Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#113722) Qtya123 válasza BalanceR (#113718) üzenetére


Qtya123
őstag

Az biztos, hogy van nagyon sok ember, akinél az oltás eredménye az, hogy enyhébbek a tünetei. Ezt elhiszem, nálam ez vitán felül áll.

Ami miatt megint áll felfelé a szőr a hátamon az a szokásos végletesség. Ugye, ha a tényekről beszélünk az oltással kapcsolatban az az, hogy az oltott is megfertőződhet és tovább is adhatja a vírust. (Ez mostanában egyre több emberrel meg is történik. Tegnap feleségem barátnője is mondta, hogy ő beteg, akar menni teszteltetni, az apósa, anyósa és a testvére pedig covid pozitív, mindenki be van oltva, van aki hárommal is, nem egy helyen élnek, nem kontaktoltak mostanában)

A gond az, hogy ezzel kapcsolatban megint a sárdobálás megy és a számomra felháborító tények nélküli sziklaszilárd kijelentésekkel dobálózás. A vírusról egyetlen szót kellene elfelejteni: BIZTOSAN. Semmit nem tudunk biztosan. Hogy az oltatlan biztosan kórházba fog kerülni, hogy az oltottat biztosan csak az oltás védte meg a súlyos tünetektől. Meg ugye az is kezd már mantra lenni, hogy a beoltott emberek biztosan az oltatlanoktól fertőződtek meg. Persze, az esélyek nagyobbak ez egyértelmű, de ilyen szilárd puffogtatások nevetségesek.

Ha annyira nagyon biztos a kormány abban, amit vergődve kommunikálnak, akkor egy nagyon egyszerű megoldást javasolnék. A kórházban ápolt covidos betegekről adjanak tájékoztatást, hogy hány % oltott és hány % oltatlan. Nyugodtan közöljék. Tűpontos lehetne, hiszen ahogy bekerül már a TAJ szám alapján láthatják, hogy oltott, vagy oltatlan. Személyiségi jogokat sem sértene, ha az lenne, hogy van 300 kórházban épolt fertőzött, abból 200 oltott, 100 oltatlan. És ha valóban az van, hogy szinte alig van oltott kórházban, akkor ezt véres kardként hordozhatnák körbe, plakátolhatnák kifelé stb... Ma ezt lehetne társadalmi érdeknek nevezni, nem a Merkely féle újabb demagóg egysoros, tények nélküli dumák. Persze lennének sokan akkor is akik azt mondanák, hogy biztos hamisak az adatok, de sok emberben nagyobb bizodalmat támasztana. Ehelyett láthattuk, hogy mi a hivatalos válasz erre. Nem csináltak ilyen statisztikát. Miért nem? Ez egy nagyon erős alap lenne pedig, ami nagyon könnyen elérhető.... Miért nem ez megy, miért csak a levegőbe beszélés?

És akkor jöhetnek is az olyasmi elmebeteg intézkedések, mint amit Ausztria csinált, hogy 25 fő feletti rendezvényre az oltatlan negatív teszttel sem mehet be, de az nem gáz, ha 200 oltott fertőzi ott egymás, majd gyorsan ráfogjuk, hogy biztosan egy oltatlantól kapta el a buszon. :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.