Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
addikt
válasz quailstorm #88199 üzenetére
Nem tudom nektek milyen lapban van, milyen procival. Nekem egy AsRock B450M + Ryzen 1600AF kombóval megy 2db 8 gigás Patriot 3200-on.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
quailstorm
nagyúr
Nekem benchmarkokban volt egyértelműen kimérhető különbség a 2800 és a 2933 között (amelyet "bemelegedés után" visz), kb. olyan 5% csak memória másolást nézve. Ryzen szereti nagyon a memória sávszélt. De számomra így is nagyon nagy ugrás volt a gép, és most nem éri meg a plusz pénzt és munkát, hogy 133MHz-en pattogjak.
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Lidl-ben kapható 17e Ft-os 12V/230V-os hűtőtáskát ismeri, próbálta valaki?
Ez a jobbfajta, vagy csak az, amelyiken pörög a ventilátor és semmit sem ér?APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
fecus
őstag
válasz quailstorm #88196 üzenetére
Gondolom azt a 200M-t nem fogja hiányolni, de a RAM márkás és drága volt. Tényleg nem az alaplap listájáról választottam.
Így még sohasem jártam, de gondolom kezdik már feszegetni a határokat..."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
ShadowX
őstag
válasz azbest #88194 üzenetére
Természetesen kábel, wifi-n a panelerdő közepén akkor sem várnék gigabitet ha valaki újra járni tudna a vízen. Mint olvashatod, Cat5e-s réz kábeleken próbáltam a mérést, több szerverrel (automatikusan is hagytam választani és manuálisan is választottam, Szemernet és Digi szervert is).
Dell Latitude 7490 és HP EliteDesk 800 G1 gépeknek elégnek kell lennie a gigabit kihajtásához.
Mára annyiban változott a helyzet, hogy már volt 700 Mbps is, de nagyon változékony.
Egymást követő mérések Firefox - Chrome - Speedtest natív app. Lecseréltem az 5e-s kábelt 6-osra. Ugyanazt a szervert választottam.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz ShadowX #88191 üzenetére
De ugye vezetékesen méred, nem pedig wifin?
És ha speedtestet használsz, akkor a change server -nél válaszd mondjuk az antenna hungáriát, hátha az általa választott teszt szerver nem elég gyors.
Meg persze a gépednek is kellőképpen erősnek kell lennie, hogy képes legyen kihasználni a sebességet. -
fecus
őstag
Ezeket a sebességeket mivel méritek? Speedtest, iperf?
Más:
Összeraktam a haver gépét és egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mert a ház és a táp meg az alaplap gyártója nem egyeztetett gyártás előtt.
De meglett, csak nem olyan szép mint amilyen lehetett volna.Jött a következő probléma: a 3200MHz-es RAM csak 3000MHz-el fut stabilan. Felette hibázik. Kár.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
ShadowX
őstag
Na érdekes fejlemény. Itt voltak a hibaelhárítók és kicserélték az ONT-ot a kétportos ZTE-re. Szemem láttára tesztelték és 800 Mbps volt a sebesség (routed módban). Ezután átkérték bridge módba és azóta megint max 200 Mbs a le- és feltöltés. Valaki találkozott már ilyennel?
Mindegy, hogy ONT-ból vagy routerból mérem.
-
Gergello
addikt
Keresem az alábbi gépek egyikét, helyben, kipróbálási lehetőséggel:
HP Elitebook 8760W
HP Elitebook 8770W
HP Zbook 17 G1/G2
Dell Precision M6600
Dell Precision M6800
esetleg Dell Precision 7710/7720/7730[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
főzelékmegálló
-
martonx
veterán
Olcsó, de szerintem jó ebédlő a nagy Tesco kajaldai. Meg a Tescoval szemben a tészta ház, illetve a Tesco mellett a Garden bistro (ez utóbbi csak délben menüvel olcsó) .
Én kérek elnézést!
-
ShadowX
őstag
válasz quailstorm #88171 üzenetére
Egy ilyen HP Elitedesk-el.
Igazából az is gáz, hogy a feltöltés minden esetben gyorsabb teszteléskor mint a letöltés.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Ja, vágom, hogy ugyanazok, nem véletlen kerülöm el mindkettőt Tündérkonyháért amúgy tényleg kár. Bár amekkora tömeg szokott ott lenni délben (legalábbis volt még tavaly nyáron, amikor arrafelé jártam kajálni), nagyon nem fogom őket sajnálni.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Én se voltam már sok éve, nem is akarok visszamenni :) De mindenkinek meg kell tapasztalni egyszer, milyen is az a hely. Egészen pontosan egyszer
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #88159 üzenetére
Sosem felejtem el egyik általános iskolás osztálytársam arcát amikor ráharapás után ő is előhúzta a 8 centis reisser csavart az almásréteséből.
-
solena
tag
válasz macilaci78 #88159 üzenetére
Ott is a Gyermekéheztetési Alapítvány szállította a kaját?
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
-
Ezekiell
veterán
-
ShadowX
őstag
Tegnap kötöttek át Digi optikára. Elvileg gigabit, de még csak a közelébe sem ér.
Bridge módban van a ZTE ONT és egy Asus RT-AC57U van utána kötve.Mi lehet a gond? VPN-t már kikapcsoltam a routeren, mert az ugyebár megfekteti a kapcsolatot, szervertől függően 15-30 Mbps a max amit el tudtam érni, de inkább a 15, mint a 30.
Ezt kábelen mértem. Cat 5e.
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Ha már Újszegedre is átjönénekk, szóba jöhet a Blues kert is. Pont a liget és a Holt-Maros között van ha nem is félúton, ki is lehet ülni, és szerintem a konyhájuk sem rossz. Szintén Újszeged a Fasor vendéglő is jó hely.
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Tényleg, ha már így szegedi éttermek. Alabárdos megvan még? Minőség még jó?
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Ezekiell
veterán
válasz ShadowX #88145 üzenetére
Tündérkonyha + Hóbiárt az teljesen vállalhatalan.. Rántott hús+sültkrumplin kívül semmi mást nem mernék ott enni.
-
tisn
addikt
válasz ShadowX #88145 üzenetére
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
+1nem veletlenul volt regen delben mindig telthaz. most meg szinte ures (neha a gyerekek miatt elmegyunk, evente egyszer)
(grizes teszta lol, a vilag legegyszerubb kajaja)
-
ShadowX
őstag
Ezt embere válogatja. Én ha halászlevet kell enni, akkor a Jobb, mint otthonos verzión kívül mást nem eszek meg.
Tündérkonyha + Hóbiárt páros. Hát igen, aljának alja, de néha megteszi. Azért azzal már nagyot tudnának előrelépni, ha mondjuk rendszeresen takarítanának. Gusztustalan az a mocsok.
Boci tejivót meg azóta kerülöm, hogy X éve tulajt váltott és egy grízes tésztát sem tudnak rendesen megcsinálni. Régi emlékek alapján betértem oda, de ehetetlen volt. Ott is hagytam majdnem az egész adagot.
[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
-
Zeki
nagyúr
válasz macilaci78 #88140 üzenetére
Az nem fizetős parkoló?
-
macilaci78
nagyúr
Azért a Roosevelt téri és az Öreg Kőrössy ha nem is drága, olcsónak sem mondanám.
A belvárosban a Tündérkonyha a Széchenyi tér sarkán a Postával szemben van: önkiszolgáló, tálcás, sorbanállós kajálda, sok asztallal és boxszal, de sok diáktanya is van a belvárosban, csak hétvégi nyitvatartásukat már nem ismerem.
Boci tejivó a Fekete Házzal szeben, Dóm tér mellett is jó egynek, non-stop.Hozzá tartozik, hogy ezek messze nem az elit szegedi viszonylatban, de költséghatékony, élhető megoldások szerintem.
Ha már vidékről jöttök Szegedre kisgyerekkel, egy Árkád is befigyelhet a mozgólépcsővel. A mélygarázsban megálltok, a legfelső szinten vesztek egy fagyit, aztán tovább.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Zeki
nagyúr
válasz sarkanyolo2 #88137 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat! Pizzás, tésztás kajás jó ötlet. Még kb a rántott húst eszik és ennyi.
-
PowerBuldog
veterán
Eladó:
GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 (N166SOC-6GD)Aki innen vinné az 75e-ért viheti.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Ezekiell
veterán
válasz ShadowX #88135 üzenetére
Hát ez jogos, el is felejtettem (pedig járok arra eleget). Akkor az a fele a körnek kimarad
A Holt-Maros séta az nagyon szép, azt tényleg ajánlom! El is felejtettem, pedig konkrétan minden nap ott sétálunk egy nagyot a gyerekkel este
-
solena
tag
A Vadaspark tényleg nagy élmény Valamint, ilyenkor gyönyörű a Füvészkert is, az is megér egy misét
A Roosevelt téri étterem nekem anno nem jött be (még olyan iszapízű békacombot nem ettem, mint ott), szerintem a Kelemen utcán (párhuzamos a Kárásszal) a 90C-nek jobb az ár/érték aránya, ha még megvan és üzemel. Ha nem gáz a menza-fíling, akkor Tündérkonyha a Kelemen és a Híd utca sarkán. Ha pizzázós a família, akkor Pizzafutár a Budapesti körút és a József Attila sugárút sarkán, illetve a Pizzatorony sem rossz a Szamos utcán Illetve, még ott van a Tésztaház a Rókusi körúton, az verhetetlen tésztakajákban, és jó nagy adagot adnak korrekt áron
-
őstag
Üdv!
Úgy látom ismét sikerült újítani az aprón bár nekem nem tetszik.Eddig %-ban volt látható a hirdető üzleti élete most meg a pozitív értékelések db száma jelenik meg.
5 pozitív értékelés alatti eladótól eddig sem vásároltam de most mégkönnyebb átszaladni a hirdetéseket.Ha úgy vesszük akkor meg valahol jó is...
Eddig megnéztem a hirdetést ha az eladó 100%-os értékeléssel rendelkezett de most csak azokat nézem a legalább 5+ felett van.Üdv:Attila
-
Ezekiell
veterán
A vadasparkot ne hagyjátok ki, az nagy élmény Parkolni ingyenes az egész városban, szóval ott ahol akarsz.
Belvárosban tehettek egy kör sétát: Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Dóm tér, Oskola utca, Múzeum, Stefánia, Nemzeti Színház, Széchenyi tér körön, nagyon szép, és közben van jó sok cukrászda/fagyizó is.
A kajálás az nagyon személyes preferencia, de ha már Szeged, akkor a halászlevet érdemes lehet megkóstolni az Öreg Kőrössyben/Roosevelt téri halászcsárdában.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Zeki
nagyúr
Sziasztok!
Vasárnap mennénk 3 gyerekemmel Szegedre kirándulni, nézelődni.
Segítséget kérnék, miket érdemes megnézni , hol érdemes parkolni és a kisiskolás korúakkal hol érdemes enni, ami nem drága de jó?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Protezis #88127 üzenetére
tlac válaszolt
Amúgy tényleg, nem is gondoltam a PH!-s nem szegedi keresésre. Annyit hirdetek már facén meg jófogáson, hogy a józan eszem is néha elmegy
Más: nézem, hogy a pi-hole szerint a play.google.com -ot elég rendszeresen látogatom. 5 percenként 3-3 kérés jön. AZ ASZTALI GÉPRŐL. WTF?
Egy firefox van nyitva, viber...áhh, minek nézem: ping google play: 216.58.204.78, tinywall szerint nincs se aktív, se inaktív, se blokkolt kapcsolat, ami arra a címre menne. Na ez tényleg WTF
Áhh, most kereshetek egy harmadik progit, ami a konkrét kapcsolatokat is figyeli, hogy tudjak rendesen debuggolni. Wireshark valamiért nem megy win10 1909 alatt :-/Make Love not war!
-
tlac
nagyúr
-
válasz SirRasor #88123 üzenetére
Még mindig az OrangePi-ket javaslom. Az aliexpress oldalukon oldalt ki lehet választani, hogy mekkora memóriás eszközök közül szeretnél válogatni. Pl ez így 8k Ft-ra jön ki szállítással.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Ezekiell
veterán
válasz SirRasor #88123 üzenetére
Nem is igazán látom, hogy hova kellhet a 8 gigás változat... A 4 gigás is tökéletesen elég. PiHolenak meg egy Zero is elég. Nekem a 4 gigás változat egyszerre futtat 4 docker-t benne JAVA appokkal, hostol 1 weblapot, fut rajta a PiHole és még Samba is megy döccenés nélkül
-
SirRasor
addikt
válasz stopperos #88121 üzenetére
Hát nemsemmi..végignéztem ebayt, alit, gearbestet és 15-20k környékén dobálják már ezeket.
20k-ért veszek egy olyan használt gépet, ami jelentősen erősebb lesz ezeknél, egyedül a fogyasztása lesz magasabb
Pont az volna a lényege, hogy OLCSÓ
75 usd meg 75 euró EU-ban, ami idehaza felfelé kerekítve 35k.
35k-ért imperiumtól már kapok 2x-es i5-ötMake Love not war!
-
martonx
veterán
válasz sarkanyolo2 #88116 üzenetére
Mármint én a Tp-Link routeremről beszéltem, és szoftveres.
Én kérek elnézést!
-
Gergello
addikt
Ingyen elvihető 160 db vágókorong.
300 x 3,0 x 32 mm-es, Luga orosz gyártmány. 2009-es évjárat
Érte kell jönni Zsombóra.
-
SirRasor
addikt
"tehát neked csak egy dns szerver kell, ahhoz akár egy fiókból elkerült root-olt androidos telefon is jó lehet"
A vicc az, hogy majdnem ez a megoldás lett belőle Digis mobilunk van és átlagban 1-2 MB/sec-et tartja, tehát még otthon se kapcsoljuk be a WIFI-t, mert minek Viszont így mindig ide-oda kéne kapcsolgatni attól függően, hogy ki van otthon (mert nincs eldobható telefonunk, tehát mindkettőnk telefonjára meg kéne csinálni a szervert...de ez már tényleg macera a kapcsolgatással együtt)martonx Na igen, pont a fentebbi írásom miatt nekünk egyáltalán nem lényeg a WIFI. Egyébként amikor néha rámegyek mégis, akkor olyan 15-20 MB/sec-cel húzza le az APK-kat a play-ről, de tény, hogy csak 1-2 eszköz van rajta. Annyira nincs kihasználva, hogy csak a másik szobában lévő TV-vel párosítottam össze, hogy ne kelljen kábelt kihúzni és a 4K-s tartalmat probléma nélkül áthúzza.
+1: hardveres NAT gyári állapotban alapból mindig be van kapcsolva, tehát nem kell keresgetni. Megnéztem az emulátoros routeres oldalon a v1-et és az alapján NAT Boost néven megy Nálad:
EDIT: a következő oldalra jutott az utolsó hsz-ed; látom megtaláltad
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
martonx
veterán
Találtam egy kapcsolót, bekapcsoltam az Enabled NAT Boost-ot, most ilyen lett (300/250-ről).
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #88110 üzenetére
"Nálad szerintem nem megy a hardveres NAT. Nekem akkor volt 300, még az előző TP-Linken." - hogy, mi ez? Mit kell beállítanom és hol? Igaziból gyári állapotban van a routerem, a franc se akart rajta állítgatni, a 300mb/s-t se tartottam rossznak.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #88111 üzenetére
"mivel a "gyárilag vicc router" átvisz ~900-950 mbitet" - vezetéken lehet, de a WIFI-je siralmas, meg nálunk 9 eszközt kell kiszolgálni (4-et vezetéken, közöttük egy torrent szerver, a többit wifin), ami kb. mission impossible a szolgáltatói fosoknak.
Én kérek elnézést!
-
tlac
nagyúr
válasz SirRasor #88111 üzenetére
hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
nem ismertem, hogy milyen módszerrel működik a pi hole
most már értelek, tehát neked csak egy dns szerver kell, ahhoz akár egy fiókból elkerült root-olt androidos telefon is jó lehetDNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva
nem értettem, hogy mit írtál, azért írtam feltételes módban, de még most sem vagyok benne biztos, hogy mi a problémád
én a DNS66-nak nem adok meg DNS kiszolgálót, hanem ő csinál magában, aztán a vpn-hez csatlakozok, amit kreált
de sokadjára írom, hogy a Chrome alapbeállításokkal megkerüli: [link][ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz martonx #88104 üzenetére
Komolyan nem olvastátok el mit akarok
martonx 1. azért értelmetlen "a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni", mert ebben a környezetben bőven elég. Nincs szükségem jobbra.
2. Ha 1 gbps-es neted van és csak 300 mbit megy át rajta, akkor ott a gond, mivel a "gyárilag vicc router" átvisz ~900-950 mbitettlac hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
DNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva. 8.0-ás android...Make Love not war!
-
tlac
nagyúr
válasz SirRasor #88090 üzenetére
a pi-ben sincs hardveres nat, annak mennyi az áteresztőképessége?
mindegy milyen eszközt használsz a reklámszűréshez, de nem muszáj átengedni az egész forgalmat rajta, ha csak a tv-hez kell, akkor az csak csatlakozzon hozzá
a DNS66 teljes blokkolást csinál, de akkor is kell hozzá az előbbi opció, hogy a Chrome ne kerülje ki mobilon
-
-
martonx
veterán
1. Nálam is Digis fos router van, bridge módba kell rakatni, és hagy szóljon egy értelmes router helyette. Miért értelmetlen a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni?
2. Tp-Link Archer C9-em van, ezzel stabil 300mbit megy, nem tudom, hogy a router-e a szűk keresztmetszet, vagy a Digis internet bír "csak" ennyit. Nem hinném, hogy a router lenne a szűk keresztmetszet.Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
-
DarkByte
addikt
Átkéred a Digi-s router-t bridge módba, és akkor máris van értelme a saját router-ednek előtte (konkrétan ugyanúgy lehet használni ismét, mintha még FTTB lenne).
Mondjuk én kíváncsi vagyok mikor fognak a társasházakhoz eljutni FTTH-val. Csak mert már 2016-ban mikor ideköltöztem is téma volt hogy majd jön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest