Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38051) #78121280 válasza kabelmania27 (#38049) üzenetére


#78121280
törölt tag

Régebbi kép az adminból.

(#38052) kabelmania27 válasza #78121280 (#38051) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

12 felett piros, 10és 12között sárga, 10alatt jó a ds

[ Szerkesztve ]

(#38053) Garold válasza zoli62 (#38041) üzenetére


Garold
senior tag

Szerintem nemfog menni. Nem cordless isdn készüléknél a működéshez szükséges tápot is az nt adja, ha táphibás az nt a cordless szerintem süket lesz. Ha analóg készüléket kötsz a táphibás nt-re azzal lehet telefonálni mert kap vonali feszültséget a központtól, de vészüzemmódban csak 1 beszédcsatorna működik és nem érvényesülnek a programozások. Add le hibára és kicserélik 72 órán belül.

Ha gondolod délután ki tudom próbálni a felvetésed.

dchard és a rézérpár hogyan fogja az isdn telefonba kötni az rj45-ös csatiba? :F

[ Szerkesztve ]

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#38054) dchard válasza poli27 (#38048) üzenetére


dchard
veterán

Akkor még egyszer:

A CMTS mondja meg a modemeknek, hogy milyen jelszinttel szeretné látni őket a vevő oldalon.

Namost a ranging során a CMTS és a modem megállapítják - többek között - hogy a modemnek mekkora jelszinttel kell adnia ahhoz, hogy a CMTS által megkövetelt vevő oldali jelszint előálljon. Ez a CMTS és a modem között lévő kábelhálózat csillapításától függ. Így érik el azt, hogy a különböző távolságra lévő modemek a CMTS vételi portján kb. egyforma jelszinttel jelennek meg.

Ha a modem távolabb helyezkedik el, akkor értelemszerűen magasabb adásszinttel kell adnia, hogy a CMTS vételi portján teljesüljön a megadott érték. Ha viszont közelebb van (kisebb a hálózat csillapítása), akkor kisebb adásszint mellett is képes ezt az elvárást teljesíteni.

A modem alacsony adásszintje tehát csak annyit jelent, hogy a modem közel van az erősítőhöz, vagy eleve kevés hop van a modem és az optikai vég között, így a hálózat csillapítása alacsony, így a modemnek sem kell "ordítania", hogy a CMTS megfelelően hallja. Ennyi.

De nézzük meg a konkrét példát. A kollégánál 35 körüli az adásszint. Namost ha ebbe én berakok egy 6dB-s csillapítót, akkor a modem ezt kompenzálni fogja, és pontosan 6dB-vel meg fogja emelni az adásszintet: 35 helyett 40-41-gyel fog adni. Jó ez bármire is? Nem, mivel a CMTS csillapító nélkül, és csillapítóval is pont ugyanolyan szinten fogja venni a modemet. Tehát akkor baj, ha alacsony az adásszint? Nem.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38055) poli27 válasza dchard (#38054) üzenetére


poli27
veterán

Akkor allitasod szerint tok ertelmetlen az erositok visziranyat is beallitani.mert mind1 mi van beallitva a modem es a cmts kozott a cmts hataroz meg mindent!azert sztem ez igy nem igaz.ha en berakok egy csillapitast akkor az latszik a ktv adminban is ami a cmtst kerdezi le!ha allitasod igaz lenne nem kene latnom valtozast sztem....

(#38056) aizen92


aizen92
addikt

Telekom webes ügyintézés nektek is szórakozik?
Számlaletöltés, szolgáltatás megtekintés etc. : Szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük, később próbálja meg újra! ezt írja ki.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#38057) dchard válasza poli27 (#38055) üzenetére


dchard
veterán

"allitasod szerint tok ertelmetlen az erositok visziranyat is beallitani.mert mind1 mi van beallitva a modem es a cmts kozott a cmts hataroz meg mindent!"

Sehol nem írtam vagy állítottam ilyet.

A modemnek van egy működési tartománya. Természetesen ha te letekered az erősítőt US irányban, simán előfordulhat, hogy a modemet maximális adásszint mellett sem fogja "hallani" a CMTS. Amit írtam, egy normálisan beállított és szintezett hálózaton belüli az erősítő utáni különbségekre utal. A CMTS nyilván nem fogja eltekerni az erősítő US szintjét (bár vannak erre kísérletek egyébként). Az erősítők olyan értelemben transzparensek a modem-CMTS reláció szempontjából, hogy amint a modemből érkező jel eléri az első erősítőt, onnantól kezdve pont akkora erősítéssel fogod megtolni ezt a jelet, amennyi a következő erősítőig vagy az optikai végfokig tartó kábelszakasz csillapításának a leküzdéséhez kell. Az érdekesség az modem-erősítő közötti szakaszon van, mivel előfordulhat, hogy a modem rögtön az erősítő utáni TAP-ra csattan rá, de az is lehet, hogy ez a modem az utolsó sorban számos TAP és elosztó meg nem kevés kábel van a modem és az erősítő között. Na ezt kompenzálja tulajdonképpen a CMTS által kezdeményezett periódikus maintenance ranging.

Tehát ha te az erősítő US szintjét letekered 6dB-vel, akkor a ktvadmin-ból azt fogod látni, hogy az adott erősítő mögött lévő modemek a következő maintenance ranging során pontosan ugyanekkora adásteljesítmény növelést fognak végrehajtani. Mivel az erősítők tartománya meglehetősen nagy, visszahúzhatod az US erősítést akár 30-40dB-vel is, amit a modemek már nem fognak tudni kompenzálni és leszakadnak a hálózatról. Ezt hívják power budget-nek, vagyis a modemek adásszint tartalékának, ami nyilván nem végtelen, egészen pontosan 61dBmV a maximum adásteljesítmény az összes DOCSIS US csatornára vetítve.

Nálam is 35-36dBmV az US adászint ráadásul 4 csatornával (ergó 1 csatornával olyan 27-es lenne), és mégis tökéletesen működik a dolog. Miért? Mert kb. 10 méterre vagyok az erősítőtől, egyetlen TAP-pal, és a CMTS ilyen alacsony adásszint mellett is "jól hall".

A problémát sokkal inkább a túl magas adásszint jelenti, ezért nem megy sokaknál a bonding, instabillá válik a kapcsolat csúcsidőben (nincs mozgástere a modemnek), modulációt vált és/vagy eltűnik egy két US csatorna stb.

Én elhiszem, hogy nem egyszerű ezt megérteni. Ha van kérdés, örömmel válaszolok.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38058) dchard


dchard
veterán

Már nem tudtam szerkeszteni.

Na tehát, a DOCSIS specifikáció fizikai rétegre vonatkozó részében is világosan leírják, hogy:

4 US csatorna és a maixmális sávszélesség (5120kHz), valamint 64QAM moduláció mellett a minimum adászint 23dBmV. Ugyanennyi egyébként 1 US csatornánál is. Tehát a modemnek 61-23=38dB tartaléka, vagy ha úgy tetszik mozgástere van (50-23=27dB 4 US csatorna esetén)

http://www.cablelabs.com/wp-content/uploads/specdocs/CM-SP-PHYv3.0-I11-130808.pdf

69. oldal.

A 21. oldalon pedig látható az US oldalon mért CIR értéke is: minimum 25dBI-t határoz meg, nyilván a választott modulációs rend, illetve a kábelhálózat állapota alapján a szolgáltató választhat ennél magasabb értéket is.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38059) balintdavid


balintdavid
tag

Linkelem ide is a siralmam, hátha nagyobb esélyem van megoldásra :P

[link]

Érdekes módon az IPTV és LAN-ra kötött gépek nem szakadoznak, csak wlanosok.
Most mondjuk bepróbálom majd azt, hogy a Network-LAN-DHCP Bindingnál kiosztom manuálisan az IP-t

kazuár

(#38060) poli27 válasza dchard (#38058) üzenetére


poli27
veterán

En megertem hogy szep meg jo a szakirodalom,de a valosagban sokszor nem a leirt a helytallo ez tapasztalat.talalkoztam mar olyan modemmel ami szakadozott 28db adasi jelszinttel,10 db csillapitas utan meg tokeletesen mukodott mert feljebb tolta a jelszintet igaz itt kicsit zajosabb volt az ussnr de megoldotta a problemat.

(#38061) dchard válasza poli27 (#38060) üzenetére


dchard
veterán

Nézd, az hogy a szolgáltató hulladék modemet vesz és nem ellenőrzi, hogy az megfelel-e a szabványnak, majd saját magát és az ügyfeleit is megszívatja egy ilyen eszközzel, arról nem a technológia tehet, hanem a lúzer szolgáltató.

Másrészt nyilván a modemek nem a két szélső értéknél fogják adni az optimális RF teljesítményt, hanem valahol középen, 40-46dBmV-nél. De akkor is: ha a szabvány szerint 23-ig lemehet, és 35-nél sem működik rendesen, ott komoly tervezési vagy gyártási hibáról van szó, amit a szolgáltatónak ki kell szűrnie a validálás során. Megjegyzem, hogy én olyan kábelmodemmel még nem találkoztam aminek 35-ös adásinál gondja lenne, ellenben olyannal többel is, ami a maximális adásszint elérése előtt megadta magát és már 54-55-nél (1 csatorna!) szétesett a kapcsolat.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38062) wmati válasza aizen92 (#38056) üzenetére


wmati
addikt

Vissza térő hiba majd el múlik.

(#38063) Huroq


Huroq
senior tag

Üdv!

Elég rég nem volt probléma a nettel, de sajnos 1-1,5 hónapja folyamatosan szakadozik a kapcsolat.
Általában az esti órákban. Van, hogy egy nap 1-2x, de van, hogy több napig semmi gondja.
Az oszlopról jövő kábel ami csatlakozik az mmwo-hoz meg van törve a csatlakozónál, de "elvileg" nem ez okozza a problémát, mert akkor az újraindítás nem segítene a problémán.

Gondoltam kikérem a véleményeteket mielőtt lejelentem hibára.

Jelszintek

Előre is köszi.

(#38064) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Nem tudja valaki, hogy a fritzbox 7570 tud annex b-t, vagyis jó t-home-os területen?

(#38065) OldMike


OldMike
őstag

Sziasztok!

erikviking kolléga hozzászólásában linkelt adatlap felvetett bennem néhány kérdést (ugyanilyen HGW van nálam is):

1) Az ő firmware 4 hónappal fiatalabb, nálam az "r" utáni számok kisebbek. Ezeket a frissítéseket központilag intézik?
2) Az én firmware kódom végén még szerepelnek az MYR betűk is. Ez jelent-e valamit?

42LM660S

(#38066) azbest válasza dchard (#38054) üzenetére


azbest
félisten

kipróbáltam kiiktatott szűrővel is. Jobb hijján f-"koax anya" és "koax apa"-f átalakítókkal.

A felfele sebesség gyalázatos, 1Mbit alatti most. Mivel ilyenkor este, munka után rossz, reggel meg nem érezhető, így valamelyik szomszéd lakóra tippelek. Muszáj lesz bejelenteni, hogy valami gáz van vele. Akinek a nevén van az most épp nincs kéznél.

[ Szerkesztve ]

(#38067) dchard válasza azbest (#38066) üzenetére


dchard
veterán

Kicsit pontosabb leírást kérek.

Tehát most minden nélkül sem jó, de ha visszarakod a szűrőt, akkor is vacak? Az elmondásodból arra következtetek, hogy időponthoz köthető a probléma? Netán az esti csúcsban jön elő a gond?

Lehetnél picit részletesebb. :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38068) azbest válasza dchard (#38067) üzenetére


azbest
félisten

Túl sokat nem tudok pontosítani. A feltöltési sebesség látványosan gyengébb, mint néhány napja. 10 helyett 1 sem nagyon van. Lefelé irány is fele-harmada a 120nak. Mindegy, hogy van-e szűrő. Az új képet a felfelé irány jelerősségével kapcsolatos vita miatt tettem fel főleg :)

Az esti órákban a letöltés is érdekesen viselkedik, ki-kihagy az oldalbetöltés, néha időtúllépés miatt nem jön be az egyik böngészőfülön. Magyar és külföldi oldalak is. Reggeli órákban kevésbé érezhető, bár a feltöltés akkor is lehet gyenge, csak munkanapon nem nagyon van alkalmam próbálgatni. Bár már kora délután sem volt elég felfelé sebesség, hogy munkahelyről használjam egy itthon futó privát szolgáltatásomat.

Emlékeztet arra, mint amikor kollégiumi hálózaton lett túl aktív pár torrenthuszár. Ott is kihagyó oldalletöltések és akadozó forgalom volt a több ezer szálú és max sebességű forgalmazásuknak. Csak ott valamennyire tudtam ellene tenni rendszergazdaként :)

[ Szerkesztve ]

(#38069) Vekko válasza poli27 (#38035) üzenetére


Vekko
aktív tag

Talán kiszerelném belőle a HDD-t? :)

[ Szerkesztve ]

(#38070) villamos válasza Vekko (#38069) üzenetére


villamos
őstag

Minek?

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#38071) GyéBen válasza Vekko (#38069) üzenetére


GyéBen
tag

Ne fáradj, a HDD-re felvett műsorokat úgysem tudod kimenteni...

(#38072) poli27 válasza Vekko (#38069) üzenetére


poli27
veterán

figyi megtarthatod, van benne egy 320gb os sata wincsi ha 6030 ad van, ha 301 es kiss akkor 160gb os ata wincsi.A boxért kb 40-50k számláznak ki a wincsi meg ér 5-6 ezer forintot megéri?

(#38073) zoli62 válasza dchard (#38043) üzenetére


zoli62
addikt

NT-re kötve(ami táphibás) az egyik (hordozható) teljes ISDN funkcióval működik, a másik (asztali) viszont csak vész üzemmódban. Az az érdekes, hogy NT nélkül is működik, de csak a hordozható, pedig jobb lenne, ha inkább az asztali működne.

Amúgy üzletiben még minden további nélkül értékesítenek ISDN-t.

[ Szerkesztve ]

(#38074) Gabbo


Gabbo
aktív tag

Üdv Mindenkinek!

Le szeretném írni mi történt velem, hátha választ kapok a kérdésemre.

6 éve vagyok Telekom otthoni szolgáltatás előfizető. Már több dolgot vásároltam a szolgáltatótól, előfizetés mellé. (TV, Xbox, stb..). Általában minden rendben ment a rendeléssel, 1-2 napon belül szállították is az eszközt.

Itt idéznék a t-home.hul/akossagi/keszulekek/szallitasi_es_fizetesi_feltetelek oldaláról pár sort:

A munkanapokon 13:00 óráig munkatársunkkal véglegesített megrendelést a következő munkanapon 20 óráig megkíséreljük kiszállítani a megadott szállítási címre. A vállalt szállítási határidő csak abban az esetben érvényes, ha a megrendelő a megjelölt szállítási napon elérhető az általa megadott szállítási címen (a szállítás konkrét napja a rendelés feladásakor kerül közlésre). Amennyiben a rendelés adatainak megadásakor a rendszer által megadott nap (a szállítás várható időpontja) nem megfelelő, a vevő kérheti a szállítási időpont módosítását. A házhozszállítás időpontjának egyeztetése a rendelés beérkezését követően a munkatársunk által kezdeményezett telefonos kapcsolatfelvétel során történhet.

Gondoltam rendelek egy táblagépet. Hétfőn leadtam a rendelést telefonon. Direkt rákérdeztem, minden rendben van? Nincs kizáró ok? A válasz: persze uram, minden rendben van, a My T-home webes felületén nyomon tudja követni a rendelést, GLS fogja szállítani. Nagyszerű, akkor gondolom egy két nap és megkapom.

Szerda: A webes felületen semmi sincs a rendelés menüpont alatt, gondoltam rákérdezek, hogy áll a dolog.
Válasz: a rendszer szünetelteti a rendelést, mert tartozása van. (persze nem volt) Na behajtási osztályt felhívni, rákérdezni. Ja, nincs tartozásom, csak valami dátumot át kelet javítani. :F :Y

Csütörtök: Rutinszerűen T-home felhív, rákérdez. Ó, már keresték, csak nem érték el, de nem a GLS, hanem a szuperszerviz hozza a tabletet. A szuperszerviz felhív, rákérdez, ők ugyan nem kerestek. T-home visszahív, 13 perc várakozás, Válasz: a rendszer 5 perce :F törölte a rendelést, de újra elindítjuk önnek. :W Nagyszerű, akkor holnap megkapom. Erre azt mondja a hölgy, hogy 30 nap a határidő. Elnavigáltam a munkáltatója weboldalán található általam fentebb idézett szöveghez, mert kíváncsi voltam mit szól. Jéé, ő ezt nem is tudta. :N

Miért kell szórakozni? Miért nem lehet az első hívásnál mindent zökkenőmentesen elindítani? Miért nekem kell telefonálgatni és kikönyörögni belőlük, hogy probléma van a rendeléssel? Miért írogatnak 1 munkanapos szállítási határidőt, ha nem tartják be?

[ Szerkesztve ]

Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!

(#38075) dchard válasza azbest (#38068) üzenetére


dchard
veterán

A leírásod alapján ezt be kell jelenteni, nincs mese. Ha ennyire gyatra a sebesség folyamatosan, az inkább valamilyen műszaki hiba lesz. Például egy döglődő erősítő, vagy meglazult, beázó csatlakozás stb.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#38076) wmati válasza OldMike (#38065) üzenetére


wmati
addikt

Azt jelenti hogy nála már újabb fw van.

(#38077) OldMike válasza wmati (#38076) üzenetére


OldMike
őstag

Hát ezt én is meg tudtam állapítani :) . A kérdésem arra vonatkozott, hogy a frissítéseket központilag intézik-e, mindenkinek felteszik-e, vagy csak azoknak lesz, akik már eleve a frissebbel kapták mostanában a HGW-t?

Azt már csak suttogva kérdezném, hogy kiderül-e, miben más az újabb?

42LM660S

(#38078) wmati válasza OldMike (#38077) üzenetére


wmati
addikt

Ha minden jól megy nincs semmi hiba akkor szép lassan központilag mindenki megkapja, állítólag csak a motor háztető alatt lévő titkos dolgok változnak.

(#38079) OldMike válasza wmati (#38078) üzenetére


OldMike
őstag

Köszönöm, akkor majd idővel kiderül.

Amúgy az STB-k szoftverjavítását sokkal inkább várnám, csak a megírásához meg az alapos teszteléséhez sok idő kell.
Hátha belekerülne az itt korábban már hiányolt műsorkezdésre figyelmeztető funkció is. Érdekes módon ezt a 9 évvel ezelőtt vett analóg Thomson tévém is tudta az akkori analóg kábeltévén megjelenő EPG-ben.

42LM660S

(#38080) Garold válasza OldMike (#38079) üzenetére


Garold
senior tag

Ha van okostelód használ a műsorújság appot.

"Az értesítés funkció segítségével pedig biztosíthatja, hogy ne maradjon le kedvenc filmjéről, vagy sportműsoráról, hiszen a műsor kezdete előtt 10 perccel értesítést küldünk Önnek. "

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#38081) wmati válasza Garold (#38080) üzenetére


wmati
addikt

Kösz hogy reklámozod a műsorújság appot csak győzze az ember kivárni míg betölt vagy bármit is csinál, értesítési funkciók meg valahogy soha nem működnek.

[ Szerkesztve ]

(#38082) wmati válasza OldMike (#38079) üzenetére


wmati
addikt

Inkább várjunk rá többet de nagyon ciki lenne ha kiadás után derülne ki hogy valami nagy gáz van vele.

(#38083) poli27


poli27
veterán

Valaki elmondaná hol lehet a mythome ban az iptv csatornákal rendezni, a múltkor fél órát kerestem egy előfizetőnél de nem akadtam nyomára,miért van így eldugva :DD

[ Szerkesztve ]

(#38084) marcusa válasza poli27 (#38083) üzenetére


marcusa
addikt

Nem a my t-home-ban lehet.
Telekom.hu -> Otthoni -> TV -> Online műsorújság és itt jelentkezz be.

:-)

(#38085) wmati válasza poli27 (#38083) üzenetére


wmati
addikt

(#38086) poli27


poli27
veterán

köszi én nem itt keresgettem :DDD :R :R Igazából nem értem mire jó hogy 2 helyen lehet belépni, miért nem lehet 1 helyről mindent elérni......

[ Szerkesztve ]

(#38087) wmati válasza poli27 (#38086) üzenetére


wmati
addikt

És hogy csak a felvevős boxal rendelkező használhatja ,,,

(#38088) poli27 válasza wmati (#38087) üzenetére


poli27
veterán

nah ezt se tudtam no comment.....

(#38089) wmati válasza poli27 (#38088) üzenetére


wmati
addikt

Ezt olvastam mindenhol

(#38090) rob83 válasza wmati (#38087) üzenetére


rob83
aktív tag

Ez nem igaz én is ott csináltam meg a csatorna listámat.

És nem felvevős az Stb.

"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"

(#38091) wmati válasza rob83 (#38090) üzenetére


wmati
addikt

Akkor elnézést

(#38092) OldMike válasza wmati (#38081) üzenetére


OldMike
őstag

Én PC-n próbáltam ki a Telekom honlapján, ott valóban megvan ez a funkció, és működik is. Az előbb próbáltam ki, és a tévén megjelent a figyelmeztetés, és lett volna lehetőség az átváltásra is. Azt nem tudom, hogy az STB küldte-e az üzenetet, vagy az STB-n keresztül a központ. Mindenesetre kissé furcsa lenne, ha egy nem létező beállítási lehetőség értesítését (sőt a választási lehetőséget is) az STB adná :F

Egyébként műsorfelvételt is be lehetett állítani a honlapon (még HD csatornáét is), és az STB menüjében látható volt a felvétel beállítása.

Garold
Biztosan működne telefonon is, csak az enyém nem túl gyors, a memóriája is elég szűkös ahhoz, hogy még egy appot rátegyek. Ha már a webes felületen meg tudták oldani, akkor biztosan nem lenne nagy dolog az STB-be is betenni.

42LM660S

(#38093) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Kérnék egy kis segítséget. Iptv előfizunk van t-nél és a kapott boxot nem tudom összehangolni a samu tv-vel. Bedugom tápot, scartot és tv-n megjelenik a t-home os embléma, leírásba vmi távirányító hangolást ír,hiába nyomkodom nem tudom ráhangolni. Kérdés, kell routerrel is összekötni? mert az messze van a tv-től

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38094) Sofian válasza FIREBLADE78 (#38093) üzenetére


Sofian
őstag

Hát mivel IPTV SetTop Box, és WiFi nincs benne.. ezért a routerhez való csatlakoztatást esszenciális lépésként definiálnám.. :B

(#38095) FIREBLADE78 válasza Sofian (#38094) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

köszi,nem értek ehhez,akkor ezért nincs adás vagyis van,csak a lebutított 27. Olyan hosszú kábelem nincs illetve elég hülyén is nézne ki a földön-falon. Vmilyen vezeték nélküli megoldás? Anno a t homeos szerelő gyerek mondott vmi gépet 50-60k -t és az szétszórja a jelet

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#38096) Garold válasza wmati (#38081) üzenetére


Garold
senior tag

Nem reklámozok semmit.

Az app-al gyorsaság terén szerintem nincs nagy probléma, használom telefonon és táblagépen is! Az sem mindegy hogy milyen eszközön futtatod. Akinek meg nem tetszik ne használja! Még ha lassan is működne a semminél az is jobb.

Az értesítés és a felvételek beállítását kb 1 éve próbáltam utoljára akkor probéma nélkül működött.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#38097) wmati válasza Garold (#38096) üzenetére


wmati
addikt

Jó én elmondtam a személyes tapasztalataimat. :U

(#38098) Garold válasza FIREBLADE78 (#38095) üzenetére


Garold
senior tag

Itt találsz neked való eszközöket de zsebbe nyúlós és sok negatív tapasztalat is van vele (akár itt a fórumon is). Az UTP a legbiztosabb.

#38097 wmati: én is :DDD

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#38099) Sofian válasza FIREBLADE78 (#38095) üzenetére


Sofian
őstag

Az UTP kábel eljuttatása a TV-ig szinte mindig olcsóbb mint bármi más alternatíva.

(#38100) villamos válasza Sofian (#38099) üzenetére


villamos
őstag

Lehet hogy olcsóbb, csak kérdés, hogy mennyire esztétikus, vannak olyanok nem is kevesen, akiknek ez számít, és nem kívánnak ide-oda kígyózó kábeleket látni a lakásukban...
Többféle megoldás is lehetséges, ez a legtöbbször helyszínfüggő, behatároltak a lehetőségek. Szerencsés esetben rendelkezésre áll egy megfelelően kiépített koax hálózat, amely kiváltható utp -vel, a koax eltávolításával, vagy mellé húzásával. Máshol ez nem megoldható, mert kontár módon a kábel bele van vakolva a falba, és nem távolítható el rombolás nélkül. Ilyenkor meg lehet próbálni a koax-UTP adaptereket, ám ez a megoldás nem minden esetben üzembiztos.
Alkalmazható fali csatorna is, ez adott esetben akár esztétikus is lehet, illetve van lehetőség az elrejtésére, ám ez inkább ipari, irodai megoldás, ahol elsősorban a hatékonyság az elsődleges, az esztétikai szempontok másodlagosak, egy lakóházban viszont nem biztos hogy kívánatosak a falra szerelt kábelcsatornák.
A legjobb, és véglegesnek mondható megoldás a vésés, és csövezés. Ez együtt jár, egy vakolással, festéssel tapétázással stb. Ezt adott esetben csak szakember tudja elvégezni megfelelően, akit meg kell fizetni. Célszerű ezért egy lakásfelújítás esetén belevenni az elektromos, illetve az adathálózatot is.

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.