Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
válasz ebegab92 #78582 üzenetére
Az a bios beta, plusz semmit se hozott ebben a tekintetben, nem is i dult vele a lap, csal sokadjára, örültem, hogy vissza tudtam tenni a jó kis f3-ast.
1.65V, kingston hyperx, az egyik meg 1.65-1.95, érdekes.... A procit én raktam bele az új lapba, elvileg kosz nem lehet, görbe lab se nagyon, de úgyis kiveszem, csereprocical meglátjuk mit tud majd. Koszonpm mindenkinek a tippeket.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz ebegab92 #78582 üzenetére
Az a bios beta, plusz semmit se hozott ebben a tekintetben, nem is i dult vele a lap, csal sokadjára, örültem, hogy vissza tudtam tenni a jó kis f3-ast.
1.65V, kingston hyperx, az egyik meg 1.65-1.95, érdekes.... A procit én raktam bele az új lapba, elvileg kosz nem lehet, görbe lab se nagyon, de úgyis kiveszem, csereprocical meglátjuk mit tud majd. Köszönöm mindenkinek a tippeket.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Ted_Beneky #78586 üzenetére
Hali, eladó is így kompletten, vagy marad? Lehet hogy próbára kellene majd, még látom, mire jutok.
-
félisten
Ha valakit érdekel egy ThinkPad W500, leviszem holnap.
De csak ha tuti. -
macilaci78
nagyúr
válasz Ted_Beneky #78589 üzenetére
Ha el akarod adni, írj árat, nem ciki. Egy 1050-re alkudok annál, akitől amúgy a komplett gépet hoznám. Annak is csak azért néztem utána, mert "helyben van" és a 730 után kb bármi előrelépés, amin van gari.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tisn
addikt
válasz Ted_Beneky #78591 üzenetére
van meg idejuk uj szallitmanyra, januar elott nem kezdek el vele vacakolni
-
tisn
addikt
válasz Ted_Beneky #78589 üzenetére
ilyen kis aranyos
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz macilaci78 #78587 üzenetére
Ha az árára vagy kíváncsi, írj privátot. Nem ciki!
@Tisn: Nem tudom mi az a "rig", így azt sem tudom jó-e neked, ha lesz olyanod :-)
Csillagkaput a Csillag térre!
-
tisn
addikt
50k korul viszem, ha samu ramos
de hogy az isten b@ssz@ ra az eget a pcx-re, elfogyott az 50k-s manli gtx1060 3gbmibol lesz igy rigem?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Kiírt áron viszem is!
-
Ted_Beneky
senior tag
Ha valaki szeretne boldog tulajdonosa lenni Szegeden egy még garis Gigabyte GTX 1060 Windforce 6GB OC-nek az idén, az írjon nekem privátot.
@Rick4: Nekem egy Celeron G1820-em van egy Asrock H81M-ITX lapban feleslegben, ha ez segít a probléma megoldásban.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
azbest
félisten
válasz CSorBA #78584 üzenetére
a "kellett" talán túlzás, xmp módban a tuning beállítás emelte a feszt ekkorára, hogy a tuningram menjen 2400 meg magasabb órajeleken. De elvileg támogatják a normális jedec módokat is. Meg amd gépeknél volt még elterjedt akkoriban a magasabb fesz.
Csak aztán az újabb generációs skylake intel prociknál ddr3L kellett és az 1.65v -ről az volt a mondás, hogy el is füstölhet tőlük a ram vezérlő, azóta már nem piszkálják ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
Zavar az erőben
"Nézem a biost, 1.5V-ot ad a ramoknak, nem állítható ez a rész, ezeknek a címke szerint 1.65V kell. "
A ddr3 tudtommal 1.5V vagy ha ha ddr3L akkor 1.35V. Az 1.65v az talán valami tuning ram, aminek a tuning órajeléhez kell annyi, lehet szabványos módban kisebb frekin jár.
Ha nem látja a második slotot, akkor esetleg próbálkozhatsz procicserével is, mert a prociban van a ram vezérlője. Érdemes megnézni, hogy nincs e a proci alatt elgörbült érintkező vagy kosz, ami miatt kontaktos lehetne.
A kompatibilitás lista inkább csak tájákoztató jellegű, a lap kiadáskor elérhető, vele tesztelet kiegészítőket sorolja, amit általában nem frissítenek többé a gyártók. Ha nem változott az architektúra, akkor általában a későbbi, magasabb órajelűeket is kezeli. A bios update változáslistán szerepel esetleg.
Ha be van kapcsolva az XMP, esetleg próbáld kikapcsolni. Ez a spéci intel specifikus tuning ram paramétereket használná a ramból kiolvasva.
Ha sehogy nem jó, esetleg valami kondi fáradt el az évek során a lapon a ram környékén.
[ Szerkesztve ]
-
-
GrotESC
aktív tag
BIOS-ban próbáld meg újra felismertetni/újraszámolni a RAM-ot, vagy BIOS reset. Nekem más típusú, de szintén Gigabyte lapom van és ugyanígy jártam memóriabővítésnél. Én BIOS reset-tel oldottam meg, de utána megtaláltam a menüpontot a BIOS-ban, ami valószínűleg elég lett volna.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
őstag
Hali!
Vettünk egy kombinált tűzhelyet. Garancia miatt szakival kell beüzemeltetni. Valaki tud itt ajánlani valakit erre a feladatra, aki nem horror áron dolgozik?
Köszi!
-
Nekem Asrock G41M-GS3 lapok memóriakezelésével voltak, meg vannak gondjaim. Ezek ilyen LGA775 és DDR3 lapok, és csak régebbi DDR3-as memóriákat szeretnek. Hasonló eset a Lenovo M58-as gépe is.
De tegnap sikerült egy CSX 1066 Mhz 4GB memóriát találni amivel hajlandóak működni. Ez a 4. próbálkozás volt."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Rick4
félisten
válasz Attix82 #78574 üzenetére
Én meg ma nem leszek itt, mindjárt indulok, még előttem van egy -Szeged- Sopron- Zalaegerszeg- Székesfehérvár- Szeged táv.
Sebaj, annyira nem égető ez a dolog, csak zavar, hogy nincs megoldva.Maci:Írtam, hogy a második slotban nem megy, sem egyedül, sem egyszerre. Ezért is tűnik slothibának, de ugye ramvezérlő a prociban, az a proci meg nincs a lap támogatási listáján. Ördögi kör.
qualistorm: Nem egy nagy szám ez a proci, újonnan is valami 10K volt, de meglepően jó arra, amire kellett, lassulás sose volt. Ha 5-6K-ért egy 2x annyi passmark pontot hozó cpu kerül be, csak jobb lehet a gép, sőt, ha a procicsere után megindulna a második memória is benne, az maga lenne a kánaán.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
i7-4790-em volt, nem olyan rossz az, egy komoly VGA-val ma is elég mindenre.
qualistorm: Én sem értem, mi a nyűgje, de ha a H61-es chipset csak részben támogatja ezt a procit, lehet nem meg a kétcsatornás memóriavezérelés, és már elég is a problémához. Nem ismerem ennyire a komponensek lelkivilágát, meg az egymáshoz fűződő viszonyukat, csak tapasztalati alapon tudok ezt- azt kisakkozni, de itt erős a gyanúm, hogy pont ezért van a baj. Ráadásul az, hogy ment a gép, még nem jelenti, hogy sütögették volna a lapot, se terhelve nem volt, meleget se nagyon kaphatott.
Attix: Holnapig eldöntöm, mi legyen velük, Szőregi úton ha úgy alakul, holnap átvehető az i3?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Nekem is H61-es alaplapom van, két random RAM van benne papíron egyforma időzítéssel (valójában nem egészen) és mindkettő egyoldalas. Dual channelem is van.
Ismerős porszívóval összeverte az alaplapját, ott elszállt 1 channel a 3-ből (1st gen csúcs i7 volt), de a RAM-ot abban is látta, csak használni nem tudta.
Attól, hogy sokat ment, kb. esélytelen hogy tönkremenjen ilyen formában.
A memóriavezérlő meg a CPU-ban van. De azért ott is, ha bootol, már nagy gondok nem szoktak lenni.Lehet, hogy ebből alaplapcsere lesz. Esetleg 1db 8GB-os modul, de az meg drága.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
i7-4790 miert ilyen draga meg hasznaltan is? (es basszus, csak 4 magos? nekem 6 mag remlett) mar nem is emlexem mikor vettem a 4570-et, gondoltam nezek a lapba egy hasznalt i7-et, de hat 35k rafizetest nem er meg...
-
Rick4
félisten
Közben hátha valaki tudja itt a tutit:
Anyukámnak vettem 2013 karácsonyára egy itx gépet, egy asrock gigabyte h61nd2v, egy G1620-as proci, 4GB DDR3-.1600-as ram, egy 60-as SSD meg egy 320-ass vinyó amiből áll, ő csak facebookozik, filmet néz, pár doksit szerkeszt, a win8.1 meg a mai napig pattogós rajta. Eddig különösebben nem kellett hozzányúlni sem, tette a dolgát, de most eljött az idő, hogy legalább + 4GB ram kerüljön bele, haladjunk a korral.
Kivettem a benne lévőt, lefotóztam, szám alapján kerestem neki testvért. Meg is lett, a második DDR3-1600-as Kingston hyperx, betettem magában, memtest hibátlan 45 percig nézve, betettem őket párban, nem indul. Az első slotban mindkettő megy, a másodikban egyik sem. Kifújva, kiporolva semmi változás. Na, faca, valami nem oké. Bios legfrissebb, alapról indul, minden jónak kellene legyen, de nem, egyesével mindkettő megy, együtt nem indul. Nézem a biost, 1.5V-ot ad a ramoknak, nem állítható ez a rész, ezeknek a címke szerint 1.65V kell. Megnéztem a memóriakompatibilitási listát, nincs rajta ez a modul, huhh, biztos ez a baj, keressünk belevaló ramot, kinéztem a listából párat, ami lesz itthon, egy hét alatt lett is, 1.5V-os 1333-as Kingston LP párban, egyforma mindenük, ez kell nekem. Megvettem, tegnap berakom, ugyanúgy nem indul párban, ugyanúgy az első slot jó, a másodikban semmi. Ha a második slot halott lenne, mindegy lenne neki, van-e ram, vagy sem, gondolom én. Elkezdtem nézegetni a lap adatait, faca, még a G1620-as proci sincs a processzorkompatibilitási listában, anno jól bevásároltam, a franc se gondolta, hogy ez ilyen kényes lap lesz, de eddig, 4 évig egy szó nélkül ment.Namost a kérdés az, hogy jó lenne a +4GB ram, de hiába kergetem a témát, ha ennyire nem akar menni, lehet a lap unta volna meg, és a második ramot halott? Lehet, hogy a nem "belevaló" proci miatt történik mindez? Nem olyan vészes, csak már rengeteg időm elment rá, ilyenkor már nem számít semmi, a végére akarok járni, mi történik. Sokat be van nála kapcsolva a gép, napi 15-16 órákat is, 4 év alatt az annyi , mint másnál 8-10 évi használat, lehet ez fektette meg? Szemre minden oké, paneltáp tuti nem volt agyonterhelve, mert alig 20W-ot esz6ik a gép, se újraindulgatás, se más probléma nincs.
Köszi az esetleges ötleteket, a kérdést egyébként első körben azért írtam ide, hátha lesz majd valakinek kölcsön pár órára egy hivatalosan is belevaló procija, szokás szerint nem ingyen kérem, és kb ezekből tudnék valamit berakni.
[link]Az érdemi hozzászólásokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Jinxb1rd #78559 üzenetére
Szia!
Kérdeztem tőled a múltkor az alkalmazotti státuszba visszamenős dologról, tabu, kellemetlen, vagy esetleg csak nem láttad? Nem kötelező persze válaszolni, csak érdekelt a dolog.
-
skopy
tag
válasz ebegab92 #78555 üzenetére
Szia
Itt valószínű találsz ilyen elemet . Itt szoktam én is vásárolni.[ Szerkesztve ]
Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
tucsok.
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
válasz Jinxb1rd #78559 üzenetére
A munkahelyen van egy TV, amin diavetítés megy. Panasonic plazma, SD-kártya foglalat, csak jpg formátumot olvas be, jpeg-et már nem, JPG-t sem. Se zene, se film. Szerintem így értette a fórumtárs is.
De nyilván van egy típusa a TV-nek, amit az eladás érdekében idővel közzétesz.
-
tucsok.
senior tag
Apám tv-t cserélt, így eladóvá vált egy Samsung 32" (82cm) lapos LCD tv. Szerintem HD Ready, scart, hdmi, fejhallgató csatlakozó, kártya fogadó van rajta, illetve egy USB, de csak képeket lehet rajta nézni (húgom állítása szerint). Gyári távirányító megvan, Szegeden és környékén átvehető. Garancia nincs rajta. Ára: 30ezer, érd. privi nekem.
"So say we all"
-
-
ebegab92
senior tag
Szegeden merre lehet találni AAAA-s elemet? (Nem, nem szaladt túl az A betű ) Még ilyen típusnéven is ismerheti valaki: E96, LR8D425, MN2500, MX2500
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #78552 üzenetére
Érdekes, nekem zárva lévőnek tűnik, igaz, most fedeztem fel, hogy számomra anonim, ha még nem írtam oda, tehát csak a kezdő hsz-t látom. Cserébe ugyan szándékom sincs odaírni, mert az a történet a kifényesedett delete gombos barátunkról annyit sem ér, de azt se tudom, hogy kellene odaírjak.
De mindegy is, találjunk más témát, amibe a galamblelkű nem érez beletörölni késztetést.
-
quailstorm
nagyúr
Nincs zárva a topic.
Csak értelme nincs, mert le van fektetve, hogy a moderáció fellebbezhetetlen és a moderátor tévedhetetlen.
Lásd alapelvek III/5. Büntetést akkor se vonnak vissza, ha nem volt arányos, vagy a provokátort azóta bannolták. -
Rick4
félisten
válasz ShadowX #78550 üzenetére
Miért, melyik alapelvet sértettem meg azzal, hogy egy megtörtént dologról tényszerűen beszélgető partnere vagyok valakinek, most pl neked? Személyeskedés nem volt, vulgáris szöveg sem, sőt, tovább megyek, azzal, hogy a kollégára rákérdeztem, én inkább egy érdekes témát vittem volna tovább, ami az alapelvek szerint minimum a kontsruktív beszédlégkör volt, kiprics kartács meg beletörölt.
Na akkor ki sérti az alapelveket, ha az ő munkássága nem tartja fenn ezt az egyébként kívánatos helyzetet? Az alapelvekben ott van, hogy a moderációval kapcsolatos dolgokat az illetékes topicokban lehet tenni, azok azonban be vannak zárva, szóval van itt baj rendesen.
Amúgy nehogy azt hidd, zavar, hogy ma még ez, holnaptól meg lelkes újonc vagyok, ha ezzel a névvel itt vagyok 10 éve, és valaki csak úgy törölget, mert kapott egy kis jogot, és jólesik vele visszaélni, szerinted mi értéke van a "rangnak"? Az én szememben semmi. Hidd el, sokszor végigolvastam már az alapelveket, az, hogy beszélgetünk valamiről, és ha ez a téma, semmiféle szabályt nem sért, csak a törölgető hiszi ezt, főleg azok után, hogy most már magyarázkodnia sem kell, hiszen nincs hol, de hadd higgye, ha neki ettől jobb, csinálja, legyen neki ez a karácsonyi ajándéka.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ShadowX
őstag
Vigyázz, ha így haladsz stoppolhatod a Rick5 nevet...
Amúgy elég önkényesnek tűnik ez a moderátori pozíció valóban...magyarázkodni meg esélyed sincs, mert a rendszerbe van kódolva, hogy nem lehet igazad. Sajnos tényleg romlott a színvonal tavalyhoz képest (hát még ha azt nézem, hogy az elmúlt tizenévben...). Kezdődök az adblockos marhasággal, aztán átterjedt a hardveraprora, majd a fórumra. Szép kilátások.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
És becarás, hogy a magyarázó hozzászólást, sőt a rákérdezést is törölteti.
Ássák a srácok rendesen a prohardver fórum sírját, minden oldalról megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy az előző évinél lejjebb legyen a színvonal...
prinscreen persze megvan, megy azoknak akikkel erről beszélgettem. privátban.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-Tsaba-
tag
válasz vizslakutya #78540 üzenetére
Nem rég beszéltük itt, hogy jobban jársz ha saját magad próbálod meg eladni (jofogas/ingatlan.com).
Ettől függetlenül én ő(ke)t pl. ajánlom. -
tisn
addikt
válasz vizslakutya #78540 üzenetére
nekem nagyon bevalt az ingatlan.com
-
vizslakutya
senior tag
Tudom, hogy nincs ilyen,meg mindegyik levesz és kókler,de azért hátha: Ingatlanost tud valaki ajánlani??
Köszönöm.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Lehiñito
senior tag
válasz macilaci78 #78526 üzenetére
Csak ezért nem szivesen mennék el az ikeába, hogy megnézzem élőben is, hogy milyen a színe. A többi szín alapból ki van lőve, de nyugodtabb lettem volna ha legalább egy fotón meg tudtam volna nézni.
Nyílván az a biztos, ha személyesen látom a termék színét, de csak ez miatt nem kocsikáznék. -
Old fox
tag
A mikulás krampusza lopkodja a hozzászólásokat?
78530 hová tűnt, és miért?Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
Rick4
félisten
válasz ritkaság #78531 üzenetére
Tedd hozzá, hogy wifi kell-e, és ha igen, egészen pontosan milyen eszköz lesz a wifire csatlakozva. Csak halkan írom, szerintem a digos topicban nagyobb számú tuti tipp lesz.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a Digi 500-as és 1000-res szolgáltatásához melyik router lenne a legjobb külön-külön? Előre is kösz a válaszokat.
-
Jinxb1rd
addikt
Vigyétek, vigyétek. Mielőtt elviszik.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Orionk
senior tag
válasz ebegab92 #78519 üzenetére
Szia,
A Dugonics téri kisTescoban van egy mobiltelefonokkal és tartozékaival is foglalkozó bolt. Amikor bemész az utcáról a Tesco-ba, akkor nem kell bemenni a hipermarket részére, hanem balra az üzletsoron van.Ott szerintem kapható, de kb 3x, vagy 4x drágábbak szoktak lenni, mintha Ebayről vásárolnád.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Van köztünk olyan, aki már vásárolt az ikeából fehérre pácolt tölgy színű bútort?
Most tervezek lehozatni bútort, de nem tudom megnézni milyen élőben.
Az ikea honlapján meg ahány fotó, annyi színárnyalat.
Akinek van ilyen színű bútora, az le tudná nekem fényképezni esetleg? -
ritkaság
aktív tag
válasz macilaci78 #78516 üzenetére
PM ment.
-
ebegab92
senior tag
Tud-e valaki olyan helyet, ahol kapni szilikon tokot Xiaomi Redmi 4X-re (és lehetőleg nem annyira horror áron)?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ritkaság
aktív tag
válasz macilaci78 #78516 üzenetére
Kösz. Ha nem lesz estig korábbi lehetőségem, akkor kora este elküldöm PM-ben a részleteket.
-
ritkaság
aktív tag
válasz macilaci78 #78514 üzenetére
Köszönöm. Egyenlőre Te leszel a "végső megoldás"
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki megvenne nekem egy könyvet Pesten? 700 ft és 1300-ért postáznák el. 1073 Budapest VII. Kertész u. 22. Itt kellene megvenni, ha valaki járna ott.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Full HD-s BenQ E2200HD monitor eladó
D-Sub (VGA), DVI, HDMI[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok! Van itt köztünk autóvezetést oktató egyén? Köszönöm!
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #78496 üzenetére
Kár belemagyarázni az ên mondataimba a te gondolataidat, miért kellene, és főleg hogy tudnêk bárkit téríteni bármerre is, miközben érvelés nélkül, csak egy kérdéssel irányultam felé? Ott van, hogy én az ő válaszára vagyok kíváncsi, mást nem olvashattál... Hidd el, már nagyon nagyon régóta nem érdekel, mások milyen döntések mentén élnek jól vagy rosszul, ez is csak egy lehetőség volt arra, hogy tájékozódjak, miért döntött így.
-
Orionk
senior tag
Hali!
IT Cégeknél Szegeden (konkrétan Evosoft, NNG) tud-e valaki infót, hogy ha beajánlok valakit és felveszik, akkor kapok-e valami pluszt? Ha igen, akkor mit? Esetleg fél havi fizetést? Vagy rossz informált vagyok?
köszi
-
SirRasor
addikt
LG Leon 4G LTE valakinek?
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest