Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
94100 - 94001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény a csendháborítást is felsorolja: „Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.” Az indokolt zaj nem képezi szabálysértés tárgyát akkor sem, ha a zajkibocsátás meghaladja a környezet tűrőképességét. Ilyen a lakásfelújítás, munkavégzés, kárelhárítás okozta zajterhelés.
Szegeden 2018-ban lépett hatályba a legfrissebb zajrendelet, ami a „magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységekkel” is foglalkozik. A rendelet, ami az önkormányzat honlapján is megtalálható, azt mondja ki, hogy ilyen tevékenységet hétköznapokon 7–20 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 19 óra között lehet végezni. Kivétel az azonnali hibaelhárítási, rendkívüli kárelhárítási és balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés, ami ettől eltérő időpontban is végezhető.
Aki a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet fenti rendelkezéseit megsérti, az megsérti a közösségi együttélés szabályait is, és 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. A társasházaknál érdemes elolvasni a házirendet is. Előfordulhat, hogy az olyan cselekményt is tilt, ami az önkormányzati rendeletben nem szerepel.Bárhol is találtad, köszi! Nekem nem dobta a gugli valahogy.
-
Rawulf
őstag
Tudtok arról, hogy van-e - és ha igen hol - valami szabály arra, hogy lakóövezetben mikor / mettől meddig lehet építkezni Szegeden? A héten "kaptam" a szomszédból egyszer egy 3/4 6 előtti, egyszer egy 1/4/ 7 előtti ébresztőt és nem vagyok tőle túl vidám. Sittet dobáltak le a 4-ről az udvarra. És sajnos nem így néznek ki, hogy legalább nézegethessem őket.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény a csendháborítást is felsorolja: „Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.” Az indokolt zaj nem képezi szabálysértés tárgyát akkor sem, ha a zajkibocsátás meghaladja a környezet tűrőképességét. Ilyen a lakásfelújítás, munkavégzés, kárelhárítás okozta zajterhelés.
Szegeden 2018-ban lépett hatályba a legfrissebb zajrendelet, ami a „magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységekkel” is foglalkozik. A rendelet, ami az önkormányzat honlapján is megtalálható, azt mondja ki, hogy ilyen tevékenységet hétköznapokon 7–20 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 19 óra között lehet végezni. Kivétel az azonnali hibaelhárítási, rendkívüli kárelhárítási és balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés, ami ettől eltérő időpontban is végezhető.
Aki a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet fenti rendelkezéseit megsérti, az megsérti a közösségi együttélés szabályait is, és 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. A társasházaknál érdemes elolvasni a házirendet is. Előfordulhat, hogy az olyan cselekményt is tilt, ami az önkormányzati rendeletben nem szerepel. -
Agyasima
őstag
Tudtok arról, hogy van-e - és ha igen hol - valami szabály arra, hogy lakóövezetben mikor / mettől meddig lehet építkezni Szegeden? A héten "kaptam" a szomszédból egyszer egy 3/4 6 előtti, egyszer egy 1/4/ 7 előtti ébresztőt és nem vagyok tőle túl vidám. Sittet dobáltak le a 4-ről az udvarra. És sajnos nem így néznek ki, hogy legalább nézegethessem őket.
-
macilaci78
nagyúr
Rendeletem barna kábelt és nem a WC-ből.
Jó drága, de egyszer élünk!Segítség kellene már megint. Pár éve vettem a Neten egy - szerintem - gamer egérpadot. A felújítás során kidobtam, de jó lett volna megnézni a típusát, mert bevált. Nem találom a rendelést a levelezésemben.
Vékony volt nem az a szivacsos, egy kissé odaragadt az asztalhoz, volt egy kis "füle" gondolom a felszedéshez.
Hogyan keressem?Ilyen ragacsos egérpadom eddig csuklótámaszos volt, szövetborítású.
Munkahelyen leszoktam róla, hamar kifényesedik a szövet és pontatlan az egér. Maradt az asztallap.
Otthon Logitech G440 egérpadom van, merev, matt felület, könnyen takarítható.
Feleségem munkahelyre kapott tőlem egy vicceset, de szereti. -
fecus
őstag
Rendeletem barna kábelt és nem a WC-ből.
Jó drága, de egyszer élünk!Segítség kellene már megint. Pár éve vettem a Neten egy - szerintem - gamer egérpadot. A felújítás során kidobtam, de jó lett volna megnézni a típusát, mert bevált. Nem találom a rendelést a levelezésemben.
Vékony volt nem az a szivacsos, egy kissé odaragadt az asztalhoz, volt egy kis "füle" gondolom a felszedéshez.
Hogyan keressem? -
veze
őstag
Majd ha lesz gucci kábel, gucci csatlakozó, gucci krimpelő, te fogsz eszembe jutni.
pedig vannak ilyen hihetetlen összefüggések.. pl setétben a tárgyak is könnyebbek..
Azért van az hogy bizonyos egyének éjjel mennek beszerző körutakra , könnyebb legyen pakolni
-
macilaci78
nagyúr
-
veze
őstag
Volt egy megindokolt igény a színnel kapcsolatban, így etéren már nem kell okosnak lenni.
pedig setétben nagyon bejönne, főképp ha a készítéshez használt krimpelőfogó nyele is barna színű, nem valami világos műanyag ))))))
-
macilaci78
nagyúr
-
veze
őstag
Olvass vissza és akkor számodra is világos lesz, hogy minden munka után fal, padló, szegő előtt fog futni és számára a barna színű kábel a legkisebb rossz.
sötétszürke?
az se látszik annyira mit a fehér...
főképp éjjel
-
macilaci78
nagyúr
Olvass vissza és akkor számodra is világos lesz, hogy minden munka után fal, padló, szegő előtt fog futni és számára a barna színű kábel a legkisebb rossz.
-
martonx
veterán
Megy a parkettaszegőhöz a színe.
Én tavaly fehéret vettem, a falban / csöben / szegőléc háta mögött nem tökmindegy, milyen a színe?
Vagy a színen kívül van bármi jelentősége, hog barna? Jelez bármit a szín? -
macilaci78
nagyúr
-
martonx
veterán
-
fecus
őstag
Feltétlenül szerelt kábel kell? Egy fázisceruzával is be lehet szúrni a csatlakozó érintkezőit a vezetékbe.
Nem. Van szerszámom hozzá, de "kimérve" sem találtam eddig. Hívogatom a villanyász boltokat, de barnát nem tartanak.
Mindegy majd elengedem ha nem megy... -
macilaci78
nagyúr
-
fecus
őstag
-
Agyasima
őstag
-
zsotesz81
senior tag
Emlékeztek még rám?
Samsung S10-ben cseréltetnék akkut. Tudtok tuti megbízható helyet Szegeden ilyen melóra?Ejj, ha tudtam volna, hogy ilyen képekkel veszik rá az embereket a telóvásárlásra, kettőt veszek.
Kárász utcán Prime Mobile Store & Service esetleg, bár tapasztalatom nincs velük de a vélemények elég jók.
-
veze
őstag
-
martonx
veterán
Sziasztok, hála a KATA kinyírásának a könyvelőm nem vállalja tovább a könyvelésemet (ő és az alkalmazottai akik mind katáznak, bukják a bevételük jó részét, miközben sokkal többet kellene dolgozniuk a kata helyett bármi mást választó ügyfeleikkel, szóval végülis megértem őket). Egyéni vállalkozóként évi pár kiállított számlám van csak, másodállásban pár M bevétellel.
Nem ismertek olyan könyvelőt, aki ilyen feltételekkel vállalna engem, mint minimál ügyfelet? Az se baj, ha valaki csak mellék állásban könyvel. -
Agyasima
őstag
-
martonx
veterán
-
tlac
nagyúr
-
fecus
őstag
-
Agyasima
őstag
Emlékeztek még rám?
Samsung S10-ben cseréltetnék akkut. Tudtok tuti megbízható helyet Szegeden ilyen melóra?Ejj, ha tudtam volna, hogy ilyen képekkel veszik rá az embereket a telóvásárlásra, kettőt veszek.
-
tlac
nagyúr
5m-nyi barna cat5e kábelt, vagy 5 m-es barna patch kábelt keresek. Van ötletetek hol nézzem Szegeden?
Felújítottuk a két nagyobbik szobát. Van egy gép csatlakozásom ami látszana. Sárga fal, famintás laminált padló, barna szegő. Gondoltam a barna kábel látszana legkevésbé.
Ez a cat6 kábel visszafelé kompatibilis?
igen, visszafele kompatibilis, de szerintem ne ftp-t, hanem utp-t vegyél
-
martonx
veterán
5m-nyi barna cat5e kábelt, vagy 5 m-es barna patch kábelt keresek. Van ötletetek hol nézzem Szegeden?
Felújítottuk a két nagyobbik szobát. Van egy gép csatlakozásom ami látszana. Sárga fal, famintás laminált padló, barna szegő. Gondoltam a barna kábel látszana legkevésbé.
Bármelyik villamossági boltban. Tavaly több tíz métert vettem.
-
4ron
senior tag
Ocsi Pc-ben vettem anno ezeket, kérdezz rá esetleg náluk.
-
fecus
őstag
-
lorcsi
veterán
-
tisn
veterán
-
lorcsi
veterán
-
pepe091
MODERÁTOR
A csigában még mindig olajosak a cuccok? Régebben ettünk ott több dolgot is, de minden tiszta olaj volt, még egy sima sós kifli is.
-
lorcsi
veterán
Vagy a szillérin a csiga
( ma reggelit innen vettunk, hosszabb kihagyas utan…. Meg mindig laktato es az ize is finom.. ja dios csigat vettem meg makos valamit -
tisn
veterán
covid elott a tik mellett a petyofi sandoron volt a legjobb, de ott mostanaban nem volt jo. maradt a csigas (tarjan/vasutallomas), az rosszabb, de a rosszabb burek is tul jo

-
fecus
őstag
-
macilaci78
nagyúr
-
vizslakutya
senior tag
-
Doggy dog
senior tag
-
veze
őstag
ujszeged szőregi ut, Nova
kenyér kilója 399
kifli zsemle 29
helyben sütik, hogy mi van benne, nem tudom de nagyon jó állagra izre mindenhogy. Nagy a forgalom, sokszor langyos még mert épp akkor tolják ki, 2-3 órahosszásnál régebbit nem igen tudsz venni.
én általában négyet veszek , elfelezem és ugy betesszük a fagyasztóba, fél killónként vesszük elő, mert az is elég 2 (vagy 3 ) napra, Kiolvasztva tökéletesen friss, olyan mint amikor megveszem. -
macilaci78
nagyúr
Igen olyat is csináltam, sokféle netes receptet kipróbáltam, igaz én rendesen gyúrtam, kicsit hosszabban, mint összekeverni robotgéppel, de mint írtam, nem vagyunk nagy kenyérfogyasztók mostanában és időm sincs erre így abbahagytam. Kaptuk, de nem igazán használtuk a kenyérsütő gépet. Viszont a gluténmenteshez kiváló, meg azért kényelmesebb csak összemérni és egy gombot megnyomni, és teszi a dolgát, mikor csipog akkor meg kiszeded a lapátokat és megsüti, de ezen nem veszünk össze....
Szárított élesztőből fogtunk már ki rosszat, nem kelt a kenyér/tészta, pizzához én a frissre esküszöm.tisn: igen ezek is jók, kimaradt...de úgy összességiben szerintem vállalhatóak ezen termékek.
Kicsi a konyha, kicsi a kamra, egy egyfunkciós gépet igencsak meggondolunk.
Gyakorlatilag csak szendvicshez eszünk kenyeret, vagy mármilyen pékárut mi is. Zömmel vesszük, a kenyérsütés csak a nagy "maradj otthon" kampány és covid alatt volt inkább jellemző, amikor egy nagybevásárlással kihúztuk 2 hétig, hogy kenyérért sem kellett boltba menni. Párom akkoriban kocsival ment dolgozni heti 2 nap, a többi HO, én meg továbbra is lesétáltam azt a 800 métert akár maszkban.fradi81: kollégámék is házi kovászt használnak, tényleg más. De ők havi 20 kg lisztet is elhasználnak. Anyuka a két kislányt is ezzel foglalja le: sütnek egy csomó sós, édes aprósüteményt és a gyerekek szaggatják ki, teszik tepsibe, stb. Az apjuk meg kutyakeksznek is ezt használja.

-
fradi81
veterán
Otthoni sütés kovásszal, lehet vele kísérletezni egy darabig hogy jó legyen de aztán már nem vészes
Árban jobb mint a bolti és nincs benne szemét. -
csoszogi
tag
Feleségem valami netes recept alapján süt kenyeret.
