Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
86100 - 86001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 87901 87900 - 87801 87800 - 87701 87700 - 87601 87600 - 87501 87500 - 87401 87400 - 87301 87300 - 87201 87200 - 87101 87100 - 87001 87000 - 86901 86900 - 86801 86800 - 86701 86700 - 86601 86600 - 86501 86500 - 86401 86400 - 86301 86300 - 86201 86200 - 86101 86100 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
az sósav lesz...a kénsav(tömény) erős vízelvonószer, a cukorból is aktív szenet csinál....másrészt a kénsav hatására a csontból keletkező, már ha keletkezik, CaSo4 pedig a gipsz, ami nem igazán oldékony vízben, míg a sósav hatására keletkező CaCl2 pedig kiválóan oldódik... (én sem vagyok maffiózó)
lehetséges hogy igazad van

(nem vegyész) :-) -
Frenky89
addikt
Van-e esetleg valakinek eladó Intel Socket 775 Q8xxx/Q9xxx procija, vagy a magasabbik (réz magos) alu Intel gyári hűtője szintén S775-re?
-
ervinke2
csendes tag
-
sarkanyolo2
őstag
-
martonx
veterán
-
ervinke2
csendes tag
Sziasztok!
Szegeden DVD +R DL lemezt hol kapok nagy valószínűséggel?
Köszi
-
csoszogi
tag
-
sarkanyolo2
őstag
50 hsz-en belül zavaró szomszédok és sósav, ami oldja a csontokat. Aha.
-
csoszogi
tag
az sósav lesz...a kénsav(tömény) erős vízelvonószer, a cukorból is aktív szenet csinál....másrészt a kénsav hatására a csontból keletkező, már ha keletkezik, CaSo4 pedig a gipsz, ami nem igazán oldékony vízben, míg a sósav hatására keletkező CaCl2 pedig kiválóan oldódik... (én sem vagyok maffiózó)
-
sarkanyolo2
őstag
Boldog új évet mindenkinek!
-
veze
őstag
Nos te valamit nagyon keversz. Biztos hogy nem a szénsav okozza, hanem max. a foszforsav, ahogy tisn is megírta. Habár arról is úgy tartják, hogy csak bizonyos egyének érzékenyebbek rá, akinek valami gebasz van a hormonrendszerében (a Ca ki és beépülés a csontokba egy statikus folyamat)
A fogak, mivel tényleg érintkeznek a szénsavval, valóban ki vannak téve korróziónak, de az alamasav, citromsav bármi "savanyú" étel hasonló hatású. A mészkövet(csont) valóban bontja a szénsavas víz, lásd cseppkőképződés. Viszont a szervezetben ha sok szódavizet iszol, nem fog egy idő után szódavíz folyni ereidben...

Ha már orvosok: a laporoszkópiás műtéteknél is co2-t használnak, pont amiatt, hogy a szervezetből könnyen tud távozni, nem okoz buborékokat, mint a nitrogén, mert képes oldódni a szöveti nedvben stb.. Lásd: [link]
Kémia: erősebb sav versus gyengébb sav. Most nem részletezem, de a gyomorsav az egyik legerősebb sav, és biza a szénsavas vízből a co2-t távozásra bírja. Végül is ezen az elven működnek a savkötők, illetve a szódabikarbóna is. Megeszed aztán jön a büfi (co2)..
és a megkönnyebbülés.Ha már savak: mindenkinek ajánlom, hogy hányás után igyon, vagy a gyermekével itasson cukros kolát. A foszforsav helyreállítja a sav/bázis egyensúlyt (hányással nagyon sok H+, illetve Cl- ion távozik!!) , a cukor pedig a gyors energiafelhasználás miatt jó.
a kénsav , na az az oldja a csontokból a kalciumot, főleg ha egy műanyaghordoba zárva fürdőzünk benne
( nem maffiózó ) -
csoszogi
tag
Nos te valamit nagyon keversz. Biztos hogy nem a szénsav okozza, hanem max. a foszforsav, ahogy tisn is megírta. Habár arról is úgy tartják, hogy csak bizonyos egyének érzékenyebbek rá, akinek valami gebasz van a hormonrendszerében (a Ca ki és beépülés a csontokba egy statikus folyamat)
A fogak, mivel tényleg érintkeznek a szénsavval, valóban ki vannak téve korróziónak, de az alamasav, citromsav bármi "savanyú" étel hasonló hatású. A mészkövet(csont) valóban bontja a szénsavas víz, lásd cseppkőképződés. Viszont a szervezetben ha sok szódavizet iszol, nem fog egy idő után szódavíz folyni ereidben...

Ha már orvosok: a laporoszkópiás műtéteknél is co2-t használnak, pont amiatt, hogy a szervezetből könnyen tud távozni, nem okoz buborékokat, mint a nitrogén, mert képes oldódni a szöveti nedvben stb.. Lásd: [link]
Kémia: erősebb sav versus gyengébb sav. Most nem részletezem, de a gyomorsav az egyik legerősebb sav, és biza a szénsavas vízből a co2-t távozásra bírja. Végül is ezen az elven működnek a savkötők, illetve a szódabikarbóna is. Megeszed aztán jön a büfi (co2)..
és a megkönnyebbülés.Ha már savak: mindenkinek ajánlom, hogy hányás után igyon, vagy a gyermekével itasson cukros kolát. A foszforsav helyreállítja a sav/bázis egyensúlyt (hányással nagyon sok H+, illetve Cl- ion távozik!!) , a cukor pedig a gyors energiafelhasználás miatt jó.
-
pulutodurumo
őstag
Komolyan nem értem. Hogyan jut el a szódában lévő szénsav a csontjaidhoz? Megiszod, a gyomorban egyből vízre, és széndioxidra bomlik. Ha marad is belőle minimális mennyiség, az sem kezd csak úgy, magától a szervezetben vándorolni.
A kólában lévő foszforsav az, ami valamennyire gátolja a kalcium felszívódását. És nem "kioldja" a csontból, mert az kábé lehetetlen.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Szegeden hol tudok venni székszoknyát?
-
SirRasor
addikt
A szódában lévő szénsav lóf@5z a gyomorsavadhoz képest. És nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem a csontjaimmal iszom. Hogy kerül a szénsav az csontjaidhoz? Mert a vérárammal biztos nem.
Úristen, nem szó szerint mártogatva a csontot a szénsavba!
Ha nem vagy otthon egy témában, akkor inkább ne szólj hozzá, mert ilyen butaság születik. Kérdezz meg egy orvost, ha nem hiszed
tisn nope, ez az összes szénsavas italra vonatkozik. -
tisn
veterán
A szénsav kivonja a csontokból a kálciumot, úgyhogy ne nagyon erőltesd nagyobb mennyiségben. Alkalmanként meg elég megvenni a boltban. IMHO.
Más: láttátok a mai naplementét? Megnéztem távcsővel, amikor már vörösen izzott az ég alján és..WTF?!? Darabos volt az oldala, de totál szabálytalan. Mintha az AntiAliasing ki lett volna rajta kapcsolva
Valaki tudja mitől lehet ez a jelenség?az a foszforsav (kola)
-
csoszogi
tag
Szeretnék venni egy szódagépet, valakinek van ilyenben jartassága, tapasztalata? Nem akarok belenyúlni olyanba, hogy gagyi a gép és tönkremegy pár hónapon belül, vagy olyanba, mint a lézernyomtatók hogy olcsó a gép, de a patront meg aranyáron mérik.
Azt sem tudom megéri -e egyáltalán, vagy jobban jár az ember, ha vesz eleve szifonost és azt cserélgeti?
hali
Sodastream van, a legolcsóbb típus (sima fehér . Hozzá a spéci palackok drágák, de csak egyszer veszed meg. A patron csere 2690Ft a Tescoban, de több helyen is van kb hasonló árért. Nekünk egy hónapra elég egy 80L es patron. 2018.05 óta van meg a gép. Ez az: [link]
Ha dúsabbat szereted, akkor célszerű előtte lehűteni a vizet, akkor több co2 tud beleoldódni. Van olyan is, ahol a co2 szintet lehet állítani, de az drágább. A Youtubon vannak videók a patron utántöltéséről is, én inkább megveszem... mert enyhén szólva is túlárazott a patron csere...
Szifonos: ott azt hiszem 100 forint most egy eldobható patron.
Amin el lehet gondolkodni, az a rekeszes kész szódavíz, van ahol házhoz is szállítják 1.0-1.5-2.0-as kiszerelésben. Vagy ha van hozzád közel bolt, kisbolt ott is meg tudod rendelni vagy venni. Szüleimnél így van otthon szóda. Az ár változó. Az se rossz, kicsit matekozni kell mi éri meg neked jobban. Nálunk nem igazán tudtam hol tárolni, nem igazán fért a hűtőbe, mindig kerülgettük (panel) ezért tértem rá a Sodastreamre.
-
Cyrin
addikt
A szénsav kivonja a csontokból a kálciumot, úgyhogy ne nagyon erőltesd nagyobb mennyiségben. Alkalmanként meg elég megvenni a boltban. IMHO.
Más: láttátok a mai naplementét? Megnéztem távcsővel, amikor már vörösen izzott az ég alján és..WTF?!? Darabos volt az oldala, de totál szabálytalan. Mintha az AntiAliasing ki lett volna rajta kapcsolva
Valaki tudja mitől lehet ez a jelenség?hiba a mátrixban...
-
martonx
veterán
Mondjuk mi is csak nap közben vagyunk zajosak, este mindegyik gyerek alszik. Előző lakásban jártunk úgy, hogy zajos jogász hallgatók költöztek alánk albérletbe, akik hitték, hogy joguk van hajnal kettőkor is úgy üvöltetni a zenét, hogy még a rendőrség csengetését, szirénázását, üvöltözését, dörömbölését se hallották meg. Aztán amikor rájuk törték az ajtót, és ehhez zsinórban három hajnalban előtte a főbérlőt is gondosan odahívtuk, harmadszorra a főbérlő kisbusszal érkezett, és azonnal bepakolta mindhárom faszt a cuccaikkal együtt, és elszállította valamelyiknek a szüleihez.
-
pulutodurumo
őstag
Valaki tudja mitől lehet ez a jelenség?A szódában lévő szénsav lóf@5z a gyomorsavadhoz képest. És nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem a csontjaimmal iszom. Hogy kerül a szénsav az csontjaidhoz? Mert a vérárammal biztos nem.
-
SirRasor
addikt
Szeretnék venni egy szódagépet, valakinek van ilyenben jartassága, tapasztalata? Nem akarok belenyúlni olyanba, hogy gagyi a gép és tönkremegy pár hónapon belül, vagy olyanba, mint a lézernyomtatók hogy olcsó a gép, de a patront meg aranyáron mérik.
Azt sem tudom megéri -e egyáltalán, vagy jobban jár az ember, ha vesz eleve szifonost és azt cserélgeti?
Valaki tudja mitől lehet ez a jelenség? -
ShadowX
őstag
-
ShadowX
őstag
Miért lennének? Sikeresen elérte kis országunk azt a mentalitást, hogy nem érdekli az egyszerű embert mi van a másikkal addig amíg ő jól érzi magát és véleménye szerint mindene megvan.
Mindenki a saját kényelmének betartására törekszik akár a másik "kényelmének" kárán is. -
Vesztor87
senior tag
Mikor este 10-kor nagy nehezen a pici babát elaltattuk, hulla fáradtan beestünk az ágyba, es egy órával később felkeltem arra h indul a buli egyel lentebb....hat az fenomenális érzés.... Nemtom az emberek miért nem tudnak tekintettel lenni a másikra..
-
sss
őstag
Boldog új évet mindenkinek.
-
Cyrin
addikt
nálunk a panelban olyan csönd van, hogy alig merek zenét hallgatni...

-
martonx
veterán
Eljött hát..Boldog Új Évet mindenkinek...
Szomszédra meg nincs jó megoldás. Írtam már ide. Szülői ház családi (~20 év): kutya, macska, műhelyben lévő kályha begyújtva gumi/műanyag stb. , flex, fűnyíró, egyéb szagok gépek zaja...
Szeged lakótelep (~20 év) : amiket itt bárki leírt, már minden volt...de mostanában egész jó lett a közösség. Megoldás egyikre sincs. Esetleg: füldugó, fülvédő...
De van, mi pl. úgy oldottuk meg, hogy mi vagyunk a legzajosabb lakás a társasházban. :D
-
Vesztor87
senior tag
Áhh lehet öregszem, de nem bírtam ki, hiába van szilveszter. Megint szóltam a felettünk lakónak, mert délután 5 óta, azaz 6+órán keresztül bömbölt a lakodalmas cigány mulatós
Persze megint nem nyitottak ajtót, csak kikapcsolták...
Legalább ha választhatnék néha számokat, ha már hallgatnom kell
Ehhez a zenéhez képest még az ordibálás is felüdülés...Ezért költöztem el részben a panelből. Nem emberhez méltó lakó környezet az 😕
-
Valkűr
addikt
-
pilóta
nagyúr
Szomszédra meg nincs jó megoldás. Írtam már ide. Szülői ház családi (~20 év): kutya, macska, műhelyben lévő kályha begyújtva gumi/műanyag stb. , flex, fűnyíró, egyéb szagok gépek zaja...
Szeged lakótelep (~20 év) : amiket itt bárki leírt, már minden volt...de mostanában egész jó lett a közösség. Megoldás egyikre sincs. Esetleg: füldugó, fülvédő...
-
csoszogi
tag
-
pulutodurumo
őstag
Áhh lehet öregszem, de nem bírtam ki, hiába van szilveszter. Megint szóltam a felettünk lakónak, mert délután 5 óta, azaz 6+órán keresztül bömbölt a lakodalmas cigány mulatós
Ehhez a zenéhez képest még az ordibálás is felüdülés...Mi Scootert hallgatunk, éljen a nosztalgia! De már csak olyan hangosan hogy ne zavarjon senkit. Öregszünk, ez van...
-
SirRasor
addikt
Ehhez a zenéhez képest még az ordibálás is felüdülés... -
macilaci78
nagyúr
Bú Úr és családja minden kedves fórumozót üdvözöl!

-
Lacielvtárs
nagyúr
Boldog Új Évet kívánok a topiklakóknak!
-
mimi82
aktív tag
B.U.É.K!
Merre lesz a party? -
ritkaság
aktív tag
B Ú É K !
-
Rhino666
addikt
BÚÉK!
Patriot 4GB DDR4 2666MHz CL19 Premium bordás (PSP44G266681H1) 5k
-
Ted_Beneky
senior tag
-
Agyasima
őstag
B.Ú.É.K.!
(nem ló)
-
veze
őstag
-
totya694
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Mert a feladatát így is ellátja: oldalra nem nyeklik és van a korpuszhoz színben illő hátulja.
Súlyban sem mindegy amúgy, rögzíteni egy felső szekrényt sem szerencsés akármilyen vastag hátlapjánál fogva. -
veze
őstag
-
tisn
veterán
Szöget, tűzőkapcsot nem szerettem, egyenes, sima a felülete, kicsúszik, ha erőltetik. És erőltettem, ahogy toltam hátra a ruhákat, könyveket.
Csavarozzam, előfúrva, rejbolva.
Még a polc élébe is hajtottam csavart, hogy ne legyen hasa a hátlapnak.detto. eleve nem ertem, hogy miert egy vekony sz@r pozdorjalap a hatulja.
-
ShadowX
őstag
Szöget, tűzőkapcsot nem szerettem, egyenes, sima a felülete, kicsúszik, ha erőltetik. És erőltettem, ahogy toltam hátra a ruhákat, könyveket.
Még a polc élébe is hajtottam csavart, hogy ne legyen hasa a hátlapnak.Dettó ugyanez a probléma. A szekrény is lassan csereérett, szóval a következőnél úgy csinálom, ahogy Te.
-
veze
őstag
Még a polc élébe is hajtottam csavart, hogy ne legyen hasa a hátlapnak.van olyan szög ami meg van csavarva hosszirányba, az ugyan ki nem csúszik.
igaz nekem 100-as ban van
(nem asztalos, nem ács) -
macilaci78
nagyúr
Még a polc élébe is hajtottam csavart, hogy ne legyen hasa a hátlapnak. -
mimi82
aktív tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
veze
őstag
-
mimi82
aktív tag
szia, szerintem sima kézi tűzőgép is megteszi, OBI praktikerben van occsóé, de akár én is tudok kölcsön adni ha gondolod
Szia!
Szög nem játszik?
Kékfejű szög 20mm,vagy rendes szög aminek van feje 20mm.
Hosszába 8-10cm.
Mi úgy csinálunk.
(Ex asztalos). -
_Petya_
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez nagyon jó kérdés hogy mekkorát tud, egész pontosan nekem ilyen van itthon valahol, elvileg

anno a francia ágy keret alsó részére nyomkodtam fel vele a led szalagot , azt vitte mint a vajat
-
ShadowX
őstag
szia, szerintem sima kézi tűzőgép is megteszi, OBI praktikerben van occsóé, de akár én is tudok kölcsön adni ha gondolod
Annál vastagabb és keményebb a kapocs, amit használtak. Elemes a bútor, de nem a Jysk kategória azért.

Holnap elugrok és megnézem valamelyik barkácsban mit is tudnak ezek a kézi gépek.A tiéd mekkora kapcsot tud beütni?
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
ShadowX
őstag
Hol tudnék vajon Szegeden elektromos tűzőgépet bérelni? Az egyik szekrényünk hátuljára a vékony bútorlap kapcsokkal van felrögzítve, de néhol már kezdi elengedni.
-
Agyasima
őstag
-
Rimuru
veterán
-
Agyasima
őstag
-
fradi81
veterán
"Ott a wilki classic van lenézve"
Pontosan. Külföldi fórumokon meg agyondícsérik.
Benéztem itt PH!-n már sok szaktopicba: kávé, hifi, füles stb: ...inkább nem írok bántót. Maradjunk annyiban, hogy pontosan ugyanúgy kell kezelni ezeket a fórumokat, mint a gugli többi részét: megnézni, feldolgozni, majd osztani minimum 2-vel és utána dönteni
Úgyis minden embernek más jön be.csoszogi +1. Pengéből meg tényleg minél többet érdemes kipróbálni. Abból is hihetetlen nagy a szórás. A fenti orosz Astra-t elég sokan szeretik, mégis vannak, akik utálják
(youtuben lehet jó kis pengeösszehasonlításokat találni)
A kedvencem az agyonhypeolt japán feather, ami semmivel se jobb mondjuk egy wilkinson swordnál.Személyes tapasztalatom szerint a wilkinson sword és a gillette platinum a két legjobb penge, pedig már egy csomót végigpróbáltam. Egy elgondolkoztató kérdés a végére: hogy lehet az, hogy ezt a két pengét szinte bármelyik boltban meg lehet venni? Nyilván nem véletlen...a multiknak se érdekük, hogy szemetet áruljanak, vagy minimális árkülönbséggel ne a legjobbakat.
Nem ph fórum, csak borotva only, de a lényeg hogy a saját tapasztalat dönt végül

csoszogi
Igen azt láttam ott árulják csak jóval drágábban mint a webshopban, de benézek és lehet nem várom ki a postát
-
SirRasor
addikt
Borotvafórumon olvasom hogy lord 5 és 6-os nagyon jó ár/érték arányú készülék egy olyat akarok kipróbálni. Ott a wilki classic van lenézve, most nekem is ez van
Tényleg túl nagy a feje. Pengéből meg rendeltem most egy ilyet ami elég közkedvelt. Van sokféle érdemes tesztelni melyik válik be."Ott a wilki classic van lenézve"
Pontosan. Külföldi fórumokon meg agyondícsérik.
Benéztem itt PH!-n már sok szaktopicba: kávé, hifi, füles stb: ...inkább nem írok bántót. Maradjunk annyiban, hogy pontosan ugyanúgy kell kezelni ezeket a fórumokat, mint a gugli többi részét: megnézni, feldolgozni, majd osztani minimum 2-vel és utána dönteni
Úgyis minden embernek más jön be.csoszogi +1. Pengéből meg tényleg minél többet érdemes kipróbálni. Abból is hihetetlen nagy a szórás. A fenti orosz Astra-t elég sokan szeretik, mégis vannak, akik utálják
A kedvencem az agyonhypeolt japán feather, ami semmivel se jobb mondjuk egy wilkinson swordnál.Személyes tapasztalatom szerint a wilkinson sword és a gillette platinum a két legjobb penge, pedig már egy csomót végigpróbáltam. Egy elgondolkoztató kérdés a végére: hogy lehet az, hogy ezt a két pengét szinte bármelyik boltban meg lehet venni? Nyilván nem véletlen...a multiknak se érdekük, hogy szemetet áruljanak, vagy minimális árkülönbséggel ne a legjobbakat.
-
quailstorm
félisten
-
csoszogi
tag
Borotvafórumon olvasom hogy lord 5 és 6-os nagyon jó ár/érték arányú készülék egy olyat akarok kipróbálni. Ott a wilki classic van lenézve, most nekem is ez van
Tényleg túl nagy a feje. Pengéből meg rendeltem most egy ilyet ami elég közkedvelt. Van sokféle érdemes tesztelni melyik válik be.Lehet nem az a volt a drága hanem a többi:
-
csoszogi
tag
Tényleg túl nagy a feje. Pengéből meg rendeltem most egy ilyet ami elég közkedvelt. Van sokféle érdemes tesztelni melyik válik be.Árkádban a késesnél láttam Lord-ot, igen drága volt.Ott többféle borotva is van, amibe hagyományos penge kell, de túlzottan drágák.
Nekem is Wilkinson Classic van, meg egy másik ami Atra 901-hez hasonlatos de az Gillette márkájú.
Penge bele, Astra, Rossmann saját márkás, Wilkinson, Bic, mindegyik jó.
Meg is van:
Extrametál Szeged Árkád [link]
-
fradi81
veterán
Még nem, DE:
Ha olyan a borotvájuk, mint a pengéjük, akkor messziről kerüld el!
Wilkinson Classic-ot nyúzok már sok-sok éve és kipróbáltam benne elég sok pengét.
Pár hónapja kíváncsiságból vettem az Auchanban egy Lord Classic 10-es készletet és olyan penetráns rossz, hogy szerintem ki fogom dobni a maradék 9-et így, ahogy van.
Első használatnál annyira életlen, mint egy Wilkinson/Gilette platinum/Feather ~3 hónap használat után, amikor is az én standardam szerint kukába kerül. Azaz nagyon alacsony a mérce és még azt se üti meg.Borotvafórumon olvasom hogy lord 5 és 6-os nagyon jó ár/érték arányú készülék egy olyat akarok kipróbálni. Ott a wilki classic van lenézve, most nekem is ez van
Tényleg túl nagy a feje. Pengéből meg rendeltem most egy ilyet ami elég közkedvelt. Van sokféle érdemes tesztelni melyik válik be. -
SirRasor
addikt
Szegeden látott már valaki valahol cserélhető pengés Lord borotvát?
Még nem, DE:
Ha olyan a borotvájuk, mint a pengéjük, akkor messziről kerüld el!
Wilkinson Classic-ot nyúzok már sok-sok éve és kipróbáltam benne elég sok pengét.
Pár hónapja kíváncsiságból vettem az Auchanban egy Lord Classic 10-es készletet és olyan penetráns rossz, hogy szerintem ki fogom dobni a maradék 9-et így, ahogy van.
Első használatnál annyira életlen, mint egy Wilkinson/Gilette platinum/Feather ~3 hónap használat után, amikor is az én standardam szerint kukába kerül. Azaz nagyon alacsony a mérce és még azt se üti meg. -
fradi81
veterán
Szegeden látott már valaki valahol cserélhető pengés Lord borotvát?
-
SirRasor
addikt
Boldog Karácsonyt!
Van valakinek bármilyen felesleges, USB dugót tartalmazó hulladékja? Tönkrement pendrive, megtört kábel, vezeték nélküli egér megmaradt vevője, ilyesmi.
Egy megsérült pendrive-ra kellene egy másik dugó, mert most kicsit trapéz a téglalap helyett. Egyik lába is sérült, szóval mindenképp csere lesz, de amúgy menthetőnek tűnik.
Vezetékes egér nem jó? Gondolom arról is szépen le lehet faragni a véget.
Ha igen, akkor a Makkosházi Lidlinél 17:00-től át tudom adni. -
quailstorm
félisten
Boldog Karácsonyt!
Van valakinek bármilyen felesleges, USB dugót tartalmazó hulladékja? Tönkrement pendrive, megtört kábel, vezeték nélküli egér megmaradt vevője, ilyesmi.
Egy megsérült pendrive-ra kellene egy másik dugó, mert most kicsit trapéz a téglalap helyett. Egyik lába is sérült, szóval mindenképp csere lesz, de amúgy menthetőnek tűnik.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Először is Boldog karácsonyt Nektek.Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy nem-e lapul otthon megunt BECK ANDREA: A TITOKTÜNDÉR mesekönyv(ek)?
Persze nem ingyen,ésszerű áron.
Köszönöm
-
macilaci78
nagyúr
Megpróbáltam, másodjára is (a legújabb lakókkak nyilván még nem). A lakást magára gyújtónak még azt is mondtam, hogy komoly gondja lehet kezeltesse magát,mert az egy dolog, hogy ő bentég, de ha az én lakásomban kár lesz, akkor pipa leszek
.Mostmár inkább a főelosztón gondolkodok, némi pillanatragasztóval megspékelve.
Na meg van, amibe nem szólhatok bele (pl. dohányzás, sütés-főzés...).
Mióta boldog-boldogtalan kap megint hitelt minimális önerővel meg közmunkás háttérrel is, mindenkinek lakás kell.
Katasztrófavédelem és az szmsz is tiltja az erkélyen a nyílt lángot, szóval a cigit lesz szíves odabent meggyújtani...
-
ShadowX
őstag
Ha nem szólsz, nem fog sose változni a helyzet. Nyilván sokféleképpen lehet szólni: először mindig szépen. A sokadik az már az áramkapcsolgatás, ha kint van a főelosztó

Ahogy beköltöztünk ide...szerintem meséltem: mellettem lévők veszekedtek 23:30 felé, a felettünk lakók meg 0:30 környékén ordibáltak az első 3 napban. Szóltam, csend lett.
Most felmentem, kivártam egy zeneszám végét (hogy lehessen hallani is) és kopogtam. Ajtót nem nyitottak, de lehalkították a zenét.
Szóval ha nem szólunk, akkor vessünk magunkra.
Megpróbáltam, másodjára is (a legújabb lakókkak nyilván még nem). A lakást magára gyújtónak még azt is mondtam, hogy komoly gondja lehet kezeltesse magát,mert az egy dolog, hogy ő bentég, de ha az én lakásomban kár lesz, akkor pipa leszek
.Mostmár inkább a főelosztón gondolkodok, némi pillanatragasztóval megspékelve.
Na meg van, amibe nem szólhatok bele (pl. dohányzás, sütés-főzés...).
Mióta boldog-boldogtalan kap megint hitelt minimális önerővel meg közmunkás háttérrel is, mindenkinek lakás kell.
-
Cyrin
addikt
Nem értem ezeket a nagytestű szőrös kutyák a panelban történetet. Nálunk is van minimum egy kutya per szint. Senki nem érti hogy nem oda való? Tényleg agyhalottak az emberek....
-
SirRasor
addikt
Javasolnám, hogy cseréljünk lakást és akkor sírva menekülsz vissza a sajátodba
. Pár éve azt mondtam, hogy én vagyok az egyik legszerencsésebb lakástulajdonos, mert csend van, rendezett a környék és a lépcsőház, stb. Az elmúlt 2 évben a feje tetejére fordult az életem a sok igénytelen paraszt miatt, akiket a világra hoztak....alám költözött egy lakó, aki az igénytelenségén túl szerintem depressziós is lett mióta elhagyta az asszonyka...(a mosógép kb. 3 alkalommal árasztotta el a közös tárolót, sikerült magára gyújtania a lakást, és minemellé még igénytelen is (tankcsapda után romantikus zene ordít, de úgy igazából) és a lakásban dohányzik, este 11kor nekiáll mélyolajban sütni, így teregetni sem tudunk, stb...
Nemrég beköltözött egy másik pár, akinél rendszeresen (viszont kiszámíthatatlan időben) ordít a Notár Mari és az egyéb nyalánkságok (tapsolós tánccal egybekötve). Mindezt szombat reggel 8kor, vagy vasárnap este 9kor, vagy épp szerda délben, amikor jólesik.Szintén 3 hete beköltözött egy paraszt, aki minden nap este 6tól éjfélig (vagy néha kicsit tovább) ordítva és zenét bömböltetve buliznak és szerintem 100 méteres síkfutást rendeznek (a dübörgés alapján).
Az összes bunkó nem tudja mi az a szemetes, mivel rendszerint én dobom bele a kukába, mert mellérakja mind a sz*rát (wc csésze, használt tv, üres kartonok, használt redőny, stb...). Ezzel belekerültem egy olyan ördögi körbe, hogy ők azt hiszik, hogy a kukások viszik el a szemetet, így mindig rakhatom én a kukába. Már a feljelentésen gondolkozom, mivel a KHT azt írta, hogy a legutóbbi bejelentésemre ugyan elvitték az illegális hulladékot, de legközelebb tegyek feljelentést.
Mindemellé hozzájön az, hogy van kb. 6-7 nagytestű kutya a lépcsőházban, így folyamatos a kosz és a bűz.
Szeretnék elköltözni (gyerek tervben és nincs kedvem vitatkozni a kulturálatlan, együttélésre képtelen szomszédokkal, mivel a bunkókkal vitatkozni egyet jelent az olaj a tűzre dologgal) de ilyen árak mellett megint lutrinak tartom.
Ha nem szólsz, nem fog sose változni a helyzet. Nyilván sokféleképpen lehet szólni: először mindig szépen. A sokadik az már az áramkapcsolgatás, ha kint van a főelosztó

Ahogy beköltöztünk ide...szerintem meséltem: mellettem lévők veszekedtek 23:30 felé, a felettünk lakók meg 0:30 környékén ordibáltak az első 3 napban. Szóltam, csend lett.
Most felmentem, kivártam egy zeneszám végét (hogy lehessen hallani is) és kopogtam. Ajtót nem nyitottak, de lehalkították a zenét.
Szóval ha nem szólunk, akkor vessünk magunkra.
-
Cyrin
addikt
Na az utakra is kieresztették az összes önkéntes autóversenyző parasztot, úgyhogy vigyázzon mindenki, amennyire lehet....
-
pulutodurumo
őstag
Üdv !
Ha Amerikából rendelek kb 15 ezer forint értékben,arra még milyen költségek várhatók? Vám,áfa,kezelés? A szállítás ingyenes.
Köszi.Honnan? Amazon előre beleszámolja, ha tőlük vásárolsz, és nem 3rd party eladótól. eBay global shipping szintén előre fizetős. Ha egyik sem, akkor 37€ felett 27% ÁFA, és a vámügyintézés költsége.
-
vizslakutya
senior tag
Üdv !
Ha Amerikából rendelek kb 15 ezer forint értékben,arra még milyen költségek várhatók? Vám,áfa,kezelés? A szállítás ingyenes.
Köszi. -
ShadowX
őstag
Ez már a negyedik nap, hogy a felettünk lakó hangosan hallgatja a zenét olyan fél9-től este 10-ig. Első két nap este 11ig

A probléma az, hogy kb. minden nap felsír a pici baba (még ha csak 1-2 percre is, mert teperünk át, amint lehet), tehát nincs erkölcsi alapom szólni, de basszus...
Ráadásul a tipikus magyar fosokat hallgatja
Javasolnám, hogy cseréljünk lakást és akkor sírva menekülsz vissza a sajátodba
. Pár éve azt mondtam, hogy én vagyok az egyik legszerencsésebb lakástulajdonos, mert csend van, rendezett a környék és a lépcsőház, stb. Az elmúlt 2 évben a feje tetejére fordult az életem a sok igénytelen paraszt miatt, akiket a világra hoztak....alám költözött egy lakó, aki az igénytelenségén túl szerintem depressziós is lett mióta elhagyta az asszonyka...(a mosógép kb. 3 alkalommal árasztotta el a közös tárolót, sikerült magára gyújtania a lakást, és minemellé még igénytelen is (tankcsapda után romantikus zene ordít, de úgy igazából) és a lakásban dohányzik, este 11kor nekiáll mélyolajban sütni, így teregetni sem tudunk, stb...
Nemrég beköltözött egy másik pár, akinél rendszeresen (viszont kiszámíthatatlan időben) ordít a Notár Mari és az egyéb nyalánkságok (tapsolós tánccal egybekötve). Mindezt szombat reggel 8kor, vagy vasárnap este 9kor, vagy épp szerda délben, amikor jólesik.Szintén 3 hete beköltözött egy paraszt, aki minden nap este 6tól éjfélig (vagy néha kicsit tovább) ordítva és zenét bömböltetve buliznak és szerintem 100 méteres síkfutást rendeznek (a dübörgés alapján).
Az összes bunkó nem tudja mi az a szemetes, mivel rendszerint én dobom bele a kukába, mert mellérakja mind a sz*rát (wc csésze, használt tv, üres kartonok, használt redőny, stb...). Ezzel belekerültem egy olyan ördögi körbe, hogy ők azt hiszik, hogy a kukások viszik el a szemetet, így mindig rakhatom én a kukába. Már a feljelentésen gondolkozom, mivel a KHT azt írta, hogy a legutóbbi bejelentésemre ugyan elvitték az illegális hulladékot, de legközelebb tegyek feljelentést.
Mindemellé hozzájön az, hogy van kb. 6-7 nagytestű kutya a lépcsőházban, így folyamatos a kosz és a bűz.
Szeretnék elköltözni (gyerek tervben és nincs kedvem vitatkozni a kulturálatlan, együttélésre képtelen szomszédokkal, mivel a bunkókkal vitatkozni egyet jelent az olaj a tűzre dologgal) de ilyen árak mellett megint lutrinak tartom.
-
Cyrin
addikt
Most pedig irány száz km család látogatás... Jól összekoszolom a tiszta autót, amit ezért takaríttattam ki múlt csütörtökön, hogy tiszta autóval közlekedjünk az ünnepek alatt, azóta folyamatosan esik, ma meg csak itt esik.
-
ritkaság
aktív tag
Ez már a negyedik nap, hogy a felettünk lakó hangosan hallgatja a zenét olyan fél9-től este 10-ig. Első két nap este 11ig

A probléma az, hogy kb. minden nap felsír a pici baba (még ha csak 1-2 percre is, mert teperünk át, amint lehet), tehát nincs erkölcsi alapom szólni, de basszus...
Valamikor úgy 25 évvel ezelőtt, nekem is volt ilyen gondom. Megoldás az lett, hogy de. 10 körül betettem a pc-be egy orosz-amerikai tank csata játékot, automata módban, emelt hangerővel, 1 órára. Na azóta senki se szól nekem semmiért a házban.
-
Lacielvtárs
nagyúr
A piaristák is, csak ők hangosan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SirRasor
addikt

-
macilaci78
nagyúr
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek itt a topikban
A piaristák is, csak ők hangosan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lacielvtárs
nagyúr
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek itt a topikban
-
Cyrin
addikt
Megőrülök ettől a piarista gimnázium harangozásától a lakótelep közepén....sztem jót röhögnek ezen. Én fent voltam, de pl a bnőmet ez ébresztette fel, és gondolom nem csak őt
Most karácsonykor fél 8 előtt kezdve, 10 percen !!!! át több harang szól szimultán...

-
martonx
veterán
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok! Kellemes Ünnepeket!
-
tucsok.
senior tag
Ha van valakinek 2,5" ssd 240gb-ig elfekvőben kérem írjon rám privit. Köszi
-
csoszogi
tag
Kellemes Ünnepeket kívánok én is mindenkinek.
-
Ted_Beneky
senior tag
🎁 Kellemes ünnepeket mindenkinek! 🎄
-
ritkaság
aktív tag
Ez még mindig az 570? Az enyémet egy 400-as FSP elviszi.
Hali Mindenkinek!
Az a helyzet, hogy egy Coolink MPT 5012p táp van a gépemben. kb 12 éves. Sokat hülyéskedik az Rx570, de Furmark tesztnél azonnal kikapcsolja a gépet és újra indul. Ha viszont egy másik tápról, XFX 750, kap áramot, akkor szépen elindul a teszt. Azért nem értem az egészet, mert mindig más hibát produkál. Viszont egy újabb gépben meg simán megy. Volt már, hogy nekem is elindult, de aztán meg nem.
-
tisn
veterán
Boldog karajcsont mindenkinek!
-
totya694
őstag
-
tisn
veterán
Ez még mindig az 570? Az enyémet egy 400-as FSP elviszi.
550essel hajtottam banyara 2x570 + i7 4770et.
Új hozzászólás Aktív témák
-
86100 - 86001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 87901 87900 - 87801 87800 - 87701 87700 - 87601 87600 - 87501 87500 - 87401 87400 - 87301 87300 - 87201 87200 - 87101 87100 - 87001 87000 - 86901 86900 - 86801 86800 - 86701 86700 - 86601 86600 - 86501 86500 - 86401 86400 - 86301 86300 - 86201 86200 - 86101 86100 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 64GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+++ OLED 3év Prémium GAR
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

ezt nézted: