- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
1stVikman #185386 üzenetére
2 hónap intenzív vagy 1 éves vagy féléves képzés - ~ 250 k
Majd vadászkamaránál vizsgára jelentkezés 2-30 k volt asszem. elmélet + gyakorlat
Majd 25-30k éves vadászjegy kiváltása.
+ puska.
+ orvosi, rendőrségi herce hurcák intézése.Szóval 1szerűbb lesz, ha nexttime valahogy kikerülöd inkább.
-
1stVikman
senior tag
-
-
akooos
veterán
-
1stVikman
senior tag
Lassan ki kéne váltanom valami vadászengedélyt.
Megint nyúl.
Kívülről úgy néz ki csak vissza kéne pattintani mindent a helyére, de szélvédőmosó elfolyott. Vagy a tartály vagy a lámpamosónál repedt /tört valami.
Ködlámpa nem tudom, hogyan van rögzítve. Vagy kipattant vagy letört.
Nem vagyok boldog... -
partymaci
aktív tag
válasz
molnarpeter #185379 üzenetére
Fingom sincs mi az, vagyis már igen, mert youtubeon találtam egy videót a cseréről. Köszi a tippet sztem is az ellenállás a ludas.
-
vans?
őstag
sziasztok,
szuksegem lenne a kocsim motorcimkejere (Skoda Rapid 2014), tudnatok segiteni, hogy ezt hol talalom? A motorhazteto alatt nincs, a motorterben sem lattam, mindket oldalon van elegge eldugva 1-1 matrica, az lenne ez?
-
b4zsi-
őstag
válasz
Attix82 #174545 üzenetére
Megoldódott. Fűtőventilátor motor csere után minden fokozat tökéletesen működik.
Elképzelhető, hogy valami tekercselés okozta a zárlatot és javítható lett volna a motor, de végül egy új került bele ~ 23 000 Ft volt.
Probléma: VW POLO 1.4 TDI 70 LE BNM motor - Ventilátor 1-2-3 fokozatban szépen megy, klíma is rendben. Viszont 4. fokozaton kiégeti a ventilátor biztosítékát.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, amatőr kérdés, de pontosan mire jó a DSG váltókaron lévő gomb (billenőkapcsoló)? Ugyanis pontosan ugyanúgy vált a kar, ha gombbal együtt használod, mint ha nem nyomod be.
-
válasz
BullZeye #185378 üzenetére
Technikailag sem adott hozzá minden. Ha egy ember nem tud dönteni bizonyos helyzetekben akkor szerinted egy félig kész technológia mire képes?
A q7ben pl a távolságtartó tempomat és a city assistance radarja ugyan az. Valamiért pályán szeret satukat nyomni ha valaki nagyon bejön a rettenet távolságba. 30nál ez még fokozottabb. Utasítás nélkül hogyan találja kit mit szeretnél ilyen tempó mellett? Parkolni? Kikerülni? Követni? Fordulni? -
BullZeye
veterán
válasz
molnarpeter #185354 üzenetére
De ha van benne első-hátsó radar, technikailag minden adott hozzá, hogy sima gurulásnál ne koccanjak neki. Szándékosan van lebutítva?
-
erdey_a
addikt
válasz
bitpork #185375 üzenetére
sajnos ez ennél is bonyolultabb. ez a kocsi "audis belső kísérleti" kocsi volt. start stoppos akku van benne (a csomagtartóban), de a start-stop funkció nincs benne.
hogy más furcsaságokat ne is említsek.
lehet hogy akkor ezért tiltja az elektronika az indítást.
marad a bika próba, aztán elvánszorgok egy akkusig
köszi a segítséget -
partymaci
aktív tag
ÜDv!
(Sharan 1 ,1.9TDI AFN motórkód)
Telejesn digitális klíma van az autóban , viszont jelenleg olyan dolgot produkál, hogy ha az (első) ablafűtést. illetve az első rész fűtését beindítom, néhány másodpercig fűt ,10-15mp kb, és aztán leáll. Hátsó részt teljesen jól lehet szabályozni ez idő alatt is.
Mi okozhatja ezt? -
-
erdey_a
addikt
válasz
bitpork #185373 üzenetére
na de így hal meg az akku, minden előjel. nélkül? döglött már meg akksim pár autóban, de azért azt már lehetett érezni mindig, ha már nem úgy indult a szekér.
ma meg jöttem mentem minden probléma nélkül, most meg nyekk...
de a próféta szóljon belőled, akkor megpróbálom reggel egy taxissal bebikáztatni, és ha sikerül akkor akksicsere -
-
erdey_a
addikt
válasz
bitpork #185370 üzenetére
világít minden, szól a rádió, megy a klíma.
az akku gyári még, igen. de amikor elfordítom a kulcsot, nem történik semmi. a fiat legalább próbál ilyenkor tekerni, ez a szaros Audi el se jut odáig, gondolom kiszámolja, hogy kevés a kraft és meg se próbálja tekerni. Már ha az akku a gond. De a töltő szerint most fel van töltve...
Be lehet bikázni? Be lehet tolni? (dsg-s) Vagy ha halott az akku, akkor az se fog menni? -
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, az alábbi problémához várnék tanácsot:
Audi A1 1.6 Tdi 2013
Ma egész nap jöttem mentem vele, igazából sok kisebb utam volt, a legutolsó a benzinkútra vezetett, aztán szépen, tünet és problémamentesen hazajöttünk.
Este fél hétkor indultam volna még elintézni valamit. Kulcs elfordít, de nem indul. Izzítós lámpa villog, akku pirosan világít, check engine világít.
Gondoltam lemerült az akksi, rá is tettem töltőre. A töltő szerint valóban karcsú volt kicsit az akku, de két és fél óra töltés után tele lett. Próbálok indítani, de meg se nyekken. Nem is forgat, csak villog az a sárga izzószál.
Mi lehet ez? Be lehet valahogy indítani, aztán nyilván szerviz, de nehogy már trélerezni kelljen... -
SPF
senior tag
válasz
Motion_Blur #185366 üzenetére
Köszi, 7 liter alatti fogyasztás nekem teljesen jó.
2012-2014 közöttieket nézem, de sajnos még pár hónap kell, hogy le tudjam cserélni a jelenlegi kocsim.
Azt honnan lehet tudni, hogy láncos vagy szíjas? -
Motion_Blur
félisten
Igen, ilyen autóm van, fogyasztásom: [link]
Én nagyrészt ingázásra használom és autópálya. Kímélni érdemes mint minden turbós autót, nem szereti a sok hidegindítást, de hát melyik autó szereti
Én a bonyolultabb és jóval drágább vezérlést elengedném azért a 17 lóerőért.
Vagy ha tutira akarsz menni akkor szíjasat veszel, 2013-tól.
-
SPF
senior tag
válasz
Motion_Blur #185357 üzenetére
Köszönöm.
Vagyis akkor jobb az 1.2? Évente kb. 10.000 km-t megyek, városban 30%, városon kívül 70%, autópálya nem nagyon szokott lenni. Erre a felhasználásra gondolom elég az 1.2-és motor?
Neked is ilyen van? Fogyasztásról tudnál mondani valamit? -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Egy viszonylag fapad golf vi variantot milyen utólag beszerelhető extrákkal lehetne kicsit feldobni? Azt hiszem itt a tempomatszereles.hu-t ajánlottátok korábban (tempomat legalább van benne). Még nem beszéltem velük, de ahogy látom náluk inkább csak gyári extrák vannak (pl tolatókamera+rns-510, de utóbbiból a navira semmi szükségem, inkább egy android auto/ carplay lenne jó). Ha jól sejtem, normálisan együtt viszont csak úgy működnének, ha minden gyári lenne (pl multikormányról irányítható hangerő, telefonkönyv stb). Csak az úgy már elég húzós, annyit nem érne meg (valami 6-7-800 körül lenne a csomag ahogy nézem az árlistát).
Leginkább egy kihangosító lenne jó, amit kormányról tudnék vezérelni (ne kelljen mindig a telefont nyomkodni a tartóban és kiabálva beszélnide jelenleg az alap kormány van benne) illetve egy tolatókamera/szenzor (utóbbit mintha a gyári rádió meg tudná jeleníteni).
-
Danecay
addikt
válasz
molnarpeter #185362 üzenetére
Köszönöm a választ! Ezt a kauffert hol láttad? Az olaj specifikációban igazad volt, tényleg ott a könyv, eszembe sem jutott, az VW500.00 és az VW502.00-t írja. Hogy van e benzinszűrő vagy nincs, ahhoz lehet tényleg jó lenne aláfeküdni, de ilyen mocskos gusztustalan esős időben, legalábbis nálunk, biztosan nem fogok. Az autószerelő nem helyben van, így eleve úgy akarom beütemeztetni az autót, hogy megvan minden alkatrész.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Danecay #185360 üzenetére
Vezérlés: kauffert is nézd meg, aminél ott a motorkódod az jó neked, kivéve esetleg amennyiben fel van tüntetve motorszám tartomány.
Olaj: VW502.00 előírást teljesítse, első körben 5W30 ajánlott szerintem, 1 év/15 ezer km azt hiszem a gyári csereperiódus, de ez benne kéne legyen a kesztyűtartó irodalomban is.
Google "Polo 9N fuel filter" szavakra ezt dobta, meg lehetne nézni, valóban ott van-e a tiédben is (illetve átnézni a listát, hátha több fajta létezik a típushoz, vagy a benne lévő cikkszámát leolvasni[link] Filtron megteszi, ha olcsóbbat keresel. Illetve ajánlom az olaj és szűrő topikot [link]
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay #185360 üzenetére
Na közben kifutottam a szerkesztési időből.
Nyilván a kedvezményes ár azért nem ennyi de jó lenne valami olcsóbb, mégis minőségi darabot találni.
Továbbá, mivel nem vagyok autószerelő érdeklődnék, hogy benzinszűrő, mármint a klasszikus értelembe vett van e az autóba, mert pl. a H Astra-nkban pl. elvileg nincs? Én pl. találtam hozzá több fajtát is, pl.És egyelőre végezetül, érdeklődnék, hogy milyen gyári specifikációjú olajat válasszak mert abból is van egy pár fajta:
Az Opelnél pl. tudom, hogy GM DEXOS2, de ennél mi?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Danecay
addikt
Üdvözlet tisztelt Topiklakók. Új vagyok még itt mert nemrég került a háztartásba egy VW Polo aminek annak rendje és módja szerint le szeretném cseréltetni a vezérlését olaját és az ilyenkor szokásos dolgokat. Egy 2003-as példányról van szó, 1.4/16, BBY motorkód. Alvázszám alapján szinte minden kereső ami hoz egyáltalán az alvázszámra eredmény 2004-esnek írja. Tehát ott tartok, hogy alkatrészeket szeretnék rendelni az autóhoz de alvázszám alapján nem tudok mert sem a Bárdi, sem pedig az Intercars ahonnan kedvezménnyel tudnék rendelni nem ismeri fel az alvázszámot és vezérlés szett tekintetében el vagyok bizonytalanodva aminek az oka a következő:
Nos látható, hogy a Contitech 3 féle motorkódú kompatibilitást is megjelöl, AUA, BBY, BKY, mígy az alatta lévő jóval barátságosabb árú is megjelöl egy motorkódot viszont ez nem egy teljesen az előzőtől eltérő, hanem egy olyan, amit a Conti is tudott. Ez most akkor hogy van, van olyan vezérlés a mi jó és kompatibilis több mindennel, míg visszafelé ez már nem igaz? Egyébként ha pl. a Conti alatt lévő SKF-re kattintok már az is más motorkóhdoz való vezérlést dob.
-
válasz
Motion_Blur #185357 üzenetére
Már én is fel akartam hívni a tisztelt nagyérdemű figyelmét rá, hogy hiába fikázzuk többet a láncos 1.2 TSI-t a láncos 1.4 TSI-hez képes, az 1.2 TSI karbantartása kedvezőbb az egyszerűbb vezérlés okán.
-
Motion_Blur
félisten
-
válasz
cech19960320 #185350 üzenetére
DSG-s az autód?
Úgyrémlik, csak a DSG-s fékez állóra. -
Tin
veterán
válasz
cech19960320 #185350 üzenetére
Sávtartó pont jó amíg iszol. Vagy amikor nincs senki. Ennél többet nem mernék rábízni.
De nézz videókat az openpilot-ról: [link]
Nem ott tart a technológia ahol gondolod.
-
6030D
őstag
válasz
BullZeye #185349 üzenetére
Korábban szerintem pont ide írtam, kollégámék vettek egy zsír új off autót (Subaru Outback) pár éve, és a felesége bevallása alapján is kb 4-5x mentette meg az első érzékelő a dugózós besorolásnál a balra nézek, jobbra csorgok esetben. Egy első lámpa 3-400e Ft, szóval visszahozta az árát. Viszont van olyan, hogyha nem úgy használod, ahogy a mérnök kitalálta, akkor nem ment meg: ugyanez az autó, egy párhuzamos parkolásnál a holttérfigyelő nem sípolt be, amikor kirakta az elejét balra, mert nem indexelt. 1 milla lett a kár (papíron, cascoval csak 100e).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest