Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #100043 üzenetére
Egyébként igazad van, nem is szoktam ilyennel pepecselni, csak leírtam, hogy miként lehetséges, és ha nagyon tudatos az ember, akkor miért éri meg.
Én ezt inkább autó - lakás hitellel szoktam eljátszani, hogy ugyan előtörleszthetném, de minek, mikor nagyobb kamatot tudok azon a pénzen realizálni, mint amit megspórolnék az előtörlesztéssel.
És kicsiben, de ezek a 0% THM-es dolgok is ugyanez a kategória.
Számomra inkább az ilyen mikro hitelek felvételével járó macera (ahogy azt Darkbyte jól összefoglalta), meg az esetleges bújtatott költségek, apróbetűs részek áttanulmányozása az, ami miatt ilyen csekély nyereség miatt inkább kifizetem egy összegben.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #100039 üzenetére
Bármennyiért. Érted 0% thm, azaz számoljunk 500 000 Ft-os Tv-vel és egy évvel. Azt az 500k-t ha befekteted évi 10% kamatot simán el tudsz érni (persze bukhatsz is, befektetés függő ). Azaz, ha nem tv-re költötted, akkor nyertél mondjuk 50 ezer Forintot. Miközben a Tv-d is megvan, havonta törlesztgeted.
Én kérek elnézést!
-
macilaci78
nagyúr
-
veze
őstag
válasz ShadowX #99786 üzenetére
bocsi hogy én is hozzá füzök valamit de ...
Anyám ordít és gondnokság alá helyezésemmel/elmegyógy intézetbe záratással fenyegetőzik
ha igy viselkedik talán inkább őt kellene az emlegetett eljárások alá vonni..azért mert autista vagy, nem jogosítja fel hogy így viselkedjen. Feltételezem, minden másban ami nem tetsző neki, ez a rutin eljárása Veled szemben.
Sajnálom és kitartás, tényleg nem lehet így egyszerű az életed.. -
Jinxb1rd
addikt
válasz ShadowX #99063 üzenetére
Majdnem sima ügy volt:
Először nem volt egyértelmű hogy egyösszegbe kell betenni a pénzt vagy lehet külön. Ezért kértem hogy adja már vissza a két 20-ast, akkor majd egybe betolom (mitomén hogy számol-e iylenkor díjat). Hát egyet simán kihúztam a gépből, de nézem hogy a második sehol. Nézem: be van szorulva a nyílásba a másik. Mondom de jó, ezt pont csípik a bankoknál, ha az ember kézzel baszkurálja a pénzkiadónyílást. Majdnem kihúzom, visszanyeli a gép. Mondom de jó, akkor most mehetek szólni hogy benyelte és majd valamikor visszautalják... De aztán nagynehezen újra kiköpte, normálisan és sikerült az egész hadműveletet egybe letolni.Szal egyszerű, de azért mégse.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #99017 üzenetére
Én a Smart Home miatt kellett, hogy sajátot építsek.
Linux-on fut file szerver, media szerver, torrent szerver, dockerizálva pedig a Smart Home OS. Én hozzá nem nyúlok a linuxhoz, egyik kollégám imád ilyenekkel elszöszmötölni.
Arra amire neked kell, bármelyik NAS jó lehet, kivéve a QNAP-ot
Zyxel azt hiszem időközben meg is szűnt.A
sustor-okról hallottam még jókat, hogy faék egyszerű őket beüzemelni.
Na és ott van még a Synology, mint kvázi standard, egyben a legdrágább is.
Voltak akik a Synology-ra is azt mondják, hogy kicsit túl sok ott az opció, nem tudom sose volt Synology NAS-om.
A QNAP egyértelműen a hardcore rendszergazdák NAS-ja, én így megismerve, messziről elkerülöm egy életre.
