Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tucsok.
senior tag
Eladó SSD: katt
"So say we all"
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Alkalom adtán el szoktunk menni nagyvárosok bevásárlóközpontjába ruhákat vásárolni. Most a főváros lesz megcélozva a glamour napok alkalmával. Örs vezér téri árkádba vagy a westendbe érdemesebb elmenni? Az lenne a cél, hogy olyan üzletek legyenek ami adott esetben szegeden nincs. Arénában már voltunk nyitáskor, azt kihagynánk. Vagy esetleg más ötlete van valakinek? -
hipsteR
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki sikeresen soft brickeltem egy bios update során a GIGABYTE GA AB350M Gaming 3 alaplapomat. Ha esetleg valakinek szegeden lenne egy AM4 foglalatos alaplapja amin meg tudnánk nézni, hogy nem-e a proci vagy a ram a ludas hétfőig az kérem írjon privit! 10 perces művelet lenne az egész
-
sarkanyolo2
őstag
Jó reggelt az Uraknak!
Dr. Szabó Izabella körzeti fogorvosról érdeklődnék. Van vele tapasztalatotok?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
-
SirRasor
addikt
-
válasz macilaci78 #77590 üzenetére
Mert ilyet indokkal is visszavihetem a gépet a médiába?
Mi minden van még amiről nem tudok...
Egyszerűen fogom es visszaviszem?
Vagy hogy működik ez?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77589 üzenetére
Nem járnál jobban, ha a 30 napos elégedettségi garancia keretein becserélnéd egy neked megfelelő gépre?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ha valaki szeretne egy jó kávéfőzőt
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz macilaci78 #77584 üzenetére
no felhívtam a dicső T-t
Jönnek szervizelni, megnézik a központtól az összes elágazást, kötést, mert elég komoly jelkimaradásokat és jelszint csökkenést látott az úriember az elmúlt egy hetes logban...
azt mondja lehet nem a HGW a fő ludas nálam, de azt is megnézik a kollégái
kíváncsi vagyok a végkifejletre.
köszönöm, neked, nektek a tanácsokat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz martonx #77586 üzenetére
ebben maximálisan igazad van, lehet nekem is az kellene, hogy csak modem és csókolom
igen, a szuper szervizes srác is azt mondta hogy azért nálam nem alap felhasználó szint van
mondtam neki hogy legyen mindegy, csak működjön üzembiztosan a modem és annyi, majd mosolygott és nem mondott semmit...lehet behúzatok egy invitel netet is, vagy még nem tudom, majd kitalálom
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
martonx
veterán
válasz Lacielvtárs #77585 üzenetére
No, hát ezért kértem én egy szimpla modemet nyomatékosan az Inviteltől, mert a gyárilag osztott wifis szarságok, csak az anyukámék szintű felhasználónak elegek (persze lássuk be ők vannak döntő többségben ).
Én kérek elnézést!
-
válasz macilaci78 #77584 üzenetére
no akkor kérni is fogom, mert ez az elmúlt egy havi szenvedés már túllépte az inger küszöböm
pedig jámbor háziállat vagyok"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77583 üzenetére
Kérheted, persze.
-
válasz macilaci78 #77582 üzenetére
igaz nem a MAC szűrőt használtam, de egyszerűen a hgw wifi jelszavát nem is adom meg a mobil kütyüknek így oda nem csatlakoznak.
a sok wifi adó miatt akartam letiltani hogy ne zavarják egymást...
már arra gondoltam hogy kérem a telekomot hogy cseréljék ki a hgw-t mert mi van akkor ha ez gyárilag hibás valamiben és a szoftver hiba anomáliái csak felerősítik a hibát.
amúgy én kérhetem ezt szerinted?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77581 üzenetére
Ha nem tudod letiltani a wifijét, akkor MAC-szűrővel tiltsd le benne a saját eszközeidet, hogy legalább oda ne próbáljanak csatlakozni.
