Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
90296-90298: Értelmetlen ilyeneket írnotok, mert csak kötözködés, kiragadtok az üzijeimből 1 dolgot, és ezen lovagoltok. Nem az a lényeg, amiket kiragadtatok. martonx-nek részleteztem a dolgokat, nem írtam be ide, mert ezeket is csak kiforgatnátok. A lényeg hogy nem azért élek rosszul és kevés pénzből, mert hibákat követtem el, meg rosszul bánok az emberekkel, stb.. A szüleim (apám a válóperrel kisemmizett bennünket, pedig jó életem lehetett volna, 12 éves koromban apám megvette a telket, amire a házam épült volna, aztán eladta, stb.), meg más emberek a segítés helyett elvettek, meg ártottak nekem, ezért vagyok ilyen helyzetben. A kormány is ártott, lásd a 2012-ben megszüntetett rokkantnyugdíj rendszert. A kevés pénzem (2006-8-ban 40-50e rokkantnyugdíj) ellenére meg tudtam élni, mert rendes kincstári gáztámogatás volt, meg kaptam lakásfenntartásit, meg átmeneti (évi 3-szor) segélyt, és volt utazási papírom is. Egyedül élek, kevés a rezsim. 2006-10-ben az egyik évben gázra, a másikban villanyra kértem a lakásfenntartásit, annyit kaptam és olyan kevés a rezsim, hogy 1 évnyi támogatás 2 évnyi fogyasztásomat fedezte, egyre több pénz lett a számláimon. Amikor már nem kaphattam többet lakásfenntartásit (mert a törvény szerint az 50-60e jövedelem ehhez túl sok, vicc), akkor is hónapokig tartott, mire a felhalmozódott támogatásokat elhasználtam. Mostanra ezeket nem kaphatom, nincs már utazási kedvezményes papír se, a megélhetési, kaja, stb. költségek az egekbe nőttek.
-
kovaccss
tag
válasz azbest #90290 üzenetére
A víz csak 1 probléma a sok közül. Pont ez a probléma, hogy sosem voltam átlagember, nekem sosem volt jó az, ami a tömegeknek jó volt. Gyerekkorom óta étel és porallergiám van, és egyre kevesebb kaját tudok megenni, és a zöldségeket sosem szerettem. A 80-as években nőttem fel, amikor még a bolti parízer is simán ehető volt, meg a bolti kakaó, karamellás tej is iható volt. A kenyér ehető volt, a felvágottak is, minden finom volt. A sima krémes 7-8 cm vastag, nehéz krémmel volt, nem olyan felfújt fossal, amilyen most. A fagylalt is jó volt. Ezek mind mostanra a hulladék kategória lettek. Sosem gondoltam, hogy 1990 után ennyire telenyomnak mindent adalékanyagokkal, már 1997-8-ra erősen érezhető volt mindenben, azóta egyre nehezebb ehető kaját találnom. A péksütemények fele levegő, a bukták is, stb., 3-4 falat az egész drágán, felejtősek. 600-700 a normálisab kenyér kilója, és még ezek között is alig 1-2 ehető van. A házi készítésű szalámi 4500-nál kezdődik, de van 6500-ért is.
Csak 250-350-ért tudok túlérett banánt venni (tegnap fogyott el, 250 volt), csak erre telik, 450-550-ért nem tudok venni. Paradicsom is kéne, de a nyáron is 600 körül volt, most 900-1000, nevetséges, 200 lenne a normális. A banánt 10e km-ről hozzák ide, 500-ért kapni, a paradicsomot meg 10-20 km-ről hozzák, és 1000? Miért? Nyáron a piacon 500 volt a sima zöldbab, 2 hét múlva ugyanaz az eladó 600-ért adta, megkérdeztem miért, nem tudott értelmes választ adni. Nevetséges árak lettek, valószínűleg Németországban van ezek közül olcsóbban is, és ott 5-szörös bérek vannak, lazán kifizetik. A legtöbb gyümöcsöt szeretem, meggy, cseresznye, almák, sárga+őszi+kopasz barack, szilva, eper, málna, ribizli, ezek mind voltak a kerünkben, aztán körte, görög+ sárgadinnye, narancs, mandarin, kiwi, naspolya, füge, stb.. Ezekre ma már ránézni sincs értelme, mert vagy nincs (tavaly cseresznye nem volt a piacon), vagy megfizethetetlen. A sima dió, mogyoró, sőt a napraforgó + tök mag is nevetségesen drága lett. Itt van a gáztűzhelyben a sütő rész, egy tepsi napraforgó, meg tökmagot nem tudok csinálni, mert drága, pedig ezeket mindig szerettem, amúgy is kéne olajos magot enni az A, D, E, K vitaminok miatt. A lila hagyma miért kerül a sima vöröshagyma duplájába? Tudja valaki? Akármikor kérdeztem 1 eladót nem tudott értelmes választ adni.
-
csoszogi
tag
válasz kovaccss #90288 üzenetére
Ha már szénsavas víz:
miért nem próbálod ki a szódavizet? Abból biztos van házhoz szállítás és van nagy ballonos kiszerelés is. Van egy pár szódás cég Szegeden, vagy a környéken. Honlapjukon lehet tájékozódni. Ők biztos tiszta vizet kell, hogy használjanak.
Az a barna trutyi meg csak szellőzött vizekben jelenik meg. Amúgy pedig az egy biofilm réteg, amibe több nem patogén, vas-kén baktérium él. Ha ilyen lenne a csőben, akkor mindig dugulás lenne. Mikor vizet szereltem, 10-30 éves csövek belseje teljesen tiszta volt, csak egy kis fekete elszíneződés volt a csövek belsejében.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Hogy mire van pénze, az itt nem derült ki, hogy mire szán pénzt, az már más lapra tartozik.
A 19 literes víz literára kb a Naturaqua 1,5 literes vízére jött ki anno.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
Hagyjátok! Ő az akinek soha semmi nem jó, akinek minden kellene, de semmire nincs pénze. Aki ha Csehországba született volna, akkor meg Németországba vágyódna. Amúgy meg soha nem tehet semmiről, mindenki más helikopter. Ő a mindenkori szerencsétlen körülmények egyetlen áldozata.
Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
Van több szegedi ballonos víz szolgáltató cég. És azért nem árulják a 19l-est, mert ez szolgáltatás, amit főleg cégek szoktak igény benni. És ahogy olvastad, le is kell kötni adott kapacitást, ami a legtöbb otthoni vásárlónak nem menne, mert nem fogyasztanak ennyi vizet. A vízadagoló gép széndioxid patronosan is tud működni, az sem kis patront használ, hanem a cég tölti nagyméretű co2 patronnal.
Úgy láttam, hogy ezek a ballonosok által árult fajták léteznek sima bolti forgalmas kis üvegesben is, szóval, ha ki akarod próbálni, akkor ki tudod. Keress körbe, hogy milyen ballonos cégek vannak szegeden, aztán meglesz, hogy pontosan milyen ásványvizekről van szó.
Hiába vagy te a vásárló, ha te egy speciális igényű ember vagy, egy személy pár ezer forintjából nem lesz vállalkozás. A tömegek igényeire építenek üzletet. Nem azt mondom, hogy annyira tökéletes lenne szegeden ez, mert sok helyen tényleg balfaszok a cégeknél. De ez valahol összefügg azzal is, hogy milyen pénzesek a vásárlók összességében.
Amúgy a mások által már ajánlott szűrös megoldások is működhetnek. A co2 -t pedig szintén meg lehet oldani közforgalomban kapjató nagy kapacitású patront használó gépekkel.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ilyen csapra szerelhető tisztítót vettünk vagy 3 éve. Cseréltünk benne fél évente szűrőt stb, azaz 15k-t se költöttünk az egész műveletre.
-Beszereléshez nem kell szakember
-Csak aktív szenes szűrőt vettünk hozzá (ezüstöset ne!, mert az a fontos fémeket is kiszűri)
-5nm-es, tehát a kis trutyidarabkák se mennek át rajta.Azt mondom, hogy ez is egy picit overkill a szegedi csapvízhez, de azért ennél durvább dolog tényleg nem kell ide. Nekünk is csak az előző lakáshoz kellett, mert enyhén csatorna szaga volt a víznek.
EDIT: anno utánajártam a témának és több helyen is azt találtam, hogy csak ásványvizet inni konkrétan egészségtelen. Akit jobban érdekel, keressen utána..
Ja az a barna mocsok azt úgy hívják, hogy barna alga. Ha kapna fényt, akkor zöld lenne és az zöld alga. Ha az ásványvizet teszed hasonló helyzetbe, szerinted nem fog bealgásodni?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
kovaccss
tag
90282: Olyan undorító barna mocsok van a WC tartályomban, ezt sosem tisztítja ki semmi. Ezt a mocskot sosem fogom meginni. A csapvízzel csak 1-et lehet tenni, elkerülni.
90283: Pont az a bajom, hogy a Szentkirályit, Mizsét, Naturaquát nyomatják minden boltban, ebből 50 üveggel simán vehetnék bármikor bárhol. Érdekes hogy ezek nem akarnak elfogyni soha. Értelmes mennyiség csak az Árkádban lévő legnagyobb Sparban, a nagy Tescoban van, meg az FNX diszkontban, itt az árlistájuk szerint a szénsavas 1,5l-esből 445 db van 89-ért. Ezt se értem, ez most akkor nagyker? A mennyiség és az ár alapján ez lenne. Hogyan lehet olcsóbb a Tesconál? Itt 115. Hogyan lehet Szegeden nagykerből vizet venni? A Metróban voltam régen, a pénztárnál derült ki hogy vállalkozói igazolvánnyal lehet csak vásárolni, meg nagyker az egész, oda nem mehetek, amúgy is messze van. Úgyse olcsóbbak az FNX-nél. Azt sem tudom mit lehet ott kapni.
Nem is tudtam hogy van nagyobb kiszerelésű is, főleg hogy 2016 óta. Már 4 éve használhatnám ezt? Miért nem tudtam én erről? Ha a Tescoban sincs, akkor hogyan tudhattam volna meg, hogy létezik ilyen? Pedig kerestem eleget Theodorára, de csak boltokban, nem a google-ban. Sosem értettem miért jó szutyok 1,5l-es kiszerelésben árulni (napi 2,5 l-t iszom), még 1 zsugorral is csak 9 liter. Nekem jobb lenne 10-20 literes edényben. A sok üres üveg kilapítása és a kukába kivivése nem jó. Da csak a szénsavas a jó nekem, ha simát hoznak 19 literesben, azzal nem segítenek. A cikkben van hogy aki havi min. 6400 Ft-ért rendel, megkapja az adagolót is. Ez 4×19=76 liter = 4 ballon, ez pont a napi 2,5 literes fogyasztásom. Közben látom hogy a 19 literes nem is Theodora. Csak akkor tudom meg hogy jó-e nekem, ha megkóstoltam, max. fél litert vehetek kóstolónak. Akkor ez se jó nekem.
90284: Nem nyert, írtam már, hogy Mindszentkállán van a kút, ez a Balaton-felvidék, nem Dél-Magyarország. Honnan vetted a Pécs környékét? Azt is írtam hogy nekem sem tetszik a helyzet, de nem cserélhetek gyomrot. Azt kell vennem, amit meg tudok inni hosszútávon, nincs mese. Falun nőttem fel, ott príma víz volt 1999-ig, aztán jött 2-3 év nagy árvíz+belvíz (a kertünkben 20-30 cm víz volt 1+ évig), elkezdtek sokkal több fertőtlenítőt nyomatni a vízbe, már akkor is alig tudtam meginni. Még hó hogy 2000 után nem sokkal Szegedre költöztem, mert ha ott maradok, akkor is ásványvizezni kellett volna.
90285: Én is gondoltam hogy 100-200 üveggel kéne rendelni (50 üveg elég 1 hónapig), de 24 üveg a max., amit meg lehet rendelni. Nem tudom hogy ha lenne kocsim, és odamennék kölcsönzött utánfutóval, és 1 raklap vizet kérnék, mi történne. 1 évre is bevásárolhatnék vízből.
90287: Nincs senkim, egész életemben nem bízhattam senkiben, nagyrészt ártottak nekem az emberek, akikkel kapcsolatba kerültem, aki nem, azok se segítettek komoly dolgokban. A házban 3 embernek is van kocsija, de sosem hoznának nekem semmit, barmok, nem vagyunk jóban. A zöldtranszfer csak a vírushelyzetben csinál házhozszállítást, nem ez a fő profiljuk. 1500-ért 1 havi víz idehozásával nem vagyok sokkal előrébb. A Tescoból 2×24 víz 2×700 szállítás + 2×750 büntetődíj. A havi 1500 Ft nem tétel, nem ez a lényeg, hanem az egész helyzet, hogy mindig mindenkihez nekem kell alkalmazkodnom, közben ÉN vagyok a vevő, HOZZÁM kéne igazodniuk, de a legalapvetőbb érdekeimet lehetetlen érvényesítenem, mindenütt ez van. A piacon úgy kellett több embernek elmagyaráznom, hogy ő van értem, nem én őérte, de leszarták. A kajákkal is sok a probléma, alig találok ehető ételt, annyi mindenre érzékeny lettem. A gazdagok adalékanyagszegény kajáit kéne ennem, de nem tudom megfizetni. Így is túl sokat költök kajára. Azért költöztem a mars téri piachoz 600m-re, hogy mindent onnan szerezzek be, az összes kaját, ne kelljen messzebb mennem.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz kovaccss #90281 üzenetére
Ezt úgy hívják akkor, hogy piaci rés. Ha szerinted van értelme és nem vagy egyedül, akkor tessék belevágni. Ahogy írtad, Szeged egy 170ezres város, plusz a határmenti forgalom. Csak megélnél belőle.
Azt gondolom neked sem kell elmagyarázni, hogy a tesco miért a nagybevásárlóknak ad prioritást. Elhiheted, hogy fillérre ki van számolva honnan éri meg neked kvázi minimális pénzért kiszállítani. Ezt a vonalat ők 10ezer Ft-nál húzták meg. Amit ezen "keresnek" az kvázi fedeznie kell az áruházba szállítás költségét, az ottani alkalmazottak költségét (mindenkiét, aki hozzáért az áruhoz), a tehergépkocsi üzemanyagköltségét, annak amortizációját, a sofőr bérét. A bérköltség pedig messze nem az, mint amit az alkalmazottak kézhez kapnak, ugyanis az állam felé is fizetnie kell a tesconak az alkalmazotton túl.
Amúgy nem kötekedésképp, de nincs egy haver, aki elhozná neked a tesco-ból? Megrendeled online, áruházi átvéttel (van külön felvevőpont) és valaki elhozza neked. Ha nincs haver akkor a Zöldtranszfer házhozszállít 1500 Ft-ért körtöltésen belül. Biztos meg lehet velük beszélni, hogy a megrendelt terméket átveszik és elviszik neked. Vagy ha van több karton is annál, mint ami az online rendelés kereteibe beleférne, akkor ezért az 1500 Ft-ért bemennek neked és megveszik ami ott van.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Most az jutott eszembe, mi van ha a szomszédos országban zajló földrengések miatt ( aminek mellék/utóhatásai nálunk is érezteti a hatását) az az egy pécs környi kút bedől ,amelyiknek a vizét kizárolagosan fogyaszthatod. ha jól értem azután nem lesz folyadék amit megiszol/megihatsz, mivekl a többi méreg számodra akár a sosav. Onnantol számítva kb egy hét élettartammal számolhatsz, eddig birja az ember víz nélkül, Azé ez elég gáz, ennyire egy dologtól függni, belegondoltál már ebbe?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Azért 48 üveg víz már kereskedelmi mennyiség. Ezt a logikát követve, nem lehet hogy már a nagyker is szóbaállna veled? Némelyik boltba lehet nem visznek belőle annyit.
Pechedre úgy látom nincs theodorás ballonos (19l) változat, pedig ekkora forgalomnál már lehet adnának hozzá vízadagoló, széndioxiddal dúsító gépet is használatra.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
90279: A valóságról írok itt végig, hogy mennyire nem úgy mennek a dolgok, ahogyan kéne. Nem fogom azt mondani, hogy minden OK, amikor nem így van. Nem tudok az életből egyetlen olyan területet se mondani, ahol jó lenne a helyzet. Az egyszerű dolgok megoldhatatlanok egy 170e-es városban! Bárcsak ne Mo-ra születtem volna, még csehként is jobb életem lenne, főleg a német határnál.
90280: A Tesco még a házhozszállításon is kaszál, azokat bünteti, akik 10e Ft alatt vásárolnak. Miért csak engem zavar ez? Egyáltalán miért törvényes ez? Túl kicsi haszna van a Tesconak a 10e alatti vásárlásokon, ezért büntetőpénzt szed? Ez lehetetlen, mert ugyanolyan árakon vásárolok, mintha bemennék a boltba. Akkor mi ez? Miért csak azok a vásárlók megfelelők a Tesconak, akik a heti nagybevásárlást intézik ott, több 10e-es összértékben? Tehát az van, hogy ÉN teszek szívességet a Tesconak azzal, hogy vásárolok náluk, és házhozszállíttatom! Mi ez a baromság? Örülniük kéne, hogy nem megyek be az áruházba, nem ott sétálgatok, nem onnan viszek el pl. 48 vizet, hogy aztán a raktárból ki kelljen vinni 1 adag vizet. Voltam 23-án a rókusi krt-i áruházban, több dolgozót láttam hogy a kiszállítandó cuccokat szedték össze a zöld műanyag ládákba. Miért az eladótérből szedik össze, miért nem a raktárból? Meddig tartana a sok kiszállítandó cuccot már a raktárból összeszedni, ott van a kis molnárkocsijuk, vagy mi, ezzel gyorsan ki lehet húzni 8 zsugor vizet (48 üveg) a teherautóhoz, és berakni. Kényszerhelyzetben vagyok, mert a csapvíz és az Anna víz ihatatlan nekem, más ásványvizek is, csak 1 fajta víz maradt, és a környékbeli 3-4 boltba alig visznek, és csak a Tescoból lehet ilyeneket házhoz hozatni. Nincs választási lehetőségem. Csak biciklim van, nem mehetek mindig az áruházba, csak 12 üveggel tudok elvinni, ez 1 hétre elég, nem mászkálok oda hetente csak ezért. A kajákat a piacról veszem. Az Árkád Spar meg rossz helyen van, a -1-es szinten, itt is van víz, a Boros u. felől megyek be, a mozgólépcsőn kéne kézben felcipelnem mindig, hát nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
kovaccss
tag
Alapdolog hogy messzire kerülendő minden külföldön bejegyzett, de Mo-on működő cég, ahol nincs rendes pesti központ. Különösen az Emag, mert bukaresti központú, és szemetet árulnak. Elég cikk van róluk a tékozló homáron, hogy mennyire hulladék a termékeik minősége, és mennyire nehéz náluk reklamációt intézni. Sosem vásároltam náluk, és sosem fogok.
Tegnap este a Tescoból 4 perc különbséggel 2-szer rendeltem 24 üveg Theodorát (össz. 2×24-et, mást nem) ugyanarra a kiszállítási időpontra, helyszíni bankkártyás fizetéssel, hogy hátha felérik ésszel, hogy egyszerre akarom kihozatni. Hát nem! Csak azért is 2 különböző teherautóra rakták ma reggel, és du. 15 perc különbséggel hozták ki! Így 2-szer kellett kifizetnem a 750 Ft-os 10e Ft alatti büntetőpénzt, és a 699-es szállítási díjat is. Nevetséges az egész. Szándékosan korlátozzák a megvásárolható termékmennyiségeket a max. darabszámokkal, hogy sok kisembernek mindig ki kelljen fizetni a 750-et is, mert kis jövedelmű emberek nagyrészt nem fognak 10e felett vásárolni. Nem hiszem hogy Szegeden 2-nél több Tescos kocsi járná a várost a kiszállításokkal, mert mind2 mai kiszállítás min. 1 órával a kért időpont előtt itt volt, 11:30-11:50-kor jöttek, és 12-14 órára kértem, tehát nincs sok szállítanivalójuk. A 90247-ben írttal nem értek egyet, hogy veszteséges a Tesconak a házhozszállítás.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
-
martonx
veterán
Hát épp ez az, így hogy van itthon egy kimondottan drága matrac is, meg a létező legolcsóbb táblás szivacsból vágatott matrac is, teljesen nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy számomra észrevehetetlen a különbség.
Persze hosszan lehetne sorolni, hogy a drága matrac mi mindent tud, meg hány réteg van beleépítve, meg milyen jó a memóriája stb... de ha arról van szó, hogy alszok egyet rajtuk, pont ugyanolyan jót alszok a pár ezer Ft-ért vágatott matracon isÉn kérek elnézést!
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Bárkinek egy ArenaRacer Titan szék fekete-fehérben? 86 000 Ft-ért vettem náluk akcióban karácsonykor, de mégsem kényelmes a kagylóülés. Ugyanennyiért eladó ha valakit érdekel, amúgy visszáru.
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
SirRasor
addikt
válasz vizslakutya #90269 üzenetére
"Megérdemli" és "boxspring" ez két olyan szó, ami nem fér meg egy mondatban.
Ha jót akarsz magadnak, csakis hideghab matracot használsz. 5 perc gugli elég hozzá.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz martonx #90263 üzenetére
+többiek: Köszönöm a tippeket; közben megcsináltam az idei év üzletét ezzel az ággyal
És 1700-ért ki is hozzák
Ami vicc, és aminek az esélye konvergál a 0-hoz, hogy egy olyan sarokszekrény mellé kerül, aminek pontosan ilyen a fa-stílusa.Make Love not war!
-
tisn
addikt
ilyen bútoraim vannak nagyrészt, tényleg jó minőség. csak már nem divatos :)
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #90261 üzenetére
A budapesti lakásba itt vettük a komplett hálószobabútort matrac nélkül. Még szállítással együtt is olcsóbb volt, mint bárhol Pest megyében.
Estberger tömör fenyő ágy és egyéb bútorok, készre szerelve, csapolva, ragasztva, semmi baja 6 éve. Annyi történt az évek alatt, hogy a matracot 30 mm-re megemeltem és a gyári 20 mm-es fenyő ágyrácsot cseréltem 30 mm vastag hajópadlóra (135 mm széles szálak 60 mm közökkel).Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz martonx #90262 üzenetére
Illetve mi a gyerekeknek simán vágattunk vastag szivacsot az ágyukba, emlékeim szerint pár ezer Forintba került a 10cm vastag 90X190-es szivacs vágatása.
Azaz valahol kerítesz egy ágykeretet, és nem veszel bele kész matracot, hanem méretre vágatsz szivacsot bele. Így szvsz simán ki tudod hozni 50K-ból.
Sajnos már nem emlékszek a szivacsokat hol vágattuk. Valami kárpitos, vagy bútor textiles cégnél marha olcsón lehet vágatni.Talán mintha ez lett volna az a bolt? 5 Lengyel u. – Google Térkép
Még annyi, hogy a mai napig is rendszeresen alszok a gyerekek ágyában. Semmivel nem érzem kényelmetlenebbnek a pár ezer Ft-ért vágatott faék alap szivacsukat, mint a francia ágyunkban lévő 130 ezres mindent tudó matracot.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #90261 üzenetére
Mi a Matrac kuckóban vettünk ágyat: Matrac akció a Matrackuckóban! Kattintson ide! - Matrackuckó (agy-matrac.hu)
Mondjuk olcsónak nem feltétlen mondanám, de minőségi cuccaik vannak.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
válasz azbest #90255 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy a fenti boltok kizártak
Amúgy 80/90x200-as ifjúsági ágyat keresek a nagyobb lánynak (már akkora nagy ló.. ) és lehetőleg ágyneműtartósat. Olyan nagy igényeim vannak, hogy az ágyrács és matrac is onnan jöjjön és ezen a ponton elvérzett a Mömax/möbelix társulat, mert csak az ágyra vállalnak szállítást Jyskben drága hulladékok vannak, ami tetszik, az 130k (ágyrács és matrac nélkül!!)
Tényleg a 10000-res az új 1000-res
A legolcsóbb, amit eddig ki tudtam hozni, az ~90k mindenestül, innen-onnan. IMHO az is sok egy ágyért...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ShadowX
őstag
válasz quailstorm #90240 üzenetére
Mindig ugyanaz a sztori...most majd jól mindenre kivetjük az ÁFA-t, ami Kínából jön. Olyan Brexit jelleggel megy ez. Közeledünk a határidőhöz, majd az utolsó pillanatban újra fél évvel kitoljuk azt. Évek óta téma ez. Ráadásul a most Kínával kötött EU-s egyezmény sem azt mutatja, hogy lesz erre igény bármelyik részről. No para.
Mondjuk a pár dolláros, a világ másik feléről idehajóztatott dolgok környezetterhelése hatalmas, de nincs mit tenni, ha itthon nem lehet kapni. Vagy úgy lehet kapni, hogy a magyar webshopon úgy van feltűntetve, hogy 4-8 hét szállítási idő. Kösz, Kínából én is meg tudom rendelni magamnak, nem kell még a pofátlan magyar kisker is közé.
-
takitibi
tag
Van-e valakinek pici pénzért eladó, használt régebbi nvidia videókártyája?
Egy régebbi alaplapba kellene.
Pl. Quadro 2000 vagy hasonló szekrény tetején porosodó relikvia?Üdv: TakiTibi
-
quailstorm
nagyúr
válasz azbest #90253 üzenetére
Állami támogatásra valóban csak nem megbízható, sokadlagos magyar forrást találtam, ez nem számít semminek. Kínai oldalakat nem néztem.
Viszont az, hogy egy kínai csomag veszteséges, az az USA-ban is így van, igaz a saját bénaságuk miatt, valamint mert a nemzetközi egyezmény nem csomagküldésre lett eredetileg kitalálva: [link] [link][ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ágyat milyen online boltban érdemes venni? Jysk, mömax, möbelix, ikea kiesett. Vagy nincs jó, vagy drága.
Most a mirjan24-ben találtam esélyest, de jó volna még pár helyen körbenézni.Make Love not war!
-
azbest
félisten
válasz quailstorm #90251 üzenetére
Lehet a balfaszok nem azon a címen indították el, hanem ezen [link]
Bár a play store értékels is 0Btw, szerintem ez valami hoax, hogy ingyenes a kínai postázás vagy az állam támogatná külön a nyugat hanyatlásba döntéséért.
A legtöbb lassú postázási módnál tömeges feladással adnak fel küldeményt. Olyankor megvan, hogy pl 1kg össztömegig mehetnek a ládába a borítékos vackok, amennyi belefér és ezért valami átalánydíjat fizetnek. A normál feladási mód persze drágább, viszont gyorsabb is. Lehet meglepetés lesz, de a magyar postával is lehet szerződni tömeges feladásra, egyedi megegyezés szerinti árra. Aztán persze van olyan szállítási mód is, amikor európai posta szerződik egy kínai konténeres szállítóval és olyankor az európai posta teszi be a normál postai forgalomba, kintről szállítmányozó cég hozza az adott országba Ennél szoktak sírni a fogalmatlan rendelők, hogy hiába kapott mondjuk német követési számot, az egy hónapig nem mozdul és hápog, hogy átverték. Mert nem érti, hogy egy másik cég konténerében utazik még és németország nem kínában van
Ha meg már állami támogatás, akkor ennyi erővel a magyar posta is ki van tömve államilag. Szinte minden hónapban van valami állami sokmilliárdos tömeges megrendelés. Eleve a nyugdíjak. Aztán a bözsi, erzsébet, anyámkínja szavatvásárlós események. Aztán évetne több "konztultációs kérdőív". Nyugdíjas járvány hírlevélre feliratkozás és választási kampányra feliratkoztató kérdőív. Már az iskolák tankönyvszállítását is a postának adták. És ez így megy minden hónapban, a normál feladatukat meg el sem látják rendesen már. Olyanok mint a hadsereg, ami szögletes, azt gurítják, ami kerek, az cipelik. A házhoz kézbesítős nagyobb regisztrált levélküldeményt nem hozzák ki, csak értesítőt dobnak (a _nem_ regisztráltakra van már magyar különszabály, hogy azt nem hozzák ki adott méret felett). A kis regisztráltakat bedobják a ládába "érintésmentes kézbesírtés" címszóval. A kis nem regisztráltak amik kb szabályosan érkeznek a ládába. A nagyobb nem regisztráltaknál meg lehet elektronikusan próbálnak értesíteni, ha nem sikerült, mert rossz számra küld sms-t vagy elromlott az email szerver, akkor megy vissza a feladónak, sosem tudod meg, hogy érkezett valami, mert papírt sem dobnak be róla már.
Ja és az sem igaz, hogy a magyar posta nem kap pénzt a kínából jövő küldemények után. A nemzetközi egyezmények szerinti átalánydíjat kapja, amit a magyar belföldi díjak alapján számolnak át. Gyakorlatilag, ha magyar árakat emelnek, akkor a kínaiaktól is több pénzt szednek.
Ehhez képest a kínaiak eleve méretgazdaságosság és értelmes logisztika miatt simán olcsóbban meg tudják csinálni a 100x-os forgalmat is. Itthon meg a postai dolgozók direkt nem erőltetik meg magukat általában, mert ha nincs sor, akkor leépítés lesz, ahogy egyik alkalommal hallottam őket beszélgetni ilyesmiről
Egyébként kb 2-3 éve a magyar posta is alapított magyar-kínai vegyesvállalatot a konténres szállításra. De valamiért sehol sem lehet magyar postás szállítást vállasztani egyik kínai webshopban se, Gyanítom, hogy nem túl versenyképesek az áraik. A svéd, svájci, belga és a többi eu nemzeti posta meg tudta oldani hogy jövedelmező legyen, a magyar nem
Külön vicces, hogy némelyik némelyik eu országnak jobban megérte ajánlott levelet a magyar posta helyett futárcégnek átadni itthon - UK királyi posta a gls-nek, a franciák meg talán a dpd-nek.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
90240: Kínában még milliószámra van rengeteg, a 90-es évekből származó alkatrész, olyan nincs hogy csak úgy elfogy, meg a szemétből kéne kiszedni. A hobbimhoz még EPROM kell, nem használhatok mást, a 80-as években gyártott számítógépekhez kell.
A kínai posta olyan, amilyen, nem én kértem hogy ilyen legyen, nem ingyen postával küldettem soha semmit, mert kellett a rendes tracking, és csak gyorsabb így, mint a free, inkább fizettem 3-4 USD-t a postára.
Aliról sosem vásároltam, nem tetszik, nagyrészt ugyanazok vannak ott is, meg az eladók is nagyrészt ugyanazok, mint az ebayen, itt van vevővédelem, pénzvisszaadás, volt már erre szükség.Mi van ezzel a Kínából ÁFA fizetés, meg 3500 Ft-os posta ügyintézési díj (90244), VÁM, meg egyebekkel? Azt se tudom az UK-s EU-ból kilépéssel is mi fog változni. Hol lehet ezekről magyarul olvasni? Feb. 12-től kínai újév 2-3 hétig, előtte kell még bevásárolnom. Ha már Kínából se lehet olcsón alkatrészt vásárolni, akkor nagy baj lesz, mert máshonnan többszörös áron semmi sem fogja megérni. A késztermékek (pendrive, stb.) Kínában is kb. a magyar árakon vannak, csak az alkatrészeket éri meg kintről venni. Éppen elég izgulni azon, hogy 2 hét alatt megkapom-e, meg hogy hamisat küldenek-e. Volt hogy használt, programozott EEPROM-ot kaptam, még jó hogy 1 mp törölni. De működtek.
90247: Félreértetted, Szegeden csak a Tesco és a Príma szállít házhoz élelmiszert és hasonlókat, más boltnál nincs ilyen. Nem az számít milyen márkájú az ásványvizem, mert lehet kapni a Reálban, a Sparban is (Theodora szénsavas). Jópár más fajtából még a kis Reál boltban is 40+ üveggel van, Szentkirályi, Mizse, Naturaqua, stb., pont a Theodorából van a legkevesebb mindenütt. Mi akadálya, hogy Theodorából több legyen a boltokban? Meg miért csak a boltok kis részében lehet kapni? A Balatonnál (Mindszentkálla) van a kút, az év 365 napján 24 órában jön fel a víz. Hogyan lehetett olyan, hogy tavaly máj-ban mindenütt elfogyott??? Ezt magyarázza meg valaki, hogyan fogyhat el valami, ami nonstop jön ki a földből? Meg hogyan lehetett olyan, hogy máj. körül 6-12 üveg/emberre korlátozták a vásárlását, a boltba bemenve is? Tudom, ez volt, mert jártam így, nem hittem a fülemnek, hogy nem engedtek többet venni a vírus miatt, a biztonságiakat akarták odahívni. Megkérdeztem tőlük, hogy mi köze a vírusnak az ásványvízhez? Simán palackozzák, hermetikusan lezárják! Nem tudtak válaszolni. Az se igaz, hogy kevesen isszák, mert akkor már lezárták volna a kutat, ha nem érné meg működtetni. Végigkóstoltam 15+ fajtát x éve, csak ezt az 1-et tudom meginni. Az Anna víz évekig jó volt nekem, oda jártam 2 literes üvegekkel biciklivel, aztán nem tudtam már meginni, vége. A csapvíz ihatatlan mocsok Szegeden, 30 éve is az volt. A WC tartályt megnézheti bárki, undorító, büdös vastag barna mocsok van benne (ez van nálam is, 10 év alatt is ez volt), aki csapvizet iszik, ezt issza! A csapvizet mosásra, fürdésre, főzésre (a főzés lehetetlen ásványvízzel, vagy Anna vízzel, próbáltam, ehetetlen lesz), takarításra se szabadna használni, csak WC lehúzásra jó. Csak biciklim van, hiába van a Tesconál előre rendelés és a Tescoban személyes átvétel, ehhez kocsi kéne. Amúgy is mi értelme előre rendelni, ha el kell mennem érte a boltba? Biciklivel csak 12 üveg vizet tudok elhozni, 6 = 1 zsugor elöl a kosárban, és 6 hátul a csomagtartón.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
-
-
azbest
félisten
válasz quailstorm #90248 üzenetére
Februárban kínai újév is....
Azóta már van valami app, amiben egyszerűbben lehet drónra engedélyt kérni. [link]
Az eladó meg ahogy a címet és azonosítószámot ráírja, úgy a nav-os azonosítószámot is rá tudja írni, amit rendeléskor generál a rendszer. Persze lássuk meg a gyakorlatban.
-
quailstorm
nagyúr
válasz azbest #90246 üzenetére
eBay-es Alis eladók többsége csak feladja postán aztán pápá, engem az érint, ott szerintem az első hullám bele fog szaladni a vámkezelésbe. Én próbálok nem úgy rendelni, hogy beleessek ebbe. 2020-ban 1 vámkezelésem volt, eBay, USA-ból, és automatikusan posta 3500Ft lett belőle.
Alin is van természetesen már EU-s raktár, de azért minden nem lesz előre ideszállítva, csak ami gyakori nagyon. Ami többnyire consumer electronics kategória.Unokatesóm jelezte nekem, hogy a drónröptetés ugyan már törvényileg korlátozott, de az engedély kérése még nem megoldott. Szóval igen, ilyenektől lehet félni.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz kovaccss #90243 üzenetére
Mi olyan kulonleges azon az asvanyvizen hogy csak azt tudod fogyasztani?
Csak a rókusi krt-i áruház (Tesco) raktárkészletéből lehet házhoz hozatni, nem számít mi van a többi szegedi Tescoban - egyaltalan nem meglepo, ott van a legnagyobb raktarkeszlet. Amennyire tudom meg mindig rafizetos a hazhozszallitas tesconak is, az pedig ha kis uzletekbol kellene osszelegozni meg sokat dobna rajta (minden szempontol, ido, emberido, nyilvantartasok, stb).
Vigyázat, csalok!
-
azbest
félisten
Attól nem tartok, hogy mindeért ki kéne fizetni a 3500 forintos postai vámkezelést. Már jóideje kinn van egy navos dokumentum arról, hogy milyen módokon lesz vámkezelés. Az alap és célszerű az, hogy a nagy webshopok piacterek eleve áfás árat számolnak fel 150 dolcsi alatt, a nagyobbaknál meg az oda vonatkozó vámot is. A svédeknél már két éve így van, gyakorlatilag ugyanazt a rendszert veszi át az eu. Mivel svédül nem tudok és youtubon sem sok beszámoló van, így nem tudom a gyarkolatban mennyire jól megy. Azon lepődtem meg, hogy a szutyyok wish volt az első, aki leszerződött a svédekkel az adóbeszedésre.
Aki ész nélkül rendel, olyan helyről ami nem foglalkozik az eu szabályokkal, azoktól lesz majd meglepetés, hogy a filléres kacatra is több ezer forint díjat számolnak fel.
Inkább attól tartok, hogy megint balfaszok és hónapokat késik mire sikerül összegányolniuk az adminisztrációs részét. Az biztos, hogy márciustól már meg kell gondolni, hogyy rendelünk-e, mert ha 2-3 hónapig tart akármiért a szállítás, akkor ráfuthat a szopórollerre, mivel nem az új rend szerint lett rendelve. Utána, ha elindult az új rendszer még lehet jobb is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Én úgy gondolom, hogy igen. És emellett pokoli lassan lesz kiszállítva az az adag, ami akkor beragad.
Itt a cél az elrettentés, az olcsó vackok beáramlásának megállítása, ezért sem hiszem, hogy csak úgy elengednék az ügyintézés költségét.
Ha ráfekszik a kínai, úgy néz ki megoldható, hogy ne legyen ügyintézési költség, kérdés hogy ezt mennyire akarják majd.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
A posta most 3500 forintot kért, ( ügyintézés címén) ha valami után az áfát ki kellett fizetni.
Juniustol majd az egy dolláros cuccért is 27 % áfa (kb 80 Ft) mellett ki kell majd fizetni a 3500 ügyintézést is?? -
kovaccss
tag
Egyszerű dolgokat is lehetetlen kis mennyiségben beszerezni Szegeden. 1 átlagos ásványvízből évek óta nem tudok rendesen venni, mert pont ebből rendel minden bolt (Reál, Spar, mindegy, a Tesco nem) keveset, heti 3-4 zsugorral, ami 6×1,5l. Csak nekem kell heti 12×1,5l. Tavaly máj-tól még rosszabb lett a helyzet, már az Árkád nagy Sparban se volt, meg a Reálban, a kisebb Sparban, stb. se, a rókusi krt-i nagy Tescoba kellett mennem, csak ott volt. Azóta is ez a helyzet, meguntam hogy potyára menjek a boltokba biciklivel, meg mindig kérdezgessem hol, melyik napon, mennyi víz fog érkezni, stb.. De így se jó, mert csak a Tescoból lehet házhoz hozatni (az Auchanból sem, a Cora-ból se lehetett), csak ez maradt. Itt meg max. 24 üveg/rendelésre van lekorlátozva, ami kevés, csak 2 hétre elég. Pluszban még büntetnek is azzal, hogy 10e Ft alatti vásárlásnál (100 Ft körül van 1 üveggel, sosem érem el ezt) 750 Ft összekészítési/vásárlási díjat is kell fizetnem (párszor elengedték egy részét, vagy 1 doboz italt, stb. küldtek, de ezekkel nem segítenek) a 700-900 Ft kiszállítási díjon felül. Az ingyenes 80-as számukon felhívtam a Tescot, hogy ez így nem jó, min. 48 üveggel kéne rendelnem, hogy 1 hónapra elég legyen, de ez lehetetlen, nem tehet semmit. Kiderült hogy 80 kg a max. kiszállítható mennyiség 1 embernek, beleférne 48 üveggel, 48×1,6 kg=77 kg. Mást nem veszek így, ott a nagy piac a napi kajákra.
Nevetséges mi megy Mo-on. Csak a rókusi krt-i áruház (Tesco) raktárkészletéből lehet házhoz hozatni, nem számít mi van a többi szegedi Tescoban. A hab a tortán, hogy pl. a 0,5l-es ásványvíz 5-6 éve még drágább volt a legtöbb kisboltban (Reál, Coop, stb.), mint az ugyanolyan 1,5l-es. A Tescoban néztem most, 1,5l 115, 0,5l 100 Ft. Ez hogyan lehet törvényes? Már elérték, hogy ha kicsit is, de olcsóbb legyen a kisebb. Sőt most látom, hogy 1 boltban 1,5l 110 (73/l), 0,5l 100 (200/l), 0,33l 85 Ft (255/l). Újrakezdik a 0,33 literessel!
Az meg milyen baromság, hogy a mai napig nincs meg az árukészlet nagy része a Reál, CBA, Coop, Aldi, Lidl, Penny weboldalain? Semmi webshop, csak az akciós termékeket látni ezeknél. Ez hogyan lehetséges? Csak a Tesconál, Sparnál (kevés termékkel a Prímánál is) van webshop és terméklista. Hogyan hasonlítom össze hol mi van és mennyiért, meg egyáltalán hogyan tudom meg hogy hol mi van, ha nincs meg a neten? Még mindig akciós újságokat nyomatnak (sosem olvasok ilyet), mint 25 éve, vicc. Nem fogom végigjárni az üzleteket hetente.
-
quailstorm
nagyúr
Kieg: igen lehet még kapni granulált, meg egyéb szilárd pétisó termékeket, de én az amatőr piro-hülyegyerek-kompatibilisre gondoltam. 2014-ben még volt.
Permanganát meg látom kábszer prekurzor. Én csak PET palackot pukkantottam vele, ilyen jellegű felhasználásról nem tudtam.Alapvetően nem is baj, hogy ezeket nem olyan könnyű már beszerezni. Az én készletem is rendszerváltás előtti, és már az is labor célra volt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
csak én nem szívességért, hanem ~20 tételes listával talán úgy 400 csavarért mentem.(vagy 700.. franc se tudja már, kb 3 éve volt- brüsszelin csavarker)
És kiderült, hogy némelyik sorozatból hiányoznak méretek, sima egyenes bevágású fejesek vannak csak másikból adott méretben... ilyesmi. Nagyon segítőkészek voltak, nincs is arra semmi panaszom. Szegénynek kellett vagy 30-45 perc mire megszámolta a csavarokat, pedig egy részét eleve ő szedegette össze, mert nem volt porciózva előre és nem mindegyinél sikerült rájönnöm a logikájukra, hogy hová tették el. A speciálisabb gépépítészetieket meg nem ismerték, pl T anya.A gyakoribb méreteket írtam össze, amik barkácsoláskor kellenek, mert nem volt kb semmim sem itthon. Utána már eleve kínából rendeltem ráérősen, most is onnan van úton utánpótlás, mert rákattintok és házhoz jön, nem kell elmenni érte. Pl most is jött nemrég 3x100as pakk kínából olcsón és nem kellett utána szaladgálni, csak két kattintás és 1-2hónap előre tervezés
Na de ez csak egy konkrét példa volt. Sok más területen is van, amit nem érdemes szegeden venni, jobb esetben van az ország másik végén valami üzlet, ahol használható webshopból szállításssal együtt olcsóbb vagy éppen jobb fajta kapható. Pl led lámpákból is inkább rendelek, mert bár van szegeden egészen jó üzlet, de hasonló áron nem alap kukoricaledeset kapok, hanem minden irányba világító filamenteset.
Egyszerűem úgy tűnik, hogy szeged túl kicsi, hogy komolyabb lehetőségeket eltartson
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz kovaccss #90239 üzenetére
TTL IC-k és korabeli EEPROM-ok már csak drágábbak lesznek, mert legfeljebb hulladék-újrahasznosítás a forrása. Elegendő kereslet meg nincs az újragyártáshoz, meg nem is gazdaságos a mikrovezérlős, meg SPI ROM-os világban.
Kínai posta államilag támogatott. Azzal bármit összehasonlítani csalás, ráadásul a nemzetközi postát megtérülésen alul használják ki.
Én inkább azért aggódok, ha mindent megáfáznak Kínából. Ugye elvileg idéntől kellene, de elhalasztották nyárra...
Elég sok cuccom van Aliról, főként elektronika, szerszámok, PC-s cuccok. Meg ugye telefonba ha kell alkatrész az is onnan jön. Itthon ezek vagy nem elérhetők, vagy horror túlárazva.Annó fali műhelylámpát is onnan akartam, aztán lett helyette Szegeden rendelve. Több időbe telt, mint Kínából, mire megjött, drágább volt, azonnal javítással (fordítva szerelték bele a sorkapcsot az egyikbe az okosok, így keresztbe feszült az egyébként gagyi vezetékezés) és átalakítással kellett kezdeni, de legalább lengyel
Amúgy évek óta már olyan műtrágyát sem hoznak forgalomba itthon, amiből robbanószert lehetett gyártani (klasszik pétisó). Oldatos formában lehet szerezni.
Permanganátot nem értem hirtelen, miért korlátozott, bár az se piskóta oxidálószer.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Közben rákerestem pár Szkarabeuszos tiltott anyagra. A Kálium-permanganát és az ecetsav-anhidrid forgalmát törvény korlátozza, mert drogok előállításához használható. A többi anyag meg robbanóanyagok, stb. gyártásához is használható, meg mérgező, és/vagy mérgező részekre bomlik, ezért tiltják. A nátrium-tetraborát = bórax. A kloroform = CHCl3, ez simán foszgénre (COCl2, méreg) és sósavra bomlik magától is. Stb.. Akkor is röhej hogy a tiltottakon kívül mi minden megvehető ott legálisan (az acetontól a kénsavig csak az egyszerűbbeket írtam le), és vannak még ilyen boltok Mo-on. Akkor még ott az ebay is, stb.. A HF pl. az üveget is oldja, 10e Ft 1 liter, már csak szórakozásból is mekkora kárt lehetne tenni csak üvegtárgyakban is 1 literrel, nem mondok példákat. A KOH még a NaOH-nál is erősebb lúg.
90236-ra: Sok rozsdamentes acél csavar, stb. is kijött, amikor a bizmutos eladó termékeit néztem, tényleg sokminden kapható, ami Mo-on nehezen beszerezhető, és/vagy drága. Egyetértek azokkal, amiket írtál. Néhány éve a hobbim miatt kellett csavarokat is vennem, a közeli csavarboltban (a nagykörúton a Csavarker, Szeged) csak 4 mm-es, vagy nagyobb volt, pedig nekem kellett 5-10 db 2,5 és 3 mm-es is. Ezért külön másik, elektronikai alkatrészboltba kellett mennem, a RET-be, előtte megrendelni ott. Vicc. Ráadásul a RET is egyre rosszabb, csökkentették a nyitvatartást, mert az a nő, aki 20-30 éve ott dolgozik elérte a 40 ledolgozott évet, és már csak csökkentett munkaidőben vállalja. Mi ez a baromság? Egy ilyen bolt EGY emberhez EGY alkalmazotthoz igazodik??? Mi lesz, ha elmegy nyugdíjba, vagy meghal, vagy felmond? Bezárják a boltot, mert nincs senki, aki úgy ért az alkatrészekhez, meg a rendszerhez, mint ő? Mire valakit betanítanak min. 1 év, addigra csődbe megy a cég. Vicc az egész.
Van még 1 érdekes jelenség a RET-nél, meg máshol is láttam. Az 1990-es években gyártott, régen elavult, alig használt, és azóta a raktárban álló termékek árát évről-évre emelik, mintha mostani, friss, modern termékek lennének. Pl. az EPROM-ok, és EEPROM-ok. Pár éve kellett 1 MB-os EPROM, még most is 2500/db-ért van a boltban. Most néztem, Kínából 10 db 6e Ft + 1e szállítás. 10 db a RET-ben 25e, és nekem kell elmennem a boltba, mert még Szegedről-Szegedre is 1e+ díjat számolnak fel a szállításért! Azért, hogy 2 km-re elhozzák! Hiába akarok Európából venni, hogy ne Kínából kelljen 2 hét szállítással, csak 1 hetet kelljen várnom, Németo-ban, Lengyelo-ban, UK-ban, stb. már drágák, és a posta se 3 USD, hanem 7-15 €, ott vagyok, mint a RET-nél.
Egy 2 MB-os EPROM a RET-ben még mindig 5e Ft, Kínából ugyanannyi, mint amaz. A RET-ből 10 db 50e Ft lenne, Kínából 7e!
Meg olyat csinálnak a RET-nél, hogy dec. 21-én bezártak, és jan. 11-én nyitnak, csak mert, és ez a TERVEZETT nyitás időpontja, még változhat, lehet később is. 3 hét szünet. Röhej.Meg mindenféle helyről kellett rendelnem egyéb alkatrészeket, a Szatellitből (megszűnt, a helyén nyílt bolt is, csak a RET maradt egy 160e-es városban, egy megyeszékhelyen!) Bp-ről a HQ elektronikából, az Elektrokonthából, stb.. Aztán a lengyel TME-ből (onnan postázták, mert nincs Bp-en raktáruk, nevetséges), és persze Kínából is. A Conrad egy külön vicc, mert ők is szinte mindent a német raktárból küldtek 8-10 éve, 7-10 napos szállítási határidővel! 1-szer vásároltam tőlük, elég volt. Hiába van magyar oldaluk, ha a cuccok nagy része nem Bp-en van. Most néztem, a cuccok nagy része még mindig csak rendelhető, 3-7 munkanapos szállítással. Hogyan létezhet 2021-ben ilyen nagy cég, ami így működik? Érthetetlen. Kínából 2-szer volt pár éve, hogy 8-10 nap alatt ideért a cucc China posttal 3 USD-os postaköltséggel! Németországból ugyanannyi idő a szállítás, mint Shenzenből???
Miért vagyok Mo. 4. legnépesebb városában, ha szinte mindent nem hogy Bp-ről, de külföldről, sőt Európán kívülről kell megrendelnem, mert nincs helyben, vagy ha van is, sokszoros áron adják? Ezzel az erővel lakhatnék egy ásotthalmi tanyán is (max. 1 nappal később ér oda minden postával bárhonnan, mint Szegedre), nem sokkal vagyok jobb helyzetben, hogy Szegeden vagyok. Már pendrive-ot, SSD-t, stb. is Bp-ről kellett vennem, mert postával is olcsóbb, mint helyben Szegeden venni. DDR3 RAM-ot, stb. meg hardverapróról vettem X városból. A mai napig nincs egyetlen nagy központi számítástechnikai bolt se Szegeden, csak 10-15 kis bolt. Ez hogyan lehetséges? Miért nem keletkezett 1 nagy cég? Senki se vásárolt fel senkit? Sok más területen sincs 1 nagy bolt.
Most van itt 1 hirdetésem, egyszerű dolgokat lehetetlen Mo-on beszerezni, senki nem írt még erre. A probléma nagy részét leírtam a hirdetésben. Külföldön is csak pár helyen találtam a keresett dolgot, de túl drága, és messze van, és még nekem kell összeforrasztanom. 3 éve még simán lehetett 3 USD/db-ért (900 Ft) venni a képen lévő DIP chipeket, aztán hirtelen mindenki a többszörösére emelte az árat Kínában. Vége lett az olcsó chipeknek. Most a legolcsóbb 3500 Ft/db, ennyiért nem éri meg. -
-
azbest
félisten
válasz kovaccss #90234 üzenetére
Még csavarokból is egyszerűbb kínából rendelni, mert itthon a szakboltban nem tudják némelyik csavarról, hogy milyen. Valamint hiányoznak méretek. Ami van, azt is darabra adják. Mázli, ha van előre kiporciózva papirtasiban. De a nem porciózott többszáz csavart is szépen megszámolták egyesével. Gyerekkoromban a falusi vasboltban súlyra adták az ilyesmit, nem szórakoztak rá órákon át számolni a mákszemeket.
Kínából meg a jobb minőségű, saválló csavarokat lehet venni többféle fejjel, színben és méretben. És nem darabja 50-200 forint, hanem pár dolcsiért 50-100as kiszerelesében. Lehet persze léteznek még kivételek, de gondolom azért is Pestre kell menni.
De a trógerségnek több oldala van. Sokminen nincs, vagy ha van, arról sem lehet tudni, mert manapság is sok helyen személyesen kell utánakérdezni, mert vagy nincs webes készlet vagy közel használhatatlan. Valószínűleg kicsi a forgalmuk, mert csórisztánban vagyunk, ezért minden apró dolgot is akkora árréssel kell árulni, hogy kijöjjön a hó végére a működési költség. Ebből következik, hogy a szart is drágán adják, mert ugyanúgy foglalja a helyet a polcon, de azon nagyobb az árrés. Fillérbszásból áll a fél ország. Ugyanezért vacak sok élelmiszer is. Nem azért, mert mindenki meggazdagszik az árusításon, hanem azért mert gyenge a forgalom, mert csórók a tömegek. Ennek egyenes következménye, hogy a színvonal minden téren a béka fenekét csapdossa.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
A fenét, mindenki a lehető legtöbbért akar mindent eladni, hogy minél többet kaszáljon rajta. Senkit nem érdekel hogy Mo-on milyen jövedelmek vannak. Havi nettó 2000-3000 €-ból (700e-1m Ft, Észak és Nyugat-Európában ezt simán megkereshetik a helyi lakosok, a magyar bevándorlók nem) én is másképpen költekeznék.
Válaszolt a Szkarabeusz: Poly(acrylic acid) partial sodium salt (nátrium-akrilát) 500 g 68900 Ft+Áfa. Poly(acrylic acid) partial potassium salt (kálium-akrilát) 1000 g 51870 Ft+Áfa. Megrendelés esetén fizetési mód előreutalás, a szállítási határidő kb. 2-4 hét.
Erre írtam hogy mi ez? Nekem a 10-20e/kg postával drága. A válaszuk ez volt: A megadott árakon tudjuk szállítani mint laboratóriumi anyagot.
Erre írtam: Nekem nem kell szuper drágán előállított szuper tiszta laboratóriumi minőségű anyag, elég a sima olcsó módszerrel előállított termék, mint az ebayesek. De kis mennyiségben (1 kg) postával 10-20e körül vannak, ahol több a postadíj, mint a termék ára. 5-10 kg-tól érné meg venni, de nem kell ennyi. Minél kisebb kiszerelésű annál drágább, minél nagyobb kiszerelésű annál olcsóbb, de egyik se jó nekem, mert mire a kg-onkénti ár jó lenne, már 25 kg-ot kéne vennem. Hiába van USA-ban 50 font = kb. 25 kg 65e Ft-ért, ahol 1 kg kb. 2600 Ft-ra jön ki, amikor nem kell 25 kg, és nem vásárolok USA-ból. [link]Érdekes ez a cég, mert ez van ott: Előírások szerint az alábbi vegyszereket magánszemélyeknek nem adható, amennyiben ezekre rendelés érkezik, automatikusan törlésre kerül: Kálium-permanganát, ecetsavanhidrid, hidrogén-peroxid, salétromsav, metanol, toluol, kloroform, nátrium-tetraborát, diklór-metán, króm és higany vegyületek.
Miért pont ezek tiltottak? Végignéztem, találtam még sok veszélyes, maró, gyúlékony, és mérgező anyagot, akkor ezeket simán megrendelhetem? Aceton, formaldehid, NaOH (nátrium-hidroxid), HF (hidrogén-fluorid), CaOH (kalcium-hidroxid, oltott mész), KOH (kálium-hidroxid), 96%-os kénsav (H2SO4), 37%-os sósav (HCl), stb.. A látott vegyszerek elég nagy része káros az egészségre, sőt van tiszta fém ólom is, ez is mérgező, a bőrön át is. Van fém nátrium is, vízbe dobva elbontja a vizet, és nagy hőfejlődése közben meggyullad a hidrogén, és szétfröccsen az egész. Nem értem, a simán megvehető anyagokból is sokféle dolgot lehet csinálni, ha valaki olyan, hogy ártani akar valakinek.Néztem a 90229-es eladó termékeit, van neki tiszta bizmut, erbium, indium, vanádium, kén, rénium, réz, szelén, ittrium, kobalt, arany, tantál, germánium, volfrám, zink, nióbium, lutécium, szamárium, magnézium, molibdén, diszprózium, holmium, nikkel, európium, prazeodímium, króm, stb., ár szerint csökkenően néztem a termékeit. Ez csak 26, és még van több is. Ezek nagy része ritka elem, érdekes. Plusz a világ legerősebb vas+neodímium+bór mágneséből sokféle van neki.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz kovaccss #90229 üzenetére
A piac árazza be a terméket, látod, hogy ezen az áron is csak 3 db van neki.( valószínű, a többi már elkelt ) Az hogy Neked magas az ára, az őt legkevésbé sem érdekli, amíg viszik így is ugyanez vonatkozik kb a többi termékre is ami, Neked drága - az másnak annyiért eladható.
Ez ellen nincs mit tenni...[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz adrian14 #90225 üzenetére
Volt, aki a HA-n is próbálkozott...
SirRasor: van pár zárt körű facebook csoport, ahol engedélyezett, de leginkább fegyverboltban. Viszont egy régi, gondolom, karbantartást, ápolást nélkülöző, bizonytalan állapotú légpisztoly nemigen ér pénzt, hacsak nem valami neves gyártó terméke.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kovaccss
tag
A titános eladónál 100g akrilát 4 USD, 1200 Ft, és csak 3 db van neki. [link] Nevetségesek az árak.
-
kovaccss
tag
A Szkarabeusz KFT-nek írtam mailt, nem válaszoltak, ma du. felhívtam őket, még leltároznak, meg a beszállítóik is, alapból nincs nekik egyik poliakrilát se (mint az oldalukon se), talán a jövő hétre utánanéznek a beszállítóiknál, mert a héten még áll minden. Nevetséges, hogy nem elég hogy dec. közepétől jan. elejéig 2 hétig áll minden az ünnepek miatt, semmit se lehet venni, ami nem kari ajándék, meg elintézni, még várni kell 1 hetet, hogy a jan. 11-es héten beinduljon az élet. Nincs értelme erre a cégre várnom, mert nem lesz semmi, ha meg tudnak szerezni, ez is 10e/kg körüli áron lesz, mert mindenki ráteszi a hasznát, a gyártó, a szállító a nagykerhez, a nagyker, stb., a végén még rámegy a világrekord 27% ÁFA is. Amúgy sem vesznek komolyan engem, amikor elmondtam, hogy kb. 1 kg kéne csak a nátriumosból. Ha tonna nagyságrendben kéne nekem, mint cégnek, akkor könnyebb dolgom lenne. Eleve alig vannak olyan cégek, ahol vegyi anyagokat kis tételben magánszemélyeknek eladnak, csupa olyan cég jön ki a keresésekre, ahol nagy tételben adnak csak el.
Bezzeg 99,99%os Titán rudakat lehet olcsón venni, 10×250 mm-es rúd 10 USD = 3200 Ft. A 4,5 g/cm3-es sűrűséggel ez 88 deka. [link] Tehát 1 kg tiszta titán nincs 4e Ft, közben a nátrium poliakrilát 10+e Ft/kg. Beszarok.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Szüleimnél találtam egy régi légpisztolyt, ami senkinek se kell. Hol lehet az ilyet hirdetni? Jófogáson, facebookon tiltott...egyéb ötletek?
Make Love not war!
-
kovaccss
tag
Most nézem, 50%-os NaOH is van, érdekes. Nem találtam náluk semmilyen poliakrilátot. Ebayen találtam potassium polyacrylate-ot, ami kálium poliakrilát, 0,5 kg 2500 Ft, de Thaiföldön van. [link] Ez jó lenne nekem? Mennyire más, mint a nátriumos? Van még másmilyen hasonló anyag, ami sok vizet felszív, és zselés állagú lesz? Nem ragaszkodom semmihez, nem a termék neve, vagy összetétele alapján döntök.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz csoszogi #90217 üzenetére
Köszi. Nem írtam bele az előző üzibe, hogy értelmes áron kéne. A linkeden 250 g-os 18e Ft, az 1 kg-os meg 31400 Ft, és meg se néztem honnan, melyik országból küldenék, plusz a postaköltség. Kb. fél kg kéne, de max. pár 1000-ért. Simán csak magáncélra kéne, nem tudok sokat fizetni érte. Külföldről csak akkor vennék, ha 1 hét alatt ideér, és olcsó. Tudsz ilyet? Ebayen UK-ból 1 kg 10e+ 22 GBP posta, meg ilyeneket találok. Kínából nem vennék ilyet, feb. 12-én kezdődik ott az újév, ami 2-4 hétig tart, addig az ebayes eladók se dolgoznak, ki tudja ideérne-e ez előtt. De onnan se olcsó, 100 g-os 4-8 USD, stb..
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Hol lehet Szegeden, vagy Mo-on Nátrium poliakrilátot kapni? Sehol se találok, kertészeti, építési boltok, Obi, Szatmári, Calendula, Oázis kertészet, stb.. Csak nagyon nedvszívó pelenkákból lehetne kiszedni, de ez nem tiszta, sok más vegyi anyag is van ott. Valahogyan csak be lehet szerezni külön is ezt az anyagot. A TV-ben a bűvésztükköknél is használják, vizet öntenek fehér pohárba, aminek az aljában poliakrilát van (fehér granulátum), aztán lefelé fordítják a poharat, és nem folyik ki a víz, mert felszívta. Művészellátó (Victor H. u.) és pesti, stb. bűvészkellék boltokban sincs. Nekem nem erre kéne. Kell egy anyag, ami sok vizet fel tud szívni, és utána puha kocsonyás anyag lesz, ezért nem jó a szilikagél, mert ez kemény marad vizesen is. Hol keressem még?
-
martonx
veterán
válasz fradi81 #90213 üzenetére
Szerintem totya694 adatlapja - PROHARDVER! is cserél.
Én kérek elnézést!
-
fradi81
veterán
Szegeden cserélnek valahol ventit videókártyán?
moto g72, Ninebot d28e
-
SirRasor
addikt
válasz Ted_Beneky #90210 üzenetére
Néhány étel esetén akár 8 óra is lehet
Akkor most térjünk vissza arra, hogy a jógikus étrendben legalább 8 óra lukat kell hagyni az étkezések között. Talán nem bízzák a véletlenreMake Love not war!
-
őstag
válasz martonx #90207 üzenetére
Azért a ha megfigyelte valaki a hardver áresések mindig egy hosszú(akár éves több éves) folyamat alatt következett be.Emlékezzünk vissza a valamikori "olcsó" HDD árakra (míg ki nem gyulladt a HDD motorokat gyártó gyár) és a készlet hiány miatt egyből 30-40%-os áremelkedés következett be.Majd a memóriáknál is "véletlen" tűzesetek miatt emelkedtek meg az árak.Ezek speciális esetei az áremelkedésnek de megtörténtek és a gyártók hamar ki tudták termelni a tűzkárokban elszenvedett veszteségeiket.
Üdv:Attila
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #90206 üzenetére
Talán. Ha alza.hu-n megnézed a kapható ryzen 5xxx-eket, azoknak az ára ennél nem sokkal tudna alacsonyabb lenni. Ugyanez igaz az Rtx 3xxx-ekre is, már persze amikor épp van készleten pár példány.
Mire meg az elérhetőség normalizálódik, ki tudja hol fog járni a HUF--EUR árfolyam...Én kérek elnézést!
-
válasz attilav2 #90203 üzenetére
Ebből a ppa-ból tudod frissíteni a legújabbra ha ubuntu-n vagy (bár kb 1-2 éve nincs nagyobb mozgolódás), nálam ez a verzió megy. +1) A szeged tv-t is add hozzá (570 MHz).
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
őstag
válasz stopperos #90196 üzenetére
Jó lesz a tvheadend! Gyorsan sikerült beüzemelni, úgy tűnik nem eszik sok erőforrást. A muxok frekvenciáit át kell írni az újszegedi adóéra és újrakerestetni a csatornákat, sajnos a mux adatbázis elavult, így a beállításvarázsló nem fog találni semmi csatornát, de a freki átírás és újrakeresés után már megtalál minden kódolatlant(csak a kódolatlan muxokat próbáltam, az azokon levő csatornákat biztosan megtalálja, elég csak a frekiket átírni, a többi adathoz nem kell nyúlni). 514 és 554 mhz a két kódolatlan mux.
https://mindigtv.hu/muszaki-segitseg-1/csatornak/frekvenciatablazat/[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
quailstorm
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- YI Pro 2K biztonsági kamera, új, bontatlan 2 db (egybe csomagolva)
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Új utángyártott hp töltők
- Vadonatúj Tengoo HP-15 fűthető mellény, 15 fűtési zónával, mértprobléma miatt eladó, XL-es
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest