- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tsaba-
tag
válasz attilav2 #99780 üzenetére
Viszonyt arra vigyázz hogyha te "belekókányolsz" bármit, akkor már te (is) lehetsz a felelős (akár a tűzesetért is). Ha bárkivel bele szereltetsz akkor pedig érdemes számlát is kérni, mert csak úgy lehet bizonyítani hogy nem te voltál (ezért se érdemes vkinek csak úgy szólni az utcán)...
-
-Tsaba-
tag
válasz attilav2 #99767 üzenetére
Félre kell rakni, vagy gyűjteni kell rá, és megcsináltatni egy villanyszerelővel (Jójárt Sándort ev.-t pl ajánlom -> viszonylag olcsón és jól dolgozik), de ha lehet akkor már normálisan az egész lakást. Ha annyira rossz lenne a vezetékek állapota akkor a biztosítékokat is folyton lekapcsolná a klíma, sütő, stb. Attól hogy a te neveden van a számlázás, még nem (csak) te leszel a felelős. Szerintem rengeteg panelban van ilyen helyzet (magánházaknál is sokan kókányolnak, biztos van olyan is ahol azóta nem lett hozzányúlva mióta megépült mégse gyulladt még ki (nyilván nem jó ez így, de ez van).
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz ritkaság #99619 üzenetére
Nekünk itt a cégnél Bosch-t használnak, meglepően jól bírja azt hogy kb minden nap mosnak vele. Cserébe drága is. Nekem AEG (3 éves volt mikor használtan vettem, német menüs) van (legközelebb Bosch-t vagy Gorenjét veszek), jól bírja, ennek csak azt látom hibának hogy nagyon drágán javítják (legalább is a márkaszerviz), illetve hogy a rendes alap program túl hosszú. Szárítóból viszont Gonrenjét vettem, mert olcsó volt, meg ismerősnek bevált (regisztrációval 5 év garit adtak rá). Háztartási gép topikban meg leginkább azt ajánlották (tavaly), hogy olyat kell venni amire minél több gari van, utána úgyis elromlik valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #99400 üzenetére
Van:
Én a Teszkó áraihoz szoktam viszonyítani, és annál sokkal jutányosabb kb minden ami éppen van. Pl Tomi moszószer 2300 -> teszkóban 3000 körül szokott lenni ugyan ez. Öblítő is elég jó árban van. Táblás csokik is párszáz forinttal olcsóbbak, szemes kávé és 3in1es is jóval olcsóbb. Sejtem miért tudja olcsóbban adni, de nyilván nem írom le
u.i: Cserkó már rég bezárt, ill mintha már vmi építkezési előkészület is elkezdődött volna (gondolom lakópark lesz majd).
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Szerintetek mennyi most a reális ideje egy mobiltelefon szervizelésének? Térerő hibával vittem (szerintem szoftveres hiba), de már kb 1,5 hete az emberkénél van. Egyszer már ígérte telefonba, hogy hétvégére kész lesz. Ennyire el vannak manapság havazva a szervizesek, vagy csak engem szívatnak?
-
-Tsaba-
tag
válasz _Petya_ #99314 üzenetére
A madárürülék kifejezetten a legjobbam megtapadó, és legnehezebben lemosható dolgok közé tartozik (pénzbedobóssal nem éri meg a tapasztalataim szerint) Én ha ráérek és jó idő van otthon mosom (Lotus Cleaning termékekkel), vagy kefés mosóban a Shell-nél a Szabadkai úton, esetleg a Mol-nál a kálvária sgt-on. Bár utóbbiakra azt mondják karcol(hat)nak, ill próbálom már előre kicsit letörölni/kaparni/mosni/áztatni (ablakmosó vízzel) a nagyon megtapadt vagy odaszáradt részeket. Ill miután kijöttem a mosóból le/eltörölgetni (papírtörlővel) azokat a részeket ahova nem ért be a kefe (pl spoiler alá, kilincsek, tükrök és környéke)...
-
-Tsaba-
tag
válasz DarkByte #98966 üzenetére
Szerintem a legjobb piactér jelenleg, (majdnem) jobb mint a HA. Egyrészt ugye van értékelés vevő és eladó részről is (Marketplace-ról ez hiányolom legjobban), másrészt nem bukhatod el még a szállítási költséget sem (már ha eladó vagy, mint pl a jofogás foxpostnál -> ott elhárít minden felelősséget a jofogas -> nem is fogok meghírdetni ott már semmit emiatt), a "pénzmozgást" is felügyelik (saját vinted számla, ill zárolják az összeget míg le nem okézza a vásárló -> emiatt kicsit csúszhat a kifizetés), a jelentéseket is komolyan veszik, egyedül talán abban van nehéz dolguk hogy a hamisítványokat kiszűrjék, de azt is megszokták vizsgálni ha bejelented (és ha kiderült hogy az visszatéritik az árat elvileg). Sok lengyel hirdető is van (bár kicsit drágább így a szállítás), számomra ez is pozitív, sokkal nagyobb a piac. Egyedül talán annyi van hogy a kategóriák kicsit megengedőbbek, nem árt utána olvasni mielőtt rendelsz/eladsz vmit. Jah még arra is gondoltak hogyha egy embertől több dolgot szeretnél, adhatsz kedvezményt is. Ill nem kell annyit feleslegesen chatelni, ha meg akarsz venni valamit rányomsz hogy "megrendelés". Eladásnál is intézik a szállítást is (packetta, fox -> generál kódot egyből), neked csak fel kell adni a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz lorcsi #98921 üzenetére
Kiegészítőket valóban jó árban adja Árpi, meg rendes is, én is szoktam ott venni ezt azt (mondjuk a hirdetései elég kezdetlegesek). De azért eléggé durva hogy 20-30 évvel ezelőtt is kb így nézett ki a terem, eszközök még hagyján (abból nincs hiány), de ezek az omladozó/málló falak, meg poros ősrégi padlószőnyeg. Kipróbáltam egy edzés erejéig, de többet nincs kedvem...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz vizslakutya #98752 üzenetére
Hmm, valóban barátibb talán egy kicsit. Valószínűsítem akkor ez a "Szőlőskert lakópark" lesz. 10-15 misi között.
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz DarkByte #98749 üzenetére
Szerintem a "Marosmenti lakópark" néven futó projekt lesz az. Pár hónapja voltam arra, sok szép új házikó van...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Nekem nagyon tetszik hogy sok mindent meg lehet nézni, el lehet intézni, csak fura hogy így szét van darabolva az egész. Pl.: Eeszt -> milyen e-receptek vannak fenn, vérképet elég gyorsan megtudom nézni (akár a gyerekét is -> hozzám lehet rendelni), mikor voltam milyen dokinál, Nav app.: autóadó befizetés -> nem kell csekkel szórakozni, autóvásárlásnál pedig jól jött a gyors rendszám lekérdezés. Adóbevallást is tök gyorsan be tudtuk adni. Haladni kell a korral, nincs mese (nyilván ez generáció kérdése is, aki idősebb/pesszimistább annak már minden váltás/újítás nyűg)...
u.i.: a Diego (a volt konzervgyár területén) mögött van egy autó klímás, én oda szoktam vinni az autómat
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz lorcsi #98487 üzenetére
Én a Dentaline-nál kezdtem a Vadaspark üzletházba, majd onnan kivált a dokinő és utána az Újhíd Dental-ba jártam hozzá. Készített kezelési tervet (2022-2023), egy gyökér kezelés volt 38e +3e a miniröntgen, és elég volt egy "Overlay" betét (a tömés és a korona "között" van méretben) az 42e volt. Kb minden hónapban csináltattam vmit, így szépen el lehetett osztani költségben. Nyilván nem olcsó, de már jó ideje bírja, sajnos a körzetiről elég rosszakat hallok (egy ismerősömnél nagyon elhúzta, meg talán vmit el is cserszett és el kellet menni a szájsebészetre emiatt), plusz ott is fizetni kell a jobb anyagokért, ill jártam olyan helyen ahol nem csinálták meg anno normálisan és még egyszer vissza kellett menni újratömetni 1 év után...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #98365 üzenetére
Ha még esetleg nem vettél, én javaslom menj inkább BP-re új autót venni/nézni. Anno mikor mi vettük a Suzukit (mondjuk ez 10 éve volt), adtak több száz ezer forint kedvezményt alapból, meg ajándékba vonóhorgot, gumiszőnyeget, téligumit, stb. készletes autókra (itt Szegeden meg semmit kedvezmény nem volt).
