy válasza r4z (#64686) üzenetére


Immy
őstag

vissza lehet cserélni?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#64694) fatal1ty1984


fatal1ty1984
őstag

Sziasztok.olyan problémám lenne,hogy meghalt a gpu a régi MacBook pro-n.
Ami rajta van egy 8600gt 512mb.
Száma G84-602-A2,viszont ebből ha rákeresek csak 128 illetve 256mb-ost hoz a kereső.
Most lehet én vagyok helyi hülye de a GPU nem csak vezérlő és a memóriája külön van az alaplapon?

[ Szerkesztve ]

(#64695) Head88 válasza fatal1ty1984 (#64694) üzenetére


Head88
addikt

A memória külön van az alaplapon. Szóval mindegy, hogy mennyi memóriát írnak. Lényeg, hogy 128bites chip legyen. (ne a 64)
Én a helyedben nem cseréltetném ki. A chip kb. 30k a javítás 40k és már túl is mentél a gép értékén.

A másik meg az, hogy szinte biztosra veheted hogy a javítás után pár hónappal újra tönkre fog menni.

A G84 hírhedt arról, hogy hibás konstrukció. Nem a gólyókkal van baj hanem magában a chipben a huzalozási layerek közötti gyanta réteg nem megfelelő. Annó ebből nagy balhé volt mert tömegesen döglöttek le a legkülönbözőbb gyártók ilyen chippel szerelt gépei. (persze az nvidia nem ismerte el a hibát)
Az én szeretett 15" T61p thinkpadom is így járt.

Állítólag van ebből javított verzió. (de ugyanúgy ezek is lehalnak) Arra kell vigyázni, hogy ezeket a chipeket hamisítják. Leszedik és átírják a chippen lévő sorozatszámot. (a régi sz@rt átírják a javított változat sorszámára)

[ Szerkesztve ]

(#64696) domerator válasza 30z.Samu (#64676) üzenetére


domerator
veterán

Na megrendeltem a t-nél, valamikor ünnepek után lesz meg. Nagyon várós... :C

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#64697) 30z.Samu válasza domerator (#64696) üzenetére


30z.Samu
félisten

Majd írd le Te is tapasztalatodat, kíváncsian várom! :R Ja és örülök, hogy az én írásom által kaptál kedvet a vásárláshoz. :R :B

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#64698) hszilard666


hszilard666
veterán

Sziasztok!
12” es macbookot érdemes elvinni nyár előtt újrapasztáztatni? Passzív hűtésű, nem hatalmas TDP vel, de a hőpaszta öregedhet. Vagy mindegy ilyen alap hardvernek?

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#64699) Titi76


Titi76
aktív tag

Sziasztok.
Transmission beállításban tud valaki privátban segíteni?

iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion

(#64700) megema


megema
őstag

A többek által említett alvó módban merülést most én is megnéztem, mert feltűnt már többször is. Nálam most 8 óra alatt 6%-ot merült akkun altatva. Semmi jele nem látszik, hogy felébredt volna. Syslog-ban semmi bejegyzés az említett időszakban és az iStat Menus grafikonjai is ezt támasztják alá. Nem rémlik, hogy új korában ennyire merült volna.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.