Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
18100 - 18001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Megszomjaztam...

Vízre?

-
macilaci78
nagyúr
-
finest
addikt
Az USA még nem létezett, mikor az amerikai kontinenst elfoglalták, így továbbra is igaz, hogy nem foglalták el.

De szerintem ez már tényekkel kevésbé támasztható alá, ez már a meggyőződések vitája. Visszakanyarodhatunk ahhoz, hogy a vízből kevés lesz dolog vs. óceánok stb., azaz nem lesz kevés, csak más lesz esetleg a kinyerés módja (mert hiszen ha jön a szárazság, akkor szerintem pont mi állunk a broki rosszabb lévén, ugyanis valószínű a folyók dobják be a kulcsot először, az óceánoknak hosszabb kitartást jósolok). A kinyerés módja mindig is változott, patakpart, ásott gödör, ásott kút, artézi kút, utána több száz méter mély kinyerés stb. Víz az lesz, csak másképp kell hozzájutni. Ha a talajközi rétegekből eltűnik a víz, az vagy nem lehetséges (nézd a víz körforgását, csapadék leesik, talajba megy, folyó lesz belőle, tengerbe-óceánba ömlik, óceánok vize párolog, felhő lesz, leesik, kezdődik elölről) - ha ez megszakad, vagy megszűnik, akkor reszelő, globálisan. Azt akarom ezzel mondani, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy majd egy Magyarország méretű terület vízkészlete lesz a döntő...De finest valahol elég jól rátapintott, nálunk ez egy ilyen szindróma, hogy mi mindenből világhírűek vagyunk, nekünk kell valamiféle mű-elismerés mindig, így ki kell találni baromságokat. Pl hogy a vizünk fog kelleni mindenkinek. Egy időben azt próbáltuk meg kitalálni, hogy Európa közepe vagyunk, és majd minden rajtunk megy keresztül, nem látom hogy bejött volna. Aztán kitaláltuk, hogy majd Európa intellektuális központja leszünk és a magyar találmányok, nem jött be. Gyakorlatilag rájöttünk hogy a nagy büdös öntudatunkon kívül nem sok mindenünk van, erre kapóra jött hogy a vízre rá lehet fogni, hogy na majd az. Most ez a slágertéma, 20 év múlva lehet hogy más lesz a menő a konteósoknál. Én még adnék egy esélyt az ufókártyának, biztos itt akarnak majd landolni!
Ezért akar majd mindenki ide betelepülni.Az áramot is vitték a multik mindenütt, a gázt is, ez gazdasági törvényszerűség, de akár lehet ez is a következő konteó, de mégsem mert ezekben nem vagyunk "nagyhatalom". Pech. Marad a víz, meg a zufó.
Örülök, h végre az enyémhez hasonló véleményt olvasok. Sokszor feljöttek már ezek a témák a topikban. Olvastad régebben, h mi az országgal a baj, ahogy én látom? - Szerintem te értékeled majd ezt pár ezer hsz-szel korábbról:
Már mondtam nektek, h alapvetően két nagy probléma van az országgal. Az első az általános bizalmatlanság, aminek egyenes következménye a korrupció. A másik meg a mérhetetlen arrogancia, ami a reális ön- és helyzetértékelést akadályozza. Azt is megkockáztatom, h a fenti két dolog egymás kompenzációjára épül, ti. minél arrogánsabb az ember, annál jobban érzi, h irreális módon viselkedik, túlzottan fontosnak tartja magát és emiatt bizalmatlan a környezetével szemben, mert nem tudhatja, h a környezete felismeri-e az arroganciában rejlő butaságot, vagy jogos büszkeséget lát benne. És vice versa, minél kevesebb az egymás iránti bizalom, annál fontosabb az arrogancia, h tetteinkre jogalapot szolgáltasson, ti. hogy fontosabbak vagyunk másoknál, és ezért nem kell tartanunk magunkat a szabályokhoz. -
Rolly
veterán
különben is mit kezdjünk itt mi magyarok az ivóvízzel ...? Mikor magyar ember bort iszik?
-
macilaci78
nagyúr
Megszomjaztam...

-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Azt látom, hogy elbeszélsz melletem

Nem feltétlen az ivóvíz a nagy érték (bár az), hanem bármi, amiből kevés van. Azzal lehet valaminek az értékét felvinni, ha hiány van belőle. Például az arany eléggé silány anyag, ha lenne belőle sok, akkor a kutyának nem kellene, mert max elektronikában lehet értelmesen felhasználni, de mivel ritka, ezért értékes.
Az olaj is ilyen, (USA-t már rég elfoglalták, pont azok lakják most
), de az szerencsére nem kell közvetlenül az életbenmaradáshoz, a víz meg de. Például szerinted minek vesznek a multik vízműveket kelet európában? Nem tűnik túl nagy üzletnek, és rövid távon nem is az, de valamiért mégis felvásárolták mindenütt. Mert az ilyen cégek nem években, hanem évtizedekben, negyedszázadokban gondolkodnak. És nagyon nem tetszik nekik, hogy orbánék visszaállamosítják (nagyon kevés dolog van, amivel egyetértek a jelenlegi kormánypolitikában, de ez például egy ilyen pont), természeti kincsek legyenek csak köztulajdon.A magyarul tanulós körleveles cucc vitán felül hülyeség, de komoly népvándorlás bizony reálisan várható a nem is túl távoli jövőben. Szvsz nem úgy fog történni, hogy a gazdagok felvásárolják a területet, hanem ahogy ma is történik: a legszegényebbek fogják az összes ingóságukat (ami kb. két zsáknyi cucc), és nekivágnak. Menekülttáborok, aztát gettók stb.
Meg lehet ezt nézni ma is pár helyen a világban...Az USA még nem létezett, mikor az amerikai kontinenst elfoglalták, így továbbra is igaz, hogy nem foglalták el.

De szerintem ez már tényekkel kevésbé támasztható alá, ez már a meggyőződések vitája. Visszakanyarodhatunk ahhoz, hogy a vízből kevés lesz dolog vs. óceánok stb., azaz nem lesz kevés, csak más lesz esetleg a kinyerés módja (mert hiszen ha jön a szárazság, akkor szerintem pont mi állunk a broki rosszabb lévén, ugyanis valószínű a folyók dobják be a kulcsot először, az óceánoknak hosszabb kitartást jósolok). A kinyerés módja mindig is változott, patakpart, ásott gödör, ásott kút, artézi kút, utána több száz méter mély kinyerés stb. Víz az lesz, csak másképp kell hozzájutni. Ha a talajközi rétegekből eltűnik a víz, az vagy nem lehetséges (nézd a víz körforgását, csapadék leesik, talajba megy, folyó lesz belőle, tengerbe-óceánba ömlik, óceánok vize párolog, felhő lesz, leesik, kezdődik elölről) - ha ez megszakad, vagy megszűnik, akkor reszelő, globálisan. Azt akarom ezzel mondani, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy majd egy Magyarország méretű terület vízkészlete lesz a döntő...De finest valahol elég jól rátapintott, nálunk ez egy ilyen szindróma, hogy mi mindenből világhírűek vagyunk, nekünk kell valamiféle mű-elismerés mindig, így ki kell találni baromságokat. Pl hogy a vizünk fog kelleni mindenkinek. Egy időben azt próbáltuk meg kitalálni, hogy Európa közepe vagyunk, és majd minden rajtunk megy keresztül, nem látom hogy bejött volna. Aztán kitaláltuk, hogy majd Európa intellektuális központja leszünk és a magyar találmányok, nem jött be. Gyakorlatilag rájöttünk hogy a nagy büdös öntudatunkon kívül nem sok mindenünk van, erre kapóra jött hogy a vízre rá lehet fogni, hogy na majd az. Most ez a slágertéma, 20 év múlva lehet hogy más lesz a menő a konteósoknál. Én még adnék egy esélyt az ufókártyának, biztos itt akarnak majd landolni!
Ezért akar majd mindenki ide betelepülni.Az áramot is vitték a multik mindenütt, a gázt is, ez gazdasági törvényszerűség, de akár lehet ez is a következő konteó, de mégsem mert ezekben nem vagyunk "nagyhatalom". Pech. Marad a víz, meg a zufó.
-
pilóta
nagyúr
-
finest
addikt
Micsoda bődületes marhaság! Éppen most kért a kormányzat (jól megkésve) a focidrukkerek miatt bocsánatot. - Na, nemcsak emiatt, meg a Jobbik 25%-os választói részesedés miatt, de Magyarországnak nincs különösebben jó közmegítélése szerintem Izraelben, szemben pl. olyan közeli országokkal, mint Csehország, Szlovákia. Mivel a Szovjetek az arabokat az Izrael elleni harcokban magyar fegyverekkel is támogatták, a Csehszlovákok viszont nem. Ezt éppen mostanában olvastam Yehuda Lehav Sebhelyes élet c. könyvében. - Bár nagy általánosságban tesznek Izraelben egész Közép-Európára, Magyarországra is. Persze ezt a legnehezebb elfogadni, mert mi mindenben világhírűek vagyunk (itthon). - A lényeg, egész közel hozzánk olyan országok vannak, ahol nem vált a napi közbeszéd témájává az antiszemitizmus, mondhatnám, h kedvezőbb lenne a fogadtatásuk, ha jönni akarnának. - De nem tudok arról, h akarnának. És akkor még nem is beszéltünk pl. az USA-ról etc. Az ilyen plakátok célja, amire utalsz, az uszítás.
-
lorcsi
veterán
megint lesz a lidl-ben a vényvisszaverős küllőre való
nekem nagyon sok lenne a 36 darab...ha valakinek lesz kimaradva..megvennék tőle 4-6 darabot
-
Rick4
félisten
Nem akar hozzánk jönni? És akkor mi van a plakáttal, amin a Lánchíd látható, meg hogy gyertek az új hazába?

-
finest
addikt
Két dolog, az egyik, hogy még mindig elbeszélek melletted, ezt folyamatosan látom, mert én még mindig az ivóvizet járatom, te meg látom, hogy sokkal inkább az öntözésben gondolkodsz (arra a folyóvíz valószínűleg minden különösebb alakítgatás nélkül alkalmas, max egy szűrés kell).
Ha viszont 1iptomot megnézed, akkor látod, hogy kb mekkora része termő...Ha máshol nem lesz flamónak való, akkor kaja állati drága lesz, és az exportunk e tekintetben fellendül (ha lesz még említésre méltó mezőgazdaság). Ez olyan lehet, mint ahol van olaj. Pl Szaúd-Arábia nem hiszem, hogy megszállt/elfoglalt ország, ugyanígy Norvégia se. De az USA-t se foglalta el senki a texasi olajmezők miatt.
Én nem mondtam azt hogy minden úgy jó ahogy van és forevör hepi, csak nem olyan dili dolog ez, mint ahogy az ilyen megmondós körlevelekben le szokták írni. Hogy x országokban már magyarul tanulnak a diákok, hogy ha majd idejönnek akkor értsenek a leendő hazájuk nyelvén... Ugye.
Szaúd-Arábia összes olajkútját évtizedek óta amerikai katonák őrzik.
pilóta:Senki nem akar hozzánk jönni, később sem. Tőlünk még a saját cigányaink is Kanadába menekülnek. LOL
-
pilóta
nagyúr
Két dolog, az egyik, hogy még mindig elbeszélek melletted, ezt folyamatosan látom, mert én még mindig az ivóvizet járatom, te meg látom, hogy sokkal inkább az öntözésben gondolkodsz (arra a folyóvíz valószínűleg minden különösebb alakítgatás nélkül alkalmas, max egy szűrés kell).
Ha viszont 1iptomot megnézed, akkor látod, hogy kb mekkora része termő...Ha máshol nem lesz flamónak való, akkor kaja állati drága lesz, és az exportunk e tekintetben fellendül (ha lesz még említésre méltó mezőgazdaság). Ez olyan lehet, mint ahol van olaj. Pl Szaúd-Arábia nem hiszem, hogy megszállt/elfoglalt ország, ugyanígy Norvégia se. De az USA-t se foglalta el senki a texasi olajmezők miatt.
Én nem mondtam azt hogy minden úgy jó ahogy van és forevör hepi, csak nem olyan dili dolog ez, mint ahogy az ilyen megmondós körlevelekben le szokták írni. Hogy x országokban már magyarul tanulnak a diákok, hogy ha majd idejönnek akkor értsenek a leendő hazájuk nyelvén... Ugye.
Azt látom, hogy elbeszélsz melletem

Nem feltétlen az ivóvíz a nagy érték (bár az), hanem bármi, amiből kevés van. Azzal lehet valaminek az értékét felvinni, ha hiány van belőle. Például az arany eléggé silány anyag, ha lenne belőle sok, akkor a kutyának nem kellene, mert max elektronikában lehet értelmesen felhasználni, de mivel ritka, ezért értékes.
Az olaj is ilyen, (USA-t már rég elfoglalták, pont azok lakják most
), de az szerencsére nem kell közvetlenül az életbenmaradáshoz, a víz meg de. Például szerinted minek vesznek a multik vízműveket kelet európában? Nem tűnik túl nagy üzletnek, és rövid távon nem is az, de valamiért mégis felvásárolták mindenütt. Mert az ilyen cégek nem években, hanem évtizedekben, negyedszázadokban gondolkodnak. És nagyon nem tetszik nekik, hogy orbánék visszaállamosítják (nagyon kevés dolog van, amivel egyetértek a jelenlegi kormánypolitikában, de ez például egy ilyen pont), természeti kincsek legyenek csak köztulajdon.A magyarul tanulós körleveles cucc vitán felül hülyeség, de komoly népvándorlás bizony reálisan várható a nem is túl távoli jövőben. Szvsz nem úgy fog történni, hogy a gazdagok felvásárolják a területet, hanem ahogy ma is történik: a legszegényebbek fogják az összes ingóságukat (ami kb. két zsáknyi cucc), és nekivágnak. Menekülttáborok, aztát gettók stb.
Meg lehet ezt nézni ma is pár helyen a világban... -
Frenky89
addikt
Érdekes ez. Persze ki tudja, hogy régen milyen volt a szennyezettsége akkor a víznek, és milyen most, amikor időnként még az ahhoz életük 100%-ában hozzászokott halak is kidöglenek belőle.
Az öreg fateroknak lehet hogy tényleg nem bírta a klórt a szervezete. Végső soron klórt inni nem öröm. Azért szerintem fúrt kutakat is használtak, nem Tisza-only volt az itóka.Az ásott kút nem volt menőbb akkoriban?
-
lugosi
MODERÁTOR
Egy szabolcsi kis faluban nőttem fel a Tisza mellett. Gyerekkoromban az öregek folyton azt mesélték, hogy a vezetékes ivóvíz tette tönkre a települést, és persze az ő egészségüket. Merthogy ők világéletükben a Tiszából ittak. Még 45-ben is, amikor pedig több volt benne a halott katona mint a víz, és mégse lett sose semmi bajuk. Aztán a 60-as években bevezették a faluba a vezetékes ivóvizet, melynek hatására két hónapon belül a falu több mint fele lebetegedett és kórházba került

Akkor csak legyintettem ezekre, aztán felnőtt fejjel, amikor egyszer a 90-es évek elején levéltárban és a régi folyóiratok tárában a Somogyi harmadik emeletén kutattam egy más témában eszembe jutott a történet és megnéztem volt-e valóságalapja.
Számomra is meglepő volt, de igaz a történet! Az akkori újságok is megírták ezt az eseményt. Nem egy falut érintett, hanem igen sokat akkoriban ahova abban az időben vezették be a vizet. A lényege a dolgoknak az volt, hogy az ottani emberek a Tisza vizéhez szoktak hozzá, és az abban található baktériumokhoz szokott hozzá a szervezetük. Aztán egyszeriben áttértek a kényelmes csapvízre, amit viszont szervezetük addig egyáltalán nem ismert (gondolom leginkább az abban található klórt és egyebeket nem pedig a H2O-t) és persze egyből lebetegedtek tőle. Halálos eset nem történt, de igen nagy feltünést kelthetett akkoriban az eset. Nagyjából ahhoz hasonlóan mint amikor a keresztények elmentek téríteni az Újvilágba és egy egyszerű influenza és megfázásvírus teljes népcsoportokat írtott ki.
Elnézegetem a Travel csatornán is amint az amcsik Indiába kirándulnak szörnyülködve filmezik az ottaniakat akik a Gangesz vizében fürdenek, abból isznak stb, miközben a világ egyik legszennyezettebb folyója. Pedig ott is csak valami hasonló lehet a történet lényege. Az ottaniak ahhoz szoktak hozzá, ám a kényeskedő amcsi egyből felfordulna ha inna abból a vízből.Érdekes ez. Persze ki tudja, hogy régen milyen volt a szennyezettsége akkor a víznek, és milyen most, amikor időnként még az ahhoz életük 100%-ában hozzászokott halak is kidöglenek belőle.
Az öreg fateroknak lehet hogy tényleg nem bírta a klórt a szervezete. Végső soron klórt inni nem öröm. Azért szerintem fúrt kutakat is használtak, nem Tisza-only volt az itóka. -
lugosi
MODERÁTOR
Az ultimate válasz: mert mi vagyunk a Kiválasztott nép! Azé'!

(Az persze változó, hogy ki vagy mire választott, a miért pedig fel sem merül.)#18080 pilóta
"ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni"
Momentán a környék nem úgy néz ki, mint ahol szárazság kezdene lenni. Már csak a hegyek miatt sem, amiből nekünk épp elég kevés jutott/maradt errefelé.
Ámdeviszont tudtommal középtávon épp nálunk fog (de legalábbis elsők közt) félsivatagos-sivatagos terület kialakulni Európában az Ensz illetékes részének (amelyik a klimatikus változásokkal és hatásaikkal foglalkozik) modelljei szerint."Az ultimate válasz: mert mi vagyunk a Kiválasztott nép! Azé'!
(Az persze változó, hogy ki vagy mire választott, a miért pedig fel sem merül.)"Erre az a poén jutott eszembe, hogy ma a sors ujja rám mutatott. Csak az a kár hogy a középső ujja volt.

-
regvoltrossz
aktív tag
Egy szabolcsi kis faluban nőttem fel a Tisza mellett. Gyerekkoromban az öregek folyton azt mesélték, hogy a vezetékes ivóvíz tette tönkre a települést, és persze az ő egészségüket. Merthogy ők világéletükben a Tiszából ittak. Még 45-ben is, amikor pedig több volt benne a halott katona mint a víz, és mégse lett sose semmi bajuk. Aztán a 60-as években bevezették a faluba a vezetékes ivóvizet, melynek hatására két hónapon belül a falu több mint fele lebetegedett és kórházba került

Akkor csak legyintettem ezekre, aztán felnőtt fejjel, amikor egyszer a 90-es évek elején levéltárban és a régi folyóiratok tárában a Somogyi harmadik emeletén kutattam egy más témában eszembe jutott a történet és megnéztem volt-e valóságalapja.
Számomra is meglepő volt, de igaz a történet! Az akkori újságok is megírták ezt az eseményt. Nem egy falut érintett, hanem igen sokat akkoriban ahova abban az időben vezették be a vizet. A lényege a dolgoknak az volt, hogy az ottani emberek a Tisza vizéhez szoktak hozzá, és az abban található baktériumokhoz szokott hozzá a szervezetük. Aztán egyszeriben áttértek a kényelmes csapvízre, amit viszont szervezetük addig egyáltalán nem ismert (gondolom leginkább az abban található klórt és egyebeket nem pedig a H2O-t) és persze egyből lebetegedtek tőle. Halálos eset nem történt, de igen nagy feltünést kelthetett akkoriban az eset. Nagyjából ahhoz hasonlóan mint amikor a keresztények elmentek téríteni az Újvilágba és egy egyszerű influenza és megfázásvírus teljes népcsoportokat írtott ki.
Elnézegetem a Travel csatornán is amint az amcsik Indiába kirándulnak szörnyülködve filmezik az ottaniakat akik a Gangesz vizében fürdenek, abból isznak stb, miközben a világ egyik legszennyezettebb folyója. Pedig ott is csak valami hasonló lehet a történet lényege. Az ottaniak ahhoz szoktak hozzá, ám a kényeskedő amcsi egyből felfordulna ha inna abból a vízből. -
lugosi
MODERÁTOR
Nincs a fiókomban konkrét költségkimutatás, ha erre gondolsz, de egyrészt kb. józan paraszti ész, másrészt valamiért a tengermenti országok is csak végső esetben alkalmazzák (pl. mert nincs más...), mert q..va drága.
Egyiptomban ha jól tudom folyóvízzel öntöznek, nem sótalanított tengervízzel.
A karvalytőke hogy jön ide?
Arról van szó, hogy ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni, és éheznek a népek, itt meg van még valami, amit meg lehet enni, akkor nem nagyon fog számítani az európai kultúra vagy bármilyen politka vagy bármilyen tőke, jönni fognak a népek.
Én elhiszem, hogy szerinted ez a minden világok lehető legjobbika, és minden a legnagyobb rendben, de engedd meg nekem(künk), hogy ne így gondoljuk...
-
Frenky89
addikt
Komolyan ennyire nehezen értelmezhető, amit írtam? Nem konkrétan ivóvízről beszéltem. (rémlik? búza öntözés volt a példa...) De ha már mindenképp az ivóvíz a vesszőparipád (ami szvsz a vízfogyasztás 1-2%-a lehet, de nem bánom, nézzük azt is a kedvedért), akkor konkrétan még mindíg sokkal olcsóbban ihatóvá lehet tenni egy folyó vizét, mint a tengervizet.
De itt egyáltalán édesvízről van szó, amit most teljesen természetesnek veszünk, de 10-20-30 év múlva ez egyáltalán nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz. Erről van szó, ebből a szempontból vagyunk nagyon szerencsés földrajzi helyen. Ez nem érdem, ez adottság...[Búza]Öntözésről csak annyit, hogy az elmúlt héten jártam egy-két helyen a Tiszánál és - most, hogy az idén annyi rengeteg eső esett -, valami oknál fogva az ÖSSZES Tiszába ömlő ilyen-olyan csatornán nagyjából ugyan úgy folyik le a víz, mint tavaly.

-
Polemius
senior tag
1000m mélyről ivóvizet hoznak fel, azért írtam.
Azt, hogy a folyó vizét olcsóbban ihatóvá lehet tenni, mint a tenger vizét, azt csak érzed, gondolod, vagy alá is tudod támasztani? Csak konstruktíve kérdezem.
Ha a folyóvizeket nézzük, akkor viszont Egyiptom a király ilyen szempontból, lévén ott a Nílus. Őket nem akarja a karvalytőke elfoglalni? Vagy Brazíliát az Amazonassal? Csak azért kérdem én, hogy miért mi kellünka zufóknakmás népeknek, nem ők?Az ultimate válasz: mert mi vagyunk a Kiválasztott nép! Azé'!

(Az persze változó, hogy ki vagy mire választott, a miért pedig fel sem merül.)#18080 pilóta
"ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni"
Momentán a környék nem úgy néz ki, mint ahol szárazság kezdene lenni. Már csak a hegyek miatt sem, amiből nekünk épp elég kevés jutott/maradt errefelé.
Ámdeviszont tudtommal középtávon épp nálunk fog (de legalábbis elsők közt) félsivatagos-sivatagos terület kialakulni Európában az Ensz illetékes részének (amelyik a klimatikus változásokkal és hatásaikkal foglalkozik) modelljei szerint. -
pilóta
nagyúr
1000m mélyről ivóvizet hoznak fel, azért írtam.
Azt, hogy a folyó vizét olcsóbban ihatóvá lehet tenni, mint a tenger vizét, azt csak érzed, gondolod, vagy alá is tudod támasztani? Csak konstruktíve kérdezem.
Ha a folyóvizeket nézzük, akkor viszont Egyiptom a király ilyen szempontból, lévén ott a Nílus. Őket nem akarja a karvalytőke elfoglalni? Vagy Brazíliát az Amazonassal? Csak azért kérdem én, hogy miért mi kellünka zufóknakmás népeknek, nem ők?Nincs a fiókomban konkrét költségkimutatás, ha erre gondolsz, de egyrészt kb. józan paraszti ész, másrészt valamiért a tengermenti országok is csak végső esetben alkalmazzák (pl. mert nincs más...), mert q..va drága.
Egyiptomban ha jól tudom folyóvízzel öntöznek, nem sótalanított tengervízzel.
A karvalytőke hogy jön ide?
Arról van szó, hogy ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni, és éheznek a népek, itt meg van még valami, amit meg lehet enni, akkor nem nagyon fog számítani az európai kultúra vagy bármilyen politka vagy bármilyen tőke, jönni fognak a népek.
Én elhiszem, hogy szerinted ez a minden világok lehető legjobbika, és minden a legnagyobb rendben, de engedd meg nekem(künk), hogy ne így gondoljuk...
-
lugosi
MODERÁTOR
Komolyan ennyire nehezen értelmezhető, amit írtam? Nem konkrétan ivóvízről beszéltem. (rémlik? búza öntözés volt a példa...) De ha már mindenképp az ivóvíz a vesszőparipád (ami szvsz a vízfogyasztás 1-2%-a lehet, de nem bánom, nézzük azt is a kedvedért), akkor konkrétan még mindíg sokkal olcsóbban ihatóvá lehet tenni egy folyó vizét, mint a tengervizet.
De itt egyáltalán édesvízről van szó, amit most teljesen természetesnek veszünk, de 10-20-30 év múlva ez egyáltalán nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz. Erről van szó, ebből a szempontból vagyunk nagyon szerencsés földrajzi helyen. Ez nem érdem, ez adottság...1000m mélyről ivóvizet hoznak fel, azért írtam.
Ha a folyóvizeket nézzük, akkor viszont Egyiptom a király ilyen szempontból, lévén ott a Nílus. Őket nem akarja a karvalytőke elfoglalni? Vagy Brazíliát az Amazonassal? Csak azért kérdem én, hogy miért mi kellünka zufóknakmás népeknek, nem ők? -
pilóta
nagyúr
De itt egyáltalán édesvízről van szó, amit most teljesen természetesnek veszünk, de 10-20-30 év múlva ez egyáltalán nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz. Erről van szó, ebből a szempontból vagyunk nagyon szerencsés földrajzi helyen. Ez nem érdem, ez adottság... -
SirRasor
addikt
Volt olyan szomszédunk, aki a Tiszára járt át vízért, mert "a vezetékesből nem szabad inni, mert megmérgeznek!"

-
lugosi
MODERÁTOR
Bakker, ez tényleg ennyire bonyolult? Egyrészt nagyon nem hasonlítható össze egy köbméter víz 1000m-ről való felhozatalának és egy köbméter víz sótalanításának költsége, másrészt rajtad kívül senki nem beszélt 1000m-ről felhozandó vízről, hanem a rajtunk keresztülfolyó vízről van szó. Tudod, folyó. Ilyen hosszához képest keskeny víz, ami egyik irányból a másikba áramlik, tök ingyen

Ugye csak bosszantani akarsz ezzel a hülyeséggel, hogy pl a Duna / Tisza vizét TÖK INGYEN ihatóvá lehet varázsolni! Ha így gondolod, akkor igyál napi szinten légyszi Tisza-vizet és beszéljük meg egy év múlva mondjuk!

-
madstunt
addikt
Még mindig keresek olcsó, integráltvga-s AM2-es lapot. NF 630-as chipkészletesek előnyben
-
pilóta
nagyúr
Víz téma (nem akarok egyesével válaszolni, hogy csak ebből álljon vagy 6 hsz).
Öntözővíz nem ivóvíz. Nyilván ott ahol semmilyen nincs, majdnem mindegy. De pl sivatagban eddig se csináltak búzamezőt. Ugyanígy az Antarktiszon se. Nem kell minden helynek mindenre alkalmasnak lenni, mert akkor nálunk is kéne lenni mondjuk banántermelő dzsungelnek.
Energia: a tengervíz átalakítása energia, igen, azaz nincs ingyen. De a pl 1000m mélyen lévő víz felhozatala is nagyon nincs ingyen ám. Erről hallottam egyet-mást közelebbről, nem olyan egyszerű hogy fogunk egy ásót, leásunk 1000m-re és akkor majd buzog fel a wasser. Azt onnan felhozni nagyon nincs ingyen (azért ne higgyétek el a reklámot, mikor azt mondja hogy 1000m mélyről TÖR FEL - tör ám az apja f...át).
Tudjátok nekem erről a véleményem a következő. A konteó hívők szegények Magyarországra is ki kell hogy találjanak valamit, csak az a helyzet hogy itt a nagy büdös öntudaton kívül nem nagyon van valami is sajnos, így muszáj kitalálni, hogy akkó' víz! Ilyenkor abba gondolok bele, hogy basszus mi lenne ha olajunk lenne. Akkor milyen teóriák lennének ezzel a mentalitással. Minimum, hogy a politikusaink már mind ufók, emberbőrben, és belülről báboznak velük mint a csótán a Men in Black-ben.
Bakker, ez tényleg ennyire bonyolult? Egyrészt nagyon nem hasonlítható össze egy köbméter víz 1000m-ről való felhozatalának és egy köbméter víz sótalanításának költsége, másrészt rajtad kívül senki nem beszélt 1000m-ről felhozandó vízről, hanem a rajtunk keresztülfolyó vízről van szó. Tudod, folyó. Ilyen hosszához képest keskeny víz, ami egyik irányból a másikba áramlik, tök ingyen

-
finest
addikt
Öntözővíz nem ivóvíz. Nyilván ott ahol semmilyen nincs, majdnem mindegy. De pl sivatagban eddig se csináltak búzamezőt. Ugyanígy az Antarktiszon se. Nem kell minden helynek mindenre alkalmasnak lenni, mert akkor nálunk is kéne lenni mondjuk banántermelő dzsungelnek.
Energia: a tengervíz átalakítása energia, igen, azaz nincs ingyen. De a pl 1000m mélyen lévő víz felhozatala is nagyon nincs ingyen ám. Erről hallottam egyet-mást közelebbről, nem olyan egyszerű hogy fogunk egy ásót, leásunk 1000m-re és akkor majd buzog fel a wasser. Azt onnan felhozni nagyon nincs ingyen (azért ne higgyétek el a reklámot, mikor azt mondja hogy 1000m mélyről TÖR FEL - tör ám az apja f...át).
Tudjátok nekem erről a véleményem a következő. A konteó hívők szegények Magyarországra is ki kell hogy találjanak valamit, csak az a helyzet hogy itt a nagy büdös öntudaton kívül nem nagyon van valami is sajnos, így muszáj kitalálni, hogy akkó' víz! Ilyenkor abba gondolok bele, hogy basszus mi lenne ha olajunk lenne. Akkor milyen teóriák lennének ezzel a mentalitással. Minimum, hogy a politikusaink már mind ufók, emberbőrben, és belülről báboznak velük mint a csótán a Men in Black-ben.

-
lugosi
MODERÁTOR
-
SirRasor
addikt
powerbalance reinkarnáció: [link]

És ez mindent visz: [link]
Az első ujj masszírozása: vesebajok megelőzése és kezelése.
* A második új masszírozása: a keringés javítása.
* A harmadik ujj masszírozása: nyomásszabályozó, memória, fizikai- és szexuális teljesítmény javítása.
* A negyedik ujj masszírozása: a mozgásszervi rendszer javítása.
* Az ötödik ujj masszírozása: szívproblémák és fejfájás megelőzése és kezelése, előérzet fejlesztése, idegi fáradtság gyógytása, krónikus székrekedés kezelése.De legalább ne ártson, ugye?
Pont az ujjakon van nagyon kevés akkupresszúrás (mert itt punktúráról szó sincs, max presszúráról, de ez már csak hab a tortán) pont, de mindegy... 
De jó, ilyet kerestem már régóta, de csak talpasat találtam. Elrakjuk jó helyre

-
finest
addikt

* A harmadik ujj masszírozása: nyomásszabályozó, memória, fizikai- és szexuális teljesítmény javítása.
* Az ötödik ujj masszírozása: szívproblémák és fejfájás megelőzése és kezelése, előérzet fejlesztése, idegi fáradtság gyógytása, krónikus székrekedés kezelése.De legalább ne ártson, ugye?
Pont az ujjakon van nagyon kevés akkupresszúrás (mert itt punktúráról szó sincs, max presszúráról, de ez már csak hab a tortán) pont, de mindegy... 
Most ugyan ezt nők részére a férfi nemi szervvel, az ha nem is használ, legalább jó.
-
Rick4
félisten

Ehh:
bármely vastagságú újjra megfelelőAkkor most ujj rövid u-val?

-
Rick4
félisten

-
Rolly
veterán
-
SirRasor
addikt
-
sss
őstag
-
madstunt
addikt
Nem szabad abba a hibába esni, hogy azt hisszük, minden úgy marad, ahogy van.
Ez még sosem történt így..
Én nem vagyok az összeesküvés-elméletek rajongója, de valószínűleg lesznek érdekes és nem túl szép dolgok a nem is túl távoli jövőben.Mondok olyat összepisiled magad. Nemcsak lesznek, de voltak és vannak is nem túl szép dolgok
De amúgy nem kell félni, 2012 végén (a közhiedelemmel ellentétben nem világvége, hanem) új világrend jön. Legalábbis egy halott del-amerikai civilizáció szerint. Mondjukvszerintem csak rebootolják a mátrix központi szerverét, hogy települjenek a solaris 3000 év alatt összegyűlt patchei meg updatejeit -
Rick4
félisten
-
Polemius
senior tag
Ez mekkora hülyeség. Így körlevélben lehet hogy jól hangzik (mint a visszafelé beütött PIN kód), de a valóságban...
Szerintem aki vízhiánytól tart, az vessen egy pillantást a földgömbre, hogy a Főőd hány %-a víz. Azt ugye nem kell elmondani hogy a tengervízből lehet ivóvizet csinálni.
Egyébként meg ez alapján a sivatagi országok már évezredek óta a vízért kellene hogy háborúzzanak, de nem hallottam hogy ezt tennék (olajért inkább).
Ha ez nem meggyőző érv egyik se, akkor terjeszd tovább az összeesküvés-elméleteket.Nem az a kérdés, hogy mennyi H2O van a Földön, mert abból sok van. Az ivóvíz a problémás, és abból most is kevés van bizonyos területeken.
Az más kérdés, hogy ez minket szerencsére nem nagyon érint. Elfoglalni sem fognak minket ezért, mert attól még ott nem lesz ivóvíz (nem fogják innen teherautón szállítani teszemaztfel közép-kelet Afrikába).
A környező országok meg szintén nem szenvednek ivóvíz hiányától. -
Rolly
veterán
-
Rick4
félisten
Nekem télen annyira nem tűnt fel, hogy meleg lenne. Nyáron meg nem melegnek kell lennie?

-
Rick4
félisten
-
pilóta
nagyúr
-
finest
addikt
-
pilóta
nagyúr
Rettegjetek, ha attól jobb nektek. egyáltalán nem mondom, h minden a régiben marad, de az, h innen apránként ki akarnak minket túrni, elég vicces.
Ha Magyarország kívánatos hely lenne, tele lennénk bevándorlókkal, nem vagyunk, még a háborúból menekülőknek is van annyi esze, h a gazdaságilag jobban álló helyekre próbálnak menekülni tovább nyugatra. És most őszintén fiúk, ha nektek azt mondanák, h költözzetek a diaszpórába, pénzt is adunk, Ti meg megpörgetnétek a Google Earth-öt és Békés, vagy Csongrád megye jönne ki, nem pörgetnétek-e még egyet, amikor mehetnétek például a floridai Maiamiba is?
Nem azt mondtuk, hogy most kívánatos, hanem hogy nemsoká az lesz...
Én sem vagyok összeesküvés rajongó, de abban hinni, hogy egyáltalán nincsenek összeesküvések legalább akkora őrültség, mint abban, hogy mindent összeesküvés mozgat.
-
FoxiestFox
félisten
Rettegjetek, ha attól jobb nektek. egyáltalán nem mondom, h minden a régiben marad, de az, h innen apránként ki akarnak minket túrni, elég vicces.
Ha Magyarország kívánatos hely lenne, tele lennénk bevándorlókkal, nem vagyunk, még a háborúból menekülőknek is van annyi esze, h a gazdaságilag jobban álló helyekre próbálnak menekülni tovább nyugatra. És most őszintén fiúk, ha nektek azt mondanák, h költözzetek a diaszpórába, pénzt is adunk, Ti meg megpörgetnétek a Google Earth-öt és Békés, vagy Csongrád megye jönne ki, nem pörgetnétek-e még egyet, amikor mehetnétek például a floridai Maiamiba is?
Hé, én semmi ilyesmit nem mondtam

Általánosságban beszéltem, nem a fentebb felvetett elméletekre reagáltam. -
finest
addikt
Nem szabad abba a hibába esni, hogy azt hisszük, minden úgy marad, ahogy van.
Ez még sosem történt így..
Én nem vagyok az összeesküvés-elméletek rajongója, de valószínűleg lesznek érdekes és nem túl szép dolgok a nem is túl távoli jövőben.Rettegjetek, ha attól jobb nektek. egyáltalán nem mondom, h minden a régiben marad, de az, h innen apránként ki akarnak minket túrni, elég vicces.
-
maláj
addikt
-
FoxiestFox
félisten
-
boba6
senior tag
ha meg haladunk szépen előre a szingularitás felé az meg másnak nem tetszik

MINDENKINEK nem lehet a kedvére tenni, és hátrapillantva nekem úgy tűnik a világ sorsa soha nem volt a megfelelő kezekben így a hurrá-optimizmust sajna mellőzni kényszerülök -
finest
addikt
jaja, nagyon jó helyen vagyunk, csak győzzük majd tartani a frontot ha megindulnak a kevésbé szerencsések...
nem véletlenül történtek eddig sem meg most sem a dolgok úgy ahogy, sokaknak fáj a foguk erre a részre(#18044) lugosi: számoltál ugye az energiaárral is?
nem az a kérdés hogy Lesz-e? hanem az hogy Mennyiért?sajnos ez a korosztály aki itt van látni fog még csuda dolgokat
Te is fiam, Boba? Ejnye!
-
boba6
senior tag
jaja, nagyon jó helyen vagyunk, csak győzzük majd tartani a frontot ha megindulnak a kevésbé szerencsések...
nem véletlenül történtek eddig sem meg most sem a dolgok úgy ahogy, sokaknak fáj a foguk erre a részre(#18044) lugosi: számoltál ugye az energiaárral is?
nem az a kérdés hogy Lesz-e? hanem az hogy Mennyiért?sajnos ez a korosztály aki itt van látni fog még csuda dolgokat
-
pilóta
nagyúr
Ez mekkora hülyeség. Így körlevélben lehet hogy jól hangzik (mint a visszafelé beütött PIN kód), de a valóságban...
Szerintem aki vízhiánytól tart, az vessen egy pillantást a földgömbre, hogy a Főőd hány %-a víz. Azt ugye nem kell elmondani hogy a tengervízből lehet ivóvizet csinálni.
Egyébként meg ez alapján a sivatagi országok már évezredek óta a vízért kellene hogy háborúzzanak, de nem hallottam hogy ezt tennék (olajért inkább).
Ha ez nem meggyőző érv egyik se, akkor terjeszd tovább az összeesküvés-elméleteket.Megértelek.
De azért kicsit gondolj utána, hogy mennyibe kerül egy tonna búza, ha esővíz öntözte, és mennyibe, ha tengervízből (baromi drágán) sótalanított vízzel öntözték... -
FoxiestFox
félisten
mindmeghalunkjaj.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Ha ez nem meggyőző érv egyik se, akkor terjeszd tovább az összeesküvés-elméleteket. -
finest
addikt
Ja, itt gyűlik össze minden kémiai szennyeződés a környező országokból.
-
Rolly
veterán
azért abból a 18 másik megyéből jópárat ki lehet zárni sajnos ... viszont az tény, hogy a mélyebb rétegekben vannak még jó vizeink, csak a nem túl környezettudatos viselkedéssel folyamatosan csesszük el a vízrétegeket ... nagyapáink még a 2-3 (kb 24-50 méter) rétegből ihattak most meg már 120-150 +-os kutakat kell fúrni ivóvízhez ... Anno pici voltam még tatám mondta, hogy a medgyesi ivóvizes kutak 70 méterre vannak lefúrva ... az új kutakat már 120 körülre kellett fújni ...

-
lorcsi
veterán
majd megint megszállnak..nagy kaland..már hozzászoktunk
sokat nem tudnak a vezetőin ellene tenni majd -
pilóta
nagyúr
Van még 18 másik megye

Mivel egy medence vagyunk (gyk.: Kárpát Medence), ha valahol esik eső vagy hó a környéken, az ide folyik le, vagy itt folyik keresztül.
10-20-30 éven belül lesz pár háború a víz miatt a világon, ha így melegszünk.
Nagyon értékes terület ez... -
Rolly
veterán
-
maláj
addikt
Mese arról is van, hogy a gonosz baszorkány megmérgezte az almáját Hókefélkének, aki összeköltözött 7 alacsony növésű bányásszal, akik között van depressziós, néma, idegbeteg dühöngő, álomkóros stb...
Ennek az a tanulság, hogy öreg nyanyától almát sose, mert az el akar tenni láb alól tutkóra!

Egyébként ilyenkor mindig elmerengek azon, hogy igen, ez a mi országunk, ez a már mindenki által szétlopott szeméttelep, ez kell mindenkinek a világon a karvalytőkétől kezdve az összes népcsoportig bezárólag, mert ez olyan hótt értékes...
Bár nem értem, hogy akkor miért nem csődül ide a bevándorolni vágyó sok svéd állampolgár, esetleg gazdag svájciak, és befektetni se akar ide senki, csak ha olyan kedvezményeket kap, hogy még egy strici is belepirulna... 
gondolj a vízre ...
-
Rick4
félisten
Mese arról is van, hogy a gonosz baszorkány megmérgezte az almáját Hókefélkének, aki összeköltözött 7 alacsony növésű bányásszal, akik között van depressziós, néma, idegbeteg dühöngő, álomkóros stb...
Ennek az a tanulság, hogy öreg nyanyától almát sose, mert az el akar tenni láb alól tutkóra!

Egyébként ilyenkor mindig elmerengek azon, hogy igen, ez a mi országunk, ez a már mindenki által szétlopott szeméttelep, ez kell mindenkinek a világon a karvalytőkétől kezdve az összes népcsoportig bezárólag, mert ez olyan hótt értékes...
Bár nem értem, hogy akkor miért nem csődül ide a bevándorolni vágyó sok svéd állampolgár, esetleg gazdag svájciak, és befektetni se akar ide senki, csak ha olyan kedvezményeket kap, hogy még egy strici is belepirulna... 
csak ha olyan kedvezményeket kap, hogy még egy strici is belepirulna... .. Ez nagyon komoly.

-
lugosi
MODERÁTOR

-
regvoltrossz
aktív tag
Mi? Jönnek a gonosz bácsik és direkt lepermeteznek minket, hogy kihaljunk?
Ekkora marhaságot!
Minden ehhez hasonló összeesküvés megbukik már eleve ott, hogy éppen pont minket, csóringer magyarokat akarja mindenki megtámadni, kiírtani etc. Ennyire rohadt értékes lenne a halasi múzeumban tárolt pár darab csipketerítő? Vagy a hortobágyi puszta, esetleg a kiskunsági sivatag ilyen stratégiai fontosságú földrajzi terület, amit mindenáron meg kell szerezniük?
Amikor sorkatona voltam, akkor mindíg a kékek ellen harcoltunk akik Ausztria felől (honnan máshonnan?) több hadosztállyal megtámadták Baja városát, de szerencsére néhány éjjel fél kettőkor kiugrasztott sorkatona 40-50 éves haditechnikával mindíg visszaverte a heves támadást reggelre és a kékek hadosztályai eszeveszetten menekültek, de úgy ám, hogy Jellasics futása ahhoz képest bagatell dolog volt
De akkor legalább azt mondták, hogy ez egy elképzelt dolog, és senki nem vette komolyan, senki nem akarta megmagyarázni, hogy a kékek tényleg léteznek, és a kiírtásunkra törnek. Éjjel a riasztőcsengőre anyáztunk majd a végére jót röhögtünk ennyi. És akkor még nem is szóltam a brómos teáról, amivel minden sorkatonát ijesztgettek és az volt a lényege, hogy brómot tesznek mindenki teájába, hogy ne álljon fel. Mivel sok katonatársam éppen az alatt az idő alatt hozott össze gyereket, miközben sorkatona volt, elég nehéz lenne a valóságalapját bizonyítani. -
Rick4
félisten
-
szumoo
senior tag
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
akkor minden jó, ha a vége jó

Reméljük így is marad..

-
LordVader80
őstag
-
Rick4
félisten
szerintem akkor a csekken levő összegben benne van az a 100 forint (de persze nem vagyok biztos benne), nézd meg a számlát, hogy ott szerepel-e rajta a tétel

Na, közben utánanéztem, ez csekk tranzakciós díj lenne, de mivel nem csekken fizetem, nem terhelik rám. A számlákon se szerepel.
-
pilóta
nagyúr
szerintem akkor a csekken levő összegben benne van az a 100 forint (de persze nem vagyok biztos benne), nézd meg a számlát, hogy ott szerepel-e rajta a tétel

A következőn lesz rajta, ha csekken fizetted be, ha neten, akkor nem lesz rajta a következőn.
-
LordVader80
őstag

-
Rick4
félisten
Nem hiszem, mindig a számlán szereplő összeget fizetem, csak most nem rémlik, hogy ha a csekket választom, akkor a következő alkalommal +100Ft-tal többről állítanak ki számlát? Asszem pont én írtam ezt nemrég, csak már nem emlékszem.

-
bitpork
nagyúr
-
Rick4
félisten
nem neked kell a bankodon keresztül átutalni?
az eszámla adatait felhasználva( számla száma, összege, szolgáltató bankszámlaszáma)
nekem ugyan nem e szamlam van.. de nemmkapok csekket én sem csak egy papirszámlát csekk nélkül, aztan látom mennyi rajta a fogysztó azonosítómat, az összeget, meg az aktuális számla számlaszámát.. tudom a bankszámlájukat ás átutalom..
igy fizetem már egy éve ( és nem csak ezt, hanem azokét is aki csekket is küld a számlájukkal) mert lusta vagyok a postára eljárni minden csekkela T-s számlákat én postán megkapom, és a T oldalán belépve bankkártyával kifizetem. Ekkor mi a szitu azzal a 100Ft-os csekkadóval vagy mivel?
-
Soja
aktív tag
Eladók:
TP-link TL-ANT2409A antenna 2db - 3.000 Ft/db - 5.000 Ft 2db
Samsung 640GB HD642JJ HDD - 14.500 Ft
Samsung 640GB HD642JJ HDD - 14.500 Ft
Samsung 500GB HD501LJ HDD - 13.000 Ft
Samsung 200GB SP2004C HDD - 11.500 FtA HDD-k 100%-osak kérésre képet küldök.
Privátban kérdezzetek.
Köszi. -
Kombat
őstag
A távszámla is huncut, sok embernél fordult elő, hogy határidőn túl küldte el a megbízást...
Jó ezt tudni.
Mondjuk ott nem szoktam várni a határidőre, ha megjön a számla egyből fizetem. -
LÁZ
addikt
az a kis huncut lefüggönyözött ablakú vietnámi kertész szomszédod vezetéke nehogy a te órádra legyen kötve. Mert a hősugárzók, párologtatók és szellőztetők is jól tekerik az órát 24-ben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nekem a fogyasztásomon jelentős javulást hozott hogy első körben lecseréltem a régi hűtőt, majd rá 1 évre a régi nőmet. Bár a hűtőcsere kétszer annyi megtakarítást hozott, a második opció is hozhat eredményt.

jelen esetben a csáje már megvolt , úgyhogy érik a hűtőcsere

-
pmheros
őstag
légkondi nincs, bojler sincs, majd kimérem vele a hűtőt is, mert lehet az haldoklik
szerk. azért érdekes, mert előtte kb 50k volt az éves , kölfözésem után meg most azon felül jött egy 70k-s szla évesbe, kizárt, hogy a masina ennyit egyen, lehet a hűtő haldoklik, még egy tv csere volt, de sztem az sem sok, majd a masina megmondja..
az a kis huncut lefüggönyözött ablakú vietnámi kertész szomszédod vezetéke nehogy a te órádra legyen kötve. Mert a hősugárzók, párologtatók és szellőztetők is jól tekerik az órát 24-ben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nekem a fogyasztásomon jelentős javulást hozott hogy első körben lecseréltem a régi hűtőt, majd rá 1 évre a régi nőmet. Bár a hűtőcsere kétszer annyi megtakarítást hozott, a második opció is hozhat eredményt.

-
veze
őstag
A távszámla is huncut, sok embernél fordult elő, hogy határidőn túl küldte el a megbízást...
én a T miatt használom a távszámla rendszert.. de csak arra hogy megadtam neki hogy "más módon egyenlítem ki a számlát" ez az alapértelmezett..
és ugyanúgy banki átutalással fizetem ki vagya t-home oldalán bankkártyásan. az tuti és azonnali.. ne fog késni.. -
macilaci78
nagyúr
Tehát akkor lényegében ugyan az mint az egyedi átutalás, csak itt már a számlát nem küldik ki, hanem online lehet megnézni?!
Lehetséges, hogy így van.
Mondjuk azért lehetne róla egy értelmesebb leírás, hogy mégis hogyan működik, mert én csak a megrendeléséről találtam leírást.Érdekes egyébként, hogy más cégek (pl. T) megtudták oldani ezt a feladatot.
Leszerződtek a távszámla rendszerrel és ott pofon egyszerűen lehet fizetni a számlájukat.
Regisztráció után, ha egyszer minden be van állítva, akkor a fizetéshez már csak egyetlen kódot kell megadni és kész.
-
Kombat
őstag
Tehát akkor lényegében ugyan az mint az egyedi átutalás, csak itt már a számlát nem küldik ki, hanem online lehet megnézni?!
Lehetséges, hogy így van.
Mondjuk azért lehetne róla egy értelmesebb leírás, hogy mégis hogyan működik, mert én csak a megrendeléséről találtam leírást.Érdekes egyébként, hogy más cégek (pl. T) megtudták oldani ezt a feladatot.
Leszerződtek a távszámla rendszerrel és ott pofon egyszerűen lehet fizetni a számlájukat.
Regisztráció után, ha egyszer minden be van állítva, akkor a fizetéshez már csak egyetlen kódot kell megadni és kész.
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
Ha már úgy is áramról meg démászról van szó, van itt aki e-számlán fizeti a számlát?
Én most(kb 3 hete) váltottam át és ott tart a dolog, hogy holnap van a fizetési határidő, de hiába lépek be démászéknál az e-számla rendszerbe, a számlát látom, meg is tudom nézni részletesen, de fizetési lehetőséget sehol sem találok...

Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Szerintem az e-számla csak annyi, hogy nem papír formában kapod meg az elszámolást.
Szvsz az hogy a befizetést hogy lehet megoldani, szolgáltatónként változik... -
Kombat
őstag
az eszámla adatait felhasználva( számla száma, összege, szolgáltató bankszámlaszáma)
nekem ugyan nem e szamlam van.. de nemmkapok csekket én sem csak egy papirszámlát csekk nélkül, aztan látom mennyi rajta a fogysztó azonosítómat, az összeget, meg az aktuális számla számlaszámát.. tudom a bankszámlájukat ás átutalom..
igy fizetem már egy éve ( és nem csak ezt, hanem azokét is aki csekket is küld a számlájukkal) mert lusta vagyok a postára eljárni minden csekkelAz más. Az rendszeres egyedi átutalás néven fut náluk.
Az egyik számlájukat én is úgy fizetem és azzal nincs is gond.
-
veze
őstag
Ha már úgy is áramról meg démászról van szó, van itt aki e-számlán fizeti a számlát?
Én most(kb 3 hete) váltottam át és ott tart a dolog, hogy holnap van a fizetési határidő, de hiába lépek be démászéknál az e-számla rendszerbe, a számlát látom, meg is tudom nézni részletesen, de fizetési lehetőséget sehol sem találok...

igy fizetem már egy éve ( és nem csak ezt, hanem azokét is aki csekket is küld a számlájukkal) mert lusta vagyok a postára eljárni minden csekkel -
Kombat
őstag

-
LÁZ
addikt
légkondi nincs, bojler sincs, majd kimérem vele a hűtőt is, mert lehet az haldoklik
szerk. azért érdekes, mert előtte kb 50k volt az éves , kölfözésem után meg most azon felül jött egy 70k-s szla évesbe, kizárt, hogy a masina ennyit egyen, lehet a hűtő haldoklik, még egy tv csere volt, de sztem az sem sok, majd a masina megmondja..
-
ShadowX
őstag
Valaki ismer Szegeden "jó" pszichológust? Elsősorban olyan ember véleménye érdekelne, aki személyesen is szerzett tapasztalatokat. Ha igen, akkor elérhetőséggel együtt kérem dobjon egy privátot. Köszönöm.
-
veze
őstag
hűtő, fagyasztó, 2KW-os mosogép ( vízmelegítéskor) villanybojler, ha olyan van, 1600W-os porszívó, ha az asszony imád vasalni.. stb sok kicsi egyszer csak sok lesz..
-
finest
addikt
konnektoros fogyasztásmérővel van e vkinek tapasztalata? vettem egy ilyet, mert a drága elmü dobott egy 70k-s plusz szlát 1 évre vonatkoztatva....
az érdekes az, hogy folyamatosan ment a gépnél mióta megvan, és a 3napra mutatott 180ft-ot, ami kizárt, mondanám, hogy rosszul állitottam be, de az meg elég egyértelmű, hogy kell, 24ft/kwh ami átlagban megfelel a ktsg-nek...
Villanybojlered fűtőszála tönkrement...
-
pmheros
őstag
konnektoros fogyasztásmérővel van e vkinek tapasztalata? vettem egy ilyet, mert a drága elmü dobott egy 70k-s plusz szlát 1 évre vonatkoztatva....
az érdekes az, hogy folyamatosan ment a gépnél mióta megvan, és a 3napra mutatott 180ft-ot, ami kizárt, mondanám, hogy rosszul állitottam be, de az meg elég egyértelmű, hogy kell, 24ft/kwh ami átlagban megfelel a ktsg-nek...
"folyamatosan ment a gépnél mióta megvan"
-nem a (sz.)géped lesz ott a hunyó. Villanybojler, légkondi, meg ilyenek lesznek ott a számottevő fogyasztók -
Digital
addikt
-
-Tsaba-
tag
-
LÁZ
addikt
-
pschio
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
18100 - 18001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G3i - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezért akar majd mindenki ide betelepülni.

Minden ehhez hasonló összeesküvés megbukik már eleve ott, hogy éppen pont minket, csóringer magyarokat akarja mindenki megtámadni, kiírtani etc. Ennyire rohadt értékes lenne a halasi múzeumban tárolt pár darab csipketerítő? Vagy a hortobágyi puszta, esetleg a kiskunsági sivatag ilyen stratégiai fontosságú földrajzi terület, amit mindenáron meg kell szerezniük?