Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#76007) Rick4 válasza azbest (#75997) üzenetére


Rick4
félisten

Amelyik meg orvoshoz jön haza, az nem a magyar közegészségügybe megy, hanem a magánklinikákra, mert itt olcsóbban megkapja a színvonalas ellátást.

A húgom int van UK-ben, London mellett egy nagy mobiltelefonos cégnél dolgozik, kb olyan, mint egy telekom- voda üzlet, csak az egy független cég, ami kint kb minden városban jelen van, és minden szolgáltató minden cuccát, telefonokat, tartozékokat is meg lehet venni. Értelemszerűen jól beszéli az angolt, a fizujából adót is vonnak, nyugdíja is lesz, sőt, talán egyszer majd UK állampolgársága s lesz, de 10 év nyugdíjjárulék- fizetés után már jogosult a kinti nyugdíjra is, ami most épp 400GBP körül mozog, azaz jelen áron is 140k körül számolhat. Azért a minimál órabérből ott sem olyan kolbászos kerítéses házban lehet lakni, de elvan, mindent meg tud venni magának normális keretek között, de nincs dőzsölés, inkább csak úgy normálisan... Épp a héten volt kint fogorvosnál, egy kerámiával feltöltős repedéses valamit csináltak neki 55 GBP-t fizetett. Itthon se lett volna kevesebb, de a lakhatás még a korrekt áron csak egy házban többekkel külön szoba is 400GBP, ez Londonban minimum a duplája, de inkább 1000GBP, a kaja, tusfürdő, habi egy egy beülés ide-oda elvisz 200-250 GBP-t, még kifizet ezt azt, és marad 3-400 GPB, ami itt nem rossz, de ott nem sok.

Ő tipikus alkalmazott típus, nem igazán tud mit kezdeni a hozzáértésével, viszont ha megmondják neki, mit kell csinálni, azt rendesen meg tudja csinálni. Azért azt sejtem, hogy ha hasonló melót végezne pl Pesten, kb kicsit rosszabbul jöhetne ki, mint most.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.