- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz ShadowX #90499 üzenetére
Én 4 éve dolgozok laptopon, szoftverfejlesztés, nem kicsi (de cserébe rohadt nagy) projektek. Azt az időt is kifizetik, amit várakozással töltök a gépre, szóval annyira nem hat meg
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
ShadowX
őstag
válasz Ezekiell #90497 üzenetére
Az szép. Félelmetes mennyire nem költenek a cégek még mindig az IT-ra...aztán megy a csodálkozás. Nálunk elég jó a szoftveres körítés, a hardveres sem rossz, ebből a szempontból szavam nem lehet.
#90498: Monitorra kötve külső perifériákkal tavaly március óta full home office van laptoppal. Én elvagyok vele.
-
Ezekiell
veterán
válasz ShadowX #90496 üzenetére
Óóóóó, ha tudnád... De igen a homeschooling inkább, de a homeoffice is. Amikor az anyósom tőlem kért laptopot, hogy tudjon otthon dolgozni, és a kérdésre, hogy mit rakjak rá neki, a válasz az volt, hogy semmi, majd felrakják rá a céges SAP-t, akkor azért kicsit meghűltem... VPN meg nincs, állami nagyvállalat, azt se tudjék mi az.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
ShadowX
őstag
Egyébként nem értem a home office miért tett be a laptop piacnak. Amelyik cég nem ad laptopot a dolgozóinak, az meg is érdelmi ha "megtámadják". Nálunk meghatározott hardver/szoftvercsomag páros van, és nincs mobilon kívül bring your own device.
Én inkább a homeschooling-ra gondolok, mint ok.
-
azbest
félisten
Az ncidia megtalálta a megoldást a helyzetre. Kiadta a gt1010-et, amit egy butított gt1030
-
proper
őstag
Én most lapost néznék apósnak de ott is kicsit elszálltak az árak
-
martonx
veterán
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Érdekel valakit egy videokártya?
-
-
tixem
addikt
Sziasztok
5-8 ropi körüli minimál lowcost Pci-e videókártyát keresek, arra kell, hogy legyen képem, mert FX-em van. GT710 és társai vagy régebbi akármi. Akinek van elfekvőben és megszánna dobjon pü-t, köszönöm
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
SirRasor
addikt
Valamelyik hülyegyerek a lépcsőházban talált egy ránézésre alkoholos filcet és összefirkálta itt-ott az ajtót és liftet. Tehát fém, festett felület. Mivel tudom leszedni? Körömlakklemosó? Vagy az leviszi a festéket is?
Make Love not war!
-
csoszogi
tag
lenne egy kérdésem, ti megkaptátok már a tárgyhavi SZETÁV számlát? A honlapon látom, hogy elkészült. Általában a hó elején hozzák, de eddig sehol semmi.
[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
Van ez a hirdetésem: [link]
Feltehetem több helyre? Mik a szabályok? Ugye alaplaphoz és félgéphez tenném még fel. -
ritkaság
aktív tag
válasz macilaci78 #90470 üzenetére
Szia!
Ha megkeresed megmutatom a miniszterelnök-asszonynak és Ő eldönti.
@ pulutodurumo: jó ötlet, kösz.@martonx: azért kösz.
[ Szerkesztve ]
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki hozna nekem pestről egy ilyen órát. Mahagóni-zöld leddel.
[link] -
-Tsaba-
tag
válasz Ted_Beneky #90461 üzenetére
Jah sajnos "kimaradt" egy hét így. Én kiraktam szorgalmasan 4.-én, és most is hátha
Mondjuk pont a szolgáltató honlapjáról töltöttem le "hulladék szállítási naptárat" és azon még be volt jelölve a 4.-e is.
De mint kiderült a 365 tudja jól (köszi R0by)...[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Ted_Beneky #90463 üzenetére
Alsovároson is tele vannak az utcák kihelyezett sárga gyüjtökkel
két hetente vitték, most volt eedékes a második hát ezért szorgalmasan mindenki kirakta.
gondolom most akkor hogy egy hetet kihagytak és a havi 2x alakalom helyett januárban csak havi 1 alkalom valósult meg a gyakorlatban, ezért majd a számlán jóváírásra kerül az elmaradt szolgáltatás dija -
r0by
addikt
válasz Ted_Beneky #90461 üzenetére
Majdnem eltaláltad
[link] -
Ted_Beneky
senior tag
Este 7-kor a szemetesek még nem vitték el a szelektív hulladékot. Sztrájk van vagy a nagy hó miatt akadhattak el a kukások?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Baxi HT-240 kazánhoz keresek megbízható, jó ár/érték aránnyal dolgozó karbantartót szervizest. Tud, ismer valaki ilyet?
Előre is köszönöm a segítséget.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
fecus
őstag
válasz SirRasor #90457 üzenetére
Nem lehet. Csak a TV-d tudja késleltetni ha tud ilyet és van benne HDD.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
SirRasor
addikt
Akinek van Digi TV-je: az adást meg lehet állítani(pause) és mondjuk negyed óra múlva folytatni? Ügyfélszolgálatos csaj azt mondta, hogy nem lehet, de mintha már láttam volna ilyet másik digisnél.
Make Love not war!
-
veze
őstag
mindenki hordjon maszkot [link]
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #90453 üzenetére
A két csoportnak van metszete.
Megboldogult nagyapámat józanul sosem láttam, de féllábú volt az öreg, tehát rokkantnyugdíjas.
Nincs semmi gond a fórumtárssal, panaszládának használta a topikot.Párom nagymamája lassan 90 éves, nagy a család, majdnem minden nap van nála valaki látogatóban, de a szomszéd egyetemista albérlők is segítenek neki, hacsak annyival, hogy leviszik a szemetet, amit a folyosóra kirakott. Vannak önzetlenül segítő szomszédok.
De a Nagymamától is kitelik, hogy "Miért ilyen vizet hoztál?" "Miért ennyit hoztál?" Csak az enyhén bubis (zöld kupakos) a jó, de már annyi ereje nincs, hogy a bontatlan vizet kinyissa... De amíg nem a műanyag edényben melegíti a kaját a gázlángon és tisztába tudja tenni magát, megismeri a szeretteit, addig dombon a tanya.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
Én a kerékpárra, hátulra vettem egy nagyobb csomagtartót. Egy fakk víz kényelmesen belefér, gumipókkal lekötve és kész. De ha megnézitek írtam neki a szóda házhozszállítási opciót is, ha akkora fogyasztó vagy, akkor a 15-20 literes ballont biztos, vagy akár az 1-2 literes flakont is kiviszik. Én a környékünkön rendszeresen látom az egyik cég autóját.
Viszont, azt is megértem, hogy egy rossz családi háttér olyan nyomot tud hagyni az emberben, ami legtöbb esetben szakembert kíván, hogy újra "elfogadható" életvitele legyen.
Ha már 400 ezer rokkantnyugdíjasról beszélünk, szerintem nagyobb gond a több mint 1 millió alkoholista...főleg egy olyan országban ahol a pálinka alapvető élelmiszernek számít egyesek szerint[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz lorcsi #90450 üzenetére
A probléma onnan indult, hogy az általunk ajánlott megoldások egyike sem volt jó. Neki van egy fix élete, amin nem kíván változtatni, helyette mindenki más igazodjon hozzá.
A vizes sztori is innen indult. Nem volt jó semmilyen víz, csak egy adott palackos fajta, amiből csak 1-2 helyen lehet kapni városszerte. Szerinte a Tesco/Sparnak kellett volna változnia és minden üzletében elérhetővé tennie ezt a vizet, csak azért, mert neki ez a jó. Szóval innen indult minden...
-
lorcsi
veterán
Nem volt idom/ kedvem azokat az extrem hosszu posztokat elolvasni..de ha tenyleg az asvanyviztol indult..es a szallitasatol..az nem semmi..
Szeged kornyeken legalabb 2 pozitiv kutat ismerek,ahonnan rendszeresen veteleznek vizet..flakonokba, knanskba...
Bicaj kozben en is szoktam..
Azert ettol nagyobb dolgok is szembejonnek felnott emberreleladó: vadi új soundcore motion+
-
Krogoth
senior tag
Szegény elvtárs így, hogy törölte/törölték a regjét hogy fogja megkapni az otthon ülős 400k nettós ajánlatokat?
Na jó, mivel én önzetlen vagyok, így ezek jöhetnek nekem, mégse vesszen kárba a lehetőség
-
tisn
addikt
válasz kovaccss #90416 üzenetére
Az is, hogy a magyarok nagy része szegény, sokan úgy szegények, hogy egész életükben végig dolgoztak, mert a bér nem elég semmire.
gondolkodj el ezen rokinyugdijaskent a 400000* rokkantnyugdijas orszagaban. akiket ezeknek a csoroknak kell eltartaniuk. teljesen biztos vagyok benne, hogy te is munkakepes vagy... (* 10 eves adat, azota egy reszuk oregsegibe menekult, es szigorodtak szerencsere a szabalyok) -
tisn
addikt
válasz ShadowX #90446 üzenetére
mar a multkori hasonlo threadnel (1-2 eve) rajottem, hogy nem igazan birom az olvtarsat, igy rendszersen skipelem az irasait
ha sporolni akar a (nelkulozhetetlen) asvanyvizen, akkor minden nap elteker a tescoba vesz ket uveggel. mozog, ingyen van es hat ideje is van boven...
semmilyen jo szomszed nem vallalna be, hogy heti rendszeresseggel vizet hordjon valakinek
(Nekem megélhetési rokkantnyugdíjas anyósomék - tokeletes definicio)
-
ShadowX
őstag
válasz martonx #90444 üzenetére
Még olvasni is kimerítő volt amiket ít. Átjött a teljes negatív hangvétel és komolyan elgondolkodtam a PH pro tagságon csak, hogy le tudjam tiltani.
Az a baj, hogy ez egy örökös negatív spirál, amibe kergette már magát és ebből lehet már nincs kiút (de van, csak nagyon sok munka). -
lorcsi
veterán
válasz macilaci78 #90443 üzenetére
Nem semmi, h milyen szinten tudod meg ezt folytatni
Tenyleg ilyen russzul indult az éved ?
Sajnalom.eladó: vadi új soundcore motion+
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #90440 üzenetére
Már hiányzik a világfájdalom, mi? Nekem megélhetési rokkantnyugdíjas anyósomék pont ugyanilyenek. Sajnos jól ismerem ezt az embertípust, aki soha nem tehet semmiről, és mindig meg tudja magyarázni, hogy miért nem csinál semmit, sőt a legjobb, ha még csak bele se kezd, hisz úgysem sikerülne. De ha mégis belekezd valamibe, amit aztán törvényszerűen elbalfaszkodik, akkor arról természetesen nem ő tehet, hanem a körülmények.
Az a tuti, ha otthon TV-zik 7/24-ben és várja a postást a pénzecskével, miközben mindenki mást rühell, aki hozzá képest gazdagnak tűnik.Én kérek elnézést!
-
lorcsi
veterán
válasz macilaci78 #90437 üzenetére
Gratulalok a szemelyeskedo hangemhez...
eladó: vadi új soundcore motion+
-
macilaci78
nagyúr
válasz lorcsi #90436 üzenetére
Nemrég linkeltem egy szegedi üzletet, ahol Estberger bútorokat vettem 7 éve.
Alkudtam a vételárból 10%-ot, plusz házhoz szállítás Szeged belterületén, plusz az ágy lábvége egy másik típusé.A honlapon ott van minden elem mérete, válogasd össze, miből mennyi kell és írj egy mailt. Ha erre lusta vagy, arra is, hogy elmenj személyesen valahova megtapogatni, fasza-e a bútor.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz kovaccss #90404 üzenetére
Simán van végtelen mennyiségű home officeból végezhető munka az IT iparban, és nem ennyiért hanem sokkal többért
De fölösleges bármit írni, ezekre rugalmas, nyelvet tudó, nem a 90-es évekbe visszanéző, seggüket a jövő felé mutató emberek kellenek.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
SirRasor
addikt
válasz Krogoth #90424 üzenetére
Köszönöm, közben rendeltem egy Tenda N301-et kemény 3500-ért szállítással együtt. 2 év gari most hirtelen fontos lett
vizslakutya szép
Make Love not war!
-
vizslakutya
senior tag
-
martonx
veterán
válasz kovaccss #90410 üzenetére
"Az igazi jó normál, nem otthoni melókat is CSAK ÚGY lehet megszerezni, ha valakinek van belső infója, segítsége, kapcsolata, protekciója." - ezzel nem értek egyet. Természetesen a protekció létezik, mindig is létezni fog, amíg emberek léteznek.
De, hogy csak ezzel lehetne előre jutni, csak ezzel lehetne normális munkát találni? Baromság.
Most épp azt kezded el megmagyarázni, hogy miért nem fogsz soha dolgozni, se munkát kapni, ezért az a biztos, ha meg se próbálod.
De ez csak önmagad megnyugtatása.Én kérek elnézést!
-
veze
őstag
válasz ShadowX #90400 üzenetére
Szerintem már tudnak mindenkiről annyi adatot hogy az x-et kérő szeméttel elárasszanak.
nekem küldhetik, felbontás nélkül megy oda ahová való
más: keresek én is otthon végezhető könnyű munkát nettó öccázezerért, képzettségeim elavultak, nem is akarok tanulni, nyelveket nem beszélek, IT terület nem érdekel, mert ahhoz hülye vagyok , fizikai munkát nem bíírok végezni és senki se akarjon kihasználni !! ajánlatok PM ben kérem -
tlac
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Van valakinek olcsó, biztosan működő N-es routere, ami tud AP módban menni?
Make Love not war!
-
kovaccss
tag
válasz Polemius #90417 üzenetére
Tisztában vagyok vele 40 éve, hogy bármennyi ember él a Földön, nem fog senki segíteni nekem, sőt mindenkit az ellenségemnek kell tekintenem. Nagyobb bűn az ha valaki tudna segíteni, és nem segít, mintha árt nekem.
Szomorú, hogy már itt is van üzenetek ignorálása, ha csak ezért fizet be valaki a pro tagságra, akkor minek jár ide? A prohardver is érdekes, 2016-ban volt cikk, hogy annyian használnak már adblockot, hogy túl kevés reklámbevétekle van az oldalnak, csődbe fognak menni, stb., akkor találták ki hogy kapcsolják ki a felhasználók az adblockot, és jött a prémium tagság baromság. Alapdolog hogy mindenütt Ublock van, a TV-kben se nézek reklámokat min. 15 éve, rádiót meg pont a reklámok miatt nem hallgatok, itt nem lehet lenémítani, mint a TV-t, hogy lássam mikor van vége a reklámblokknak.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Pont hogy otthoni meló kéne, mert sosem szerettem emberek között lenni, már általános iskolában se, sőt óvodában se, alapból visszahúzódó voltam már 3 évesen is.
ez rendben van
de ezért kell neked kimozdulni otthonról, hogy lassan tágítsd a határaidatCsak úgy juthatok ki ebből, és előre, ha valakik önzetlenül, haszonlesés nélkül segítenek nekem. 1000-ből 1 ilyen ember van, esélytelen.
az az 1 ember az te magad vagy, aki segíthet rajtad, csak ezt nem akarod látni és helyette a körülményeket okolod mindenért
most már ezt sokan leírtuk neked, gondolkozz el rajta
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
El kell keserítselek, körülbelül körülbelül 7 800 000 000 ember azt sem tudja, hogy létezel. És nem érdekled őket, segíteni sem fognak. Valójában engem sem igazán érdekel, és tartok tőle, hogy aki segíteni akarna neked, azokat is elriasztod. Esetleg a PH adhatna neked jutalékot, mert azt hiszem többen fizettek be most pro tagságra.
-
kovaccss
tag
Az előző 2 üzimben leírt tények miatt nem fogok előrébb jutni, ebből a szempontból mindegy milyen életem volt, és milyen vagyok. Kapitalizmus van, az erősebb jut előre, a gyengét eltapossák, ez a lényege. A világ, az emberek nem fognak jó irányba változni, minden csak egyre rosszabb lesz, egyre többet kell dolgozni egyre kevesebb pénzért. Bárki megnézheti hogy az EU-ban hol áll Mo., csak a románok és a bolgárok vannak mögöttünk, az összes többi európai országban jobban élnek az emberek. Ez is tény. 30 éve csúszunk lefelé. Az is, hogy a magyarok nagy része szegény, sokan úgy szegények, hogy egész életükben végig dolgoztak, mert a bér nem elég semmire. Kifizetik a kaját, a rezsit, albérletet, meg a többi szükséges dolgot, és alig marad valami. Ez rabszolgaság. Min. annyit kéne keresni mindenkinek, hogy a létszükségleti kiadások min. 3-szorosát megkapják, azaz a bérük 2/3-át arra költhetnék, amire akarják, vagy félreteszik.
Pont hogy otthoni meló kéne, mert sosem szerettem emberek között lenni, már általános iskolában se, sőt óvodában se, alapból visszahúzódó voltam már 3 évesen is. Idegi alapon vagyok 50%-os rokkant, papírom van róla, hogy többet nem dolgozhatok rendes melóhelyeken, "nem rehabilitálható". Csak úgy juthatok ki ebből, és előre, ha valakik önzetlenül, haszonlesés nélkül segítenek nekem. 1000-ből 1 ilyen ember van, esélytelen.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz kovaccss #90413 üzenetére
neked pont nem otthonról végezhető munka kellene, hanem olyan, ami kimozdít a 4 fal közül és szélesíti a látóköröd
valójában teljesen mindegy mit írunk neked, már előre eldöntötted, hogy veled a világ kicseszett
ha valamit szeretnél még elérni az életben, akkor változnia kell a gondolkodásmódodnak, ami lassú folyamat
kezdd el képezni magad, szerezz sikerélményeket
egy keveset fizető állást is fogadj el, hogy legalább emberekkel kelljen együtt dolgoznod
majd később lehet jobban válogatni ha lesz tapasztalod vagy rájössz, hogy miben vagy jó, stb.pesszimista választ nem kérek erre az üzenetre, köszi
-
kovaccss
tag
válasz quailstorm #90411 üzenetére
Ahogy látom bármilyen jól viselkedtem volna, akkor se értem volna el itt semmit. Sajnos olyan ez a világ, hogy ha valakinek sikerült jó helyet szereznie, nem érdeke hogy mások is bejussanak oda. Sőt az az érdeke, hogy senki ne jusson be oda, mert ez veszélyezteti az ő állását. Lefelé rúgnak, hogy ne jusson el senki oda, ahol ő tart, felfelé nyalnak, hogy előrébb jussanak. Ezért kamu az összes kevés melóval sok pénzt ígérő hirdetés is, mert miért lenne bárkinek érdeke, hogy nekem is jó életem, állásom legyen? Ők is csak lehúzni, átverni akarnak, hogy ŐK jussanak előrébb. Ez a világ az alapjaitól rosszul működik, csak senki nem akarja észrevenni. Milyen nevetséges, hogy ma Mo-on lehetetlen protekció, ismerősök, kapcsolatok nélkül értelmes állást, jó szerelőt, bárkit találni, vagy bármit elérni? Aki egyedül van halálra van ítélve. Értelmetlen felesleges köröket futnom bármilyen otthoni melókereséssel, mindenki azt nézi, aki ilyet hirdet, hogy ő jól járjon mások munkájából. Persze, gondolkodhatnék úgy, hogy akkor én is ezt teszem, de nem tudok eljutni olyan helyzetbe, hogy másokat kihasználhassak, mert pont az itt leírt rendszer nem engedi.
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
válasz ShadowX #90400 üzenetére
Gondold végig.
Csomóan nem fognak regisztrálni.
Vagy mert nem akarnak, vagy mert azt sem tudják, hogy neten kellene regisztrálniuk. Sokaknak internete, netán mobiltelefonja sincs, meg e-mail címük sem. Például a mélyszegénységben élők.Tehát regisztrál pl. 2 millió ember. Közben meg ott lesz mondjuk 8 millió embernek elegendő oltóanyag.
Szerinted majd azt mondja a kormány, hogy bocsi, aki nem regisztrált nem oltjuk be, és haljon meg még pár ezer ember? Szerintem ezt nem fogják bevállalni.
Személy szerint én nem regisztráltam, mert szerencsére időben disszidáltam.
-
kovaccss
tag
válasz martonx #90409 üzenetére
Úgy látom még mindig nem ment át a lényeg. Nem a neten hirdetett állásokból akarok keresni otthoni melót. Miért nem? Mert a neten a legalja melók vannak, és a legalja emberek hirdetnek, ott mindegyik le akar húzni, át akar verni, nem akar kifizetni, vagy kevesebbet fizet, közben szarrá dolgoztat, stb.. Azaz az én munkámból ő akar gyorsan meggazdagodni. Ilyen nem lesz. Az igazi jó normál, nem otthoni melókat is CSAK ÚGY lehet megszerezni, ha valakinek van belső infója, segítsége, kapcsolata, protekciója. Ez már 199x-ben is így volt, a saját fülemmel hallottam és a szememmel láttam a szegedi munkaügyi központban, amikor az állásokkal teli tábla előtt dicsekedett egy 20-25 éves férfi valakinek, hogy hehe, ő már talált jó állást protekcióval, haha. Röhögött a többi tábla előtt állón, mert a táblára is csak azok az állások kerültek ki, amikre NEM VOLT protekciós ember! A protekciós haver, koma, jóbarátos jó állásokat (fizika, szellem meló) SOHA nem fogják meghirdetni sehol! Ezért nem lehet a neten értelmes otthoni melót találni, és ez mindig így lesz. Ezért nincs értelme a neten keresgélni, 100 embernek írhatnék, eltelefonálhatnék 10e-et, akkor se érnék el semmit.
Ehhez illik: 15 év alatt 3-szor hívtam gázszerelőt, mind3 alkalommal a netes hirdetésekből választottam szerelőt, és mindig a legalja emberek jöttek, hiába dolgoztak 45 éve, ha úgy ment el mind3, hogy meg se nézte a szappanhabos ecsetelős módszerrel van-e gázszivárgás a bojlernél, meg a konvektornál. Mind3 esetben volt szivárgás, úgy kellett visszahívnom, vagy én magam csináltam meg. Itt is igaz, hogy a jól dolgozó szakemberek NEM hirdetik magukat, mert NINCS szükségük rá, szájról-szájra terjed a jó hírük, és hónapokra előre ba vannak táblázva. Nekem nincsenek rokonaim, barátaim, senki, hozzám ezek a hírek NEM tudnak eljutni.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz kovaccss #90404 üzenetére
Tessék innen szemezgethetsz: Online munka, ami fizet: a top 30 internetes lehetőség - Billingo online számlázó - elektronikus számlázás egyszerűen
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Polemius #90398 üzenetére
Nem, nem. Vannak jól végezhető otthoni munkák, mint pl. közvélemény kutatásokban részvétel. kovacss-nek ez pont testhez is állna, se képzettsége, se előre költés nem kell hozzá. Ott hibázik a dolog, hogy ezekből havi pár tízezret lehet keresni, még ha valaki viszonylag komolyan bele is áll (napi pár óra munka).
Én kérek elnézést!
-
kovaccss
tag
válasz quailstorm #90397 üzenetére
Lényegtelen hogy Szegeden vagyok, a neten végezhető otthoni munka lényege, hogy nem számít hol vagyok. Bruttó 210e = nettó 139e a szakmunkás 2020-as minimálbér, ennek min. a duplája kell, hogy tudjak valamit kezdeni. Ha egy pl. burkoló 17 évesen kijön az iskolából, frissen, kevés gyakorlattal meg KELL kapja a bruttó 210e-et! A gyakorlattal rendelkező burkoló simán megkeresi a 400e nettót, ez biztos, tavaly beszéltem ilyen emberrel. Akkor vállaljak melót 100-139e-ért? Ne már. Nem érdekel hogy a magyar adórendszer miatt a 200e nettóhoz 302e bruttó kell a bérkalkulátor szerint. Ez ma nem számít soknak. Minden vállalkozásnál vannak olyan munkák, amiket senki nem szeret csinálni, sokáig tartanak, és nem igényelnek képzettséget, csak betanulást, Ilyeneket keresek. Egyszerre 2 ilyen melót is lehet csinálni.
90403: 25 éve, amikor dolgoztam a sima fizikai építőipari melókkal meg lehetett keresni a minimálbér 1,5-2-szeresét. Ez most is így van, a sima épületvillanyszerelők 300-400e nettót keresnek, vagy többet Szegeden. Nem az én hibám, hanem a rendszeré, hogy 2021-ben még a diplomásoknak csak 300-400e nettó a kezdőfizetése. 500-600e-nél kéne lennie. Nem az én bérigényem magas, hanem a szellemi munka bérei alacsonyak. Plusz a megélhetés költségei meredeken nőnek, lásd a tavasszal kezdődött áremelkedést. Nyáron a paradicsom 600-700 Ft volt, most 900-1000. Stb..
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz Polemius #90398 üzenetére
Nem rossz az, de akkor bevállalósnak kell lenni.
Amúgy 200-400e igény képzettség nélkül az nem kutyafaxa. Multinál dolgozom, de a diplomás, több nyelvet beszélő embereket vesszük fel ennyiért.
Ez a nincs több tanulás is érdekes dolog. Nekem még 30 évesen sem fájt beülni ismét az iskolapadba, mert rájöttem, hogy muszáj, ha jobb fizut szeretnék. Manapság 4-5 évente tanulni kell vagy frissíteni a meglévőt (esetleg önképezni), mert annyi infó van a világban, hogy aki nem teszi az lemarad.
-
Silεncε
őstag
válasz quailstorm #90397 üzenetére
Nem kell hozzá MSc, BSc-vel is simán meg lehet csípni a felső-közép tartományát Mondjuk ez rajta sokat nem segít...
kovaccss: továbbra is nagyon el vagy tájolva
[ Szerkesztve ]