- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Új a tv? Szurkenel is látszik?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Tv csere, miniledre vagy oledre. Ez ilyen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Meg kell kocogtatni bekapcsol állapotban, ha elszindezuődik akkor va, ha nem akkor ips.
Sajnos szerintem nem vehető biztosra, valószinűleg méret függő. Hátha van itt valakinek és meg tudja nézni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Azt tudnod kell hogy a tvk 55 col alatt buitott panelt kapnak. Biztos nem lesz jobb mint a c7k. Szinte biztos hogy ips paneles lesz.
-
-
Vhiktor
nagyúr
Én is pont ma kalibráltam egy 77 colos S95F-t.
Meglepő módon gyarilag eléggé jó volt.A matt réteg ebben a környezetben kiválóan működött, tukrozodes egyáltalán nem volt es kozben a fekete sem szurkult ki, csak minimálisan emelkedett meg.
D65-re kalibraltan 2200 nitet tud 10% ablakban.
Brutal jo tv.

-
Vhiktor
nagyúr
válasz
csikaszka35
üzenetére
Pedig van rajta fólia, ha nem visszaküldött, bontott tv.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Milyen szinprofilt? Ez nem PC, egyébként oda is hiba letolteni színprofilt.
lletve minek, ha a filmmaker nem tetszik? Gyarilag nem rossz a filmmaker, minden más probalkozasaal csak rontasz rajta. Ha az nem elég akkor kalibralni kell, de mivel qd oled, ezért csak referencia műszerekkel lehet, mással nem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Miért lenne baj? Mindenki hasznalja úgy ahogy neki a legjobban tetszik.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
subset
üzenetére
igen, van amikor tévednek.
De nagyjábvól léynegtelen hogy miylen panel van benne, a végén a léyneg az, hogy a mérések mit mutatnak, meg miyléena betekintési szög. Egyre több ips, ads pnaeles tv rendelkezik gyatra betekintési szöggel, és egyre több va panel rendlkezik alacsonyabb natív kontraszt aránnyal ahhoz képest mint amit évekkel ezelőtt tudtak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
OLEDnek dinamikusabb a képe, jobb a kontrasztja, méylebb a feketéje, nincs blooming, sokkal nmagyobb a színtér lefedettsége. QN90B mellet egyetlen dolog szól a nagyobb fényerő, semmi más.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
subset
üzenetére
Most már nem tudom megnezni újra, lehet hogy valóban VA, én csak kopogtatassal néztem, nekem nem akart elszíneződni, de nagyon óvatosan csináltam mert nem az enyém és nem teszt tv volt.
Szóval lehet hogy va, de displayspecifications is ads-t ir.De a többi amit írtam, az megallja a helyét akar ads akar va.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
idegen lény
üzenetére
Nem rossz ez, HDR brutál rajta. A kontraszt lehetne jobb, a színtér lefedettség ekörül szokott mozogni. Világos nappaliba bátran merem ajánlani, nem lesz panasz a tv fényerejére, meg arra, hogy sötét a kép

Egyébként a 2022-2023-as miniledek voltka eddig szerintem a legjobbak, azóta butulás van, féynerőt emelik minden másnak a rovására.
-
Vhiktor
nagyúr
Múlt héten egy 77 colos Samsung QN90D miniLED tv-t hoztak hozzám kalibrálásra. így megosztanám a független tapasztalataimat a tv-ről.

Betekintési szög: nagyon gyenge, hamar jelentklezik a fakulás, kontraszt vesztés, ADS panel.
ADS panel miatt vannak jelenetek amikor a kontraszt arány picit gyenge, nem elég dinamikus a kép.
HATALMAS fényereje van a tv-nek, kalibráltan 2.000 nit 10% ablakban mérve.
Blooming: sajnos miniLED Tv-hez képest eléggé látható, főleg kicsit oldalról nézve a tv-t, de szemből is szembetünő. SDR esetében 120 nit körüli maximális fénysűrűség esetén viszont blooming nem tapasztalható!
Hang: meglepően jól szól!
Tükröződés, meglepően kicsi.
Mérések:
Gyári SDR
Kalibrálás után:

-
Vhiktor
nagyúr
Hírtelen nem tudja valakik, hogy lehet kiakcpsolni samsung tv-ken a gyors indítás opciót?
Tehát a lényeg, hogy kikapcsolás esetén telejsen kikapcsoljon, ne csak alvó módba menjen. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka
üzenetére
Teszt nem lesz róla ,csak kalibralason volt nálam, teszthez sokkal több idő kell.
Hdr eseteben sincs black crush, legalábbis kalibralas utan, gyárilag nem néztem. A 2 és 20 pontos wb is tökéletesen működik, legyen szó film/filmmaker sdr vagy hdr modrol.
Game mod Samsung tvken gyarilag már nagyon régóta ilyen. Sőt qd oleden van amikor 12ig le kell venni.
Fekete közeli részletek vizsgalatahoz van direkt ehhez készült teszt video, illetve normális muszerrel mérhető is. I1d3 sajnos nem elég hozzá.
Koszi a részletes leírást

-
Vhiktor
nagyúr
A napokban elküldtek hozzám egy 85 colos Samsung QN85D kalibrálásra (ebben az esetben nem kell hónapoakt várni rám) és gondoltam, hogy megosztom a gyors tapasztalataimat a tv-ről, hátha segít valakinek a döntésben.

Ami elsőre feltűnt, hogy nagyon szépen szól a tv, mély hangok is felfedezhetőek.
A local dimming algoritmus gyors, blooming nem igazán van.
A menurendszer is gyors.Klibrálás után kólönböző ADL szintek mellett mért kontraszt arány, local dimming High beállítás mellett (nagyon meggyőző):

SDR

HDR

Gyári színhelyesség
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
És most magyarul ?

-
Vhiktor
nagyúr
válasz
LimaBravo69
üzenetére
A 3D a mai napig rohadt jó, sokkal több álmáynt add mint bármelyik HDR vagy Dolby Vision tartalom, igaz nem tvn, hanem projektoron hatalmas képpel. TV-n azárt volt zsákutca mert a pici képet 3-6 méterről nézték, az semmi. Nagy látótér lefedettség kell hozzá, 120" mondjukl 1.5 méterről, na ott kezdődik az élmény és a 3d hatás.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
galaxys80
üzenetére
Nem kell manuálisan állítani semmit. Nem kell külön kepmod sem. Film mód az sdr és hdr is. A film módnak 2 memóriája van, 1 sdr és 1 hdr, autoamtan vált közöttük a jelnek megfelelően. Valamit rosszul csinálsz. Alkalmazás összes forrásra. SDR-t sdr tartalom mellett kell veallitani, hdrt meg hdr tartalom mellett.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Magyar hülyeség hogy a 120 Hz helyett 100-at írnak.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Kell szakértői vélemény, és akkor nem tudnak lerazni.
Persze lehet mutogatni a psre, de másik tvvel meg működik. A tv specifikációja ha nem teljesül az is hiba. Ha szoftveres hiba és nem oldja meg frissítés vagy visszaállitas ugyanúgy hibás a tv és csereljek mert nem tudom arra használni amire vettem.Mi van akkor ha direkt 4k 120 Hz gaming miatt vettem és s filmek nem is érdekelnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Ha tv hiba akkor szívás, hallottam már ilyet és a Samsung úgy elhajtotta a delikvenst, hogy fájdalmas volt nézni

Szóval drukkolok, hogy ne tv hiba legyen....Nem néztem milyen tv-ról van szó, de remélem, hogy a megfelelő hdmi csatlakozóra (4k 120 Hz vagy 4k 144 Hz feliratú) van kötve a PS5.
-
Vhiktor
nagyúr
Töröltem. Lehet nem fért volna bele.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
adise
üzenetére
Csak önmagában az oled nem garancia a színhűségre. Sőt HDR esetében bizony hátrányban is van a világos jeleneteknél, mert ott kevés a színek fényereje, de persze ez is tartalom függő, viszont ha így nézzük egy miniled lehet színhűbb ezekben a jelenetekben. A világos pirosat és a sötét pirosat csak a fényerő különbözteti meg egymástól.
Viszont az tény, hogy az oledek kb egytől egyig kiválóan kalibrálhatóak.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Ezzel nem vitatkozik, hogy jobban tetszik, csak azt mondom, hogy a szinhelyestol még messzebb lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Azzal érdemes tisztában lenni, hogy ez csak tovább ront a színhelyességen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az input lagot szerintem nem növeli, hanem a válaszidőt és a teljes választ.
De ezt nem mértem még ki.
Összességében késöbb fog kirajzolódni a kép, ami nem jó dolog. -
Vhiktor
nagyúr
Samsung QN95C tapasztalat.
A betekintési szög meglepően jó, 45 fokból szinte semm változás.
Tükröződik rendesen, hazsbalhato tükörnek.Blooming minimálisan látszik.
Kalibralas után 1800 nit fényerő. Kalibrálás után sdr referencia szint. Hdr is nagyon pontos.
Gyári kalibració nem acélos, deltaE 5.
Game mód szépen kalibralhato.
Filmekkel, játékokkal lehetne kontrasztosabb a képe
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Játék mód.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Szerintem a PS5 beállítása videómra gondolt:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
HDR10+ gaming off
Game HDR on
St2084: -3
Contrast enhancer, meg minden más hülyeség kikapcsolva. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Milyen tv-d van?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bigyoka1981
üzenetére
Szerviz menüből is meg lehet próbálni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG (100QNED86A6) 254CM 4K 120HZ CSÚCS PRÉMIUM ÓRIÁS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csepy