- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
82100 - 82001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ted_Beneky
senior tag
A havi bérleti díj szerintem olcsóbb, (most konkrét számokat nem tudok mondani), mintha albérletbe mennél és ha már nem kell, eladhatod
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Mi a jó abban, ha valaki IKV-s lakásnak a bérleti jogát megveszi? A bérleti díj is sokszor több millió forint, amihez, ha még hozzá gyűjtene, akkor akár saját lakást is vetne és akkor az az övé. Nem pedig bérelnie kell az IKVtől.
-
ShadowX
őstag
Fekete Péntekezett valaki valami megérős dolgot vagy a magyar kereskedelem ismét elmismásolta az árengedményeket?
-
ShadowX
őstag
Tegnap mentem edigitalba fogkeféhez pótfejet venni, hát hamar rájöttem hogy azért sem lehetett lépni a boltban egyet sem, mert most veszik át blekkfrájdéjos vásárlásokat az emberek. Végighallgattam egy anya-fia beszélgetést, hogy egy farmerért hogy képesek a boltok elkérni 12ezer forintot és hogy ők ennyiért akkor sem veszik meg, ha a fene fenét eszik akkor sem. Erre pont előttem kerültek sorra és vették át a Galaxy S9+ készüléket...
A legolcsóbb rendelés amit ott tartózkodásom alatt vettek át az egy laptop volt 189.900 Ft értékben.

A tv-ket már az apple kiállítóasztal alá meg a demo sütők tetejére kellett pakolni, mert a raktárban nem volt hely.
Teljesen felborult az emberek értékrendje, ráadásul ehhez gyakran anyagi tájékozatlanság és felelőtlenség is társul. Szerintem a következő válság még durvábban padlóra küldi az embereket, mint az előző...

-
tisn
veterán
USA-ban jövő héten lesz.
Én, meg a haverom a legeslegelső weboldalösszeomlós BF-en vettünk droidos telót 20-20k HUF értékben, na az volt olyan, ami megérte, de az se volt 50%-os akció azért... Max 25%-os.
Mindkettő meg is szolgálta az idejét.
Aztán még két évig néztem, hogy lesz-e valami, de idén már nem is érdekel, rájöttek a boltok hamar, hogy mire lehet ezt az alkalmat is használni.Minek is adnának kedvezményt, mindenki megbolondult megint mint a 2008as válság előtt, nagyon futnak fel a személyi hitelek.
-
tisn
veterán
Én LG vagy Samsung 55"-os TV-t szerettem volna úgy 120-130 ezer körül. Ami le volt árazva, az n+1 másik helyen megvehető volt ugyanannyiért Árukeresőn. Úgyhogy végül semmit sem vettem. Media Markt az egyik tetszetősre is 6-11 nap szállítási időt írt. Szóval még várhattam volna a nagy ál akciózásra 2 hetet mire készhez kapom (készletük se volt ezek szerint, csak beárazták a semmit).
Jó lesz ez majd a jövő heti német Amazon-os Cyber Monday és pénteki emag akciózás után is. Vagy majd a két ünnep között, amikor szórják kifelé a raktár készletet és váró sor sem lesz.
---
Apropó, még mindig eladó, 25 ezerre levittem az árát:
📱 [Motorola Moto X Play]
Ha ennyiért se kell senkinek, akkor azt hiszem anyum megkapja első okostelefonnak.
Vettem egy 40-es 4k-s tvt 100k, árukeresőn se volt csak drágábban 15k-val.
-
quailstorm
félisten
USA-ban jövő héten lesz.
Én, meg a haverom a legeslegelső weboldalösszeomlós BF-en vettünk droidos telót 20-20k HUF értékben, na az volt olyan, ami megérte, de az se volt 50%-os akció azért... Max 25%-os.
Mindkettő meg is szolgálta az idejét.
Aztán még két évig néztem, hogy lesz-e valami, de idén már nem is érdekel, rájöttek a boltok hamar, hogy mire lehet ezt az alkalmat is használni. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Fekete Péntekezett valaki valami megérős dolgot vagy a magyar kereskedelem ismét elmismásolta az árengedményeket?
Ja, hogy az most volt? Nem jövő héten lesz? Nálunk szvsz szimpla atcseszes, ellentetben usaval, ahol készlet kisepresre használják, és gyakran tényleg szinte ingyen lehet kapni ezt azt.
-
SirRasor
addikt
Melyik volt jobb? Az első kettő, vagy az otthon szülés?
Nálunk a második sokkal rosszabb volt, mint az első. Nem figyeltek annyira...igaz nem is fizettünk egyikért sem

-
DarkByte
addikt
Én LG vagy Samsung 55"-os TV-t szerettem volna úgy 120-130 ezer körül. Ami le volt árazva, az n+1 másik helyen megvehető volt ugyanannyiért Árukeresőn. Úgyhogy végül semmit sem vettem. Media Markt az egyik tetszetősre is 6-11 nap szállítási időt írt. Szóval még várhattam volna a nagy ál akciózásra 2 hetet mire készhez kapom (készletük se volt ezek szerint, csak beárazták a semmit).
Jó lesz ez majd a jövő heti német Amazon-os Cyber Monday és pénteki emag akciózás után is. Vagy majd a két ünnep között, amikor szórják kifelé a raktár készletet és váró sor sem lesz.
---
Apropó, még mindig eladó, 25 ezerre levittem az árát:
📱 [Motorola Moto X Play]
Ha ennyiért se kell senkinek, akkor azt hiszem anyum megkapja első okostelefonnak.
-
fero02
nagyúr
Mi konyhai berendezésekre voltunk ráállva. Hetek óta figyeltük az árakat. Átbaszás az egész.
-
r0by
addikt
Én vettem egy ssd-t, mert pont kellett. Kb. annyit értem vele edigitalból, hogy árukereső szerinti legolcsóbb áron vehettem meg ingyenes szállítással. Végülis belefért, nem panaszkodom.
-
Ted_Beneky
senior tag
-
sarkanyolo2
őstag
Nyertem, de nem jött be, magamtól én se vennék, kicsit overpriced.

-
martonx
veterán
Sziasztok!
Nem akar valaki véletlenül egy iPad 2018 32GB Wifi only variánst megvenni? 1 hetet volt használva, azon belül kb. 4 órát.
2019.11.07-ig iStyle garanciás, fólia még rajta.Tudom tök szubjektív, meló helyen van Ipad és Samsung Tab is. Én ezerszer inkább választanám a Samsungot, mint Apple-t. Sőt, mióta megjött a teszt Galaxy Tab 3, komolyan elgondolkoztam egy hasonló beszerzésén itthonra.
-
tisn
veterán
Sziasztok!
Nem akar valaki véletlenül egy iPad 2018 32GB Wifi only variánst megvenni? 1 hetet volt használva, azon belül kb. 4 órát.
2019.11.07-ig iStyle garanciás, fólia még rajta.johet, meg itt sincs a karacsony es mar ajandekot kapok

-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
2019.11.07-ig iStyle garanciás, fólia még rajta.De szeretnék!

-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
2019.11.07-ig iStyle garanciás, fólia még rajta. -
tisn
veterán
-
martonx
veterán
nem szegedi a csaj, itt nem ismeri a dokikat
viszont tobb emberkenek van itt felesege, gyereke, szoval biztos tudnak par tippet adni
IRL ismerosoktol mar kaptam tippeket, de azok nem voltak eddig szimpik, szoval itt is probalom
annyira nem surgos (es gratulalni se kell
), csak egy doki kellene)Hát, nálunk akinél az első két gyerek született, az elment Szegedről, akihez a harmadiknál jártunk, azt csak az ellenségeimnek kívánom, a negyedik gyerek meg már inkább itthon született.
-
tisn
veterán
Ha az exed alváza rendben volt, viheted ugyanoda a mostanit is. Mondjuk azért ilyenről nem hallottam még, hogy a hím keres a tojónak nőgyógyászt...

nem szegedi a csaj, itt nem ismeri a dokikat
viszont tobb emberkenek van itt felesege, gyereke, szoval biztos tudnak par tippet adni
IRL ismerosoktol mar kaptam tippeket, de azok nem voltak eddig szimpik, szoval itt is probalom
annyira nem surgos (es gratulalni se kell
), csak egy doki kellene) -
Ted_Beneky
senior tag
Ha az exed alváza rendben volt, viheted ugyanoda a mostanit is. Mondjuk azért ilyenről nem hallottam még, hogy a hím keres a tojónak nőgyógyászt...

Lehet, hogy sürgős és megpróbálnak minden forrást.
-
macilaci78
nagyúr

Lehet, hogy távoli tyúkólból való és az orvos nem jár mellé.
-
FoxiestFox
félisten

-
tisn
veterán
Ajanljatok mar lecci nogyogyaszt, csak azt ismerem, akikhez a nember jart, es csajomat fura lenne oda hordani

50 koruli tapasztalt emberke lenne az idealis
-
LordVader80
őstag
-
macilaci78
nagyúr
-
finest
addikt
Sziasztok!
Van 4 darab bontatlan, dobozos Samsung s22e450f típusú monitorom. Mennyiért lehet mostanában ezeket eladni, illetve érdekel valakit?

Szia!
Engem érdekelne egy moncsi esetleg. -
Orionk
senior tag
A helyi önkormányzat építési osztályánál érdeklődj, milyen engedélyekre van szükség.
Milyen közművek vannak, miket kell még kiépíteni?
Milyen hátralékok, terhek, széljegyzetek vannak az ingatlanon? (Földhivatal, telekkönyv.)
Hasznos egy geodéta, aki átméri a telket, tényleg ott van, ahol lennie kell és nem-e lóg át a szomszéd, vagy a szomszédba.
Ha fúrt, ásott kút van, jó tudni, hogy használták-e, illetve a szomszédokat megkérdezni a víz minőségét, hozamát illetően.Szia,
"széljegyzet" alatt mire gondolsz?
köszi -
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Van 4 darab bontatlan, dobozos Samsung s22e450f típusú monitorom. Mennyiért lehet mostanában ezeket eladni, illetve érdekel valakit?

-
csoszogi
tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata telekvásárlásban?
Mire kell figyelni? Minek érdemes utánakérdezni? Vagy bármi hasznos infó?
köszönöm.
Én egy éve adtam el, de pár dolog ebből hasznosítható vételkor is, eladás előtt megérdeklődtük, nehogy az új tulaj berágjon, hogy nem szóltunk pár dolog miatt:
1, ki kell méretni, hogy tényleg ott van-e ahogy előttem lévők írták.
2, közmű: ha van vagy nincs mennyiért kötik be? Lehetnek meglepetések, nálunk az egyértelmű bekötés helyett csak B verzió játszott, dupla árért, ilyen olyan hivatalos okok miatt. annak elennére, hogy ugye a közmű bekötés ingyenes...
nagyon cselesek. Aztán aki megvette, neki meg egy másik, nagyobb összeget mondtak, ugyanarra a bekötési útra..
3, van-e rajta bármi: műholdas képekkel/légifotókkal dolgoznak már a földhivatalban, egy régi disznóólat/pajtát stb. nem tudsz csak úgy elbontani, ha rögzítve van a földhivatalban lévő képen, hivatalos iratokon, hogy mi van a telken, hivatalos bontási lépések kellenek (szemle, bontási terv, kivitelezés stb..) , ha meg pala is van, akkor meg veszélyes hulladék kezelés is bejátszik.
-
Ted_Beneky
senior tag
Sziasztok,
köszönöm.
Általánosságokat tudok írni neked. Csak a saját szemednek higgy mindenben, a legfrissebb telekkönyvi kivonatot te kérd ki, ha komoly a vásárlási szándékod, bemondásra ne fogadj el semmit. Természetesen ügyvéd előtt kell megkötni az adásvételit.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok,
köszönöm.
A helyi önkormányzat építési osztályánál érdeklődj, milyen engedélyekre van szükség.
Milyen közművek vannak, miket kell még kiépíteni?
Milyen hátralékok, terhek, széljegyzetek vannak az ingatlanon? (Földhivatal, telekkönyv.)
Hasznos egy geodéta, aki átméri a telket, tényleg ott van, ahol lennie kell és nem-e lóg át a szomszéd, vagy a szomszédba.
Ha fúrt, ásott kút van, jó tudni, hogy használták-e, illetve a szomszédokat megkérdezni a víz minőségét, hozamát illetően. -
fecus
őstag
Sziasztok,
köszönöm.
Gondolom építésre vásárlod...
Fekvés, a nap mozgása, szomszédok.. -
AsterixComic
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm.
-
macilaci78
nagyúr
Én a Wi-Di zechnikával próbáltam, csecse.
Miracast ugyanez, mindkettő vezeték nélküli. Szerintem ha beválik így neked, akkor bt egér, bill és spóroltál is. -
johnny82
őstag
Jól látom, hogy a telefon súlyának felét a töltőcsati tartja, beleértve azt az erőt is, amivel a kijelzőt nyomkodják?

Hali! Úgy nézem jól látod. Nem használnám különben egérként és billentyűzetként, arra van más. Csak kíváncsi vagyok milyen lehet tv-n. Jó lenne kipróbálni vásárlás előtt.
-
macilaci78
nagyúr
-
johnny82
őstag
-
4ron
senior tag
-
pulutodurumo
őstag
-
veze
őstag
Szerbiában hatalmas hadgyakorlat van,lehet,hogy azért járőröznek a helikopáterek.
migránsokat üldöztek

-
vizslakutya
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
Gyerekkoromban apám beültetett a permetező helikopterbe a pilóta mellé. A helikopter picit a kukorica felett repült annyira, hogy az első kereket a hozzáérő kalász forgatta. Bent ülve nem éreztem félelmetesnek, de a földön állva biztos összeszartam volna, ha ilyen közel száll el felettem bármi is ilyen hanggal.

Amúgy a fölött/felett hogy mértékegység, csak mert nem értem. Példádból kiindulva az összes kémény fölött szálló helikopter nem feltétlenül lesz magasabban, mint a legmagasabb kémény fölött szálló helikopter.
-
totya694
őstag
Kicsit fölötte, vagy kicsit volt félelmetes? Csak hogy hova el tudjam helyezni a dolgot.

Valami nagy NATO hadgyakorlatot tartanak mostanság az EU keleti peremén.A "fölött" is egy mértékegység a "felett" tájszólásos megfelelője amely pontos adatokkal nem szolgál tehát a kémény magasságtól egész az ionoszféráig terjedhet vagy még akár az "fölé" is.
100-200m magasságban ment 5db MI-8 "szerű" helikopter alakzatban. -
veze
őstag
-
macilaci78
nagyúr
-
Ted_Beneky
senior tag
-
totya694
őstag
5db katonai helikopter most húzott el a falum fölött kicsit félelmetes volt
-
macilaci78
nagyúr
-
kraftxld
félisten
-
Krogoth
senior tag
A legtöbb kúton 220 cm a magassági határ, Transporterrel simán beférek.
Szélesség és hossz volt a kérdéses, de ha transportered befér, akkor az enyém is be fog.
Na majd legközelebb gépi mosást kap.

-
4ron
senior tag
A Beerbox véglegesen bezárt? Szeretnék venni Primator Weizenbiert (búzasör), ott lehetett is kapni, jártam is oda sokszor ebédelni, de azt mondták véglegesen bezárt.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Műtöttek valakit itt gerincsérvvel?
Használ gerincvédőt/gerincfűzőt?
Pl Lumbamed-et. -
Ted_Beneky
senior tag
Holnap megyek a szegedi szolgáltatókhoz. Vajon melyik nap szerinti nyitva tartás lesz érvényben?
-
macilaci78
nagyúr
-
Krogoth
senior tag
Nem személyautó, így nálam a gépi nem játszik.

Köszi, az igen-t kipróbálom

-
ebegab92
senior tag
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Szegeden melyik önkiszolgáló autómosó ajánlott?

-
zsotesz81
senior tag
-
Lehiñito
senior tag
Tábor utca és a Mérey utca sarka. Szuper Elszo 57 kft. A nagy samsung feliratos üzlet az. Vagy a médiába az árkádban tudod leadni a linked alapján.
-
zsotesz81
senior tag
-
ShadowX
őstag
Milyen telefon? Nekem a Huawei-t pl. a postán kellett leadni. A HTC-t meg meg a samsung márkaszervízbe az okmányiroda mögött.
-
zsotesz81
senior tag
-
SirRasor
addikt
Veddmegveddmegveddmeg! Van egy jelentkező, de postáznom kéne és az macera
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
5k-ért odaadom
-
csoszogi
tag
Közös képviselőtől elkérni az SZMSZ-t, házirendet, megnézni, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni, azon kívül pedig rendőrt hívni. A kibaszás társasjáték.

A kibaszás társasjáték.
: és a jó benne, hogy random kerülhetsz a fa**sz másik oldalára, és soha nem ér véget..... 
Én inkább más társasjáték után néznék...
-
macilaci78
nagyúr
Köszi mindenkinek a válaszokat és tippeket.
Itt nem a ténnyel volt leginkább problémám(mármint teljesen megértem hogy felújítanak, mi is csináltuk), hanem leginkább a hozzáállással amit a tulajdonos képviselt. Nincsenek melósok amúgy (csak nagyon specifikus munkáknál), általában mindent maguknak csinálnak, innen a kiszámíthatatlansági tényező. Akkor jöttek mikor volt idejük, sokszor 13:00-kor (hétvégén is) kezdték el a fúrást, amikor már azt gondoltuk, hogy nem jönnek és lefektettük a gyereket. Egyik ilyen alkalommal történt az említett beszélgetés is. Mindegy amúgy, megoldottuk a helyzetet, már csak abban tudok bízni hogy hamarosan befejeződik a munka...
Közös képviselőtől elkérni az SZMSZ-t, házirendet, megnézni, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni, azon kívül pedig rendőrt hívni. A kibaszás társasjáték.

