Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71133) King Unique válasza T J (#71130) üzenetére


King Unique
titán

"Asrock w7 és w11 drivereket ad a laphoz."

A gyártó weboldala alapján pontosabban W7, W10 és W11 rendszerekhez vannak illesztőprogramok, ahol modern alaplapnál alapesetben adja magát a modern Windowsok (W10, W11) használata, azoknál nem lenne gond az M.2 PCIe NVMe SSD és egyebek natív támogatása, nem kellene fabrikálni a telepítéshez használt ISO-t.
+ Ha csak Windows 7-hez van termékkulcs, az sem feltétlen gond, mivel mind a Windows 10, mind a Windows 11 ingyenesen aktiválható Windows 7 és Windows 8.x termékkulcsokkal. Na meg ugye a Windows 10 és Windows 11 aktívan támogatott, ellenben a Windows 7 bő 2,5 éve már nem támogatott konzumer vonalon, sőt szűk fél év múlva már a fizetős ESU formájában sem.

Ha mindenképpen a Windows 7 telepítése a cél a modern, UEFI-s alaplappal szerelt PC-re, akkor lásd az alábbi útmutatót az ISO-fájl módosításhoz, abba a driverek integrálásához, + egy másikat a telepítéshez, mert ugye az UEFI helyett inkább a legacy (CSM) mód lehet opció egy legacy Windowsnál, aztán vagy / vagy.

Installing Windows 7 on Intel 100 / 200 / SoC and AMD AM4 series Platforms - ASRock
Legacy telepítés windows 7 oprendszerrel

Vagy másik opció a már említett klónozás SATA SSD-ről NVMe SSD-re, aztán vagy / vagy. Ahol operációs rendszer alá egyébként az NVMe SSD nem lesz annyival gyorsabb mint amekkora a szekvenciális különbség, vagyis csak emiatt nem feltétlen érdemes ezzel vesződni, alapesetben elég lenne W7 alá is a SATA SSD.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.