Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
90100 - 90001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ritkaság
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tippeket.

Citronsav van itthon, illetve W5 lidl vízkőoldó. Először megnézem ezeket.
Bár Obiba is kell mennem, megnézem ezt a ravak tisztítót is.
Tegnap megint beáztattam ecetbe fél órát, kis dörzsölés, és megint halványúlt.
Már alig látszik.@veze m-acryl a kád típusa
@ritkaság milyen nano felületkezélésre gondolsz?
-
Doggy dog
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tippeket.

Citronsav van itthon, illetve W5 lidl vízkőoldó. Először megnézem ezeket.
Bár Obiba is kell mennem, megnézem ezt a ravak tisztítót is.
Tegnap megint beáztattam ecetbe fél órát, kis dörzsölés, és megint halványúlt.
Már alig látszik.@veze m-acryl a kád típusa
@ritkaság milyen nano felületkezélésre gondolsz?
-
ritkaság
aktív tag
-
ShadowX
őstag
Nálam az egyik takarító tönkretette a kád fényezését a domestos-szal.
Aztán volt szürke, sárga elszíneződés rajta. Ez lehozta, ismét fehér lett, de a csillogást már nem tudta semmi visszaadni.
Pl Emese szalon. Talán 1700 ft lehet.
Lehet krómozott felületre is nyomatni, az is tiszta lesz tőle, és nem bántja.Emese szalonban valóban van, de ha sürgős, akkor az Obi-ban is lehet kapni ugyanazon az áron.
De, mint írtam citromsav ez is, csak illatosított. A ravak katalógusokban is azt írják, hogy a saját szaniterjeiket citromsavalapú szerrel kell tisztítani. A sima citromsav is dettó ugyanolyan "ragacsos" lett, amikor felfújtam.
Elsőre érdemes kipróbalni ezt, de aztán lehet keverni is magadnak. A fújókás üveg viszont elég minőségi, szóval abban keverem.
-
veze
őstag
Ha Ravak kád, annak jóformán semmi sem árt..
nekem 2000 őszén lett beépítve, azóta már mindennel lett tisztítva amiket erre kapni lehet
( csak 1800 forint/500ml -es Ravak cleanerrel nem
)
és kutya baja. Nem ugy néz ki mint egy leharcolt kád..
(Én ugy nézem hogy a ravak akril kád ( legalábbis ami nekem van) nem csak a felületén van fehérrel bevonva ( és alatta gondolom olcsobb minőségű sárgás akril van) hanem a teljes keresztmetszetében abbol a fehér anyagból van, mint ami a színe. Ezért ha kopna is a szine nem tud elkopni mert ha polirozod ugyanugy kifényesedik a kád anyaga egészen addig amig ki nem lukad , ugy elkopik.., talán emiatt olyan drága..) -
Cyrin
addikt
Nálam az egyik takarító tönkretette a kád fényezését a domestos-szal.
Aztán volt szürke, sárga elszíneződés rajta. Ez lehozta, ismét fehér lett, de a csillogást már nem tudta semmi visszaadni.
Pl Emese szalon. Talán 1700 ft lehet.
Lehet krómozott felületre is nyomatni, az is tiszta lesz tőle, és nem bántja. -
azbest
félisten
Ahogy írtam, nekem működött a sósav, az akril kádon nem vettem észre semmi elváltozást, csak fehér és sima lett megint. De a krómozást valóban kinyírja, ahogy írtam.
Az ilyen-olyan, tisztító és fertőtenítő szerek csak minimálisan vitték le. Hosszas áztatással van ami az aljáról vitt le, de az oldalain azt nem tudom megoldani. Vagy van ami kifehérítette a vízköveet, de attól még ott maradt.
-
Doggy dog
senior tag
Citromsavat még nem.
@ azbest a kék színű vízkőoldó másodpercek alatt kinyírta anno a mofémes csaptelep krómozását. Ha azt mondod neked bevált akrilon, talán kimerném próbálni.....
@ Cyrin merre kapható és mennyibe kerül, mondjuk ez mindegy, ha működik...
Neked bevált? -
ShadowX
őstag
Ha akril, akkor talán a háztartási sósav nem árt neki. Viszont a lefolyó, ha krómozott, azt megmarhatja és foltos lesz.
Én sima kis coop üzletben vettem a szent istván téren, gondolom máshol is kapni. Rossmann-t is kidobja google.
Gumikesztyűben, egy többé másra nem használt szivacsra lögybölve és úgy áttörölgetve az oldalát elég jól levitte. Más vegyszerekkel nehogy kombináld, mert kicsinálod a tüdődet.#90089 ShadowX
Ecet és citromsav azért nehezebb ügy mert lassan hat.A sósav működött, a citromsavas semmit sem ért. Azt hiszem mindkettő pár száz forint csak.

Azért írtam, mert nálam bevált. Tényleg lassabb és többször kell használni, de működik. Ráadásul nem marja a krómot és egyéb fémeket sem, akár töményebbre keverve sem. Meg nem is olyan dögbüdös, mint az ecet + jobban "tapad" a felületre.
Amúgy az akrilt nemigen marja semmi.
Cyrin: ebből elhasználtam el egy flakonnal most a Ravak kabinomhoz, aztán mondták, hogy ez is citromsav alapú tisztítószer némi extra illatanyaggal, csak a márka miatt jóval drágább.
-
Cyrin
addikt
-
azbest
félisten
Ha akril, akkor talán a háztartási sósav nem árt neki. Viszont a lefolyó, ha krómozott, azt megmarhatja és foltos lesz.
Én sima kis coop üzletben vettem a szent istván téren, gondolom máshol is kapni. Rossmann-t is kidobja google.
Gumikesztyűben, egy többé másra nem használt szivacsra lögybölve és úgy áttörölgetve az oldalát elég jól levitte. Más vegyszerekkel nehogy kombináld, mert kicsinálod a tüdődet.#90089 ShadowX
Ecet és citromsav azért nehezebb ügy mert lassan hat.A sósav működött, a citromsavas semmit sem ért. Azt hiszem mindkettő pár száz forint csak.

-
ShadowX
őstag
-
Doggy dog
senior tag
-
Ezekiell
veterán
Üdv, sziasztok!
Hol tudnék a mai napon grappás kelyhet/talpas pálinkás poharat venni Szegeden belül? 4 db-ot szeretnék, teljesen egyszerűt, minden csicsa nélkül, max 1000 ft/db-ig.
Ilyet kb: [link]
Segítsetek kérlek, nagyon fontos!
Köszönöm, és ne felejtsétek: ma jön a negyedik gyertya.
üdv!Tesco (Rókusi), ott szokott lenni ilyen - illetve a Napfény Parkban Kik/Pepco páros egyikében is tuti van (és itt van Tesco is, bár kisebb, talán itt is lehet azért).
-
Kémény
újonc
Üdv, sziasztok!
Hol tudnék a mai napon grappás kelyhet/talpas pálinkás poharat venni Szegeden belül? 4 db-ot szeretnék, teljesen egyszerűt, minden csicsa nélkül, max 1000 ft/db-ig.
Ilyet kb: [link]
Segítsetek kérlek, nagyon fontos!
Köszönöm, és ne felejtsétek: ma jön a negyedik gyertya.
üdv! -
-Tsaba-
tag
IEH kft. Ismerem őket, szerintem jók/ügyesek, és vannak típus hazaiak is. Bár még nem laktam olyan házban amit építettek, de valószínűleg ha építették velük beszélnék elsőnek...
-
totya694
őstag
-
Ezekiell
veterán
Szeged környéki generalkivitelezot keresek tégla/ytong/thermo block (meg nincs eldontve, függ a kivitelezotol is, nem zarkozom el egyiktol se) családi haz epitesehez, van valakinek tapasztalata valamelyikkel? Kit kerüljek, ki ajánlott, stb. Koszi

-
veze
őstag
én ősszel veszem a fenyőt gyökeresen tápkockásan van úgy 15-20cm talán a nagysága
Újszegeden van egy kertészet/ fenyős ott mindeféle fenyő van
15-20 db-t szétszórok a kertben, talán1 db ha nem nem ered meg a többi igen. (amikor szabad gyökeres volt akkor 2 vagy három esetleg) folyamatosan nőnek több évjárat, egyik jobban nő másik lemarad.. Így mindig van köztük olyan méret ami épp kell ,minden évben kell a családban 2db. Ha kisebb olyan is ha nagyobb olyan is, ki milyet akar
Aztán visszaültetem és volt ami ujra megeredt volt ami nem. Utána hagytam őket. Van olyan most is ami már 10 méteres , olyanok is ami csak 4-5-6 m
a tiz métereseket kivagom, azok el lesznek tüzelve, A helyükre ültetek kicsit. Igaz hogy fenyő, nem keményfa, de jó illata van a kandallóban tüzelve ennek is.
Még ott utoljára fenyőillattal tölti meg a szobát, miközben elhamvad.. -
totya694
őstag
Anno régen a sógorom eltalálta,hogy a kertbe erdei fenyőt telepít majd eladja karácsonyfának.Nem gazán volt rá kereslet Ő kiment külföldre dolgozni a csemeték meg rám maradtak.Jó gazda ként minden ősszel szépen meg is ásóztam az egész kertet egy gaz szál sem volt a fák közt de nem is akartak nőni a kisfák.
Egy alkalommal jött hozzám egy ismerős aki meglátta és felvilágosított,hogy nem jól csinálom mivel a fenyők vízfelszívó gyökérzete a felszínhez van közel és én azokat az ásózással mind elvadostam.Akkor mondta,hogy az erdészetekben is a kis fenyőket direkt hagyják gazosan mert a hajnali pára is fontos a fenyő féléknek mivel a levelükön is sok folyadékot tudnak felvenni.
Ahogy abba hagytam a kert ásózását gyorsan el is kezdtek növekedni a fák... -
ShadowX
őstag
Amíg gyerek voltam, 2 karácsonyfánkat ültettük el családi ház udvari és utcai kertjébe. Mindkettő 10+ méteresre nőtt.
Csodálatosak voltak. Ott volt valami a földben, amit minden növény nagyon szeretett. A törpe gömbtuják (amik az eladó kertész szerint max. 1 méteresre nőnek, nálunk 3 méter magasak lettek, már a kocsival sem lehetett beállni rendesen tőlük
). Egy helyen nem maradt meg növény, ott ahol építkezéskor a betonkeverő állt. Itt a paneldzsungel közepén is próbálkoznak a kiültetéssel az emberek. Azt hiszik milyen jót tesznek azzal, ha gyökeres fát vesznek és utána kiültetik. Csakhogy a környezetgazdálkodás év elején rögtön járja az utcákat és ahol "illegálisan" kiültetett fát találnak, ott gyökerestől szedik ki és rakják a kukáskocsikra őket, vagy rögtön darálják be mindenestől...
Ugyanis közterületen engedélyköteles a faültetés és még azt is megmondják milyet lehet ültetni...Egyébként úgy tudom (rádióban hallotam), létezik itt is olyan, hogy fabérlés. Kibérled a gyökeres fát, majd karácsony után visszaveszik. Ez nem játszik?
-
macilaci78
nagyúr
Mert tartósat szeretnék, ami biztosan kibírja, amíg kiültetem:
https://index.hu/2012/karacsony/milyen_fenyofat_vegyek/
De most mondta feleségem, hogy márpedig nem lesz. És ha venni merek, akkor ha egyszer nem figyelek, kidobja díszestül az ablakon
Nem akar tűleveleket szedegetni...sajnos azt nem fogja fel, hogy ne a múltjában tapasztalt fenyőgyilkolásból induljon ki, mert ez gyökeres...mind1
Hallottam valahol, hogy a gyökereseket is eladásn előtt forró vízbe mártják, hogy ne bírja ki kiültetésig.
Normann fenyőt veszünk gyökés nélkül, egy hamutálban is bőven elfér, amit elhullajt beleértve a dízsek fel és lerakásának tortúráját is. A lucfenyőn nagymamánál ezzel szemben nem marad tűlevél, azt külön zsákban gyűjtjük. -
csoszogi
tag
Én próbáltam ezt a gyökeres fenyő dolgot szintén panel. Kb 10-12 éven keresztül. Ebből 1-2 fogta meg (anyámék, vagy nagyi kertjében). De hogy sok levelet lehullajtott az is biztos. Hiába locsoltuk, nem tudta felvenni a vizet, másrészt pedig amit ShadowX ír nagyon száraz a panel levegője.....Másrészt azt egyik növény sem szereti, hogy egyszer hidegben van, utána pár hétig 23-25 fokban, utána megint ki a hidegbe. Próbáltam az erkélyen is életben tartani, ahol gyönyörű paradicsomokat neveltem, de ott se bírta...
Mi a műfenyő mellett döntöttünk, nem bántuk meg. -
proper
őstag
Azt nem fogja kibírni 1 fa, hogy mindig kiásod
A legutóbbi gyökerest pár hétig nem ástam el meg is pusztult szegény, nem bírnak sokat
Valamelyik vagy megfogja vagy elpusztul ültetés után is
Attól függ mennyire nyírják a gyökerét is
A nagyüzemi nem fog vele finomkodni meg figyelni rá
1 vödörnyi földbe ami belefér és tépik is kifelé a földbőlRégen egy ismerősömnél vettem a gyökeres fát aki csak mellékesen foglalkozott vele ő figyelt rá, az ő fái mai napig élnek a kertben
Azért az igazi fának az illata azért nem pótolható
-
SirRasor
addikt
Nagyon szép 3d műfenyőket is lehet kapni
Igaz borsos az ára de olyan mint az igazi és csak egyszer kell megvenni ha minőségire rászánod a pénzt
Vagy ezt az évet hanyagolod és majd jövő év elején már olcsóbbak lesznekEddig én is gyökerest vettem de már 2 éve vágottat veszünk
Ha belegondolsz pár év múlva már nem lesz hely a kertben ahová elültesdJövőre veszek én is egy rendes talpat ami viztartos
És meg kell fúrni keresztben a szárát a fának így nem dobja úgy a tűlevelet "elvileg"10 éve műfenyőzünk, csak szerettem volna most egy igazit, de akkor mind1.
Amúgy úgy gondoltam, hogy amit elültetek, azt fogom kiásni és ezt pár évig el lehet játszani, amíg nem lesz túl nagy. -
proper
őstag
De most mondta feleségem, hogy márpedig nem lesz. És ha venni merek, akkor ha egyszer nem figyelek, kidobja díszestül az ablakon
Nem akar tűleveleket szedegetni...sajnos azt nem fogja fel, hogy ne a múltjában tapasztalt fenyőgyilkolásból induljon ki, mert ez gyökeres...mind1
Nagyon szép 3d műfenyőket is lehet kapni
Igaz borsos az ára de olyan mint az igazi és csak egyszer kell megvenni ha minőségire rászánod a pénzt
Vagy ezt az évet hanyagolod és majd jövő év elején már olcsóbbak lesznekEddig én is gyökerest vettem de már 2 éve vágottat veszünk
Ha belegondolsz pár év múlva már nem lesz hely a kertben ahová elültesdJövőre veszek én is egy rendes talpat ami viztartos
És meg kell fúrni keresztben a szárát a fának így nem dobja úgy a tűlevelet "elvileg" -
finest
addikt
-
totya694
őstag
-
ShadowX
őstag
Sajnos tapasztalat, hogy panelban a gyökeres is hullatta a levelét.
Nem bírják ezt a dögmeleg száraz levegőt. -
SirRasor
addikt
-
macilaci78
nagyúr
-
proper
őstag
-
SirRasor
addikt
-
ShadowX
őstag
-
fradi81
veterán
hali
a cserepes sori piac megszűnt vagy van még ? Ha igen jóáras xxl mokate 3 in 1re tud valaki másik forrást?
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Szegeden lehet valahol digitális kamerát bérelni ? Vagy objektíveket esetleg ?
Köszi.
-
vizslakutya
senior tag
Lakott területen a kijelölt főútvonalon akkor is tilos a kerékpáros forgalom, ha erre más tiltó tábla nincs.
lorcsi: már egy pár éve elköltöztem Szegedről, de a Retek utca, József Attila sgt sarkánál tudtommal nem jár troli és a képen vezetéket sem látok.
"Lakott területen a kijelölt főútvonalon akkor is tilos a kerékpáros forgalom, ha erre más tiltó tábla nincs."
Ennek fuss mégegyszer neki.
(12 éven alul így van,felette nincs tiltás,sem lakott sem lakott területen kívül) -
Jinxb1rd
addikt
3500 Ft-ért valakinek 3 méteres usb 3.0-as hosszabbító kábel? Ez:
https://www.alza.hu/premiumcord-usb-3-0-hosszabbito-aa-fekete-3-m-d170640.htmNem szórakoznék a visszaküldéssel, ha valakinek kellene. Szentháromság utcában átvehető.
-
martonx
veterán
Kerékpár, mint közlekedési eszköz a legtöbb esetben alkalmatlan Szegeden.
Pesthez képest még mindig nagyságrendekkel jobb Szegeden biciklizni.
-
lorcsi
veterán
-
tisn
veterán
-
quailstorm
félisten
Engem sikeresen elütöttek itt még tavaly ősszel: [link]
Szürkület volt már, de nekem van a Lidl-ös 1Ah-s csapásmérő első lámpám, azt nehéz nem észrevenni. Hát sikerült. SUV-os 40+-os nő csorgott befelé a körforgalomba lassan (ahol a Dacia jön, ott volt a nő, én a Veres ács-ból jöttem egyenesen), majd mire úgy láttam, hogy megadja az elsőbbséget, nyomott egy padlót és telibekapott.
Állítása szerint nem vett észre. Oké. Én már tényleg nem tudom mit lehet csinálni. Majdnem szabálytalan kategóriás reflektoron van így is. Kukásmellény max.
Ezen kívül én is azt mondom, hogy lehet ésszel közlekedni, nem veszélyes különösen és sokkal hatékonyabb - ha nincs nálad csomag -, mint egy autó, mert a dugó kvázi nem létezik.
-
lorcsi
veterán
ehhez képest 10 éve csak kerékpárral közlekedem
lekopogom balesetmentesentisn: +1
-
kovacsiren68
újonc
[link] Fogorvos Szegeden!
-
tisn
veterán
nem rossz az, optimalizalni kell az utvonalat (kerulni, ha kell), es adott esetben nyugodtan szabalytalanul menni (jardan, zebran, stb.)
mert az eleted tobbet er

-
macilaci78
nagyúr
-
lorcsi
veterán
Lakott területen a kijelölt főútvonalon akkor is tilos a kerékpáros forgalom, ha erre más tiltó tábla nincs.
lorcsi: már egy pár éve elköltöztem Szegedről, de a Retek utca, József Attila sgt sarkánál tudtommal nem jár troli és a képen vezetéket sem látok.
Tokmindegy, busz mellett is eletveszely
-megfogtad a lenyeget- -
quailstorm
félisten
Nagyon úgy néz ki, hogy akik ezeket megtervezték és jóváhagyták, azok 2-3 évtizede már nem ültek bringán, ha egyáltalán...
Engem pl. üvöltött le rendőr, hogy "ezek a biciklisek mindenen átmennek".
Ezen bénázott a parkolással éppen. Én meg próbáltam volna mellette elmenni.
-
macilaci78
nagyúr
Ez benne volt a hozzászólásban, azért is emeltem ki a táblát.
Ugyanakkor a biztonságos kerékpáros közlekedés rutinszerű szabályszegést megkövetel nagyon sokszor, és ez kellemetlen. Ilyen például a sávon belüli jobbra tartási kötelezettség megszegése, körforgalomban is. (meg van Szegeden pár elég érdekesen átvezetett kerékpáros nyom, kapásból a Dáni utcánál pl.) Viszont a Kálvárián a szabályszegés normál forgalom mellett csak növelné a veszélyt, így nem éri meg.
Flameháborút megelőzve: a biztonságos oldaltávolság hiánya, és a biztonságos kikerülés elmulasztása, körforgalomból való figyelmetlen kihajtás miatt érdemes "sávot foglalni". Szóval gépjárművel elkövetett szabályszegést és balesetforrást lehet megelőzni szabályszegés elkövetésével.
Nagyon úgy néz ki, hogy akik ezeket megtervezték és jóváhagyták, azok 2-3 évtizede már nem ültek bringán, ha egyáltalán...
-
quailstorm
félisten
Ez benne volt a hozzászólásban, azért is emeltem ki a táblát.
Ugyanakkor a biztonságos kerékpáros közlekedés rutinszerű szabályszegést megkövetel nagyon sokszor, és ez kellemetlen. Ilyen például a sávon belüli jobbra tartási kötelezettség megszegése, körforgalomban is. (meg van Szegeden pár elég érdekesen átvezetett kerékpáros nyom, kapásból a Dáni utcánál pl.) Viszont a Kálvárián a szabályszegés normál forgalom mellett csak növelné a veszélyt, így nem éri meg.
Flameháborút megelőzve: a biztonságos oldaltávolság hiánya, és a biztonságos kikerülés elmulasztása, körforgalomból való figyelmetlen kihajtás miatt érdemes "sávot foglalni". Szóval gépjárművel elkövetett szabályszegést és balesetforrást lehet megelőzni szabályszegés elkövetésével.
-
macilaci78
nagyúr
Az gyalog és kerékpárút, akármennyire is fancy lett a festése az új járdával.
Arra van egy gumiszabály a KRESZ-ben, hogy "ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek".
Az úttestre frissen felfestett nyomok erre egyértelmű jogot is adnak most már.Egyébként lehet kötekedni napestig hogy most mennyire vagy törvényileg rákényszerítve, hogy használd a kerékpárútnak csúfolt szörnyűségeket. Nyilván annyi eszem nekem is van, hogy egy Kálvária sugárúton nem fogok a főútvonal táblával ellátott, füvezés miatt beszűkített úton menni (max este), de attól még az ottani megoldás is ocsmány és balesetveszélyes. Dugonics-tól Kálvária térig
Sajtóból meg nem tudom, hogy ezt a gumiszabályt hogy kell, és hogy szokták jogilag kezelni, de hallgatólagosan azt látom, hogy mindenki megy ahogy tud, én meg próbálok úgy közlekedni, hogy minél kevesebb esélyt adjak másoknak, hogy elcsapjanak, de közben még haladjak is. Mást nem lehet tenni egyelőre.Az az állapot, ami Retek utcában volt, az alkalmatlan volt kerékpáros közlekedésre, most is csak a lassú/bizonytalant terelném oda a járdára.
Én a fancy kerékpáros nyom előtt is lenn mentem és őszintén kevesebb gond volt, mint a járdán, és 3x gyorsabb.Lakott területen a kijelölt főútvonalon akkor is tilos a kerékpáros forgalom, ha erre más tiltó tábla nincs.
-
quailstorm
félisten
Az gyalog és kerékpárút, akármennyire is fancy lett a festése az új járdával.
Arra van egy gumiszabály a KRESZ-ben, hogy "ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek".
Az úttestre frissen felfestett nyomok erre egyértelmű jogot is adnak most már.Egyébként lehet kötekedni napestig hogy most mennyire vagy törvényileg rákényszerítve, hogy használd a kerékpárútnak csúfolt szörnyűségeket. Nyilván annyi eszem nekem is van, hogy egy Kálvária sugárúton nem fogok a főútvonal táblával ellátott, füvezés miatt beszűkített úton menni (max este), de attól még az ottani megoldás is ocsmány és balesetveszélyes. Dugonics-tól Kálvária térig
Sajtóból meg nem tudom, hogy ezt a gumiszabályt hogy kell, és hogy szokták jogilag kezelni, de hallgatólagosan azt látom, hogy mindenki megy ahogy tud, én meg próbálok úgy közlekedni, hogy minél kevesebb esélyt adjak másoknak, hogy elcsapjanak, de közben még haladjak is. Mást nem lehet tenni egyelőre.Az az állapot, ami Retek utcában volt, az alkalmatlan volt kerékpáros közlekedésre, most is csak a lassú/bizonytalant terelném oda a járdára.
Én a fancy kerékpáros nyom előtt is lenn mentem és őszintén kevesebb gond volt, mint a járdán, és 3x gyorsabb. -
lorcsi
veterán
-
Gergello
addikt
Nem biciklisáv, tessék utánaolvasni. Ez csak segítség, hogy a biciklis tudja merre ajánlott mennie, az autós meg tudja, hogy lehet ott bringás.
Nem kell szabadon hagyni, lehet rajta parkolni (máshol).Na, mire elküldtem Quali megelőzött. Jobbról, a bicikliúton.
Biztos sok kerékpáros tisztában van vele, hogy mit jelent.
-
John_Doe
senior tag
Ez nem kerékpársáv, csak kerékpáros nyom. Lényegében arra hívja fel a figyelmet és azt "legalizálja", amit a hulladék régi járda miatt egyébként is kénytelen volt csinálni a közlekedő.
Ha jól értelmezem, ettől a forgalmi rend nem változik. Kerékpárút továbbra sincs se itt, sem az út mellett, viszont aki szeretne haladni, annak van sárga festék, hogy tudjon anyázni az autós.
Ezen a szakaszon csak a ház elé a járda felét elfoglaló csoda kanyarral ellátott izé volt.
[kép] -
fradi81
veterán
Szia, csak 3 sebességes agyváltóst vegyél. Ha nagyon magas emberke vagy ez egy picit alacsony lesz. Nekem 15 éves a Csepel Cruieserem, tökéletes,egyszer tört el a pedáltengely. Azonkívül csak a kopó cuccok lettek cserélve,gumi,fék. Egyszer ellopták, akkora mákom volt,hogy Tiszakécskén megtalálták a rendőrök.
Igen agyváltós lesz véve barátnőmnek, nekem is az van. Csak ami tetszik neki pont nincs Szegeden
-
pulutodurumo
őstag
Nem biciklisáv, tessék utánaolvasni. Ez csak segítség, hogy a biciklis tudja merre ajánlott mennie, az autós meg tudja, hogy lehet ott bringás.
Nem kell szabadon hagyni, lehet rajta parkolni (máshol).Na, mire elküldtem Quali megelőzött. Jobbról, a bicikliúton.
-
quailstorm
félisten
Ez nem kerékpársáv, csak kerékpáros nyom. Lényegében arra hívja fel a figyelmet és azt "legalizálja", amit a hulladék régi járda miatt egyébként is kénytelen volt csinálni a közlekedő.
Ha jól értelmezem, ettől a forgalmi rend nem változik. Kerékpárút továbbra sincs se itt, sem az út mellett, viszont aki szeretne haladni, annak van sárga festék, hogy tudjon anyázni az autós.
-
John_Doe
senior tag
-
vizslakutya
senior tag
Szia, csak 3 sebességes agyváltóst vegyél. Ha nagyon magas emberke vagy ez egy picit alacsony lesz. Nekem 15 éves a Csepel Cruieserem, tökéletes,egyszer tört el a pedáltengely. Azonkívül csak a kopó cuccok lettek cserélve,gumi,fék. Egyszer ellopták, akkora mákom volt,hogy Tiszakécskén megtalálták a rendőrök.
-
Krogoth
senior tag
Mai agyfasz: Retek utcán az útra felfestették a biciklisávot, amikor most lett megcsinálva a járda+bicikliút kombó...

-
fradi81
veterán
Toldi Cruisert forgalmaznak valahol szegeden? Nem találtam erről semmi infót. Netről meg lehet rendelni csak jobb lenne helyi üzletből.
-
lorcsi
veterán
ebben semmi, de én nem ezt az oldalt találtam meg
plusz szerintem az sem lenne bonyolult, h emailban leírt problémára reagáljanak..esetleg meg is oldják..mondjuk egy héten belül
környéken hondákat törik fel sorra...közvilágítás hiányával ezt elő is segítikbejelentem akkor itt is, hátha hamarabb megtalálják, mint az ügyfélszolg. saját mailjai közt
még mindig nem sikerült a közvilágítást rendbe tenniük..
-
martonx
veterán
Egy ilyen nálam is pihen a fiókban. Nálad miért lett eladó? Nekem a Quest 2 már egészen bejött. Rengeteget fejlődött a felbontás, mozgás érzékelés. Más kérdés, hogy mihelyst bemozdul a kamera, a gyomrom rögtön meg is indul felfelé

-
tlac
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
Sziasztok!
Keresek LGA 1150 ATX méretű lapot + i5 CPU-t a közelben, ne kelljen már vadidegentől rendeltem a hardveraprón !

https://hardverapro.hu/apro/keresek_lga_1150_alaplapot_i5_cpu_t/friss.html
Van egy i5-4670K procim saját hűtőjével.
(Van egy alaplapom is, de az nem működik hibátlanul, a ramok hol mennek, hol nem benne...) -
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Keresek LGA 1150 ATX méretű lapot + i5 CPU-t a közelben, ne kelljen már vadidegentől rendeltem a hardveraprón !

https://hardverapro.hu/apro/keresek_lga_1150_alaplapot_i5_cpu_t/friss.html
-
pilóta
nagyúr
Ha ráírják, akkor biztosan pótolnak. Ha nem írják rá a mennyiséget, akkor viszont szóra sem érdemes mennyiség lehet. Amúgy is a tej annyira egészségtelen, hogy egy kis plusz vitamin nem oszt, nem szoroz benne...
-
SirRasor
addikt
Van itt véletlen tejipari mérnök?
Az érdekelne, hogy tényleg visszapótolnak vitaminokat a zsírcsökkentett, olcsó tejekbe? A dobozuk szerint igen
A mértéke is érdekel..például vajon egy fél almával már megelőzöm?
-
tlac
nagyúr
Üdv!
Van egy Dell U2311H -es monitorom ami meghibásodott, alapvetően valamilyen tápellátás beli gondja van, jó volna kideríteni hátha olcsón meg lehetne csinálni, először amig nem melegedett be üzemi hőmérsékletre addig villogott /fényerő ingadozás volt, mostmár bekapcsolásra csak 1-2 mp-ig van kép aztán eltűni, majd ha ki és újra bekapcsolja az ember akkor egy idő után marad a kép.
Tudtok valami szakit, lehet h csak kontakt?szedd szét, ha látsz benne púpos kondit, akkor valószínűleg csak annyi problémája van, hogy azokat kell cserélni
ebben az esetben filléres a javítása -
mimi82
aktív tag
Üdv!
Van egy Dell U2311H -es monitorom ami meghibásodott, alapvetően valamilyen tápellátás beli gondja van, jó volna kideríteni hátha olcsón meg lehetne csinálni, először amig nem melegedett be üzemi hőmérsékletre addig villogott /fényerő ingadozás volt, mostmár bekapcsolásra csak 1-2 mp-ig van kép aztán eltűni, majd ha ki és újra bekapcsolja az ember akkor egy idő után marad a kép.
Tudtok valami szakit, lehet h csak kontakt?Szia!
Nyáron ezt a hibát csinálta a monitorom.
Bevittem a tv szervizhez.( Szeged, Kecskeméti utca szervíz ).
Mondtak egy árt is 20000Ft+áfa+munka díj. Nem érdemes meg csinálni.
Vettem egy új monitort 32000Ft-ért.
-
sarkanyolo2
őstag
Telekomnál olyan székeken ültünk, amikre 10 év garit vállalt a gyártó 150 kg teherbírás mellett. Alattam nem is volt gond, de a 40-50 kilós kislányok alatt sorra törtek.
Protip, amelyik szék Macilacinak bevált, az mindenkinek be fog! No offense
-
ShadowX
őstag
Üdv!
Tudtok valami szakit, lehet h csak kontakt?Oldfox-ot próbáltad?
-
pulutodurumo
őstag
Üdv!
Tudtok valami szakit, lehet h csak kontakt?Én TV-vel jártam hasonlóan, a háttérvilágítás belső táp áramköre adta fel. 26 ezerért csinálták meg, nem gyári alkatrésszel. Kérdés hogy a monitorban elfér-e valami más, vagy csak a gyári. Esetleg egy NYÁK-on van minden.
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Tudtok valami szakit, lehet h csak kontakt? -
veze
őstag
Az árán látszik, ha valamit kimondottan fürdőszobai használatra gyártottak.
Öcsém is tán Praktikerben vett fürdőszobabútort (tükör mellette polcos szekrényke, kalapban spot, mosdókagyló, alatta fiókos-polcos szekrény) 80-90 k körüli összegért. Fél év alatt a tükör foncsora már kezdett elválni, zöldülni, 8 évesen már gyakorlatilag nincs kifogástalan eleme.
én csináltattam a fürdőszobába asztalossal ( szegeden) mdf-ből lett készítve , a minta felsőmaróval lett belemarva kivánség szerinti formával, mintával és három komponensű , magasfényű, specko fehér festékkel ( fehér + valami adalék+edző ), bekeverés után egy órán belül fel kell szórni különben kuka) lett festve ami a mai napig is hófehér és nem sárgul
mindez 2000-ben készült, azóta is köszöni szépen semmi baja. nem ugy néz ki mint amit cserélni kelle. (csak az ajtóban cseréltem kivetőpántott mert kinyúlt)
Az ára.. hát igen, az nem volt olcsó (akkor sem)
A butorasztalos még mindig dolgozik kb három éve (a szintén 2000-ben készült ) konyhabutorhoz késziített kiegészítő darabokat, egy késöbb felszabadult falfelületre, ugyanolyan minőségben kinézetben. Aki nem tudja nem mondaná meg hogy nem együtt készültek) Az ára, igen az sem volt olcso..Ha valakit érdekel meg tudom mondani ki az, de ne számítson olcso munkára, ellenben minőségre tartósságra igen. -
macilaci78
nagyúr
Ismerős. A fiam mikor felugrik, mert van egy perce a játék közben enni/inni/WC satöbbi, és a fülhallgató zsinórja rántja vissza....hiába kértem ne így. Én is a súlyomból fakadóan óvatosan ülök le. De aki "belehuppan", "feszeleg " sokat, nagyobb erőt fejt ki egy pillanatra, és már törik is. Meg érdekes ez a teherbírás, hogy mire vonatkozik, lehet, csak a függőleges terhelésre, vagy a lábakra. Még egy dolog: fürdőszobaszekrény. Az első pár párásabb tusolás, ráfreccsenő víz után a pozdorja már kezdett is duzzadni szétmállani...azt hittem, azért ilyen helyiségbe más típusú anyagok használata az előírás..
Az árán látszik, ha valamit kimondottan fürdőszobai használatra gyártottak.
Öcsém is tán Praktikerben vett fürdőszobabútort (tükör mellette polcos szekrényke, kalapban spot, mosdókagyló, alatta fiókos-polcos szekrény) 80-90 k körüli összegért. Fél év alatt a tükör foncsora már kezdett elválni, zöldülni, 8 évesen már gyakorlatilag nincs kifogástalan eleme.
-
csoszogi
tag
Telekomnál olyan székeken ültünk, amikre 10 év garit vállalt a gyártó 150 kg teherbírás mellett. Alattam nem is volt gond, de a 40-50 kilós kislányok alatt sorra törtek.
Ismerős. A fiam mikor felugrik, mert van egy perce a játék közben enni/inni/WC satöbbi, és a fülhallgató zsinórja rántja vissza....hiába kértem ne így. Én is a súlyomból fakadóan óvatosan ülök le. De aki "belehuppan", "feszeleg " sokat, nagyobb erőt fejt ki egy pillanatra, és már törik is. Meg érdekes ez a teherbírás, hogy mire vonatkozik, lehet, csak a függőleges terhelésre, vagy a lábakra. Még egy dolog: fürdőszobaszekrény. Az első pár párásabb tusolás, ráfreccsenő víz után a pozdorja már kezdett is duzzadni szétmállani...azt hittem, azért ilyen helyiségbe más típusú anyagok használata az előírás..
-
Ted_Beneky
senior tag
Először úgy olvastam hirtelen, hogy alattad törtek a 40-50 kilós kislányok
-
macilaci78
nagyúr
Volt egy keret volt egy álom, és van egy gyerek (180/90kg). A leggyengébb láncszem a gyerek. Én nem szakemberként de megtanultam fülhallgatót szétszedni forrasztani de feladtam. Egér billentyűzet hasonló... Ez a szék bírt néhány évet és 25k az ára. Láttam én 100k s széket is széthullani, nálunk is és a munkahelyemen is hullott szét prémium termék igen sokféle. Jysk bútort meg összeragasztottam, azóta kevésbé amorf
de ruhatárolásra jó...felújítás óta kevés dolgot vásárolunk, amit lehet megjavítom.Telekomnál olyan székeken ültünk, amikre 10 év garit vállalt a gyártó 150 kg teherbírás mellett. Alattam nem is volt gond, de a 40-50 kilós kislányok alatt sorra törtek.
-
csoszogi
tag
Volt egy keret volt egy álom, és van egy gyerek (180/90kg). A leggyengébb láncszem a gyerek. Én nem szakemberként de megtanultam fülhallgatót szétszedni forrasztani de feladtam. Egér billentyűzet hasonló... Ez a szék bírt néhány évet és 25k az ára. Láttam én 100k s széket is széthullani, nálunk is és a munkahelyemen is hullott szét prémium termék igen sokféle. Jysk bútort meg összeragasztottam, azóta kevésbé amorf
de ruhatárolásra jó...felújítás óta kevés dolgot vásárolunk, amit lehet megjavítom. -
totya694
őstag
-
tisn
veterán
-
csoszogi
tag
Volt egy szék karfával kapcsolatos kérdésem. Megcsináltam magam, nem tudom meddig tart ki, ha megnyakkan majd nézek valami megoldást.
-
sarkanyolo2
őstag
-
tisn
veterán
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Innen nem akar valaki karácsonyra ajándéknak, vagy hasonlónak rendelni? Tipik amerikai márkákból édességek, pelyhek, egyéb csodák vannak.
Alapötlet a 4000 Ft-os shipping költség redukálása.
Elvileg dec. 18-ra érne Szegedre.Beléptem szétnézni, de pofán csapott a vizuális diabétesz

-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Innen nem akar valaki karácsonyra ajándéknak, vagy hasonlónak rendelni? Tipik amerikai márkákból édességek, pelyhek, egyéb csodák vannak.
Alapötlet a 4000 Ft-os shipping költség redukálása.
Elvileg dec. 18-ra érne Szegedre. -
pintyesz
senior tag
Üdv mindenki!
Adott egy Acer Aspire s7.
Akksit cseréltünk benne, egy vadi újra, ami nem töltődik 0% fél órája
Ötlet? -
tlac
nagyúr
nagyon jól működik
körbefújod ott ahol az illesztés van, adsz neki 5 percet pihenni, addig feloldja a ragaszót, aztán kézzel összenyomkodható és kinyílik, nem kell csavarhúzóval sem feszegetnivissza mivel szoktad ragasztani?
-
_Petya_
őstag
Ezt a WD-40-es megoldást nem ismertem, köszi kipróbálom majd
Én a fagyasztóba szoktam betenni pár órára utána csavarhúzó+kalapács kombóval körbe lehet bontani mint a konzervet... -
macilaci78
nagyúr
Best byte-ban vettem univerzális töltőt 3 laptoppal ezelőtt, szintén 19 V, 65 W. Valami 6-7k körül mozog most is tucatnyi hengeres dugóval.
-
tlac
nagyúr
vagy ha tudod, kicseréled benne a púpos kondikat vagy a törött kábelt
wd40-nel körbe fújva kinyitható könnyedén -
nap
addikt
Én először a
laptopszalonbanNagyáruház alatt nézném meg.
Ha nem sürgős, akkor ebay, aliexpressz, amazon, ilyesmi.
Régebben volt a mediamarktban univerzális laptoptöltő, lehet, hogy még most is lehet kapni. -
SirRasor
addikt
-
csoszogi
tag
Nincsen ott sem,anno nekem is eltört a csavarnál, kívül belül megpatkoltam alumínium lappal. Nekiadtam a szomszédnak, azóta is használja. Fúró,pár csavar,kis kézügyesség,kis idő na meg jó nagy kedv kell hozzá.
Én is erre gondoltam. A másik oldalon az ülőlapból tört ki a csavarrögzítés, azt is összegányoltam, és jó. Mivel a fiamé, most hokedlin játszik....nyilván így rövidebb ideig kényelmes neki...gonosz vagyok..
-
csoszogi
tag
A Párizsi krt-on a megyei rendőrkapitányság mellett van/volt egy székes, Antares.
Én ülőlapot, háttámlát cserélek hétvégén egy IKEA-s széken, a karfák épek. Ha megfelel, ingyen elvihető, de Budapesten van. Foxpost pici pénzért elviszi.
szia
Köszi. Azt meg tudod írni milyen szék? Ülőlapon 14cm a két csavar közti táv, a háttámlánál 8cm. Az első ülőlaps és a háttámla felső csavarja között 26 cm a távolság. Nem tudom ez mennyit segít..
és köszönöm mindenkinek utánajárok az ajánlott címeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
90100 - 90001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 800 G1 SFF, i3-4130 CPU,LGA 1150,4.Gen. félkonfig
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX7800 XT 16GB videkoártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone SE 2020 64GB Black - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4902, 100% AKKSI
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)
Ugyanis közterületen engedélyköteles a faültetés és még azt is megmondják milyet lehet ültetni...