0,5 kg lisztből, száraz élesztővel. Begyújra kézi robotgéppel, pihentetni kell legalább pár órát, de akár egy napot is elbír, jénaiba teszi, 250°C-on megsüti. 5 naposan melegszendvicsnek még kiváló.
Nem kell hozzá célgép, nem sül bele a lapát, nem kell figyelni az élesztő szavatossági idejére.Igen olyat is csináltam, sokféle netes receptet kipróbáltam, igaz én rendesen gyúrtam, kicsit hosszabban, mint összekeverni robotgéppel, de mint írtam, nem vagyunk nagy kenyérfogyasztók mostanában és időm sincs erre így abbahagytam. Kaptuk, de nem igazán használtuk a kenyérsütő gépet. Viszont a gluténmenteshez kiváló, meg azért kényelmesebb csak összemérni és egy gombot megnyomni, és teszi a dolgát, mikor csipog akkor meg kiszeded a lapátokat és megsüti, de ezen nem veszünk össze....
Szárított élesztőből fogtunk már ki rosszat, nem kelt a kenyér/tészta, pizzához én a frissre esküszöm.tisn: igen ezek is jók, kimaradt...de úgy összességiben szerintem vállalhatóak ezen termékek.
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
Varga kézműves pékáru,pl a Jókai utcai boltjukban. Mondjuk nem az olcsó " albán" kategória.
olcso albant nem bantani
a burek az az egyik legjobb kaja a vilagon -
takitibi
tag
Csak a Varga pékség. Mórahalom.
Pár boltja van Szegeden is. Mars tér nagycsarnok. -
macilaci78
nagyúr
Lidl helyben sütött, ezek közül mind jó: házi vekni, ciabatta, buci, császárbuci (rozsos terméket nem igazán veszek, lehet azok is jók). Szombaton veszek (most házi vekni) és hétfőn van belőle szendvics csinálva. Semmi gond nincs velük. Nem morzsálódik, nem szakad. Mondjuk ehhez nekem éles késeim is vannak, de elbír sonkát sajtot salátát, anélkül, hogy szétszakadna becsomagolás/evés közben.
CBA Nova kovászos zsemle és hasonló termékeit is érdemes kipróbálni.
Sütés: megéri, de a kocka forma és más állagú héj zavaró lehet. Csináltuk, egy ideig, de már nem eszünk annyi kenyeret, illetve gluténmenteset sütöttünk (na azt nagyon megérte, horror ára van a gluténmentes kenyérnek). Este/délután meg csak van annyi időd, hogy összemérés elindítás után kivedd két-három órával később, vagy időzítővel délután (csak akkor belesülhet a lapát) indítani.Feleségem valami netes recept alapján süt kenyeret.
0,5 kg lisztből, száraz élesztővel. Begyújra kézi robotgéppel, pihentetni kell legalább pár órát, de akár egy napot is elbír, jénaiba teszi, 250°C-on megsüti. 5 naposan melegszendvicsnek még kiváló.
Nem kell hozzá célgép, nem sül bele a lapát, nem kell figyelni az élesztő szavatossági idejére. -
vizslakutya
senior tag
Varga kézműves pékáru,pl a Jókai utcai boltjukban. Mondjuk nem az olcsó " albán" kategória.
-
tisn
veterán
Lidl helyben sütött, ezek közül mind jó: házi vekni, ciabatta, buci, császárbuci (rozsos terméket nem igazán veszek, lehet azok is jók). Szombaton veszek (most házi vekni) és hétfőn van belőle szendvics csinálva. Semmi gond nincs velük. Nem morzsálódik, nem szakad. Mondjuk ehhez nekem éles késeim is vannak, de elbír sonkát sajtot salátát, anélkül, hogy szétszakadna becsomagolás/evés közben.
Sütés: megéri, de a kocka forma és más állagú héj zavaró lehet. Csináltuk, egy ideig, de már nem eszünk annyi kenyeret, illetve gluténmenteset sütöttünk (na azt nagyon megérte, horror ára van a gluténmentes kenyérnek). Este/délután meg csak van annyi időd, hogy összemérés elindítás után kivedd két-három órával később, vagy időzítővel délután (csak akkor belesülhet a lapát) indítani.a light vekni is eleg jo, meg a retro kifli, illetve aldiban a kovaszos zsemle.
-
csoszogi
tag
Sütés: megéri, de a kocka forma és más állagú héj zavaró lehet. Csináltuk, egy ideig, de már nem eszünk annyi kenyeret, illetve gluténmenteset sütöttünk (na azt nagyon megérte, horror ára van a gluténmentes kenyérnek). Este/délután meg csak van annyi időd, hogy összemérés elindítás után kivedd két-három órával később, vagy időzítővel délután (csak akkor belesülhet a lapát) indítani. -
Rawulf
őstag
-
Stylewars_kp
őstag
Az összes általam ismert kenyér ilyen hitvány minőségű lett.
-
lorcsi
veterán
Honnan vesztek mostanaban kenyeret ?
a felegyhazibol vettem szombat reggel, ma reggel vagtam… morzsalodik, szakad szet
650 volt kiloja
eddig ugy gondoltam itt minosegit adnak…
persze tudom, sutni lenne a jo… de nincs mar erre is ido.. ja meg az aram sem lett olcsobb
-
martonx
veterán
Erre az AMD kártya is tökéletes, de te tudod.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Van egy okosórám,semmi komoly. (Wibe gts)
Elszakadt a szilikon szíj.
Szegeden van valahol polcon, jó áron okosórákhoz szíj?
(20mm) -
takitibi
tag
Szia!
9600KF procihoz akarok Nvidia videokártya menyasszonyt társítani.
Nekem elég lenne az adott teljesítmény, nem 4K-s 60fps-es autóversenyzést csinálok, inkább munkára kell. De most egy Nvidia Quadro 4000-em van, de random blank screen-t tol. Aztán WTF. -
martonx
veterán
-
takitibi
tag
Sziasztok!
Nvidia GTX 750 videókártya esetleg van-e eladó valakinek? Valami hasonló? Privátban várom az ajánlatokat! Köszönöm! -
vizslakutya
senior tag
Köszönöm az ötleteket,végül a Tesa power szalag lett a nyertes. UV álló és ami a lényeg volt is belőle a garázsban.🙂
-
Stylewars_kp
őstag
UV álló fóliát hol tudok szerezni?
Kis mennyiségben kellene ,jó 4-5 centis csíkokban is,kb 5*20 centi elég lenne, jó lenne leeseső hulladék is,szín nem számít, tetőtéri ablak roló fixáló műanyagot szeretnék befedni vele, átlag 3 évente szétszívja a nap, gondoltam befóliázom.Esetleg ez?: [link]
-
csoszogi
tag
Kis mennyiségben kellene ,jó 4-5 centis csíkokban is,kb 5*20 centi elég lenne, jó lenne leeseső hulladék is,szín nem számít, tetőtéri ablak roló fixáló műanyagot szeretnék befedni vele, átlag 3 évente szétszívja a nap, gondoltam befóliázom.Lehet kapni aluminium ragasztoszalagot. Aztolyan mereture vaghatod amilyenre akarod. [link]
Praktiker Obi kaphato. -
fecus
őstag
Kis mennyiségben kellene ,jó 4-5 centis csíkokban is,kb 5*20 centi elég lenne, jó lenne leeseső hulladék is,szín nem számít, tetőtéri ablak roló fixáló műanyagot szeretnék befedni vele, átlag 3 évente szétszívja a nap, gondoltam befóliázom.Nincs ilyen tulajdonságú lakk?
-
macilaci78
nagyúr
Kis mennyiségben kellene ,jó 4-5 centis csíkokban is,kb 5*20 centi elég lenne, jó lenne leeseső hulladék is,szín nem számít, tetőtéri ablak roló fixáló műanyagot szeretnék befedni vele, átlag 3 évente szétszívja a nap, gondoltam befóliázom.Dekorfóliás cégeknél kérdeznék körbe, autófóliások például.
-
vizslakutya
senior tag
Kis mennyiségben kellene ,jó 4-5 centis csíkokban is,kb 5*20 centi elég lenne, jó lenne leeseső hulladék is,szín nem számít, tetőtéri ablak roló fixáló műanyagot szeretnék befedni vele, átlag 3 évente szétszívja a nap, gondoltam befóliázom. -
lorcsi
veterán
nem olyan rég nyílt egy fa anyagok kenésére, kezelésére szakosodott bolt
fb-n láttam hirdetésüket, de most sehol nem találom
emlékeztek rá, h a közelmúltban nyílt iylen bolt a városban ?nyílt -
Rawulf
őstag
Ma végre kikerült egy irányadó szöveg.
Így már kicsit biztatóbb, mondjuk, ahogy írtátok,ez sem tuti,1 óra alatt megváltoztatják ha akarják!😡"GÁZ Fogyasztás jelleggörbe alapján (%) Havi kedvezményes limit (köbméterben)
százalék köbméter
január 19,4281% 335,911849
február 16,3743% 283,111647
március 14,0081% 242,200049
április 8,0834% 139,761986
május 2,8712% 49,643048
június 0,9973% 17,243317
július 0,8046% 13,911534
augusztus 0,8877% 15,348333
szeptember 1,7422% 30,122638
október 5,8505% 101,155145
november 11,7688% 203,482552
december 17,1838% 297,107902
https://www.mvmnext.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/Arak-dijszabasok/Eves-dijkalkulator/dijkalkulator?fbclid=IwAR0HAHJPCd68CbIHLeKtsgkYqlLSsfzn4dD4krdYbidxYHvoBRIh-OBGNwg" -
vizslakutya
senior tag
Ma végre kikerült egy irányadó szöveg.
Így már kicsit biztatóbb, mondjuk, ahogy írtátok,ez sem tuti,1 óra alatt megváltoztatják ha akarják!😡"GÁZ Fogyasztás jelleggörbe alapján (%) Havi kedvezményes limit (köbméterben)
százalék köbméter
január 19,4281% 335,911849
február 16,3743% 283,111647
március 14,0081% 242,200049
április 8,0834% 139,761986
május 2,8712% 49,643048
június 0,9973% 17,243317
július 0,8046% 13,911534
augusztus 0,8877% 15,348333
szeptember 1,7422% 30,122638
október 5,8505% 101,155145
november 11,7688% 203,482552
december 17,1838% 297,107902
https://www.mvmnext.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/Arak-dijszabasok/Eves-dijkalkulator/dijkalkulator?fbclid=IwAR0HAHJPCd68CbIHLeKtsgkYqlLSsfzn4dD4krdYbidxYHvoBRIh-OBGNwg" -
nap
addikt
Vágom, hogy ezt mondják most, én csak simán bizalmatlan vagyok a jövőre nézve :)
Nyugi, télen sokkal kevesebb lesz a gáz kalóriatartalma.
-
Ted_Beneky
senior tag
-
tlac
nagyúr
Én havi diktálós vagyok és max. 30-40m3-errel fogyasztok többet a támogatottnál a téli hónapokban, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a többletet most július-augusztus-szeptember hónapokban fogom "elfogyasztani". Tudom, hogy azt írják, hogy nem kell ezzel szórakozni, ha beleférsz az éves kedvezményes keretbe, de nincs semmi garancia arra, hogy ezt az évi 1729m3-ert nem tologatják majd ide vagy oda és hogy télire is marad 747Ft / m3 túlfogyasztási ár. Persze ha valakinek mostanában esedékes az éves leolvasás, akkor az kevésbé tud ezzel játszani.
ha diktálsz, akkor az addigi időarányosan el nem használt keret nem vész el
-
Ted_Beneky
senior tag
Sikerült már valakinek kitalálni miként számláznak pár nap múlva?
Én gázos vagyok,havi diktalálással,de nem jövök rá a további menetre.Éppen benne vagyok a diktálási időben,de nem tudom mi tévő legyek.
Ha minden hónapban azt kell fizetni,amit az óra mutat,akkor a téli hónapokban havonta kb 90-100 ezer forint plusz lesz az alapáron felül. Majd az éves elszámoláskor visszakapom( elméletileg),mert valószínűleg beleférek az éves limitbe,de addig bent lapuljon több százezer forintom?
Én havi diktálós vagyok és max. 30-40m3-errel fogyasztok többet a támogatottnál a téli hónapokban, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a többletet most július-augusztus-szeptember hónapokban fogom "elfogyasztani". Tudom, hogy azt írják, hogy nem kell ezzel szórakozni, ha beleférsz az éves kedvezményes keretbe, de nincs semmi garancia arra, hogy ezt az évi 1729m3-ert nem tologatják majd ide vagy oda és hogy télire is marad 747Ft / m3 túlfogyasztási ár. Persze ha valakinek mostanában esedékes az éves leolvasás, akkor az kevésbé tud ezzel játszani.
-
SirRasor
addikt
Én gázos vagyok,havi diktalálással,de nem jövök rá a további menetre.Éppen benne vagyok a diktálási időben,de nem tudom mi tévő legyek.
Ha minden hónapban azt kell fizetni,amit az óra mutat,akkor a téli hónapokban havonta kb 90-100 ezer forint plusz lesz az alapáron felül. Majd az éves elszámoláskor visszakapom( elméletileg),mert valószínűleg beleférek az éves limitbe,de addig bent lapuljon több százezer forintom?
Szerintem jelents be többet. Mennyi a határ? 16,x k. Akkor jelents 16k-t.
-
totya694
őstag
Szerintem ember nincs a földön aki meg tudja fejteni.
-
veze
őstag
itt a válasz [link]
már korábban linkelte valaki
a nyári hónapokban "fel nem használt keret" viszi tovább a következő hónap(ok)ra pl a téli hónapokra és ott figyelembe veszik -
ShadowX
őstag
A legutóbbi ügyeskedés az nem a jelleggörbés elszámolás? Hogy télen több lesz az elfogyasztható kedvezményes mennyiség, mint nyáron?
-
vizslakutya
senior tag
Felkerült a [gyikbe] a kérdésre a válasz.
-
Stylewars_kp
őstag
itt kb mindig van hely, vagy a környező utcákban...inkább bal kéz felől eső utcákban
Volt hely rogyásig. Köszi.
-
pulutodurumo
őstag
Kérdezd meg, hátha van hozzá cucca. Android Szerviz Szeged - Gulácsi Attila Telefon Szervizes
06 30 488 8049
Google maps -
martonx
veterán
-
Krogoth
senior tag
Üdv.
Úgy néz ki megadta magát a telefonom csatlakozója. Holnap, ízé vagyis ma hova tudnám elvinni, xiaomi poco f2 pro-ról van szó.

-
veze
őstag
-
vizslakutya
senior tag
Felkerült a [gyikbe] a kérdésre a válasz.
-
tisn
veterán
Tavaly március óta hivatalosan is Szegeden dolgozok. Bár ez a cég is BP-i székhelyű (az üzleti rész pedig Londonban van), de van egy kis szegedi kirendeltségük (aminek szerénységem lett időközben a vezetője), ahova be tudok járni ha akarok (általában akarok, mert 4 gyerek eléggé az ember agyára tud menni).
Illetve bármikor felmehetek pestre, fizetik az utat, szállást, szóval 1-2 havonta fel szoktam nézni a nagyfaluba is.grat big boss!
-
martonx
veterán
Tavaly március óta hivatalosan is Szegeden dolgozok. Bár ez a cég is BP-i székhelyű (az üzleti rész pedig Londonban van), de van egy kis szegedi kirendeltségük (aminek szerénységem lett időközben a vezetője), ahova be tudok járni ha akarok (általában akarok, mert 4 gyerek eléggé az ember agyára tud menni).
Illetve bármikor felmehetek pestre, fizetik az utat, szállást, szóval 1-2 havonta fel szoktam nézni a nagyfaluba is. -
tisn
veterán
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
tüzifát kerítsél bogrács alá , ne gázégőt.. az olyan műmájerség már...
ennyi erővel a gáztüzhelyre is fel lehet tenni a bográcsot és problem solved
fecus: egyrészt nem lehet váltani számlázási modszert gázzal csak az éves elszámolo számla után 30 napig.. másrészt ha diktálsz annyit diktálsz amennyit leolvasol. ha nyáron is 140 m3 olvasol le havonta, azt a kutya se érdekli... nem fognak kimenni ellenőrizni.. emberük sincs rá. télen meg kevesebbet mint amit tényleg előre ment. éves szinten meg kiegyenliti egymást ( ahogy egy általánynál)
Ugyis az éves elszámolás a lényeg, Ha ennél tulléped a keretet, akkor aszerint számolják ki az éves dijat . Leszámítjak belőle az évközben befizetett tételeket, a maradék meg visszajár vagy fizetendő.."Ugyis az éves elszámolás a lényeg,... " na ezt nem ugyanúgy értelmezzük. Meg mások is összevissza értelmezik.
Nem diktálok. Olyan vegyes fogyasztású görbéhez igazodva küldik ki a számlát. Nem tudom mi a neve. -
martonx
veterán
fecus: egyrészt nem lehet váltani számlázási modszert gázzal csak az éves elszámolo számla után 30 napig.. másrészt ha diktálsz annyit diktálsz amennyit leolvasol. ha nyáron is 140 m3 olvasol le havonta, azt a kutya se érdekli... nem fognak kimenni ellenőrizni.. emberük sincs rá. télen meg kevesebbet mint amit tényleg előre ment. éves szinten meg kiegyenliti egymást ( ahogy egy általánynál)
Ugyis az éves elszámolás a lényeg, Ha ennél tulléped a keretet, akkor aszerint számolják ki az éves dijat . Leszámítjak belőle az évközben befizetett tételeket, a maradék meg visszajár vagy fizetendő..Én is a tüzifára esküszök, de csapatépítés közben a partfürdőn, tűzgyújtási tilalom közben, félrészegen a tüzifával 4 órán át tartó tüzelés nem egyszerű. Tavaly próbáltuk, idén már inkább gázégővel futnánk neki.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Eladó kis Dell gép, irodába / netezésre /tanulásra.
Eladó Eaton tiszta szinuszos szünetmentes tápegység.
Mindkettő több mint 1 évig garanciális.
-
tisn
veterán
"Rengeteg még a nyitott és tisztázandó kérdés a sokaknak áremelést jelentő új rezsiszabályok körül, de a kormányzat azt ígéri, külön operatív törzs vizsgálja a még rendezendő kérdéseket." - Ennyire átgondolatlan és ostoba kapkodást. Volt rá 12 évük, hogy felkészüljenek a következő energiaválságra. Nem tették meg.
akkor nem a szamlazassal kellett volna leginkabb keszulni, hanem nagy hoszigetelesi projektekkel
de legalabb PV-t raktak fel, volt nap, hogy tobbet hoztak mint pax. a szel tiltas is orultseg volt, PV-vel eleg jo komplementer. (persze kell tartalek moge) -
Rawulf
őstag
Ugyis az éves elszámolás a lényeg, Ha ennél tulléped a keretet, akkor aszerint számolják ki az éves dijat . Leszámítjak belőle az évközben befizetett tételeket, a maradék meg visszajár vagy fizetendő.."Rengeteg még a nyitott és tisztázandó kérdés a sokaknak áremelést jelentő új rezsiszabályok körül, de a kormányzat azt ígéri, külön operatív törzs vizsgálja a még rendezendő kérdéseket." - Ennyire átgondolatlan és ostoba kapkodást. Volt rá 12 évük, hogy felkészüljenek a következő energiaválságra. Nem tették meg.
-
veze
őstag
Ugyis az éves elszámolás a lényeg, Ha ennél tulléped a keretet, akkor aszerint számolják ki az éves dijat . Leszámítjak belőle az évközben befizetett tételeket, a maradék meg visszajár vagy fizetendő.. -
Rawulf
őstag
Még mindig vannak homályos pontok a 24.hu értekezése alapján és a cikk második fele pont a kérdésedre vonatkozik:
https://24.hu/fn/gazdasag/2022/07/21/rezsicsokkentes-csokkentese-aram-gaz-atlagfogyasztas-felett-fizetendo-magyar-kozlony/ -
fecus
őstag
Ti mit vettetek le a sok véleményből: át kell állítanom a gázszámlámat éves egyenletes eloszlásúra vagy éves kvóta lesz?
Ha így hagyom, a téli hónapokban +100eFt ráugrik a számlámra, ha éves egyenletes eloszlás lesz akkor meg nincs plusz díj.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Vajon egy bográcsozás erejéig honnan lehetne keríteni gázégő + gázpalack cuccot? Itt a topikban van esetleg véletlenül valakinek, akitől kölcsön kérhetném (sör + csoki árfolyamon)?
-
martonx
veterán
-
sarkanyolo2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
94100 - 94001
102296 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- AKCIÓ! GIGABYTE B650M R5 7500X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100 750W
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- 2018 Lexus LC 500
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Jó drága, de egyszer élünk!
Samsung S10-ben cseréltetnék akkut. Tudtok tuti megbízható helyet Szegeden ilyen melóra?

töltettel.