-
Pho3bus
tag
Én is társasházban lakom, 5 éve, téglaépítésű, 50-60 éves épület. Minden évben 1-3 lakást újítottak fel, 3 éve mi is felújítottunk.
Közös képviselőtől megkérdeztem, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni: H-P: 8-19, Szo: 8-13, kivéve munkaszüneti és ünnepnapokon.
A felújítás: új villanyóra és ami mögötte van, bevésve a falva, fürdő, WC tégláig le, új beltéri nyílászárók, festés. A 6 hétre becsült munka 8 hét alatt ment le teljesen.Kiírtuk, hogy mikor kezdünk, kb mikor végzünk, a zaj kb meddig tart és ennyi. A csapatnak megmondtam, hogy a lakókkal tisztelettel beszéljenek, ha valami észrevételt tesznek, kérdezzék meg, melyik lakás és nekem szóljanak, illetve az én számomat meg lehet adni. A felső szomszéd 3 gyerekes család, az asszony akkor még otthon volt a picivel, a férj mentős (hol éjszakás, hol nappalos). Az asszony párszol szólt, én meg mondtam, hogy majd igyekszünk lábujjhegyen vésni a falat... Utána már csak lejött kérni, hogy déltől kettőig ha lehet, ne véssünk, illetve hogy mondjuk meg, az épület melyik oldalán vésünk, mert akkor a másik oldalon próbálja altatni a gyereket. Volt mit csinálni, amíg a pici aludt, addig vakoltak, csempéztek a fiúk.
Ja, szombaton nem volt semmilyen zajos munka, 5-re általában befejezték a munkát, és a lépcsőházat, liftet kitakarították maguk után minden nap, ha kellett.
Szerintem a lakástulajdonossal beszélj, mert ő dirigál a brigádnak. Esetleg ha gondolod, ajánlj fel egy-egy doboz védőitalt minden napra, amikor a gyerek és ti tudtok pihenni.Köszi mindenkinek a válaszokat és tippeket.
Itt nem a ténnyel volt leginkább problémám(mármint teljesen megértem hogy felújítanak, mi is csináltuk), hanem leginkább a hozzáállással amit a tulajdonos képviselt. Nincsenek melósok amúgy (csak nagyon specifikus munkáknál), általában mindent maguknak csinálnak, innen a kiszámíthatatlansági tényező. Akkor jöttek mikor volt idejük, sokszor 13:00-kor (hétvégén is) kezdték el a fúrást, amikor már azt gondoltuk, hogy nem jönnek és lefektettük a gyereket. Egyik ilyen alkalommal történt az említett beszélgetés is. Mindegy amúgy, megoldottuk a helyzetet, már csak abban tudok bízni hogy hamarosan befejeződik a munka...
-
nap
addikt
Wow!
Tipikusan az a cucc, amit ha megveszek, hogy jó lesz majd valamire, akkor soha nem lesz szükségem rá, de ha meg nem veszem meg, akkor holnap nagyon kellene.
De most tényleg nem látom, hogy hol tudnám használni. Sebaj, majd holnap elmondom. -
ebegab92
senior tag
Nekem a v2.0 van, viszont a DIGI gigabitesítése után cserélni kellett. Sajnos a szabvány már kevés volt, hogy kiszolgálja a sávszélt. Zyxel Armor Z1 lett helyette, ami összességében hozta azt, amit elvártam tőle.
Egyedül azt sajnálom, hogy nincs még rá OpenWrt. -
martonx
veterán
Ó jó kis router ez, nekem is pihen egy ugyanilyen OpenWrt-sített a fiókomban mióta TP-Link Archer C9-re cseréltem. Valahogy ezek a szolgáltató által adott routerek nálam mindig szarakodtak (vagy a lakás túl nagy, vagy mi vagyunk rá túl sokan, túl sok eszközzel?
). -
pintyesz
senior tag
VGA driver hibájának tűnik. Vélhetően szoftveres.
Első körben a böngészőben kapcsold ki a hardveres gyorsítást, lépj ki belőle, majd vissza, hogy úgy is jelentkezik-e.
Ha igen, másik VGA driver, ha azzal is, akkor lehet gyanakodni valami nasty hardverhibára.Ja és chrom alatt nincs ez.
-
Rimuru
veterán
+@tisn: Köszi!
+1 rokusi tesco, es egy javaslat, este 6-7 utan menj (nyitvatartas) akkor mar nem szoktak olyan sokat lenni.
-
Ted_Beneky
senior tag
-
csoszogi
tag
Sziasztok! A lakcímváltozás adminisztrálását most helyileg hol kell intézni Szegeden?
Kormányablak, legalábbis nekem ott állítottak ki új lakcímkártyát pár éve adatváltozás miatt. Én a Rókusi Tescoban csináltattam.
-
tisn
veterán
Sziasztok! A lakcímváltozás adminisztrálását most helyileg hol kell intézni Szegeden?
megyehaza
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Van itt vki Mórahalom Újváros részből?
-
Ted_Beneky
senior tag
-
FoxiestFox
félisten
VGA driver hibájának tűnik. Vélhetően szoftveres.
Első körben a böngészőben kapcsold ki a hardveres gyorsítást, lépj ki belőle, majd vissza, hogy úgy is jelentkezik-e.
Ha igen, másik VGA driver, ha azzal is, akkor lehet gyanakodni valami nasty hardverhibára. -
4ron
senior tag
Vegyétek, vigyétek
Nem az enyém a gép, barátnőm tesója árulja. Ha komoly a szándék, ki lehet személyesen próbálni itt Szegeden nálam.
MSI GP61 Leopard Pro - Core i7 - 8GB DDR3 - GTX950M 2GB -
pintyesz
senior tag
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Nos először az elsőre: ez egy kerámiacsőrendszer, ami 150-170°C -ra melegíti a benne áramló levegőt. Oké, akkor nézzük a hőlégsterilizátort: [link]
idézet: " 1.5 to 2 hours at 160 °C"
tanulság: kevés ideig van ott a levegő, hogy ki tudja fejteni a hatását. Kísérlet: kapcsold be a sütőt 200-250°C-ra. Dugd be a kezed. Meddig bírod? Még csak a szőr se perzselődik meg egy ideig.
Ha mindenáron légtisztítót akarsz, szerintem ha valami szűrőset veszel, ami össze is gyűjti a szálló port az a legjobb, a kerámiás pont nem gyűjti össze, nem égeti el csak kicsit megpörköli a port
. Van ami párásít is.
Lásd Edigital honlp.Xm3/óra és akkor látod, hogy X óra alatt átforgatja a szoba levegőjét.
Gyerkőcökre: saját tapasztalat, szerintem teljesen random ki hozza haza (tömegközlekedés, szupermarket: sok ember kicsi helyen), ki mit kap el, és hogy jelentkezik, kicsi nátha, köhögés, vagy láz. Nekem például legtöbbször elmegy a hangom.... Nem csak a levegő, hanem a közös tér, eszközök, bútorok, játékok távirányító, minden lehet a forrás, mindent nem tudsz fertőtleníteni, és nem is biztos, hogy jó, ha egy steril környezetben nő fel a gyerek.
A gyerkőcöket meg csak akkor nem viszik a bölcsi/ovi/isi-be, mikor már igen nagy a baj. Ha kicsit köhög vagy folyik az orra, egy PAnadol reggel és bírja a napot
közben meg fertőz 
HF vírust néha elkapom, néha nem.Ott a pont, akkor kuka az egész baciölős ötlet. Ezért szeretek ilyeneket bedobálni a közösbe
Akkor csak egy szimpla légtisztítót keresek, aminek mosható az előszűrője és kész.Más: a kartonos is jól sikerült

-1 venti. Most 38 C˘ körül van, de ha nyúzom se megy 65 C° fölé. A házventi ~400 RPM-el húzza ki a levegőt a másik végén, de alaplapi irányítással folyamatosan erősödik a terhelés függvényében. Szép csendes így minden.
-
DarkByte
addikt
Nekem nincs is bajom a Kínából rendeléssel, rendszeresen veszek onnan vackokat. Csak ez nekem most hétfőn kellene, nem mikulásra mire meghozza a posta.
-
csoszogi
tag
Van légsterilizáló, ami elég jónak tűnik. Se mozgó alkatrész, se filter se semmi. Igaz a port nem szűri, de a bacikat kinyírja. Nem is ilyet kerestem...viszont most megint megy a körbefertőzés: 4 éves kislány+7 hónapos kisbaba. Lehet egy ilyen baci/vírusiölő nem hülyeség, mert úgyis sokmindent haza fognak hozni oviból, iskolából

Nos először az elsőre: ez egy kerámiacsőrendszer, ami 150-170°C -ra melegíti a benne áramló levegőt. Oké, akkor nézzük a hőlégsterilizátort: [link]
idézet: " 1.5 to 2 hours at 160 °C"
tanulság: kevés ideig van ott a levegő, hogy ki tudja fejteni a hatását. Kísérlet: kapcsold be a sütőt 200-250°C-ra. Dugd be a kezed. Meddig bírod? Még csak a szőr se perzselődik meg egy ideig.
Ha mindenáron légtisztítót akarsz, szerintem ha valami szűrőset veszel, ami össze is gyűjti a szálló port az a legjobb, a kerámiás pont nem gyűjti össze, nem égeti el csak kicsit megpörköli a port
. Van ami párásít is.
Lásd Edigital honlp.Xm3/óra és akkor látod, hogy X óra alatt átforgatja a szoba levegőjét.
Gyerkőcökre: saját tapasztalat, szerintem teljesen random ki hozza haza (tömegközlekedés, szupermarket: sok ember kicsi helyen), ki mit kap el, és hogy jelentkezik, kicsi nátha, köhögés, vagy láz. Nekem például legtöbbször elmegy a hangom.... Nem csak a levegő, hanem a közös tér, eszközök, bútorok, játékok távirányító, minden lehet a forrás, mindent nem tudsz fertőtleníteni, és nem is biztos, hogy jó, ha egy steril környezetben nő fel a gyerek.
A gyerkőcöket meg csak akkor nem viszik a bölcsi/ovi/isi-be, mikor már igen nagy a baj. Ha kicsit köhög vagy folyik az orra, egy PAnadol reggel és bírja a napot
közben meg fertőz 
HF vírust néha elkapom, néha nem. -
DarkByte
addikt
Csak a régebben említett kínai utazó adapterhez. Szétszedtem, ha már szóba került.
Tényleg kuka.
- Nincs bekötve a védőföld.
- A két másik pólus is csak az összepattintott műanyagház összetartó erejét felhasználva, két lemez összeérintésével továbbítódik.
Ez nem 10 hanem 1 ampert sem tud biztonságban továbbítani!Megyek beteszem az ebay topikba is.
Találtam a Szatellitben elfogadható árút egyébként: [link] Holnap elvileg itt lesz a ketyere, majd meglesem.
-
quailstorm
félisten
Csak a régebben említett kínai utazó adapterhez. Szétszedtem, ha már szóba került.
Tényleg kuka.
- A két másik pólus is csak az összepattintott műanyagház összetartó erejét felhasználva, két lemez összeérintésével továbbítódik.
Ez nem 10 hanem 1 ampert sem tud biztonságban továbbítani!Megyek beteszem az ebay topikba is.
Tudnak róla az eBay topicban szerintem, volt már róla szó.
nekem is ez a fekete szutyok van, ez is életveszélyes de ez legalább nem hazudik magáról...
csak ideiglenes megoldásnak nem ajánlom, nekem szintetizátor táp ment róla amíg nem szereztem másikatHa mégis muszáj ilyet, akkor kapcsolós elosztó, és csak összeszerelés után ráadni az áramot.
-
fecus
őstag
Tényleg kuka.
-
Rickeffe
aktív tag
Alapból úgy jöttek ide, hogy senkinek nem szóltak, illetve azután sem jöttek megkérdezni, hogy zavar-e hogy Ők vasárnap fúrnak. A történet, ahol elküldték feleségemet pedig úgy zajlott, hogy fektettük a gyereket, normális hangon feleségem megkérdezte, hogy lehet-e esetleg tudni meddig tart a fúrás mert altatnánk a gyereket, és erre érkezett a "menj a picsába, meg kölözz tanyára". Részemről itt egyértelműen látszott már, hogy kompromisszumot nem lehet egy olyan emberrel kötni, aki egy normál hangvételű kérdésre, agresszíven és személyskedve válaszol.
Bár későn láttam, hogy más is ajánlotta.
(Házirend.) -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok,
Kicsit megosztó poszt következik, de kiváncsi lennék mindkét oldal véleményére.
Történet a következő:
Egy 5 emeletes panelházban lakunk a 3. emeleten. Történt hogy olyan 5 hete elkezdték felújjítani a felettünk lévő lakást. A felújjítás részeként kb betonig levéstek a falról mindent, nyilván ez nem kis hanggal járt. Nekünk erről nyilván nem szóltak előtte, pedig egy 14 hónapos gyerkőc is lakik velünk. Amit tettek, hogy kiírták hogy bocsi a zavarásért, de felújjítunk. Ahogy említettem 5 hete tart, és a leg***abb az egészben, hogy random jönnek, mivel nyilvánvalóan nem írták ki hogy mettől meddig dolgoznak, így van hogy 7-kor fúrásra ébredtünk, illetve volt olyan is, hogy a gyereket miután leraktuk délutáni alvásra, 10 perc után kezdtek fúrni. Most pl egész ünnepek alatt fúrtak/vágtakl/véstek. Próbáltunk velük többször is beszélni, de a feleségemet elküldték szó szerint a picsába, illetve közölték velünk, hogy ha nem tetszik, akkor költözzünk tanyára. A probléma ott kezdődik, hogy mivel a gyerek nem nagyon pihen egész nap, így mi sem, illetve eljutottunk arra a szintre, hogy ha a gyerek meghall bármilyen fúrást, akkor sírva berohan a sarokba és elkezdi verni a fejét a falba. Nyilván nem szeretnénk mi sem, hogy komolyabb kárt szenvedjen, de elvinni mi sem tudjuk állandóan valahová.
Lehet ez esetben tenni valamit? Találkozott már valaki hasonlóval? Rendőrséget hívtuk, de nyilván Ők azt mondták hogy csak akkor tudnak tenni valamit, ha akkor szólunk nekik, amikor tiltitt időszakban csinálják, viszont a hozzállásukból következtetve, a rendőrség valszeg csak olaj lenne a tűzre.
Én is társasházban lakom, 5 éve, téglaépítésű, 50-60 éves épület. Minden évben 1-3 lakást újítottak fel, 3 éve mi is felújítottunk.
Közös képviselőtől megkérdeztem, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni: H-P: 8-19, Szo: 8-13, kivéve munkaszüneti és ünnepnapokon.
A felújítás: új villanyóra és ami mögötte van, bevésve a falva, fürdő, WC tégláig le, új beltéri nyílászárók, festés. A 6 hétre becsült munka 8 hét alatt ment le teljesen.Kiírtuk, hogy mikor kezdünk, kb mikor végzünk, a zaj kb meddig tart és ennyi. A csapatnak megmondtam, hogy a lakókkal tisztelettel beszéljenek, ha valami észrevételt tesznek, kérdezzék meg, melyik lakás és nekem szóljanak, illetve az én számomat meg lehet adni. A felső szomszéd 3 gyerekes család, az asszony akkor még otthon volt a picivel, a férj mentős (hol éjszakás, hol nappalos). Az asszony párszol szólt, én meg mondtam, hogy majd igyekszünk lábujjhegyen vésni a falat... Utána már csak lejött kérni, hogy déltől kettőig ha lehet, ne véssünk, illetve hogy mondjuk meg, az épület melyik oldalán vésünk, mert akkor a másik oldalon próbálja altatni a gyereket. Volt mit csinálni, amíg a pici aludt, addig vakoltak, csempéztek a fiúk.
Ja, szombaton nem volt semmilyen zajos munka, 5-re általában befejezték a munkát, és a lépcsőházat, liftet kitakarították maguk után minden nap, ha kellett.
Szerintem a lakástulajdonossal beszélj, mert ő dirigál a brigádnak. Esetleg ha gondolod, ajánlj fel egy-egy doboz védőitalt minden napra, amikor a gyerek és ti tudtok pihenni. -
kraftxld
félisten
Van légsterilizáló, ami elég jónak tűnik. Se mozgó alkatrész, se filter se semmi. Igaz a port nem szűri, de a bacikat kinyírja. Nem is ilyet kerestem...viszont most megint megy a körbefertőzés: 4 éves kislány+7 hónapos kisbaba. Lehet egy ilyen baci/vírusiölő nem hülyeség, mert úgyis sokmindent haza fognak hozni oviból, iskolából

A wifi spray mellé jó lesz

Amúgy Szeged levegője ilyen, rettentően poros. 2016-ban amikor huzamosabb ideig visszaköltöztünk akkor vettem csak észre én is. Korábban amikor Mo-on laktunk fel se tűnt. -
SirRasor
addikt
Ha már ózon: ez termelődik a fénymásolókban, lézernyomtatókban is (rosszul szellőző fénymásolószalonok sajátos illatát ez okozza) , meg ha mondjuk szikráztatod a gáztűzhelyt, vagy az öngyújtót, gyújtás nélkül meg is lehet szagolni, jellegzetes fémes illata van, amit a keletkező ózon okoz.
Igen ahol UV lámpa van, ott a strilizálás alapja többek között a sugárzás hatására keletkező ózon is lásd: [link]. Plusz az ózon Wikipédia oldala.
Viszont mivel nagyon reakcióképes, ezért a légtisztítóból kiérkező levegő már nagyon kis mennyiségben tartalmazhat ózont. Víztisztítókban, medence tisztító rendszerben is van UV lámpa, pont e célból.

-
SirRasor
addikt
Abban az időszakban tűnt el a házirend, amikor elkezdték. Próbáltam azóta kérni a kk-tól, elvileg hétfőn lesz. Amikor annó mi végeztünk felújjítást a közvetlen szomszédságba becsöngettünk, hogy kiderítsük kit és mikor zavarunk, így próbáltuk igazítani. Alapból nyilván nem ment mindig, de legalább gesztusnak jó volt, így kicsit enyhűl a felgyülemlő feszültség.
Van gyerekük, neki újjítják fel a lakást, hogy beköltözzön.
A legnagyobb problémám a kiírással, hogy annyit írtak csak hogy bocsi, se időpont, se semmi. Jönnek mikor ráérnek, és ezzel azért igen nehéz bármit is tervezni.
+1 a házirendnek, semmi mást se tudsz tenni.
Abban meg tuti normális időpont van megadva, azaz 8 előtt, 20 után nincs zajongás. Arra már tudsz hivatkozni, intézkedni. KK-tól azért kérdezd meg, hogy először ő intéz-e valamit ezzel, vagy kapásból rendőrség...de legeslegelőször a felújítást végzőknek kell adni egy példányt belőle, vagy a tulajnak, ha elkapod. Ha az nem hat, akkor lehet feljebb menni.. -
Pho3bus
tag
hogy kellene szólni, minden lakásba becsöngetni? kiírták, ez a szokás, ezáltal szóltak mindenkinek.
Én úgy kezdtem, hogy felhívtam a közös képviselőt, hogy mikor lehet dolgozni, és ahhoz tartottam magam.sajnos ez ilyen, zaj nélkül nem megy. ha abbahagyják akkor sose lesz kész.
hogy a gyerekfektetést nem értik meg az parasztság, (ha van gyerekük akkor megértik)
Abban az időszakban tűnt el a házirend, amikor elkezdték. Próbáltam azóta kérni a kk-tól, elvileg hétfőn lesz. Amikor annó mi végeztünk felújjítást a közvetlen szomszédságba becsöngettünk, hogy kiderítsük kit és mikor zavarunk, így próbáltuk igazítani. Alapból nyilván nem ment mindig, de legalább gesztusnak jó volt, így kicsit enyhűl a felgyülemlő feszültség.
Van gyerekük, neki újjítják fel a lakást, hogy beköltözzön.
A legnagyobb problémám a kiírással, hogy annyit írtak csak hogy bocsi, se időpont, se semmi. Jönnek mikor ráérnek, és ezzel azért igen nehéz bármit is tervezni.
-
csoszogi
tag
Alapból úgy jöttek ide, hogy senkinek nem szóltak, illetve azután sem jöttek megkérdezni, hogy zavar-e hogy Ők vasárnap fúrnak. A történet, ahol elküldték feleségemet pedig úgy zajlott, hogy fektettük a gyereket, normális hangon feleségem megkérdezte, hogy lehet-e esetleg tudni meddig tart a fúrás mert altatnánk a gyereket, és erre érkezett a "menj a picsába, meg kölözz tanyára". Részemről itt egyértelműen látszott már, hogy kompromisszumot nem lehet egy olyan emberrel kötni, aki egy normál hangvételű kérdésre, agresszíven és személyskedve válaszol.
En tizesben lakom, volt ido mikor szinte minden hetvegen furtak faragtak. Mi is felujitottunk. Szolni kell-e nem tudom, mi kiraktuk, de nyilvan nem lehet mindent percre megtervezni. A szakik mondtak, ha szoltak nekik ok abbahagytak. De kaptunk mi is szoveges uzenetet a liftben, ennek ellenere ami nem nyomdakepes.
Masreszt nezz szet a kornyezetedben: boltban, utakon, tomegkozlekedesen, munkahelyen. Kurva sok taho, feszult, ideges ember van, es van aki nem az.
Lehet a szakinak a toke tele van, hogy labujjhegyen kellene furnia, mert minden tarsashazban van egy-ket-tiz gyerkoc, meg aki ejszakas, beteg stb... a beton meg viszi a hangot. Es ha egesz heten ezt hallgatod, hogy nem lehetne-e kesobb, meg maskor... Biztos te is voltal mar ugy, hogy valaki felbaszott, es te a kovetkezo usert egeszben lenyelted, az meg pislogott..
Ket gyerkoccel ateltunk mar hasonlot, jobb a bekesseg elve alapjan mi leleptunk delutanonkent, babakocsiban elaludtak elobb utobb. A kisebbik mikor szuletett, akkor szigeteltek a melletunk levo hazat. O meg a mai napig osszerezzen (10 eves) a falfuro hangjatol. Na ott aztan hiaba szoltal volna.
A fuvet a toltes oldalaban, a haz korul, az onkormanyzat, nyaranta rendre 6:10-6:30 kozott kezdi el nyirni..
Azzal se lehet semmit tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
82100 - 82001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus 128GB kék
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ASUS Vivobook 16 M1605YA Ryzen 5 / 16GB RAM / WUXGA kijelző Kiváló ár-érték arány!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Akció! Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Air 4th Gen. 256GB Wifi + Cellular tablet extrával garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

), csak egy doki kellene)

Miracast ugyanez, mindkettő vezeték nélküli. Szerintem ha beválik így neked, akkor bt egér, bill és spóroltál is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)