-
válasz macilaci78 #77580 üzenetére
az hagyján, nem volt vayis nem kellett áramszünet hozzá, egyszerűen este kikapcsoltam a laptopot, majd reggel visszakapcsoltam és már nem volt belső hálózat, viszont ami érdekes hogy net volt.
no akkor kipróbálom az iptv nélkül mit csinálhat...
csak bosszant ez az egész már, de nagyonui: és képzeld el, hogy még abba is képes meghülyülni a hgw ha letiltom a benne lévő két sávos wifit
van amikor ezen csak a reset segít[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77579 üzenetére
A HGW-t hagyd meg a lan-os eszközöknek (IPTV, router WAN), tiltsd le a wifi-t, a routert használd a wifi-re, esetleg csak az 5 GHz-es csatornákra.Már próbáltad...
Akkor bírd ki 1-2 napig IPTV nélkül, akkor mit csinál?persze ha egy eszközt indítottam újra, bármit, ugrott a belső háló - lol, minden áramszünetnél is?
-
válasz macilaci78 #77578 üzenetére
hát kérlek alássan az én sztorim nagyon hosszú stori
a hgw nem mehet csak modem módban mert van iptv.
maga a hgw sem egy élet biztosítás
[link]
a dhcp nagyon instabil.
szerintem két értelmes routeremen van, ugyan is van otthon már négy routerem is, persze ebből kettő van használnatban
asus AC58U B1
Asus RT-AC52U B1
2 db asus Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi routermár úgy volt hogy visszaküldöm gariba a két utóbbit, de nem, mert az új ac58u-val is ezt produkálta, pedig az még hardverileg is rendben van.
és az az érdekes hogy már minden kipróbáltam, és szerintem nem azért vált otthon a wifi SSID-k között a mobil mert lefagyhat, hanem nincs net és próbálgatja a többi között.
már azt is kipróbáltam hogy csak a főrouteren volt wifi, a többin, még a telekom hgw-n is letítltottam de a jelenség megmaradt.
szerintem a hgw a ludas, de inkább a torrentem, épp ezért is lehet ki fogom lőni vagy visszább veszem a torrent mennyiséget.
magam sem tudom eldönteni mi lehet a gond.
amikor megakad a wifin a net, akkor az iptv megy és ezért nem gyanakodtam eddig a hgw-re.
de most már nagyon tanácstalan vagyok ezen a térende lehet még is csak bejelentem hibára, csak ugye az a gond hogy ez már szu8per szerviz kategória, mert a hgw megy, és ők addig vállalnak "ingyen" javítást.
egy hónapja amikor nem tudtam otthon beállítani a belső hálót hogy minden eszköz lássa egymást lanba, kihívtam a szuper szervizes embert, ott volt egy órát, 10 ezer jó magyar forintot fizettem ki munkadíjba a következő hónapban, viszont eljött beállított mindent, majd elment, és este a gyerek tabletje nem tudott feljelentkezni a hálózatra, elhasalt az ip cím kiosztáson.
vissza hívtam, segített telefonban, azon a hétvégén kétszer is.
persze ha egy eszközt indítottam újra, bármit, ugrott a belső háló.
e közben net végig volt, de belső háló nem. így jött az itteni telekomos topikgazda ötletet hogy a hgw marad a 192.168.0.1 belső ip-n és látre hozok egy alhálózatot egy routerrel a 192.168.1.1 ip címekkel.
így most működik a belső háló, amin egy másik szobában van egy router switch módban
minden lát mindent, mindenhol van net.
viszont ez a wifi anomália megmaradt és nem tudok vele mit kezdeni.
már a mobilim is vissza állítottam, ami egy Honor 8, szóval nem gondolnám gagyinak.egyszerűen elfogyott az ötletem
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77577 üzenetére
A Földmíves utca legelején volt Telekomos netem, addig-addig reklamálgattam 4 hónapig, míg végül a villanykaróig kicseréltek mindent. Egyszerűen a pingek 60%-a kuka volt egy munkanapon, 1-1 órára folyamatosan ment el a jel, telefon, TV is.
Kicseréltek mindent, tökéletes lett.Próbáld meg a hgw-t bridge módban és egy értelmes routerrel a hálózatot. Lan-ra kötött eszközöket bírja amúgy, vagy azokon is gatya?
-
válasz martonx #77574 üzenetére
jelenleg ennyi torrent van, de pont azon gondolkodtam hogy le fogom lőni egy két napra hogy kiteszteljem a gyanúm.
már hetek óta szenvedek azzal hogy wifin görcsöl a mobilon, tanleten a net.
a hálózati és router topikot már tele írtam
jah és nem csak a 2.4 Ghz-es wifi csinálja ezt, hanem az AC-s 5 Ghz-esmég próbálkozom, de gondoltam arra hogy külön net a szerveremnek és külön az otthoni felhasználásra
tudom nem vagyok százas
de köszönöm a véleményetek, szóval az intvitel jó lehet alternatívaként"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
GrotESC
aktív tag
válasz Lacielvtárs #77571 üzenetére
WiFi analyzerrel (Android Play áruház) nézz rá nem-e a szomszédos eszközök jelei miatt van. Nálam -10 emeletes panel közepe- nagyon durván foglalt az összes csatorna 2.4 GHz-en. Az csoda, hogy csak kicsit szokott szakadozni.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
martonx
veterán
válasz Lacielvtárs #77571 üzenetére
Invitel elég jó alternatíva. Mondjuk, hogy a 400-as torrent seed-et hogy fogja bírni, és egyáltalán minek 400??? azt ki tudja előre megjósolni?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Lacielvtárs #77563 üzenetére
Vegyél egy RX560-at vagy egy 1050TI-t. teszt
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
kispéé
senior tag
válasz GrotESC #77562 üzenetére
Szegeden nem hiszem hogy kapsz, ezeket a novatio-s cuccokat én is értékesítőn keresztül kapom, futár hozza.
Itt a honlapjuk:
https://www.tech-masters.com/hu -
válasz quailstorm #77570 üzenetére
Nem magamnak vettem, nem nekem lesz.
Én is próbáltam lebeszelni őket róla, de sajnos nincs rá több pénz...Jah más.
Milyen net szolgaltatot javasoltok ha az utcában nincs digi, és a Telekom mellé szeretnék netet.
Az invitel optikan szolgáltat a nagy állomás környékén?
Egyszerűen, nem bírok itthon a nettel, eddig azt hittem router a gond hogy szakadozik mobilon, wifin a net (olyan mintha megfagyna, es néhány percre nincs net wifin) , de arra is gondoltam hogy szolgáltató váltek akár.
Szerintem a telekom hgw nem birja a torrent seedet(400db), mert más ötletem már nimcs...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Lacielvtárs #77567 üzenetére
Atya ég. Retro gépet építenek, vagy mi lesz?
GCN előtti kártyát venni... Hiába volt anno csúcskártya, semmire nem mész vele, már haverom is elpasszolta tavaly aki anno az i7-2600-zal együtt vette mikor még aktuális volt.Csak mondom, hogy én Ati-tól tavaly ősszel 750Ti 2GB low profilt vettem 25k-ért dobozosan... (és állítólag az is túlárazott kártya) Őrültség egy retro kazánért ennyit kiadni, ha nem pont a retro kazán a cél.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
-
-
SirRasor
addikt
válasz Lacielvtárs #77563 üzenetére
GTX 1050 TI-t keress.
Kb. 15%-al gyorsabb, megvan ennyiből és..175W-os TDP után lesz ~75W.Make Love not war!
-
Jó estét urak.
Keresnék pcie vga kártyát, r9 270x helyett, minimum ilyen vagy picit jobb teljesítményut.
Olyan 45-50ezer körül tudnak érte adni.
Elore is köszönöm ha volna ajánlat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
sarkanyolo2
őstag
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
tisn
addikt
Ez nem kurva jól menő biznisz kérdése, tökmindegy, mennyit keresel, oszd le fél órára. Több jön ki, mint 200Ft? Ha igen, már bukós a spórolgatással vergődni, főleg a gyereket pénzkeresés, felelős gondolkodás helyett ilyesmire tanítani még nagyobb marhaság, ha mellé nem szembesíted azzal, hogy az erre fecsérelt ideje negyedéből többször ennyit is kereshetne
alapvetoen egyetertunk
de pl. ha mar rendelek a tescobol akkor ami ugyis kell, es akcios, es elall, akkor abbol rendelek felevi cuccot (mosopor, oblito), mert a neten 3 kattintassal tobb, es megsporolok vele egy halom idot (es penzt)
vagy ha mar ott vagyok kb. minden reggel uszas utan sajtos pogiert a lidlben, akkor mar megveszem, ami akcios es ugy is kell
Elmehetek a legközelebbi boltba, megvehetem ami kell mondjuk 500Ft-tal drágábban, vagy elmehetek az auchanba, tescoban, cba novába
es igen, hulyeseg tobb orat eltolteni azzal, hogy orak alatt vegigfutsz akciovadaszatra a boltokon
Lehetnél a családdal, sportolhatnál, ugyanúgy nem baxxa szét a derekadat az sem.
ha epp a csaladommal vagyok, akkor nemigen jarok bevasarolni.
14 évesen (89-ben) ketten 3 HA kukoricát címereztünk, abból erősítőt, cd lejátszót vettem, hogy majd később eladjam még több pénzért, 15-16-17 évesen végigdolgoztam minden nyarat, többet kerestem,
jonak mondon, en 4 evig jartam cimerezni nyaranta diakkent
Ehhez képest a szüleim becsülettel dolgoztak egész életükben, de mivel nem tudták beosztani as pénzt, mert a pénzügyi intelligenciájuk nulla volt, igazából mégsem volt soha semmijük.
az enyemek meg sporolosak voltak es mindig megvolt mindenuk
És ami olcsó, annak a90%-a szemét, feldolgozott nyesedék hús, rossz minőségű szénhidrát, adalékolt, moslékba se való kenyér, stb stb.
.ez igy van, teljesen egyetertunk, ilyen sz@rokat soha nem vettem, ezeken hulyeseg sporolni
de mondjuk most a kedvenc fitness kenyerem (600ft korul van a felegyhazi peksegnel) 400-ert van a lidlben, mivel ott ugy is jarok, inkabb ott veszem meg. idot is sporolok, meg 200ft-ot is. -
Rick4
félisten
Ez nem kurva jól menő biznisz kérdése, tökmindegy, mennyit keresel, oszd le fél órára. Több jön ki, mint 200Ft? Ha igen, már bukós a spórolgatással vergődni, főleg a gyereket pénzkeresés, felelős gondolkodás helyett ilyesmire tanítani még nagyobb marhaság, ha mellé nem szembesíted azzal, hogy az erre fecsérelt ideje negyedéből többször ennyit is kereshetne. Na jó, tanítsuk meg a gyereket beosztani azt, amije van, de ez egy nevelésben a sokadrangú, kb leghátul kullogó dolgok egyike lehet max. Addig, amíg nem tud viselkedni, addig amíg nem sikerült a szülőnek felfedezni, hogy a gyerek miben leli örömét, és azt művelve hogy lehet jobb, mint a többi, vagyis kinevelni belőle egy senki helyett egy valakit, addig a spórolásra nevelni hiba, rossz logika mentén hibás gondolkodásmóddal meg is alapozza a gyerek jövőjét, hogy egy droid maradjon élete végéig.., Az, hogy ezzel megfogsz VALÓBAN bármit is, csak egy rossz beidegződés, és akkor most ne a heti 1500Ft-okról beszéljünk, hanem a heti 15 ezrekről, mert ott már lesz értelme tervezni a megmaradóval, viszont ezt nem a kajából fogod meg, mivel magadtól veszed el az időt. Lehetnél a családdal, sportolhatnál, ugyanúgy nem baxxa szét a derekadat az sem.
Az én problémám ugyan más gyökerektől indul, először is utálom az aksióra gyülekező tömeget, magát az akciós dolgokat se szeretem, és nem megyek pl torkos csütörtökön étterembe, meg ilyen szarságokra. Tény mondjuk, hogy nem iszom, nem dohányzom, nincsenek felesleges kiadásaim, mivel ugye a sok üléstől, meg némi kis örökölt tulajdonságból összejött januárban egy kis 2-es típusú cukkerbetegség is, azóta még olyan chips- csoki- süti dolog se nagyon van, mint eddig, tehát a kiadások kis része lett az eddig se túl magas, és abból minek spóroljak, mit kapok? Elmehetek a legközelebbi boltba, megvehetem ami kell mondjuk 500Ft-tal drágábban, vagy elmehetek az auchanba, tescoban, cba novába, mint ahogy ezt meg is szoktam tenni, csak épp az elmenetel az egyébként 20 perces mókához képest 1.5 óra, míg odajutok, meg vissza, az autóból is fogy az üzemanyag, az is benne van, hogy rányitják a másik ajtót, hogy menet közben nekem jönnek, tehát valójában pozitív hozadéka nincs a legolcsóbb hely keresésének, miközben negatív események bejátszhatnak..
És hogy miért is állok ehhez így? Anno mikor még fiatal gyerek voltam, 8 évesen svájci karórát vettem 1500Ft-ért a megspórolt pénzemből (havi 800Ft-okat kerestek az emberek) már 12-13 évesen nyári munkákat vállaltam, 14 évesen (89-ben) ketten 3 HA kukoricát címereztünk, abból erősítőt, cd lejátszót vettem, hogy majd később eladjam még több pénzért, 15-16-17 évesen végigdolgoztam minden nyarat, többet kerestem, mint a sima melósok (91-92 körül 9 ezret kaptam kézhez, a melósok meg 6-ot) Ehhez képest a szüleim becsülettel dolgoztak egész életükben, de mivel nem tudták beosztani as pénzt, mert a pénzügyi intelligenciájuk nulla volt, igazából mégsem volt soha semmijük. Anyámnak 18 évesen én adtam kölcsön, hogy egy jó kis tanfolyamot el tudjon végezni, amivel válthat, aztán még sok sok sok éven keresztül mindig benne volt, hogy ha kell, adjak kölcsön. Ebből a mentalitásukból kigyógyulni nem igazán tudtak, talán csak nyugdíjas korukra, de ennek is van némi előzménye, anno 8 éve lehetett, hogy a helyzetre való tekintettel megpróbáltak a kaján spórolni. Olyan rossz minőségű, alja cuccokat vettek, amit én a kutyámnak se adok (a héten is főtt csirkecombot kaptak, mert a novában nem volt farhát, és az a 4 kiló farhát lett volna 600frt, a 4 kiló comb meg volt 1200ft, a 600ft-ért nyilván nem megyek majd boltról boltra, hátha) szóval anyám ennek az életmódnak köszönhetően sikeresen összeszedett egy e vitamin felszívódási hiánybetegséget, ez szimplán azzal jár, hogy a végtagjaiban az ingerület és az érzékelés kb 70%-ban nem működik, a kezével alig tud fogni, a lábával alig tud járni. Előtte nordic walkingoztak, 20 km-.eket gyalogoltak, most a lakásban közlekedik, és ide oda el kell menni orvoshoz, hozom, viszem, de ennyi, nincs séta, mert nem tud járni 100m-nél többet, és erre nincs gyógymód, már ilyen marad. És ami olcsó, annak a90%-a szemét, feldolgozott nyesedék hús, rossz minőségű szénhidrát, adalékolt, moslékba se való kenyér, stb stb. Én eddig is igyekeztem normális minőségű cuccokat venni, de ezt látva még inkább megválogatom, mi az amit megveszek, mi az, amit megeszek. Ha 8 ezer a pisztácia kilója, és egy hát alatt megeszem, az se érdekel, mert mellette nincs napi 1 doboz ciki, nincs pia. Nem eszem felvágottat, hanem külön gyártott kolbászt, nem eszek teszkós 100Ft-os kenyeret, nem eszek májkrémet, nem készül semmi étolajjal, nincs itthon margarin, csak kókuszolaj és extraszűz olivaolaj, csak ellenőrzött forrásból származó, vagy pedig bioboltos cuccokat, tehát mondhatni normális kajákat. Eszek mindent, és igyekszem válogatni, meg igyekszem mindenre figyelni, de pont az ára nem érdekel.
Persze ez csak egy pár sort volt, hogy aki érteni szándékozik, mégis érthesse, mindenki más azt csinál, amit akar.csoszogi: pl akciós újságok itt egy az egyben mennek a kukába, nem az számít, hol olcsóbb, hanem hogy mennyi idő, míg összeszedem azt, amire szükség van. Tény, ketten több pénzt költünk, mint egy négygyerekes család, de ha sikerül valami rosszba belenyúlni, még akkor is azt mondom, én legalább megpróbáltam ezt a részét is jól csinálni. 30 év múlva kiderül, igazam volt-e.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
csoszogi
tag
válasz maximilian4 #77556 üzenetére
szerintem az lehet emögött, hogy SirRasor már pár témában, ha jól emlékszem: tea, kávé, hasonló gondolatmenet mentén próbált optimális árú terméket keresni. Javítsatok ki ha nem így van. Lehet Rick4 is ezekre emlékszik...Akciókat nyilván én is figyelem, de oly kevés időt tudok bevásárlásra szánni, hogy ha valami pont akciós és ott vagyok, akkor megveszem ha kell a közeli jövőben. Panelnek véges a tároló kapacitása.. másrészt meg: "Igazi férfi nem törödik az akciókkal, ami kell megveszi, ami nem azt is" .......
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
ertheto, qrva jol megy a biznic, buszkek vagyunk rad
nekem is valahogy elszaladgal, de en azert megis megneztem mindig mit mennyiert veszek (pl. tescobol a multkor rendeltem 8 karton apenta light-ot, mert szeretem es akcios volt)
es hat nem lehet mindig dolgozni (nekem az gep elott ules), mikor a piacon bongeszed a nutellat, addig sem a derekad qrod szet
-
maximilian4
addikt
válasz DeFranco #77555 üzenetére
Nem mindenki vállakozó hogy minden idejét munkával tudja tölteni, és az 500m megtételének ideje alatt a az 50 liter -5 forintos benzinár többszörösét keresse meg (nem én találtam, sztem magára ismer aki írta). Azt sem értem miért nem hagyja már békén az embert. Én is úgy megyek vásárolni hogy előtte kinézem az akciókat, megnézem hol mi a legolcsóbb, mert egy csóró egyetemista vagyok, és sokszor épp hogy annyi pénzem marad ennek köszönhetően hogy haza tudjak utazni. Ha nem csinálnám még annyi sem maradna.
Maxi
-
DeFranco
nagyúr
van akinek ez hobbi, passzió, én is szeretek spórolni simán sparen ist sexy alapon, még mindig nagyobb teremtő ereje van, mint üres időben facebookon pörgetni a milyen pite lennél ha pite lennél posztokat.
ennek is megvan a varázsa van akit ez érdekel, szórakoztat, még akkor is ha tudatában van az ember (mert érdemes tudatában lenni) hogy a projekt határhaszna alacsony vagy negatív mert ha pl. ezt az időt is munkára fordítaná, többet keresne mint amennyit spórol. mégse dolgozunk 16+ órát.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #77549 üzenetére
Nem tudom, a "sok" neked miből jött le, ha 200Ft-ot lehet megspórolni, akkor arra 3 perc idő is sok. Ennyi neked legalább elment rá.
Ma legalább 100 doboz nutella árát kerestem meg, szerinted hol érdekel, hogy egy vagy kettő hol, mennyibe kerül? Az, hogy én figyelek egyszerre 15 dologra, és szimultán végzem a napi teendőmet, nagyon nem egyenlő azzal, hogy akaro-e egy percet is fordítani 200Ft megspórolására, miközben ugyanennyi idő alatt a többszörösét keresem meg. Nem bonyolult mondat, csak kevesen értik.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
SirRasor
addikt
Előző munkahelyen megszoktam, hogy egyszerre sok mindent kell intézni. Olcsó nutellát is csak egy újabb elintéznivalónak veszem. Beírom ide az 1 perc, aztán 2 óra múlva visszanézek 1 percre, megnézem az infót, elmegyek a beszerzési helyre, amikor amúgy is arrafelé járok és kész.
Ha ilyet csak sok időráfordítással tudsz csinálni, akkor megértem a hozzáállásod, de nekem ez nem okoz gondot
tisn a rekordom 3 hónap, de azután mindig elfogyott. Viszont tényleg annyira egészségtelen, hogy kukázom azt az évi 1-et is. Inkább veszek belőle..egészség..ömm..hmm..chipset meg csokit
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #77546 üzenetére
De komolyan érdekel, mi motivál... Mennyit lehet fogni a jobb áron? Mennyi idődbe került ez, ráadásul úgy, hogy megoldás még mindig nincs? Tényleg érdekel, még a kiinduló okok is, mert én fordítva gondolkodom.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Erre már írtam egy éve is budán vannak korrekt fogászatok, amire Szegeden az Asszonynak mondtak baráti alapon komplett implantra Szegeden 200-220-at, na azt megcsinálták neki odafent az egyiket 96 ezerből, (nem mellékesen itthon csináltattam vele 20K-ért egy panoráma röntgent, ott meg odament, a konzultáció közepén beültették a gépbe, és megcsinálták ugyanazt a felvételt ingyen, hogy már legyen is konkrétan miről beszélni) a másik ugyanilyen implant meg lesz 165K. Ja, és ha bármi van, fáj, stb, menjen, volt is ilyen szitu, soron kívül fogadták, mivel a pótlást csak úgy lehetett a gyógyulás alatt ragasztani, hogy annyira tartós nem lehet, mint az igazi, a 4 hónap alatt 3-4x ragasztották vissza szintén soron kívül, és szintén külön fizetés nélkül, emellé a dokinő másnap hívta telefonon, hogy hogy érzi magát, minden oké-e stb stb stb...
Na ezért nem megyek én itt sehova, se ilyesmivel, se mással. Szóval nem a budai hegyoldalban drága a fogászat, hanem Szegeden. A korona más sztori, de az tuti, hogy arányaiban kb ugyanekkora lesz a különbség.
-
Orionk
senior tag
Nutella-Cserkó-piac-árak... :
A Cserkó piacon levő áruk java részét a budapesti Ázsia Centerből hozzák - Google Maps
Ott minden még olcsóbb. Sokszor voltam már Cserkón és egyszer-egyszer megjelenik egy nagy Mercedes karaván autó és felnyitják a csomagtartót és az teli van például csak Milka csokival. Az is mind az Ázsia centerből van. Ha sokáig nézed őket, mikőzben pakolnak, akkor képesek beléd kötni, hogy miért mertél rájuk nézni mikőzben ők seftelnek.Például: A 4,5 Literes színes mosógél kb. 1.500Ft-ba került 2 éve az ÁzsiaCenterben. Ott megvették nagy mennyiségben mindig és hozták a cserkóra és 2.200Ft-ért árulták. A Tescoban pedig ugyanez 2.500 és 3.000 Ft körül mozgott.
Vonalkód olvasóval megnéztem a cserkón levőt és a Tescoban levőt is és mindegyik vonalkód Belgiumban és Luxemburgban készült terméket igazolt vissza. Kérdem akkor én, hogy vajon mennyiért állíthatják elő ott ?Ugyanez a helyzet nutellával, milka csokival, stb. termékekkel a cserkón. Voltam haverommal személyesen is az Ázsia Centerben és valóban nagyon olcsón rá lehet bukkani kínai árusoknál egyes termékekre, amik a Cserkó árakat simán verik.
-
Rawulf
őstag
Pont ma voltam a shenzheni kórházban a fogaimat megnézetni.
19.7 jüan volt az ellenőrzés és 1.5 jüan volt az orvosi kartonom, mivel új páciens vagyok számukra.
Különösebben várakoznom sem kellett. Kb. 1 óra alatt megjártam.
Plusz két rezidens rögtön körül is állt az ellenőrzésnél, mert újdonság voltam.Mennyi most egyébként a teljes fogkő-eltávolítás Szegeden?
Kíváncsiságból összehasonlítanám a kínai árral a jövő héten."Please state the nature of the medical emergency!"
-
őstag
-
azbest
félisten
válasz PowerBuldog #77530 üzenetére
mondjuk 10 deka törökmogyorót is 400-800 között kapni... kegyetlenül felemelték pár éve, valami monopólium vagy lobbi van mögötte [link]
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #77536 üzenetére
Jajas, negyed tankon állok, kell majd bele pénteken kb 50 liter. A 4Ft-os emeléssel 200Ft bukóban vagyok, viszont mivel nem mentem el tankolni, annyi idő alatt (500m a kút) a sokszorosát kerestem meg. Mire ezt megírtam, addigra is meglett a hiányzó összeg.
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #77529 üzenetére
Mondjuk fogalmam sincs, mennyi egy ilyen üveg, de valami értékes egészen biztosan lehet benne, ha nem 50 ezer az ára, és mégis gondolkodsz órákig egy 100FT-nyi spórolási lehetőségen...
-
nap
addikt
válasz macilaci78 #77533 üzenetére
És ennek a legnagyobb hányada a palack előállítása, a marketing, és a logisztika. Ebben a sorrendben.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #77529 üzenetére
A Mars téri buszpályaudvart mióta akarják felújítani...
Az üveg is drága...15 éve közgázon mesélték, hogy az a 0,5 literes palack fél literes kóla mindenestül (előállítás, csomagolás, logisztika, marketing) 9 Ft/üveg költséget jelent és már akkor is bőven 100 Ft fölött volt üvegje.
-
csoszogi
tag
-
Ted_Beneky
senior tag
-
SirRasor
addikt
Helló!
Szeretnék venni 1-2db nagy (talán 750g?) nutellát, de nem horror áron. Privizzen, aki tud olcsón szerezni ár megjelölésével (már nem emlékszem mennyi volt a cserkón, de az már ugye kilőve).
Make Love not war!
-
ShadowX
őstag
válasz sarkanyolo2 #77518 üzenetére
Függ attól is milyen van a hőközpont, de szerintem jó lesz.
-
Cyrin
addikt
válasz ShadowX #77511 üzenetére
Döntés kérdése. egy panelba nem feltétlenül raknék 3 rétegűt. Mondom ezt úgy hogy saját panelban is az van, idén lett hőszigetelve, és cserélve. Aztán egész télen szellőzőn voltak az ablakok olyan rohadt meleg volt, hát ezért aztán nem érte meg, de idén ha minden igaz lejjebb veszik a fűtést, majd meglátjuk.
Egyébként ha van redőny, az is sokat számít, télen nyáron, redőnnyel szintén jó lehet a két réteg.
-
nap
addikt
válasz ShadowX #77511 üzenetére
A kérdés az, hogy melyik részén laksz a panelnak, ahol télen is egy gatyában vagy, ahol még a kabátot is fel kell venni, ha kicsit is hidegebb van. Ha az előbbi, akkor a kétrétegű bőven megteszi. Ha fázol, akkor belülről is lehet szigetelni a falakat. Az kb 2-3 fok plusz és jobb hőérzet.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Jimmy8
senior tag
válasz ShadowX #77498 üzenetére
Szia!
Bár egyértelműen a 3 rétegű a jobb, a kérdés, hogy a panelban szükség van-e rá (főként hogy a fal szigeteletlen). Én a két rétegűt választanám.
Nekem az előző lakásomba 2 rétegű volt berakva, és a mostaniba is azt rakattam. Nincs vele gond
Ha 3 rétegűt választanál, figyelj arra, hogy nagy méretű ablakszárnynál nyitott állapotban iszonyatosan nagyot "feszít" az ablakszárny a tokon, mert az üveg nagyon nehéz... -
nagyúr
Vettem ilyen Lidlis tetőcsomagtartót, ha valakinek kell ilyesmi, az vegye nyugodtan, meglepően jó minőség.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
-
Doggy dog
senior tag
Ha valakit érdekelné a fentebb beszélt téli gumi,felnistől: link
Több Opel típusra is jó.
Csoporttagoknak olcsóbb.
Köszönöm!APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #77503 üzenetére
dremel van, szerintem korong is, ha arra a fehér filc szerű korongra, kúpra, stb-re gondolsz, pasztám nincs, ha azt tudnál mutatni, akkor megköszönném, beszereznék belőle.
gondolom először azzal a sörtés drótkefe szerű cuccal menjek rá... (én műanyagnak nézem de yt videók alapján valami szénszál lehet)
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #77502 üzenetére
Ha gondolod, kölcsön adom a kis Dremelt, meg a korongokat, pasztákat.
Mosogasd el forró vízben, töröld szárazra, amíg meleg és a radiátoron hagyd egy éjszaka. Nekem van öntött vas tepsim, az is képes rozsdálni, mint a fene. Felmelegített sütőben szoktam megszárítani mosogatás után.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #77501 üzenetére
többe kerülne homokszóratni meg horganyoztatni mint újat venni. ha egy alapos áttakarítás után nem fog rozsdásodni akkor marad, ha nem, akkor nem.
nem foszlik, olyan vakrozsdának nézem mint a mosogatógépben mosott késeknél szokott előfordulni.
ahol nincs felületkezelve ott korrodál (menetek, tárcsa, kés) de az is szerintem csak felületi. kicsit megcsiszolom és meglátjuk mit mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest