Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
üdv!
segítséget kérnék.
ma vettem egy F7080 tv-t, használtan.
a menüjében nem lehet országként csak Ausztriát, Svájcot, és Németországot beállítani.
ebből adódóan a műsorújság nagyon sok karaktere nem jól látható. (nem tudom átállítani Csehországra)
ezen lehet valahogyan változtatni, esetleg valami magyar szoft feltételével?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
BBéci
legenda
-
Mikeee89
senior tag
Hello!
Samsung Smart tv esetén [ezt néztem ki] hogyan lehet megoldani, hogy wifin keresztül elérje a pcmet és onnan filmeket játszak le rajta? Mert tesóméknak egy ue6200-as smart tv-jük van, és ugyan még csak pár menüpontját néztem át, de nem találtam még olyan részt ami ezt a kérdéses dolgot oldotta volna meg. Vagy közvetlenül nincs ilyen lehetőség smart tv-k esetén?Előre is köszi.
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #78107 üzenetére
Nem nézek 3D-t ISO-ból, kizárólag eredeti BD-ről, ezért passz! A 3D HD filmek lejátszása és az Asztali médialejátszós topikokban olvastam, onnan származik az előbb leírt információm.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
havri1
félisten
-
dethroner
veterán
válasz havri1 #78109 üzenetére
Amint látod, kibontva így néz ki nálam az utolsó mappa, amiben a lényeg, a film van. Ott eredetileg minden fájl SSIF kiterjesztésű. A legnagyobb méretű fájlt átneveztem m2ts-re és kész. Nem vagyok benne biztos hogy minden ISO így fog kinézni ha kibontod, de ebben az esetben érdemes pár percet rászánni és megkeresni a megfelelő fájlt. Próbálgatni még átnevezés előtt, nálam pl a MPC-HC tökéletesen viszi az m2ts és ssif fájlt is, szóval ha bele tudsz nézni hogy melyik is a teljes film.
(#78108) BBéci Azért ha van sejtésed melyik lehet az BD 3D ami nem így működik kibontva ahogy írom, biztos tudsz csinálni egy iso-t és megnézni
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #78110 üzenetére
Ha MPC-HC lejátszóval nézel bele, akkor honnan tudod, hogy 3D? Egy 25-35 GB-os fájl a teljes film 2D-ben és egy kisebb, 6-8 GB-os szokott lenni ami a két szem közti különbséget tartalmazza.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
havri1
félisten
Gyönyörűen viszi az ssif-et átnevezve m2ts-re.
Igaz dob egy "Nem tudja megfelelően lejátszani" hibaüzenetet az elején, de leokézva, működik.
Köszi a tippet!
Igaz, így csak tvn van hang, de hát mindent nem lehet ugyeHát, ég és föld a különbség...Amazonia BD50 a forrás..
havri
-
Vhiktor
veterán
válasz dethroner #78100 üzenetére
A különböző hangsávok és felirítok is válthatóek ezzel a módszerrel?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
havri1
félisten
Planes.Fire.&.Rescue.2014.3D -vel elvérzett a beépített lejátszó, megfagyott, tápkábel ki-be..
havri
-
kaposznyak
aktív tag
Van valami spray, amivel ha lefújom a kávát meg a talpat, hatékonyan taszítja a port?
Lakkfekete, de csak 5 percig, aztán poros.
-
poli27
veterán
válasz kaposznyak #78116 üzenetére
Takaríts többet a porszívóval
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Samsung ue60h6203 tv-t használ valaki? Min. 60"-os kategóriában gondolkodom, ami min. 200 Hz-s. Ebben a kategóriában még nem döntöttem Plazma és LED között, de az említett Samsung modell szimpatikusnak tűnik...
Ill. mennyire igaz az, hogy 60" felett a LED TV-k bevilágítása már nem egyenletes, a nagy méret miatt?
-
PuMbA
titán
"Ill. mennyire igaz az, hogy 60" felett a LED TV-k bevilágítása már nem egyenletes, a nagy méret miatt?"
Minél aljább kategória, annál nagyobb az esélye A H6203 azért eléggé beletartozik ebbe...7000-res sorozatban a nagyon jó micro dimming miatt is ez a probléma sokkal kisebb tesztek alapján, de hát az árban is meglátszik (UE46H7000 kerül annyiba, mint ez a 60"-os, én személy szerint például ezt venném, mert nálam a minőség előbb van a méretnél)
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Létezik, hogy a tv (6400) automatikusan állítja a fényerőt?
Vagy csak behaluztam a sok 3D film után?Amúgy megoldva a 3d probléma, már simán viszi a gép is. Addig állítgattam..mire jü lett, köszi a tanácsokat
PC-m mostantól HTPC lesz...
Szerk.: A beépített lejátszó amúgy hogyan tud hálózatról lejátszani? Hogy lehet a smart hubra kitenni a "lejátszót"?
[ Szerkesztve ]
havri
-
PuMbA
titán
válasz havri1 #78120 üzenetére
Létezik, az Összefoglalóban lévő Általános beállítások részt, ha beállítod, akkor nem fogja, de minden forrásra külön kell beállítani és 3D módban is külön.
Mondjuk a GTX460 átlag 70w-os fogyasztása nem egy HTPC tulajdonság, ennyiből az egész gépet szokták kihozni HTPC-ként
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Ez látod igaz....működik az alaplapival is, vitte az iso-t, csak hát a Diablo 3 meg azzal nem megy..
A beállításokat megcsináltam, de szerintem a pc-re átnevezéssel ugrott minden defaultra.
Nekiesek. Amúgy lehet nem is olyan rossz ez az automatikus, mert nappal is jó, este is..de majd tesztelemhavri
-
Stehe
aktív tag
Köszi! 6-os sorozatból van otthon egy 48"-os TV is, annak szép a képe. Ha hozza azt a minőséget, akkor elégedett lennék! :-)
Viszont ue60h6203 modellre van ahol 100Hz-t találok, van ahol 200Hz-t... Melyik lehet a valós? Samsung honlapján sem találom ezt a modellt... Mert ha tényleg 100Hz-s, akkor inkább hagyom...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Köszi! 6-os sorozatból van otthon egy 48"-os TV is, annak szép a képe. Ha hozza azt a minőséget, akkor elégedett lennék! :-)"
Amíg jobbat nem látsz, addig persze, hogy szép a képe 7000-res sorozat után viszont már nem látnád annak Ha viszont neked ez így rendben van, akkor ok
"Viszont ue60h6203 modellre van ahol 100Hz-t találok, van ahol 200Hz-t... Melyik lehet a valós?"
Elvileg 200Hz, de ki tudja, nincs a hivatalos Samsung honlapon leírás róla
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Talán jobban járok, ha nem kezdem el nézni a többi modellt! Media Marktban néha elbambulok az OLED tévék előtt, de szerencsére van annyira rossz a szemem, hogy folyamatos mozgókép esetén nem látok nagy különbséget... A lassított felvételű, iszonyatos kontrasztos, gyönyörű demo anyagok pedig nem otthonra valók...
Nem is a képminőségtől félek inkább, hanem hogy a nagy képátló miatt a fényerő nem lesz egyenletes...
-
BBéci
legenda
válasz kaposznyak #78128 üzenetére
Egyrészt nincs női és férfi munka egy családban, háztartásban, másrészt normális porszívót kell használni, ami hatékony szűréssel rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz poli27 #78131 üzenetére
Nem hát, mert robot.
Nincs valós és kamu hertz, csak interpolált és BFI-s. Szerintem az utóbbi hatékonyabb, használhatóbb, jobb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
havri1
félisten
Rögzíteni adást tényleg csak digitális forrásból engedi?
Thome - HDMI?
Hdd rajta, megformázta, teszt is lefutott, de nem akar működni.
Emanual írja, hogy csak digitális... De jóhavri
-
BBéci
legenda
válasz havri1 #78133 üzenetére
Külső box (műholdas, kábeles IP) használata esetén nem lehetséges a PVR használata. Kizárólag a TV beépített digitális tunerjeiről megy.
-
havri1
félisten
-
dethroner
veterán
Az MPC-HC csak arra jó hogy megtalálom a valós, teljes film fájl, amit át kell nevezni.
(#78114) Vhiktor Én még csak 1 filmen, a Smaug pusztasága-ban próbáltam ezt az átnevezős dolgot, de hamarosan leszedek valami másik 3D-t hogy bővüljön a tapasztalatom. Ebben a Hobbit filmben a hangsávok váltogathatók, de feliratot nem találok.
Egy kis plusz érdekesség. Én is úgy gondoltam eddig hogy a tévé kis hangszórói max híradót hallgatni jók, de a hangokat megpiszkálva a menüben, a 3D hangot bekapcsolva és kiválasztva a DTS sávot, valami "brutális" (méretéhez képest) hogy mit ad ki magából. Persze a filmeket ezután is inkább az 5.1-es rendszeren fogom hallgatni, de tényleg döbbenet hogy micsoda dübörgő és mégis tiszta BASSZUS-t ad ki magából[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
d@minator
addikt
VGA beállításokban valaki tud segíteni ezek így jók (most AMD-m van) a TV-hez?
3D leginkább BD50 Power DVD-vel menne a PC-ről. Bemenet / Névszerkesztés "Blu-Ray" de ha "PC"-t választok jobbnak tűnik a PC kép. Világosabb ezért a "PC" nem lenne jobb 3D-re?VGA beállítások így jók?
1. Scaling Options / Overscan 0% és a TV-n Képméret / "Képernyőhöz igazítás"
2. Desktop Properties / HDTV / 1080p na most itt 24 vagy 60Hz legyen? 72Hz nem megy ebben a felbontásban.
3. Color Depht 8, 10 vagy 12 bit?
4. ITC processing azt olvastam ki kell kapcsolni.
5. Color Pixel Format: RGP 4:4:4 itt szebbnek tűnik a PC Desktop, mint YCbCr 4:4:4-ben? Melyiket kell alkalmazni?
6. Color / Use Video Player Settings az AMD helyett
7. Advanced Video Color: azt olvastam itt minden pipát ki kell venni A Dynamic Ranget is? Most az Full (0-255) -ig van.
8. Video Quality itt minden pipa kivéve (Ezek valamiféle zajcsökkentők) Deinterlacing automatic kikapcsolva.
9. AMD Steady Video kell ez?
10. Global Video Quality / Video Playback: itt pipa van a Enforce Smooth Video Playback-nél gondolom ez lényegtelen...
A TV-n "Dig. tiszta megjelenítés" ,"MPEG zajszűrés" és "Motion Plus" "KI". Egyébként a Motion Plus-ban melyik a legerősebb? -
PuMbA
titán
válasz d@minator #78137 üzenetére
Az Összefoglaló Általános Beállítások részében, illetve a HD filmek lejátszása topik Összefoglalójára mutató linken minden ott van, a lejátszóprogrammal együtt, ami automatikusan váltja a Hz-et PC módban nem tudsz berakni Motion Plus-t 50p vagy 60p videóanyag esetén, ezért nem jó beállítás.
Ami nincs: 24Hz vagy 23Hz, ha van, de elvileg a PowerDVD is automatikusan vált, illetve megkérdezi (TV táviránytó infó gombjával megnézheted, hogy mennyin megy), Color depth:8, RGB 4:4:4, Dynamic range előtt pipa kivétel, Automatikus deinterlace és pulldown detection bekapcsolva (,de ez benne van a leírásban), Steady nem kell.
Motion Plusban nincs olyan, hogy legerősebb, filmeknél egyébként is ki kell kapcsolni, mert a teljes mozgásfelbontást megkapod anélkül
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
erre esetleg valaki?
service menüből?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #78139 üzenetére
találtam egy ilyet.
ha itt átállítom eu-ra, akkor szerintetek elérném a kívánt eredményt?
mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire lehet veszélyes..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mikeee89 #78106 üzenetére
Sajnos windows fájlmegosztást (vagy samba) nem tud kezelni a TV. Csak a DLNA jöhet szóba tudtommal, kell a PC-re egy dlna szerver (Plex vagy Seviio) és menni fog.
MÁS
H6400-ason másnak se mennek az Indavideók böngészőből? Amint a cache eljut a 10. percig, onnantól fekete képernyő. Átugorva ugyanez a 20. percnél.
Keresgéltem a témában, olvastam vmi Fuso nevű alkalmazásról, de az megszűnt.
Létezik egyéb módja, hogy le tudjak játszani egy nyavalyás Indavideót?
Amíg megy, addig tökéletes... Nem tudom milyen bug lehet ez, de elég idegesítő.
Köszi! -
Stevenstyle
senior tag
válasz Dadan01 #78098 üzenetére
Gyanakszom a D-Link software-re is, mert enyhén szólva sem szokott a helyzet magaslatán állni néha, de ugyanaz a mappa egy LB671V-n tökéletesen olvasható volt.
Fogtam és szétszedtem a Fil mappát 4 mappára (30-30 db almappa filmenként) és most tökéletesen olvassa a Samu. Ez még inkább azt a gyanúmat erősíti, hogy kisebb érték lehet alapértelmezésként megadva a Samun a válaszra, így mivel a DNS 320L nem éppen egy fürge jószág az LB-n még belefér az intervallumba a visszakapott válasz, de a Samu mivel a meghatározott értéken belül nem kap vissza választ így hibaüzenettel nem tudja a mappát olvasni.
Másik kérdés: Optikain összekötve erősítővel a saját lejátszóját használva a TV-n tényleg manuálisan kell állítgatnom a PCM és DTS beállításokat a használt hangsáv tekintetében és nem képes automatikusan váltani, vagy csak én nem találtam meg? (Tudom használjam a külső media player-em, de ha ilyen igény lenne csak manuális megoldás van vagy automatán is tud váltani a TV és csak én vagyok hülye?)
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stevenstyle #78142 üzenetére
PCM és DTS még hagyján, mert DTS hiányában PCM lesz. De DD és DTS között már kézzel kell átváltani, vagy megint csak PCM lesz, ha különböző hangsávot akarsz lejátszani.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Teasüti #78143 üzenetére
Ezek szerint nem én vagyok a hülye Egy auto mód azért elfért volna
Ja igen még egy kérdés: a jelenlegi szoftver verzió amin kaptam 2606. Direkt meg sem próbáltam ráfrissíteni, valakinek tapasztalat, hogy ez mennyire friss? Érdemes lehet esetleg ráfrissíteni hátha van valami új opció pl a részletezett hang módok miatt, vagy nem történt előrelépés ez ügyben és hagyjam ezen?
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stevenstyle #78144 üzenetére
Kétlem, hogy rajta lenne a todo listáján a szoftverfejlesztőknek.
Új funkciókra még nem volt példa tudtommal.
Sokan bizalmatlanok a frissítésekkel, így amíg nem tapasztalsz vmi fennakadást, addig talán fölösleges is lehet. -
gorog67
aktív tag
Egy érdekes cikket találtam 24p témában: 24p - ez már Hollywood? Bár az írás már több mint 6 éves, a tv gyártók azóta sem tudták a problémát maradéktalanul megoldani.
-
vmaxter
tag
Üdv!
Régóta szopok a D5500-as TV-mel, hogy megtudjam nézni a neten
megosztott képeimet. Bármilyen app jó lenne (Flickr, Google+, Dirve, Dropbox),
de semmit nem találok hozzá. Korábban volt a Picassa, de levették. Ha visszaállítom a gyári beállításokat, akkor sincs rajta már. Kérdeztem a helpdesk-et, azt mondták ez a Goggle fejlesztése őket kérdezzem. Megkérdeztem őket, b@..tak válaszolni (mondjuk ők semmire sem válaszolnak).Próbáltam okostelóval is összehozni (Zappo TV, iMediaShare, Samsung TV, TCL nScreen Pro), de nagyon lassú. Ami még nem is lenne baj, viszont tök igénytelen, hogy minden egyes képváltásnál, a TV-n megjelenik az infosáv és kitakarja a képet.
Nincs valami használható ötletetek? Én már azzal is bolgod lennék,
ha visszatudnám hegeszteni rá a Picassa-t.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gorog67 #78147 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Nem olyan rég néztem figyelő üzemmódban - természetesen 23.976Hz-en - egy 23.976p filmet a Samsung TV-men és elég nagy a képek átlapolása még BFI-vel is, amit úgy értek, hogy ha gyorsan mozog egy objektum kétszer is látszik. Felvetődött bennem a kérdés, hogy a megjelenítő mérete mennyiben befolyásolhatja ezt a hatást, ugyanis a 9 éves laptopomon ugyanezt lejátszva 60Hz-en nem tapasztalok ilyen nagy "szellemképet", pedig abban egy régi ócska LG.Philips TN panel van.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Teasüti #78146 üzenetére
Jó hát igazából a kérdés költői volt, de azért 2015-ben nem esett volna rosszul, ha megoldják az automatikus váltást, a régi Panám is tudta kérdés nélkül, sőt az LB671 is
Ettől függetlenül: a képbeállításokkal még nem vacakoltam, de első ránézésre egész rendben van, a fekete jó, a színek "enyhén" túlszaturáltak de azon úgy is lehet valamelyest állítani. Nagy fehér, fényes felületek megjelenítésekor pedig meglepően homogén a panel, sarkoknál fényerő csökkenésnek nyoma sincs ez részemről egy nagy piros pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV