Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
válasz
teptep #17932 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem tudok elmenni sehová megnézni, remélem nem lesz csalódás.
Van most is a családban TN paneles laptop, szörnyű. Már 45 fokkal elfordítva sem látni semmit rajta.
OLED-re nem vágyom, csak ha pl megdöntöm a kijelzőt lefelé, akkor ne menjen át inverzbe.Akinekitt esetleg van egy MSI Modern 15 F13MG laptopja, az megírhatná a véleményét róla.
-
cs.zs.
veterán
válasz
teptep #17932 üzenetére
Az hogy emiatt nem cseréled le, teljesen rendben van.
Vásárlás előtt állva azonban mérlegelsz, hogy ezt, vagy a kicsit jobbat, vagy a sokkal jobbat finanszírozd-e.
A lényeg hogy megismerd/tudd hogy melyik miben különbözik, miben jobb, és nem vakon szaladsz bele az első ajánlatba.
-
teptep
senior tag
Válasz atala [#184349] kérdésére:
Nekem a 3 éves MSI Modern 15 A11MU laptopomban egy Innolux N156HCA-EAB IPS-Level kijelző van. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem IPS technológia, de a minőségi jellemzői megközelítik IPS kijelzők paramétereit. (Például 16.7M szín, 4x89° betekintési szög). Fontosabb adatai:
Brand: Innolux
Model P/N: N156HCA-EAB
Diagonal Size: 15.6"
Resolution: 1920(RGB)×1080
Luminance: 250 cd/m²
Viewing Angle: 89/89/89/89
Color Depth: 16.7M 45% NTSC
Refresh Rate: 60Hz
Panel Type: a-Si TFT-LCD, LCM
Treatment: Antiglare, Hard coating (3H)
Contrast Ratio: 700 : 1
Response: 14/11
Work Mode: AAS, Normally Black, Transmissive
Forrás: [panelook.com] [AAS (Azimuthal Anchoring Switch)]
Nekem megfelel, semmi bajom vele. Az OLED-hez szokott felhasználók azt mondják, hogy Ők az IPS-t fakónak látják. Én szépnek látom az OLED meg a 100sRGB kijelzőket, de amikor leülök az MSI elé, nem érzem azt, hogy rohannom kellene lecserélni a laptopomat, csak azért mert láttam egy szebbet, jobbat, újabbat, fiatalabbat. Ugyan ezért nem cserélem sem az autómat sem a feleségemet -
csaho12
csendes tag
Sziasztok.
MSI CYBORG 15 azt a hibajelenséget okozza , ez egy új laptop, hogy amikor bootol a képernyő nem jelenik meg teljesen halvány a fényerő és csak vaku segítségével látom a kijelzőt. Amikor bebootol a windowsba ugyanúgy csak halvány képet ad és alig látni vmit.
Valaki valami tipp?😁 -
-
teptep
senior tag
válasz
Lalikiraly #17928 üzenetére
Gyári [specifikációk] szerint van amelyik támogatja, de a C12M az éppen nem, azon csak PD töltés van pluszban.
1x Type-C USB3.2 Gen2 with PD charging
1x Micro SD Card Reader
1x HDMI™ (4K @ 30Hz)
1x Type-A USB3.2 Gen2
2x Type-A USB2.0
Amúgy jó ára van, de az 8GB RAM súrolja a lécet, forrasztott, és nem bővíthető. -
Sziasztok!
MSI Modern 14 C12M támogatj a displayport kimenetet a C porton?
A leírás szerint PD töltés van.Előre is köszi.
-
-
teptep
senior tag
válasz
Lalikiraly #17925 üzenetére
Szerintem elvileg sincs! 1.) Nincs ott a villám jel a port mellett:
2.)
[Specifikációk] szerint van amelyikben van, de az A11MU-ban éppen [nincs]. -
Technikai kerdesem lenme. MSI Modern 15 A11MU 11 gen i5 el. Abban elvileg thunderbolt port van. Alkalmas pd töltes es displayportra? Az oldalon sem egyértelmű. Előre is köszi.
-
-
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17922 üzenetére
1.)
A már említett módon kikapcsolni a BiOS-ban a RAID szolgáltatást az Advanced menüben:- VMD Controller disable
Ha nincs ilyen beállítás akkor az alábbi kombinációk egyikével előhívni a rejtett menüpontot:Ctrl+S, ALT+F2, Ctrl+F2, RightCtrl+F2, Shift+F2
2.)
Másik megoldás, hogy az MSI [support] lapról letöltöd az Intel Rapid Storage Technology F6 Driver-t. A zippet kicsomizod a Macrium pendrive következő mappájába:\Drivers\Disk\IntelRST
A mappába az alábbi file-okat kell bemásolni:iaStorVD.cat
RstMwEventLogMsg.dll
RstMwService.exe
iaStorVD.inf
iaStorVD.sys
3.)
Ha a 2-es pont szerint nem töltődik be a driver, akkor a Macrium Visszaállítás menüjében a Nem támogatott eszközöket kell választani és kitallózni a drivert. -
szaki1
tag
válasz
teptep #17921 üzenetére
Köszönöm a linket.
A 10. verzió (WinPE 11) kiírtam Rufus-sal egy 64 GB-os pendrive-ra.Bebootoltam vele, (a BIOS-ban átállítottam a Boot sorrendet, hogy pendrive-ról bootoljon) de a megnyílás közben kiírta, hogy nincs neki Raid Controller INF-je. Bejött a program, de
Így továbbra sem látja az egyetlen 512 GB-os SSD meghajtómat.
Korábbi verzióval így csináltam és működött, de most még nem sikerül.Ebben kérnék egy kis segítséget tőled.
-
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17920 üzenetére
Pedig szerintem is Macrium a legjobb. Én a 10-es verzióját használom. Alkalmas működő oprendszer alatt is mentést végezni, de én csak az ISO formátumú erőforrását használom. Innen tudod letölteni: [#23885]
1 gigás pendrive-ról futtatható, de én feltettem a rendszerlemez végére és multiboot menüből indítom amikor szükségem van rá: -
szaki1
tag
válasz
teptep #17919 üzenetére
Köszönöm szépen, próbálgatom a lehetőségeket.
Estleg abban tudnál még segíteni, hogy melyik backup-restore programot használjam a teljes rendszer lementésére és visszaállítására?
Korábban a Macrium Reflect-et használtam, de ez a program ezen a gépen már nem látja a partíciókat és így használhatatlan.
-
-
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17916 üzenetére
Az MSI Center az a gyártói támogatási program.
A [Norton 360] pedig egy fizetős antivírus alkalmazás. Ezt tudatosan választottad, vagy valamelyik telepítő felkínálta mint lehetőség, te meg elfogadtad? De mindegy. Amikor benyújták a számlát, majd eldöntöd, hogy fizetsz vagy uninstall -
szaki1
tag
válasz
teptep #17915 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Igen sikerült a most leszedett driverrel a wifit láthatóvá tenni. Van net, igaz csak wifis és nem etherneten keresztül. Eddig működik, még a hang nem oké. A friss drivert próbáltam feltenni. Talán az is jó már, most valami MSI Center meg Norton 360-at telepít.
-
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17914 üzenetére
Sikerült megugrani? RJ45 nincs, a wifit pedig a Win vagy felismeri vagy nem.
1.)
Support lapról wifi driver letölt, kicsomagolni a telepítőre. Amikor kell, akkor a Shift+F10 gombokkal előjön egy parancssor: devmgmt.msc és megjelenik az eszközkezelő. Itt lehet telepíteni a wifi drivert.
2.)
Mobilteló felakad a házi wifire. Mobilt és a Laptopot összekötni a töltő USB kábelével. Mobilon a Hotspot menüben bekapcsolni az USB-megosztást. És a win majd összeszed magának mindent. -
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17912 üzenetére
Ha szabad helyet akarsz, akkor nem formázni, hanem törölni kell. Törölheted mind a hármat, és mehet a Win11 telepítés. Az majd összeszed magának minden drivert. Amit meg nem, azt a support lapról leszeded és telepíted.
Hallottam olyat is, hogy azon a DriverCD meghajtón vannak a legfrissebb driverek, amik esetleg hasznosak lehetnek a driverezés során. Ezért csináld azt, hogy csak az 1-2-es partíciókat törlöd, és az így létrejött szabad helyre telepíted az oprendszert. Az majd létrehozza magának az EFI boot, a Microsoft Reserved, a Sytem és a Recovery partíciókat. És ha felállt a rendszer, akkor megnézed miket tartogat az DriverCD meghajtó. -
szaki1
tag
válasz
teptep #17910 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat. Leszedtem az MSI Supportról a drivereket, mindet. Beadtam neki az F6-os drivert. Két opciót hozott fel, Én az elsőt választottam és tovább ment. De egy új ablakban 3 patrició jött be, de egyikre sem tudom telepíteni a windowst.!
Most formázzam le az egész 512 GB SSD meghajtót és úgy már jó lesz? -
teptep
senior tag
válasz
szaki1 #17909 üzenetére
A win11 telepítő nem tartalmazza a Raid drivert. Két lehetőséged van:
1.)
MSI [support] lapról letöltöd az Intel Rapid Storage Technology F6 Driver-t. A zippet kicsomizod a telepítő egy mappájába, és a linkelt képernyőn kitallózod.
2.)
BIOS-ban kikapcsolod a RAID szolgáltatást: Advanced menü, VMD Controller disable. (Ha nincs ilyen kapcsoló, akkor rejtve van, és a Ctrl+S, ALT+F2, Ctrl+F2, RightCtrl+F2, Shift+F2 kombinációk valamelyikével előjön.) -
szaki1
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Vettem egy MSI Modern 15 B13M-848 Black gépet, de nem tudom feltelepíteni rá a Win 11-et, mert még az elején egy ablakban ahol látnia kellene és mutatnia is a telepítés helyét, szóval ott üres az ablak. Nem látja a gépben levő SSD meghajtót! Valami eszközillesztőt keres, de nekem az nincs.
Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm a válaszokat.
További szép napot kívánok. -
Magnat
veterán
Üdv,
ismerősöm szeretne a gyerek gépébe (MSI Sword 15 A12UD-496) tenni ssd-t. Jól gondolom, h ebben van még egy nvme slot? Ha igen, vajon 2280-as méret jó bele?
-
eladogeppc
veterán
válasz
Lalikiraly #17906 üzenetére
Hát ezaz. Már bánom hogy nem én bővítettem. Na de egy CHS szerviz ilyen szar ?
Anno vagy 10-15 évig voltam notebook szervizes. Talán 2 alkalommal törtem el valamit.
De az is azért mert nem volt oktatás róla és videó se volt. Szóval már sajnálom hogy beadtam.
És kurva ideges vagyok, mert a gép nekem nagyon megfelel. Rtx 2050 nekem mindenre IS elég. A kijelző is megfelelő, persze nem Oled. -
válasz
eladogeppc #17905 üzenetére
Ennyit róla, nem tudok mit mondani. Én már vagy 30 laptopba raktam ramot. Nem kell állat módjára csinálni meg temérdek yt videó van. Amúgy ha látnád indiaiak hogy csinálják. Körömmel alányúl azt feltépi a műanyag aljat
És mégse törik ropira...
-
eladogeppc
veterán
válasz
Lalikiraly #17904 üzenetére
Szia ! Vissza írtak. Alaplap csere.
Azért ez röhej. Nyomják a gombot, hogy te otthon ne bővítgess, de a hivatalos márkaszerviz meg kinyírja. Vicc az egész. -
válasz
eladogeppc #17903 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani látni kéne, hogy mi lehet.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Lalikiraly #17901 üzenetére
Minden esetre én most a C-szervizre hagytam a bővítést, mert 6500Ft-ot kértek el érte.
Viszont a baj most az, hogy a bővítés óta nem működik az rtx 2050 dedikált kártya. Pénteken vissza vittem a 2 napos gépet, első körben hülyére vettek, hogy telepítési hiba, amire én elmondtam nekik, hogy a kártya felkiáltó jeles, amint tiltom és engedélyezem, abban a pillanatban az eseménynaplóban egyértelmű hardver hibát dob a windows.
Ha erőltetem, hogy akkor is azt használja a gép, reboot után vagy 5 percig fekete a kép..
Az egész nagyon érdekes, mert az alap konfiggal 1 naposan a gép egyébként tökéletes volt. -
Valakinek van itt GF 63 as gépe? Annak akinek van ha nagyon pörög a venti remeg a gép picit? Ott a venti kötül?
-
válasz
eladogeppc #17900 üzenetére
így van. Ezt a maszlagot, hogy nem bővítheted, csak a boltokban mondják, hogy jól lehúzzanak. Persze ha abszolút nem értesz hozzá, netán béna az illető, akkor inkább ne. Pl rossz helyre csavarsz be hosszabb csavart és kinyomja a burkolatot, akkor megüt a guta, vagy csak rosszul feszegeted és megkarcolod netán eltörsz valamit... Senkinek sem hiányzik. De azért nem megoldhatatlan. Sok indiai videót amit nézek kiszedik a csavarokat egy helyen körömmel alányúl azt úgy lefeszíti az egész burkolatot, hogy csak repül. hogy nem törik ripityomra azt nem értem, de ez van..
-
eladogeppc
veterán
válasz
Lalikiraly #17899 üzenetére
Igen , így van. Első körben elutasították a saját bővítést, másodjára már azt írták, hogy csinálhatom, de nincs garancia, ha bármi kárt okozok benne.
-
válasz
eladogeppc #17898 üzenetére
Az MSI nél a a Cyborg 14 ben már lehet váltani illetve ki lehet kapcsolni a dedikált GPUt.
Az MSI notik alján van ugyan matrica, de az EU törvények értelmében már nem jár garvesztéssel ha átszakítod és bővíted pl rammal. Lenovónál anno megkérdeztem hogy is van ez a téma és annyi volt a válasz, bővłtsd nyugodtan, csak ha mondjuk közbe felszúrod az alaplapot, nem fogják megcsinálni. Ennyi lényegében. Ésszel és óvatosan kell és nincs para. Amúgy igen MSI gépekben nincs MUX switch... -
teptep
senior tag
válasz
eladogeppc #17896 üzenetére
Szia!
A hűtéssel kapcsolatos fent linkelt hozzászólásom ment a levesbe
Linkelek akkor másikat: [#183157]
Itt az látszik, hogy a 2 ventis LOQ 95, az 1 ventis THIN pedig csak 45W-ra hajtja ki a dedikált videót. Ennek megfelelően kevésbé melegszik, kisebb hűtési rendszer is elegendő neki, de természetesen így a játék teljesítménye is sokkal kisebb.
MSI gari: Én anno az Albacomptól kértem és kaptam megbontási engedélyt a bővítéshez.
Aztán egy fórumtársunk bedobta ezt: [#50409]
Akkor ez lenne az új szervíz(?): https://www.cszerviz.hu/msi-markaszerviz/
El lehet érni őket email vagy chat. Meg kell kérdezni. Majd mesélj -
teptep
senior tag
válasz
eladogeppc #17894 üzenetére
hűtés: [#183192]
vélemény: [Laptopmedia.com] -
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Errről a masináról mi a vélemény ? 1 ventillátorral képes hatékonyan hűteni ?
Egyelőre rosszat nem hallottam róla. Hátha nektek van már kialakult vélemény.
MSI THIN 15 B12UC [link]
Nagy játékokkal nem játszom. -
Sziasztok.
Van egy GF63 Thin gépek.
Akarnék venni egy Type C dokkolót a gephez mert nem mindíg a gép HDMi jét akarom használni, hanem több mindent a dokk a bedugni és csak a type Ct kelljen a gépbe.
Van egy LG monitor csak HDMI vel meg 2 usb eszköz. Egy Stream deck meg JBL mikrofon. Ezek miatt kelleneEzt néztem ki:
https://notebook-dokkolo.arukereso.hu/hama/200107-p638568264/#velemenyekElőre is köszi.
-
teptep
senior tag
válasz
actions9 #17891 üzenetére
Gugliba beírod: msi modern 15 b7m support
Első találat: https://www.msi.com/Business-Productivity/Modern-15-B7X/support?sub_product=Modern-15-B7M -
actions9
tag
Sziasztok,
Kezdő vagyok, megakadtam. Abban tudnátok segíteni, h drivereket hol szerezhetek a ehhez a laptophoz (MSI Modern 15 B7M), mert ezt a típust az MSI.com-on már nem találom. Ami fent van az Ryzen 7-tel van.
A gépre felment egy még nem regisztrált win11, és azok a driverek amit az oldal a tipusra felajánl. A gondom az, h a wi-fi csatlakozást nem dobja fel, LAN csatlakozó nincs rajta, h a netről összedné a megfelelő drivereket. Merre induljak el?
köszönöm -
Moonline.
aktív tag
-
Moonline.
aktív tag
Üdv!
Vettem egy MSI Bravo 15 laptopot, de minek...4 órája nem tudom működésre bírni a windowst.
Van elvileg egy bug, hogy windows telepítés után valamelyik drivert ha felrakja a telepítő, meghal a win, és nem bootol be többet. Na, most pont ebben vagyok.
A Win 11-et már sikerült felrakni internet nélkül egy hackel, így nem egyből telepítéskor halálozik el, most az itt leírt tippekkel próbálkozok, de egyenlőre még nincs siker..
Ha felrakja a hibás drivert, a windowst annyira kinyírja, hogy csökkentett módban sem indul el, onnantól már csak az újratelepítés az egyetlen mód. Most járok a 4.-nél..
BIOS-t már frissítettem.
Valakinek ötlet?
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm MSI Modern 15 A5M-245XRO-GGAR757U16GXXDXX típusú laptopjának a töltője abnormálisan melegszik és olyankor mindenféle anomáliákat okoz a gépen (gyanítom, hogy jó esetben csak a töltő hibás) - töltő nélkül ezek az anomáliák (fagyás, kikapcsolás) eltűnnek.
A töltő eredeti msi töltő 19V 3.42A 65W-os mufás és nem type-c töltő (a mufa kb 10x4,5x3 - középen tűs csatlakozó). A szériaszáma: 6KJW1AV026U
Miért van az, hogy szinte sehol nem kapok megbízhatónak tűnő oldalakon töltőt? Ennyire hiánycikk?
Ki tudnátok egy linkkel segíteni?
Köszönöm a segítséget fiúk előre is -
válasz
teptep #17884 üzenetére
BIOS-ban kell működni igen, sőt általában telepítő alatt is, de van olyan (többel is találkoztam), ahol telepítés után csak akkr volt touch ha fel van driverezve, ez normális. Vagy PL Acer-nél van a BIOS-ban a touch résznél Basic, meg Advanced lehetőség, ott ha a Basic van, akkor telepítés alatt is van, ha pedig az advanced, akkor csak driver után. HP X360-nál pl touch meg touchpad nincs telepítés alatt.
-
teptep
senior tag
válasz
edeleny #17883 üzenetére
Hálózat: A helyi WiFi-re nem tudsz felkapcsolódni? Win 11 Pro esetén kellene olyan gombnak lenni, hogy "Nincs internetem". Ha nincs ilyen gombod, akkor nézd meg ezt a youtube videót.
Touchpad: Nem normális! A BIOS felületen mindig működni kellene a touchpadnak. Még akkor is, ha az oprendszerben ki van kapcsolva az F4 gombbal. Esetleg próbálkozhatsz a Save menüben "Restore Default", s majd "Save". Nézd meg az ASZF-t, hogy már csak garizni tudod, vagy kérhetsz-e még cserét? Supportnál is érdeklődhetsz telefonon.
BIOS: Az E14J1IMS.1xx verziót az E14J1IMS.110.zip, az E14J1IMS.3xx verziót pedig a E14J1IMS.30C.zip állománnyal tudod frissíteni. -
edeleny
őstag
Sziasztok!
Most vásároltam egy MSI Modern 14 C12M laptopot, oprendszer nélkül.
Win 11 Pro-t szeretnék rátenni, de a billenytűzet kiosztás megadása után, Kapcsolódjon egy hálózathoz résznél megáll.
A Következő gomb inaktív, bármit nyomok semmit nem csinál!Az normális, hogy se a BIOS-ba, se a Win telepítésnél nincs touchpad, az az nincs egér?
Ja 2023.03.30-as BIOS van rajta, de nem tudom frissíteni, amit letöltök nem jó neki.
Köszönöm a segítséget.
Húha, most nézem csak, hogy egy ideje nem járt erre senki! Szívás!
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. MSI GE62 6QF laptophoz keresnék HDD mountert vagy nem tudom mi a pontos neve, amivel rögzítem a hdd-t. Az a fém sín.
Ami itt szerepel a képen. így külön nem találtam hozzá sehol csak külföldi oldalakon, csak onnan nem érné meg megrendelni. Esetleg itthon honnan lehetne szerezni vagy valakinek lenne elfekvőben? Vagy van valami alternatív megoldás? -
törölt tag
-
törölt tag
üdv!
Ehhez keresek drivert 1394 Firewire csatlakozó egy msi gx720 laptop.
Ez a pontos hardware.
Ez pedig a hardware azonosítója:
PCI\VEN_1217&DEV_00F7&SUBSYS_72201462&REV_02\4&31FC8C23&0&20F0
Ha vkinek esetleg meg lenne XP-re kellene.
Az nagyon megköszönném.
-
Sziasztok!
MSI GL63 8SD laptophoz keresek billentyűzetet (piros, világítós, magyar kiosztás). Hivatalos beszerzés, vagy bármi más is szóbajöhet. Tudom egyben van a palmresttel.
Köszönöm a segítséget -
Speed_Speed
tag
Sziasztok!
MSI gx60 biost hogyan tudok frissíteni? Már le töltöltöttem a típusnak megfelelőt, de sehogyan sem akar sikerülni.
Tud valaki segíteni ebben? -
Machinedrum
friss újonc
Sziasztok,
Ultrabook / macbook szerű laptopot szeretnék vásárolni.Az MSI Prestige 15 A11SCX 9S7-16S611-246 - t néztem ki.
[link]
Grafikusként használnám (inDesign/Illustrator/Photoshop.)
Sajnos sok tapasztalatom nincs a márkával, esetleges problémáival.
Valakinek van esetleg tapasztalata a géppel amit meg is osztana?
Van esetleg valami rejtett hibája, ami miatt rossz választás lenne?
Itthon simán lehet szervízeltetni?Köszönöm szépen előre is.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Még csak most találtam erre a fórumra.
MSI notebook felhasználói tapasztalattal mi a véleményetek az MSI Bravo 15 laptopról?
Általában megbízhatóak az MSI laptopjai?
A szakszervizzel milyen tapasztalatotok van?
-
conqver
aktív tag
válasz
MaxxDamage #17871 üzenetére
Értem, de az MSi oldaláról letöltött driverek közül csak a chipset és a wifi ment föl, többit nem engedi telepíteni
-
conqver
aktív tag
válasz
MaxxDamage #17869 üzenetére
Nincs telepítő lemez stb. mindent le kell húznom
-
conqver
aktív tag
Szevasztok,
Adott egy MSI GL63 9RDS , újra raknám a win10-et, van valami telepítési sorrend? -
Forestgreen
aktív tag
Az MSI elég nőies laptopot dobott össze
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdeésem lenne felétek,hogy nemrégibben vettem egy Msi Gl 63-as gépet.Azt vettem észre,hogy nem minden külsö vinyót vagy usb kulcsot hajlandó felismerni,sőt sd kártyát sem.Minden fel van telepitve és az eszközkezelőben azt irja róluk,hogy ismeretlen eszközök.Valami jó ötlet van valakinek? -
Lukitomi
aktív tag
válasz
IO.sys #17863 üzenetére
Hát köszi a segítséget, de nem tudtam megcsinálni, mert nem ilyen egyszerű!
Amikor végre bejutottam a programhoz, még egy csomó parancsfájlt kellet volna beírni, mire eljutok a frissítésig, de balfasz vagyok, bármit írtam be a megadott formátumba, nem tetszett neki!
Feladtam. -
IO.sys
őstag
válasz
Lukitomi #17862 üzenetére
Nem, mert azért van a fórum, hogy ha másnak is kell, itt meglegyen.
Rufus-ban formázz egy pendrive-ot FreeDOS-osra. Ezt a lemezkép kiválasztása előtti legördülőben találod. Ha megvan, másold rá a letöltött bios frissítős fájlokat. Gyanítom, az egyik a bios fájl, a másik a flasher program, a harmadik egy update.bat.
Bootolj be a pendriveról és amikor túlverekszed magad a freedos kérdésein, és látod, hogy C:\>, írd be neki, hogy update.bat vagy amilyen bat-od van, aztán enter.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
IO.sys #17855 üzenetére
Felraktam a win7 32 bitet a laposra, de a bios frissítés nem indult el, rögtön hibát dobott és leállt a progi működése (hivatalos MSI oldalról letöltve), bárnilyen kompatibilitási módban futtatam, ugyan ez a probléma.
Bios frissítés nem sikerült, viszont I3-380M-el elindult, úgyhogy maradt ez a megoldás. -
törölt tag
Sziasztok. Egy másik topicban már írtam erről, de nem jött válasz. Hátha itt jön
Van egy MSI GL63 / 8750H / GTX 1660Ti laptopom.
A CPU sokszor fut PowerLimit-be a 45W limit (90W / 28sec) miatt, amit nem lehet állítani, lockolva van.
Sikerült már állítgatnom ThrottleStop-al (nekem jobban bejön, mint az XTU) egy valamivel jobb megoldást, de nem az igazi. Ugyanis én azt a megoldást választottam vele, hogy fix vcore értéket állítok be, nem offset-et és visszaveszem a turbo frekik értékét. Illetve ezzel ugye Win-hez is kötve vagyok, Linux alatt nincs ötletem mivel lehetne ezt megcsinálni.
Arra gondoltam, hogy BIOS-ban venném kicsit vissza a feszültséget és Turbo órajeleket. Viszont teljesen elvesztem a beállításokbanAsztali gépek alaplapjainál évek óta használok tunningot, de ez valahogy más. Esetleg van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Tudnátok segíteni a beállításban?
-
Lukitomi
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy problémám egy MSI CR720 laptoppal.
A gép németben lett vásárolva, nem mostanában. Egy P4600-as celeron van benne és utánanéztem, hogy elvileg a lap I5-ig támogatja a procikat, vettem is bele egy I5-560M-et, de nem indul vele, se kép, se semmi.
Van valakinek infója, hogy esetleg milyen erősebb procival lehetne működésre bírni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #17848 üzenetére
Megtaláltam egy nagyon hasonló Megabook példány datasheetjében. A bekapcsolt switch a datasheet előző oldalán a bios elemhez vezet, szóval az lehet a CMOS reset. A másik 3 a számomra beazonosíthatatlan IC GPIO egyes lábaira, ezeket besárgáztam. Ásott le valaki anno idáig? Tudom, hogy régen volt, de hátha.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Birtokomba került egy 2007-es MSI Megabook S271 (MS-1058). Sokat volt szó róla itt régen. Cserélgetem benne a dolgokat és feltűnt az alaplapon egy 4 kapcsolós dip-switch. Az első 3 kapcsoló le van kapcsolva, a negyedik fel. Tudja valaki, hogy ezek mit csinálnak?
-
domiromm
tag
Helló.
Van egy msi gx70-nem és mikor bedugom a töltőt a hálózatba és elkezdenek vibrálni a házban az égők.
Találkozott valaki ilyen jelenséggel?
De mikor tölti az akkumulátort akkor megszűnik a vibrálás. -
Remus389
veterán
Berakom ide is, hisz nem csak gémer, de MSI is, remélem tetszik
-
Maradtam tag. Egy MSI GT72VR 6RE Dominator Pro Tobii lett cserélve GT75 Titanra. Nagyon jó gép,nem tudok belekötni. A hátránya,hogy fülesben kell játszani a ventilátor hang miatt.
-
chris0000
őstag
válasz
MaxxDamage #17838 üzenetére
te jó ég...azzal nem nagyon lehet vitatkozni...legalább jó áron vetted?üdv.
-
chris0000
őstag
-
chris0000
őstag
én is pont ilyen MSI Notebookokat nézegetek és inkább játékra használnám
erről vélemény,vki használ ilyet? MSI 9S7-16W112-016HU GF65 Thin 9SD120Hz-es ami a 1660Ti-al elég jó szerintem mert pont a 1070-el felel meg 6GB rammal és FHD-ben még akár tudja is tartani minimális kmpszumokkal a 120fpst...a 9300H is jónak tűnik nem kell szerintem az I78750H verzió ha csak játékra használnám,vagy érdemes?mondjuk most csak 20e-rel drágább a 8750-es verziója de nem 120Hz-es MSI GL63 8SD 9S7-16P732-841HU
de úgy általában ezeknek az újabb MSI-nek jó a hűtése CB 5.verzió vagy majd visít itt nekem 2-3 óra játék után?vkinek tapasztalat játékokkal?thx.üdv. -
Berci12
újonc
Sziasztok!
Van egy régi cr500x-em. Az a problémám, hogy volt benne egy T9400-as CPU, amivel kb egy évet simán ment de utána bekapcsolásnál kezdett furcsán viselkedni. Konkrétan a betöltés alatt randomszerűen kikapcsolt. Vissza tettem bele egy T8300-at amivel szépen ment. Kb két hétig de aztán kezdte elölről a nem indulást. Igaz sokkal ritkábban mint a T9400-zal. Cseréltem másik CPU-ra is aminek az FSB-je 1066 és azzal sem működik. Esetleg max két órát aztán mintha levenném áramról lekapcsol. Kérdés: Mi lehet a baja? És hogy lehet javítani? MSI oldalról töltöttem le BIOS-t frissítés lemegy hiba nélkül aztán a következő indításkor CMOS error-t ír ki.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
MaxxDamage
félisten
Belépek a klubba egy MSI GT73VR 6RF Titan Pro-val.
Eddigi tapasztalatok vele fantasztikusak. Van valakinek ez a típus? -
beer1
aktív tag
válasz
ZephyrDavid #17836 üzenetére
Marmint, hogy nem gond az aksi?
Miert miben különbözik a többitől? -
beer1
aktív tag
válasz
ZephyrDavid #17833 üzenetére
Ez amit küldtem 60hz és ips.
Az akksit nem is néztem csak hogy 6 cellas az jónak tűnt, de ezek szerint nem. -
törölt tag
Szevasztok!
létezik olyan autós laptop töltő ami a gamer cuccokat is tudja tölteni, amik nagyobb áramfelvételűek? Úgy általánosságban kérdezem, nem konkrét tipusról van szó. De mondjuk ilyen 1050ti-vel szerelt szériákra gondolok. -
beer1
aktív tag
válasz
ZephyrDavid #17831 üzenetére
Egy kicsit a kijelző zavar, meg talán a hutese. Mert valahol olvastam hogy nagyon gyenge, és hamar megfő.
Ezenkívül specifikacio alapján nagyon bejovos. -
ZephyrDavid
csendes tag
Szerintem elég jó kis gép.
Ha tudsz és szeretnél rá ennyit szánni akkor szerintem instant vétel.
Az i7 az nagyon pöpec benne. Egyáltalán nem rosszabb egy 9.gen-es 9750H-nál. Ha esetleg ez zavarna, a kettő között szinte nincs is különbség. A videókártya is szintén az egyik legerősebb amit ennyiért ritkán lehet ilyen gépekben látni.
Láttam más oldalon is most ennyiért akciózzák.
Én is most jelenleg a 8750H és a gtx 1660ti/1650 kombós laptopokat nézegetem. De ez eddig a legjobb konfig ennyiért! -
beer1
aktív tag
-
Remus389
veterán
IlAz lenne a kérdésem, hogy jellemzően MSI gamer notikban (konkrétan GX 740), ha baj van a videókártyával, működik az az Intel GPU-val? BIOS-ban be lehet-e állítani? Vagy akár árammegtakarítás céljából kikapcsolni a Radeont kiszerelés nélkül
-
zsoltictrl
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni egy kis RAM bővítést szeretnék elvégezni az MSI GL63 laptopomon, nehéz a RAMot beszerelni? hol a legolcsóbb?
-
ZephyrDavid
csendes tag
ÚJ MSI Alpha 15 Gaming laptop.
AMD RX 5500M-el.
https://us.msi.com/Laptop/Alpha-15-A3DX
Nagyon kíváncsi leszek az árára. -
ZephyrDavid
csendes tag
válasz
xenon2 #17824 üzenetére
Szerintem a GF63 szériával keverték össze a leírást.
https://www.msi.com/Laptop/GF63-Thin-9SX-GTX
Nekem a GL63 és a GF63 keveréke kellene
Ha a GF63-ban lenne mini Displayport már megrendeltem volna.
De a GL63 mindenhol csak i5-el meg gtx 1050-el van, de mini DP az van benne. -
válasz
ZephyrDavid #17823 üzenetére
Az ár alapján elírásnak tűnik,de hívd fel őket,mert ennyiért nagyon megérné.
-
ZephyrDavid
csendes tag
Sziasztok!
Létezik, hogy ez az gép ennyiért ezt tartalmazza?
https://www.alza.hu/msi-gl63-9rds-d5686122.htmCsak mert termékszám alapján i5 9300h és gtx 1050 van benne.
Nekem nagyon megfelelne ha nem elírás lenne!
-
beer1
aktív tag
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
MSI i7 9750 GF63 Thin 9SC
velemenyek? -
cyber86
őstag
Sziasztok. Ismerősömnek ma hozták meg az új laptopot ( MSI GF63 Thin 8SC ) és nem tudunk rá telepíteni valamiért nvidia drivert, mert állandóan hibát ír ki. [kép] Eszközkezelőbe meg csak az intelt mutatja. [kép] Biosba kell állítani valamit vagy automatikusan kéne váltani a vgat? Sajnos nem ismerem a gamer laptopokat főleg amibe külön vga van.
-
phg
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával , hogy egy msi GT60 2PE amiben egy gtx 880M van gyárilag terhelés alatt , vagy is épp hogy terhelés alatt eléri a 74-75 fokot abban a pillanatban el megy a hang. Az alap dolgokon már túl vagyok , driver , windows cserélve lett. Ami konkrét , hogy a vga 74 fokra ér egyszerűen elmegy a hang.Help pls
-
szaki1
tag
Szerintetek az a jelenség mitől van, hogy az AIDA nevű programban az érzékelő című pontnál, ahol kiírja a hőfokokat, szóval ott a GPU hőfoknál hol előugrik a GPU hőfok sor, hol eltűnik? Ez kb. 1 mp idő intervallum alatt!
A gépben 2 db videokártya van, a 1. Intel, a 2. Nvidia.
-
nimmrody
tag
MSI GS 63
I7 8750H, GTX 1060
Proci homerseklet jatek kozben (Battlefield 5, medium beallitas, Dx11) surun fel szurkal 96-97 fok ra.
Atlagban 87-88 fokon megy. Hogyan tudnam ezt orvosolni, hogy huvosebb legyen?
Jah es mar hutopaddal ennyi... normalis ez a homerseklet az MSI gepeknel? Uj a gep.
Koszi
-
N3G4TOR
újonc
Sziasztok, valakinek van valami infója vagy esetleg tapasztalata az MSI Cooler Boost Titan hűtés technológiájáról? Olvasgattam róla de nyilván a marketing meg a valóság az két külön dolog.
-
szaki1
tag
Szaiasztok MSI laptoposok.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy egy új MSI laptopot milyen programokkal lehetne tesztelni, amig van rá garancia?
Köszönöm
-
válasz
Speeedfire #17808 üzenetére
Amikor töltöd az akkumulátort akkor melegszik az akkunál a gép?
Mert a 20%-os wear level, nagyon cellazárlat-gyanús... -
válasz
pandras2000 #17807 üzenetére
Neked úgynevezett PATA csatlakozós optibay-re lesz szükséged. Így keresd a neten.
Elméletileg nekem is kallódik a szervizben egy, ha hamarabb megtalálom, mint ahogy neked sikerül találnod, akkor írok! -
pandras2000
csendes újonc
válasz
pandras2000 #17806 üzenetére
Kiszereltem a laptopból az optikai meghajtót. A csatlakozása olyan, mint a linken látható meghajtónak.
Az optikai meghajtó helyére szeretném beépíteni egy beépítő kerettel a gép régi HDD-jét.
12,7 mm vastag keretre lenne szükségem, a linkelt képen látható csatlakozással. Létezik olyan?
Milyet beépítőkeretet ajánlanátok egy koros MSI GX700X laptophoz? -
pandras2000
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy 10 éves MSI GX700X-258HU laptopom. Ezzel kapcsolatban kérdeznék.1., A gyári HDD helyére beépítettem egy SSD-t, és szerettem volna a HDD-t átteni az optikai meghajtó helyére. Rendeltem is ehhez egy beépítő keretet ([link]), de ennek nem megfelelő a csatlakozása. A vastagsága rendben van, be lehet tolni a keretet az optikai meghajtó helyére, de nem végig, mert a végén más a csatlakozása, mint az optikai meghajtónak.
Milyen keret illeszthető ebbe a laptopba? Mi a csatlakozás pontos neve?
Sajnos nem tudom mire kell keressek a neten, vagy milyet kell rendeljek.2., A képernyő zsanérjai már nagyon gyengék, szétesnek. Gyakorlatilag asztali gépként használjuk, és a képernyőt ki kell támasztani hátulról valami nagyobb, súlyosabb tárggyal, hogy használható legyen a gép.
Arra gondoltam, hogy leszerelem a képernyőt és stabil vázszerkezetre szerelve készítek belőle egy talpas monitort.
Megoldható ez?
Ha elvágom a kábeleket (elektromos, jel), akkor azok toldhatók, hosszabbíthatók forrasztással?
Esetleg léteznek gyárilag hosszabb kábelek, amikkel toldás nélkül csatlakoztatható a képernyő a géphez?
Előre is köszönet minden hasznos válaszért. -
thomasa
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy régebbi modellel. EX610 ventilátor egyszer csak használat közben leállt. Egyből kikapcsoltam a gépet, leszedtem a borítást, hogy lássam a ventit. Bekapcsoláskor csak reszket kicsit, és nem pörög. És kb 10 mp-ként megint reszket, mintha próbálna beindulni. Egyébként kézzel teljesen jól tudom pörgetni, nem akad. Mi lehet a gond? Köszi előre is.
-
Remus389
veterán
Sziasztok, édesapám notebookján, egy öreg MSi Ex-720-ban tönkrement a gyári akku, így 9 év után.
Mivel teljesen elégedett vele és a Notebooknak sincs egyéb hibája, kéne bele új akksi.
Úgy tűnik már csak utángyártott van.
Kérdésem, hogy mit ajánlotok, látom van noname, VHBW, ENESTAR, Visiodirect, Greencell, Intensilo.
A noname-et el is vetem alapból, nem hiányzik hogy kigyulladjon.
A greencell drágább, de szimpatikus, mit kerüljek és mit vegyek?
Üdv!
Lehetőségek: [link]
-
Sischo
tag
Sziasztok, vlaki esetleg kozuletek ismer megbizhato szerviz uzletet Budapesten, ahol foglalkoznak MSI laptop alaplapokkal? Ventillator cserere lenne szuksegem egy 16L13 alaplapon. Elore is koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- ASUS GAMER LAPTOP : I5-11400H /// 16GB DDR4 /// RTX 2050 /// 512GB M.2 SSD
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 13" M4 2025 16GB RAM 256GB Magyar billentyű garanc 2026.03.16
- Microsoft Surface I5-7200u / 128GB / 13" Érintőkijelzős IPS
- Új Acer Swift 1 SF7114-34: Intel Celeron N4500/4GB/64GB eMMC/14"FHD LCD Matt/WIN 10 Pro
- USB-C HUB 8in1 (M.2 SSD,4K-HDMI,PD-100W,10Gbps USB-C)
- Lenovo ideapad y560 - félig hibás
- Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 - 11gen / 16GB / 256GB SSD / 13" Touchscreen / Magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad L13 - G2 - I3- 1115G4 (11. gen) 8 GB Ram -- 256GB SSD - HD Kijelző
- Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/FHD/100% AKKSI -- 100% SSD!
- Samsung-LG-Philips-Sony TV/MONITOR 40"-49" BAZÁR (Számlával és Garanciával) kb.: 150db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest