Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173300) HussarF válasza aleister (#173291) üzenetére


HussarF
addikt

Engem mondjuk az a része érdekelne, hogy ha én elkezdenék 1,5 g/tskg fehérjés étrendet összerakni, amiben a mostanihoz képest lenne kb. feleannyi fehérje, akkor mivel pótolnám a fehérjéből származó kalóriát? Ha most eszek mondjuk 200 g fehérjét meg 200 g ch-t egy nap, akkor eszerint ennem kéne inkább 100 g fehérjét és..... 300 g ch-t? És ugyanott lennék?
Elég szürreálisnak hangzik. Bár tesóm is mondott olyasmit - ő állatorvos és inkább ilyen általános anyagcserével kapcsolatos tudása van, semmiképp sem sportolók, testépítők teljesítményfokozó étrendjével kapcsolatos ismeretek - hogy a többlet fehérjét úgyis csak szétbontja a szervezet és végül kb. mint szénhidrát hasznosul (vagy legalábbis így értelmeztem, lehet nem pont ezt mondta). Csak még előbb így jobban megdolgoztatja azoakt a szerveket, melyek a lebontásáért felelnek. Ezért is magas a karbamid meg az ilyesmi értékek a laboron a magas fehérjés étrenddel.
Mert nyilván gazdaságosabb, meg talán kevésbé szervezetterhelő lenne több ch és kevesebb fehérje, de nem nagyon rémlik olyan izmos ember, aki alacsonyan tartja a fehérjebevitelt és nincs kedvem magamon kísérletezni, hogy hátha jó lesz vagy nem...

(#173299) aleister
Aha, msot részben olyanokat írtál, amit én is. De ezek szerintaz izomépítés szempontjából nézve ez nem mérvadó.
Egyébként fehérjeszintézis alatt mit értünk? Az egységnyi idő alatt keletkező fehérje mennyiségét, mondjuk g/h mértékegységgel? Elképzelhető, hogy az telítésbe tud menni, de attól még a több jobb, abból a szempontból, hogy tovább tart, ergo hosszabb időn át fent tud állni a max fehérjeszintézis, nem?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.