Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
68100 - 68001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
Eladó egy HP Color LaserJet 4700 DN duplex, hálózati, színes lézernyomtató
- Színes lézernyomtató
- Duplex automatikus kétoldalas nyomtatás
- USB port
- hálózati port, hálózati használatra alkalmas
- bővített memória, összesen 288 MB
- magyar menü
- használt97.000 Ft
-
quailstorm
félisten
az se lett volna jobb ha azt mondjuk hogy nincs semmi amit el lehet szúrni
igaz régiek a példáim, AGP universal csatolós TNT2 ami valójában csak 3,3V-os, vagy IDE Floppy kábelek lyukkal lyuk nélkül, alaplapok pinnel, pin nélkül, azt bírtam mikor a 80 eres nem ment bele mert a kábelen be volt fedve de az alaplapon meg ott volt a fölös pin(#68098) Rick4 : annyira kellett rájönnöm, hogy a legolcsóbbat még kábelben is kerülni kell, SATA kábellel szívtam meg nagyon, az relatíve friss eset, tavalyi, hogy a 300Ft-os vacak nem csak merev, de zárlatos is
itt adtak a kedves fórumtársak, de akkor boltban csak használtan volt normális, egyik alaplaphoz gyári, másik brand gépből volt gyári amit tudtak adniamúgy meg ha kellően erős valaki minden megoldható
láttam már DDR2 foglalatban DDR RAMot, apám próbálkozott az SDRAM DDR foglalatban kombóval
-
Rick4
félisten
nem láttál te még olcsó gagyi utángyártott retkeket ahogy elnézem
mai napig van olyan, igaz hátlapi lemezre kivezető de előlapi tüskesorra csatlakoztatható USB-m amit bárhogy rá lehet dugni
a lábanként az megint jó buli volt a Mercury házbanAmúgy elképzelhető hogy ilyen már nincs egyáltalán, futólag szereltem már 1st-gen i5-öt, nekem meg csak C2Q van. Tapasztalatom jó része az a P4 és korábbi gépekből adódik.
Valóban nem sok ilyen volt nálam az utolsó 7-8 évben, igyekeztem a környezetemben is brand gépeket teríteni, és magam se keresem már az ilyen egyszerűbb dolgokat, plusz nem is vagyok valami nagy gépcserélgető.
-
Rolly
veterán
mai napig van olyan, igaz hátlapi lemezre kivezető de előlapi tüskesorra csatlakoztatható USB-m amit bárhogy rá lehet dugni
a lábanként az megint jó buli volt a Mercury házbanAmúgy elképzelhető hogy ilyen már nincs egyáltalán, futólag szereltem már 1st-gen i5-öt, nekem meg csak C2Q van. Tapasztalatom jó része az a P4 és korábbi gépekből adódik.
Hazákba is kb 10bol 9nel az előlapi kivezetést külön-külön kábelekkel oldják meg...
-
tucsok.
senior tag
Tudna valaki linkelni nekem egy kipróbált, ingyenes, működő Key finder progit windows-hoz?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Eladó cserélhető ketyerek barkacsoloknak

[link] -
quailstorm
félisten
-
Rick4
félisten
Igen a clip-es SATA kábel az must-have. 300Ft-os pirost add oda a macskának játszani.
Amúgy nem nagyon lehet rosszul bedugni a dolgokat, csak ha jó erőben vagy. Előlapi USB-t lehet, az zárlatot csinál, jobb esetben nem indul a gép és annyi. De ezek jól vannak dokumentálva. 14-16 éves gépek picit izgalmasabbak, de papír birtokában, vagy ha a NYÁK-ra fel van festve, az is gyerekjáték.
Rendszernél meg alaplapgyártó oldaláról menjen a chipset driver, VGA nVidia.co.uk-ről, hangkártya is a chipsetgyártótól, ha Realtek, mert frissebb. LAN mehet alaplapgyártótól.
Előlapi usb-t elég nehéz rosszul dugni, mivel rég egy fejben vannak a szálak, és nem egyesével dugod fel. Ott meg egy tüske ki van hagyva, tehát fordítva nem fog rámenni.
-
quailstorm
félisten
Köszi!
win7 lesz.
A gép meg:
Alaplap: MSI H61M-P31/W8
cpu: Core i5-3470S
ram: HyperX 8GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT
vga: gigabyte gtx950 2Gb
táp: FSP FSP460-60HCN OEM
ház: Cooler Master RC-331
120Gb ssd + 1Tb HddIlyenekre buktatókra gondoltam, hogy pl. valami kábel ami adja magát hogy rossz helyre dugd, stb.

Igen a clip-es SATA kábel az must-have. 300Ft-os pirost add oda a macskának játszani.
Amúgy nem nagyon lehet rosszul bedugni a dolgokat, csak ha jó erőben vagy. Előlapi USB-t lehet, az zárlatot csinál, jobb esetben nem indul a gép és annyi. De ezek jól vannak dokumentálva. 14-16 éves gépek picit izgalmasabbak, de papír birtokában, vagy ha a NYÁK-ra fel van festve, az is gyerekjáték.
Rendszernél meg alaplapgyártó oldaláról menjen a chipset driver, VGA nVidia.co.uk-ről, hangkártya is a chipsetgyártótól, ha Realtek, mert frissebb. LAN mehet alaplapgyártótól.
-
macilaci78
nagyúr
Köszi!
win7 lesz.
A gép meg:
120Gb ssd + 1Tb HddIlyenekre buktatókra gondoltam, hogy pl. valami kábel ami adja magát hogy rossz helyre dugd, stb.

Nehéz őket rossz helyre dugni, esetleg a ház előlapi kivezetéseit.
SATA-kábelekre van panasz, hogy kilazul, érdemes olyat nézni, aminek van kiesést gátló körme. -
MaciG
addikt
dolgod végeztével letörölsz minden partíciót majd letrehozol egy FAT32-őt a pendrive-on
buktató minden gépnél más, meg rendszert se mondtál, általában nem szokott lenni, ha pontosan követed az utasításokatKöszi!
win7 lesz.
A gép meg:

-
quailstorm
félisten
Bootolható pendrive kapcsán jut eszembe, hátha van ötlete valakinek. Apóséknál az egyik gépet újra húztam, a pendrive-ból csináltam bootolhatót, dolgom végeztével sima fat32-esnek megformáztam, de utána akármit csinálok vele, nem akarja a tv lejátszani a rápakolt filmeket, amiket előtte simán lejátszott. Leformáztam fat32-re is már, ntfs-re is, csináltam XP-s géppel, Win7-es notival, aztán az asztali gépemmel is, de semmi... nemtom már pontosan mit ír ki a tv (egyszerű nem okos LG), de valami olyasmit hogy nem megfelelő az adathordozó... :S
minitoollal megnézném, formázni nem elég
-
Old fox
tag
Bootolható pendrive kapcsán jut eszembe, hátha van ötlete valakinek. Apóséknál az egyik gépet újra húztam, a pendrive-ból csináltam bootolhatót, dolgom végeztével sima fat32-esnek megformáztam, de utána akármit csinálok vele, nem akarja a tv lejátszani a rápakolt filmeket, amiket előtte simán lejátszott. Leformáztam fat32-re is már, ntfs-re is, csináltam XP-s géppel, Win7-es notival, aztán az asztali gépemmel is, de semmi... nemtom már pontosan mit ír ki a tv (egyszerű nem okos LG), de valami olyasmit hogy nem megfelelő az adathordozó... :S
HPUSBDISK talán megoldja a formázási problémát.
-
Vesztor87
senior tag
dolgod végeztével letörölsz minden partíciót majd letrehozol egy FAT32-őt a pendrive-on
buktató minden gépnél más, meg rendszert se mondtál, általában nem szokott lenni, ha pontosan követed az utasításokatBootolható pendrive kapcsán jut eszembe, hátha van ötlete valakinek. Apóséknál az egyik gépet újra húztam, a pendrive-ból csináltam bootolhatót, dolgom végeztével sima fat32-esnek megformáztam, de utána akármit csinálok vele, nem akarja a tv lejátszani a rápakolt filmeket, amiket előtte simán lejátszott. Leformáztam fat32-re is már, ntfs-re is, csináltam XP-s géppel, Win7-es notival, aztán az asztali gépemmel is, de semmi... nemtom már pontosan mit ír ki a tv (egyszerű nem okos LG), de valami olyasmit hogy nem megfelelő az adathordozó... :S
-
quailstorm
félisten
Ha egy pendive-ot bootolhatóvá teszek akkor azt a windows telepítése után hogy tudom eredeti állapotára visszaállítani? Új gép összerakásánál mire kell nagyon figyelni? Olyanra gondolok amit pl. sokan benéznek,stb. Ha minden igaz hétfőre meglesz az összes alkatrész hozzá, de én nem csináltam még ilyet viszont nem akarom mással se csináltatni ,mert akkor sose tanulom meg.

buktató minden gépnél más, meg rendszert se mondtál, általában nem szokott lenni, ha pontosan követed az utasításokat -
MaciG
addikt
Ha egy pendive-ot bootolhatóvá teszek akkor azt a windows telepítése után hogy tudom eredeti állapotára visszaállítani? Új gép összerakásánál mire kell nagyon figyelni? Olyanra gondolok amit pl. sokan benéznek,stb. Ha minden igaz hétfőre meglesz az összes alkatrész hozzá, de én nem csináltam még ilyet viszont nem akarom mással se csináltatni ,mert akkor sose tanulom meg.

-
HaZse
őstag
-
CSorBA
őstag
Józsefen a bisztróval szemben van a festékbolt,kijön a főnök,árajánlatot tesz írásban,csak annyi festéket + egyebeket kell kifizetni amit felhasználtak,színkeverésnél liter a mérték,stb..
Nekem anno az volt a lényeg (mivel ablakot cseréltem),hogy ne egy emberke "szúnyogoljon" ott hetekig,ettől a cégtől 4 emberke jött (az előre megbeszélt időben !! ) és két nap alatt kész volt az előszoba, konyha +étkező a belső lépcsőház és felső szinti folyosó (kaparással,javítással,különböző színekkel festve,hoznak takaró fóliát+papírt,az ár nem publikus,de nagyon "baráti" volt)
Én köszönöm nektek
Kérni fogok árajánlatot. -
vizslakutya
senior tag
Józsefen a bisztróval szemben van a festékbolt,kijön a főnök,árajánlatot tesz írásban,csak annyi festéket + egyebeket kell kifizetni amit felhasználtak,színkeverésnél liter a mérték,stb..
Nekem anno az volt a lényeg (mivel ablakot cseréltem),hogy ne egy emberke "szúnyogoljon" ott hetekig,ettől a cégtől 4 emberke jött (az előre megbeszélt időben !! ) és két nap alatt kész volt az előszoba, konyha +étkező a belső lépcsőház és felső szinti folyosó (kaparással,javítással,különböző színekkel festve,hoznak takaró fóliát+papírt,az ár nem publikus,de nagyon "baráti" volt)
-
martonx
veterán
-
lugosi
MODERÁTOR
-
Rick4
félisten
Nincs ilyen telóm, régebben romolgattam, de egyik része se volt túl bonyolult. Ha te csinálod, akkor csak egy 5-ös lesz.

-
totya694
őstag
Eva Mendes is jól fest - ebben a felsőben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Túl van öltözve(lehet hallott a közelgő hideg frontról)
-
macilaci78
nagyúr
Eva Mendes is jól fest - ebben a felsőben.
-
atv72
tag
Nem tudom, erre a műveletre kell-e képeznie magát bárkinek is, vagy zsigerből vágja mindenki, de azt tanácsolom kövesd az alábbi feladatsort.
Töltsd le a kiszemelt ROMot
-Másold fel a telefonra
-Indítsd el a Frissítés programot
Na pont ennyi. Ha mégsem vállalod, én 20 ezresért megcsinálom ugyanezt 3 perc alatt.
Innen van:[link]Hahó,
hát, úgy legyen. Túl sokat olvastam a téglásításról.
Egy ilyen leírást találtam: http://en.miui.com/a-232.html
(Redmi Note 4G dual sim a pontos típus)
Akkor tényleg ennyire egyszerű? -
ShadowX
őstag
-
Rick4
félisten
-
CSorBA
őstag
-
martonx
veterán
Tudtok jó szobafestőt?
-
Rick4
félisten
Én 10-ért is.

Genya. 😀
-
FoxiestFox
félisten
-
Rick4
félisten
Nem tudom, erre a műveletre kell-e képeznie magát bárkinek is, vagy zsigerből vágja mindenki, de azt tanácsolom kövesd az alábbi feladatsort.
Töltsd le a kiszemelt ROMot
-Másold fel a telefonra
-Indítsd el a Frissítés programot
Na pont ennyi. Ha mégsem vállalod, én 20 ezresért megcsinálom ugyanezt 3 perc alatt.
Innen van:[link] -
atv72
tag
Sziasztok,
tudtok valakit, aki Szegeden vállal ROM frissítést? (Qualcommos Xiaomi Redmi Note-ra kellene) [Tudom, h megtanulható, de nincs időm most kiképezni magam és nem akarok téglásítani]
köszönet!
-
pmheros
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
pmheros
őstag
Tunngle-t használtam régebben, nem volt vele gond. Reklámos, de elviselhető. Disconnect nem volt. CNC3-at játszottunk vele sokat, ketten-négyen.
Hamachi is létezik még, elvileg továbbra is tudja, amit tudott.Köszi mindkettőtöknek
A Hamachi -val csak annyi a bajom, hogy régóta nem fejlesztik. Nehogy valami sérülékenységet hordozzon.
A Tunngle reklámját viszont a haverok biztos nem fogják díjazni.
-
Rick4
félisten
Én olyanokkal találkozok nagyrészt, hogy itt a proforma számla, rajta van, hogy hova utald. Amíg meg nem érkezik a pénz el sem kezdik összepakolni az árut. Ha időközben eladnak belőle valamit, akkor így jártál, mindegy hogy időközben kifizetted, majd jóváírják.
Nyugat-nyugat viszonylatban: nem tudom, nem ismerem.
Nyugat-balkán viszonylatban: gondolhatod.Persze volt olyan is, hogy első vásárlásnál már 60 napos utalásra adja, csak nyilatkozni kellett, hogy nem fegyvergyártásra lesz felhasználva az eszköz. Ez olyan volt, ha nem fizetsz, úgyis megtalálnak...

Értem én, de nem gondolom, hogy egy ilyen megoldástól mereven elzárkóznának, kb 2 levélben tisztázható, hogy megy vagy sem, gyanítom az egyszer fél óra ráfordítás rövid idő alatt 100 rugót hagyna a zsebben, abból meg elég sok kiflit lehet venni az Auchabnan..
Ekkora összegnél saccra kb 20-25 rugót elvisz a tranzakció pluszban, de lehet több is, ersténél nekem magánszámláról eu-ba utalásnál 20K-nyi összeg mellé még 6.5K tranzakciós díjat emésztett volna fel, köszöntem, nem kértem. -
Gergello
addikt
Szerintem ez csak a te véleményed, ha a transferwise felajánl üzleti accountot, az minden bizonnyal azért van, mert tud olyan versenyképes szolgáltatást ajánlani, amivel cégek százezrei élhetnek, és lehet nem 1300 eurós utalásokról van szó, ha már a max utalis összeg kb 400 millió forintnak megfelelő....
Ez a cikk se véletlenül foglalkozik a dologgal: [link]De persze, te tudod, csak egy lehetőség volt.
Én olyanokkal találkozok nagyrészt, hogy itt a proforma számla, rajta van, hogy hova utald. Amíg meg nem érkezik a pénz el sem kezdik összepakolni az árut. Ha időközben eladnak belőle valamit, akkor így jártál, mindegy hogy időközben kifizetted, majd jóváírják.
Nyugat-nyugat viszonylatban: nem tudom, nem ismerem.
Nyugat-balkán viszonylatban: gondolhatod.Persze volt olyan is, hogy első vásárlásnál már 60 napos utalásra adja, csak nyilatkozni kellett, hogy nem fegyvergyártásra lesz felhasználva az eszköz. Ez olyan volt, ha nem fizetsz, úgyis megtalálnak...

-
FoxiestFox
félisten
Szoftver tipp kéne
Barátaim a régi szép játszós idők emlékére kitalálták hogy LAN -oznának neten. 10 éve volt utoljára hogy ilyennel foglalkoztam, akkor a játékra kitalált Hamachi program volt a megoldás. Aki most is ügyködik ilyennel, megsúghatná a program nevét amivel lehet játszani win 8.1 -el is, és free, vagy időkorlát nélkül tudja a vlan funkciót.
Megbízható cucc kell (lehetőleg nem orosz), ami nem telepít minden szemetet, és meg vagy vele elégedve.
Google -val megtalálom a lehetséges programokat: (Freelan, LanBridger, Tunngle, Gameranger, Garena) csak valódi tapasztalat kéne róluk.Előre is köszi

Tunngle-t használtam régebben, nem volt vele gond. Reklámos, de elviselhető. Disconnect nem volt. CNC3-at játszottunk vele sokat, ketten-négyen.
Hamachi is létezik még, elvileg továbbra is tudja, amit tudott. -
azbest
félisten
Szoftver tipp kéne
Barátaim a régi szép játszós idők emlékére kitalálták hogy LAN -oznának neten. 10 éve volt utoljára hogy ilyennel foglalkoztam, akkor a játékra kitalált Hamachi program volt a megoldás. Aki most is ügyködik ilyennel, megsúghatná a program nevét amivel lehet játszani win 8.1 -el is, és free, vagy időkorlát nélkül tudja a vlan funkciót.
Megbízható cucc kell (lehetőleg nem orosz), ami nem telepít minden szemetet, és meg vagy vele elégedve.
Google -val megtalálom a lehetséges programokat: (Freelan, LanBridger, Tunngle, Gameranger, Garena) csak valódi tapasztalat kéne róluk.Előre is köszi

openvpn is tud client-to-client módot. Persze kell egy gép, ami a szerver publikusan elérhető ipvel. Meg ha jól látom a topology subnet a másik kulcs kifejezés.
-
pmheros
őstag
Szoftver tipp kéne

-
macilaci78
nagyúr
Szerintem ez komolyan vehető, elég sokat kutatott ez ügyben Szendi Gábor, de ott a cikk végén a forrás és a hivatkozások.
Amúgy meg van google, ha valaki komolyan kíváncsi, tanulmányok százait találhatja meg maga is a témában.Aki meg nem akarja elfogadni, annak linkelhetsz bármilyen forrást bármiről, úgyis az lesz, hogy nem jó.
Engem annyira azért nem érdekel, a saját tapasztalatomat úgysem tudja megcáfolni senki, főleg nem egy netes fórumon...
Aki meg nem akarja elfogadni, annak linkelhetsz bármilyen forrást bármiről, úgyis az lesz, hogy nem jó. - na, érted te, mire gondoltam.

-
Rick4
félisten
Szerintem ez csak a te véleményed, ha a transferwise felajánl üzleti accountot, az minden bizonnyal azért van, mert tud olyan versenyképes szolgáltatást ajánlani, amivel cégek százezrei élhetnek, és lehet nem 1300 eurós utalásokról van szó, ha már a max utalis összeg kb 400 millió forintnak megfelelő....
Ez a cikk se véletlenül foglalkozik a dologgal: [link]De persze, te tudod, csak egy lehetőség volt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hívott egy vásárló.
Blaupunkt 3D TV típusára nem sikerült rájönni, de megesküdött, hogy nincs rajta audio kimenet.
A tv hangját szeretné kivinni a hifire, ehhez HDMI jelet szeretne scartta alakítani. A régi videomagnóját és dvd lejátszóját scart elosztón keresztül üzemelteti. Ezen kívül szerenté a PC képét is kivinni a TV-re, a hangját meg a TV-n keresztül a hifire. Ehhez mindenféle konvertereket szeretett volna vásárolni, de kicsit sem passzoltak a jelirányok, és bár nem teljesen látom át, hogy mit is szeretne pontosan, de javasoltam, hogy a scartot, a videót és dvdt hajítsa ki a francba.
Ja és a TV-n található USB bemenetre szerette volna kötni a hdmi konvertert. 
ejha... nem semmi

hát igen, ez tipikus esete a mondásnak hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka
-
Gergello
addikt
Bárhova utalhatsz, mailcímmel belépsz, kitöltöd az adataidat, belföldi számlaszámra elutalod az összeget, ez ugye nevetséges mértékű a külföldi utalások költségeihez kèpest, a màsik fèl kap egy mailt, kitölti a saját szàmlája adatait, és másnap rajta van a pénz. Kevés dolog van ami egyszerűbb és gyorsabb is.
Érdekesen hangzik, magánszemélyeknek jó lehet. Üzletire nem tűnik jónak sajnos, mert (akár külföldi) cég nem fog ilyennel foglalkozni, hogy kap egy emailt és töltsön ki valamit.
-
bb0t
őstag
-
pilóta
nagyúr
Én előbb a komolyan vehető forrás fogalmát konkretizáltam volna, hogy ne kelljen feleslegesen cikket keresni.
Szerintem ez komolyan vehető, elég sokat kutatott ez ügyben Szendi Gábor, de ott a cikk végén a forrás és a hivatkozások.
Amúgy meg van google, ha valaki komolyan kíváncsi, tanulmányok százait találhatja meg maga is a témában.Aki meg nem akarja elfogadni, annak linkelhetsz bármilyen forrást bármiről, úgyis az lesz, hogy nem jó.
Engem annyira azért nem érdekel, a saját tapasztalatomat úgysem tudja megcáfolni senki, főleg nem egy netes fórumon...
-
Rick4
félisten
Hívott egy vásárló.
Blaupunkt 3D TV típusára nem sikerült rájönni, de megesküdött, hogy nincs rajta audio kimenet.
A tv hangját szeretné kivinni a hifire, ehhez HDMI jelet szeretne scartta alakítani. A régi videomagnóját és dvd lejátszóját scart elosztón keresztül üzemelteti. Ezen kívül szerenté a PC képét is kivinni a TV-re, a hangját meg a TV-n keresztül a hifire. Ehhez mindenféle konvertereket szeretett volna vásárolni, de kicsit sem passzoltak a jelirányok, és bár nem teljesen látom át, hogy mit is szeretne pontosan, de javasoltam, hogy a scartot, a videót és dvdt hajítsa ki a francba.
50"-os Blaupunkt tv a monitorom. Itt van rajta az audio kimenet. Tuti van mindegyiken. Ne hátul nézze, hanem jobb oldalt, a komponens csatik fölött.
-
bb0t
őstag
Hívott egy vásárló.
-
macilaci78
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
-
Polemius
senior tag
Mit tudunk a természeti népek várható legmagasabb életkoráról, mortalitásáról és egyéb betegségeiről?
Eklég sok mindent. Például ha nem eszi meg az oroszlán vagy marja meg egy kígyó, vagy lövi le egy másik törzsbéli ellenség, akkor igen szép magas kort érnek meg egészségesen.
A civilizációnak rengeteg sok előnye van, de vannak azért hátrányai is.
A természeti népek viszonylag alacsony várható élettartama nem abból adódik, hogy 50 évesen megbetegszenek, aztán a modern gyógyszerekkel életbentartva és a tüneteket elnyomva betegen eléldegélnek még 20-30 évet, ebből az utolsó párat egy elfekvőben magatehetetlenül, hanem egyéb dolgokból.
De mondom, mindenki azt eszik amit akar..."Eklég sok mindent. Például ha nem eszi meg az oroszlán vagy marja meg egy kígyó, vagy lövi le egy másik törzsbéli ellenség, akkor igen szép magas kort érnek meg egészségesen."
Forrás?
Mármint komolyan vehető forrás. -
pilóta
nagyúr
Mit tudunk a természeti népek várható legmagasabb életkoráról, mortalitásáról és egyéb betegségeiről?
Megjegyzem, nagyszerűen kimutatható az összefüggés a szív- és érrendszeri betegségeket kezelő gyógyszerek használata és a rákos megbetegedések közt. Na nem mintha egyik okozná a másikat, csupán az előbbieket nem használók csoportjában kevesebben érik meg a másik betegség megjelenését.
Eklég sok mindent. Például ha nem eszi meg az oroszlán vagy marja meg egy kígyó, vagy lövi le egy másik törzsbéli ellenség, akkor igen szép magas kort érnek meg egészségesen.
A civilizációnak rengeteg sok előnye van, de vannak azért hátrányai is.
A természeti népek viszonylag alacsony várható élettartama nem abból adódik, hogy 50 évesen megbetegszenek, aztán a modern gyógyszerekkel életbentartva és a tüneteket elnyomva betegen eléldegélnek még 20-30 évet, ebből az utolsó párat egy elfekvőben magatehetetlenül, hanem egyéb dolgokból.
De mondom, mindenki azt eszik amit akar... -
pilóta
nagyúr
hat, nekem egy sima alacsony szenhidrattartalmu dietanak tunik

Akkor nagyon nem sikerült megértened a lényeget. Olvass utána, ha érdekel, abszolút nem erről van szó.
-
tisn
veterán
Igen, itt szokott gyorsan kiderülni, hogy kinek nincs halvány segédfogalma arról, hogy mi is a paleolit étrend.
Nem arról van szó, hogy tudnánk pontosan, hogy mit ettek 100000 éve. Azt lehet tudni, hogy a természeti népek, akik ma is élnek (vagy inkább a múlt század közepéig éltek) tanulmányozásakor kiderült, hogy szinte teljesen mentesek az úgynevezett civilizációs betegségektől (úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás és egyéb szív-érrendszeri betegségek, elhízás, rák, stb. stb.). További vizsgálatok kimutatták, hogy amikor ezek a természeti népek elkezdtek civilizálódni, és az étrendjük átalakult és a civilizált népesség ételeit kezdték fogyasztani, akkor megjelentek ezek a betegségek. Vagyis igazából a paleolit táplálkozás bnem azon alapul, hogy mit evett a paleolit ember, hanem hogy mit nem evett (leginkább finomított szénhidrátokat és gabonaféléket nem, de azért ennél bonyolultabb a dolog).
Par szazezer eve barmit megettunk, ami eheto volt es epp rendelkezesre allt.
Pontosan. Épp erről van szó, hogy nem álltak rendelkezésre bozonyos dolgok, amikhez aztán nem is alkalmazkodott az emberi szervezet.Na mindegy, messzire vezet ez, mindenki azt eszik, amit akar tőlem, csak nem kell csodálkozni a doktorbácsinál...
hat, nekem egy sima alacsony szenhidrattartalmu dietanak tunik

es valoszinuleg egy kiegyensulyozott 2000-2500kcal-os etrend egeszsegugyileg ugyanolyan jo
-
Polemius
senior tag
Igen, itt szokott gyorsan kiderülni, hogy kinek nincs halvány segédfogalma arról, hogy mi is a paleolit étrend.
Nem arról van szó, hogy tudnánk pontosan, hogy mit ettek 100000 éve. Azt lehet tudni, hogy a természeti népek, akik ma is élnek (vagy inkább a múlt század közepéig éltek) tanulmányozásakor kiderült, hogy szinte teljesen mentesek az úgynevezett civilizációs betegségektől (úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás és egyéb szív-érrendszeri betegségek, elhízás, rák, stb. stb.). További vizsgálatok kimutatták, hogy amikor ezek a természeti népek elkezdtek civilizálódni, és az étrendjük átalakult és a civilizált népesség ételeit kezdték fogyasztani, akkor megjelentek ezek a betegségek. Vagyis igazából a paleolit táplálkozás bnem azon alapul, hogy mit evett a paleolit ember, hanem hogy mit nem evett (leginkább finomított szénhidrátokat és gabonaféléket nem, de azért ennél bonyolultabb a dolog).
Pontosan. Épp erről van szó, hogy nem álltak rendelkezésre bozonyos dolgok, amikhez aztán nem is alkalmazkodott az emberi szervezet.Na mindegy, messzire vezet ez, mindenki azt eszik, amit akar tőlem, csak nem kell csodálkozni a doktorbácsinál...
Megjegyzem, nagyszerűen kimutatható az összefüggés a szív- és érrendszeri betegségeket kezelő gyógyszerek használata és a rákos megbetegedések közt. Na nem mintha egyik okozná a másikat, csupán az előbbieket nem használók csoportjában kevesebben érik meg a másik betegség megjelenését.
-
pilóta
nagyúr
-
tisn
veterán
Rickinek van igaza. Par szazezer eve barmit megettunk, ami eheto volt es epp rendelkezesre allt.
Es pl. itt felsorolt alapanyagok jelentos resze nem allt rendelkezesre: -
pilóta
nagyúr
Ja hogy ezt a butaságot gondolod. Akkor rendben van.
Amúgy de, párszázezer éve találták ki. Alig pár ezer éve felejtették el. Most fedezték fel újra...
-
Rick4
félisten
Továbra sem értem.
Az elvet, hogy egyik országban befizetsz, másikban meg kiveszed, vagy kiveszi, akinek küldöd, a templomos lovagok találták fel, ebből gazdagodtak meg. A keresztes háborúk idején veszélyes dolog volt az utazóknak nagyobb összeget magukkal hurcolni, ezért a templomosok szolgálatait vették igénybe, így nem rabolták ki őket a hosszú úton, és odaérve fel tudták venni a pénzt. Haza is így tudtak küldeni. Ez történelmi tény.
Én továbbra is értem.

Az elvet, hogy te bogyókat, magvakat kajálj, nem sokezer éve találták ki, hanem alig negyven éve. A jóember meg is gazdagodott belőle.
-
pilóta
nagyúr
Továbra sem értem.
Az elvet, hogy egyik országban befizetsz, másikban meg kiveszed, vagy kiveszi, akinek küldöd, a templomos lovagok találták fel, ebből gazdagodtak meg. A keresztes háborúk idején veszélyes dolog volt az utazóknak nagyobb összeget magukkal hurcolni, ezért a templomosok szolgálatait vették igénybe, így nem rabolták ki őket a hosszú úton, és odaérve fel tudták venni a pénzt. Haza is így tudtak küldeni. Ez történelmi tény.
-
Rick4
félisten
-
pilóta
nagyúr
-
Rick4
félisten
-
pilóta
nagyúr
Annyi a különbség, hogy for goods, vagyis veszel valamit, vagy to family, vagyis ismerősnek küldöd, és te állod a költségeket, most néztem, ha te fizeted a fee-t, akkor 1 usd-t küldve 1.34-usd-t kell fizetned.... De a transferwise mellett nem lesz jó, a transferwise egy toptál logikus koncepció szerint dolgozik, amit épp ideje volt valakinek kitalálni. A cégnek van minden országban egy bankszámlaszáma, amire te, mint pénzt küldő, belföldi utalást indítasz, olcsón, majd megadod, hogy hol, ki venné fel a pénzt. A másik fél kap egy -emailt, bepötyögi a saját országában működő bankjánál lévő bankszámlaszámát, és a transferwise az abban az országban működő számlájáról utalja a másik fél számára az összeget. A poén, hogy az országok közötti tranzakciók magas díját úgy igyekeznek megspórolni, hogy ha te utalsz egy angol számlára, akkor valójában a te pénzed a magyar számlán marad, és ha egy angol utalna haza, akkor a te pénzedből kifizetik a magyart, az angol ismerősödet meg egy előtte beérkezett angol utalásból rendezik. Persze nagy tőke kell hozzá, mert arányaiban nem azonos az oda- vissza forgalom, de aki megcsinálta, annak ez nem okoz gondot. Gyakorlatilag zseniális megoldás. Mint írtam is, nemrég 160 ezer fot utalással 401 gbp-t kapott a másik fél, és a tranzakció díja összesen 1200Ft volt.
toptál logikus koncepció szerint dolgozik, amit épp ideje volt valakinek kitalálni.
Templomosok kitalálták már párszáz éve...

-
lugosi
MODERÁTOR
Annyi a különbség, hogy for goods, vagyis veszel valamit, vagy to family, vagyis ismerősnek küldöd, és te állod a költségeket, most néztem, ha te fizeted a fee-t, akkor 1 usd-t küldve 1.34-usd-t kell fizetned.... De a transferwise mellett nem lesz jó, a transferwise egy toptál logikus koncepció szerint dolgozik, amit épp ideje volt valakinek kitalálni. A cégnek van minden országban egy bankszámlaszáma, amire te, mint pénzt küldő, belföldi utalást indítasz, olcsón, majd megadod, hogy hol, ki venné fel a pénzt. A másik fél kap egy -emailt, bepötyögi a saját országában működő bankjánál lévő bankszámlaszámát, és a transferwise az abban az országban működő számlájáról utalja a másik fél számára az összeget. A poén, hogy az országok közötti tranzakciók magas díját úgy igyekeznek megspórolni, hogy ha te utalsz egy angol számlára, akkor valójában a te pénzed a magyar számlán marad, és ha egy angol utalna haza, akkor a te pénzedből kifizetik a magyart, az angol ismerősödet meg egy előtte beérkezett angol utalásból rendezik. Persze nagy tőke kell hozzá, mert arányaiban nem azonos az oda- vissza forgalom, de aki megcsinálta, annak ez nem okoz gondot. Gyakorlatilag zseniális megoldás. Mint írtam is, nemrég 160 ezer fot utalással 401 gbp-t kapott a másik fél, és a tranzakció díja összesen 1200Ft volt.
Értem. Köszi az infót. Ez tényleg logikus. Megjegyzem, hátha egyszer jól jön.
-
Rick4
félisten
-
tisn
veterán
aki pont nyugit akar
az elmegy hetkoznap delelott

meg amugy is, ulok 5-7x napi 8-12 orat a gep elott egy heten a faxom fog meg a strandon is ucsorogni
(jo, termalban/szaunaban parszor ot-tiz percet elucsorgom, de kb. annyi) -
lugosi
MODERÁTOR
Annyi? Azt nem tudtam. Nem lehet, hogy eltérő a % akkor ha fizetsz (vételárat fogadsz), meg a "send money", tehát amikor csak küldesz manit? Mert ez utóbbi esetben nem kell a buyer protection. De csak tippelek, nem néztem utána.
tisn: nem lehet.

-
HaZse
őstag
De, aki pont nyugit akar, annak tökéletes választás a csendes wellnes. Régebben volt ilyen éjszakai wellnes 21 és 24 óra között. Azon sajnos néha sokan voltak, de az is kellemes volt.
-
HaZse
őstag
Én kipróbáltam. Nekem nagyon bejött. Főleg télen jó odajárni. A szaunák is nagyon jók, bár én amikor voltm (kb. 2 éve) akkor a medencében punnyadtam majdnem az idő lejáratáig. Jó érzés ott lenni, mert nincszsibongás.
-
bb0t
őstag
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Bárhova utalhatsz, mailcímmel belépsz, kitöltöd az adataidat, belföldi számlaszámra elutalod az összeget, ez ugye nevetséges mértékű a külföldi utalások költségeihez kèpest, a màsik fèl kap egy mailt, kitölti a saját szàmlája adatait, és másnap rajta van a pénz. Kevés dolog van ami egyszerűbb és gyorsabb is.
-
tisn
veterán
-
Gergello
addikt
nem a megérkezésről van szó, hanem az elindításról
a swift copy annak a bizonyítéka, hogy elindult az utalás, befogadta a rendszer
péntek délelőtt indítottam az utalást, arról péntek délután/este, max kedden swift copynak kellett volna jönnie, nem jött
ennyi volt a probléma, nem a megérkezés/húsvét, akármi -
tisn
veterán
Az itt ajánlott bankok közül 2-vel volt nagyon durva tapasztalatom, konkrétumot nem írok, de az egyik valakinek majdnem milliós összegbe került (bank hibája), a másik nekem majdnem komolyabb összegbe került. A negatív példákat nem nevezem meg, azóta viszont az OTP-t ajánlom csak. El kell gondolkozni azon, hogy valamiért mégis tudott piacvezető maradni.
Az itt ajánlott bankok közül 2-vel volt nagyon durva tapasztalatom, konkrétumot nem írok, de az egyik valakinek majdnem milliós összegbe került (bank hibája), a másik nekem majdnem komolyabb összegbe került.
kicsit azert irhatnal bovebben az esetekrol

-
tisn
veterán
nekem cib van meg bb, cib jobb szerintem lakossagi vonalon
raadasul ket fiokja is van a posta melletti ta'n gyorsabb -
Gergello
addikt
Miért problémás a külföldi utalás?
Az sms-t már én is tapasztaltam de ugyanúgy az Ersténél is. Szerintem ez mindenhol így van.Nekem nem elhanyagolható a SmartBank, telóról utalok és nézek minden infót, szerintem az OTP a legkorszerűbb, átlag usernek legjobb csomagjai vannak. Én Jump csomagban vagyok ami ingyenes plusz van benne ingyen Direkt szolgáltatás is, meg ott van a vállalkozói számlánk is. Egyelőre okés. Erstéből menekültünk.
Ahogy írtam, swift copy nehézkesen érkezik meg, ez a legfőbb gond.
Erstével mi volt a gond ?
-
stopperos
senior tag
Én Cib bankos vagyok már 9 éve. Internetes csomagot használok.
-
bb0t
őstag
otp-nél külföldi utalás a problémás
hétfő reggel egy bank kivonat letöltése lassú
utaláshoz sms nehezen jön meg csúcsidőben.nekem magánszemélyként is az van, úgy OK, fizetés eljön rá, számlafiz és néhány kártyás vásárlás, arra ok.
cégesnek nem javasolnám....azért banki átutalásnál nekem ne forduljon már elő probléma
azért nem egy izzócseréről beszélünkMiért problémás a külföldi utalás?
Az sms-t már én is tapasztaltam de ugyanúgy az Ersténél is. Szerintem ez mindenhol így van.Nekem nem elhanyagolható a SmartBank, telóról utalok és nézek minden infót, szerintem az OTP a legkorszerűbb, átlag usernek legjobb csomagjai vannak. Én Jump csomagban vagyok ami ingyenes plusz van benne ingyen Direkt szolgáltatás is, meg ott van a vállalkozói számlánk is. Egyelőre okés. Erstéből menekültünk.
-
Vesztor87
senior tag
Külföldi utalás még pénteken, swift copy azóta sem érkezett meg (ezt sorozatosan előadják), szűk felvételi határidő, árut nem adják ki a fuvarosnak fizetés(i igazolás) nélkül. Ha holnap nem sikerül felvenni, akkor onnantól kezdve a tárolás kérdéses. Áru kifizetve, fuvaros kifizetve, árut nem adják ki. Intézkedjél 1500 km-ről, de mindegy, mert ha nincs fizetve nincs áru.
Otp-nél 2 után utalsz külföldre az már csak másnapi, kettő előtt utalva sztem, mondom ma megjön még a swift akkor OK, nem jött meg, felrakás holnap 9 után, addig valamit intézni....
Múltkor azt mondja nekem a nő, a swift copyt majd két héten belül küldik postán ! Azt se tudja eszik vagy isszák, az utalás 3 nap alatt odaér. Jó hogy nem postagalamb hozza ki.
Holnap már a pénznek kell ott lennie nem swift copyval szarakodni. Reggel be kell mennem, hogy csináljanak egy azonnal utalást saját költségükre.
Ha kifele is utalgat valaki, akkor véletlenül se otp.
3 napos hétvége volt, azért nem ment el sztem. OTP-nél a sima utalás külföldre 3-5 nap.
-
macilaci78
nagyúr
A Linde-nek van egy gáztöltő állomása Szegeden, hátha szóba állnak veled. Amennyire utánajártam, egy 40-50 lufira való héliumos palack kb 6k+10k göngyöleg.
-
martonx
veterán
Köszi a javaslatokat! Szerintem első körben a Budapest Bankkal fogok bepróbálkozni, utána Rafi, majd Erste. Aztán meglátom melyik milyen.
-
Gergello
addikt
Szerintem bármi probléma bárhol előfordulhat. Az OTP mellett legalább annyi érv szól mint ellenérv. Mi évekig szívtunk az Erstével mert nagyon kevés helyen van ATM és nem is keveset gomboltak le rólunk. Raiffeisen és egyéb kicsi külföldi bankok számlacsomagjait én nem választanám nem annyira stabil itt a helyzetük, egyre csak zárják be a fiókokat meg vonulgatnak ki.
+ még egy:
Magyarázd el külföldi cégnek, hogy mo legnagyobb bankjánál probléma volt az utalással.
Meg se érti, fel se fogja, el se tudja képzelni ... -
vizslakutya
senior tag
-
Gergello
addikt
Szerintem bármi probléma bárhol előfordulhat. Az OTP mellett legalább annyi érv szól mint ellenérv. Mi évekig szívtunk az Erstével mert nagyon kevés helyen van ATM és nem is keveset gomboltak le rólunk. Raiffeisen és egyéb kicsi külföldi bankok számlacsomagjait én nem választanám nem annyira stabil itt a helyzetük, egyre csak zárják be a fiókokat meg vonulgatnak ki.
otp-nél külföldi utalás a problémás
hétfő reggel egy bank kivonat letöltése lassú
utaláshoz sms nehezen jön meg csúcsidőben.nekem magánszemélyként is az van, úgy OK, fizetés eljön rá, számlafiz és néhány kártyás vásárlás, arra ok.
cégesnek nem javasolnám....azért banki átutalásnál nekem ne forduljon már elő probléma
azért nem egy izzócseréről beszélünk -
bb0t
őstag
-
ShadowX
őstag
-
lorcsi
veterán
az aquapolisban a csendes welnesst próbálta már valaki ?
-
lugosi
MODERÁTOR
Külföldre pénzküldésnél miért nem paypalt használtok?
-
CSorBA
őstag
Sziasztok,
szobafestőt tud valaki ajánlani? Köszi!
-
Rolly
veterán
mondjuk ilyet az otp is tud...
Ovatosan Takarodj a P..csába bank![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem rég 3900 ft-ért utalt el nekem eurót, ami 15 ezer forintnyi volt
szerintem a bankok ezt emelt szinten művelik
vagy ilyen sokba kerül a munkájuk
külföldi utalásnál az utalás módja, költség viselés és váltás és hasonló finomságok miatt igen változatos lehet az utalás díja... ha valaki azonnal akarja indítani akkor simán lehet bármelyik banknál 15000 a díj... de ha ráér a szokásos 2-5 munkanap, akkor pl én utaltam már 500.000-et is 4000-5000 forintért
-
Vesztor87
senior tag
Azért az sem feltételen mindegy hogy melyik ATM-et használod. Költség szempontjából mindegy, de én jobb szeretem az OTP-set használni, OTP-s a számlám, ha valamiért elnyeli a kártyám (vt már ilyen, nem adta ki csak félig meddig a kártyát, nem tudtam kivenni, benyelte:S), akkor az OTP a számlavezető fiókba küldi. Most ha más bankról van szó, jó ég tudja hogy és mikor jutok a kártyámhoz. Ez macera lehet

Rick4: mit és hogyan sikerült olyan drágán elutalni?

-
Lacielvtárs
nagyúr
Erre jó pl a transferwise is, nem kell az itthon szokásos külföldi utalás áráért külföldre utalni, és 1 nap alatt lezajlik a tranzakció. Mi a szegény magyarok támogatjuk a családból London mellé szakadt gazdaggá lett kivándorlókat, ( a húgomat) és néhány hete is pl 160 ezernyi forintot kemény 1200 forint tranzakciós díjért továbbítottak kinti bankszámlára.

Ja, volt valami utalnivaló az eu-n belül, 25 ezernyi pénzt a ráfázol bank valami 6-7 ezerért utalt volna.

mondjuk ilyet az otp is tud...
Ovatosan Takarodj a P..csába bank![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem rég 3900 ft-ért utalt el nekem eurót, ami 15 ezer forintnyi volt
szerintem a bankok ezt emelt szinten művelik
vagy ilyen sokba kerül a munkájuk
-
Gergello
addikt
Erre jó pl a transferwise is, nem kell az itthon szokásos külföldi utalás áráért külföldre utalni, és 1 nap alatt lezajlik a tranzakció. Mi a szegény magyarok támogatjuk a családból London mellé szakadt gazdaggá lett kivándorlókat, ( a húgomat) és néhány hete is pl 160 ezernyi forintot kemény 1200 forint tranzakciós díjért továbbítottak kinti bankszámlára.

Ja, volt valami utalnivaló az eu-n belül, 25 ezernyi pénzt a ráfázol bank valami 6-7 ezerért utalt volna.

Nem ismerem az említett szolgáltatást.
Mielőtt belemélyednék: külföldi iban bankszámlára lehet vele utalni ?
-
Rick4
félisten
Külföldi utalás még pénteken, swift copy azóta sem érkezett meg (ezt sorozatosan előadják), szűk felvételi határidő, árut nem adják ki a fuvarosnak fizetés(i igazolás) nélkül. Ha holnap nem sikerül felvenni, akkor onnantól kezdve a tárolás kérdéses. Áru kifizetve, fuvaros kifizetve, árut nem adják ki. Intézkedjél 1500 km-ről, de mindegy, mert ha nincs fizetve nincs áru.
Otp-nél 2 után utalsz külföldre az már csak másnapi, kettő előtt utalva sztem, mondom ma megjön még a swift akkor OK, nem jött meg, felrakás holnap 9 után, addig valamit intézni....
Múltkor azt mondja nekem a nő, a swift copyt majd két héten belül küldik postán ! Azt se tudja eszik vagy isszák, az utalás 3 nap alatt odaér. Jó hogy nem postagalamb hozza ki.
Holnap már a pénznek kell ott lennie nem swift copyval szarakodni. Reggel be kell mennem, hogy csináljanak egy azonnal utalást saját költségükre.

-
Polemius
senior tag
A zemberek többségének mindegy, hogy melyik bank üzemelteti a legtöbb ATM-et, mert ugye havi 150e Ft-ig költségmentesen vehetsz fel, bármelyik automatából. Ha akarod.
Saját vélemény: örültem amikor anno megszabadultam az OTP-től.
-
Gergello
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
68100 - 68001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 7500X3D 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900 XT 16GB NZXT H510 TG be quiet! 1200W
- HP 250 G7 - 15,6" N4020, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, win 11 kompatibilis
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)