Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61901) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Sziasztok!

Valami iszonyatba futottam bele... Gyanúm szerint egy hálózati eszköz hiba lesz, vagy kábel hurok probléma, ma délelőtt óta minden Windows 7 alapú gépünk random időközönként (kolléga az előbb volt bent, azt mondta neki 10-12 percenként) kékhalált kap. Kb. 100-150 db gép egyforma és különböző gépek is vannak közte, először csak kettő kezdte, gondoltam memória hiba 2 gép egyszerre oké, és jöttek sorban. Lassan ott tartok, hogy nincs ötletem...

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL a kékhalál, szóval bármi lehet, viszont mivel egyszerre ennyi gép érintett hálózati hibára gyanakszom. Szerver mögött ülnek a gépek Win Server 2008 R2 (2db), tartományba vannak léptetve és fix IP-vel rendelkezik mindenki, van egy DHCP szerverként működő router a szerver után, de ez eddig is működött, nem hinném, hogy probléma lenne. 10-12 darab switch legalább elszórva az épület minden szegletében, most ezek ellenőrzése fog következni nem-e dugtak vissza egy kábelt ugyanabba az eszközbe, ha hozzáfértek.

Az én gépemen konkrétan ez fogad kékhalál után:

Valaki látott már hasonlót esetleg? Vagy ötlet a megoldásra? A szerverek újraindítása még nem volt, azt sajnos nem tudom munkaidőben megoldani.

Köszönöm előre is.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61902) petakpa1 válasza ityam (#61899) üzenetére


petakpa1
őstag

Ez kézenfekvő lenne csakhogy ez a gép ha nem a céges tartományban van (pl otthon rácsatlakozom a saját wifi-re, vagy bedugom otthoni routerbe hálózati kábellel), akkor is vpn-en keresztül becsatolakozik a céghez, és azon keresztül megy ki a netre, tehát a tartalomelérési korlátok mindenképp érvényben vannak.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#61903) Doky586 válasza petakpa1 (#61902) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

ki kell lépni a VPN-ből ideiglenesen..

(#61904) ityam válasza petakpa1 (#61902) üzenetére


ityam
senior tag

a VPN beállításokban nem lehet valahogy beállítani, hogy ha nem a céges erőforrásokhoz akarsz csatlakozni akkor engedjem ki a netre?
Checkpointnál úgy rémlik volt egy pipálható lehetőség erre. Más VPNnél is lehet hogy be lehet állítani.

(#61905) petakpa1 válasza Doky586 (#61900) üzenetére


petakpa1
őstag

Ezt értem, és köszönöm. Munkát amúgy nem nagyon tárolok a HDD-n, azt belső hálózatra mentjük.

Célom az, hogy a laptopomon lévő OS által alkalmazott tartalomelérési szabályokat megkerüljem. Az egyel fentebbi hozzászólásomban részletezett okok miatt, ha a HDD-n lévő OS-t használom, akkor mindenképp céges szerveren keresztül megyek ki a netre függetlenül attől, hogy a céges belső hálón vagyok, vagy bárhol máshol a világban, mert utóbbi esetben is automatikusan vpn-t épít ki a laptop a cég szerveréhez, és azon keresztül enged ki a netre.

Ezt szeretném megkerülni, úgy hoyg két egymástól független OS lesz a gépre telepítve, post után F6-tal előhívom a BIOS Boot menüjét és kiválasztom SSD-től, avgy HDD-ről indítsa rendszert.

Ha HDD-ről indul, akkor céges policyk alkalmazásra kerülnek, hiszen céges szerveren kerezstül lépek ki a netre.

Ha SSD-ről indul, akkor viszont telefonom megosztott netkapcsolatán kerezstül netezek, cég nem látja.

Az se probléma, ha két diskről indított OS akár nem is látja, hogy van egy másik disk is a gépben, nem tudja annak tartalmát olvasni, nem tudok másolgatni közöttük.

Az alábbiakről szeretnék megbizonyosodni:
1) Az SSD-re történő Win7 telepítés során (mely alatt HDD el lesz távolítva) a telepítő nem buzerálja a TPM csipet, azaz amint visszatettem a HDD-t, és arról bootolok akkor a rajta lévő bitlockerrel védett Win7 ugyanúgy bootol, mintha misem történt volna.
2) Amint immár SSD-re telepített Win7-ről bootolok, úgy, hogy a HDD is benne van a gépben, akkor Win7 ne buzeráljon bele HDD tartalmába. (Mivel egyszer már beletettem ezt a HDD-t a saját otthoni asztali gépembe és a Win7 látta a meghajtót, de tartalmát bitlocker miatt olvasni nem tudta, és utánna laptopba visszatéve nem volt probléma, elég valószínűnek tartom, hogy most se lesz, de ha valaki nem így látja szóljon pls.)

Próbáltam érthetően leírni, de kcsit hosszú lett. Bocsi miatta!

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#61906) petakpa1 válasza ityam (#61904) üzenetére


petakpa1
őstag

Olyan policy van, hogy ha VPN nem áll fel akkor nem enged ki a netre. Ami érthető, hiszen ez egy céges gép, munkára kell használnom. Másra legyen saját gépem, ez is érthető, csak ehhez két gépet kellene itt benn tartanom...
Vagy nem netezni munkaidőben:DDD

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#61907) Doky586 válasza petakpa1 (#61905) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az nem érthető hogy usb3-ról ha bootolod az SSD-t vagy pendriveot (win10PE vagy linux) az miért nem elég? Azt mondtad ezt már próbáltad és megy..

[ Szerkesztve ]

(#61908) ityam válasza petakpa1 (#61906) üzenetére


ityam
senior tag

milyen vpn van?

(#61909) krealon válasza petakpa1 (#61898) üzenetére


krealon
veterán

"Esetleg azt lehetne, hogy HDD-t kiszerelem ás átteszem otthoni asztali gépembe, és arról futtatva a Macrium-ot mentem le a HDD-t."

Ez csak akkor mukodne, ha ismerned a 48 jegyu Bitlocker kodot.
Ha admin jogod nincs a gepen, akkor ehhez a kodhoz sem fogsz tudni hozzajutni.

"Ezzel lehetne visszaállítani a HDD eredeti állapotát, ha az SSD-re történő Win7 telepítéskor a HDD tartalomba is belepiszkált a telepítő ha jól értem."

A telepito csak a /boot-ba (kulon 100 MB-os titkositatlan particion van) piszkalna bele, ugyhogy a Bitlocker-es particio mentesenek semmi ertelme.

Igy korbejarva a temat, szamomra ugy tunik, rendesen kialakitott vdelni rendszer van a cegeteknel (nyilvan nem veletlenul), igy en nem probalkoznek a megkerulesevel / meghekkelesevel. (Kiveve szeretnel, de mashogy nem tudsz eljonni a cegtol. ;] Bocsi a fanyar humorert, ami Doky kollegarol ragadt at.)

(#61910) 64mb válasza DJ. Ru$y (#61901) üzenetére


64mb
csendes tag

Szia

Ismerősi körben 6 gépnél van már az a probléma, nálunk céges szinten még nem jött elő de jó volna tudni mit ne engedjünk ki 2xx gépre... Ha esetleg jutsz valamire szívesen látom :R

(#61911) petakpa1 válasza krealon (#61909) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszi a válaszokat mindenkinek!

USB3-as pendrive USB3-as porton Win10ToGo-val elég élvezhetetlen sebességet hozott. Igaz a pendrive már egy pár éves Kingston Data Traveller 3.0...

Cisco a VPN szofver.

Értem én, és pont az lenne a célom, hogy se az SSD-re történő telepítéskor, se később az arról történő bootoláskor ne nyúljon az új Win7 a HDD-hez. Kvázi két egymástól független OS lenne a gépen, Bios Boot Menüből kiválasztva, hogy melyik induljon.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#61912) Csabee. válasza DJ. Ru$y (#61901) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Mai nap én is ezt tapasztaltam több helyről. Win7 a rendszer. Egyik ügyfél azt mondta hogy valami email-es dokumentumot küldött neki ismerőse, (tervrajz) tehát nem valami noname akármi, és azóta tapasztalja ezt.

Ha megvan a hiba megköszönném ha privátba is megírnád Én is ha tudok valamit jelzem

Üdv: Csabee.

(#61913) DJ. Ru$y válasza 64mb (#61910) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Felvettem a kapcsolatot jó pár kollégával náluk is megvan a probléma, nem melléklet, nem vírus. Ők arról számoltak be, hogy a 32 bites rendszerek esetén az AVAST!-ban elnyúltak valamit és, ahogy lefrissültek a gépek elkezdtek halni a 32 bites rendszerrel telepített gépek. Ezért jött egyszerre, mert hálózaton vannak a gépek, és mind bekapta, nyilván a 8-as és 10-es gépeink már annyival újabbak, hogy simán 64 bites rendszer van rajtuk. Ennyit tudtam meg, közben a munkaidőm lejárt, holnap kezdjük elölről és ellenőrzünk.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61914) Csabee. válasza DJ. Ru$y (#61913) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Ezen a gépeken is avast van. Az egyik ismerősöm jelezte is hogy valamit kiírt az avast!

Üdv: Csabee.

(#61915) Doky586 válasza krealon (#61909) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor se ír a telepítő a Bios-ba ha eddig gpt(uefi) boot volt, és az új OS is így kerül fel? Mintha a bios ekkor egy spéci beállítást állít be booteszköznek (amit nem tud megváltoztatni-újraírni biosba léphetetlenségből).. Vagy ha eddig gpt-t bootolt, az újjon MBR-t?

[ Szerkesztve ]

(#61916) DJ. Ru$y válasza Csabee. (#61914) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Semmi ezzel kapcsolatosat nem ír ki sajnos, egész nap a gép előtt ültem, és megfeküdt alattam úgy, hogy valószínűleg nyom nélkül frissített valamit az AVAST! Dolgozni muszáj szóval holnap reggel túlórában kezdek és teszem parkolópályára az AVAST-ot.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61917) 64mb válasza DJ. Ru$y (#61913) üzenetére


64mb
csendes tag

ismerősi körben mind a 6 gép 32bites Win7 Avastal...

(#61918) kraftxld válasza DJ. Ru$y (#61913) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Avast a gond: [link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#61919) DJ. Ru$y válasza kraftxld (#61918) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Köszi neked is! Igen a kollégák is erre jutottak, most hívott egy másik kolléga, neki 3 óra után frissültek le a gépek és még mindig a hibásra. 200+ gépe kapott kékhalált 15 percen belül.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61920) 64mb válasza DJ. Ru$y (#61919) üzenetére


64mb
csendes tag

6 gépből 1nél javaslatomra csináltak egy visszaállítást, azóta nincs gond... másik 2 gépet bekapcsolják és megnézik jön-e valami 4 után az avasthoz...

(#61921) 64mb válasza 64mb (#61920) üzenetére


64mb
csendes tag

Avast fórumon már 17h írnak de nem tudni milyen időzóna alapján.... :R

(#61922) Csabee. válasza 64mb (#61921) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Korábban pandával szívtam. Lassan arra jutok hogy csak a gond van ezekkel.

Üdv: Csabee.

(#61923) Doky586 válasza Doky586 (#61915) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Win7 telepítője nem teszi tönkre a Win10 boot beállítását..?

(#61924) DJ. Ru$y válasza 64mb (#61920) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha ugyanúgy leszívja az Avast a frissítést, mert le fogja, csak lehet holnap délelőtt, akkor megint KO minden. Erre csak az Avast patch fog megoldást jelenteni, addig meg kilőni őket sajnos.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61925) cigam válasza King Unique (#61887) üzenetére


cigam
félisten

Csak meglepő, hogy a ha nem kap táplálást, hogyan jelzi a rádugot eszköz, hogy itt vagyok, kérek enni. Kérem vissza az 5V-os táplálást.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#61926) King Unique válasza cigam (#61925) üzenetére


King Unique
titán

Sosem próbáltad még ki, még egy pendrive-val sem? Egyébként a korábban linkelt cikkben leírják a pontos infókat, illetve hogy már az XP-nél is így működött. Aztán pl. a Vista esetében már változtattak rajta. Illetve az újabb Windows-verzióknál vsz megint, mert azt említettem én is, hogy azoknál már nem kellett piszkálnom. De egyébként lényegében ugyanígy működik Linux és tudtommal macOS alatt is.

[ Szerkesztve ]

(#61927) cigam válasza King Unique (#61926) üzenetére


cigam
félisten

Az eredeti kérdés így hangzott "Leválasztáskor lekapcsolja az USB2 porton a tápfeszültséget".
Sem az általad linkelt leírásban, sem máshol nem írják azt, hogy kikapcsolja az USB porton elérhtő 5V-ot. A rádugott eszközt kapcsolja "felfüggeszett"(suspend) állapotba, de nem kapcsolja ki az USB porton elérhető táplálást. És így már érthető, hogy a következő rádugott eszközt is felismeri, működik vele.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#61928) gabi123 válasza DJ. Ru$y (#61924) üzenetére


gabi123
senior tag

Itt a megoldás: link

Forza Ferrari!

(#61929) DJ. Ru$y válasza gabi123 (#61928) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kicsit elkéstél vele. :) Azért köszönöm, már tegnap volt a kraft által linkelt topikban megfejtés, reggel pedig ezzel kezdtem, ment minden gép az új adatbázisra. Nincs is több hiba.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61930) King Unique válasza cigam (#61927) üzenetére


King Unique
titán

Elbeszéltünk egymás mellett. Illetve kis kavarodás is volt, mert leválasztáskor valóban nem a portot, hanem lényegében az eszközt "áramtalanítja". Az említett beállítási opció például szintén ilyen néven szerepel az alábbi programban is. Meg mondjuk az előbbi nyilván logikus, mert amelyik eszköz firmware szinten nem támogatja a kikapcsolást, annál leválasztás után a merevlemez tovább pörög, világít a LED stb.

[ Szerkesztve ]

(#61931) stewe2


stewe2
aktív tag

Üdv!

Teljesen véletlenül vettem észre a feleségem gépén: CPU terhelés stabilan (folyamatosan) 50% :F Csak az Ő gépén (W7SP1).

Ötlet?

Thx stewe :)

Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...

(#61932) dugo_ válasza stewe2 (#61931) üzenetére


dugo_
veterán

Az összefoglaló ezzel kezdődik.

(#61933) kraftxld válasza stewe2 (#61931) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Összefoglaló elolvasása? :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#61934) stewe2 válasza kraftxld (#61933) üzenetére


stewe2
aktív tag

És tényleg :W Bazz lebuktam :D A sajátom, és a fiaim gépét még megcsináltam a karácsonyi szünetben, de az asszonyé elmaradt. Nagyon nem izgatott, hogy leállt a frissítés, de azt nem gondoltam, hogy ez ekkora CPU terhelést jelent. Még szerencse, hogy csak egy Athlon X2 volt benne. Ma kapott Phenomot, így jött elő a probléma.

A segítséget köszönöm mindkettőtöknek, a hiányt pótlom!

[ Szerkesztve ]

Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...

(#61935) Panthera válasza DJ. Ru$y (#61919) üzenetére


Panthera
őstag

Az Avast főprogram frissítés a hibás vagy a definíciós fájlok?

(#61936) DJ. Ru$y válasza Panthera (#61935) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Elvileg a definíciós adatbázis, ugyanis azt frissítették és megoldotta a problémát. 170320-0 volt a hibás és a 1703020-1 pedig már patchelt. Nálunk tegnap első bekapcsoláskor frissültek a gépek azóta nincs ilyen problémánk, kopp kopp kopp.

Az Avast elismerte amúgy a hibát.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61937) efi99 válasza DJ. Ru$y (#61936) üzenetére


efi99
senior tag

Mindenesetre, ha egy rossz adatbázis (ami elvileg csak adatok), meg tud úgy zavarni egy programot, hogy azáltal az OS is összeomlik, akkor ott a program is hibás. Sőt nagyobb részt az.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#61938) Panthera válasza DJ. Ru$y (#61936) üzenetére


Panthera
őstag

A cégnél szerencsére nem ez van, de sok helyre szoktam telepíteni. Eddig nem szólt senki, hogy gond lett volna a gépével. Ahogy az előttem szóló is írta, érdekes ez a hiba, egy definíciós frissítés hogy okozhat ilyet?

(#61939) Zoz válasza Panthera (#61938) üzenetére


Zoz
őstag

Tipp: az elszúrt definíció miatt valamilyen fontos rendszerfájlt vírusnak nézett.

(#61940) DJ. Ru$y válasza Panthera (#61938) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ennyire nem jártam utána, de itt petr vagy hozzáértők válaszolnak vagy válaszoltak már erre a kérdésre. Mondjuk az is érdekes, hogy csak az x32-es rendszerű gépek potyogtak ki. Mikor a két kolléga ül egymással szemben az egyiknek újabb gépe van már x64-gyel és röhög a másikon, hogy ő dolgozott egész nap a szemben lévő meg anyázott és szidta a rendszergazdát... :DDD Vicces volt állítólag.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61941) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Hol lehet azt beállítani a windows-ban, hogy ha letöltök egy torrent file-t, akkor az automatikusan megnyissa a utorrent programot és elinduljon a letöltés?

Régen így működött, de valami történt és most csak lementi a torrent file-t és azt külön meg kell niytnom, akkor kerül csak bele a utorrent programba.

Köszi

(#61942) dugo_ válasza Pityke78 (#61941) üzenetére


dugo_
veterán

Vagy a böngésződben beállítod, hogy mentés helyett megnyissa egyből a torrentfájlt, vagy az utorrentben beállítod, hogy minden adott mappába kerülő torrentfájlt behúzzon automatikusan (utolsó opció a képen). Utóbbihoz viszont futnia kell a programnak mindig.

[kép]

(#61943) djyuri


djyuri
őstag

Üdv.

Megint sikeresen belefutottam abba a windows update "hibába",hogy a 4GB ram nem elég és becrash-el az udpate. És onnantól kezdve soha nem is működik,csak a ramot és a CPU-t eszi.
És utólag hiába raktam át a nagy gépből a 8 giga ramot... Betelik mind a 12GB :(

Szerencsére ilyenkor mindig segít a WSUSOFFLINE telepítő. Csak,amíg ezt leírtam ide,már meg is lett a 199 frissítési fájl telepítése :)

Ez a best ever :)

Mindenkinek szép vasárnapot és szívásmentes telepítéseket :R

UI.: És most lesem,hogy tökéletesen megjavította az update progit. Fél perc alatt talált még 56 frissítést. :R

[ Szerkesztve ]

(#61944) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Win7-ből van olyan kiadás ami "slim"? Egy 8GB tárhellyel rendelkező netbookra kellene feltennem, amire gondolom az alapváltozat nem menne fel. (Win 10 Home-ot próbáltam, az sajnos nem ment fel)

(#61945) dugo_ válasza Chosen (#61944) üzenetére


dugo_
veterán

A nem hivatalos Tiny7-tel próbálkozhatsz, ha van bizadalmad az ilyen tákolt rendszerekhez. Minden másra ott a linux.

(#61946) DJ. Ru$y válasza Chosen (#61944) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Windows 7 Starter, talán felkocog 8 GB-ra, bár annak is talán 16 kellene, próbáld meg.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#61947) Chosen


Chosen
addikt

Köszi a tippeket! :R

(#61948) Doky586 válasza Chosen (#61944) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tudom ajánlani a Win98-at.. bőven elfér rajta. :K

(#61949) Chosen válasza DJ. Ru$y (#61946) üzenetére


Chosen
addikt

Win 7 Starter valóban felment, köszönöm! :R

(#61950) galaxys80


galaxys80
veterán

Adott egy Hp Officejet J4580-as nyomtató ami XP alatt tökéletesen működött.
WIN7-es laptopon viszont nem akar működni.A gyári telepítő lemeze csak XP-ig támogatott drivereket tartalmaz. A hivatalos oldalról leszedtem a WIN7-hez valót, de miután feltelepítettem és rádugtam a nyomtatót a laptopra újra illesztőprogramokat kezdett keresni. 8-ból 7-et meg is talált. A printer drivere viszont nem lett meg. Próbáltam kicselezni és betallóztam neki a gyári XP-s telepítő lemezről. Elvileg azt írja, hogy minden rendben is van vele az eszközkezelőben. Viszont csak a fax és a scanner működik. Egyetlen nyomtatás sem megy ki rajta. Word nyomtatás menüben is inaktívnak jelzi a nyomtatót.
Van valakinek ötlete?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.