Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #60099 üzenetére
Van kb 60-80 db ilyenem, egy részük még bontatlan, minden laphoz adtak 2-t legalább.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
quailstorm
nagyúr
válasz pepe091 #60098 üzenetére
Akkor lehet itt kellett volna kérdeznem. Már bevásároltam, 800Ft 2db. 1 ment a fiókba, csak ideiglenesen kellett, mert HDD-t költöztettem (klónozás majd külső ház). A másik meg megy a tépett helyére.
Amúgy valahogy azt érzem, lesz még rá szükségem az életben, főleg úgy, hogy anyám gépében 2 IDE HDD van, miközben lehetne SATA is már...
Szóval majd megdumáljuk pü-ben hol/mikor.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz quailstorm #60095 üzenetére
Van kettő is, az egyik teljesen bontatlan csomagolásban van. Egy csokiért viheted mindkettőt, ha kell.
Szerk: Tegnap délutánra már nem tudom odaadni.
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Nagyon szép sata kábeleket lehet Kínából rendelni.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
HaZse
őstag
Ja, hogy azt nevezik csatosnak. Én csak olyanokat használok.
Sárga és fekete színűeket szoktam használni. Sőt ilyen "csatos"ból van L alakú is. - ha jól emlékszem.
Amúgy holnap hívom a szervizt az erőlködő miatt.
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
HaZse
őstag
válasz quailstorm #60089 üzenetére
Milyen az a csatos SATA kábel?
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
quailstorm
nagyúr
válasz macilaci78 #60088 üzenetére
Ma voltam benn, létezik. Náluk volt kőkemény 2db használt csatos SATA kábel
Új sehol. Oroszlán utcában azt mondta a főnök, hogy senki se venné...
Az olcsó meg szar, laza, szétesik, zárlatos lesz.Szent István téri nyomtatós tényleg fasz. Apámat is lehúzta 3500-zal anno a semmiért...
Bezzeg 1 évvel később tanulás után sikerült nekem megcsinálni unokatesómmal...[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
válasz macilaci78 #60086 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy az én Lexmark e250d nyomtatómhoz tudnak-e tomert szerezni.
Rawulf +1 negatív tapasztalat a szent istván téri boltról. A múltkor is át akart verni a fickó. Mondjuk pár éve meg pont meg tudta csinálni a Xerox 3100MFP-s nyomtató flashelését és így nem kell bele chip.
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Pozitív példa:
Utángyártott tonert vagy patron már jó ideje csak a tintapatrontoner.hu (Szilvania Kft.) Cserepes soron veszek.
Ha rossz a cucc, akkor gond nélkül kicserélik. (Mondjuk töltött tonert sehol sem veszek.)Ellen példa:
Szent István téri nyomtatóst nem ajánlom."Please state the nature of the medical emergency!"
-
félisten
-
Rick4
félisten
Megint egy amatőrség.
Megrendeltem délelőtt az skpc.hu-tól, a csepella művek vebáruházában egy tonert, 4800Ft lett volna bruttóban. A párom beszélt velük, hogy a webshopban csak 1700Ft-os szállítási költséggel lenne, de mivel Szegeden lakunk, nem kérnénk postázást, elszaladok kocsival. Oké, most "külső raktáron" van, de délután visszaszól, egyeztetünk, de másnapra van mindenképp. Lapított a csóka, most 16 órakor a párom rácsörgetett, hát, hogy ez csak egy nagyker árlista, ki meg hogy tudja, hogy van-e raktárkészlet,meg hogy különben is el lett írva, és nem annyi, meg nincs is....Amatőr, banda, pont olyanok, mint tizenéve is voltak, akkor 3 napig flashelték az abit nf7-esem bios chipjét, és még úgy se sikerült, Akkor voltam először Old Foxnál, megcsinálta seperc alatt.
Úgy látszik, lehet akármi a cég neve, a jellem marad a régi. Ennyit róluk.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rawulf
őstag
válasz lugosi #60068 üzenetére
Elméletileg a Nagykörút és Kossuth kereszteződésben van kamera, ami ilyesmit figyel.
Nem minden esetben akadnak fenn az emberek. Hídnál is van és teljesen random, hogy mikor büntetnek.Egyébként meg ideje lenne már idehaza is bevezetni a villogó zöldet és akkor nincs para...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
MODERÁTOR
A Kossuth Lajos sugárút - Rókusi körút körforgalomban van valami kamera, vagy valami trafipax vagy ilyesmi? Azt hiszem belementem egy pirosba. :/
Van erről infó? -
Rick4
félisten
Köszönöm az infót, kb én is úgy sejtettem, hogy mindegy, melyiket veszem.
-
HaZse
őstag
Mikrotik routerboardban a wifi beállításához keresnék szakit.
-
azbest
félisten
otthon és munkahelyen tplink 8 portos van, nem volt még rá panasz. Persze csak sima desktop gépek és kütyük vannak rajtuk, nincsenek különösebb terhelés alatt. Max annyi, hogy a künnyű műanyag ház miatt asztal szélén tartva megbillenti a sok bedugott kábel súlya.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Sapphire 280x DualX OC 3 GB esetleg valakit érdekel? Gariba cserélt új VGA.
55e Ft-ért. (2év gari)
-
-
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #60053 üzenetére
Nem értem ezt a szavazz rám dolgot sem most, se mikor gyerekpelenkáért fénykép, meg ilyennek...
A véleményemre kíváncsiak, és a szolgáltatást kell értékelnem. Mi köze ehhez, hogy ismerjük egymást Erővarázslóval? Volt már, ahol megkértek erre, de ott konkrétan teljesítményt értékeltem.
-
Thom!
veterán
Be Quiet! L7 350W eladó
7000.-használt, jó állapotú, jelenleg is üzemel
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz macilaci78 #60056 üzenetére
Igen, erről is volna szó. Viszont vevőszolgálat nincs ezen a csodás ünnepnapon.
2025 - a szólásszabadság halála
-
Rhino666
addikt
Valaki tudna mesélni az (Szatymazi utcai) OBI ingyenes utánfutó-kölcsönzéséről? Mennyi időre, milyen feltételek mellett lehet igénybe venni a szolgáltatást? Mekkora az az utánfutó, amit kölcsönadnak? Semmi konkrét nincs a honlapjukon.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
Jinxb1rd
addikt
válasz ErőVarázsló #60052 üzenetére
Nohát! 3 rendelőnek is csináltam kampányanyagokat az év magánrendelője címért, nektek nem kell?
We are only Stardust...
-
MODERÁTOR
válasz ErőVarázsló #60052 üzenetére
Szívesen szavaztam volna, de fb-kal megy csak.
Részemről minden 5-ös.[ Szerkesztve ]
-
ErőVarázsló
aktív tag
sziasztok
szeretnék egy kis segédletet kérni:
jelenleg itt dolgozom és a főnök szeretne nyerni de ti is nyerhettek utazást vele ha szavaztok:
http://www.hazipatika.com/ev-maganrendeloje-2015/medicenter_szakorvosi_intezet/3529Előre is köszi mindenkinek!
Magán orvosi ügyelet Szegeden www.szegedorvosiugyelet.hu ph-soknak kedvezmény telefonon gyorsabb: 70-kettő281171
-
félisten
-
Rick4
félisten
Most jöttem Anyukáméktól, nekik digi van, 100/50, hát, érdekes. Szerverplex mérés 20:40-kor 20/50, fél órára rá szintén ennyi, ehhez képest ha a netsurf-öt állítom be, 96/50. A digisek mit állítanak be, mikor hatalmas számokat írnak?
Csak azért kérdem, mert nekem a t-home előfizu mellé pesti t-home szerver van beállítva, viszont ott reggel- dében- este 125/10. Ha a szerverplexet állítom be, 125/10, ha a netrurf-re mérek, 91/9.
-
HaZse
őstag
Az eddigi 40 évemből 3 évet éltem panelban. Bőven elég volt annyi nekem. "szerettem" a sok szomszédot és azt, hogy reggel és este már az időből tudtam, hogy mikor mennek a WC-re és hogy melyik szoimszéd megy a WC-be cigizni.
dying_star: Szerintem azok a rovarok a májusi cserebogarak.
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz bitpork #60041 üzenetére
Az nem baj, de mikor ilyet olvasok, megnyugszom, hogy jó helyen vagyok: [link]
Hazse: Na ugye, hogy teljesen már kertesben lakni. És a panelon a gigabit se segít.
[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Hadd tegyek rá egy lapáttal.
Itt még optikai invitel is van a t-home-n kívül és én sem hallom a felettem/alattam/mellettem lévő szomszéd bármilyen "tevékenységét" csak a nyugis csend és jó levegő van.
-
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #60020 üzenetére
Azt az elképesztő, hogy ennek hírértéke van. Én a 120-asért fizetek 6500-at, de nem különösebben érdekel, ha 10 lenne, akkor is kifizetném. Cserébe ezen a környéken nem kell hallgatnom, ha valaki éjjel porszívózik, bulizik, mert ez kertes házas környék. Posztoljam, hogy elképesztő jó itt élni?
-
HaZse
őstag
válasz lugosi #60038 üzenetére
Szerintem tudták volna, de a mai nagy "liberalizmusban" ugyebár mindent lehet.
És ha ezt nem fogadod el, akkor Te vagy a szemét és mocskos állat.
Amúgy nekem se tetszene, ha a fiammal bemennék egy étterembe és ott a szomszéd asztalnál az anyuka elővenné a csöcseit és ott mindenki szeme láttára szoptatná a gyerekét.
És ez a fajta viselkedés - szerintem - azt mutatja, hogy az ilyen egyének nincsenek tisztában az illemmel. Én is megszólnám és még ki is zavartatnám a helyiségből, ha nem fejezné be a - szerintem - botrányos tevékenységet.
-
Protezis
őstag
Raspberry PI tartozékokkal, Netgear wifi USB adapterek, valamint Audigy2 hangkártya eladó.
-
HaZse
őstag
A szerny véleményem erről az egész szoptatós ügyről, hogy egy kicsit fel lett fújva az egész.
A véleményem, hogy egy szoptató anyuka - amennyiben nem tudja a szoptatást elvégezni otthon -, akkor ezt egy olyan helyen tegye, ahol mások ne láthassák eme tevékenységet.
De ha jól tudom, erre direkt szoptató szoba/helyiség nincs kialakítva, csak egy u.n. pelenkázó helység, amibe az anyuka a csecsemővel bemehet és megszoptathatja a gyerekét.
A másik dolog, hogy mikor a mi fiúnk volt ilyen kicsi, ezt mi mindig otthon tudtuk ezt megcsinálni. Nem hiszem, hogy ezt az esetet ennyire fel kell fújni.
Az is igaz, hogy ha az anyukának tartósabb időre kell elmennie a gyerekkel az otthonából, akkor előtte a tejet csapoja le és tegye cumisüvegbe és abból etesse a gyerekét.
De ehhez megint el kell érni bizonyos anyukáknak az az értelmi szintet, hogy ez az eszükbe jusson. Persze az is igaz, hogy az anyatej folyamatosan termelődik, amíg a gyerek szopik és ezt a mennyiséget időközönként le kell csapolni, vagy gyerekkel, vagy egy erre a célra használatos eszközzel.
Sőt ma még magyarországon a nyilvános szoptatás nem elfogadott. És a véleményem erről az, hogy ez maradjon is mindenkinek a saját privát tevékenysége.
A másik - most mér befejezem. - hogy egy kb. 6 hónapos gyerek nem közösségbe való a ferőzés veszélye miatt.
-
SirRasor
addikt
válasz FoxiestFox #60031 üzenetére
Picit le vagyok maradva. Még a valassz.pe.hu-t se volt időm rendesen megcsinálni
Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz macilaci78 #60025 üzenetére
Nemigen tudok elképzelni olyan szituációt, hogy egy kulturáltan kinéző és viselkedő kismamát elhajtanának, ha szoptatáshoz keres egy magányos zugot.
Elmeletileg ez tortent a nyugatiban levo mekiben.
Az ügyben megkerestük a McDonald's-ot képviselő kommunikációs ügynökséget, ahonnan azt közölték: a cég tud az esetről, felvette a kapcsolatot az anyával és a flashmob szervezőivel is. Mint írták, éttermeikben minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt tiltaná.
Eddigi információik alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó megfelelően nyújtott segítséget az anyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. A McDonald's úgy tudja, az őr nem szólította fel távozásra a szoptató nőt, de megjegyzése, miszerint a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeikben, nem cégük álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével.
javaslom kedves olvtarsak, ne jarjatok a mekibe, mert a vegen meg szornyu dolgokat lathattok
-
CanibelZ
aktív tag
Nem kell valamelyikőtöknek vagy ismerősnek afrikai óriáscsiga? Ma találtam a két nagy mellett két kicsit. Véletlenül bennehagyhattam kettő (remélhetőleg) tojást és ki is keltek, és sajnálnám már így kiadni őket a tyúkoknak...
-
félisten
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #60027 üzenetére
Pedig a Mad Max Fury Road világában nagy kincs vó't a Zanyatej. :-P
-
válasz macilaci78 #60025 üzenetére
Én spec nagyon zokon veszem hogy a gyereke szájába rakja előttem a csecsét...pláne hogy akkor már ott vagyok én is bár a tejet nem kívánom
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
macilaci78
nagyúr
válasz bitpork #60024 üzenetére
Abban igazad van, hogy ne mutogassa senki a csecsét nyilvános akármilyen ürüggyel sem. Abban meg nekem van igazam, hogy erre lehetőséget kell adni kulturált körülmények között.
Erre van kitalálva például, hogy a kismamákat előre engedik a sorban, vagy például időpontra megy.
Pelenkázó, mozgáskorlátozottaknak fenntartott mosdó jó ötlet, mert kisebb forgalma van, jó eséllyel tisztább és mégis csak családiasabb hangulatú, mint egy 20 vágányos Plázás.
Szoptatni lehet elkendőzött felsőtesttel és babával is. Mert oké, hogy lehet fejni, de egy hosszabb távollét alatt az anyatej is megzakkan, főleg melegen, mert ugye hideg tejet csecsemővel nem itatunk.Nemigen tudok elképzelni olyan szituációt, hogy egy kulturáltan kinéző és viselkedő kismamát elhajtanának, ha szoptatáshoz keres egy magányos zugot. Legyen akár hivatal, akár valami vállalkozás (pl könyvesbolt a Passage-on).
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz macilaci78 #60022 üzenetére
Állítsuk szembe a két dolgot: nem minden ember akar nyilvánosan szoptatni, ezzel szemben minden ember elvárja a kulturált körülményeket nyilvánosan. A két halmaz arányaiban eltér, az utóbbiak javára. A többség akarata a mérvadó, természetesen egészséges kompromisszumképességgel.
Szoptassa a gyerekét, de ne egy étteremben vagy ne egy olyan helyen ami emberekkel zsúfolt, és emiatt arra kényszerít mást hogy végignézze, vagy ne adja ég, távoznia kelljen emiatt. Menjen oda ahol van pelenkázó pl.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
macilaci78
nagyúr
válasz bitpork #60002 üzenetére
A gyerek nem lehet oka semminek...
Oké, hogy a gyereknek otthon van a helye, de azt vedd figyelembe, hogy ezzel nem a gyereket akarják szocializálni, hanem a szülőket. Vagy 3-4 év házi őrizet a családnak, vagy bébisintér a megoldás?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SirRasor
addikt
Amit a DIGI csinál az valami elképesztő O.o
2700 huf-ot fizetek ezért:Make Love not war!
-
-
r0by
addikt
Nincs valakinek esetleg fém hordója eladó?
Felül nyitott legyen, tető sem hátrány.
Esővíznek kellene, szóval előélete is "tiszta" legyen -
félisten
-
-
cantus
tag
Hátha vkit pont érdekel:
Keresünk üzletünkbe (Profi Foto Kft) számítástechnikai ismeretkben ( weblap szerkesztés, + photoshop ) jártas, angol nyelvismerettel rendelkező munkatársat . Először kisegítői heti 12 óra elfoglaltság, akár diák vagy másodállás is lehetséges.Bérezés: megegyezés szerint.
Munkavégzés helye: Szeged, Tisza L. krt. 52.
Jelentkezni: info@szegedfoto.hu
Profi Foto Kft -
Rick4
félisten
-
tisn
addikt
válasz bitpork #60009 üzenetére
Milyen 18 éves koráig? Csak amíg kezelhetetlen! 4-5 évesen már nem csak a saját korosztályának a társaságában szalonképes, persze ehhez nevelni is kellene.
nyugi, egy 10 eves is be tudja vagni a durcit, vagy sir, ami zavarhatja az ilyen kenyes lelkuletueket
Franciaországban alanyi jogon jár a szolgáltatás pl.
asszittem te kapitalista vagy, szeretnel tobbet adozni ilyen f@szs@gokert?
es mint irtam szoptatos gyereket nem ecceru bebisinterre hagyni (fejni kell, es meg kell tanitani cumibol szopni)
szoval szoptatos gyereket a legritkabb esetben szokas lepasszolni (az meg a masik, hogy nem mindenkinek van helyben a nagyszulo)
-
Milyen 18 éves koráig? Csak amíg kezelhetetlen! 4-5 évesen már nem csak a saját korosztályának a társaságában szalonképes, persze ehhez nevelni is kellene. És ez nem a gyerek hibája! Más kérdés hogy a nagy többség nem képes szembenézni azzal hogy mint szülő kudarcot vallott, és ezért nem néznek a tényekkel szembe.
Rick4-nek a bébisintérrel kapcsolatban maximálisan igaza van! Franciaországban alanyi jogon jár a szolgáltatás pl.
Az ügyintézés meg kérdésen kívüli: ha előtte nem kért kölcsön gyereket amikor ügyet intézett, akkor a sajátját is le lehet passzolni nagyszülőknek, szomszédnak, barátnak tesónak. Érdekes hogy sokan a melegek felvonulását tartják tolakodónak ,amikor ugyanerre használják a picit, hogy más arcába dörgöljenek oda nem illőt...Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Rick4
félisten
-
Jinxb1rd
addikt
Szerintem erről a témáról kár véleményt formálni, mert úgy is mindig ugyanaz hangzik el mindkét fél szájából. A gyerekesek valamiért megszállottan ragaszkodnak ahhoz, hogy visszasüllyedjenek az ősember, bennszülött szintekre, amikor ott a Földnek a 510 072 000 km² területe, ne mondja nekem senki, hogy nem lehet találni elég helyet baba etetésre, ahol senkit nem zavar.
We are only Stardust...
-
Rick4
félisten
válasz bitpork #60002 üzenetére
+1
Én nem vagyok gyerekellenes, de 40 évesen úgy gondolom, nekem még nincs szükség gyerekre. Viszont én is azt gondolom, nyugatabbra azért is van a bébiszittereknek akkora jelentősége, mert arrafelé pont ugyanígy gondolkodnak, ls nem akarnak kellemetlen helyzetet sem a gyereknek, se magunknak, és tekintettel vannak arra a közösségre is, amibe mennek. Az 1-2 éves gyereknek semmi keresnivalója sincs a bevásárlóközpontban, étteremben, moziban, ha már úgy alakult, hogy megszületett, akkor a kedves anyukának legyen annyi esze, hogy ilyen alkalmakkor rábízza a megfelelő személyre.Persze sokszor belefutok ilyenbe, a gyerek rohangál, üvölt, az anyja hangosan mondja neki, hogy ne ezt meg ne azt... Ilyenkor mindig elmormogom, hogy az üvöltést nekem kell hallgatni, bezzeg a családi pótlékot ő veszi fel...
-
veterán
-
Nem indok szvsz. A babának nincs keresnivalója társasági helyen. Soha nem fogom megérteni hogy ezt miért kell: a gyereknek otthon a helye amíg nem tud viselkedni (hozzá kell tenni hogy alapvetően gyerekellenes vagyok ) Nem hiszek a majd lesz valahogy-ban meg a neki ezt szabad-ban sem. Ha valaki a villamoson üvölt akkor leszállítják jobb estben, rosszabban a rendőr rásegíti a muszáj dzsekit. Akkor miért kellene egy gyerektől eltűrni a társadalmi normák lábbal tiprását?!
De ne folytassuk, mert tisztában vagyok azzal, hogy ezt egyedül képviselem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
tisn
addikt
válasz bitpork #59987 üzenetére
Ez visszataszító...ennyi erővel én is vihetném az asszonyt és ott cumiztathatnám ahol akarom..
hat, ha valasztanom kell, hogy a kolkot megetessek a sarokban, vagy inkabb uvoltson a mekiben kajalas kozben, vagy a vonaton 0.5-3 orat, akkor inkabb az etetes
ha csinos a csaj meg a latvany se rossz
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest