Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#114062) Qtya123 válasza UberMutant (#114049) üzenetére


Qtya123
őstag

Pontosan jól látod. Próbálok elméleteket gyártani. Amelyekkel kapcsolatban, mint olvashattad oda is írom, hogy nincs jogom biztosat kijelenteni, de felvetődik bennem egy kérdés és azzal kapcsolatban egy aggodalom.

Te orvos vagy ezek szerint. Kértem, hogy mondd el nekem, hogy amit mondasz, azt mi alapján mondod a 0-24-es dologgal, x havi oltással kapcsolatban.

Mint mondtam nyitott vagyok. Korábban Chesterfield is belőtt egy rövid puffogtatást és nem akart válaszolni, hogy mitől fél, majd mégis megtette és írtam is, hogy azt a részét a félelmének megértem. Nem vagyok vaskalapos, egy válaszokat és összefüggést kereső ember vagyok, aki utálja a szélsőségeket, hogy csak jobb-bal, fekete-fehér, hazudik-nem hazudik van.

Hidd el nem vagyok annyira hülyegyerek, hogy akár bonyolultabb magyarázatot ne értenék meg, attól, hogy nem vagyok orvos. De ha mégis csak ennyit nézel ki belőlem, akkor nyugodtan magyarázd el így, ahogy itt kérik: [link]
Nyilván nekem is jó lenne, ha lenne egy egyértelmű válasz és akkor mondhatnám azt, hogy na helyes, akkor az, hogy fél évente inzultálják az immunrendszert nem gond, oké, egy probléma kilőve.

Ha olyan szintűt kérdeznék, hogy naaa nincs is vírus dokikám, bizonyítsd be az ellenkezőjét, akkor érthető, hogy mély sóhaj és balra el. De ez nem az.

Orvosként elég szomorú, hogy látsz egy embert, aki láthatóan nem határolódik el lecsukott szemmel az oltás ellen, hanem válaszokat keres, vagy épp tévúton jár és Te nem elmondod neki azt, amivel tisztában vagy, hanem lesajnálóan odabököd, hogy van még mit tanulnod, ahelyett, hogy segítenél neki megérteni valamit. Tudom, egymondatos válasszal ezt nem lehet megtenni, de egy rövid magyarázatot/próbálkozást (nem annyira gondolok, hogy az immunrendszer nem ilyen, pont) megérne, ahelyett, hogy a magas lóról leszólás megy.
Vagy ez így működik, ez kényelmesebb? Fogadd el, hogy az oltás működik, Magyarország működik, kérdezni ne akarj, mert idegesítesz, meg úgyis hülye vagy, takarodj? (Mondjuk sok orvosnál igen, pont így működik. Feleségem a sasszem klinikán akart szemműtétet csináltatni, a legdrágábbikat ráadásul és mikor odament konzultációra, felírt egy lapra kb 8-10 kérdést és az orvos első mondata az volt, amikor leültünk és meglátta a papírt a kezében, hogy "ezt ugye nem akarja mind megkérdezni?" hát anyukád...)

Biztosítalak róla, ha olyan dologról kérdeznél, ami az én területem, nem lesajnálóan odalökött választ adnék. Nem is lenne pofám ilyet leírni. Persze van, amit nehéz lenne úgy elmagyarázni, hogy egyszerű legyen, de legalább egy próbát megtennék.

Ez a van magyarázat, járj utána meg pontosan az, amit már oly sokan számon kértek (sokszor jogosan) más hozzászólóktól.

[ Szerkesztve ]

(#114063) pjen


pjen
félisten

Kaptam boostert, két pfizerre egy harmadikat.Meg se kérdezték mit akarok.

(#114065) Asbee válasza Qtya123 (#114062) üzenetére


Asbee
veterán

Nem ragál az immunrendszered non stop az oltás után. Találkozik a "vírussal" , beindulnak a folyamatok, gyártja az antitesteket. Ezt sem éjjel nappal, kb 1 hétig. Ezért is van csökkenés egy idő után. Aztán vannak memóriasejtek is, ezért is pl egy átesettnek sokkal jobb védelmet ad egy oltás. Én sem vagyok az állandó antitest halmozásnak a híve. A delta gyors, agresszív lefolyású tud lenni, és nem biztos van ideje időben a szervezetnek "legyártani" az antitesteket, vagy rendelkezik elegendővel, hogy ne alakuljon ki komolyabb gond.
Egyáltalán nem biztos, hogy fél évente kellenek majd az emlékeztető oltások. Sok múlik azon hogyan mutálódik, merre halad a vírus.
Sajnos a covidnál ez egy jellemző dolog. Megy a kapkodás mindenben, mennek a felelőtlen kijelentések, tippelgetések, aztán úgy menet közben alakulnak a dolgok. Ezt sokan szeretik is meglovagolni és a járványtagadó, antiwaxxer énjüket kiélni.
Összességében azért úgy néz ki működik az oltás, már 2 adag is. Én elég sok háziorvossal, 2-3 covid osztályos orvossal állok kapcsolatban. Mind azt mondják, aki 2x oltott és deltázik, 99%-ban max 2-3 nap láz, kis köhécselés és minden oké. Persze kivételek mindig is voltak, vannak és lesznek is. Oltatlan viszont egyre több van, akik 7-10-14 napig otthon szenvednek. Nem feltétlen belehalnak, de keményen megviseli őket.
Itt az a fő probléma, hogy milyen hamar kifekteti az eü-t ez az egész. Értem ez alatt milyen gatya állapotban van itthon. Megint jönnek a halasztható műtétek eltolása, alapellátások akadozása stb stb, mert kezdenek tele lenni a kórházak.

(#114067) Asbee válasza pjen (#114063) üzenetére


Asbee
veterán

Borzalmas lehet, hogy megsem kérdezték. Miért nem álltál fel, és hagytad ott őket, ha nem voltál elégedett, mivel meg sem kérdeztek? Akkor nem születhetett volna meg ez a komment?

(#114075) pjen válasza Asbee (#114067) üzenetére


pjen
félisten

Azért született, mert előtte a háziorvos azt monda jensent vagy modernát kérjek. Egyébként majd szólok, ha a Te engedélyedre lesz szükségem , hogy bármit is ide írjak.

(#114076) pjen válasza Asbee (#114071) üzenetére


pjen
félisten

Ez a hsz például mennyivelvitte előrébb a fórumot?

(#114077) Asbee válasza pjen (#114075) üzenetére


Asbee
veterán

Mielőtt belekezdesz a nagy elmélet gyártásokba, belemagyarázásokba. Senki nem mondta, nem írhatsz le azt amit akarsz. Saját bénaságodból, nem azt kaptál amit szerettél volna. Igazad van, én értettem félre, biztosan ezt akartad az eredeti hsz-el mondani. :)

(#114078) pjen válasza Asbee (#114077) üzenetére


pjen
félisten

Mért is a saját bénaságom? Csak pfizert adnak, a lányom is jött két modernára elküldték, holnap vissza kell mennie mert modernával holnap oltanak. Pont azért írtam mert minden hireszteléssel szemben ez van, ha Neked nem tetszik akkor is.

(#114079) Asbee válasza pjen (#114078) üzenetére


Asbee
veterán

Továbbra is a saját bénaságod, aki tudatosan csinálja, megérdeklődi mivel mikor oltanak, vagy eleve úgy foglal (már ahol kivan írva) és inkább utazik picit. Szóval ez a te bénaságod, nem a rendszeré, és nem hivatalosan de azt oltatsz amit akarsz. Ha ez neked nem tetszik akkor is.

[ Szerkesztve ]

(#114080) pjen válasza Asbee (#114079) üzenetére


pjen
félisten

Tényleg nem kéne Veled beszélnem, de ha már elkezdtem leírom. Olvass picit vissza, szinte sehol nincs odairva az időpont foglalásnál, hogy mivel oltanak. Nekem a Rokusba és a Hermina útra adtak volna időpontot.Egyik helyen se volt kiírva, hogy mivel oltanak.Felhívtam a Bajcsi korházat megkérdezték milyen volt az első kettő. Mondtam, hogy pfizer, akkor ma 1/2 9 és 14 óra között mehetek. Csak pfizerrel oltottak. A lányom modernájára még azt se adtak.Végül is azért ìrtam le, hogy ne legyen meglepetés.

(#114081) Asbee válasza pjen (#114080) üzenetére


Asbee
veterán

Nem akarom állandóan ismételni magam, továbbra is bénaság. Aki megakarja oldani, hogy azt kapjon amit akar megoldja. Érdeklődik és elmegy oda, ahol többféle van és be is adják. Ragozhatod tovább de ez így van és nagyon sokan így is tettek.

[ Szerkesztve ]

(#114082) Mr K válasza syberia (#114042) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem teljesen értem, amit írsz. :((
1. A vírus már az előtt is szorgalmasan mutálódott, mielőtt a világ észbe kapott volna, és elkezdett volna bárhogyan is védekezni. EU-ban pl. már egy fejlettebb változat kezdett terjedni. (Korai terjedésről forrás, pl. Aki nem ért angolul: vannak benne szép színes ábrák.)
2. Ha nem védekezünk sehogyan, azzal segítjük a vírus terjedését. Voltak országok, ahol ezzel próbálkoztak, britek, norvégok, stb. Manaus-t (helyes kétmilliós városka) azért hoztam fel példaként, mert ott fél év alatt 50% fölé ment (állítólag) az átfertőzöttség. (És ha terjed, akkor rengeteg alkalma van mutálódni és szelektálódni.)
3. "Tartós protektív immunitást biztosító intervencióban [...]" Erre tudnál mondani példát? (Nem igazán tudom értelmezni.)
4. "[...] és hatékony gyógyszerkombinációban lehet a megoldás." A gyógyszer a terjedést nem fékezi (már a tünetek megjelenése előtt fertőz), mondjuk ez lehet, hogy értelmezésedben nem is cél.

"Elérhető lenne a nyájimmunitás okosan kivitelezett járványkezeléssel."

Mégis hogy? (Egy ötletet hallottam egy virológustól: Még tavaly márciusban le kellett volna zárni az egész világot 4 hétre...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#114083) Qtya123 válasza Asbee (#114065) üzenetére


Qtya123
őstag

Köszi a választ, (látod Mutant lehet így is válaszolni valakinek, nem pedig odavetni több hozzászóláson át a nagy egymondatos semmit 120 méter magas székről...).

"gyártja az antitesteket .... kb 1 hétig"
Ezzel kapcsolatban tudnál mutatni cikket/tanulmányt? Próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel.

Nálunk most jött el az, hogy fiatal ismerős kórházba került. A korábbi brit hullámnál említettem már, hogy kerültek kórházba/haltak meg, de ők kivétel nélkül beteg és idős emberek voltak. Akkor a fiatalabbak (köztük mi is) gyenge tünetekkel estek át. Long/Post Covid nem volt senkinél.

Most a szóban forgó személy 36 év körüli, átlagos se nem sportos, se nem beteges ~185cm/80 kg körüli ember, aki elkapta (oltva nem volt). Nem volt valami jól, véroxigént mért 85%, kihívta a mentőket. Bent oxigén+egész nap hasra fektetés. Most ott tartanak, hogy 70% a tüdőnek odavan és a napokban derül ki, hogy kifelé jön, vagy...
Nem bánom, hogy ennek a hullámnak már átesettként indulok neki.

[ Szerkesztve ]

(#114084) t72killer válasza Qtya123 (#114083) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Keveset foglalkoznak vele a szakik, de az egyszeri "duplaannyi kórházi esetet termel" infó mellett anekdotikus elbeszélésekből is valóban úgy tűnik, hogy ez ténylegesen rondább, mint az eredeti.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#114085) BalanceR


BalanceR
addikt

Qtya123 FYI:
Vakcina hatáscsökkenés
+ immunrendszer alapok kibeszélő.
#Ázsiába szakadtam

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#114086) Di Natale válasza BalanceR (#114085) üzenetére


Di Natale
aktív tag

Ti még nézitek az Ázsiába szakadtam csatornát?

[link]

(#114087) BalanceR válasza Di Natale (#114086) üzenetére


BalanceR
addikt

A Toroczkai :D (ezen az arcon mindig szakadok)
Beleölt pár százezret a kampányvideójába, amin "bemutatta", hogy "jajjmilyensokan meghalnak az ótástó'" - hogy ezzel maga mellé állítsa azt a pár tízezer faceookon szocializálódott retardáltat, aki minden kamut feltétel nélkül elhisz.
A hatalmas feltáró videó laikusok véleményeire épül, sehol semmi konkrétum, bizonyíték, találgatás az egész, orvosi hozzáértés , szaktudás tudás nélkül.
(Kb Józsi bácsi , akibe hálni jár a lélek, megkapta az Ótást, egy hónap múlva meghót, ITT a bizonyíték, csakis az óóótás tehet róla!)
Az Ázsiai doki meg rámutatott a hibákra, és kb nevetségessé tette a mélymagyar gyereket, az meg felkapta a vizet, és egy szánalmas próbálkozással megprübálta lejáratni a Dokit.
Nem is jött össze...

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#114088) Di Natale válasza BalanceR (#114087) üzenetére


Di Natale
aktív tag

Megnézted a videót?

(#114089) t72killer válasza BalanceR (#114087) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kemény harc megy most a tardokért: mélymagyarék ugyebár egy régebb óta létező szervezet, de a covid-témától távolról érkeztek/egyéb tardságokban utaztak. Gődény & Co ebben nőttek fel, nagyon nyomták, effektíve "rájuk szavazott" 3millió magyar azzal, hogy nem vett fel oltást - viszont a politikában 2 fokozattal lentebbről indulnak.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#114090) BalanceR válasza Di Natale (#114088) üzenetére


BalanceR
addikt

Már akkor láttam, amikor kijött, jókat mosolyogtam a szittya gyereken, aki, ha be tud húzni 5-10.000 embert a szavazótáborába, még amögé is beáll, hogy sajtból van a hold.
Nézz meg pár Polgár Tomi (Tomcat) vlogot, ahol egy két dolgot elmond mit csinált ez a derék gyerek 2006-ban, és utána kérdezd meg, hogy ki hiteles, és ki hazudozik, manipulál...

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#114091) kwzatz válasza BalanceR (#114087) üzenetére


kwzatz
őstag

"Az Ázsiai doki meg rámutatott a hibákra, és kb nevetségessé tette a mélymagyar gyereket"
Úgy látom, jól sikerült, gondolom ezért nem lehet kommentelni a videóhoz és ezért nincs like/dislike arány sem. :DDD
Ítéletet nem kívánok mondani a kérdésben, csak ezt viccesnek találtam.

[ Szerkesztve ]

(#114092) BalanceR válasza kwzatz (#114091) üzenetére


BalanceR
addikt

Elcseszett egy humorod van... :D

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#114093) gergo5991


gergo5991
őstag

itt szlovákiában behozták azt, hogy vagy negativ tesztel vagy oltva lehet csak melóba járni.
és most itt a bökkenő:
én: van negativ tesztem
kolega: oltva van (neki nincs tesztje)
mi történt: kolega aki oltva van és nincs tesztje, szétfertőzte az egész meló helyet. (ez nem példa, ez a valóság)
Hol a 3,14-ba van itt a logika? ha ez igy megy tovább hát annak rossz vége lesz.
És itt az egész politikai gárda és a járványügyi szakértők meg vannak róla győződve, hogy csak az oltottnak lehet előnye az oltatlannal szemben, csak oltott járhat ide, oda, amoda.

Eljutottunk arra a pontra, hogy az oltott veszélyes mindenkire, mármint azért, mert nekik nem kell negativ teszt sehova

[ Szerkesztve ]

(#114094) t72killer válasza gergo5991 (#114093) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, el kéne engedni ezt az "oltottakat nem teszteljük" politikát, semmi tudományos-racionális alapja nincs. Így igencsak kontraproduktív eszköz az oltás népszerűsítéséhez

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#114095) joe979 válasza gergo5991 (#114093) üzenetére


joe979
aktív tag

mi történt: kolega aki oltva van és nincs tesztje, szétfertőzte az egész meló helyet. (ez nem példa, ez a valóság)

ez miből derült ki, az az oltott egyén fertőzte szét a bandát ?

Szissz

(#114096) HellGreg


HellGreg
őstag

Én egy szabálykövető ember vagyok ami a járványt illeti legalábbis. De ez már az én tűréshatáromat is feszegeti:
Tegnap (9-én) hívtak a fiam iskolájából, 10 körül, hogy menjünk a gyerekekért, mert vasárnapig karanténba kerül az osztály. Erre ma, kb 10 perce jött emailben az értesítés, hogy a gyerek hatósági karanténban van november 5-étől (!!!) kezdve 14-e éjfélig. Tehát 2 napot karanténból járt iskolába, eleve. Amúgy meg mi a viharnak van még ez az egész, pláne ha ilyen hanyagul van kezelve? Mindenki jön-megy maszk nélkül, ahova akar, van még ennek a karanténozásnak bármi értelme? Lenne, persze, ha más korlátozások is lennének, de így... :(((

gergo5991: azt már én is megkaptam a szlovákiai rokonságtól (az oltatlan részétől), hogy az oltottak miatt terjed a járvány, mert őket nem tesztelik és azt csinálnak amit akarnak. Tavasszal még azt szajkózták, hogy mihelyt engedélyezik a Szputnyikot, rohannak oltásra, aztán amikor engedélyezték, visszaléptek és inkább tesztpártiak lettek. A fene se érti az embereket... fasza dolog a teszt, de azt választani mint egyedüli megoldást a járvány ellen, akkor még 10 év múlva is nyitunk-zárunk.

[ Szerkesztve ]

(#114097) Cs1csó válasza joe979 (#114095) üzenetére


Cs1csó
félisten

A lényeg az lenne, ha NEM ÉRZI JÓL MAGÁT AZ EMBER (pl. fáj a feje tartósan, köhög, hőemelkedése van, vagy csak simán fáj valamije) akkor maradjon otthon. Ez sokszor nem kivitelezhető hiszen az emberek többsége együtt él más emberekkel és ők még ekkor is jöhetnek mehetnek.
Úgy xar az egész ahogy van ez vonatkozik a személyes higiéniára, a személyes - biztonságos - tér megadására stb. hogy ezért nincs más mód mint az oltás.

(#114098) joe979 válasza Cs1csó (#114097) üzenetére


joe979
aktív tag

Ezt a részét ismerem, EMMI háttérintézményében vagyok recepciós. Már 1,5 hete kötelező a maszk, de mindegy,hogy oltott vagy oltottan szarnak rá egyszerűen vegyesen.Már unom, rá kell szóljak bárkire is. Múlthéten volt nálunk a közig. államtitkár , meg hőmérőztem őt is, ő hozta a rendeletet , kötelező ;akkor te sem vagy kivétel. Nem tetszett neki. Én meg erre szartam rá .

[ Szerkesztve ]

Szissz

(#114099) Cs1csó válasza joe979 (#114098) üzenetére


Cs1csó
félisten

Aki "hordja" annak is a 70%-nál kinn az orra vagy egyéb módon hordja rosszul pl. ha merevítős akkor azt nem igazítja az orra stb. (azt hogy mennyire koszos stb. már ne is menjünk bele) ezért tényleg nincs más mód mint az oltás.

(#114100) joe979 válasza Cs1csó (#114099) üzenetére


joe979
aktív tag

Igen tudom, krónikus betegségem van, ami egyben autoimmun is. 3 Pfizer megkaptam. De azt nem értem, hova lett a vigyázzunk egymásra, maradj otthon mentalitás...... Nem értem az embereket, a masszívan szarunk bele mindenbe.

Szissz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.