Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
Én Alsóvároson vagyok a Tisza lajos utcában, de teljesen rendben van minden arra, este, éjjel is lehet az utcán járni nyugodtan.
A Dugonics tértől 3km-re se vagyok , az meg már belváros, köpésre van a napfénypark, lidl aldi, de mégse olyan közel hogy a forgalma zavarna, stb -
bb0t
senior tag
Hattyas jó környék, de amikor volt a migráns roham akkor az utcánkban grasszáltak fel alá lámpa nélkül az orkok. Szörnyű volt, most újra tiszta minden. Olyankor érzi az ember akülönbséget ha megjelennek időnként rosszarcúak.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
martonx
veterán
Én az egészből az általánosítást akartam kihozni, hogy az butaság. Általánosan kimondani, hogy ez vagy az a városrész kerülendő butaság. Mert így nézve, akkor általánosságban elmondható, hogy egész Szeged kerülendő, vagy még magasabb szinten általánosítva, akár egész Magyarország kerülendő, mondjuk Svájchoz képest.
Én kérek elnézést!
-
daniduke
tag
Most költöztem kertvárosból a Kálvária térre, azt mondjátok félnem kellene?
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Rick4
félisten
válasz martonx #66091 üzenetére
Persze, de azért pl én se szívesen költöznék Móravárosba, a Kálvária tér és a Petőfi sgt közötti terület akár biztonságos, akár nem, mindenképp kevésbé biztonságos, mint ez a rész, kockáztatni senki se akar, nyilván nem mindenki 120 kilós kick box bajnok, tehát két suttyó, meg egy kés elég ellene, és miért is kockáztatná akár egy alkalmat is, én se tenném. Én laktam a Szentháromság utcában is, szüleim laktak a Borbás, és a Veres Ács utcában is, tudom miről beszélek, és én megértem, hogy pl oda nem akarna menni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
martonx
veterán
Oké, nyilván túloztam. Legalábbis azok a vicces szempontok alapján, amik alapján darkbyte kizárogat komplett városrészeket Egyébként lopás bárhol előfordulhat. A vicc az, hogy a rendőr ismerős szerint a hmm tudjuk kik importálják egymást egy-egy lopás erejéig. Amikor visszanézik az esetleg meglévő kamerás felvételeket, azon olyan embereket látnak, akik még csak látásból sem ismerősek a környéken, pedig a rendőrök aztán jól ismerik annak a pár problémás családnak a tagjait.
Szóval, ilyen téren, bárhol bárkinél előfordulhat lopás. Az utcai közbiztonság meg szerintem Szeged túlnyomó részén rendben van, abszolút hülyeség azt mondani, hogy pl. xy városrészbe nem költözök mert félek végigmenni az egyik utcán. Mikor egy városrészben van 30-40 utca, és ebből rossz esetben 1-2 ha problémás.
Én kérek elnézést!
-
Rawulf
őstag
Akkor mit szóljanak a Hódmezővásárhelyiek? Van ott pár olyan utca, hogy ju-jujj...
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rick4
félisten
válasz martonx #66087 üzenetére
Egész Szegedet?
Új Petőfitelepen nincs, Baktóban nincs, szerintem Tápén se nagyon lakik ilyen csálád, nekik messze van az mindentől. És nekem pl pont azért jó itt lakni, mert ez olyan rész, mint egy kis falu, csend, és nyugi, de megyek 300 métert, és már az Algyői úton vagyok, megyek 3 km-t, és a körúton belül vagyok, 4km-re már a Novotel van, az meg gyakorlatilag a város közepe. Oda max bemenni jó, de ott élni semmiképp, lakást venni meg főleg nem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DarkByte
addikt
válasz martonx #66087 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Én sem tettem hozzá hogy az Alsóváros a legkevésbé neccesebb ebből a listából, de valahogyan az sem szimpatikus, már csak a vasútállomás közelsége miatt sem. Igaz pl. néztem a Vadaspark lakóparkban is lakást és kolléganő mondta - aki ott lakik jelenleg - hogy ott is előfordult már nem egy betörés.
Értelmes kompromisszumot kellene találni, de szerintem ezt a lakást végül nem fogom megnézni. Pedig tetszett volna.
Makkosháza van még ami viszonylag kulturált, de ott mostanság nem látok nekem tetsző lakást meghirdetve. Ki kell várni az új évet úgy tűnik mert most pangás van. Bár ahogy kifosztották az ingatlan piacot, lehet hosszú ideig ezek a rejtett titkokkal rendelkező lakások állnak majd az oldalakon.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz DarkByte #66084 üzenetére
Igaziból ilyen téren Szeged azért elég jól áll szerintem. És igazán kizárni egy két konkrét utca kivételével nagyon nincs mit. Mint pl. kizárni alsóvárost nagy butaság, azért mert van olyan része, ahol él 5-6 problémás cigány család. Ennyi erővel akkor egész Szegedet kizárhatod, mert kb. minden negyedben lehet mutatni 2-3 problémás cigány családot.
Én kérek elnézést!
-
mimi82
aktív tag
válasz macilaci78 #66085 üzenetére
Az apám is így csinálta.Mikor az Árva utcába lakunk.
Egyszer ellopták az ereszcsatornát.Máskor letaposták a könyököt.
3 mm falvastagságú könyököt hegesztett rá. -
macilaci78
nagyúr
Azért láttam már elitebb helyen is 3 mm falvastagságú vascsőből megcsinálva az ereszcsatorna alsó 2,5 méterét...
Egyik helyen a réti négerektől kell óvni az épület homlokzatát, másik helyen az alkoholmámorban úszó tehetségektől.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DarkByte
addikt
Atya ég.
Én már hasonló okokból kizártam az Alsóvárost, a Kálvária tér (Móraváros), a Mars tér és a Csillag tér környékét is.Nekem egyébként az a tippem (mert sajnos a héten nem lehet megnézni, házszámot pedig nem fog mondani addig az ingatlanos) hogy ezen két 4 emeletes ház egyikéről van szó [link] 500 méter gyalogosan.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz mimi82 #66075 üzenetére
Én feltöltöttem volna a youtube-ra a kibontásról készült hd video-t, és belinkeltem volna neki. Mindennel, ami 5K-nál több, videoval megy a kicsomagolás, és mindenféle mellébeszélést, magyarázkodást rögtön át is lehet lépni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Nerd
aktív tag
válasz DarkByte #66080 üzenetére
Van ott egy csudijo haz.
Hetvezer utcaVolt meg egy par biztonsagi kameras felvetel a kornyekrol, arrol, hogy este mit muvelnek, kerites rugdosas, csatorna szetveres stb... de most nem talalom. Ha jol remlik a kancsal, szetallo fulu nevezetessegek is arra laknak...
Dolgoztam Eszperanto utcaban. Nappal sosem feltem a hetvezeren vegig menni, de este sotetben inkabb kerultem es egyenesen ki a Kossuthra. Erdemes setalni a kornyeken, tobbszor, kulonbozo idopontokban. Nekem is lakasvasarlas van tervben, de ez a kornyek nalam teljesen ki van huzva a terkeprol.
-
DarkByte
addikt
válasz pilóta #66079 üzenetére
"Bennszülöttes" az a rész is ezek szerint? De azért összevetve mondjuk a Kálvária tér vagy Mars tér környékével gondolom még mindig egy fokkal biztonságosabb úgy is, nem?
Mondjuk pontos házszámot még mindig nem tudok, de talán ma sikerül elmenni megnézni. Akkor többet fogok tudni.[ Szerkesztve ]
-
mimi82
aktív tag
válasz FoxiestFox #66076 üzenetére
Azt tervezem.
-
DarkByte
addikt
Az Árvíz utca Puskás utca felőli részén miért gyenge a közbiztonság? Kérdezgetem az ingatlanost most a lakásról és azt mondja hogy emiatt álltak el eddig tőle. Nem látok Maps-en semmi kivetnivalót most hirtelen. Főleg hogy belső udvari beálló lenne kocsinak és a lakás sem földszinti.
Valami tippetek van esetleg?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Én vagyok annyira peches?
LEDLOB-tól rendeltem izzókat.
Mai napon meg érkezett a csomag. Megnéztem egy izzó nincs benne a dobozba.Ez
LED gömb E27 A60 12W-meleg fehér.
Pont ami a legfontosabb lett volna.
A dobozba nem fért volna még egy gömb izzó.
Pedig a számlán rajta van.
Írtam egy e-mailt a Ledlob-nak.
Jött egy rendszerüzenet:
Kedves Vásárlónk! Köszönjük megkeresését. Irodánk jelenleg zárva tart.
Nyitás legközelebb 2016.01.04 én hétfőn. Kellemes Ünnepeket és Sikerekben
Gazdag Boldog Új Évet kíván a Ledlob.hu csapataTi mit tennétek?
-
pmheros
őstag
-
Rhino666
addikt
Nincs valakinek 1db felesleges AGIP-os matricája? Pont annyiért akartam tankolni amennyi matrica kellett volna, csak párszáz forintnyival hamarabb megtelt a tank. Rohadt üzemanyagár-csökkentés!
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
macilaci78
nagyúr
A temetoben is csak az lesz, amiben hiszel: szellemek, a Mikulas, Yeti...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
Rhino666
addikt
Cooler Master Hyper TX3 EVO (használt) 4k
Sapphire HD6450 1GB (használt, hibátlan) 5k
Corsair CX400 (inkább 300W már, de stabil) 6k
ASUS F1A55-M LX alaplap (használt, hibátlan) 7k
AMD A6-3500 proci + gyári hűtő (használt, hibátlan) 8k
Intel 530 120GB mSATA SSD (használt, 1,5 év garival) 20k[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
-
DarkByte
addikt
Köszi a választ mindenkinek!
-
tisn
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz Rawulf #66031 üzenetére
Szerintem ez is a tipikusan elcsépelt szuperhős sztori, amibe ismét beleviszik a poént, amitől az egész kap egy vigjátékos beütést és ettől komolytalanná is vált az amúgy akár érdekesre is sikerülhetett volna alkotás. Pont a poénos részek miatt válnak számomra ezek a fajta filmek komolytalanná és gyerekessé. De persze ez csak az én véleményem
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
Rick4
félisten
válasz martonx #66057 üzenetére
Én konkrétan az első 15 évemet a teletővel szemben éltem le, sőt, konkrétan a halottasházzal szemben laktunk. Amikor esett, mindig a halottasház fedett teraszán játszottunk, a sírok között bújócskáztunk, a húgom a temető frankó, széles betonútján tanult meg járni. Jó ismerősöm volt a kőműves, sokat segítettem fiatal koromban stokkolni a műkövet, meg óvatosan a márványt vésni. Azóta se zavar, ha esetleg éjfélkor keresztül kellene menni a temetőn, aki ott fél, az mindentől fél. Persze ott se volt soha szellem, de semmi más se, mégis mi lett volna...
-
HaZse
őstag
válasz DarkByte #66033 üzenetére
A Tecsót 1998-ban adták át. Ezt azért tudom, mert Találtam a neten hozzá írást, meg, hogy az ex asszonnyal még oda mentünk Cirkuszt és élő állatot nézni. (Tesco helyére). Mögötte meg sok rozoga épület volt és persze nagy gaz. Temetőre én nem emlékszem.
Amúgy ezt találtam még:
És van nekem itthon egy 1889-es régi szegedi térkép digitális változata is:
Szerk.: Én ott nem vennék lakást, ugyanis a beruházó (valami híres ügyvéd vagy fia vette meg a telket), mert a lakások sok helyen penészesek, a felhasznált anyagok minősége sem megfelelő.
+ A személyes véleményem, hogy még egy panel is szellősebb, mint ez a lakópark. (Pár ismerős lakik ott, de nem tudják eladni megfelelő áron).
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
martonx
veterán
válasz DarkByte #66040 üzenetére
A szellemesdi hülyeség. Egy rakás ismerősöm lakik ott, sőt gyerek koromban sokat játszottunk ott a temetőben, mert unokatesómék a szomszéd utcában laktak. Mégse jött soha szembe egy szellem sem
De ha már ott nézelődtök, én sokkal jobban aggódnék a legfrissebb társasházak összecsapottsága miatt.
Teljesen szépen látszódik, hogy az első ott épült házak még milyen jó minőségben, élhető lakásméretekkel készültek.
És ahogy egyre újabb és újabb épületek készültek, folyamatosan mentek össze a lakások, ezzel párhuzamosan egyre romlottak az épületek minősége is. Az biztos, hogy én csak az ottani legöregebb épületek közül mernék nyugodt szívvel lakást választani.Én kérek elnézést!
-
tucsok.
senior tag
válasz Rawulf #66053 üzenetére
Igennn
Más: Ilyet látott már valaki esetleg használ az autójában? Car Radio DVD Player BT RDS
"So say we all"
-
Old fox
tag
válasz macilaci78 #66024 üzenetére
Boldog Ünnepeket Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
Rawulf
őstag
Én valami másra használnám azt a kamerát...
-
bb0t
senior tag
válasz Ted_Beneky #66047 üzenetére
A frizbi nem új meg a kamera sem. A kutyára szerelhető heveder. Az volt az ajándék.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Cyrin
addikt
válasz Ted_Beneky #66047 üzenetére
Biztos vashiányos
-
bb0t
senior tag
Úgy hozzászólnék a StarWars témához de nem teszem.
Próbálgatjuk a kari ajit.
-
nap
addikt
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
-
-
-
DarkByte
addikt
Kolléganők említették legutóbb hogy a rókusi Tesco mögötti lakópark egy része valami régi temetőre épült és hogy ez "szellemvárosnak" hívják. Tudjátok pontosan hol van ez a rész?
-
martonx
veterán
válasz kispéé #66029 üzenetére
Na,, ez az amin én már rég túl vagyok (jó megoldásom persze nincs rá), és ezért is vettem idén végre egy komoly távirányítós autót. Ezzel legalább már én is jót játszok, a fiam is imádja
Én kérek elnézést!
-
Rawulf
őstag
[ Szerkesztve ]
-
proper
őstag
válasz kispéé #66029 üzenetére
nagykörúton van egy modell bolt ott biztos lesz, vagy a csongrádi végénél is van egy
de nem csak kvarc kell mert a vevőnek is azt kell vennie már ha nem potisde facen vannak rc-s topikok ott árulnak pici pénzért vevőt kvarc-al de távokat is meg mindent ami szemszájnak ingere
milyet kaptak?
szerk:
kicsit régen nyomtam már, vevőbe és a távba kell az egyforma kvarc, már ha olyan rendszerű a móka[ Szerkesztve ]
-
kispéé
senior tag
Tudtok helyet, ahol lehet kapni RC autókba 27 Mhz -es kvarc-ot? Beleestünk abba a klasszikus esetbe, mikor a gyerekek kaptak egyforma távirányítós autót és ugyanazon a frekin mennek
Utánaolvastam, első lépésként kvarc-ot kellene cserélnem és utánahangolnom, vagy sikerül vagy nem.
Nincs köztetek RC-s? -
Rick4
félisten
Karácsony lévén volt egy kicsivel több idő beszélgetni, mivel pont a hőmennyiségmérős radiátor mellett ültem, rákérdeztem a szülőkre, hogy is volt ez a távfűtés pontosan. Anyukám azt mondta, 3 éve, mikor lehetett pályázni, a szomszédos lépcsőházzal közösen pályáztak egyedi hőmennyiségmérőre, és hőfokszabályzós radiátorszelepre, a fő feltétel az volt, hogy a 120 lakásból 10-nek lehet max 25 ezren felüli tartozása, náluk összesen 3 ilyen lakás volt, simán vették az akadályt. Előtte is jó meleg volt, 25-26°C-ok télen is, ezért 20-22 ezreket fizettek, időközben lett egy homlokzati hőszigeteléssel egybekötött ajtó- ablakcsere is, az is biztos sok meleget bent fog. Miután meglett a hőmennyiségmérő, első év után a távhős leolvasás, és a számlák összesítése után 90 ezret kaptak vissza, ezután levitték a havi fizetendőt 11 ezerre, ekkor következő év végén 38 ezrest kaptak vissza, levitték a havi fizetendőt 9800Ft-ra, most nemrég 25 ezret kaptak vissza. Ugyan sosem laktam távfűtéses környezetben, de az biztos, hogy ha náluk ilyen meleg van, akkor másnál is, ugyanis el vannak zárva a radiátorok, ahogy a szomszédoknál is, olyat meg kár lenne bebeszélni magunknak, hogy a 2-on lakónál nyitva a szelep, és ő fűti az egész lépcsőházat.
Semmi extra, hagyományos lemezradiátor, és persze a 9800Ft-ban a meleg víz is benne van. Azt kötve hinném, hogy a hőszolgáltató számolási metodikája nagyon eltérne egyik vagy másik lakó- ház- városrész tekintetében, ahol ennél sokkal többet kell fizetni, ott valami baj van a rendszerrel, lehet akár vízköves radiátor, eldugult cső, vagy bármi. Szóval akinél nem ilyen, az keresse a hibát.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HaZse
őstag
ÍBoldog karácsonyt mindenkinek, így megkésve.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz macilaci78 #66024 üzenetére
Adnék, ha lenne erővágóm!
Tényleg azt hittem, hogy az ajándékozó lezárta az ajándékbicajt a szobában, ami valljuk be: tréfásCsillagkaput a Csillag térre!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Ted_Beneky #66023 üzenetére
Egy baratom a volt pasijatol hozna el a bicajat a volt pasi jelenleteben, nekem meg csak fem fureszem van...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz macilaci78 #66021 üzenetére
Jézuska lezárta a bicajt a karácsonyfa alatt??
Csillagkaput a Csillag térre!
-
nap
addikt
válasz macilaci78 #66021 üzenetére
...és jól odalakatolta hozzá...
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
bitpork
nagyúr
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
Akit érdekelnek a régi zenék, annak itt egy remek oldal, csomó viaszhengert digitalizáltak, de olyan ügyesen, hogy még az i3d tagek is ki vannak töltve, ha letölt az ember.
Eszméletlen hangulatosakat találtam már (magyar is akad közte). -
-
biomassza
tag
Boldog karácsonyt!
-
Doggy dog
senior tag
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
r0by
addikt
Kellemes Ünnepeket kívánok én is mindenkinek
-
szumoo
senior tag
Szép karácsonyt és jó pihenést mindenkinek!
Sz.
A nyúlon túl?
-
pmheros
őstag
nem vagyok tökéletes
-
MODERÁTOR
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
-
Rick4
félisten
Boldog karácsonyt mindenkinek:
Ez egy jpg-re konvertált gif, mindenki képzelje hozzá, hogy hull a hó.
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz Old fox #66002 üzenetére
Nem. A feltekert papírlap trükkel kivizsgálva egyértelműen a tápegységből jön. Eddig rendben volt a régi Core Quad-os konfiggal, gondolom most az IDLE fogyasztás töredéke a réginek és erre zendített rá...
(#66003) Rawulf: Az adataim szerintem elég pontosan leírják a konfigomat. A lényeg, hogy fossátuningolt Q8300-ról váltottam i3-4160-ra. Nincs mögötte szünetmentes.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
DarkByte
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest