Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz ShadowX #91196 üzenetére
ez nem igazán válasz...hihetőbb lett volna ha azt mondják hogy sz@reh@gyé dolgoztatjak az embereket és nincs elég munkaerő,(+ még közöttük is van időnként beteg) mint az hogy a szuezi csatornában elakadt egy konténerhajó és ez az oka.
Mi köze van annak ahhoz, hogy MOST meg az elmult hetekben 10-15 napot is itthon pihennek a csomagok.
Ez ugyanolyan hiteltelen duma , mint a "minden rendben van az egészségügyben, nincs tulterhelség" miközben minden ott dolgozónak tilos erről nyilatkozni , azért meg már egyenesen főbelövés járna ha egy átlagos mobil telefonnal készitett felvételt kiszivárogtatnának onnan, ami csak a valós állapotokat mutatná be ( hogy minden rendben megy ugyebár..
Valahol olvastam, hogy egy ellenzéki orvos jelentkezett önkéntesnek és nem kellett, nehogy kiteregessen valamit, mert ugye az önkéntest nem nagyon lehet befenyiteni azzal hogy kirugják..
Az meg egyenesem röhejes hogy kaslemiklos ezek után bemutat egy kormanymedia által (már eleve milyen hiteles ettől ugye? ) készitett kisfilmet korhazlatogatasról, bizonyítandó mennyire f@sza minden..hahaha. Ezt még a saját nyája se hiszi el[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Itt a válasz a posta rejtélyre, amit többen emlegettünk a múltkor.
-
fecus
őstag
válasz martonx #91194 üzenetére
Ha lenne annyi felesleges pénzem már régen komolyan foglalkoznék vagy valakit foglalkoztatnék a befektetésekkel (tőzsde, kiadó lakás, stb.).
Amúgy 20 éve fizetem a nyugdíjpénztárt és nincs benne 50 millió. Nem olyan ügyesek azok."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
martonx
veterán
Ezt itthon is megteheted. Tegyél be egy magán nyugdíjalapba havi fél millió forintot minimum 15 éven keresztül. Amikor a 15 év letelt, már kb. csak rajtad, és a kért havi juttatás nagyságán múlik, hogy mikor mész nyugdíjba. Ilyen egyszerű, pont mint az USA-ban.
Én kérek elnézést!
-
fecus
őstag
válasz azbest #91190 üzenetére
Ez érdekes. "Csak" a KATA75 árát (~1mFt) kell megkeresni az évben. Azt meg megbízással, számlára meg lehet csinálni. Nem kell hozzá bent ülni egész nap. Ravasz...
Aztán már csak 50MFt-ot kell bepakolni különböző befektetésekbe és mehet az aranyélet."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
azbest
félisten
válasz macilaci78 #91189 üzenetére
hát... ha nettó fizetés évi 4, akkor a másik 4 meg a munkavállaló utáni adók és járulékok. Plusz a cég. Ennyi erővel, ha csak az éveket akarja letudni, akkor azt hiszem direktben is befizetheti a hiányzó jogviszony évekre a tarifát az államnak, hogy kiváltsa mondjuk azt az 5 évet a 100% nyugdíjhoz, ami hiányozna. Lehet jobban jön ki, mintha eléget évente 4+ milliót adókra. Vagy a másik opció, ha lesz még akkor kata, akkor abból a magasasbb díjasat fizeti és nem csinál semmit, az is 100% nak számít és évente 12*75 + 5 + 50 = 955eft.
Aztán összeg számításnál meg számít hogy mennyit "keresett". Ott lehet metekozni hogy éri meg. Tippre nem azzal hogy több millió adót eléget hogy töredékét visszakapja.
-
macilaci78
nagyúr
Csinálj egy egyszermélyes kft-t, de bt-t olcsóbb, jelentsd be magad, adj magadnak fizetést, fizesd be a járulékokat és ne csinálj semmit a fizetésedért.
Magyarország a papírgyűjtés hazája is.Persze így az évi 4 mFt nettó jövedelemhez kell még tenni másik 2,5-3 mFt a cég fenntartására és a járulékokra, de ha 20 milliót össze lehet rakni előtte, akkor 30-35-öt is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fecus
őstag
válasz macilaci78 #91187 üzenetére
A kérdésem teoretikus volt. Van állásom és még sok évem a nyugdíjig. De pl. az USA-ban ezek a dolgok sokkal definiáltabbak. Ott nem kell pont a korhatáron elmenni nyugdíjba. Ha valakinek van megtakarítása az nekifoghat a világjárásnak hamarabb.
Tudom, hogy "normálisan" hogyan számolják a nyugdíjat.
A kérdésem, hogy van-e legális vagy szürke módja, hogy mondjuk 60 évesen leXarjam a napi reggeli kelést, meg a rendszeres bejárást és 65 évesen mégis megkapjam a rendes nyugdíjamat. Addig meg valami csökkentett összeget amit magam kiegészítek.
Az 5 évhez kellene kb. 5x4 mFt. Természetesen ezt össze kell rakni előtte. De ha 5 évig munkanélküli vagyok akkor ezek jócskán megvágják a nyugdíjamat is majd 65 évesen.
65 évesen megyünk nyugdíjba és ~73 év a várható élettartam. 8 évről beszélnek amihez - még az aktívabb állapotomban - hozzáadnék 5-öt.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
macilaci78
nagyúr
Nagyon alaposan nézz szét otthon és minden munkaviszonyodat és járulékbefizetésedet igazoló papírt szedj össze.
Az állami nyugdíjrendszer hajlamos valamiről megfeledkezni és egy-egy időszakot figyelmen kívül hagyni.Például két munkahely közti munkanélküli segély, rendelkezésre állási támogatás, ami ugye biztosítotti jogviszonynak számít, vagy valamelyik huncut munkáltató kreatív feladatot rótt a könyvelőre.
De ha a korkedvezményes nyugdíjazáson agyalsz, akkor a magánnyugdíjpénztár neked már késő.
-
azbest
félisten
Elvileg a "mi jár", az attól is függ hogy mennyi volt a fizetés (abban nem vagyok biztos, hogy direktben a levonás összegétől függ-e).
Van az, hogy mennyi éved gyűlt össze és ez egy szorzó lesz. Ha kevesebb, akkor nem 100%-kal, hanem keveseb részével indulsz a kiszámolt összegnek. A jogosultsági időnél nem számít az, hogy mennyit fizettél be, csak az idő számít. Az összegnél viszont már számít, hogyha nem teljes értékű volt a befizetés (pl kata 50e főállásos vs 75eft). Valamint az összeg maga is számít.
Volt anno, hogy egy rokonnak nyugdíjbamenetel előtt derült ki, hogy hiányzik 5 éve, mert az akkor őt munkaáltató önkormányzat nem fizette utána. És felajánlották neki, ha befizeti valamekkora (milliós) összeget, akkor azzal kiválthatja az éveket.
De a közelmúltban változott valami a számításban is, mert tán az utóbbi néhány évtől jobb összegeket varázsoltak ki, mint előtte.
De ha nincs valami spéci kategóriád, akkor szerintem nem nagyon lehet hamarabb nyugdíjba menni, mert végülis a matek arról szól, hogy x saccolt év alatt feldobod a patkót és arra fizetnek majd valamit. Az biztosan megoldható, hogy 100%-nak számítson majd az akkori korhatárt elérve, ha fizetsz be pénzt. Más kérdés, hogy lehet egy számlán / magánnyugdíjban összegyűjteni lehet jobban megériheti, mint az államkasszába bedobni. Attól függ hány év.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Másnál is vacakol a digi net?
-
fecus
őstag
Hát ez az! Célszerűbb lenne épen nyugdíjban lenni mint bénán.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Vitaindító: Hogy lehet elmenni nyugdíjba a korhatár előtt és hogyan számolják ilyenkor a nyugdíjat?
Tfh van pénzem finanszírozni a 65 éves korig hátralévő időben a megélhetésemet. De ha megérem a 65 évet onnantól szeretném megkapni a nekem járó pénzt."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Jinxb1rd
addikt
M-audio Oxygen 61 + M-audio sustain pedál eladó. Újszerű, garanciás
A pedál esetleg külön is eladó 4500 Ft-ért, ha valakit csak az érdekel. Teljesen új, nem használt.
We are only Stardust...
-
őstag
Két szelet sonka közt egy szelet kenyér(mert a kenyér hízlal)
Üdv:Attila
-
Krogoth
senior tag
Húsvét = ingyen pálinka
-
tisn
addikt
válasz chaosmonger #91162 üzenetére
nalunk nem is volt szokas. nekem konkretan hanyingerem van, amikor kalacsot sonkaval, mustarral esznek.
