Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz dangerzone #55698 üzenetére
Fosul szólhat a nagyobb Ohmos. Ez nem csak a magasabb ellenállás számlájára írható, mástól is lehet háklis egy fejes a meghajtásra. Jellemzően pl az audiotechnica 100 ohm alatti modelljei kifejezetten könnyen hajthatók, míg az alacsonyabb ellenállású Beyerek érezhetően alacsonyabb minőséget is képviselnek (persze minent a saját helyén kezelve; rossz nem lesz, csak nem annyira jó).
De az előttem szóló a lányeget megválaszolta."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Spíler
őstag
válasz dangerzone #55698 üzenetére
Ajjaj,mindjárt kapsz a Fiio miatt,pedig az áráért nem rossz cucc.Van olyan fejhallgatóm ami jobban szól a Fiio-val(nekem) mint a Presenterrel,pl.az SHP600,HD660.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Tim82
félisten
Én négyezer jó magyar forintért vettem egy HD530-at az AVX-ről, elhasználódott párnákkal és kábel nélkül (ezek pótlásával már háromszor annyiba került a fejes, de megérte). Iszonyat kényelmes fejes, nem is érzem igazán, hogy a fejemen lenne (főleg velúrpárnákkal), a hangja meg jó, bár elmarad a jelenlegi kedvenc HD265 Linear-tól. Igaz, még az ismerkedő fázisban vagyunk, tegnap jött meg az új párna és a kábel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Samtya
senior tag
válasz Spíler #55695 üzenetére
Látom többen megtaláltátok már Z-t. Itt az ideje, hogy a többiek is teret kapjanak, bár kétségtelen, hogy Z a legviccesebb. Kellemes és hasznos mazsolázgatást!
Z Reviews
InnerFidelity
Head-Fi
Metal571
Lachlanlikesathing
Hi-Fi Insider
Hifi Heaven
Aornic
Currawong
HeadphoneAddict
JimsReviewRoom
PMR Reviews -
atuci
őstag
Én most egy kicsit drágábban vettem meg németből, igaz ez teljesen jó állapotú, 100%-os.
Szállítással 70 euró lett a vége.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
EQMontoya
veterán
Megjött az X00 Ebony végre, elkezdtem hallgatgatni.
Még hallgatás előtt feltűnt, hogy valami döbbenetesen szép, tényleg gyönyörű a fa textúrája közelről, abszolút le a kalappal. A kábel is egy komoly, masszív darab, nem fog két hét után megtörni.Jó cucc, tényleg, elsőre tetszik a karaktere/hangja.
Érezhetően más karakter kicsit, mint a 1770, de nem tudnám még megmondani, hogy melyik a jobb fejes.
Nyilván még bőven kell járódnia, meg több erősítővel ki kell próbálni.Amit elsőre is el lehet róla mondani: tér rendben van eléggé, felbontása is elég jó, talán ebben nüanszokkal jobb a Beyer, van mélye kellő mértékben, de elég gyors is hozzá, nem folyik szét, egy hosszan hallgatható karakternek tűnik.
A súlya nem érződik, viszont a fülpárnán szerintem kicsit kicsi a lyuk, a tömör része hozzáér hátulról a fülemhez, ami hosszabb távon picit zavaró. Szóval lehet, hogy egy TH900 párnát szerezni kell rá.
Same rules apply!
-
WHooPeR2
csendes tag
Helló sennheiser hd 598 cs-ben gondolkozom de az Magyarországon elég húzós árban van van esetleg valami ajánlat 40 ezer környékén? Vagy inkább próbálkozak be külföldi rokonhoz rendelni 40 körülre az 598at?
A fejes amit keresek nagyon kényelmesnek kéne lennie (598at MM-ban próbáltam és nagyon kényelmesnek hatott) otthoni használatra. Dac még nincs de az is tervben van... Játékra metálra és akusztikus zenére lenne használva. Használt fejest is szívesen veszek sőt talán még szívesebben is...
Válaszokat előre is köszönöm -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, illetve az ajánlott fejhallgatók bejegyzést is átnéztem. Jelenleg több éve egy Sennheiser HD202-őt használok, viszont lassan ideje lenne lecserélni. Nekem teljesen megfelelő a hangja, munkahelyen használom meló közben zenehallgatásra (mindenféle stílust meghallgatok) notebook füles kimeneten.
Az ajánlott típusok alsó szegmenséből szeretnék választani, de nem tudom, hogy egyik-másik megéri-e a felárat. Amik közül első körben választanék:- JVC HA-RX300
- Maxell Retro DJ
- Superlux HD681B
- Superlux HD668BMilyenek ezek a HD202-höz képest?
Kérdés, hogy pl. a HD668B megér-e 2-szeres árat a JVC-hez képest. Illetve a HD668B 1,5-szeres ára érezhető-e a HD681B-hez képest. Ami még nekem fontos, és nincs tapasztalatom vele: ezeknek a félnyitott Superlux-oknak mennyire hallható a hangja kifelé? Nem szeretem, ha a kollégákat zavarná...
Természetesen más ajánlatokat is szívesen veszek.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Alex
-
EQMontoya
veterán
-
-
Spíler
őstag
válasz vargalex #55722 üzenetére
A fél nyitott fejhallgató valószínű,hogy a kollégákat zavarná.Ha olcsón szeretnéd megúszni a dolgot akkor én a Sony MDR XD150-et vagy az Invotone HD2000-et javasolnám.A HD2000 igényesebb,bár hangra kb.egyformák.A Superluxoknál a "B" végződés a mély kiemelést jelenti,nem biztos ,hogy számodra szerencsés.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz vargalex #55722 üzenetére
A Superlux HD681 Evo félnyitott, és kicsivel az átlagos hangerő felett kezd el igazán kiereszteni, főleg, ha velúr párnák is vannak rajta. Valószínűleg a többi félnyitott Lux is hasonló ebből a szempontból.
Ezek közül én a Retro DJ-t választanám, mert egyrészt olcsó, másrészt már ez is sokkal tisztábban szól a HD 202nél.szerk.: a HD 202 a mai felhozatalhoz képest bűnrossz.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz vargalex #55728 üzenetére
Bőven,a HD202 felett eljárt az idő(bármilyen fejest veszel,más hangja lesz mint az előző fejhallgatódnak,annak már megszoktad a hangját,idő kell mire az új hangra rá áll az agyad-füled).A Retro DJ-vel kényelmi gondok vannak, hosszabb távon kényelmetlen lehet.
-
Spíler
őstag
válasz AMDFan #55732 üzenetére
Nyilván nem egy HI-FI bajnok,ezt tükrözi az ára is.
Kényelmes,nem recseg nem ropog,elég masszív szerkezet,a hangja kicsit "fedett",ez tény.Ha olcsón szeretnél vásárolni sajnos elég sok kompromisszumot kell kötnöd.Viszont átlagos alaplapról hallgatva majdnemmindegy (kategórián belül),hogy melyiket veszed meg.A hangminőségre visszatérve ezért ajánlottam én is először a HD2000-t és az XD150-t.[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
AKG k518-hoz lenne szükségem fülpárnára, kompatibilis is jó lenne, de sehol nem találok csak utángyártott már képen keresztül is rosszabb minőségű párnát. Tudnátok esetleg segíteni, hogy merre kellene/lehet érdeklődni utána?
Már a MediaMarkt alkatrész szolgáltató részén jártam, azt mondták hogy kérnek a gyártótól, de már 2 hete semmit nem hallottam róla.Ha esetleg tudtok segíteni nagyon hálás lennék
-
Spíler
őstag
válasz vargalex #55735 üzenetére
Ahány ember,annyi válasz.Az XD150 egy kiegyenlített hangú fejhallgató a kategóriájában,a mostani divat fejhallgatók mély orientált hangzásához képest szépen szól(ZX110-310 stb.)Az XD150-et bármelyik Multinál kitudod próbálni,vagy ha neten rendeled élhetsz az elállás jogával.
-
kaviat
tag
sziasztok, van tippetek, hogy ma munka után vagy még inkább most hétvégén hol tudok kábelt venni a hd 600-asomhoz? 2 helyen láttam hozzá kábelt, a budaörsi nagykernél (itt régebben vettem is talán) egy fejhallgatószervíz nevü srácnál a klinikák mellett. de őket hétvégén nem tudom elérni : ((
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz -Faceless- #55734 üzenetére
"Még ha nincs fejhallgató, amelyek hivatalos alkatrészek állnak rendelkezésre, az összes nem kell veszni. Fejhallgató gyakran hasonlóak, mint a gyártó hagyja tovább, és akkor valóban gyakran részei a többi (és drágább) fejhallgatót az is van. Nemrég kaptam egy pár AKG k518DJ fejhallgató értékesítés, és rögtön rendeltem egy pár velúr fülpárna csere a Sennheiser HD-25 használni őket. Ez a különleges kombináció meglehetősen népszerű a fejhallgató közösség, és ez drasztikusan javítja a kényelmet, a AKGs. Ha van egy pár fejhallgató tetszik, de nem bánnám, komfort upgrade, körülnézni korongok azonos hozzávetőleges méretét nem egy rossz ötlet. Néha akkor is talál tippeket, hogy milyen kombinációk együtt az interneten.
Mint aki már modding és hozzá kiegészítők fejhallgató évek, biztosíthatom önöket, hogy ez lehet, hogy egy nagy különbség. Én nem is ütött az AKG k518DJs említettem, ha nem tud a velúr pad trükk, mivel ők nem túl kényelmes nélkülük. A szerzés ezek párna bár én végül egy pár jó hangzású, hordozható, kényelmes fejhallgató, mind anélkül, hogy bankot."Gondolom ebből a katyvaszból kitudod bányászni a lényeget.Senni HD25 párna jó a K518-ra,abból is a plüsst válaszd(ha akarod),múlt héten én is kerestem HD25 párnát,mert az való a HD562-re is,még szivacs szettet is lehet hozzá venni különböző szinekben.
-
AMDFan
addikt
válasz Spíler #55733 üzenetére
Értem én, csak ilyen árkategóriában inkább érdemes szerintem 3-4 ezret rádobni, és venni egy Shure SRH240-t ami azért más kategória mint a HD451. Szerintem az olcsó fülesek közül az a legjobb hangminőségű. Régebben még 14-ért meg lehetett venni, most 16-ot kóstál úgy látom.
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Sony MDR XB650BT fülest. Rádöbbentem, hogy szívesen cipelném magammal, és kéne hozzá egy jó tok.
Tud valaki esetleg ajánlani konkrét típust?
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Spíler
őstag
válasz -Faceless- #55744 üzenetére
Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz vargalex #55748 üzenetére
Szívesen
Azt vedd figyelembe,hogy 8-10 óra járatás kell neki(nem több,hamar bejáródik),kicsit érces hangja van új korában.Nekem ebből kettő van,3 év a korkülönbség a kettő közt,az újnak egész más hangja volt amikor megjött,most már szépen muzsikál.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.