Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43405) daneel_hu válasza Celtis (#43404) üzenetére


daneel_hu
addikt

Egyátalán nem értek egyet.

Adott egy szerződés amely életbe lép a gyártó és közted abban a pillanatban amikor kifizetted és használatba helyezted a készüléket otthon, tehát megkezdted a tévézést.
Mind a két félnek be kell tartania a szerződést, tehát a gyártó meghibásodás esetén el kell hárítsa a problémát.

Ellenkező esetben életbe lép az a szitu ami nálam volt (szerződés előtti állapot visszaállítása), még csak nem is kellett kérnem, tudták mi lesz.

Amennyiben 1 panelcserén túl vagy , és a problémád a következő (panel)cserénél is fennáll, akkor érdeksérelem ér (nagyon szépen meg van fogalmazva a törvényben, hiába tartod gumiszabálynak).
Röviden szólva, szopat a gyár egy termékével.

Egyetlen dologban értek egyet, azzal, hogy ettől még nem fog egyértelműen viselkedni a gyár avagy az a cég aki képviseli a javítást. Megpróbálnak majd kibújni a kötelem alól - ez egyértelmű -, hiszen mindenki profitot akar termelni. Egy cég léterehozása nem azért történik, hogy csak az user járjon jól.
Amennyiben valaki érti ezt a fogyasztói törvényt akkor megvan a lehetősége rá, hogy érvényesítse a jogait. Ettől még xy szerviz vagy gyár nem fogja automatikusan felajánlani az usernek legjobban tetsző megoldást.
Magyarán, - szigorúan szerintem -, egy ilyen kétszeri panelcserés dolog esetében nincs az a bíróság aki a gyárnak fog igazat adni, minden esetben el fogják veszíteni a pert.

A gyártók mindig megpróbálnak kibújni a kötelmek alól, ez szintisztán látszik a manual PDF-ekben vagy kézikönyvekben. Ha nagyon meg akarnád kapirgálni ezt a beégéses, statikus elemes dolgot, akkor lévén tévékészüléket vettél, eleve szopórollerre lettél rakva. :)
Érdekes dolog a jog, nyilván lehet ezerféleképpen értelmezni, a saját értelmezésem is egy verzió amely lehet, hogy jobban él mint a tied.
Pontosan azért lett fogyasztóvédelmi törvény mert az átlag user nem ért a joghoz, fogalma sincs kinek milyen kötelezettségei vannak egy termék vásárlása után, - amíg adott esetben tart a garancia. Mindig, mindenki csak a manuallal jön, holott ez csak a gyártó ajánlása az user felé, a garanciális törvényi feltételeknek csak egy részét közli veled. :) Fura, nem?

Ez is egy jó cikk, bár a régi PTK-ra utal:
[link]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.