Hoványról én sem hallottam sok jót, pedig nagyon reklámozzák magukat.
Régen a Suzuki Veszprémihez hordtam a Suzukit (már eladtam), nem voltak rosszak de kicsit lassúak, és/de semmi extra.
Toyota Kovács esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #98289 üzenetére
Gondolkodtam már rajta én is, csak az a baj hogy egy csomó dologgal már így voltam/vagyok és most van rengeteg eszközöm/szerszámom van, csak nincs időm megcsinálni... Pl most vetem a Lidl-be nyomaték kulcsot (7000huf most csak), mert sokallom már a kerékcsere árát (főleg úgy hogy néha beletörnek 1-1 tőcsavart)...
-
-Tsaba-
tag
válasz ShadowX #98279 üzenetére
Marketplacen régóta látom a "Családi okok miatt sos eladó" hirdetésük. De lehet csak simán tönkrementek, sajnos amióta átköltöztek zuhant a színvonaluk. Velem is kicseréltettek egy csomó alkatrészt, aztán kiderült hogy nem is kellett volna. A hely sem lehet a legjobb, szemből a Bike Szaki is elköltözött. Mintha régebben lett volna ott egy öreg tulaj fickó is, legutóbb már nem láttam (lehet vele történt vmi)...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Nem feltétlen csak a gyárban fognak sokan dolgozni szerintem, hanem az azt ellátó egységekben is (munkagép karbantartástól kezdve, a logisztikai/ellátó raktárakon át, a szálláshelyekig). De zömében szerintem is betanított munkások fognak kelleni (akár 8 általánossal, mint a többi autógyárba is). Mondjuk úgy hallottam viszonylag jól fizetnek és szabályokat jobban betartva (legalábbis a "németek"), lehet érdemesebb lesz ott dolgozni mint vmi kis magánvállalkozónál...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Szeretnék a gyereknek (majdnem 150cm) egy jó kis 26"-os MTB-t venni. Használtban gondolkodom (80e körül). Tudtok helyet az Urbanlegend-en kívül ahol jó bicikliket árulnak némi felújítás után, esetleg garanciával?
-
-Tsaba-
tag
válasz macilaci78 #98125 üzenetére
Valóban, biztos van ahol minden tényező stimmel. Jó autót is adnak, jó feltételekkel, árban is jó, csak nehéz kifogni. Ill amúgy valóban egy 1-2 milliós autótól azért csodát várni nem kell, pár százezer még kell legyen tartalékban. Ill ahogy írtad is, fel kell gumizni, ezt-azt cserélni, csak ugye azt is pár százezres tétel mindjárt (de nyilván benne van)...
-
-Tsaba-
tag
válasz mAtech #98123 üzenetére
Max nézelődni. Van ahol meg se kérdezik hogy mit szeretnél. Ahol meg igen, ott is láttam/néztem fura dolgokat. Adásvételivel is trükköznek néhol. De nyilván nekik azt kell eladni amit odavisznek. Ill lehet csak én futottam bele ilyenekbe, pár éve mikor autót néztem. 1-2db jónak tűnőt azért láttam, de az meg árban volt sokkal drágább mit magánszemélynél...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis tanácsot kérni. Van egy ismerősöm aki diplomát szeretne. Igazából jó munkahelye van, ott is szeretne maradni csak ugye felsőbb vezető csak diplomás lehet. Szerintetek melyik most a legkönnyebben főiskolai (esetleg egyetemi) diplomát adó, vagy könnyen elvégezhető szak Szegeden (főiskola/egyetem)?
Régen "büfészak"-nak (azt hiszem a GD-ben is volt ilyen, amikor leginkább csak az volt a lényeg hogy fizess) hívtuk mikor még főiskolára jártam. Nyilván ami könnyen elvégezhető az olyan is, de itt tényleg csak a papír lenne a leginkább a lényeg. Én a Műszaki manager szakot ajánlottam neki a Mérnöki karon, de már nagyon nem vagyok benne ebbe, talán vmi közgazdasági/pénzügyi/számviteli közelebb állhatna hozzá... Köszi -
-Tsaba-
tag
válasz martonx #97996 üzenetére
Ha nem cégesen kell, akkor a Jójárt Sándor villanyszerelő E.V.-et tudom ajánlani (olcsón és korrekten dolgozik). És ő valóban környezettudatos, kerékpárral jár
-
-Tsaba-
tag
válasz johnny82 #97913 üzenetére
Sajnos kis munkákat (már?) nem vállal, legalábbis nekem nem vállalt el egy kisebb lakatolást/fényezést. Egy kisebb rozsdás részt kellett volna kijavítani, de még ajánlani sem tudott/akart senkit. Mondjuk egy próbát megérhet, lehet hogy most más a helyzet nála, mint egy éve kb mikor én voltam...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz Gergello #97759 üzenetére
Ez hajtógáz nélküli (legalábbis mikor még én vettem 1-2 éve kb, az volt)...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz lorcsi #97576 üzenetére
Valamelyik nap voltam packetás csomagot feladni a Berci kondi-ba (Szentháromság utca), tele van Gymbeam-es cuccokkal. Kérdez/nézd meg, lehet van neki az is amit szeretnél...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sajnos leginkább hétvégén van időm mosni, és akkor már 4-5 adat is összegyűlik, viszont nem mindig tudom figyelni/otthon lenni hogy lejárt e már vagy sem. Alapból amúgy 1:58at ír, de aztán nem hogy csökkenne, hanem amikor már csak pár perc van hátha akkor még rárak 20at. Viszont amúgy általában jól megszárít mindent és vasalni sem nagyon kell. Egyik ismerősömnek van Bosch, ő dícséri. De ahogy néztem "ciklusidőnek" ilyen 170 perc a minimum amit megadnak. A tiéd mikori, és milyen Bosch?
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz _Petya_ #97522 üzenetére
Én kondenzációs régi típusú Whirlpool-ról váltottam, hőszivattyús AEG-re. Az hogy kevesebb áramot fogyaszt szuper (lemértem anno fogyasztás mérővel, kb fele/harmada), de kb 2-3 óra mire vmit megszárít (azaz időben viszont sokkal több, és így nem tudok sok adagot mosni egy hétvégén pl). Mondjuk használtan vettem, szóval lehet nem tökéletes, mert a régi kondenzációs 1 óra alatt végzett általában (bár az magasabb hőfokon is szárít elvileg, kevésbé kíméli a ruhát). Megkérdezhetem hogy a Candy-nél nálad mennyi idő mire megszárad egy tele dobnyi adag ruha? Aeg ügyfélszolgálatán, meg más fórumon azt mondták ez normális, mármint hogy a hőszivattyús lassabban szárít...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz garga01 #97414 üzenetére
Az Anna kúti fodrászatot és ajánlom (vagy az Árkádban vagy a Napfényparki Tescoban a Biohair ha nem számít a pénz ), ha nem kell semmi extra csak tényleg ez a "ledúrás". Időpont sem kell kérni ha minden igaz, max várni kell egy kicsit.
Estleg vmi panel aljában lévő fodrászat ha az van közel (Rókusi krt.-on van pár)...[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz ritkaság #97318 üzenetére
Egy ismerősöm osztotta meg nemrég, szerintem dobféket is csinálnak. Bár nem ismerem őket, én is majd el szeretném vinni egyszer hogy patent legyen a verda...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz FoxiestFox #96872 üzenetére
Tipik előző generációs tulaj/vállalkozó, jó csajokkal mindent el lehet adni alapelvvel...
-
-Tsaba-
tag
válasz grizlisandor #96867 üzenetére
-
-Tsaba-
tag
Lehet szerencsém volt, mert pár napot/hetet azért "töltöttem" 2-3 panel lakásban is. De mindegyik elég jó volt, nyilván néha ezaz áthallatszott (szék tologatás), meg átérződött (pl cigiszag a wc-ben), de összeségében semmivel sem több vagy rosszabb mint magánház esetében (mindig vki nyírja a sövényt/vágja a füvet, vagy flexel/vés/fúr hétvégén is)...
Gergello: na azok helyett már még inkább panel
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz Stylewars_kp #96583 üzenetére
Mondjuk lehet azért látom így, mert én csak magánházban laktam szinte (elvileg jó helyen alsóvároson, kb 500nm kerttel). De nagyon unom már hogy mindig van vmi amit csinálni, javítani, nyírni, tákolni, újítani kell (pedig 30 éves csak a ház), szinten minden hétvége erre megy el (főleg hogy most ilyen drágák a mesterek). Ill mindenért a város másik végébe kell vinni a gyerekeket (pl. edzés). És még így is rengeteg idő elmegy utazgatással. Lehet pont nekem való a panel
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #96545 üzenetére
Nem rossz "falu" az, de nekem 2 ismerősöm is oda költözz nemrég (2-3 éve), annyira nem szuper boldogok. Gyerekkel elég necces (1-1 van mindkettőnek), de az utazgatás is (reggel és délután/este is rohanás az ovi/bölcsi miatt). Bölcsibe és oviba bekerülésre is várniuk kellett. Munkalehetőség nincs túl sok ott, szinte mindenki ingázik. Persze mindkettő azért ment oda hogy majd legyen nagy kert, meg gyümölcsös, esetleg állatok, meg miegymás, de nincs rá idejük (csak részben), nyilván pénzük sem volt jobbra/beljebb. Ill rengeteg pénzt elköltenek havi szinten ingázásra (1-2 autóra vagy bérlet), az időről nem is beszélve (mondjuk a kerékpár valóban gazdaságos ha szeretsz tekerni). Én inkább költöznék vmi jobb környéki panelba mint oda (most kertesbe lakunk), de nyilván kinek mi a fontosabb...
-
-Tsaba-
tag
válasz martonx #96195 üzenetére
Én a bbs centerrel csináltattam 1-2 éve, akkor a Mara bau mint alvállakozó intézte a többit (felmérés, ki-be szerelés, stb.). Sajnos csak élvédőztek, kőműves visszajavítást nem csináltak/vállaltak (mondjuk nem is számolták fel/bele), így nem is lett a legszebb. De amúgy korrektek, pontosak, és gyorsak voltak.
Aranyablakot többen is említették hogy nekik bevált csak drágább mint a többi (nekem anno azért esett ki, meg nagyon sokára vállalták volna csak).
Ismerősöm a Jolát dicsérte (neki ők voltak a legolcsóbbak, és minden jó lett), egy másik meg szidta (meg félbehagytak neki vmit)
Aurablakot nagyon reklámozzák, de nem hallottam róla semmit.
Ablakos Gerit is dicsérik páran.
Érdemes több cégtől is ajánlatot kérni, elég nagy a szórás árban is, meg vállalási időben is...
TISN: nekem a Lázár vonóhorog adta a legjobb aljánlatot Kecskeméten, kompletten 3-4 óra vizsgával együtt (1 éve volt 85e). Itt Szegeden meg 150 alatt nem vállalta senki, szóval érdemes több helyen megkérdezni...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz vizslakutya #96114 üzenetére
Melyiket javaslod/javasoljátok inkább? Makó - Apátfalva - Nagylak vagy Makó - Mezőhegyes - Battonya?
-
-Tsaba-
tag
válasz macilaci78 #96112 üzenetére
Valóban, inkább Battonyánál kéne átmenni
Amúgy köszi mindenkinek
Úgy tűnik ott nem munkaszüneti nap a május 29, szóval ha minden jól megy átmegyünk kicsit nézelődni is...[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Keresnék olyan embert aki esetleg jár át Romániába Aradra (vagy segít lebeszélni, vagy vajon tudnak ott sokan magyarul, esetleg eljönni velem). Egy fekete bontott Peugeot 1007 csomagtér ajtót szeretnék hozni/hozatni onnan egy bontóból (sajnos Magyarországon nincs ebből a színből, ott meg kettő is). Nem ismerem a járást/szabályokat arra, vajon számlával átlehet azt hozni a határon? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz sarkanyolo2 #96089 üzenetére
Napfényparki Tescoban, Auchanban és Szabadkai úti Shell kúton is láttam már, de lehet csak időszakosan van (most nincs annyira szezonja ) ...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Ismerős volt bent a diginél, tv box-a van. Kapott egy A4-es lapot amin le van írva hogy a gyári beállításokat kellett visszaállitani, majd újra kerestetni a csatornákat...
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz johnny82 #95097 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Egyszer kértem ajánlatot az Uno-Glasstól, ők a Bekram C autószervizhez irányítottak. Ott kéne hagyni az autót pár órára, így egyelőre még nem csináltattam meg...
-
-Tsaba-
tag
válasz Zoli1222 #95061 üzenetére
NovaPhone-t ajánlom, nekem onnan van a Teclast tabletem de csak simán is foglalkoztak volna vele (egyelőre még garanciás volt).
Elemental: Legutóbb a Starlight-nál javíttattam gépet (napfénypark), kicsit drága az "óradíjuk" de kb időre megcsinálták és eléggé segítőkészek is voltak. Meg könyebb is pakolni/pakolni mint a City Pc-nél...
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Akinek esetleg Flip-je van tudna mondani véleményt róla? Gondolkodom a váltáson, mert a Digi árat is akar emelni meg hűségidőt is szeretne jövőre (mondjuk azt nem sikerült kiolvasnom az ÁSZF-ből hogy mennyi lesz az emelés). Eddig úgy voltam vele hogy pár ezer forint nem érdekes, de most agyalok mert olcsóbbra jönne ki a Flip relatíve sokkal...
-
-Tsaba-
tag
Nekem sikerült már párszor, tapasztalatom szerint feljebb kell venni a fényerőt a telefonon, meg kicsit ránagyítani (sikerült már képernyőképről is, amikor másnak vettem át csomagot), közben próbálkozni a telefon közelítéssel-távolítással. De ha pár másodperc alatt nem sikerül, akkor én is inkább pötyögni szoktam...
-
-Tsaba-
tag
válasz pachito #94562 üzenetére
Szia! Én a Jójárt Sándorral szereltettem, pontosan jött mikor megbeszéltük, és szerintem profi, ráadásul viszonylag olcsó is. Biciklivel jár szerelni is
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz csoszogi #94309 üzenetére
Én a Lidl-be vettem (sajátmárkást), 1x-2x tisztítottunk vele (főleg fürdőszobát), de azóta a lépcső alatt pihen. Nagyon macera törölgetni utána, meg folyton töltögetni ha kifogy, meg eléggé lassan lehet vele haladni, ill szerintem nem is olyan jó mint a reklámokban. Ismerősnek régen Zepteres hasonló ketyeréje volt, azt mondta az jobb, de nem erőltettük.
Mondjuk a hideg zsíroldónál minden egészségesebb/veszélytelenebb...[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Szegeden nem találtam olyat aki normális áron foglalkozik ilyennek. Egy emberkéről hallottam aki bőr restaurálással foglalkozik Hódmezővásárhelyen (Nívó autókozmetika) és valszeg hozzá fogom vinni a kormányom. Ill Kiskunfélegyházán csináltatott kormányt/váltószoknyát/tetőt egyik ismerősöm és ő nagyon elégedett (csak nekem messze van ). Remélem tudtam segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Ezt elvileg a Satina Gold Kft. gyártja Vásárhelyen, lehet van nekik boltjuk vagy tudsz rendelni is. Régen mikor még a Printkerben dolgoztam akkor sűrűn rendeltünk onnan, szerintem már nem foglalkoznak vele, de max még a Maros utcai boltjukban megnézheted...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz hkaroly #93567 üzenetére
Én is a teleklímásokat ajánlom, árban is nagyon jók (otthon felújításosdit is vágják), és nagyon tisztán dolgoznak, egyedül az a baj hogy leginkább csak gree-vel foglalkoznak. Bár legutóbb nem használtak lábzsákot, kezdenek elkutyulni.
Ha őket választod majd keress meg privátban légyszíves...[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Nem tudok véletlen jó autókárpitost szegeden? Kormány bőrözés és autóülés javítást/újrahúzást szeretnék valakivel csináltatni, de akit 10x feldob a google (különböző neveken kormánybőrözésre) az horror áron dolgozik. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Üdv! Nem ismertek véletlen Szegen autó tolóajtó javító "specialistát"?
-
-Tsaba-
tag
Én ugyan még akkor jártam a Fitworldbe mielőtt megnyílt volna a Global, de akkor ott is elégé nagy tömeg volt csúcsidőben. A Gymclassban pár alkalommal voltam, bár az is a Global megnyitása előtt, de ott is sokan voltak anno, ráadásul az volt a legdrágább hely akkor is. Szerintem kb egykutya mindkét hely (sok gép, kedves személyzet, normális öltöző), ha edzeni, ha nézelődni mész Dönts inkább a szerint hogy neked melyik van közelebb, ha autóval mész akkor meg a pakolás a fontos úgyis. Vagy ahogy más is írtam 1-1 hónapot próbálj ki mindkettőbe...
-
-Tsaba-
tag
Én a Barzak-kal tisztíttattam, jó illatos lett, meg látszik is hogy jól átmosták, de az eredménnyel nem vagyok elégedett teljesen, nem lett azért olyan mint egy új. Mondjuk jó koszos volt (egy gyereket már túlélt). A full-os csomagot kértem, kb fele ára volt egy új szőnyegnek. Legközelebb újat veszek szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Igen, elég soknak tűnik. Bár lehet én is rádugom majd a fogyi mérőre a kazánom, kíváncsi lettem
Mondjuk ezzel a Ferroli márkával amúgy sem vagyok kibékülve, ilyen típusú radiátorokat építettek be és finomat szólva is csapnivaló a minőségük, legalábbis ami a borító lemezeket illeti. Hullámos, néhol eláll, még olyan is volt hogy kattogott a hőtágulástól míg meg nem igazítottam. -
-Tsaba-
tag
Az furán sok. Mondjuk az is hogy nincs rajta ki/be kapcsoló gomb (mint nekem a baxin).
A ki/be kapcsolatás amúgy nem hiszem hogy jót tenne neki, mondjuk nálam a Baxinál kifejezetten ellenjavalják, mert hogyha nincs használatban akkor 24 óránként átmozgatja automatán a szelepeket/ szivattyúkat ( használati kézikönyv szerint). De lehet kérdezd be a víz gáz fűtés szerelés topikba, ott több a hozzáértő... -
-Tsaba-
tag
válasz fradi81 #92037 üzenetére
Vagy kondenzációs vagy kéményes kombikazán (talán inkább kondenzációs).
Érdemes minél lejjebb állítani a hőfokokat (elvileg annál kisebb az egységnyi gáz fogyasztás), persze nem muszáj, az is lehet hogy most jól van beállítva a lakásnak/radiátoroknak megfelelően.Fűtésnél azt kell mérlegelni hogy minél tovább menjen, de azért felfűtse a helyiségeket amennyire kell, és a hatásfok/gázfogyasztás dolgozik a szivattyú villamos fogyasztása ellenében. Én pl 42-55 fok között szoktam állítgatni (radiátorok vannak csak).
Meleg víznél meg ugye el kell találni hogy minél kevesebb hideg vizet kelljen hozzá keverni, de azért meleg legyen amennyire kell, de ne kelljen túl sokat " előfolyatni". Nálam 50-55 fokon van azt hiszem.
De itt egy konkrét leírás a kazános kézikönyvből.:
TANÁCSOK ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁHOZ
A fűtés szabályozása A kazán odairányú hőmérsékletét a rendszer típusától függően állítsa be. Fűtőtestekkel rendelkező rendszerben ajánlott a fűtővíz odairányú hőmérsékletét maximum 60°C-ra beállítani, és ezt az értéket csak akkor növelni, ha a kívánt környezeti komfortot neméri el. Padlófűtés esetén ne lépje túl a rendszer tervezője által előírt hőmérsékletet. Ajánlott külső szonda és/vagy vezérlőpanel használata az odairányú hőmérséklet automatikus beállításához az időjárási viszonyoktól vagy a belső hőmérséklettől függően. Így a készülék nem állít elő a ténylegesen szükségesnél több hőt. Úgy állítsa be a beltéri hőmérsékletet, hogy ne fűtse túl a helyiségeket. Minden foknyi túllépés körülbelül 6%-kal nagyobb energiafogyasztással jár. A beltéri hőmérsékletet a helyiségek
használati típusához igazítsa. Például a hálószobát vagy a kevésbé használt szobákat alacsonyabb hőmérsékletre lehet fűteni. Használja az időprogramozást és az éjszakai beltéri hőmérsékletet körülbelül 5°C-kal alacsonyabbra állítsa be, mint a nappalit.
Energiatakarékossági szempontból ennél alacsonyabb hőmérséklet nem gazdaságos. Csak hosszabb idejű távollét - például vakáció - esetén csökkentse ennél jobban a beállított hőmérsékletet. Ne takarja le a fűtőtesteket, lehetővé téve a levegő megfelelő áramlását. A helyiségek szellőztetéséhez ne hagyja félig nyitva az ablakokat, hanem rövid időre nyissa ki azokat teljesen.Használati melegvíz
Jó megtakarítás érhető el, ha úgy állítja be a kívánt használati melegvíz hőmérsékletet, hogy ne kelljen hidegvízzel keverni. Minden további fűtés energiapazarlást, és nagyobb vízkőképződést okoz.
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #91730 üzenetére
Marketplace használ fekpad? De az én véleményem hogy, jó pár havi bérlet kijön egy kisebb alap felszerelés árából, régen én is próbálkoztam de csak győzött a terem. Mondjunk minden attól függ mi a cél. Ha csak egy kis mozgás, akkor akár valamelyik szabadtéri is szóba jöhet (pláza tó, kolozsvári tér, stb.) egy TRX kötéllel. De ha valóban izomot akar építeni az ember, akkor a konditerem kikerülhetetlen. Ahogy Tisn írta a Berci elég olcsó, a következő lépcső szerintem az Underground gym (klasszikus hardcore terem, van 8-10 alkalmas bérlet is), utána meg a puccosabbak. Kb árban is így mennek felfelé...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok!
Valakinek volt már dolga az Aurablak-kal? Mennyire megbízható cég? Elég kevés a vélemény róla, ahhoz képest hogy 2009-es...
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz SirRasor #91533 üzenetére
Régen én is így csináltam (alun cserélgettem csak a gumit), pont ezen megfontolásból dillemáztam (bár éves szintem szerintem nem sok az a 7e+7e forint sem), de találtam 3 éves téli gumikat olcsón a jófogáson acél felnikkel.
Ha pár év múlva 4 évszakosra cserélem (vagy lehet már az autót is ) majd felrakom és eladom (vagy adom az autóhoz)... -
-Tsaba-
tag
Megint elment a DIGI másnál is (alsóváros)?
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz Ted_Beneky #90746 üzenetére
Leginkább attól függ mennyit szánsz rá, meg hogy milyen sűrűn nyírod, gaz is van közte vagy szép füves az egész... Ha leginkább fű és ráérsz sűrűn nyírni, akkor valami minél szélesebb olcsó is megteszi (saját márkás nagyáruházas, max úgyis csak pengét kell majd cserélni (pár) évente). Komolyabb terepre meg ha árban többet szánsz rá, akkor meg valami makita (havernak nagyon bevált).
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
válasz Ted_Beneky #90461 üzenetére
Jah sajnos "kimaradt" egy hét így. Én kiraktam szorgalmasan 4.-én, és most is hátha
Mondjuk pont a szolgáltató honlapjáról töltöttem le "hulladék szállítási naptárat" és azon még be volt jelölve a 4.-e is.
De mint kiderült a 365 tudja jól (köszi R0by)...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.