Ha most gyári NAS-t kellene válasszak, egyértelműen az Asustorral tennék egy próbát.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #99007 üzenetére
Nehogy QNAP legyen. Anno volt egy Zyxel NAS-om. Na, az egy faék volt, a hozzám hasonló hülyéknek is követhető webes varázslókkal. Számomra az volt a NAS. Hülyék számára is faék egyszerűen használható rendszerű házi mini szerver. Aztán kiöregedett, kevés is lett, lecseréltem egy akkor vadiúj QNAP-ra. Gondoltam, tudok én NAS-t kezelni, mi baj történhet.
Háááát, én még életemben annyit nem szoptam mint annak a beüzemelésével. Pedig csak torrent szervernek, media szervernek és file szervernek használom, szerintem ezek nem túl extrém igények egy NAS-tól. A default QNAP-os torrent szerver egy vicc. A default media player egy vicc. De még a lemez beüzemelése is olyan rohadt bonyolult, hogy minden varázsló oldalnak utána kell guglizni, hogy vajon mit is kell választani. Egy rossz vicc az egész QNAP, linux buziknak, akik azért vesznek NAS-t, hogy abban is konzolozhassanak, meg config file-okat állítgathassanak.
Szóval, ha nem vagy linux buzi konzolhuszár, vagy ha szereted, hogy a dolog, amiért nem kevés pénzt kiadsz, csak úgy működik, akkor messziről kerüld el a QNAP szarjait.
Én éppen most nyáron csináltattam Totyával egy mini "szervert", mert nem csak NAS-nak, hanem Smart home vezérlőnek is akarom használni az újat, ehhez meg a legjobb egy saját gép.Én kérek elnézést!
-
csoszogi
tag
válasz ShadowX #98805 üzenetére
nem akarok politizálni, de egyszer ezzel kapcsolatban pont Szegeden volt egy példa:
meg volt tervezve, hogy milyen ütemben és hogy lesz a felújítás(útburkolat több helyen), aztán, hogy hogy nem a közbeszerzési hatóság úgy kavarta meg a lapokat (gondolom nem véletlen), hogy összecsúszott minden. Nagy dugó Szegeden, pár éve volt. Vagy minden egy időre essen,vagy pont nem tudják előre megcsinálni a föld a víz/gáz dolgot, mert máshol van határidős munka. Ugye vannak határidők azokat meg kell tartani, különben kötbér. Szörnyű a közbeszerzés... Ez az egyik, a másik meg a magyar ember bakelit keménységű rugalmassága, az se pozitív példa...[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #98514 üzenetére
A második résszel teljesen egyetértek: fogmosás után fogselyemvillázom mindig és kb. azóta nincsenek lyukas fogaim.
A genetika tényleg másodlagos, ahogy FoxiestFox is írta. Jelenlegi okos tudósok úgy vélik, hogy kb 20%-ot jelent a genetika, a többi mind életmód.
Jinxb1rd gyúrás az teljesen más tészta, de hosszú távon nem is tartható. Gondolom nem fogsz 20 éven keresztül folyamatosan gyúrni. Vagy mondjuk 70 évesen.
pilóta OMAD tapasztalatokat írhatnál. Fogyás vele a cél, vagy általános karbantartás?
EDIT: ja most látom, olvasok visszafelé...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
félisten
válasz ShadowX #98514 üzenetére
A tudományos konszenzus pedig azt mondja, hogy ez kb tizedében függ a genetikától, a többi életmód.
Nem véletlen tartja magát a genetika-dolog, úgy egyszerűbb a polgárnak azt gondolnia, hogy oh, hát semmit sem tehettem volna, ilyen a genetikám. Ez egy egyszerű kiút a felelősség alól. -
félisten
-
-Tsaba-
tag
válasz ShadowX #98279 üzenetére
Marketplacen régóta látom a "Családi okok miatt sos eladó" hirdetésük. De lehet csak simán tönkrementek, sajnos amióta átköltöztek zuhant a színvonaluk. Velem is kicseréltettek egy csomó alkatrészt, aztán kiderült hogy nem is kellett volna. A hely sem lehet a legjobb, szemből a Bike Szaki is elköltözött. Mintha régebben lett volna ott egy öreg tulaj fickó is, legutóbb már nem láttam (lehet vele történt vmi)...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #97983 üzenetére
Úgy néz ki nem ment át, amit írtam. Összegezem máshogy, amit leírtál, így egyértelmű lesz: rendszeresen sportoltál és kórház nélkül túlélted a Covidot. Más meg egyszerűen belehal. Ez itt a lényeg kérem szépen.
Én csak ~2 hétig köhögtem, meg asszem 1 nap komolyabb láz volt, előtte-utána 1-1 nap hőemelkedéssel Köhögősen is mentem futni...na az nem volt viccestotya694 na ilyenre gondoltam: alváshoz szerintem marhajó lehet, ha valaki érzi, hogy az a gyenge pont.
Amúgy 95-98% a normális szint. Ha tartósan 92% alatt van, annak már komoly következményei lehetnek. Nekem 98-99% között van, mind1 mikor mérem.
martonx kapcsolódik a fenti bekezdés: a lényeg a TARTÓSAN szó alatt van. Tehát miért jó tudatosan oxigénhiányos állapotot elérni? Mert edzi ez is a szervezetet, mivel csak nagyon rövid ideig áll fent.
Egyébként lenyugtatja az elmét, ami egy nagyon kellemes mellékhatás.Szerintem egyszer érdemes kipróbálni, ha más nem, élménynek is érdekes:
Vezetett Wim Hof módszerrel történő légzésMake Love not war!
-
lorcsi
veterán
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #97653 üzenetére
Másrészt rengeteg pénzt kapunk ehhez az EU-ból (nyilván mind ellopják odafent), harmadrészt EU-s követelmény a hulladék újrafelhasználás. Ehhez képest mindent megtesznek azért, hogy Ne vidd a hulladékot hulladék udvarba, hanem szórd el valahol a természetben. Szánalmas.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #97490 üzenetére
+1, a sajátunkra nyilván jobban vigyázunk. Amúgy ott vettem egy fali Seiko-t, ami fél év után megdöglött. Visszavittem, kicserélte a belét kínai hulladékra, ami kb. 1 évet bírt. Kukába dobtam az egészet. Ja ezzel egyszerre vettem onnan egy olcsó de szép Q&Q faliórát. 5+ éve tökéletesen jár.
Ja meg van egy randa 25+ éves Braun, amit már kidobnék, de nem akar tönkremenni, pedig egyszer már esett 1,5 métertMake Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #97432 üzenetére
Ezt a futótopicban kéne kitárgyalnunk
Hóvégi feles vajon az, amire én is megyek?
VIII. Szegedi Jótékonysági Félmaraton
Direkt befizettem 1+ hónapja, nehogy a végén még ne menjek el, de így nagyon fel kell kötni a gatyót.tisn Na a Covid futam elég ramaty lett...
10k-nak indult, de laza Z2 tempó mellé Z4-Z5 pulzus azért keményen büntet. 2km után éreztem, hogy ez így nem lesz jó.
Viszont most futás után sokkal de sokkal jobban érzem magam. Innen már csak előre[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
lorcsi
veterán
válasz ShadowX #97272 üzenetére
Erdemes kazannal foglalkozo ceget felkeresni ( active, gepesz.hu, szatmari stb)
elmondani neki milyen kazanod van es hogy wifis termosztatot szeretnel
a tobbit majd o elmondjaMÁS:
ti honnan vesztek mostanaban kenyeret ?jo 1-2 eve leggyakrabban a cba novaba jarok, de 3-4 honapja tok morzsas vacak lett a feher kenyer
elotte achuan, de mar nagyon kiesik
ma felegyhazi esett utba, mar elso tapintasra is jobb mint a nova. De durva a 800/ kg ar[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
veze
őstag
válasz ShadowX #97186 üzenetére
akkor nekem szerencsém van Egyben kivehető az akkutömb és vihető akár lakásba stb, visszarak , lezár és kulcs nélkül (csak ugy ,hirtelen alkalom adta lehetőség módjára) nem lehet kivenni . Nem felsőkategória, inkabb az alja, erre is megigényeltem az állami támogatást anno, de itt Szegeden, a városban, ahol emelkedőnek is csak kb a körtöltés van.. nekem tökéletes. A lakott terület végét jelző táblát ugysem hagyom el sosem vele, ha meg erősebb tempo kell átülök a Hondára
-
proper
őstag
válasz ShadowX #97192 üzenetére
Ip65 van ráhazudva
alkatrész kb a motoron kívül egy kutya mindennel
azt az egyet nem találtam, hogy kefés vagy nem a motor
de ahogy elnézem nem a motor szokta megadni magát csak az akksi meg a jeladók esetleg vezérlő
külföldről beráncigált bicók is nagyrészt akksi bajosak
ott már ezért el is dobják -
proper
őstag
válasz ShadowX #97188 üzenetére
A bafang gyárt sok “gyári” bringába is motort így az jó minőségű
És azért döntöttem ez mellett mert ennek van egy nagy előnye
nem kell tekerni hogy hajtson megy gombról is
Én az 1000w néztem ki és nem kell chippelni sem hogy megkapd a maximumot 55 körül van a vége de áttétel függőhaverom most vett kellys elektromost 150k volt a chip hozzá
a bafang szett ahogy néztem olyan 250k körül megvan az 1000wna meg a gyári bringák elektromosban elég nagy számban teleszkópos én meg már inkább húzok a fittnes bike felé
ugyhogy Gravel vagy verseny váz lesz a teljesítmén miatt tárcsafékes kell majd ami meg ritka meg drága még de az lesz -
veze
őstag
válasz ShadowX #97182 üzenetére
én mindennel járok ami két kerék ( nagyobb sebességgel is, persze német autopályákon )
Írta itt valaki korábban , hogy mindennel lehet esni, így igaz, ésszel kell járni, ha valaki két kerékre száll.
A karosszéria nem fog megvédeni . Védőfelszerelés kell de az is csak korlátozottan véd(het).
pedelec is van már több éve, én nagyon szeretem, Nem roller kategoria, annál sokoldalubb (szerintem) De mit jelent az hogy nem lehet az akkuját külön tölteni?
Ki lehet huzni belőle és ott töltöm ahol akarom. Van rajta egy hologramos matrica hogy ne lehessen szétszedni. ha szétszednék ( magát az akku pakkot) akkor ugrott a garancia -
proper
őstag
válasz ShadowX #97182 üzenetére
Van ebike kit. Amit meglévő biciklire tudsz pakolni
alin keress rá a bafang-ra
Én most télen össze pakolok egy bringát és tavasszal megy alá egy ilyen szettvolt nekem is roller de eladtam
kicsi kerék miatt nagyot tudsz esni, fékhatás semmi így az miatt is balesetveszélyes és a lelkedet is ki fogja rázni amilyen szarok az utak -
lorcsi
veterán
válasz ShadowX #97127 üzenetére
Egyetertek
szomoru, h lenyegeben a belvaros nem tudja eltartani a BK-t
egyre tobb hely zar be es valahogy nem erzem, h jo uj helyek nyilnanak mostanaban
lesz majd valami a baán helyen is
[kép]de miert erzed gettonak ?
macilaci78:
nem kell mindig referalni, hiaba erzed a hangokat… neha bent is maradhatnak gondolatok
kavaslom gyakorold a read only-t
foleg ilyen friss 25 eves tapasztalattal[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
félisten
válasz ShadowX #96725 üzenetére
Amúgy lehet még kapni okosság nélküli tévét?
Nekünk egy LG Webos 4k tévénk van néhány éve, de a Webos jelentősen körülményesebben kezelhető amikor pl fényerőt vagy kontrasztot vagy egyéb alap dolgot állítok, mint anno buta tv-ken.
A smart funkcióit pedig nem használjuk ki hiszen monitor módban megy, kivéve a wireless displayt vagy mi a neve.
Nem lenne rossz egy tv ami csak egy zsír panel, jó vezérlés, és sok bemenet, no smart gay shit. -
Bogyi007
veterán
válasz ShadowX #96613 üzenetére
Nem kellett - szintén szülői házat csomagoltuk be tavaly ősszel. Kimentél megvenni a boltba az anyagokat, számlákat elraktad, határnál a szerbeknél leadtad a számlát és a szükséges papírokat, amit visszakaptál azt a következő vásárlásnál odaadtad a boltosnak és adta vissza a különbözetet. A magyar vámot meg nem is érdekelte az egész - mindig azt kérdezte hogy alkoholt és/vagy sört hoztál-e - miközben az utánfutó megvolt pakolva az áruval.
Kriminális volt a ház szigetelése 3500 köbméterre voltunk kalkulálva - ebből lett 1800 a következő szezonra.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
DarkByte
addikt
válasz ShadowX #96566 üzenetére
Erre a mi jó a gyereknek témára ott csatlakoznék fel hogy ennek én is iszom a levét. Amiatt hogy szülőkkel távol éltünk a civilizációtól sikerült kimaradnom gyerekként egy csomó közösségi dologból amelyek amúgy valószínűleg másképp alakítottak volna és nem lennék ennyire antiszoc alkat. Na meg a kelleténél jobban is voltam féltve mindentől.
Nem panaszkodni akarok, mert nem lennék az aki ha nem így történnek a dolgok, de látom a hátrányait is egyértelműen.
Én személy szerint menekültem onnan. Annyira semmi sem történik ott, megáll az idő.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #96566 üzenetére
Egyik osztálytársam 7.-től diplomáig Sándorfalváról járt be, egy másik Hódmezővásárhelyről, egy harmadik Kiskundorozsmáról. Mindezt úgy 1996-2010 között.
A dorozsmainak volt a legkellemetlenebb, vagy legalábbis ő volt a leghangosabb. Az iskolán kívüli foglalkozások (zeneiskola) miatt KKDorozsma nem volt épp jó helyen.A sándorfalvi maradt is ott, nem tudom, van-e gyerek. A vásárhelyi elköltözött Budapestre, szült, kiköltöztek Fótra, majd a 8-9 éves gyerekekkel vissza HMVH-re és havi pár alkalommal, alkalmanként pár napra bejár a budapesti munkahelyére.
A dorozsmai beköltözött Szegedre, a budapesti félállását már leadta, gyerek nincs, csak exfeleség.Aki Vásárhelyre költözött vissza, sokkal nyugodtabb, kisimultabb, a gyerekek is jól érzik magukat, szeretik az iskolát is. Felújítottak egy Kádár-kockát, a kerttel még küzdenek. Van a háznál csirke, gyöngyös, fürj, tengerimalac, beagle, macska, talán 1-2 malacot is szeretnének. Egy kis veteményes, gyümölcsfák, szőlő. A suli kb 15 perc séta, de helyben leginkább bringával járnak. Apuka is két hetente 3-4 napot tölt Pesten, az anyai nagymama még bírja szusszal, be tud segíteni.
Azért ez Hódmezővásárhely, nem falu, nem is simán város, hanem megyei jogú város. Jobban ki tudja szolgálni a lakosságot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Stylewars_kp
őstag
-
veze
őstag
válasz ShadowX #96334 üzenetére
Láncot cseréltem bicajon, aszondja, csak nitelős lánc van nem patentszemes..Mi van????
Ezt is azért talaltak ki hogy otthon ne tudja megcsinálni a gazda, be kelljen vinnni a szervizbe.
Régebben patentszem bepattint és megvolt a lánccsere.
Szerencsére van láncnittelőm ( motorláncok miatt) igy aztan megoldottam.
Az ok hogy pl. egy 100 lovas motoron nem patentszemes a lánc , hanem nittelős, mert ha az kiakadna akkor game over is lehet..
egyszerű mezei bicajon kicsit tulzasnak tartom[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz ShadowX #96332 üzenetére
nekem az állomásnál a két kereket öszesem 3ezerért centiroztak, egy hete
megbeszéltem, hogy csak a felnit viszem, így nem kellett kiszerelni , beszerelni, a gumikat is leszedtem róla, hogy azt se kelljen szerelni, az agyakat se kell se zsírozni se beállítani, (az kb 10 perc / kerék, itthon nekem..)
csak a centirozas volt
Egyébként a motoron 1 tárcsa és fékbetét csere munkadija ugy 18e kb( akkor ha a tárcsát (50k) és betétet(10k) én adom, az első keréken kettő van tehát akkor a munkadíj is majd 2x annyi)
itthon kb 30 perc ha sietünk, egy oldallal, de ha nem, és alaposan ( kicsit már túlzásba is esve, lepucolunk mindent fogkefével, kompresszorral kifujom akkor is egy óra. A hozzávaló eszközök, nyomatékkulcs, menetrögzítő stb. meg ugyis megvan. emiatt nem kell vennem. Na jó, szilikonzsírt vennem kellett 932,- de még így is jócskan áron belül vagyok[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ShadowX #96149 üzenetére
Persze. Simán lehet, hogy bepánikol, és még az övet sem tudja kikapcsolni és bentég. Vagy pont akkor esik le egy műhold vagy egy meteorit, és pont fejbe vágja, amikor kiszáll. Széles skálája van annak, ahogy nem sikerülhet a dolog. Viszont ha van egy oltókészülék, akkor legalább az elméleti lehetősége megvan, hogy megoldja. Ha nincs, akkor 100%, hogy nem sikerül...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #96132 üzenetére
Romániában úgy hajtanak, mint az olaszok. Városban 80-nal közlekedtem 50 helyett, mégis volt, hogy én éreztem szarul magam a lassú szüttyögéssel. Rendőröket is csak nagyon ritkán láttam.
Tényleg egyszer le is állítottak Záróvonalon fordultam meg, mert valami benzinkútnál rosszul sikerült kihajtani, és tökre kopottak voltak a felfestések.
A rendőr meg pont ott traffipaxozott, leintett, hogy ezt máskor nem kellene, és mehettem is tovább
Nekem nagyon lazáknak tűntek a románok az alatt a 3 hét alatt.
De nyilván senkit nem akarok lebeszélni az értelmetlen szabályok szigorú követéséről, az a jó ha a szabályok be vannak tartva.Én kérek elnézést!
-
lorcsi
veterán
válasz ShadowX #95988 üzenetére
Az utolso felhasznalo alapjan meg kellett volna ezeket keresni es peldat statualni
erdekes egy tarsadalom vagyunk… kulonos eszjarasu emberekkel benne
egy ilyen tok egyszeru szolgáltatást nem birnak hasznalni sajat belso normalis szabalyaik szerint
Es ez meg is magyarazza, h miert tartunk ott ahol.. a leggyengebb lancszemekben a válasz
szomorú
persze 4 evente az ilyen is elmegy szavazni.. es a velemenyet is elmondja mind, ahol csak tudja..mer’ nehogymá’eladó: vadi új soundcore motion+
-
Rawulf
őstag
válasz ShadowX #95971 üzenetére
Pedig nem is olyan rég még (majd) 2x annyi volt az SSD ára és még az is olcsónak számított.
A memória gyártóknak most eléggé betett a kereslet csökkenése. AMD és NVIDIA is még erőlködik, hogy drágán adják a grafikus kártyákat. Szerencsére a vásárlók nagyon masszív többsége (az élelmiszer infláció miatt is) nem hajlandó tejelni a "bányász" árákat.
Kifejezetten gusztustalan az NVIDIA részéről, hogy az RTX40xx-es grafikus kártyáknál a memória méreten és sávszélességen is garasoskodik.
Bele sem merek gondolni, hogy világbajnok áfa és béka feneke forint nélkül mennyibe kerülnének most a számtech motyók.totya695: Igaz, de az Asus support nem ismerte el a Global C-State hibát, hanem erősködtek, hogy a memória modulok rosszak.
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
őstag
válasz ShadowX #95971 üzenetére
""""MÉG"""" de ha akarnak találnak ürügyet
Rawulf:
Nekem is rengeteg rossz tapasztalatom volt az Asus-al mint gyártóval viszont 1 dologban nagyon jók voltak a gariztatásba.Európába is volt raktáruk és így az alaplap csere is 2-3 nap alatt símán meg tudott lenni.[ Szerkesztve ]
Üdv:Attila
-
veze
őstag
válasz ShadowX #95935 üzenetére
Ezt én is mondtam rögtön, amikor az érintett mesélte nekem...kérdezni kellett volna mi a jogszabály ami alapján eljár...
annyi hozzátartozik a dologhoz még, ez azóta derült ki ( számomra), hogy 8 előtt fogtak a fünyíráshoz, ( és akkor még nem lehet csak 8-tól) akkor mehetett a bejelentés, de mire kiértek háromnegyed kilenc volt. És azt mondták fejezze be mert vasárnap NEM lehet, nem pedig azt hogy nyolc előtt nem lehet ,de most már folytathassa, csak máskor ne kezdjen bele nyolc előtt.
Mivel nem velem történt a dolog igy csak elméletben jártam utána a dolognak és részemről nem is füzök több megjegyzést ehhez már, mert már ezzel lesz tele a topic
Bár, közérdekű lehet , más is járhat így ha ilyen áldott szomszédja van.
Mondjuk ott a kutyát is megmérgezte ugyanez a szomszéd, el is pusztult egy nap alatt...
Egyik nap még játszott műsnap mentek, halott volt.
Bizonyítani nem lehet, csak együtt élni neki azzal,hogy ilyen emberek is vannak[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz ShadowX #95653 üzenetére
Hát a Tündérkonyhába is láttam már érdekes arcokat de ott még ilyet azért nem tapasztaltam - szerencsére...
Gondolkodtam már azon hogy a Hóbiártot is megnézzem egyszer, hát azt hiszem inkább nem...
Egyébként áprilistól keresek olyan helyet ahol olcsón van napi menü Dorozsmai kiszállítással vagy bent Szegeden a II. Kórház - Véradó állomás - I. Szakrendelő és az SBO útvonalon található ár/érték arányban ételhordós elvitelre. Ha az számít bármit is SZTE dolgozói chipkártyám lesz.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
garga01
őstag
Én vagy 4 éve voltam ott utoljára Késő délután hazafelé jöttünk haverral és megéheztünk, nem voltak bent sokan bementünk egy pizzát rendeltünk. Fáradt is voltam, nem agyaltam előre kifizettük és mondták h üljünk le hozzák. Többször érdeklődtünk, merre van mert telt az idő, végül ha jól rémlik kb. 2 órát vártunk rá. Menet közben a futár persze fordult párat... Ha nem fizettük volna ki előre, eljöttünk volna. Utólag már rájöttem h erre mint ki a dolog. Na azóta be se tettem be a lábam.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Bogyi007
veterán
Ez most a "rendes" Hóbiárt vagy a Tündérkonyhás?
Tudtommal ők is hozzájuk tartoznak már...Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #95645 üzenetére
Hát..van egy másik út.
Előzőleg, amikor munkahelyi elegáns eseményhez kellett volna, nem húztam öltönyt, mert nekem kényelmetlen (és nem fizetnek ehhez eleget..)
Úgyhogy húztam egy fekete inget, fekete farmerrel, nyakkendő nélkül. Abszolút elegáns a végeredmény és mindkettőt külön-külön is fel lehet bármikor húzni.EDIT: ki tart vissza, hogy minden nap öltönyben menj dolgozni?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Vicoo
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #95645 üzenetére
Pakolgassa a rosseb! Rendbe van téve, vállfán lóg, fólia rajta és be van akasztva a szekrénybe a rúd egyik szélére. Még költözéshez sem vettem ki, a költöztetők fóliával körbecsavarták a szekrényt és mindenestül levitték a kocsira.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
hodigy
tag
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #95639 üzenetére
M-es öltönyt tudok ingyen is adni pár napra
Ha érdekel, este lemérem, hogy hol, milyen hosszú.
175 centi vagyok 62 kilóval, csak hogy körvonalazódjon a méret.
Ja, ha jól rémlik ez már az a fajta, amit lehet mosógépben mosni, úgyhogy még tiszta is[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
lorcsi
veterán
válasz ShadowX #95590 üzenetére
Vartam h kisuljon a husi, krumpli
es jott utánam a kovetkezo
a maradekbol valogatta ossze a kajajat, pedig jol oltozott ffi volt… nem is ertettem
bele se neztem azokba az edenyekbe
ugyan mar
Ez se volt vslsmi nagy ász…hat meg a ebed utani regebben kisult maradékeladó: vadi új soundcore motion+
-
veze
őstag
válasz ShadowX #95464 üzenetére
Akkor miért szervez az állam kétmillió forintos 3 honapos tanfolyamot + még ráépülőt is, ( az már összesen fél év , intenziv napi 4 órahossza + még a másnapra elvégezendő feladat, hogy ugy mondjam házi feladat) java backend-re ha nem is kell sehol , majd akkor lehetne junior (vagy az se) ha felvennék valahol munkára..
Azt én értem hogy EU-s tamogatast kap rá ( az állam, amit aztan lehet tulárazva.. had ne mondjam mit csinalni vele) de aki a felvételin bejutott annak a harminc embernek nem kell kifizetni ha eredményesen levizsgázik. Nyilvan meg kellene indulnia kezdőként valakinek a szárnya alatt( munkáltatató stb) ahhoz gyakorlatot szerezzen. de akkor itt vége is a történetnek- fél év tanulás mehet a kukába
( nem én járok ilyen képzésre, de van a látókörömben most ilyen)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ShadowX #95432 üzenetére
Én úgy látom,hogy az emberekből egyre jobban hiányzik a logikai képesség.Itt nem arra gondolok,hogy ki hány mp alatt rakja ki a rubik kockát hanem csak nagyon egyszerű napi teendőkre.Sokan nem gondolkodnak előre.
Anno velem történt meg 13 éves lehettem és a szobámba volt az asztalomon egy rossz orosz gyártmányú színes TV útba volt és úgy döntöttem kiviszem az udvarra.Megfogtam a velem majd egy súlyú TV-t és elindultam ki vele az udvarra 3 lépcsőn is levittem és csak kint jöttem rá,hogy nincs hová leraknom meg ha megpróbálom a földre lerakni akkor orra ránt a TV.Végül vissza vittem a szobámba és leraktam arra az asztalra amin volt.
Utána már átgondoltam,hogy mekkora felelőtlenséget csináltam.Elejthettem volna és a képcső összetörése akár robbanást is okozhatott volna stb-stb.
Talán ez volt az a pont amikor elkezdtem tudatosan "előre gondolkodni"Üdv:Attila
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #95406 üzenetére
Egy rohadt nagy multihoz időnként kérnek tőlünk embert besegíteni. Azért kell segíteni, mert 2 éve a teljes fejlesztést kiszervezték Indiába. Ami tök jó ötletnek tűnt menedzsment szempontból, csak éppen azóta fura módon belassult a fejlesztés
Amikor végképp megelégelik, hogy semmi nem halad, akkor pár hónapra kikölcsönöznek 2 kollégát a csapatomból. Akik fejenként több munkát elvégeznek 2 nap alatt, mint a többi 5 indiai 2 hét alatt.
Sírva szoktunk röhögni az indiaiak kódjain, amit nagy nehezen kiszenvednek magukból.Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.