Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Erről a Samsung két TV-ről érdeklődnék:
Samsung UE50H5303AWXXH SMART LED Televízió
Samsung UE50H5000AWXXH LED televízió
7 éves Sony LCD tv-nket szeretnénk lecserélni és igazából sem Smart sem 3D funkcióra nincs szükségünk, elég egy USB csatlakozó a külső winchestereknek, de persze a képminőség annál fontosabb.
Előre is köszi aki válaszol. -
poli27
veterán
válasz Daywalkerke #77552 üzenetére
sztem nem ajánlott kategória az 50hz es képfrissítés miatt... de majd Pumba megmondja
-
poli27
veterán
válasz Daywalkerke #77554 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Milyen hangberendezèst ajánlanátok Samsung EH 6030 TV hez?
A beèpitett hangszoró nagyon torzìtja a hangot Bluray filmeknèl.. Másnál is egyèbkènt akinek ilyen tipusú tv-je van?
Próbáltam pc-ről is hdmi-vel de akkor is.. Meg DLNA-val.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz poli27 #77556 üzenetére
Köszi ezt az infót, mert nem gondoltam volna, hogy már ilyenekkel is trükköznek, pláne nem egy Samsung-ról.
Azt hiszem akkor maradok a Sony-nál, pontosabban ennél:
Sony KDL48W585BBAEP SMART LED Televízió
Esetleg ha valaki tud ajánlani egy jó 50"-os Samsung tv-t azt várom.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Daywalkerke #77558 üzenetére
poli27 jól mondja, de ne gondold azt, hogy más TV gyártó nem ezt csinálja: ezt nézd meg jobban még egyszer Láthatod, hogy Sonynál se 100Hz a 100Hz, minden TV gyártónál marketing megnevezések vannak Fent a topik Összefoglalóban olvasható, hogy minimum Samsung H6200-est kell nézned a neked megfelelő méretben mondjuk, UE48H6200 vagy UE50H6200
castiels: Egy Genius 1250B olcsón már ugrás hangminőségben
BBéci: Már vágom is
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszi az infókat, de akkor ezek szerint ha én egy 50"(127cm) körüli LED tv-t akarok venni mindenféle 3D meg Smart funkció nélkül akkor valódi 100Hz-est nem tudok venni? Mert amiket te ajánlottál az mindegyik 3D-s, ami ahogy írtam nekünk teljesen felesleges
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Daywalkerke #77558 üzenetére
[link] Esetleg ez? Bár nem tudom mennyi a keret rá!
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz poli27 #77562 üzenetére
Hát olyan max 150-160e Ft a keret, de ahogy írtam ezért cserébe nem is várok el semmit(sem 3D, sem Smart funkció nem kell) csak egy USB csatlakozó legyen a TV-n és jó kép, de ahogy nézem a kínálatot manapság ilyen TV már nem nagyon van, mert vagy 3D-s és/vagy Smart funkciós, amire nekünk egyáltalán semmi szükségünk.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz Daywalkerke #77563 üzenetére
Nem sokkal több ez hamár a Samu topikban vagyunk,"valódi"100Hz-es abban az értelemben hogy van benne interpoláció
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77561 üzenetére
Amit annyi pénzért adnak, az minden, csak nem házimozi. Nemrég kerültek szóba a soundbar-ok, melyek közül még a 60-70000 forintos is elég vacakul szól. Akkor mit vársz egy 25-40000 forintos 5.1-től? Valami PC-s aktív hangdobozpárt keress, aminek van optikai bemenete.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DarthPeeter
aktív tag
150-160-ért már megkapod: ezt
Nem fogod megbánni, hogy Smart, ugyan így álltam hozzá én is a dolgokhoz, mint te, de most már nem, vennék sima tv-t, na meg ez valódi 100Hz-es és ha egyszer 3D-t ki akarod próbálni, ez tudja, csak aktív szemüveget kell szerezned hozzá, igaz engem nem nagyon tudott lenyűgözni, de ez nem a tv hibája.
Ja és én ugyan ezt a típust vettem, eddig teljes mértékben elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy te jobb képminőséget szeretnél, de a képminőséggel együtt kötelezően jön a SMART és a 3D, mint plusz A gyártó dönti el, hogy te mit szeretnél, mert ő állítja össze a TV tudásának a listáját és nincs olyan TV, amit te keresel SMART és 3D nélkül Hallgass DarthPeeter-re
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
Milyen megoldási lehetőségek vannak a számítógép képernyőjének külső kijelzőre juttatására, ha a rendelkezésre álló eszköz egy belső kábeles hálózat? (Tudom, hogy UTP kábellel routeren keresztül a médialejátszó legtöbbször működőképes, de mi van akkor ha PowerPoint prezentációt szeretnék megjeleníteni?)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77566 üzenetére
Egyrészt a lapos kialakítás miatt nem fér el akkora méretű hangszóró, amiből normális hang jöhetne ki, másrészt ezen is spórolnak és filléres vackokat szerelnek a tévékbe. Saját tévém hangja elfogadható, van egy mélynyomónak nevezett hangszóró a hátlapján, mégsem azt hallgatom.
1998-óta rendelkezem házimozi erősítővel, hozzá illő hangdobozokkal (egy ideje már 5.2, mert két szubládával sokkal nagyobb az élményfaktor) ami 90 %-ban üzemel, a TV kapcsolja. Aki teheti kövesse a példámat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
castiels
addikt
Igen értem, de az hogy torzít!! és még nem is 50% ra van felhangosítva hanem 20 ra és úgy is hallani ez aggasztó.. Én nem is értem hogy más ezt hogy tudja elviselni..
A csillagok között című egyébként remek filmben lévő hangi effekteket egyszerűen nem lehet élvezni semmilyen szinten mert abszolút torzítja. Ha lejjeb veszi az ember akkor meg a párbeszédeknél kb semmit nem hall. Normál tv adásnál természetesen remek a hang..
-
pakriksz
őstag
valaki frissített mostanában f5xxx sorozatú tv firmware-t? Kijött rá 3 frissítés de nem merem felrakni.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
PuMbA
titán
válasz nightshadow #77574 üzenetére
Samsung honlapján is fent vannak J5500 is micro dimminges
-
Teasüti
nagyúr
válasz castiels #77557 üzenetére
Nézz szét a PC-s 5.1 fadobozos Genius vagy Logitech (esetleg Creative) szettek között, aminek van optikai bemenete!
Azok olcsók és avatatlan füleknek tetszetős hangja is van.(#77566) castiels
Botrány? Ha rajtam múlna hangszóró se lenne már a középkategóriától felfelé.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz castiels #77573 üzenetére
Számomra már az furcsa, hogy valaki Blu-ray filmek hangját a TV hangszóróin szólaltatja meg. Eszembe nem jutott soha.
Mint említettem, már 17 évvel ezelőtt, az egyébként egészen jó hangminőségű Sony Trinitronról, Scarton vezettem Pro Logicos házimozi erősítőbe a sztereó jelet, pedig akkor még DVD sem volt.
Ahogy Teasüti is írja, a tévék hangszórója legfeljebb a híradóhoz megfelelő. Persze ez is igény kérdése, vannak emberek, akiknek mindenre megfelel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Van itt Kábeles Digis Szolgáltatójú fórum tag? Szeretnék privátban kérdezni pár dolgot!
Köszönöm!LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
donjohnson
addikt
válasz Tamás34 #77581 üzenetére
van egy csomó a digi topik-ban.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
castiels
addikt
Hát nézegettem és erre jutottam:
Mi a véleményetek róla?
És persze milyen hangkártyát ajánalnátok hozzá mert jelenleg alaplapi vagy csak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #77583 üzenetére
Aztán a magas hangok honnan fognak jönni? Egyik hangfalban sincs magassugárzó Szerintem ne komolytalankodjunk, egy 1250B ár/érték arányban verhetetlen. 5.1-es rendszert meg el kell helyezni, az hogy bedobálsz valahova 6 hangfalat még nem ad térhangzást, ilyen áron meg felejtős egyébként is az egész.
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
válasz castiels #77587 üzenetére
Oké minden ok. Akkor szerintem meg is rendelem.
Mennyivel fog egyébként jobb hangzást biztosítani? Remélem nem fog torzítani.
Igazság szerint nem kell hogy szétvigye a szobát, de azért egy tisztességes hangja legyen már a filmnek...
A TV fejhallgató kimenete az melyik színű is?
A kis fülhallgató alatt igaz?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz castiels #77588 üzenetére
Fülhallgató felett Ne parázz a hangja miatt, látom beírtál a Milyen hangfalat topikba, de ha a keresőt használod vagy megnézed az ottani Összefogalót, akkor az 1250B a legajánlottabb hangfal ebben a kategóriában és senki sem fog róla rosszat írni, mert mint írtam, 10k-ért ajándék a hangja Egyébként nekem is ilyen van
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz castiels #77583 üzenetére
Olyan nincs a keretben, amin van digitális bemenet és van DD/DTS dekóder?
Abban az esetben még hangkártya se kellene (vagy a hangkártyára szánt összeget csapd hozzá a tejfölösdoboz szett árához, hátha belefér majd a digitális hang is).Analóg kimenetből azt ugye tudod, hogy a tévéken csak sztereó szokott lenni? Tehát megszólal majd a két front és semmi más (a szub se).
Amúgy ebben a kategóriában majdnem mindegy milyen hangkártyára kötöd... Vegyél vmit bagóért Hardverapróról, aminek még van támogatása az új oprendszereken, aztán el kell felejteni.
Persze csak ha az alaplapi nem felel meg, mert az sem lepne meg, ha megfelelne.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Jó ötlet ennyiért csak olyan kellene ami ami bekapcsol amint jelet érzékel de lehet csinálunk majd hozzá egy kis áramkört ami ezt megteszi.
Van egy Z2300 a PC-hez. Holnap azzal kipróbálom a TV-t mit ad elő a fejhallgató kimeneten persze az marad majd a PC-hez. :-)
Nekem bejött az "U" alakú EQ beállítás persze nincs csutkára tolva a mély és a magas hozzá még bekapcsoltam plusz a két DTS-t beszédhez, filmhez első körben jónak tűnik de még foglalkozok majd vele. :-)A beállítások lementésére van valami lehetőség vagy lefotózzam? Azt olvastam hogy SW frissítés után alapra áll minden. Gondolom lesz majd még új SW valamikor.
-
dethroner
veterán
Üdv!
2 napja bekapcsolás után néhány percel feldobja a tévém a: új szoftver elérhető szöveget. Nem frissít automatán, azt kikapcsoltam már korábban. Az a fura hogy amikor megvettem és pár nappal később szintén feldobta ezt a szöveget, akkor figyelmetlen voltam és valamit vacakoltam a távkapcsolóval, pont rosszkor nyomtam meg az OK gombot De utána beállítottam hogy nincs frissítés és hónapokig nem is jelzett, pedig több is kijött időközben. Most meg újra talált. Ha nem csinálok semmit, néhány másodperc után eltűnik és nem cseszeget, de következő bekapcsolás után újra eljátssza ezt. Lehet valamit tenni hogy egyáltalán ne keressen frissítést?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz d@minator #77595 üzenetére
Az U és a V alak a legnagyobb butaságok közé tartoznak. Az ekvalizátor (EQ, equalizer) célja a hangkép linearitásának kialakítása, vagyis ahogy a neve is mondja, a kiegyenlítés. Ha lecsökkented a középtartomány szintjét, akkor halkabbak lesznek a párbeszédek.
(#77596) dethroner
Le kell tiltani a frissítések keresése funkciót.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért