Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38151) Gedeon31 válasza chester99 (#38147) üzenetére


Gedeon31
addikt

Felhívod a 1412-öt ott jelzed ezen szándékodat szeretnél nekik fizetni,majd pár nap múlva jön egy futár egy szerződéssel,amit vissza visz. Aztán hetekbe telik míg a Telekom elrendezi az energiaszolgáltatóddal a dolgokat. Nekem le kellett jelenteni a mérőóra állását az E-on felé az utolsó napokban 5 napom volt erre.Két éve április végén jeleztem feléjük és augusztus 1-től már nekik fizettem az áram díjat.
Akkor így volt a folyamat :)

(#38152) B.i.L válasza wmati (#38150) üzenetére


B.i.L
senior tag

És még van a listán pár apróság....de nem untatok senkit.Most gondoltam megemelni a netet....hétcá*,de már nem merem :F
Meg gondoltam,hátha tud valaki valami érdemit hozzászólni.

[ Szerkesztve ]

Horgászni mentem...B.i.L

(#38153) pictigjis


pictigjis
senior tag

akkor én most laikusként megkérdezem, hogy miért akarná a t szándékosan, TELJESEN leépíteni a dktv-t? ha nekem lenne választási lehetőségem, gondolkodás nélkül a digitális kábeltv-t kérném, mert a minősége, főleg szép nagy tévén SOKKAL jobb, mint a hirtelen mozgásoknál, a tömörítés miatt kockásodó iptv-é. akinek már volt mind a kettő, tudja, miről beszélek. kábelen a csatornák is sokkal nagyobb sávszélességgel jönnek. az ugyan lehet cél, hogy vegyen minél több ember iptv-t, de mindig lesznek olyanok, akik a minőségért cserébe akár kicsivel magasabb árat is fizetnek, így nem lehet teljesen kivéreztetni egy amúgy abszolút működőképes technológiát, akármennyi frekvenciát is foglal (amúgy nem is olyan sokat). az analóg más tészta, annak tényleg annyi, de még az állandóan majmolt amerikában is nagyon menő a dktv. ami van, azt meg kellene tartani, legalábbis szerintem. sok értelme nincs, hogy 100 vagy 150 megabites netet lehet rendelni, ez csak számháború, ezért nem éri meg megölni a dktv-t

[ Szerkesztve ]

(#38154) dchard válasza pictigjis (#38153) üzenetére


dchard
veterán

Annyiszor elírtuk már, de akkor még egyszer:

A telekomnak jelenleg négy, igen 4 darab párhuzamos TV szolgáltatása van:

- analóg KTV
- Digitális KTV
- IPTV
- SatTV

Ebből az első három mind párhuzamosan megy a KTV hálózaton. Ebből minden kétséget kizáróan az IPTV a legmodernebb, legtöbb szolgáltatást nyújtó platform, melyben jelentős fejlődési potenciál van.

A három párhuzamos platform fenntartása borzasztó költséges, és rettenetes mennyiségű sávszélességet visz el. Ennél lényegesen hatékonyabb, ha mindössze egy IP alapú platformot tartanak meg. Így sokkal több sávszélesség marad az internetes forgalomnak, de a felszabaduló erőforrások bevonásával az IPTV minősége is javítható, illetve további HD csatornák is megjelenhetnek. Nem beszélve arról, hogy így a kábeltv hálózat lényegesen olcsóbban fejleszthető a sávigény növekedésével.

A nagyobb sávszélesség pedig nem számháború. Nem veszed figyelembe, hogy nem a 120-as csomagból kell kiindulni. Mivel az utóbbi néhány hónapban lényegesen kedvezőbb árral érhetők el a 30-50megás csomagok, és jelentős mennyiségű ügyfél váltott ezekre, így a csúcsidei kapacitáshiány már most is kézzelfogható probléma számos területen, amit csak tetéz az IPTV előfizetők számának emelkedése is.

A kábeltv hálózat jelenleg a legtöbb háztartást elérő valóban szélessávú szolgálatásra alkalmas kapcsolódási lehetőség a magyar telekomnál de úgy általánosságban is Magyarországon. Ennek az infrastruktúrának a hatékony kihasználása elemi érdeke nem csak a szolgáltatónak, de nekünk, ügyfeleknek is. Az más kérdés, hogy a kizárólag STB-vel elérhető szolgáltatások mennyire bosszantóak, de ezen nem a DKTV fog segíteni, hanem a szolgáltatónak kell döntenie, hogy más megoldást is lehetővé tesz. Például saját appon keresztül (hogy az adás biztonságban legyen) elérhetővé tegye PC-s, vagy okostévés platformon is. Amennyire én látom, komoly törekvések vannak erre, mivel a Telekom TV-s bevételének egy jelentékeny részét viszi el az STB ára. Nem beszélve az ehhez szükséges szerviz és support háttérről.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38155) karendi


karendi
csendes tag

Sziasztok kb. 1 éve beköttettem a t-home vezetékes internetet+telefont sajnos a telefont digitálisra szerelték utálom mert ha elmegy az áram akkor nincs vonal se A másik házban ahol laktam 10 évig volt analóg vonalam akkor ilyen problémám sose volt. Adtak hozzá egy pirelli router de állandóan fagy nem é semmit ráadásul a teljes sebességet se érem el vele. (20 M helyett 16 M) Néztem a honlapjukon, hogy ahol élek max. 30 Megát lehet rendelni na most ha megrendelem akkor szerintetek kicserélik azt a sz@r routert is egy másikra? A digitális vonalat szerintetek átcserélik analógra? a router már rég kicseréltem volna egy normálisabbra de a telefon miatt nem tudom alig van a piacon IP telefonos router ráadásul nagyon drága.

(#38156) wmati válasza dchard (#38154) üzenetére


wmati
addikt

Igen csak érdemben mikor fogunk lépéseket látni ? Szerintem is jó buli iptv csak nem ebben a formában!

(#38157) Gubek-Einste válasza karendi (#38155) üzenetére

Biztos, hogy cserélik mert VDSL-hez már ZTE vagy Speedport készükét kapsz. Analógra való visszaváltásra nem sok esély van, riasztó mint indok néha bejön.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#38158) hackeeeee válasza Sofian (#38145) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Sőt, az Invitel-nél is.

Véleményem szubjektív...

(#38159) pictigjis válasza dchard (#38154) üzenetére


pictigjis
senior tag

na igen, ahogy a kolléga mondja, szerintem is remek dolog az iptv, de nem most. mind a telekomnál, mind az invitelnél borzasztó a minősége, csak azért, hogy a jól összetömörített, szinte élvezhetetlen tévéadást olyan helyeken is el tudják adni, ahol csak 2-3-4-5 megás net van. lehet leépíteni a dktv-t, de csak akkor, ha az iptv minimum ugyanolyan, de inkább jobb minőséget ad. és ez most messze nincs így. és amíg nincs így, addig az analóg frekvenciákon kívül nagy hiba mást is felszabadítani arra, hogy majd "egyszer jó lesz az iptv"

a szolgáltató részéről persze érthető, hogy minél több ügyfelet próbál átterelni rá, ha egyszer összejön a kritikus tömeg, talán minden más lesz, de ez valószínűleg még évekre van. addig meg nincs élvezhető alternatívája a dktv-nek. az analóg "pusztulhat", és amúgy is az jönne ki a nagy számolgatásban, hogy az eszi a legnagyobb sávszélességet

[ Szerkesztve ]

(#38160) jani4454 válasza wmati (#38087) üzenetére


jani4454
tag

Ez korántsem igaz...

(#38161) wmati válasza jani4454 (#38160) üzenetére


wmati
addikt

Olvasd el mi van alatta.

(#38162) FIREBLADE78 válasza Sofian (#38099) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Az tuti, de van még 8 tv aminek kéne a jel

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38163) n@p@lm válasza karendi (#38155) üzenetére


n@p@lm
őstag

miért, olyan gyakran elmegy az áram?

(#38164) gabo01 válasza pictigjis (#38159) üzenetére


gabo01
senior tag

Én is ilyen jó dolgokat hallottam az iptv-ről! Ezért is nem akarok váltani! A dktv képminősége tuti főleg azon a tv-n ahol működik conax modullal tehát ki lehet hagyni azt a fos box-ot amit adnak!
Apropó set-top-box! Én már vagy 8 éve bérelek tőlük box-ot/box-okat! Tehát ha jól sejtem vagy 10x befizettem már a vételárukat úgyhogy ez is csak a T-nek termeli a pénzt! Ha annyira nem érné meg nekik adnának csak kártyát is! :K ;)

(#38165) wmati válasza gabo01 (#38164) üzenetére


wmati
addikt

Nem akarod mondjuk megvenni ? Vagy már nem lehet ?

(#38166) gabo01 válasza wmati (#38165) üzenetére


gabo01
senior tag

Ezt a mostani gagyi HD boxot nem is akarnám megvenni de ha jól tudom már nincs vételi lehetőség! Az SD boxot meg nem is használom! Egy előnye van ennek a hd csomagnak, hogy egy beltérit bérelek és mindkét tv-n megy a hd! :DDD
Azon viszont gondolkodom, hogy veszek egy normális hd boxot és közben fizetem a T-nek a bérleti díjat csak ha tényleg átkényszerítenek az iptv-re akkor mit csinálok az általam vett box-al? :U
Persze legjobb lenne venni egy olyan tv-t amiben van dvb-c mpeg4 tuner és akkor ott sem kéne a box csak most nincs kedvem lecserélni a tv-t csak a tuner hiánya miatt! :DDD
Nem tudja valaki, hogy utólag nem lehet beépíteni a tv-be az mpeg2-es tuner helyére mpeg4-et? :U

(#38167) karendi válasza Gubek-Einste (#38157) üzenetére


karendi
csendes tag

Utánanéztem a VDSL nem elérhető nálunk.

(#38168) rob83


rob83
aktív tag

Az stb-t hálózatba kötve működik a Képek és Zenék opció?

"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"

(#38169) nylontacsko válasza rob83 (#38168) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Nálam igen (igaz csak kipróbáltam)

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#38170) dchard válasza pictigjis (#38159) üzenetére


dchard
veterán

Róka fogta csuka:

Az IPTV már velünk van, nem lehet kikapcsolni, viszi a sávot. Viszont a DKTV-t és az analógot sem lehet még kikapcsolni, viszik a sávot. Szerintem a telekom lehet az első hazai szolgáltató aki kivezeti az analógot, mert a párhuzamos DKTV+IPTV erősen satuban van a tökük. Ahogy kopnak ki az analóg és digitális csatik, úgy bővíthető a DOCSIS hálózat, így több sáv jut a netnek és az IPTV-nek is.

Szerény véleményem az, hogy a Telekom jobban járt volna egy interaktív DKTV-vel H.264 alapon (lásd: UPC), mint az IPTV korai bevezetésével, de ennek már utána vagyunk.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38171) kabelmania27 válasza dchard (#38170) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

ED2-es boxoknál nem kellene utp kábelezéssel küzdeni.

[ Szerkesztve ]

(#38172) wmati válasza kabelmania27 (#38171) üzenetére


wmati
addikt

Most már mindegy, és remélem Telekom olyan bőszen fogja el venni analóg csatornákat Budapesten is mint Szegeden.

(#38173) poli27 válasza kabelmania27 (#38171) üzenetére


poli27
veterán

Az igaz ott a normális koax kábelezéssel kellene küzdeni, mert ritka szar kábeleket raknak be pl a társasház építő emberkék,hogy spóroljanak lakásonként 1000ft ot.... olyat ami max fojtogatós szexre alkalmas, vagy ruhaszárító kötélnek, másra nem nagyon

(#38174) kabelmania27 válasza poli27 (#38173) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igaz, újtársasnál előfordulnak problémák.

(#38175) Gyurka6


Gyurka6
őstag

Szevasztok!

A T most ad valamilyen ZTE modem/router kombót, (ha igen milyent)?
Köszi.
Közben megtaláltam....

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#38176) dchard válasza kabelmania27 (#38171) üzenetére


dchard
veterán

Csakhogy egy darab DOCSIS vivőbe (amire egy ED2 box képes), nem fér bele a teljes IPTV forgalom, ha viszont nem fér bele, akkor meg vagy lőve. Ne egy előfizetőre lebontva szemléld a problémát, hanem képzelj el egy egész node-ot. Az ED2 box kizárólag egy interaktív DKTV szolgáltatásnál működhet jól.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38177) kengyel


kengyel
nagyúr

Sziasztok !

Valaki megrendelte már a MoziKlub opciót ? Most néztem hogy 2-hónapig 390.- forintba kerül, a 3. hónap után meg 1500.-. Vannak jó filmek benne ? És nincs rá hűségidő :)

kengyel

(#38178) wmati válasza kengyel (#38177) üzenetére


wmati
addikt

Megtudod nézni milyen filmek vannak benne!

(#38179) Kronk


Kronk
őstag

Egy régóta fennálló problémát szeretnék rövidre zárni :)

Adott egy ZTE ZXDSL931VII v2.0-as hgw.

Ezen van két laptop wifivel, és egy zte balde III-as mobil. Ezek szépen működnek is.
Ha azonban rákapcsolódok egy Htc One X-el, akkor vagy pár perc múlva, vagy több óra, esetleg 1-2 nap múlva a wifin nem jön net. Kábelen jön, mert az iptv megy továbbra is. Maga a wifi kapcsolat sem szakad meg, csak olyan mintha nem lenne net.
Ha a hgw-n ki/be kapcsolom a wifit megjavul minden, és kezdődik elölről. Ha a htc-vel nem kapcsolódom a wifire, sosem jön elő a probléma.

Azon a válaszon kívül, hogy ne kapcsolódjak a htc-vel a wifire, hol lehet a gond, hogyan öli meg a netet?
Próbáltam már fix ip-t adni mindenkinek, nem volt megoldás.

Máshol nem öli meg a wifit a htc...

http://totesz.myminicity.com/

(#38180) kengyel válasza wmati (#38178) üzenetére


kengyel
nagyúr

Igen most nézegettem, annyiért szerintem megéri. Végül is kis pénzért van két hónap kipróbálni :)

kengyel

(#38181) hackeeeee válasza gabo01 (#38164) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Egyik kolléga véleményezte a DKTV-t december végén, amikor engedélyezve volt, és jóval gyengébb volt a minősége az IPTV-hez képest.

@kengyel: Elvileg nem egy nagy eresztés.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#38182) gabo01 válasza hackeeeee (#38181) üzenetére


gabo01
senior tag

Erről a dktv-iptv képminőségről elég sokan másképp vélekednek! :K :U

(#38183) #78121280 válasza gabo01 (#38164) üzenetére


#78121280
törölt tag

DKTV képminősége tuti? LOL.
Év végén kódolatlan volt, össze hasonlítottam az IPTV-vel. Mindennek lehetett mondani csak tutinak nem,egy dolog volt jó a DKTV-ben , a hang erő és minősége,de a kép az borzalmas volt.

(#38184) kali válasza hackeeeee (#38181) üzenetére


kali
legenda

telekom szinten nincs összehasonlítási alapom, mert ott csak iptv és analóg volt nálam, de a t-s iptv és most a digi digitális kábeltelevíziós szolgáltatása között van különbség, és nem asz iptv volt a jobb, szóval ez szolgáltató függvénye is lehet.
igaz, analógon a t-s volt jobb kicsivel, de az számomra nem mérvadó...

(#38185) hackeeeee válasza gabo01 (#38182) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Akkor nézz meg egy Digis DKTV-t, és vesd vele össze a Telekomos DKTV-vel, és utána tedd mellé az IPTV-t SD-ben, majd HD-ben.

@kali: SD-ben szebb a Digi ez nem kérdés, viszont HD-ban szerintem az IPTV képminősége jobb, mint a Digié.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#38186) kengyel válasza hackeeeee (#38185) üzenetére


kengyel
nagyúr

Ezt én is alátámasztom, most váltottam Digiről. Az én véleményem szerint az SD-adásokban is sokkal tisztább nálam a képminőség ,mint a Diginél volt. A HD-ról nem is beszélve.

Viszont a 30/5 internet csomag letöltése szuper, a feltöltése gyenge. Ebben a viszonylatban a Digi megveri.( Legalább is ennél a csomagnál )

[ Szerkesztve ]

kengyel

(#38187) kali válasza hackeeeee (#38185) üzenetére


kali
legenda

nekem a hd is gyengébbnek tűnt az iptv alatt, de már nem tudom ismét összehasonlítani...

(#38188) hackeeeee válasza kengyel (#38186) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Sajnos igen, de ezt már nem is nagyon hasonlítom össze. :)

@kali: Nem olyan rég volt szerencsém nézni, Nekem az IPTV HD stream-e szebbnek tűnt.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#38189) kengyel válasza hackeeeee (#38188) üzenetére


kengyel
nagyúr

Én most megvárom a 6-hónapos akció lejártát addig a felét fizetem a csomagnak, és váltok NetMánia XL csomagra ! Annak a feltöltési sebességével már lehet mit " kezdeni ".

kengyel

(#38190) kali válasza kengyel (#38186) üzenetére


kali
legenda

nekem mindig maximum volt a 30/5, illetve inkább kicsivel feltte, de az 5 megabit/sec tényleg elég sovány, furcsa is most, hogy 20 megabit/sec sebességel nyomok fel mindent, bár nem vagyok nagy töltögető, torrent például egyáltalán nem is létezik számomra, viszont a maszekhoz kell néha le- és feltölteni.
az a baj, hogy az olcsó speciális csomagban alapban csak a 30/5 adott.
pont tegnap este összegeztem a telekom kontra digi váltást, az iptv felvételi lehetőség hiányzik, bár van saját asztali dvd író, de azzal csak részint oldható meg, viszont anyagilag és sok más szempontból jobban jártam.
a t-s szolgáltatásokkal nem volt problémám, legalábbis technikailag, a sok problémás - főként telefonos - ügyintézéssel cseszeték fel az agyamat, és ezt el mondtam, amikor a szolgáltatás lemondásakor jött a szolgáltatói illetékes részéről az érvelés és a kifogáskezelés.
kínáltak volna már olyan extrákat is, hogy csak na, de akkor már a másik szolgáltató figyelt a lakásban, szóval duplán esélytelen volt.
le is írtam e-mail útján a dolgokat a t-s ügyfélszolgálat irányába, bár részint a t-s srác kérésére, mert telefonon hiába dícsértem meg, hogy amúgy profin végzi a munkáját, azzal nem sokra megy, de így talán látja némi hasznát.
más észrevételeket is leírtam egyúttal, hogy például a szolgáltatós eszközöket nem akarják átvenni a személyes ügyfélszolgálaton, pedig az ászf vonatkozó pontja szerint ott is leadhatja az ügyfél, meg ilyeneket, hogy legyen min rágódniuk...

[ Szerkesztve ]

(#38191) kengyel válasza kali (#38190) üzenetére


kengyel
nagyúr

Igen sajnos a feltöltési sebességgel a Digi után nekem is barátkoznom kellett . Az értékek nálam is megvannak, sőt még több is szokott lenni. Azért már az XL csomag jobban hangzik :)

kengyel

(#38192) gabo01 válasza #78121280 (#38183) üzenetére


gabo01
senior tag

Nekem még nem volt szerencsém összehasonlítani a dktv-iptv-t de elég sok rosszat olvastam az iptv képminőségéről!
Egy dolog biztos a dktv képe sd-ben és hd-ben is sokkal jobb conax modullal mint a gagyi T-s boxokkal! :K :DDD
Iptv-n tényleg csak 1 tv-n lehet hd-t nézni a másikon meg csak sd-t?? :U

(#38193) hackeeeee válasza gabo01 (#38192) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Csak azt ne felejtsd el, hogy amikor nyitva volt az ünnepek alatt a DKTV, ahhoz nem kellett box, sem pedig kártya.

Nem. 1 HD Stream van, és 2 SD.

Véleményem szubjektív...

(#38194) gabo01 válasza hackeeeee (#38193) üzenetére


gabo01
senior tag

Ez az 1 hd 2 sd technikai korlát miatt van így vagy egyéb oka van?
Ha már van hd akkor az működjön mindkét tv-n! :K :DDD

(#38195) hackeeeee válasza gabo01 (#38194) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Elvileg volna lehetőség több HD stream-re, elvileg lesz is bővítés.

De, most ez van. Ha nem elég, akkor inkább Digi DKTV. :)

Véleményem szubjektív...

(#38196) kengyel válasza hackeeeee (#38195) üzenetére


kengyel
nagyúr

Ebben bízom én is hogy a későbbiekben több készüléken is lehet majd HD-adást nézni. Akkor lesz teljes a HD adás értelme .

Most aki gyorsabb, az nézi HD-ban az adást :)

kengyel

(#38197) gabo01 válasza hackeeeee (#38195) üzenetére


gabo01
senior tag

Majd akkor esetleg! :K
Érden nem nagyon van választási lehetőség kábeles fronton van a T meg a T! :DDD

(#38198) Atomantiii


Atomantiii
őstag

T home-nál ugye úgy van, ha van pl egy alap telefon előfizetésem hűségidővel, de később esetleg másik drágább előfizetésre váltanék, akkor lehet feljebb váltani bármikor?

(#38199) redbiro válasza Aeroglobus (#37985) üzenetére


redbiro
őstag

na megjött a speedport w724v csoda, nekiálltunk megküzdeni.

első körben most átállítottam modem módba, alább a tapasztalataim:

1. a speedport 1-es lanját összedugtam az asus wanjával
2. beállítottam az asusban a PPPoE kapcsolódás adatait
3. a laptopot bedugtam az asus egyik lan portjába, az iptv stb-t egy másikba
4. eredmény: net van, iptv nincs (vagyis kicsit van, mindjárt mondom tovább :) ), telefont nem néztem, mert az csak dísznek van úgyis.

a különbség a te esetedhez képest:
1. modem mód esetén is világít az online led a speedporton
2. amikor rebootolom az iptv stb-jét, kb 15 mp-ig van adás, aztán megmerevedik a kép.

tehát valami van, de nem az igazi.:)
amit még próbáltam:
az asusban fix ipt adtam az stb-nek mac address alapján és próbaképpen a teljes port range-t forwardoltam az eszköznek, de az eredmény ugyanaz.

esetleg neked, vagy valakinek lenne valami ötlete, hogy mi foghatja meg az stb adatforgalmát?

it never gets easier, you just go faster

(#38200) Sharkweb válasza Atomantiii (#38198) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

Lehet feljebb váltani, csak újraindul a hűségidő és visszaváltani a hűségidő végéig nem lehet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.