Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
quailstorm #88199 üzenetére
Nem tudom nektek milyen lapban van, milyen procival. Nekem egy AsRock B450M + Ryzen 1600AF kombóval megy 2db 8 gigás Patriot 3200-on.
-
quailstorm
nagyúr
Nekem benchmarkokban volt egyértelműen kimérhető különbség a 2800 és a 2933 között (amelyet "bemelegedés után" visz), kb. olyan 5% csak memória másolást nézve. Ryzen szereti nagyon a memória sávszélt. De számomra így is nagyon nagy ugrás volt a gép, és most nem éri meg a plusz pénzt és munkát, hogy 133MHz-en pattogjak.
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Lidl-ben kapható 17e Ft-os 12V/230V-os hűtőtáskát ismeri, próbálta valaki?
Ez a jobbfajta, vagy csak az, amelyiken pörög a ventilátor és semmit sem ér? -
válasz
quailstorm #88196 üzenetére
Gondolom azt a 200M-t nem fogja hiányolni, de a RAM márkás és drága volt. Tényleg nem az alaplap listájáról választottam.
Így még sohasem jártam, de gondolom kezdik már feszegetni a határokat... -
ShadowX
őstag
válasz
azbest #88194 üzenetére
Természetesen kábel, wifi-n a panelerdő közepén akkor sem várnék gigabitet ha valaki újra járni tudna a vízen. Mint olvashatod, Cat5e-s réz kábeleken próbáltam a mérést, több szerverrel (automatikusan is hagytam választani és manuálisan is választottam, Szemernet és Digi szervert is).
Dell Latitude 7490 és HP EliteDesk 800 G1 gépeknek elégnek kell lennie a gigabit kihajtásához.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy már volt 700 Mbps is, de nagyon változékony.
Egymást követő mérések Firefox - Chrome - Speedtest natív app. Lecseréltem az 5e-s kábelt 6-osra. Ugyanazt a szervert választottam.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
ShadowX #88191 üzenetére
De ugye vezetékesen méred, nem pedig wifin?
És ha speedtestet használsz, akkor a change server -nél válaszd mondjuk az antenna hungáriát, hátha az általa választott teszt szerver nem elég gyors.
Meg persze a gépednek is kellőképpen erősnek kell lennie, hogy képes legyen kihasználni a sebességet. -
Ezeket a sebességeket mivel méritek? Speedtest, iperf?
Más:
Összeraktam a haver gépét és egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mert a ház és a táp meg az alaplap gyártója nem egyeztetett gyártás előtt.
De meglett, csak nem olyan szép mint amilyen lehetett volna.Jött a következő probléma: a 3200MHz-es RAM csak 3000MHz-el fut stabilan. Felette hibázik. Kár.
-
ShadowX
őstag
Na érdekes fejlemény. Itt voltak a hibaelhárítók és kicserélték az ONT-ot a kétportos ZTE-re. Szemem láttára tesztelték és 800 Mbps volt a sebesség (routed módban). Ezután átkérték bridge módba és azóta megint max 200 Mbs a le- és feltöltés. Valaki találkozott már ilyennel?
Mindegy, hogy ONT-ból vagy routerból mérem.
-
Gergello
addikt
Keresem az alábbi gépek egyikét, helyben, kipróbálási lehetőséggel:
HP Elitebook 8760W
HP Elitebook 8770W
HP Zbook 17 G1/G2
Dell Precision M6600
Dell Precision M6800
esetleg Dell Precision 7710/7720/7730[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
főzelékmegálló
-
martonx
veterán
Olcsó, de szerintem jó ebédlő a nagy Tesco kajaldai. Meg a Tescoval szemben a tészta ház, illetve a Tesco mellett a Garden bistro (ez utóbbi csak délben menüvel olcsó) .
-
ShadowX
őstag
válasz
quailstorm #88171 üzenetére
Egy ilyen HP Elitedesk-el.
Igazából az is gáz, hogy a feltöltés minden esetben gyorsabb teszteléskor mint a letöltés.[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #88159 üzenetére
Sosem felejtem el egyik általános iskolás osztálytársam arcát amikor ráharapás után ő is előhúzta a 8 centis reisser csavart az almásréteséből.
-
solena
tag
válasz
macilaci78 #88159 üzenetére
Ott is a Gyermekéheztetési Alapítvány szállította a kaját?
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Tegnap kötöttek át Digi optikára. Elvileg gigabit, de még csak a közelébe sem ér.
Bridge módban van a ZTE ONT és egy Asus RT-AC57U van utána kötve.Mi lehet a gond?
VPN-t már kikapcsoltam a routeren, mert az ugyebár megfekteti a kapcsolatot, szervertől függően 15-30 Mbps a max amit el tudtam érni, de inkább a 15, mint a 30.
Ezt kábelen mértem. Cat 5e.
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Ha már Újszegedre is átjönénekk, szóba jöhet a Blues kert is. Pont a liget és a Holt-Maros között van ha nem is félúton, ki is lehet ülni, és szerintem a konyhájuk sem rossz. Szintén Újszeged a Fasor vendéglő is jó hely.
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Tényleg, ha már így szegedi éttermek. Alabárdos megvan még? Minőség még jó?
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #88145 üzenetére
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
+1nem veletlenul volt regen delben mindig telthaz. most meg szinte ures (neha a gyerekek miatt elmegyunk, evente egyszer)
(grizes teszta lol, a vilag legegyszerubb kajaja)
-
ShadowX
őstag
Ezt embere válogatja.
Én ha halászlevet kell enni, akkor a Jobb, mint otthonos verzión kívül mást nem eszek meg.
Tündérkonyha + Hóbiárt páros.
Hát igen, aljának alja, de néha megteszi. Azért azzal már nagyot tudnának előrelépni, ha mondjuk rendszeresen takarítanának. Gusztustalan az a mocsok.
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz
macilaci78 #88140 üzenetére
Az nem fizetős parkoló?
-
macilaci78
nagyúr
Azért a Roosevelt téri és az Öreg Kőrössy ha nem is drága, olcsónak sem mondanám.
A belvárosban a Tündérkonyha a Széchenyi tér sarkán a Postával szemben van: önkiszolgáló, tálcás, sorbanállós kajálda, sok asztallal és boxszal, de sok diáktanya is van a belvárosban, csak hétvégi nyitvatartásukat már nem ismerem.
Boci tejivó a Fekete Házzal szeben, Dóm tér mellett is jó egynek, non-stop.Hozzá tartozik, hogy ezek messze nem az elit szegedi viszonylatban, de költséghatékony, élhető megoldások szerintem.
Ha már vidékről jöttök Szegedre kisgyerekkel, egy Árkád is befigyelhet a mozgólépcsővel. A mélygarázsban megálltok, a legfelső szinten vesztek egy fagyit, aztán tovább.
-
Zeki
nagyúr
válasz
sarkanyolo2 #88137 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat! Pizzás, tésztás kajás jó ötlet. Még kb a rántott húst eszik és ennyi.
-
PowerBuldog
veterán
Eladó:
GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 (N166SOC-6GD)Aki innen vinné az 75e-ért viheti.
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
A Vadaspark tényleg nagy élmény
Valamint, ilyenkor gyönyörű a Füvészkert is, az is megér egy misét
A Roosevelt téri étterem nekem anno nem jött be (még olyan iszapízű békacombot nem ettem, mint ott), szerintem a Kelemen utcán (párhuzamos a Kárásszal) a 90C-nek jobb az ár/érték aránya, ha még megvan és üzemel. Ha nem gáz a menza-fíling, akkor Tündérkonyha a Kelemen és a Híd utca sarkán. Ha pizzázós a família, akkor Pizzafutár a Budapesti körút és a József Attila sugárút sarkán, illetve a Pizzatorony sem rossz a Szamos utcán
Illetve, még ott van a Tésztaház a Rókusi körúton, az verhetetlen tésztakajákban, és jó nagy adagot adnak korrekt áron
-
Üdv!
Úgy látom ismét sikerült újítani az aprón bár nekem nem tetszik.Eddig %-ban volt látható a hirdető üzleti élete most meg a pozitív értékelések db száma jelenik meg.
5 pozitív értékelés alatti eladótól eddig sem vásároltam de most mégkönnyebb átszaladni a hirdetéseket.Ha úgy vesszük akkor meg valahol jó is...
Eddig megnéztem a hirdetést ha az eladó 100%-os értékeléssel rendelkezett de most csak azokat nézem a legalább 5+ felett van. -
Ezekiell
veterán
A vadasparkot ne hagyjátok ki, az nagy élmény
Parkolni ingyenes az egész városban, szóval ott ahol akarsz.
Belvárosban tehettek egy kör sétát: Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Dóm tér, Oskola utca, Múzeum, Stefánia, Nemzeti Színház, Széchenyi tér körön, nagyon szép, és közben van jó sok cukrászda/fagyizó is.
A kajálás az nagyon személyes preferencia, de ha már Szeged, akkor a halászlevet érdemes lehet megkóstolni az Öreg Kőrössyben/Roosevelt téri halászcsárdában. -
Zeki
nagyúr
Sziasztok!
Vasárnap mennénk 3 gyerekemmel Szegedre kirándulni, nézelődni.
Segítséget kérnék, miket érdemes megnézni , hol érdemes parkolni és a kisiskolás korúakkal hol érdemes enni, ami nem drága de jó?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz
Protezis #88127 üzenetére
tlac válaszolt
Amúgy tényleg, nem is gondoltam a PH!-s nem szegedi keresésre. Annyit hirdetek már facén meg jófogáson, hogy a józan eszem is néha elmegy
Más: nézem, hogy a pi-hole szerint a play.google.com -ot elég rendszeresen látogatom. 5 percenként 3-3 kérés jön. AZ ASZTALI GÉPRŐL. WTF?
Egy firefox van nyitva, viber...áhh, minek nézem: ping google play: 216.58.204.78, tinywall szerint nincs se aktív, se inaktív, se blokkolt kapcsolat, ami arra a címre menne. Na ez tényleg WTF
Áhh, most kereshetek egy harmadik progit, ami a konkrét kapcsolatokat is figyeli, hogy tudjak rendesen debuggolni. Wireshark valamiért nem megy win10 1909 alatt :-/ -
tlac
nagyúr
-
stopperos
senior tag
válasz
SirRasor #88123 üzenetére
Még mindig az OrangePi-ket javaslom. Az aliexpress oldalukon oldalt ki lehet választani, hogy mekkora memóriás eszközök közül szeretnél válogatni. Pl ez így 8k Ft-ra jön ki szállítással.
-
Ezekiell
veterán
válasz
SirRasor #88123 üzenetére
Nem is igazán látom, hogy hova kellhet a 8 gigás változat... A 4 gigás is tökéletesen elég. PiHolenak meg egy Zero is elég. Nekem a 4 gigás változat egyszerre futtat 4 docker-t benne JAVA appokkal, hostol 1 weblapot, fut rajta a PiHole és még Samba is megy döccenés nélkül
-
SirRasor
addikt
válasz
stopperos #88121 üzenetére
Hát nemsemmi..végignéztem ebayt, alit, gearbestet és 15-20k környékén dobálják már ezeket.
20k-ért veszek egy olyan használt gépet, ami jelentősen erősebb lesz ezeknél, egyedül a fogyasztása lesz magasabb
Pont az volna a lényege, hogy OLCSÓ
75 usd meg 75 euró EU-ban, ami idehaza felfelé kerekítve 35k.
35k-ért imperiumtól már kapok 2x-es i5-öt -
stopperos
senior tag
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88116 üzenetére
Mármint én a Tp-Link routeremről beszéltem, és szoftveres.
-
Gergello
addikt
Ingyen elvihető 160 db vágókorong.
300 x 3,0 x 32 mm-es, Luga orosz gyártmány. 2009-es évjárat
Érte kell jönni Zsombóra.
-
SirRasor
addikt
"tehát neked csak egy dns szerver kell, ahhoz akár egy fiókból elkerült root-olt androidos telefon is jó lehet"
A vicc az, hogy majdnem ez a megoldás lett belőleDigis mobilunk van és átlagban 1-2 MB/sec-et tartja, tehát még otthon se kapcsoljuk be a WIFI-t, mert minek
Viszont így mindig ide-oda kéne kapcsolgatni attól függően, hogy ki van otthon (mert nincs eldobható telefonunk, tehát mindkettőnk telefonjára meg kéne csinálni a szervert...de ez már tényleg macera a kapcsolgatással együtt)
martonx Na igen, pont a fentebbi írásom miatt nekünk egyáltalán nem lényeg a WIFI. Egyébként amikor néha rámegyek mégis, akkor olyan 15-20 MB/sec-cel húzza le az APK-kat a play-ről, de tény, hogy csak 1-2 eszköz van rajta. Annyira nincs kihasználva, hogy csak a másik szobában lévő TV-vel párosítottam össze, hogy ne kelljen kábelt kihúzni és a 4K-s tartalmat probléma nélkül áthúzza.
+1: hardveres NAT gyári állapotban alapból mindig be van kapcsolva, tehát nem kell keresgetni. Megnéztem az emulátoros routeres oldalon a v1-et és az alapján NAT Boost néven megy Nálad:
EDIT: a következő oldalra jutott az utolsó hsz-ed; látom megtaláltad
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Találtam egy kapcsolót, bekapcsoltam az Enabled NAT Boost-ot, most ilyen lett (300/250-ről).
-
martonx
veterán
válasz
quailstorm #88110 üzenetére
"Nálad szerintem nem megy a hardveres NAT. Nekem akkor volt 300, még az előző TP-Linken." - hogy, mi ez? Mit kell beállítanom és hol? Igaziból gyári állapotban van a routerem, a franc se akart rajta állítgatni, a 300mb/s-t se tartottam rossznak.
-
martonx
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #88111 üzenetére
hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
nem ismertem, hogy milyen módszerrel működik a pi hole
most már értelek, tehát neked csak egy dns szerver kell, ahhoz akár egy fiókból elkerült root-olt androidos telefon is jó lehetDNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva
nem értettem, hogy mit írtál, azért írtam feltételes módban, de még most sem vagyok benne biztos, hogy mi a problémád
én a DNS66-nak nem adok meg DNS kiszolgálót, hanem ő csinál magában, aztán a vpn-hez csatlakozok, amit kreált
de sokadjára írom, hogy a Chrome alapbeállításokkal megkerüli: [link][ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #88104 üzenetére
Komolyan nem olvastátok el mit akarok
martonx 1. azért értelmetlen "a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni", mert ebben a környezetben bőven elég. Nincs szükségem jobbra.
2. Ha 1 gbps-es neted van és csak 300 mbit megy át rajta, akkor ott a gond, mivel a "gyárilag vicc router" átvisz ~900-950 mbitettlac hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
DNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva. 8.0-ás android... -
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #88090 üzenetére
a pi-ben sincs hardveres nat, annak mennyi az áteresztőképessége?
mindegy milyen eszközt használsz a reklámszűréshez, de nem muszáj átengedni az egész forgalmat rajta, ha csak a tv-hez kell, akkor az csak csatlakozzon hozzá
a DNS66 teljes blokkolást csinál, de akkor is kell hozzá az előbbi opció, hogy a Chrome ne kerülje ki mobilon
-
martonx
veterán
válasz
1. Nálam is Digis fos router van, bridge módba kell rakatni, és hagy szóljon egy értelmes router helyette. Miért értelmetlen a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni?
2. Tp-Link Archer C9-em van, ezzel stabil 300mbit megy, nem tudom, hogy a router-e a szűk keresztmetszet, vagy a Digis internet bír "csak" ennyit. Nem hinném, hogy a router lenne a szűk keresztmetszet. -
-
DarkByte
addikt
válasz
Átkéred a Digi-s router-t bridge módba, és akkor máris van értelme a saját router-ednek előtte (konkrétan ugyanúgy lehet használni ismét, mintha még FTTB lenne).
Mondjuk én kíváncsi vagyok mikor fognak a társasházakhoz eljutni FTTH-val. Csak mert már 2016-ban mikor ideköltöztem is téma volt hogy majd jön
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Interactive Brokers társalgó
- Gitáros topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest