Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
Brave_86 #165511 üzenetére
Ez a hibrid csoportra emlékeztet amiben benne vagyok. Ott is van pár ember akinek még 3 litert se fogyaszt a kocsija még autópályán se. És minden poszt alá beírogatnak, hogy mekkora bénák a többiek, hogy nekik 5 litert eszik a városban.
Dízel B7 Passatt városi fogyija nekem inkább 7 körül volt. Rövid távon simán megette a 10-et is. De mindig vannak mesterek az ilyen helyeken akik meghágják a fizikát. Egyébként csak magukat áltatják ezzel, mert még a BC által írt értéket is lefele kerekítik, de soha nem tankolják teli a kocsit.
-
@Brave_86
Ma késő este (~ 21:30) be kellett mennem a munkahelyem közelébe, majd 2 óra múlva jöttem haza; ilyenkor az enyém (2.0 TSI) is csak 9-et eszik városban; míg normál munkábajárós időben 12-13-at.
Nehezen tudom elképzelni, hogy 5 litert eszik egy 1.4 TSI városban, normál körülmények között (= nagyobb város, forgalomban, kisebb-nagyobb dugókkal, közlekedési lámpákkal); ha csak 6-odikban keresztülgurul kora hajnalban egy kisvároson, az más. Volt Golf 6 és Octavia 2 1.4 TSI-m, 8-10 között kért Budapesten, forgalomtól függően; 8-at vasárnap.
-
mike710
aktív tag
válasz
atos19881101 #165503 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm!
-
Brumi˘
addikt
válasz
Csabadi #165499 üzenetére
Én se láttam 820-nál magasabbat (avf, awx, avb), de mágus szavára adok, ha azt mondja 903 kell legyen, akkor annyi. Enyém is meg volt emlve, mert azt hittem azért ring alapjaraton, de kiderült, hogy a vesztengely okozta. Mikor cserélve lett visszaállítottam 820ra. Megemelem majd ha lesz időm, mert a kevesebb vibráció biztos nem árt semminek.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macilaci78 #165500 üzenetére
Udvari Volvo szerviz ott van, egy kérdést megér, ha már egyszer szorult helyzet.
-
-
macilaci78
nagyúr
Ide is bedobom, hátha tudtok autószerelőt Zugló, Kassai tér környékén.
-
-
mike710
aktív tag
válasz
atos19881101 #165497 üzenetére
Turbó csővel mit lehet csinálni?
Sajnos annyira nem értek hozzá. nem vagyok szerelő viszont szeretnék vigyázni rá elnézést ha hülyeséget kérdeztem.
-
mike710
aktív tag
Sziasztok! Észre vettem, hogy fogy a hűtővizem és eléggé aggaszt a dolog. Itt van pár kép, hogy mennyit fogyott 2 hónap alatt, ahogy néztem szép tiszta a víz és nem bugyog fel gáz adásra, viszont a tartály tetején belülről látok ilyen vízcseppeket, az normális?
Ja igen bocsi, 2004 AUDI A4 B6 1.9PD TDI AVF 130LE
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
rob210 #165492 üzenetére
Közel tökéletes, de mikor a fehér filc helyét megláttam a kereken, kicsit felment bennem a pumpa. Nincs hézagoló. A szíjat a feszítő görgő és a főtengely tárcsa vezeti. Kicsit feljebb tolta a pék a szíjat az adagoló kerekén. Messze van minden vezető elemtől, gondot nem okoz.
Ha 0-ra állítanám a főtengelyt, mibe fogadjuk, hogy a vezérműtengely retesz nem fog a helyére menni?! Nem kell a kereket jelölni, mert mindig máshová kerül, a tengelyeket kell fixálni...de ezek a pékek csak lisztet káttak, tdi-t képről sem.
-
rob210
nagyúr
Na Uraim azt hiszem tovább nem szenvedek vele, ez így nyugtassatok meg, hogy jó lesz.
[link]Illetve egy kérdés nem fut ez a szíj magyon belül, nekem olyan mint ha a hézagoló alátét rossz oldalon lenne..
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Brumi˘ #165486 üzenetére
820 nagyon alacsony. Már a 850 is rázza a bódét. Én is láttam már ilyen értékeket, de ha picit emelem, megszűnik minden remegés alapjáraton. Új korukban kellett volna látni ezeket, de most nincs ilyen a belső zsebben.
minél kevesebbet futott a motor, tapasztalatom szerint annál magasabb volt az alapjárat. 300k km után persze, hogy 850 alatt van.
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #165484 üzenetére
Mikor hozzám került a kocsi,akkor is 820-840között volt az alapjárat...tandem lett mérve és akkor azt mondtad jók az értékek,tank ac üzem közben alapjáraton 0.5-0.7bar között tud,vcds teszt "tank ac" 0.30s alatt 0.9L jeladok diag szerint jók,26-27bar környéke egységesen a négy henger...már lett próbálva alapjárat emelés a kipufogó remegés miatt csak akkor mikor hideg volt a motor erdekes buhogó,hangot adott mintha kihagyna a henger(bár ez csak én szerintem)860f lett irva,mert havernak annyin van az A6,de több passatot láttam már 820 fordulaton,bár nem tudom mi lenne a gyári érték(903fordulatot tdi-nél láttam)
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Csabadi #165483 üzenetére
Annyi a lehetőség, hogy találgatni is lusta vagyok. Ac, tandem, levegősödés, valamelyik pd elem, valami érzékelő, kopott motor... sorolni is fáj. Eleve 903 ford/perc kellene, hogy legyen az alapjárat, de ahogy kopik a motor, megy szépen lejjebb az alapjárati fordulat, viszont állítató.
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #165480 üzenetére
Igen tavaly lett ellenőrizve a szint,jó volt..mindig csinálja ha kinyomott kuplunggal vagy sem,de a video kinyomott kuplunggal készült...gondoltam arra is hogy levegőt szív valahol de akkor nem minden inditáskor csinálná csak mondjuk reggel,nyáron nagy melegben jobban beejti...elkébzelhető,hogy a tank ac levegőt nyom,vagy azt a szürő leválasztaná?
-
whited
addikt
Sziasztok
Beárazással vagyok picit gondban.
2008as 4x4 kombi octavia 2.0tdi
252e igazolt szervizkönyves km
Bőrön kívül szinte plusz levehető vonóhorog minden extra plusz 4 alufelni nyári gumival (skoda) +4 alu télivel
Mennyi ennek kB a reális ára, képet is tudok félteni ha kell -
bostone
addikt
Sziasztok!
2004-es, 1.2-es, htp v6 fabia teljes motorfelújítás után mennyi kilométert szabad megtenni az olajcseréig?
-
Winchester95
őstag
válasz
Mágus2 #165461 üzenetére
Jó kérdés, multiméterem behalt, de mivel nincs hangja az új motornak sem ezért nem hiszem hogy kap áramot.
Potméter? Magyarul akkor a tekerő gomb lehet hibás igaz?
Vagy maga a kábel, ami a lámpából jön.
Lehet az a régi olajpára volt a coolernél.
Emlékszem mikor elhoztam maxon volt az olajszint (177ezer)
Most 3/4 felett van kicsivel, 182 ezer.
-
c00per
tag
Udv!
Audi A6 C5 2.5tdi AKE quattro
Kicsereltem a jobb elso feknyerget egy vadi ujra.Osszeraktam,legtelenites hazi modszerrel(pedal nyomva tart,csavar lazit...).Jelenleg ugyanazt a hibat produkalja,mint a legelejetol kezdve.Menet kozbe cincogo hang sebesseg fuggvenyeben gyorsabb illetve lassabb es melegszik a tarcsa.Esetleg mi lehet meg a gond? Fem fekcsovet csereljem ki elol,ami az abs-tol megy a jobb elso feknyereghez?
-
Gyula84
veterán
-
norrberth
addikt
-
hdman
őstag
válasz
simonjoe #165448 üzenetére
Dede, itt vagyok, már irom is
Szóval ugye 2015 O3 RS.
Utolagosan szereltünk be ACC-t (radaros tempomat), és a gyári kapcsolási rajz szerint az OBD csatlakozóba is kellett behuzni egy szálat a 16-os (?) helyre. Ez megtörtént, de mégis itt szökött el az áram.
Autovillamosságis ember megtalálta a bajt, kimérte, valahogyan átkötötte, igy most faszaság van
Elöször a ledezésre gyanakodott, mert abbol indult ki,hogy esetleg az nem hagyja aludni a kocsit, (mint ahogy irtátok is). Kipakolta az összes ledet az egész autóból, de aztán végülis nem az volt.
Aztán elkezdett méregetni...
-
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #165460 üzenetére
Igen sajnos már sokszor és sok gondom volt vele(nincs jó szerelö a közelben)A főtengely jeladó nem nekem hanem ismerősnek lett cserélve...az 2004év az enyém 2002évj nálam ez a fordulat beejtés kb 7-8hónapja van,eredeti még a jeladó nekem..ha jol tudom elég messze vagy nógrád megyéhez...Mondjuk olyan is szokott lenne igaz az már az elejétől kezdve hogy mikor gurulok üresben minimálisan megemeli a fordulatot,majd mikor megállok akkor ejti vissza 820f-ra
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
rob210 #165462 üzenetére
Az első henger dugattyúja legyen felső holtponton. A váltó ablakán a 0 jelölés a váltóház jelén. Úgy kell nézni a feszítőt. A feszítő dinamikus, nem fix, hogy elviselje a kompreszió szíjra mért rángató erejét. Amúgy nem szabad a feszítőt piszkálni, ahoz jelre kellene tenni mindent, leürni a vezérmű tengely kerekét a kónuszról, mert a szinkront is elhúzza. Legjobb lenne rendesen megcsinálni. Odébbrakni egy foggal az adagoló kerekét, lejem meghúzni mindent és beállítani az előtöltést. Ehhez már nem kell annyira megbontani, mint a cseréhez, csak majdnem.
-
rob210
nagyúr
válasz
Mágus2 #165460 üzenetére
Magyarán rakhatom újra a vezérlést.
Nekem az a fura, hogy te azt írtad beton keményre kell húzni a szíjat ezt neg a vezérműtárcsa, adagoló tárcsa között újjal meg tudom nyomkodni.
Nem lehet, hogy csak nem feszítette meg a szíjat eléggé a pék.? Ha feszítek rajta hátrébb pozícionál és akkor már jó lenne mert kb. Egy fél mm-ert kéne még tekernem rajta.
Na mindegy leveszem a borítás alsó részét is és megnézem hol áll a feszítő. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Csabadi #165454 üzenetére
Már átléptünk a misztikum határán... ezzel az autóval. Ami innentől következik, csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlott:
Azóta van, amióta a főtengely jeladót cserélted?Peti198506: Áramot kap az állító motor? A potméter is lehrt hibás, amivel állítod, oldalanként osztott. Minden turbó csőnek porszáraznam kelm lennie kívül, belül lehet olajpára. 0 olajfogyasztás lenne az ideális, de ha megeszik fél litert 10k km alatt, az még nem gond.
-
Winchester95
őstag
Üdv mindenkinek!
Kicsit offos téma:Hihetetlen, mi megy manapság, ha valaki olvassa a totalcart, esetleg mást, láthatja a tesókkal teli autólopásokat, hengerfejhibás focusokat, stb...
Persze mind igazi szittya magyar ember csinálja.
Más:
Nekiálltam egy kicsit rendbetenni a kocsit, elakadásjelző hiba egy biztosíték miatt volt, vettem kuplung kapcsolót és féklámpa kapcsolót is.
Kiderült, én hülye csak a két vezetékes féklámpa kapcsolót rendeltem meg, de hála az égnek a kuplung kapcsoló volt a hibás, tempomat újra jó.Aztán meghalt a jobb első kp zár.
Szerencsére volt utángyártott, ez is fasza lett.
Hátsó csomagtér nyitó teleszkópok meghaltak, az új olyan erős hogy hátravágja ahogy megnyomom a nyitó gombot.
Végül maradt a bal első fényszóró állító motor.
A jobb az működik, és van is hangja.
Kicseréltem a bal oldalit, Hella-t vettem.Ugyan úgy nem működik.Nincs hangja sem ahogy bentről állítom.
Fogalmam sincs hogyan tovább.
Gondolkodtam, ki kellene vennem a bal első lámpát teljesen.
Ahogy látom fogja felül két csavar, kérdés mit kell lebontani a többihez.
Neten nem láttam videót hozzá.Lenne egy kérdésem:
Új Turbónál a turbó csőnek az intercooler után por száraznak kellene lennie vagy minimális olaj lehet ott?
Illetve 10ezer km alatt mennyi olajfogyasztás lenne a reális? Mondjuk egy 0km autónál.
(1.9 TDI ASV Toledo). -
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #165445 üzenetére
Szia,szeretnék még valamit kérdezni,kocsimmal kapcsolatban..AVF 1.9...szóval annyit vettem mostanság észre,hogy minden inditás után szépen beröffen,de ahogy ejti vissza a fordulatod,egyébként 820f de valami miatt olyan 750f ejti be és a hangján is hallható ez,vissza emeli 820f ,de ilyenkor a pillanatnyi is pár tideddel többet mutat,majd lassan visszaáll minden.Lehetne ez lendkerék hiba?Nem hallom csörögni,inditáskor és leállitáskor sem.Próbáltam már azt is hogy lehúztam a turbo labdáról a vákumot,de ugy is csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest