Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62177) King Unique válasza hedgehog01 (#62176) üzenetére


King Unique
titán

Ezt a Legacy / UEFI dolgot jó lenne tisztázni, mert a telepítőt is annak megfelelően kellene kiírni. Illetve ez az adott hardvertől is függhet, hogy FAT32* / NTFS fájlrendszerű pendrive-ról tud-e a bootolni egyik-másik módban, valamint aktívvá kell-e tenni hozzá a partíciót stb. Illetve a sima, natúr fájlmásolásos módszer az újabb Windows ISO-knál működik inkább. A 7-esnél lehet még aktívvá is kell tenni hozzá a partíciót stb. Egyébként itt az első opciót választva a program NTFS fájlrendszert + aktív partíciót állít be a pendrive-nál, ami általában a Legacy boot módhoz szükséges.

Egyébként a fentebb említett hibaüzenet érdekes. Ezt USB-n még az XP alatt, vagy külön 1 KB-os egységgel formázott, sőt a programban a klaszter méreténél 1 KB-ot beállítva sem sikerült reprodukálni. Ha annál az USB-s külső meghajtónál netán maga a logikai / fizikai szektorok mérete ennyi, akkor az eleve abnormális.

* A Windows a 32 GB-nál nagyobb köteteket nem tudja FAT32-re formázni. Tehát a manuális fájlmásolásnál vagy egy kisebb partíciót csinálsz neki, vagy külső (particionáló) programokkal formázod a teljes meghajtót. A Rufus egyébként megoldja ezt is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.