-
veze
őstag
válasz chaosmonger #91162 üzenetére
nekem is a sonka+ tojás
kalácsom nem is lesz
az inkabb karacsonykor van nekem -
veze
őstag
[link]
nem kell túl bonyolítani,
"a jobb felső lábat áthajtjuk balra, majd a bal felsőt jobbra. A jobb szélső lábat áthajtjuk középre, a baloldalhoz közelebb, és a balszélső lábat pedig jobb oldalra felülre. Most a jobb felsőt hozzuk középre, a bal szélsőt pedig átrakjuk jobbra magastartásba. A baloldali, magastartásban lévő lábat lehajtjuk középre. "
és kész. ennyi az egész[ Szerkesztve ]
-
proper
őstag
válasz ritkaság #91154 üzenetére
Eddig a Tisza palota aljában található egy pékség ott rendeltem meg, 1kg forma foszlós kalács, ára passz mert ha finom valami akkor nem érdekel az ára
De tavaly óta magam sütöm
Nem nagy kaland megcsinálni
Robotgép, kelesztés, formázás, kelesztés, sütés
A streetkitchen foszlós húsvéti kalács receptjét használom, annyit hozzá tennék hogy a cukorból több kell de amúgy nagyon rendben van
Idén az egész családnak én sütőm így nem kell venni senkinek -
pulutodurumo
addikt
válasz macilaci78 #91155 üzenetére
Árban dobogós, de értéke 0. Nullával meg nem osztunk.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ki hol rendel kalácsot az ünnepre és miért?
Avagy keresem Szeged legjobb ár/érték kalácsát. -
martonx
veterán
Tényleg, nálam meg pihen egy 24 colos monitor, amit el szeretnék jótékonykodni. Akiknek múltkor a komplett gépet adtam, azt mondták, hogy ők köszönik, de jól elvannak a 19 colos monitorukkal.
Szóval most eltanácstalanodtam. Aki rászorulónak érzi magát, vagy tud olyan családot a környezetében, ahol jól jönne egy normális monitor (nem egy mai gyerek, minimum 6 éves lehet, de nincs baja, jó a képe, nem karcos a képernyője stb...), az kérem jelentkezzen priviben.
A jelentkezés sorrendje nem számít, igyekezni fogok a legrászorultabbnak adni.Én kérek elnézést!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek kell-e egy Samsung 2243sn monitor. Nem tökéletes, néha elejti a képet, ilyenkor hdmi kihúz-visszadug és megint jó. d-sub és a tápkábele megvan. 2000ft-ért hdmi átalakító is van hozzá. Egyébként a monitor ára: nagy tábla csoki. -
quailstorm
nagyúr
válasz martonx #91142 üzenetére
SZTE-n mókás volt a félévkezdet jó nettel is. Órák maradtak el, mert nem bírta el a rendszer, hogy megjelentek a hallgatók az online órán.
Ez már a harmadik félév amiben van távoktatás. Ehhez képest nagyobb bukdácsolás volt, mint az előző kettőben (legalábbis az én buborékomban).Viszont a KKI legalább az egekben. 5 egész alatt tanulmányi ösztöndíjra ne is számíts. Most 5.1 volt a minimum, és 7.x volt a max.
"Kicsit" javultak az átlagok. Nyilván a sok csalás miatt.[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
Megint elment a DIGI másnál is (alsóváros)?
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
válasz martonx #91137 üzenetére
Ezzel biztosan jól ki van segítve mindeni, ez csak "pár" forint. Nem 475Ft lesz a benzin, hanem csak ~470
"...Így pedig a jogszabály értelmében áprilistól 110,35 forint lesz a jövedéki adó egy liter gázolajra, ugyanennyi benzinre pedig 120 forint.....Így pedig a gázolaj esetében nettó 10 forinttal csökkenhet a literenkénti ár, a benzin pedig nettó 5 forinttal kerülhet majd kevesebbe literenként április elsejétől..." -
martonx
veterán
Mai hír, hogy a magas olajárak miatt csökkenni fog a jövedéki adó.
Én kérek elnézést!
-
quailstorm
nagyúr
Szent István téren is észleltem a kiesést délelőtt. Most viszont megy Móravárosban és a Szent István tér környékén is.
Én is elégedetlen vagyok már a Digivel, de nincs hova menni. Invitellel összeolvadt, nálunk T-nek meg csak Coax van. Legfeljebb egy T-s optikára mernék váltani.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Ateszponthú #91131 üzenetére
Rókuson délelőtt volt egy fél órás kiesés. Azóta nincs gond a nettel.
Mielőtt a digitális oktatás teljes erővel be nem indult, évekig nem volt gond a Digi-vel.
Most 3 héten belül már a második kiesést produkáltaÉn kérek elnézést!
-
Ateszponthú
csendes tag
Sziasztok. Dorozsmán nincs Digi net. Valós vagy itthon keressem a problémát? ( az ügyfélszoldálat 1 vicc, fel sem veszik)
-
ShadowX
őstag
válasz lorcsi #91120 üzenetére
Attól függ milyen cikket keresel.
Eszerint pl. a mélypontról (~30 USD) duplájára pattant fel rövid idő alatt egy hordó olaj ára. És ennél összességében csak feljebb várják. Nyilván ahogy fentebb írták a csodás magyar fizetőeszközünk és a világszinten hatalmas adóterhek sem javítanak a helyzeten.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz macilaci78 #91123 üzenetére
Így van, kb hármonegyed évre előre kötnek a future/opciós szerződések.
Példának okáért, fél háromnegyed éve leállítottak több kitermelőt, így sok idő majd újra felpörgetni. Ha hirtelen felszökne a kereslet, akkor is X mennyiségűt tudnak leszállítani, így a kereslet kínálat megborul és drágábban jutnak csak hozzá.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valamikor régen lehetett felhasználót keresni a HardverAprón. Most nem lehet vagy béna vagyok és nem találom. -
azbest
félisten
válasz lorcsi #91120 üzenetére
a világgazdaság légkörében az olaj a toll, a forint meg a labda. Így eshet meg, hiába esik az olaj ára, de a forint értéke méginkább esik.
még ha magát az üzemanyagot a benzinkút ingyen is adná, a benzin literjéért akkor is közel 160, a gázolajért pedig több mint 152 forint adót kellene kicsengetni. [link][ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
plátói kérdés
az h lehet h zuhan az olaj ára,d e nálunk 400 fölött az üzemanyag literje?
nyilván összetett a kérdés, de hogy a b...s pi...ba működik a magyar gazdaság ennyire fordítvaeladó: vadi új soundcore motion+
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
iPhone szereléséhez tri-wing/point/ Y 0.6-os csavarhúzót keresek. Van-e valakinek vagy tud-e olyan helyet Szegeden, ahol találni?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
proper
őstag
Tabletet javít valaki?
Egyik pillanatról a másikra nem kapcsol be
Töltést veszi
Hátha menthető -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #91104 üzenetére
Krossz motor, ami városban 100-al megy? Nem véletlen szupermoto-ra gondolsz (úgy néz ki mint egy enduró, csak épp aszfalt gumi van rajta)?
Ezeknek a motoroknak semmi értelmük a saját szórakozásodon kívül. Arra viszont bitang jók (kicsi, könnyű, kezes, magas üléspozíció).
Gondolom mivel ezekkel csak és kizárólag élvezkedni megy ki bárki is motorozni, ezért nála picit se szempont, hogy ne nyélgázon használja.Én kérek elnézést!
-
macilaci78
nagyúr
Lehet, hogy a robogókban megszokott CWT váltó van bennük. Csak egy bizonyos főtengelyfordulat után kapcsolja rá a hajtást és ezért tűnik mindig hangosnak.
adrian14: két keréken közlekedni valamilyen szinten mindig felelőtlenség, semmi sem véd dodzsemezés közben.
[ Szerkesztve ]
-
adrian14
tag
jó kérdés... tizenpár éve nekem is volt és teljesen meg voltam ezekért bolondulva. Szerettem a 2T kávédaráló hangját és a "gyorsaságot". Teljesen más egy 15 éves gondolkodása, mint egy felnőtt emberé. Ma már nyilván nem bohóckodnék ilyenekkel és tényleg felelőtlenségnek tartom a városban való 80-nal való rohangálást.
De ez kb olyan, mint a bulizás, vagy italozás. Régen belefért a sok pia meg a buli pár évig, ma már (sokan) kinőttük -
ShadowX
őstag
Sok itt a motoros. Elárulná valaki, hogy ezeknek a cross motoroknak mi értelme azon kívül, hogy az idegeimet meg a hallójárataimat tönkrevágják? Mintha nem lenne rajtuk váltó, mert imádják túlhúzni őket, ráadásul városban zokszó nélkül nyomják 100-al nagy gázzal.
-
veze
őstag
én nem szeretem az ilyen ötletelést.
Szerencsére mások is igy gondolják , akik döntési helyzetben vannak ezzel kapcsolatban. Ezért aztán örökre búcsút inthetünk ennek az agyrémnek. A kakasaimat pl sosem sikerült átállítani hogy egy órával hamarabb/vagy később kukorékoljanak. De a gyereket sem meg kb semmilyen biologiai órát. ezt csak megkínlódták az érintettek. néhány millio el nem fogyasztott/máskor elfogyasztott kilowattóráért..
A tehenek se értették hogy miért nem fejik őket időben, ahogy tegnap meg tegnapelőtt, holott már majd szétdurrant a tőgyük, hisz ők a szokásos időre megtöltötték tejecskével -
martonx
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest