Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67354) Madara-san válasza DarthSun (#67350) üzenetére


Madara-san
tag

Köszönöm! ;)

Napi "barn find":

1. Compaq Prolinea 466:

Ránézésre egy '93-94 körüli brand 486-os. Annyira nem rajongok a brand gépekért - viszont az látszik rajta, hogy minőségi alkatrészekből van összerakva. A gépet kinyitva feltűnt, hogy piszkálták már, a processzort valaki "baltával" próbálta befaragni a socketbe, 4-5 lába csúnyán el van görbülve, kérdéses hogy menthető-e még. Ráadásul, a hűtőborda telibe rá van ragasztva, szóval fogalmam nincs, miféle CPU de tippelek hogy AMD DX4.

Érdekes az integrált videokártya memóriabővítése, illetve a hangkártya, melyen van egy kis "túlnyúlás" az ISA slotnál. Talán megkísérlem a feltámasztását majd valamikor.

2. Compaq Deskpro, nagyjából PIII Katmai korszak:

A gép kinyitásakor viszont feltűnt egy turpisság, igazából csak a ház illetve a táp Compaq ebből: ;]

Bizony, egy ASUS P5A, benne csücsül pedig egy K6-166. Érdekesen alacsony órajelű K6-os. Meg is örültem ennek az alaplapnak, szerettem volna egy normális SS7 konfigot is, végre lesz mibe tennem a K6-III procimat - már ha működik egyáltalán. Persze, kéne neki valami normálisabb házat is találni, ami nem lesz egyszerű, tekintettel arra, hogy ebből a korszakból nagyrészt olyan házaim vannak, ahol a tápegység a proci fölött helyezkedik el - ami valljuk be, szellőzés szempontjából nem éppen optimális.

Kábelek, tartozékok konzolokhoz + egyéb: http://hardverapro.hu/tag/madara-san

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.