Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#75997) azbest válasza Attix82 (#75995) üzenetére


azbest
félisten

gondolom melóhelye válogatja. Biztos nem megy 4x olyan gyorsan a futószalag vagy nem kell 4x annyi vendéget kiszolgálni 16 órában, mert ott van elég személyzet és nem 4 órára bejelentve dolgoznak 16ot.

Kivéve persze, ha valaki olyan hülye, hogy magyarhoz megy dolgozni külföldön, mert az ott is egy marék zabért dolgoztat feketén. Sok keleteurópai igényli a nyomorgást és megteremti ezt magának még nyugaton is. Az ilyen kretének miatt kellett bevezetni a minimálbért is arrafelé, mert nem léptek be a szakszervezetekbe, hanem elkezdtek embertelen körülményeket vállani és aláígérni az ottani melósoknak. Míg a szakszervezeti tagoknál kötött volt a legkisebb adható fizetés és munkakörülmény. De hát az ilyen meg is érdemli a nyomorát, ezek szoktak úgy hazajönni, hogy nyugaton minden rossz és mindenki útálja őket, pedig ki sem mozdultak a feketemunkás gettóból, csak magyarral beszéltek, csak a magyar főnök vitte ki őket az illegális tömegszállásról a feketemunkára építkezni mondjuk a mikrobusszal. :U

Szóval, amikor a trükkös magyar, aki csal az ottani rendszerben is hazajön, mert nem jár neki semmi ottani juttatás a csalásai miatt, akkor ne azt gondoljuk a normál esetnek. Amelyik meg orvoshoz jön haza, az nem a magyar közegészségügybe megy, hanem a magánklinikákra, mert itt olcsóbban megkapja a színvonalas ellátást. Azt, amit az átlagember itt sosem lát, mert magyar átlagfizetésből nem tellik erre. Az amelyik meg kinn nem foglalkozik az autójával az szimplán igénytelen, hogy hadja lerohadni. Már 25 éve is olyan autókkal jártak haza testvéremék, ami itt akkor még luxus volt, kinn meg csak a csórók tolták azzal. Ráadásul ott olyan áron vették őket (fordot, csomó bmw-t), amiért itthon akkoriban csak a roncs komcsi autók voltak.

Vannak ismerősök kint pár országban. A testvérem is küföldön van évtizedek óta. Jól elvannak és nem szakadnak bele. Jut idő és pénz pihenésre, nyaralásokra is. Persze nem feketemunkásként vannak ott, barkaszban kivíve magyar vállalkozó által.

(#75996) ShadowX
igen, a szolgáltatások drágábbak. Mivel ott a munkát megfizetik. Itthon meg sokszor akkor sincs minőségi megoldás, ha fizetnél érte, mert itt éhenhalnak belőle, mert nem fog a létminimumos többség sosem fizetni érte. Mondjuk nekik jön kapóra, hogy itthon nyújtsanak minőségibb megoldást külföldieknek vagy külföldi magyaroknak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.