Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:43:10

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43151) F_Gergely válasza AMD Power (#43150) üzenetére


F_Gergely
őstag

Hifit a legegyszerűbb bármibe is berakni, az a legkevesebb kicsit türelemjáték de nem egy nagy mutatvány :)
Ha jövőben ilyen terved lesz szólj azt segítek.

(#43152) AMD Power válasza F_Gergely (#43151) üzenetére


AMD Power
titán

:R A Clioban nekem jó zeném volt. Szerettem is. Persze nem egy profi cucc de jó volt. Jó mondjuk akkor még gyerek nem volt. :B

Ma szerintem le waxolom az autót. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43153) lsebestyen válasza lsebestyen (#43128) üzenetére


lsebestyen
addikt

Az antennás részre egy UP! :))

(#43154) haddent válasza AMD Power (#43145) üzenetére


haddent
addikt

Amikor én/mi vettük akkor a szempontok csak ezek voltak:
keretbe férjen bele nyilván, műszakilag most legyen hibátlan és leigazolható legyen, hogy valszeg nem lesz baja, 1.6 -os min. (akkor még nem igazán tudtam miért, csak éreztem hogy nem szabad, meg nehogymá' az öreg F nagyobb űrtartalmú lett volna :DDD ). Hát kb ennyi. A család erősen kapálódzott, hogy klíma kell kötelező de engem pont nem érdekelt és hogy őszinte legyek most is akármikor becserélném egy 3.0 V6 mocira ;]

Declare én is ezt mondtam pont, mindkettőt. H Astra is van/lesz 1Misi körül, és 1.4 -es motorral itt a múltkor még J astrát akartak (de nem turbosat!) ami még +200kg alapból :DDD Hát az városban klímával 5 emberrel szerintem leég.
szerk.: jó ez gonosz volt. Simán elmegy, hegynek föl is, de.. na.. Főleg neked dízel után gondolom milyen lehetett hogy alul eltűnt az autó ereje úgy teljesen :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43155) F_Gergely válasza AMD Power (#43152) üzenetére


F_Gergely
őstag

Nekem is be kellett raknom egy kapcsolót a mélyládához, hogyha viszem családot ne legyen nyafogás hogy lüktet a mély :D De stílusosan gyári kapcsolóra kötöttem rá, igy nem lóg ki a sorból :)

(#43156) Gergőke88 válasza haddent (#43154) üzenetére


Gergőke88
addikt

Vezettem 1,4 j-t. És nem annyira gáz mint képzeled. Gondolom a váltót úgy hangoltak.

(#43157) haddent válasza Gergőke88 (#43156) üzenetére


haddent
addikt

Hát lehet.. nehéz elhinni így de ki kell próbálni :K

Szerintetek meg tudom oldani, hogy valami cápauszony stílusú antennára cseréljem a gyári drótot? Nézelődtem ma és úgy bántja a szemem hogy a hófehér autóból kiáll egy retek fekete gumi meg egy fekete drót 20 centi magasan :((( Szerintem sokat dobna valami igényesebb apróság.

Meg DRL gyanánt a lámpatestbe, belülre szeretnék ledcsíkot ami teljesen homogén, egy vonal/csík nem sok kis pötty. Az is szerintem tök kiábrándító amikor jönnek a 20 millás audik és nem futotta bennük egy rendes csíkra csak 5 pöttyre. Ebből nekem most a Seat megoldása jön be a legjobban az gyönyörű homogén hihetetlen hogy milyen vékony, éles és "egy" csík az egész :Y

[ Szerkesztve ]

(#43158) Kickass válasza AMD Power (#43150) üzenetére


Kickass
őstag

Azért a lehetőségek és az igények sokszor metszik egymást. Anélkül, hogy bárki zsebében turkálnék, akinek az anyagi lehetőségei korlátozottak nem az extrákat részesíti előnyben. Valószínűleg pl. te is ezért vettél olyat amilyet. Még ha megtehetnéd egy agyon extrázott modellt választottál volna.
Úgy általában igaz pl. az itthoni magánkézbe került új autókra is, hogy inkább vették az emberek a full fapad alul motorizált kiskocsikat újonnan, mint hogy 1-3 éves esetleg jobban extrázott modellek közül válogassanak (meg mert nyilván arra nem kaptak o% önrészes hitelt).

Ez van, zsigulin meg trabanton szocializálódott a társadalom.

Az én saját véleményem az, hogy amihez egyszer hozzászokik az ember ahhoz utána ragaszkodik, és ezek a kényelmi dolgok amihez hozzászoksz halmozódnak.
Első autómmal én is úgy indultam, legyen ABS meg klíma, többi nem érdekel. Utána legyen ABS klíma, elektromos ablak, belülről állítható fényszórómagasság, 2 légzsák legalább, aztán már jött hozzá a könyöklő is majd most hogy tempomatos a kocsi arról se mondanék le már a jövőben (a könyöklőt is most utólag szerelem be, de az autó jó volt csak emiatt nem akartam otthagyni). De már kezd megfogalmazódni bennem a következő igény, kulcs nélküli kártyás autót szeretnék ha a G-t lecserélem, unom hogy mindig kulcs után kell kutakodjak pláne ha tele van a kezem bevásárlásnál, ha elutazok, ha pakolok, költözök akármi....

Aztán persze lehet a lehetőségeim nem úgy alakulnak a jövőben és lentebb kell adjak az igényekből, sőt már maga egy autó fenntartása is luxus lesz....

(#43159) AMD Power válasza haddent (#43154) üzenetére


AMD Power
titán

Egyébként ha azt veszem ,hogy mikorra van "tervbe" véve a vásárlás (2017) addigra reális is lehet akár egy H Astra , az alábbi feltételekkel. Mondjuk H-ból 2007 utániakat javasolták a szakik.

Kickass

Az én saját véleményem az, hogy amihez egyszer hozzászokik az ember ahhoz utána ragaszkodik, és ezek a kényelmi dolgok amihez hozzászoksz halmozódnak.

Ez nálam pl nem feltétlenül igaz. A Polom Confortline felszeltségű volt. Klima, légzsákok, elektromos ablak bla bla.... Ezek tök szép és tök jók voltak. Ameddig működtek! Én úgy vettem ,hogy mindegyik jó volt benne. Utána szépen lassan szarr* ment szépen benne minden.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43160) Declare válasza Gergőke88 (#43156) üzenetére


Declare
őstag

J t nem vezettem, azt nem tudom. A H az borzaszto. Nagyon regen volt ez, meg friss jogsimmal. 1.4 benzin polo amivel jöttem mentem akkor többet, ahhoz kepest volt egy botrany a H astra 1.4.

(#43157) haddent Az A6 nak volt egy faceliftje anno, amikor belevagtak azt a pöttyös egyenes ledsort a lampaba...borzaszto gaz szerintem is, de en ezt mar akkor azonnal mondtam, pedig akkor meg ezek a homogen vonalas led dlr ek nem voltak, mind pöttyös volt....jah nem bocsanat a BMW angel eye mar akkor sem ;]

(#43158) Kickass ez teljesen igy van szerintem is. Amig valamit nem probalsz ki es nem szoksz meg addig nem hianyzik/nem vagysz ra. Sajna ez minden joval igy van.... :))

(#43159) AMD Power azert ez igy ferdites. Te azert gondolsz vissza erre negativan, mert elromlott es bosszusagot okozott. Az hogy volt egy autod, ami rossz allapotban volt es bosszusagot okozott abbol nem lehet levonni azt a következtetest, hogy a klima rossz mert bosszusagot okoz :)) a rossz klima igen....de ugyan igy minden ami rossz....

[ Szerkesztve ]

(#43161) PhaetonV10 válasza F_Gergely (#43149) üzenetére


PhaetonV10
tag

Ne band a xenon hianyat. Tenyleg sok vele a macera, ilyen trafó olyan trafó... Es raadasul nem is vilagitott valami jol. Az egyetlen elonye h jol nez ki. El is adtam.

(#43162) haddent válasza AMD Power (#43159) üzenetére


haddent
addikt

Aha megbízható jókis VW mi, csóri kis Opel ilyet még nem csinált :)) egyébként ahogy mondod, szórol szóra ez történt a szomszédnál is, leamortizálódott, el is adta jött vissza a jó kis japó Almera ;)

Declare kifejezetten ócska. És a kis "foncsor" vagy mi van előttük tiszta olyan mint a legolcsóbb, de nem ám Hella/Osram, hanem tényleg kínai DRL belenyomták volna. Most néztem lehet kapni vágható teljesen homogén ledsort (nem ledsor, egy hosszú led test!) meg flexibilis fénycső vágható értelmes összegért, indexre színt vált stb.. tök jó. Ez már nem fért bele a költségvetésbe úgy látszik ;]

PhaetonV10 ha azt vesszük egy jól megkomponált halogén test (pl focus b asszem? mindig azt hozzák példának a hellás srácok) + egy jó izzóhoz képest a Xenon, led, lézer mittomén ami csak van, biztos jobb meg tök jó hogy követi a kanyart meg stb., de őszintén én a képek/videók alapján nem látom azt az "ég és föld" különbséget hogy egyikkel nem lehetne közlekedni a másik meg kivilágított vörösszőnyeg.. Ja és az ára... azért egy lámpa ha betörik ne kelljen már 1 misit kidobni, nem?

[ Szerkesztve ]

(#43163) AMD Power válasza Declare (#43160) üzenetére


AMD Power
titán

Az hogy volt egy autod, ami rossz allapotban volt

Nem!! Az egészben az a dühítő ,hogy amikor megvettem a kocsit jó volt. Nem is kicsit. Egy jobb oldali gombfejet kellett csak cseréltetni rajta. Azon kívül Semmi baja nem volt. 2db különböző szerelő állítása szerint is. Egyik sem volt a tulaj ismerőse. 1.5 évig volt meg az autó. 12e km ment bele. Ennyi idő alatt szarr* ment rajta minden. Elköltöttem rá egy csomó pénzt. Az még hagyján. Olyan szar volt mikor eladtam ,hogy a 200e buktam csak a vételáron. És ebben nincs benne az ami rá lett költve. Imádkoztam ,hogy elvigyék.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43164) Declare válasza haddent (#43162) üzenetére


Declare
őstag

EZt belinkelhetned, milyen ez a indexre reagalo homogen ledsor. Azert a beepites nem lehet egyszerü :F

Videon nem is fogod a xenon különbseget eszrevenni. Aki gyakran autozik este, annak nem kerdes, hogy megeri, de az meg is veszi. Azert amikor az allatok szeme vilagit töle messze a sötetben az többet tud erni, mint az a 30k, mint amennyibe az izzo kerül. Ez is ugyan olyan, mint az összes többi biztonsagi extra. Egyszer segitsen elkerülni a bajt es azonnal megerte az arat.

Tenyleg egyebkent Neked van ESP es/vagy ASR a kocsiban? :) En azt hittem nincs egyik sem, mivel semmi gomb nincs hozza, viszont telen bebizonyosodott, hogy ASR van....kikapcsolni viszont nem lehet :F ez azert eleg erdekes.
Hogy lehet ezt kideriteni vajon?

[ Szerkesztve ]

(#43165) AMD Power válasza AMD Power (#43152) üzenetére


AMD Power
titán

Waxolás és mosás után.... Nem a legjobbak a képek, és nap sincs. Igy annyira nem jön vissza az eredmény. :(




[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43166) Declare válasza AMD Power (#43163) üzenetére


Declare
őstag

:( sajnos ez dühitö, ez benne van a hasznaltauto pakliban :( Pont most beszeltük a masik topicban, hogy igazabol szerencse nelkül nem tudsz tuti vetelt csinalni, akarmilyen atvizsgalasra is viszed a kocsid... :(

Ugyanakkor egy negativ tapasztalatbol nem szabad altalanositani. Ez nem könnyü es igy müködik az ember (lasd azokat a hszeket, hogy az "opel eszi az olajat". Attol meg mert valakinek volt egy opele, ami ette az olajat nem jelenti, hogy az opel (nagybetüvel AZ opel) eszi az olajat.)

Szüleimnek csak VAG kocsija volt/van es lesz is valszeg. Kb 20 eve. Volt mar hasznalt is, uj is, de soha nem volt semmivel semmi baj. Ilyen minimalon kivül, hogy lambda szonda pl. Se a klima, se az elektromos ablak, semmi nem romlott meg el soha.

De mondom megertem. Amikor nekem megvetelt követöen elsö 4-5 honapban volt mindig valami pechem (a gyari hibas bosch akku (ez is a kocsihoz kapcsolodik, hiaba akku hiba), az elsö utnal elöjött ez a rejtejes szervizkulcs, amit nyomoztam nem keveset, utanna a kiegö xenon, ami nem is a xenon volt, hanem a trafo....) Igazabol minimal költseg es minimal szerviz, de olyan bosszanto volt, hogy amikor kicsereltettem a xenon egöt, aztan 2 hetre ra ugyan az a bal oldali megint kialudt menet közben, akkor en egy sor gyonast erdemlö mondattal együtt, azt mondtam magamban, hogy na jo elegem van az opelböl, rohadjon meg ahol van, eladom es veszek egy golfot pl vagy mind1 azonos aron.

Aztan igazabol mi volt? Egy elromlo szonda a turbonal, ami csinalta a hibajelzest, meg a xenon trafo csere. (Az egö mar amugy is öreg volt, amugy is csereltem volna). Igazabol 2 aprosag bosszantott honapokig....aztan azota mi van? Raköltöttem egy csomot (gumi, felni stb...), kapja a tuti olajat, üzemanyag adalekot es mar azt modom, hogy eszem agaban nincs eladni meg par evig, söt felertekelödött a szamamben is az opel :))

(#43167) Kickass válasza AMD Power (#43159) üzenetére


Kickass
őstag

Kicsit kisarkítva az érvelésed ennyi erővel autót se szabad venni, mert a motor váltó, futómű, bármi tönkremehet, és még a rozsda is megtámadhatja, az meg milyen költséges már....

Igazából amikről itt beszélünk egy mai autóban alapfelszereltség, szó se esett, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerről, bixenon kanyarkövető fényszórókról, head-up displayről és stb...

Az hogy meg a tiédben sok minden elromlott, hát igen én is locsoltam már 60ezret klímára másik autónál, de kellett mert én anélkül főleg hosszabb úton 35 fokban meghalok, megcsináltattam. A kurblis ablak is elromolhat, ahhoz is le kell bontani az ajtókárpitot....

(#43168) AMD Power válasza Kickass (#43167) üzenetére


AMD Power
titán

Egyébként teljesen igazad van. Persze ennyi erővel semmit ne vegyél ,mert mi lesz ha x vagy y tönkre megy benne.

Declare Teljesen lutri persze. Mert ha azt mondom ,hogy "hülye" vagyok és veszek egy roncsot és szopo* vele , akkor megérdemlem. De nem ez volt a helyzet, így sokkal mélyebb nyomott hagyott bennem a dolog mint kellett volna.

Azt bezzeg most megy ,hogy szereted a gépedet mi? :) :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43169) Declare válasza AMD Power (#43168) üzenetére


Declare
őstag

Igy van! Szeretem :))

Hiaba az ember altalanosit. Ha egyszer befürdik valamivel, akkor az egesz markara huzza ra a lepedöt.

(#43170) Kickass válasza AMD Power (#43168) üzenetére


Kickass
őstag

Inkább arról írjál mivel waxoltad. :DDD

(#43171) gF válasza PhaetonV10 (#43161) üzenetére


gF
senior tag

Na most jó nagy marhaságot mondtál... Egy modernebb gyári (adaptív) bi-xenon fényszóró köröket ver bármelyik halogén fényszóróra. Fenntartási költségei sem annyira vészesek mint azt sokan gondolják.
Sokan azzal jönnek hogy jaj milyen drága egy pár xenon izzó és ha tönkre megy izzítótrafó akkor az is... Nem olcsó a cserélni kell ez tény DE..
Milyen sűrűn kell hozzájuk nyúlni? Egy D1s foglalatú xenon világítótest (pl J Astraba ilyen kell) élettartam: ~3000 óra. Ugyan ez egy halogén izzónál: ~200 óra. Az izzító trafó sem pár ezer izzítási ciklus után dobja a kulcsot hanem mondjuk 100 ezer után.

(#43158) Kickass: Ott a pont! :K

[ Szerkesztve ]

(#43172) F_Gergely válasza gF (#43171) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ok de most B vectráról volt szó, azért az nem Bi nameg 15 éves. Sok gond tud vele lenni, és pl lámpát hozzá találni ha törik aranyár... Bontott alig alig van néha. Én ezért nem is vettem ilyen kocsit.

(#43173) Declare válasza gF (#43171) üzenetére


Declare
őstag

Annyiban igaza van, hogy vannak roszabbul sikerül konstrukciok. Az hogy a Vectraba milyen nem tudom, de lehet hogy rossz konstrukcio es nem dob akkorat. :F A H astraban ez pl kifejezetten jo.

Fenntartasi költseg, meg valoban nem relevans :) Ha kitöröd akkor oke persze. Viszont most jelentkezzen aki eddig önhibajabol nekiugratott valaminek es a bztosito nem fizetett es lampat cserelt a kocsijan :))

Az izzo meg 4-5 evet siman vilagit atlagban. Aki 4-5 evente nem tud 30k t költeni ra, az valoban hasznaljon halogent.

(#43174) JoolsNOS


JoolsNOS
veterán

Sziasztok! 1.4es h astrával mennyire hozható a 6.5 körüli átlagfogyasztás, szép nyugis vezetéssel? Kombi kasztni. Köszi

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#43175) Gergőke88 válasza JoolsNOS (#43174) üzenetére


Gergőke88
addikt

Autópályán 100-110 között szerintem járható.
Pesten a dugóban esélytelen.

(#43176) JoolsNOS válasza Gergőke88 (#43175) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Vegyesre gondoltam. Fele országút, fele város, de nem olyan forgalmas mint Pest. Amúgy mennyire megbízhatóak? G astrával van rossz tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#43177) AMD Power válasza Kickass (#43170) üzenetére


AMD Power
titán

Ő volt a felhasznált cuccos. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43178) AMD Power válasza JoolsNOS (#43174) üzenetére


AMD Power
titán

E szerint reális....

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43179) ben11 válasza AMD Power (#43178) üzenetére


ben11
őstag

A gyártási intervallumot nem bíztad a véletlenre: 2005-2900 :D

(#43180) AMD Power válasza ben11 (#43179) üzenetére


AMD Power
titán

Biztosra kellett mennem. :DDD

Nekem az F-re 7,03l vegyesbe. Ez reális, bár nálam ez még kevesebb.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43181) coolpet


coolpet
senior tag

Sziasztok!

Van egy 2004-es G-s Astram 1.6 16V Benzines, motorkod Z16XE.

A gyari specko nem hatarozza meg pontosan a motorolaj tipusat, igy hat egy kicsit tanacstalan vagyok a kerdessel kapcsolatban.
Neten, es ismerosok, autoszerelok mondanak mindent.
En kineztem magamnak a GM 5W-30 -at, hogy azzal toltom fel jovo heten.
Szerintetek jo lehet? Elvileg opelekbe gyarilag ezt teszik.

Annyit meg, hogy kb 2L-t utanna szoktam toltogetni evente, mert eszi, csak varosi hasznalat, evi kb 3500Km futasi teljesitmeny, hajtva nincs.

Olajsar motorterben nincs, olaj nem folyik, nincs tocsa, nem fustol keken sem hidegen sem melegen nagyobb fordulaton sem, es a kipufogo is szaraz, csak belul kormos.

Koszi!

(#43182) gerisz23 válasza coolpet (#43181) üzenetére


gerisz23
őstag

Ha eszi az olajat akkor sűrűbb olaj is mehet bele-nekem is azt javasolták,nemrég vettem egy corsát,igaz az nem eszi így maradt az 5 w40 ha jól emlékszem.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#43183) AMD Power válasza coolpet (#43181) üzenetére


AMD Power
titán

3500km futás mellett bever 2l olajat? Jézus. A Gyári GM én pont nem vennék bele. És szerintem a 5w30 is lenne jobb választás.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43184) gerisz23 válasza AMD Power (#43183) üzenetére


gerisz23
őstag

Lehet hogy valahol elcsöpög neki,én meg megnézetném hol folyik,csöpög az a minimum.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#43185) haddent válasza Declare (#43164) üzenetére


haddent
addikt

De, nagyon egyszerű. Sima ledsor a szokásos DRL bekötéssel, csak +1 ér az indexre kötődik. Amikor van index, akkor sárgán világít/villog ő is. Ilyen Audi style, csak nincs elcseszve mint a gyári, hogy pöttyökből áll :DDD Például de kismillió kiskínai gyártja ezerféle verzióban és mind jobb mint a gyári :DDD Igen most ezt fogod tőlem hallgatni, mert mindig mondod, hogy milyen extrás az Audi ;] Egyébként seat amit mondtam előzőleg.
Xenon igen tudom, nyilván jobb, nyilván megéri, csak adnák olcsóbban mert nem hiszem el, hogy egy olyan xenon töltetű kisüléses bizbaszt 30 ezer legyártani. A trafó meg 2 fillér ha rá van állva a gyártósor, max a rézhuzal ára, bár lehet, hogy ezek már tranyós/inverteres hülyülések, sőt hát biztos.

AMD Power gyöngyörű. Soha nem kötődtem egyik színhez se, -inkább csak olyanom volt hogy mit NE-, de soha többet msát sem akarok csak fehéret. Gyönyörű ha tiszta és szép, de még a karcok is kevésbé lógnak ki, na meg a fehér és a fekete mindennek jól áll és soha nem megy ki a divatból :C

JoolsNOS személyes tapasztalat: felejtsd el. Mostanában próbálok spórolni ( = használom a 4. fokozatot! :DDD ), szép nyugisan megyek de kb semmit nem változott a fogyasztás. 8 körül lehet így az 1.6 -ommal, szvsz. 1.4 csak rosszabb lesz ennél mert pörgetni kellene. Aztán lehet, hogy nem ki tudja..

coolpet húha, 3500km alatt 2 litert? Az már nagyon csúnyácska. Nem füstöl? Ha ennyire zabálja akkor én valami félszintetikus 10w40 vagy még sűrűbbet tennék bele, ha ennyire kopott a motor akkor a kenésnek már úgyis mindegy, de ennyit csak ne zabáljon fel!

[ Szerkesztve ]

(#43186) adorjant


adorjant
senior tag

Szerintem meg rosszabb olajtól még rosszabb lesz.
Menjen csak bele az 5w-30,arra van szüksége. GM is jó lehet,ha évente cseréled.

(#43187) coolpet válasza gerisz23 (#43184) üzenetére


coolpet
senior tag

Hali!

Nem csopog, nem folyik, minden tiszta, meg a kipufogo is csak kormos, de nem olajos.
Kek fust sincs, szoval nemtudom
A gyari specko az 0.6L/1000Km

De akkor is sokallom.

Akkor szerintetek is 5W-30.

Azert GM mert az Opel szervizben is ezt mondtak meg amikor megvettem, meg a szerelo is azt mondta azt tegyunk bele ami ahhoz az autohoz a gyarto ajanl.

Akkor koszonom szepen a tippeket.

Udv

(#43188) haddent válasza coolpet (#43187) üzenetére


haddent
addikt

Amit a gyártó ajánl az bármilyen GM Dexos 2 olaj. Ilyen fogyasztásra ne vegyél drágát :DDD

Na emberek, valakit érdekelne a fentebb említett led fénycső? Itthon ilyen 15-20 ezerért kelletik a 30 centis kis szutykot, jó öreg kínai barátaim viszont 4 kilóból meghozzák a szett (2db) 60 cm hosszút (vágható). Én tuti rendelek egyet, ennyit megér egy próba mert ha olyan mint a képeken akkor nagyon király :B
Szóval csak azért kérdem, mert akkor rendelhetünk többet és nem kell várni a postára/egyesével fizetni. Természetesen nem kérek érte semmit / semmi anyagi hasznom nincs belőle és nem is akarok, inkább csak felajánlás, hogy együtt mehetne. :R

[ Szerkesztve ]

(#43189) AMD Power válasza haddent (#43185) üzenetére


AMD Power
titán

:B Nekem is bejön a fehér. Mondjuk nekem ez már a 2-ik fehér autóm. :K

coolpet Ha nem csöpög vagy szivárog és így eszik meg 3500km alatt 2l olajat a gép , ott akkor nagy gáz van. Ha évi 10e mennél akkor is nagyon sok lenne a 2l.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43190) JoolsNOS válasza AMD Power (#43178) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Ez jó kis oldal :R

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#43191) Declare válasza haddent (#43185) üzenetére


Declare
őstag

Köszi! Ez jol nez ki.

Nekem is nagyon bejön ami a leonban van :C söt az egesz leon tetszik amugy.

Jo azert 1 ilyen facelift felrenyulasa volt az audinak. Azert ez megbocsathato. Kb 1 evig ment ilyen lampaval az a6. Nezd meg a mostanit. Odakat zengenek rola a tesztekben ;)

Multkor ment elöttem egy uj TT. Annak a hatso indexe ilyen hosszukas csik szerü, led tersmeszetesen es ugy indexel, hogy a led sor ilyen futofeny szerüen indul a belsö eltöl es fut ki a szeleig. Nagyon menö :))

(#43188) haddent megvarom milyen lesz a tied :)) mondjuk a baj az, hogy mivel ezen semmilyen szabvanyjel nincs, ezert valszeg közuti forgalomban nem hasznalhato, azert ezt ne felejsd

[ Szerkesztve ]

(#43192) AMD Power


AMD Power
titán

Tegnap kint voltunk a gyerekkel a Hajógyári szigeten. A parkolóban állt mellettünk egy Audi A1. Kérdezem az asszonyt ,hogy nah szerinted milyen. Mondja szép szép... Mondom mit gondolsz mennyibe kerül ebből egy full fapad kiadás? Nem tudja. Mondom az 1.0 full fapad is 4.862.110 Ft belőle. Egy normálisa felszereltségű meg kb 6.5-70 millió. Egyből nem tetszett neki az autó. Mondom én úgy ,hogy imádom az Audikat. De azért igy utólag belegondolok iszonyat drága mint márka. Csak igazából az a kérdés merült fel bennem ,hogy vajon tényleg annyival jobb is mint amennyivel drágább!? Ennyi pénzből már egy brutál jó Astrat vagy Mokkat lehetne venni...

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43193) Declare válasza AMD Power (#43192) üzenetére


Declare
őstag

Ez az amit beszeltünk mar itt parszor. Amig nem hasznalod, nem szokod meg azokat az aprosagokat, azokat az okosabb dolgokat, amiket pl egy audi nyujt, addig nem hianyzik. Utanna fog. Ahogy az autoszerelöm mondta "megszerettetik magukat ezek a dögök" :D

Az ar az meg relative. Ha most egy idilli Nemet csaladot nezünk (kutya, macska, ket gyerek, playstation, csaladi ado kategoria :DDD ): apanak, anyanak van egy közepesnek se mondhatoan jo allasa. Hazavisznek fejente 2-2000 eurot nettoban. Az egy honapban 4000 euro. Lakasra szamolj 1,5-2x szorzot es tegyük fel nem eszik az egesz csalad minden nap etteremben, akkor megint mas kategoria egy ilyen A1 audi anyanak 15-16 ezer euroert.

(#43194) beg válasza AMD Power (#43192) üzenetére


beg
veterán

Sok idő és sok pénz belefeccölése után eljutottak oda, hogy prémium márkaként tekintsenek rájuk, és vastagon foghat a ceruza. Jónak jó, de én is így vagyok ezekkel, hogy amíg az enyém megy, megáll, kanyarodik, utcára néz az ablaka és földig ér a kereke, addig nekem nem fog megérni X milliót, hogy a villám helyett propeller, csillag vagy olimpiai karika legyen. Újban is opelben gondolkodnék az ár/érték/fenntarthatóság (alaktrész, szerviz) miatt.

Na jó, egy új Mazda vagy Kia mellett elgondolkoznék.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#43195) sitotomi válasza Declare (#43193) üzenetére


sitotomi
tag

Akkor én vagyok az egyik, akinek nem hiányzik semmi pl. egy Audiból. Hosszas gondolkodás után is, csak annyi jut eszembe róla, hogy tetszett hogy kombi.

Vezettem a céges 2008-as 2.0 a6 avantot, kb. 2500km-et mentem vele 2x, ez mondjuk annyira nem sok.
Volt benne pálya, cseh hegyek, macskakő, város, minden.

Egy fikarcnyit sem vágyom vissza bele, sőt, mikor benne ültem vártam mikor ülhetek vissza a C vectrámba.

(#43196) Gergőke88 válasza AMD Power (#43192) üzenetére


Gergőke88
addikt

Fejből tudod az Audi árlistát? ;]

(#43197) Declare válasza sitotomi (#43195) üzenetére


Declare
őstag

Irigyellek :)

(#43198) AMD Power válasza beg (#43194) üzenetére


AMD Power
titán

Biztos ,hogy jó. Ez nem is kérdéses. De egy ilyen dodzsem A1 Audi 7.0 milliárt.... Én akkor sem venném meg ha havi 5x keresnék. Ez baromi sok érte. Mert ,hogy egy A6 15 milka ok. Egy jobb Insignia is 10-11 millió. Amúgy én most újból is Opelt vennék. Bár az tény ,hogy a 2 év garancia egy vicc amit adnak az új autókhoz az Opelnél. :U

Gergőke88 Nagyon jó okostelefonom van. :B :K

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43199) haddent válasza Declare (#43191) üzenetére


haddent
addikt

Ez nem maga a lámpa, ez egy ledsor. DRL -nek, az index csak plusz. Ha azért megbüntetnek, mert a lámpában van egy profin, gyárinak kinéző hasznos, nem vakító de jól láttató fényforrás + extra irányjelzés, akkor elmehetnek ... :) A másik meg, hogy újra szétolvasztja a lámpát ott helyben a rend éber őre? Ettől az egytől azért én nem félek. Ez nem az a kategória, hogy az ócsó xenont belevágom.AMD PowerAMD Power

AMD Power egyértelműen nem. 1.0 -ás motorral felőlem lehet Maserati is nem csak Audi akkor se kell amikor annyiért kapok egy 2.0 literes turbós opc Astrát 2x annyi erővel és felszereltséggel, nem rosszabb konstrukcióban. Vicc.
szerk. Asszem én újat csak akkor vennék, ha nem számítana a garancia, mert gyári kipufogóval soha többet a Parag után ;]

Egyébként haverom vett egy Mercit. Szégyellem, de fogalmam sincs milyet. 2literes szívó benzin, automata, lapos mint a dög, alul van az egész, 2 személyes, lehajthatós keménytetős. 15+ éves 150 ezerrel, de hibátlan, nem ezzel van a gond, kifogta, jó fogás. 140-50 lőerő körül. Ültem benne, vezettem. Ami biztos, hogy automata nekem soha nem kell, 5 perca latt kiidegelt :DDD A másik: súlyra kb ua. mint a H, teljesítményre mondom jó +20-30%, de ezt jól meg is eszi az automata váltó szerintem. Baromi jó, gyönyörű szép, tele van bőrberakással, extrákkal, kényelmes tényleg nagyon "Merci feeling" és imádható. De őszintén mondom, hogy nem vágyom rá. Ha lenne imádnám az biztos, de semmivel sem szeretem most jobban a kis H -át :B Ezzel csak azt akatam mondani, hogy az is csak autó, én nem érzem ezt a kategórialépést a belsőben amikor ilyen-olyan autók-ba/ból ülök át az enyémbe. Eddig annyit figyeltem meg, hogy több bőrt használnak jóval, de én amúgy sem vagyok oda érte, de tényleg. A faberakás pedig az étkezőasztalba való nem autóba, szerintem gusztustalan :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43200) Declare válasza haddent (#43199) üzenetére


Declare
őstag

Ha kiszurja a rendör (marpedig egy H astraba egyertelmü, hogy utolagos egy ilyen cucc), szerintem büntethet erte, de a müszaki vizsgan egeszen biztos, hogy nem megy at, ha nincs benne az az E vagy LR jelzes. Plusz ugye arra is elöiras van, hogy hol kell elhelyezni az auton.

Szoval nekem is tetszik, amit linkeltel, de en nem akarok valami tulvezerelt rendörrel ezen harcolni. :U :( mindenesetre ha megcsinalod, azert kepet toljal fel :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.