Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Hát köszi hogy így kifejtetted, sokat segítettél vele
Pár dologra azért reflektálnék, meg maradt bennem pár kérdés is:
"Anno, csak az élmény miatt elmentem tesztvezetni és 2 hét múlva meg is vettem."
Hát, nálam is elindult a vezérhangya, bár én használtan vennék...de aztán mindig racionálisan átgondolom, hogy 3 évig valszeg 1 kezemen megszámolhatom, hányszor jutnék ki vele. Addig meg igyekszem sokszor elkérni tesztelni
" fék olyan japánosan szar"
Ahogy irtad is, ez szerintem attól is függ, ki milyen motorról jön előtte. Szerintem az mt 09-nek már nem rossz a féke, de párom tracer 7-ese pont olyan szar volt ahogy leirtad, én simán fékeztem egyet, ő meg majdnem belecsúszott a keresztbe jövő kocsiba, pedig egyszerre kezdtünk el fékezni és egymás mellett mentünk. Én ezt simán egy átlagos féknek mondanám így első érzésre, ugyan nem satuztam vele de 160->70 pillanatok alatt megvolt. Sőt, nekem felüdülés volt, hogy itt van hátsófék is, a 390-es és 790-es adv-n meg az volt iszonyú gyatra."Motult szoktam kérni a szervízben"
Ezt előre is köszi
Viszont a szervíz árakon ledöbbentem. Páromnak a yamahánál gumicserével együtt volt 180 körül a 24 ezres szervíz, nekem meg valami 140-160 körül volt emlékeim szerint. Az olajcsere ár még okés is, de 6 ezrenként kell vinni, vagy csak te vitted akkor? Yamahánál-ktm-nél 10 ezrenként kellett, és mivel olyan 10-15k-t beletoltunk egy szezonba, nem is cseréltük sűrűbben, mert nálunk az olyan 80k körül jött ki mindig."Kértem idén is árajánlatot az oldaldobozokra, 680.000 Ft."
Jézusom...amúgy, azthiszem azért lényegesen olcsóbb, ha eleve így veszed a motort, használnált motorvásárlásnál meg szintén nincs már ekkora értéke, ezért gondolkodtam el rajta. Úgy kifejezetten én se vagyok az oldaldobozok híve (sose volt), mert városba tényleg szar, de én hátsó dobozt mindenképpen veszek rá, mert az kell a mindennapokra. Kicsit ormótlan lesz tőle a motor, de mondjuk a 09-en még szarabbul nézne ki. Nekem a Shad dobozok amúgy sem tetszenek, de van rá givi/kappa is, ott meg azért van választék is dobozokból."Javító festék jelenleg nincs, úgyhogy vigyázz a fényezésre."
Hát sajnálom a szitut
Velem még nem fordult elő ilyen, még terepen se sikerült leszedni a fényezést sose, ezek szerint itt egy kicsit jobban kell rá figyelni.Fogyasztási adatokat szintén köszi, kb volt a 790 is, szóval remek
Tükör kérdés:
Mennyire zavaró kocsisorok között? Nekem képeken, meg élőbe is olyan nagy bumfordinak tűnt....nem lóg ki jobban mint a kormány? Én egy ideje már behajlós tükröt használtam, mert az Adv-n pont a suvok tükrének légvonalában voltam, és ha rámhúzták a kormányt, rendszerint telibekaptam a tükrömmel a tükrüket."a heves gázreakció és könnyű markolatmozgás miatt ahogy rázkódik a gép bakkecskézek."
Basszus, na szerintem itt látszik hogy mennyit számít, ki milyen motorról jött előzőleg. Szerintem rohadt jó a gázreakció, és pont azért, mert nem olyan ideges. A ktm ebből a szepontból sokkal roszabb volt. Szerintem az egész út során max fél gázt húztam egy 50-160 kigyorsításnál, de a kis utcákban (ami nagyon szar volt, tele fekvőrendőrrel) simán csorogtam 2 ezres fordulattal tartott negyed gázzal. Ezt a ktm-el sose tudtam volna megcsinálni, egyrészt az 4 ezer alatt bedadog, meg ideges, meg lefullad...Pont ezért éreztem nagyon "kezdőbarátnak", mert nagyon könnyen lehetett irányítani. Ha a ktm-el nem mentem egy hónapot, sokkal bénábban tettem meg az első 5km összeszokást, mint ezzel 7 hónap kihagyás után, és ez a gázreakció miatt is van így. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem indul meg azonnal, ha megmozdítom a gázkart, de kifejezetten érzékenynek nem mondanám."80-90-es tempónál oda-oda tud verni a deréknak, de ez ilyen."
Pont ennyivel mentem a nagykőrösin, és direkt belementem az összes csatornafedőbe, mert erre nagyon kiváncsi voltam, hogy szétver-e majd a motor. Szerintem rohadt jól kirugózik mindent, egy 09-hez képest azért puhább, kellemesebb sokkal. Vagyis rosszul fogalmazok, mert kb pont annyira feszes, csak ez kevésbé üt vissza fájdalmasan, ez mondjuk az ülésnek is köszönhető szerintem."gyártó azt javasolja hogy elcsukott gázzal válts vissza"
Hmm, ezt a kereskedésbe nem mondták, sőt, egyik gyorsváltós motorommal se váltottam így vissza, és a ktm ugyan úgy nem ad gázfröccsöt. De tényleg parádés a gyorsváltó, tök finoman jár és pontos is.Hát amúgy tényleg nem lesz könnyű döntés. Így hogy már régen mentem a 09-el, azért jutnak már eszembe olyan dolgok, amik nem tetszettek benne. Pl. hogy a lábtartó nekem pont szar helyen van, emiatt nagyobb terpeszt kell vennem, kevésbé érek le róla, vagy előrébb-hátrébb rakom a lábam, ez megszokást igényel. A szelet sokkal jobban kapom mint itt, autópályázni iszonyú lesz, pedig szoktam sajnos. Futómű hiába volt hasonló, sokkal jobban megéreztem az úthibákat (bár kanyarba emiatt sokkal jobban mertem menni, pedig azt is csak 30 percre kaptam meg). Biztosan kell rá komfort ülés, mert a gyári elég kemény és kicsit vág is oldalt.
Ezzel szemben a Szuzin 1 "hibát találtam": kicsit hülye helyen van a stand, elérem meg simán tudom fel-le rúgni, de oda kell néznem hogy hol van, és keresnem kell.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Még tiszta por, útszóróanyag minden kanyar, kereszteződés, nekem ezen táncolt a segge tegnap egy helyen. Hiába, ez a 27 veszett póni nem viccel.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Szelephezagot nem hallod, mivel sosem nagyobb lesz, hanem kisebb. De egy 20+ eves motornal nem hallgatjuk a cicergeseket, mert ha baj van, az nem fog kopogtatni, hanem kijon barmin keresztul.
Menet kozbeni vilagitas elmenetel amennyiben nem biztositek- tipikusan fesszabalyzo szokott lenni, olyan 15V kornyeken.
-
norbert1998
nagyúr
Kezdődik a szezoneleji cirkusz.
A Fazer nem indul, akku kuka. Olajat is cserélnem kell.
Hidegen ciripel kerepel, szerintem a blokk alja. Melegen abbahagyja. Szelephézagra gondolnék, de alulról hallom...A VFR-ből ömlött a benzin indítás után... Jó eséllyel beragadt az úszó a karbiban. Sokadik próba a nap végére távolról "megoldotta", gondolom kilazult. Már nem folyik. De azzal még egy métert nem ment senki.
Tegnap a legnagyobb vihar elől menekülve jöttem haza a Fazerrel. Még száraz volt az út, de kanyarban érezhetően arrébbrakta a seggét a körforgalomból kifelé. Szerintem a nyomás nem stimmel a gumiban. Ehh...
Jól indul
Ja másik havernál a GSX 400 Inazuma menet közben szürkületkor elment az összes világítás

A nagyFazer nyerge bőrösnél.
A PanEuropát nem tudja kihozni haver a garázsból a súlya és a sár kombinációja miatt.
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jól álltok egymásnak!
Na akkor szépen sorban, nehogy valamit kihagyjak.

Mi a tapasztalatod igy 19000km-el?
Anno, csak az élmény miatt elmentem tesztvezetni és 2 hét múlva meg is vettem.
Sokat agyaltam rajta és amint megkaptam el is felejtettem, hogy mennyi sok pénzt hagytam a szalonban. Ez 2 év és 19.000 km után sem változott. Alacsony, jó súlypontozású kényelmes motor, amivel kiválóan lehet krúzolni, de ha elmegyek a bakonyba veretni akkor remegve, levegőért kapkodva szállok le olyat lehet vele menni. Igazi mindenes. 6.ban 50-ről már tol, az elektronika észrevétlenül teszi a dolgát. A fék olyan japánosan szar, ezt szoktam mondani, de volt már többször is, hogy haverral egyszerre kellett fékezni egy kihajtó autós miatt, vagy csak mert ökörködtünk kanyar előtt és nekem fel sem tűnt a féktáv, ő meg a Tracer 9-en izgult hogy tud-e lassulni eleget. Volt valami meghibásodás?
Semmi. Ezeréves K5 blokk némi módosítással persze, suzukis megbízhatósággal. Egyszer csinált olyat, hogy felváltásnál ahogy a gyorsváltó megszakította a gyújtást a kijelző arra a pillanatra pislákolt egyet. Nem tudok típushibáról, a hidraulikus láncfeszítő miatt előfordul hogy melegen, újraindításnál kicsit zakatol pár percig amíg a láncfeszítőt átkattan az olajtól. A gyári Ecstar olajjal hangosabb, Motult szoktam kérni a szervízben azzal halkabb a blokk.
Olajcsere - 40.000 Ft / 6000 km
Gyertyacsere, olajcsere - 100.000 Ft / 12000 km
Szelephézag, gyertya, olajcsere - 200.000 Ft / 24000 km
Ezek a garihoz szükséges szervizek, ezekkel tudsz számolni.
Bicske Interathoz hordom, nagyon korrekt közvetlen csapat.Oldaldobozokkal vetted? Hátsó dobozt vettél rá? Milyen kiegészítőket vettél rá?
Nincsen semmilyen dobozom, egy textiltáskával szoktam elmenni túrázni. Kértem idén is árajánlatot az oldaldobozokra, 680.000 Ft. Még emésztgetem... vicc, hogy két lavor egy zárbetéttel ennyibe kerül, de ez nem suzuki sajátosság, minden gyártónál irreálisan drágák ezek a kiegészítők. Utángyártottból van hozzá már Shad, de azzal borzalmas széles a gép, szerintem életveszélyes főleg pesten. Szóval az enyém csupasz, egyedül a tankot fóliáztattam be, hogy ne karcoljam össze. Persze a fóliázás után 3 nappal ráejtettem a lakáskulcsom arra a részre amin nincs fóliázva, ki is harapta a festéket, megjelöltem, mostmár tényleg az enyém.
Javító festék jelenleg nincs, úgyhogy vigyázz a fényezésre. Kb mennyi a városi és mennyi a túrázós fogyasztása? Mennyit megy el egy tankkal?
A legelső tankolás óta vezetem a tankolásokat, a teljes futás alatt 5,25 az átlag. 5 fokos reggeles rövid menetekkel 6,78 volt a legmagasabb amit mértem, a legalacsonyabb túrázós meg 4,55. Ezek első kattanásos, kiszámolós adatok egyébként a computer elég pontos, kb ugyanezeket szokta mutatni. 300-320km a legtöbb amit egy tankkal mentem, nagyon pontosan számol vissza, nincs meglepi. Pedig volt, hogy nem szándékosan, de kicentiztem.
Tükrök maradtak a gyáriak?
Igen, szerintem teljesen jól használható. Nincs rezonancia, látni benne....meglepően kisimította az úthibákat, azt hittem sokkal feszesebb-sportmotorosabbra lesz hangolva a futómű...
Tempomattal szoktam szarúton menni, mert a heves gázreakció és könnyű markolatmozgás miatt ahogy rázkódik a gép bakkecskézek. Egyébként a futómű inkább kemény, 80-90-es tempónál oda-oda tud verni a deréknak, de ez ilyen. Cserébe ha 150 felett kanyarodsz sem fog beinogni. Ez egyéni preferencia, én jobb szeretem a stabil feszes kanyarodást. Kicsit segges a motor, könnyűnek érződik az eleje gyári beállításokon, ezért sokan azt csinálják, hogy a hátsó rugón emelnek egyet, az első rugókon pedig csökkentenek, így egy kicsit lefele bólint, sokkal jobban fordul.150-ig tudtam csak megnézni, addig bőven elviselhető volt a szél, és ez még csak a kis gyári plexi (ha ezt választom, biztosan megveszem rá a nagyobbat). A hangja valami űber brutál, az rohadt nagyot dob az élmény faktoron.
A szélvédelem szerintem a mi magasságunkhoz bőven jó. A hangja meghát... gixxxeeeeer.
Alapjáraton, ahogy dübörög szinte érezni a rezgést körülötte. Imádom. És gyári kipuval! Nem kell izgulni külföldön a rendőröktől.Gyorsváltó elég jó, ugyan sikerült az első 10 méteren 2x ürest nyomnom...
Mentem többféle gyorsváltós motorral is, szerintem a suzuki ezt nagyon eltalálta. Ugyan a gyártó azt javasolja hogy elcsukott gázzal válts vissza, de ha egy leheletnyit nyitva hagyod akkor a lefele váltás is észrevehetetlen. Amúgy sem rossz, de nem ad gázfröccsöt így szerintem a hajtásláncnak kímélőbb egy kicsi tartott gáz lefele.És hogy kereshető legyen az utókornak ez a hosszabb hangvételű vélemény ezért összegezném: A GSXS 1000 GT egy méltatlanul mellőzött motor a mai trendekből, pedig a túrasport kategóriában szerintem élmezőnyös. Ízlés meg olyan mint a fing, mindenkié más.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hol a gyerekülés?

-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jaa okés
az más 
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Igen az alsó hát alapból nem olyan erős, én még rendszeres kondizással is van, hogy belefáradok, hogy tartsam magam a 600RR-en. A deadlift gyakorlat kondiban ugyan komplex gyakorlat, de azt a részt hangsúlyosan edzi, hasznos picit ráfeküdni és akkor bármilyen motort választhatsz, ne ez szabjon gátat
Viszont ahhoz pont elég komplex gyakorlat, hogy ha egyszer erősítő edzésre adnád a fejed nem javaslom azzal kezdeni mert sérülés lesz. Pár hónap után ha full kezdő az ember már oké. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Igen tudom, ezt már a vimpinél kibeszéltük, hogy rosszul ülök rajta, a csutka kormányok és hasonlóak nem az én világom, nem vagyok edzett (főleg most). Én túramotorhoz vagyok szokva, ott meg full egyenes háttal ülök és nagy széles egyenes kormány van, igy azt meg szinte fogni se kell…
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy a csuklód semmin nem kéne, hogy megfájduljon. Az azt jelenti, hogy túlságosan ránehezedsz nem pedig hátból tartod a felsőtested.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
pepucs
üzenetére
Te végül próbáltad is? Mi az oka, hogy végül a 09 mellett döntöttél?
3800+: Te vagy az én emberem!
Mi a tapasztalatod igy 19000km-el? Volt valami meghibásodás? Oldaldobozokkal vetted? Hátsó dobozt vettél rá? Milyen kiegészítőket vettél rá? Kb mennyi a városi és mennyi a túrázós fogyasztása? (A veretős nem érdekel, azt most láttam is, meg a videókba általában az van) Mennyit megy el egy tankkal? Tükrök maradtak a gyáriak?Sajnos tényleg pöccre fél órám volt csak, szóval az M5 bevezetőtől messze nem jutottam. Ellenben mentem ott a kis utcákban is meg a határ úton is a kátyúkba, és meglepően kisimította az úthibákat, azt hittem sokkal feszesebb-sportmotorosabbra lesz hangolva a futómű, de hálistennek nem. Ugyan papirforma szerint vagy 30 kilóval nehezebb a 09-nél, viszont jobban leérek róla, így sokkal magabiztosabban mentem lassú tempóval is (bevallom, ennyi kihagyás után egy 230 kilós motor lábujjhegyen való megtartásától féltem hirtelen). Az üléspozició továbbra is tetszik, nem fájdult meg a csuklóm (mint a 8s-nél), 150-ig tudtam csak megnézni, addig bőven elviselhető volt a szél, és ez még csak a kis gyári plexi (ha ezt választom, biztosan megveszem rá a nagyobbat). A hangja valami űber brutál, az rohadt nagyot dob az élmény faktoron. Vezetni szintén rohadt jó volt, nem rezonál, alul is jól megindul, A módban voltam végig bekapcsolt tc-vel, annyira nem volt lehetőségem most megrángatni a bajszát, de éreztem hogy menne nagyon. Gyorsváltó elég jó, ugyan sikerült az első 10 méteren 2x ürest nyomnom, de ez az én balfaszságom volt, amúgy vajpuhán és pontosan váltott.
Most nyilván rögtön erre mondanék igent, de ha a 09-en ültem meg arra mondtam igent
Ha lesz lehetőségem, ugy akarom mindkettőt kipróbálni, hogy egymás után közvetlen, és majd akkor döntök hogy melyik legyen
(Motoros nadrágom még nincs, ne kövezzetek meg, de nem sikerült belefogynom még
)
-
pepucs
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is néztem
végül az MT-09 mellett döntöttem de tény, hogy nagyon tetszett a suzuki is. Egyikkel se lősz mellé
-
3800+
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem pont ilyen Szuzi van. Kíváncsi vagyok mit fogsz mondani.
19.000 km-nél járunk, az én 176 centimhez meg alkatomhoz ez passzolt a legjobban. Kényelmes, 5-600 km-t simán megyek vele, talán az ülés lehetne puhább, de cserébe így sportolásnál jobban érződik mi történik alattad.
A módban próbáld, ott az igazi a hang, a reakció, a TC pedig észrevehetetlenül vigyáz rád. -
vlevi
nagyúr
Természetesen úgy is jó, hogy közép, vagy hátsó emelo állványon beállított. Ekkor persze nem lesz jó, de ezután felülsz, és megnézed mennyi az eltérés az előbbihez képest. Újra állványra rakod, és pont annyival állítod el, mint amennyit az előbb mertel.
Aztán vissza ülsz, megnézed, és rájössz, hogy a másik irányba kellett volna.
Vagy, előtte megnézed, mennyi az eltérés a közép állvány és a rajta ülés között.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Ha érdekel valakit, van 4db felesleges visor mechanism-om (csavarral együtt) a schubert c5-ös sisakokhoz

Sikerült végre megjavitani a sisakom, mondjuk a jobb oldalon nem lett az igazi, oda kellett egy kis ragasztó, mert egy kis műanyag pöcök, amibe ez a vett cucc megakad az a sisakom van/volt és persze letört, igy buktam a fokozatosan állítás lehetőségét. Beragasztva pont ugyan olyan jól működik, csak annyi ha megint eltöröm a mechanikát akkor ennyi a sisaknak….mondjuk még egy ekkora ütést amugy sem birna ki.Más:
Még mindig az mt09 mellé keresek alternativákat, hogy ne legyen egyértelmű a döntés
Voltunk az ivanicsba hétvégén, hát, amennyire tetszett képeken meg videókba az 1100-es ninja, élőben akkora csalódás volt. Kényelmetlen is volt, magas is volt, és ormótlan nehéz volt, vagyis rossz helyen van a súlypontja szerintem. A versys eleve kilőve mert magas, a 900-as naked meg nemgyerebe és kényelmetlen is. Kawa igy teljesen kilőve.
KTM ugye kilőve, yamahánál megvan a best…
Hondánál a horneteken ültem de nem mozgatott meg bennem semmit, az afrikából ülnék alacsonyitottan de az meg nincs a szalonokba
BMW-nél várom hogy legyen a szalonba r1300r, esetleg alacsonyított s1000xr.
Viszont a suzuki eddig teljesen scope-on kivül volt, amig rá nem ültem erre:
Egyrészt tetszik is nagyon, kényelmes is volt…holnap megyek vezetni
Kiváncsi leszek, a 4 hengeresek alapvetően nem a kedvenceim, de igyekszem félrerakni az előítéleteim. Másrészt, idén még nem is vezettem, sőt, 7 hónap kihagyásom volt, ennyit még sosem voltam motor nélkül. -
KrAt
veterán
Én is a mélygarázsban állítgattam be úgy, hogy teljes súlyommal rajta ültem (mínusz a lábujjam, amivel egyensúlyoztam
), így kicsit lejjebb világít, de mivel sötétben ritkán megyek, nem para. Csak ugye az elvek, súlyok, 1v2 ember, stbstb (na, én mondjuk kettőnek számítok
) -
macilaci78
nagyúr
Ez a 10 méteren 10 cm kereken 1%. Teremgarázs falától a fényszóró távolságát lemérem. Méterrúdon lemérem a fénycsóva magaságát annyira közel a fényszóróhoz, amennyire lehet. (Autónál kb 10 cm, motornál inkább 40 cm), majd ennek megfelelően a falon feljelölöm a kívánt magasságot.
Motornál trükkösebb, de a fal, vagy oszlop mellett mérem, ráülve az oszlopon támaszkodva megvan a kívánt pozíció. -
kelly416
veterán
Állítsd be simán, aztán üljetek fel ketten és csodálkozz, hogy szemből mutogatnak.
Vagy üljetek rá ketten, állítsátok úgy és csodálkozz, hogy nem látsz semmit. Tipikus "melyik ujjamat harapjam?" szitu.De inkább világítsd szembe nagy gáznál a többieket picit, mert a tompított azért elviselhető, minthogy ne láss. Szerintem. Azaz rajta ülve legyen jól belőve, úgysem állandóan nyélen mész.
-
Khaosz55
addikt
Fényszoró beállításhoz ez így megállja helyét ?

-
3800+
őstag
válasz
static00
üzenetére
Jó választás! Nekem a CBR650F-en volt, 8000 km-t futottan adtam el a motorral együtt és még volt benne bőven. Szeretni fogod, tényleg gyorsan melegszik. Használtam pár fokos reggeleken is, mire beértem a melóba kb 5-10 perc alatt lágyult szépen.
Most Rosso 4 van, ezen még jobb a kopás.
-
static00
tag
válasz
crocy
üzenetére
diablo rosso 3-ast rendeltem
beszéltem a gumisokkal, akik szerint ha a gyors felmelegedés számít és a stabilabb tapadás, akkor sportgumit tegyek
a road 6 inkább túragumi, ami nenezebben melegegszik, de az előnye, hogy több km-t bír
bár nekem is közút, de én ez alapján választottam, de biztosan ellennék bármelyikkel

ha fent lesz, majd írok, hogy milyen
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Szuksegtelen, a krimpeles tokeletes, a jarmuvek kabelkotegeleseiben nem veletlenul nem hasznalnak ont, hanem inkabb krimpelnek csomopontokat is.
Az onozott csomopontok a rezges hatasara eltornek egy ido utan, a krimpeles nem. Kiprobaltuk. Termeszetesen nem minden esetben, de bizonyos tenyezok mellett ez nagy valoszinuseggel elofordul
-
bacus
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
De ha így veszed, akkor neked nem kell se fogó, se semmi, sőt a rövid kábel gondját is megoldja. Erről beszélek, bár a képen a 3 pin-es van, de árulják ezt 1-6 pinesig előre szerelve.
Ez jól van összerakva, a kábeleket el kell vágni és közéforrasztani, zsugor csövezni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Ja, hát, igen, csatlakozóm az nekem is van, csak szerintem elég messze.
Ilyen, alis. Vízálló.
Sajnos, ott, ahol úgy szerelték be utólag az indexet, hogy levágta a gyári csatlakozót, ott csak bízni lehet benne, hogy elég hosszú a kábel.
Ezt nem nem az indexet vettem, mert ahhoz kaptam gyári csatit, megfelelő hosszúságú kábellel, csak össze kellett dugom, és kész, de más helyekre szerintem nagyon jó ez a dugó.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Félre értesz, nem ott forrasztod, hanem a kilógó kb 5-10 cm madzagot. Kvázi előre van szerelve a csatlakozó ! Kezdőnek ennél jobb nincs
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Supersealt en nem forrasztom sosem, a forrasztastol rideg lesz a kabel, sokaig tart, es ha nem sikerul pont jol, akkor vissza sem tudom tuszkolni a pint a tokjaba. a krimpelofogo olcso, es meretskalatol fuggoen barmi mashoz is hasznalom, altalaban 3 meret van egyszerre egy profilon. Sztm gyorsabb, tisztabb, jobb, olcsobb.
-
mattheus
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Félreértés ne essék: nem abból indultam ki, hogy egy jó szakember olcsóbb lenne, mint a márkaszerviz, hanem inkább attól tartok, hogy esetleg csak akkor vállalnák a javítást, ha a teljes vezetéket cserélik, illetve ha visszakerülne rá a gyári index, amit nem kaptam meg a motorhoz. Ez így összességében már elég komoly költséget jelentene (60E az index és plusz az óradíj és a vezetékről nem is beszéltünk).
Vihetem hozzád ?

-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Neten rendeltem, a legnagyobbat (van mérettáblázat)
Ez majdnem elég hosszú votl, de általában a pocakom miatt elöl kéne, hogy hosszabb legyen, ott vesz fel több anyagot az alaktalanságom. De kis feleségem ügyes, bele toldott 5 cm-t alul valamilyen hasonló anyagból. Nadrágot nem vettem meg, én ott nem fázom, illetve nem érzem, ha fázom
, meg már 10 fok alatt azért nem igen megyek. -
bacus
őstag
válasz
mattheus
üzenetére
"Tudnátok ajánlani megbízható szakembert? Felmerült bennem a márkaszerviz is, ugyanakkor tartok tőle, hogy a javítás jelentős költséggel járhat, de az is lehet, hogy elhajtanak azonnal, hogy ilyennel nem foglalkoznak, mert nem gyári átalakítás. "
Miből gondolod, hogy egy jó szakember olcsóbb lesz?
Sztem ma mindenki 20e vagy még több rezsióradíjjal dolgozik, + felhasznált anyag, sztem ha nem te csinálod, akkor nem lesz olcsó.A vízzáró (mert itt aztán kapja a vizet), superseal csatlakozót ajánlanék. Ha itthon veszed, sztem 1000 ft felett van 1 db és neked kettő kell minimum, rutin nélkül kell hozzá a spec fogó... inkább meg kell rendelni 5 db-t az aliexpresszról, amin már van kivezetés, de akkor meg forrasztani kell és zsugor csövezni.
Ez optimális esetben is 1h túl van, (8 db forrasztás, zsugor) mert elég rossz helyen van. Egy jó szakinál ez 25e+áfa, minimum.Mondanám, hogy megcsinálom neked, de én is jó szaki vagyok
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Simán jó lehet konyhai szer is. Ezek a savas ph-s, és mondjuk kifejezetten vízkőoldó, vagy felvitt felületvédelem felfrissítésére fejlesztett autókozmetikai szerek a legtöbb külső felülettel kíméletesek. Egy kisebb részen való kipróbálással, esetleg egy kis hígítással megpróbálható természetesen otthoni cuccokkal is, akár ronggyal is. Engem tavaly elkapott kicsit az autótisztítás láza, és tökre élvezem az ecsestes, mikroszálas kendők stb. cuccokkal való pepecselés
de bátran lehet azokkal is, ami otthon fellelhető. -
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, valószínűleg a nem ez a legideálisabb csatlakozó típus ehhez a felhasználási területhez és akkor a víz elleni védelemről nem is beszéltünk.
Nekem az a legfontosabb, hogy ez rendbe tegyem. Ha van bármi tanács, javaslat, hogy hová illetve kihez érdemes vinni, akkor kérlek ne tartsátok magatokban.
Köszönöm!
UI: Foltok eltávolítására mi lehet hatásos ? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Jah, varja, ha ez a nem cseppmentesen szarado viz a problema, akkor revidialom az elozo hszemet, az osszes motorom vizkoves.

Ahogy nezem a csuszosaru eleve rossz, ez a nem krimpelős, epuletgepeszeti. Ez erre a felhasznalasra nem alkalmas eleve. Utalom ezeket a csatikat. Japan steckert lehet kapni barhol manapsag, nem ertem, miert ezekkel a szarokkal csinaljak az emberek. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Őszintén szólva nagyon nehezen szánom el magam bármilyen ruhanemű vásárlására, nem szeretem a próbákat.
Viszont amikor a kabátot néztem, a nadrágra is rápróbáltam, de motoros ruházatban sem vagyok konfekció.
Az aláöltöző meg sem fordult a fejemben.
A kabátban is hasban és a hátsó hosszban is van +5 cm.Igen, a Columbia inkább homogén szerkezető, a felsőnek is csak a hónalj vonalában nincs ez az Omni heat ezüstös bevonat. Viszont méretben passzol.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én serpentize aláöltözőt vettem tavaly, most szombaton volt a főpróba, szerintem bevált. Jó helyen vannak a szélálló részek, meg a szellős lukacsos rész is pl lent amit már betürők a nadrágba.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
vlevi
üzenetére
Columbia aláöltöző vált be nekem, a méretezése amerikai skálát követ. Nem találtam más gyártótól a méretemben aláöltözőt.
Drága, de télen napi szinten hordom már legalább 8 éve motorozás nélkül is. A hideg kicsípi a bőrőm, még az sem kell, hogy fújjon a szél a villamosmegállóban. 2 alsóval kezdtem, 3 éve vettem még egyet, tavaly ősszel újabb 2-t. Szóval átlagban 2 évente egyet nyüstölök el kb októbertől májusig használva (motorozva). -
mattheus
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Köszönöm az eddig válaszokat és tanácsokat!
Bárcsak mondhatnám, hogy kifinomult kézügyességem van és ennek köszönhetően pikk-pakk ezt meg tudom én is csinálni, de sajnos nem így van. Sőt szerintem kifejezetten nehezen elérhető helyen van, így szerintem mindenképpen gyakorlott kezekre szükség van. [KÉP]
Topiccsendőr
Szomorú hallani, hogy ilyen gyakoriak a véleményes index bekötések
A másik téma kapcsán a motort elvilegtélen nem használták. Ilyen és ehhez hasonló foltok olyan helyen is vannak, ahol sóval szerintem nem találkozhatott (KÉP). Ez sima vízzel nem tudom rendesen eltüntetni, ehhez kellene valami jó szer, ami lehetőleg nem teszi tönkre a felületet. Eddig a neten ezt találtam, ami videó és fórum leírások alapján használható, ha betartják a használati útmutató lépéseit CarPro Spotless 2.0De most a lehető legfontosabb, hogy a világítást rendbe tegyem. Megköszönném, hogy ha Pest vonzáskörzetében tudna valaki javasolni egy szakembert, aki próbál megtenni mindent annak érdekében, hogy hosszútávon is jól működő megoldás szülessen.

-
bigrob
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
XXL-ig volt hazudva az újságban az aláöltöző.
-
bigrob
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Én reggel a Fóti úti lidlben már sisakot nem találtam XL-t, meló előtt átmentem Fótra, ott Dunát lehetett rekeszteni.
Aláöltözőt el is felejtettem hogy akartam nézni
Bár nem vagyok túl fázós, mint macilaci a nyári serpentize kabiban elvagyok a béléssel, ha már az is hideg ráveszek egy bő esőkabit.
Gatyeszt meg vettem egy Serpentize Mont Blanc Pro-t, 15 fokban béléssel már melegem van benne
-
vlevi
nagyúr
válasz
-secret-
üzenetére

Nem Crivit?
Már a saját márkanevüket se írják rá?
Jól látom, hogy ugyanaz gyártja az aláöltözőt, mint aki az akkutöltőt?Én is attól tartok, hogy csak délután érek bolt közelébe, és addigra az XXL méret biztosan eltűnik (ha van egyáltalán), a többi meg úgyse jön rám.
Igazából a nadrág lenne érdekesebb.
-
Lidl:

-
Vettem az NT-re kormánymagasítót és annyira más lett az egész motor, hogy ezt nem is gondoltam volna. Kicsit döntöttem is a kormányon és rájöttem, hogy így sokkal jobban kézreállnak a kezelőszervek. Így, hogy tudom, hogy ez ennyit jelent, most agyalok, hogy lecserélem egy másik verzióra amit előre és hátra is lehet állítani.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Van különbség szerinted? Amit vettem elelőtt a Lidliben az warm volt de nem vastagabb mint a Decatlonos.
-
dellfanboy
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
ez milyen aláöltöző? nyári v téli?
-
norbert1998
nagyúr
Voltam bent megnézni ezt az alaoltozot. Hát nekem nem jött be. Vékony plastic ruha.
Elsőre olyan volt mint egy kellemes pulcsi. Aztán a kasszánál sorba állva még fogdostam, és rá jöttem, hogy össze fogtam több réteget... -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Altalaban minden motoromat kemeny vizzel mosom, megsem vizkovesednek. A feher vizkoszeru lerakodas sztm inkabb so lesz az utakrol. Vizkovel soha, semmilyen motoron nem talalkoztam.
A ledes dologgal nap-mint nap talalkozok, sajnos barmilyen atalakitas ami rovidebb rendszamtablatartoval vagy indexszel kapcsolatos, az mindig szakszerutlen, es gyakran gyari kabelkorbacs karositasaval van elvegezve, vagy az eredeti indexkabelek agyatlan levagasaval, holott mindig van stekker, es szepen megoldhato. Az utolagos ellenallasok felszerelese is parades.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mattheus
üzenetére
LED-et könnyű rendberakni.
Kétféleképpen lehet bekötve.
Az egyik, ha a gyári 12V-os index relé ki lett cserélve olyanra, ami a LED-et is tudja működtetni. Ez azért kell, mert a gyári indexrelé a 12V-is izzó ellenállására van méretezve, annál kisebb ellenállású világítótest esetén túl gyorsan villog.
A másik lehetőség, ha a gyári indexrelé maradt, akkor a LED-re rá van téve egy olyan ellenállás, amitől a LED-el együtt ugyanakkora ellenállása lesz, mint a régi 12V-os izzónak.
A csatlakozást rendberakni nem ördöngösség, csak 2db vezeték van benne, semmi elektronika. Egyszerűen elvágod, és kicseréled bármilyen csatlakozóra. Elvileg. Gyakorlatban az lehet a gond, hogy általában a vezetékek hossza nagyon ki van számolva, nem nagyon lehet belőlük csak úgy 5-10 centiket lecsípni. -
mattheus
őstag
Nemrég vásároltam egy használt motorkerékpárt, amellyel még csak az ismerkedési fázisban járok, de már rögtön két kérdésben is segítségre lenne szükségem.
A jó időt kihasználva nekiláttam egy alaposabb tisztításnak. Egyelőre a láncot sikerült rendbe tennem, amely enyhén rozsdás és szennyezett volt. Szerettem volna folytatni a karosszéria tisztításával is, azonban a kisebb műanyag elemeknél akadályba ütköztem. Úgy tűnik, az előző tulajdonos kemény vízzel mosta a motort, és gyakran hagyta magától megszáradni, így fehér vízkőfoltok maradtak a felületeken.
Mivel lehetne ezeket a lehető legbiztonságosabban eltávolítani? Milyen módszert vagy szert javasoltok?
A másik (az előzőnél jóval komolyabb) problémám, hogy nagy valószínűséggel az előző tulajdonos nem teljesen szakszerűen alakította át a motort LED-es indexekre.
A kormánymű környékén találtam két, utólagosnak tűnő vezetéktoldást. Ezek megmozgatásával elő tudtam idézni a bal első indexnél egy kontakthibát, ami miatt az időnként nem működött. Nyilvánvaló, hogy ezt azonnal szakszerűen javíttatni kell, hiszen komoly balesetveszélyt jelenthet, ha menet közben jön elő a hiba. Jelenleg ugyan nem tapasztalom a jelenséget (közel 50 km-t tettem meg vele hiba nélkül városban).
Tudnátok ajánlani megbízható szakembert? Felmerült bennem a márkaszerviz is, ugyanakkor tartok tőle, hogy a javítás jelentős költséggel járhat, de az is lehet, hogy elhajtanak azonnal, hogy ilyennel nem foglalkoznak, mert nem gyári átalakítás.
Természetesen a biztonság az elsődleges szempont, de ha van hasonlóan megbízható, esetleg kedvezőbb árú alternatíva, szívesen fogadnám a tapasztalataitokat és ajánlásaitokat.
Közben próbálok az eladótól is pontos információt kapni az átalakítás részleteiről, de eddig nem jártam sok sikerrel. -
Chriss76
csendes tag
Üdv,
Fék és kuplungkarnál ,főfékhenger gumiharang kapható valahol külön?
-
static00
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
rosso 3 , metzeler, s22 is szóba jöhet, és kaptam még egy tippet
országútra lehet ez még jobb választás?
-
static00
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
nem tervezek pályanapot, bár ezzel a motorral lehet érdemes lenne
úgy mondom hogy kis eséllyel előfordulhat,de csak kíváncsiságból,nem vagyok nagy motoros,de szeretek motorozni
-
static00
tag
Sziasztok!
900as hornethez nézelődök, milyen gumit lenne érdemes rátenni?
ez a méret.
második motor, nem sok km menne bele, de végülis ez nem szempont, akkor is jó gumi kell rá

Köszi a tippeket
-
Cleinor
tag
Tök jó idő van, süt a nap, el is kellene menni gurulni egyet. Gondoltam, aztán jött a realizáció hogy tegnap előtt el adtam a motort
Még 2-3 hét és érkezik az új, szerető gazdija várja, kitakarítottam a helyét, én pedig sóvárogva nézem az ablakban az elsuhanó motorokat.
Szerettem ezt a motort, kívánom hogy a következő gazdinak is annyi örömöt okozzon mint nekem.
1 nap alatt elkelt. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jól néz ki. Valahogy össze kellett rakni azt az 1 másodpercet amivel gyorsabb mint az előző.
Persze 80% fagyizni veszi ezt a motort, de ez egy másik tipusú flex

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Egy kis erdekesseg az elso generacios pani v4 vaza es a jelenlegi kozotti kulonbsegrol:
Eleg sok anyagot szedtek ki a vaznyaknal, hogy nagyobb flex legyen. -
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Én nem is tudom, mi az a pinlock (nyilván gugli már megsúgta, de sosem láttam élőben), de ugyanezt a módszert alkalmazom és működik. Sem a Caberg Konda sem a Sena Outrush nem párásodik kipattintva és nem nyílik fel így sem a menetszéltől.
-
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Persze 5 óra esőben motorozás azért más tészta mint menni a városban 8-10 kilométert miközben 15x megállsz. De mentem én is 500km végig esőben neotec 2-vel és nem volt gond a pára pinlock nélkül sem.
Shoeinél tudod kalibrálni a plexi felfekvését lehet ezzel is tudsz javítani kicsit hogy áll a plexi.
Annyi még hogy én közúton sosem zárom le teljesen a plexit (amikor plusz rákattintod), azaz nagyon pici levegő mindig jön a plexi mellett.
Fázni nem szokott az arcom, mivel hidegben csak a tmax-ot használom, ott meg a plexi a fejem fölölé elviszi a légáramlást. Felnyitot sisakkal is lehetne autópályázni akár esőben is. GSX-R más tészta, de a sportmotorokat 15 fok alatt ritkán használjuk

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szinte kizárt. Majd megbontom valamikor.
dellfanboy
Nem vétel, kölcsönmotor. Ami nálam volt két éve 1 hónapra, azt most megkaptam a szezonra, mivel nincs motorom. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Hat ez karbi. Ket ev allas utan garantalt.
Gondolom uszohaz nem volt leengedve. -
válasz
yodamastah
üzenetére
Konkrétan amúgy a szigeteléssel van gond ugye ez a 2. amit 1 éve használok és máshol nem szigetel ez mint a régi vagy másként fogalmazva máshol kezd el bepárásodni.
Legjobban amikor felcseszte az agyam jöttem haza Romániából szakadó esőbe 5 órán keresztül és az eső még hagyján de a pára ..!! kiszakítottam belőle pinlockot idegességembe ,de rosszabb lett
.
Mai reggelek meg, hát azt játszom amit mondasz plexi fel plexi le.... csak 0 fokba ugye nem nagyon jóérzés résnyire nyitva hagyni.A bogárhálót meg bent hagyom mert sajna így is csípte meg arcomat darázs vagy méh.
-
dellfanboy
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
friss vétel? fotók? régen tetszett a morci kinézete, most is beneveznék egy gyárias gépre óccsóért
án lehet csak karbi problémád van, esetleg gyertya,trafó,gyújtás... vagy fals? diag kell neki
-
norbert1998
nagyúr
Na elhoztam a Fazert. Sima régi kockalámpás hatszázas félidomos.
Ledadog 3-5 ezer között terhelésen, de úgy teljesen. Félig húzott kuplunggal tudok csak túljutni rajta. Aztán meg megjavul és jó lesz...
Mondjuk 2 évet állt. De előtte is már rosszalkodott. Én mentem vele utoljára 2 éve is. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Én az orrnyeregnél lévő légterelőt vettem le, mert nyomta az orrom. Amúgy a sisak kényelmes, erőltetve sem érem el az állammal belül például.
-
Csandi
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Pinlockal nekem 5 fok alatt is csak akkor párásodik ha huzamosabb ideig kint vagyok.
Azon kívül meg sosem. -
yodamastah
őstag
válasz
Steven
üzenetére
NXR2 sem párásodik annyira hogy probléma legyen, pedig ebben sincs bent a pinlock. Igaz 15 fok alatt ezt a sisakot nem haszálom. De ahogy írtam, ha kicsit is elindul a párásodás, résnyire nyitom a plexit és probléma megoldva. Bogárhálókat sem használom, túl sok levegőt megfog nekem.
-
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Ha rossz lenne a teljes márka nem lenne a legjobbak között fenntartva mindenki által. 1 hibás darab mindig belefér mindenkinél. Aki meg 40-ért vesz bukót azzal nem tudok szimpatizálni.
NXR2 nem karcolja nekem a tetejét, lehet a gtair egy problémás széria? Abból is van már 3, lehet ezeket javîtották?
-
válasz
Csandi
üzenetére
Értem , hogy a tied hibátlan ,de mikor több mint 300 ezret elköltesz bukóra és nem jó akkor elgondolkodsz.
Csak mondom hogy ~ 40k egy plexi+pinclock
Mások ennyiért vagy ezalatt néztek bukót lásd feljebb....
És nem is én szereltem be hanem a karasna mind2.-t.Szvl az én személyes tapasztalatom ,hogy egy kaka.....
Nem lenne baj ha nem közlekednék én is 5 fokba...
Havernak is nxr2 van ami neki jó... szvl lehet fajta függő ,de leszarom ennyi pénzért ,hogy őszinte legyek.
Ui:
Másik ,hogy ahogy fel le nyitod a plexit oldalt megkarcolja belül amit leszarok mert nem zavar a látásba ,de ezért az árért vicces... (igen mind2. megkarcolta már)
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- Linux haladóknak
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- További aktív témák...
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten asztallap
- 27% számlával! MSI Prestige 14Evo! 13700H / 16GB DDR5 / 1TB NVMe SSD Notebook!
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Samsung Galaxy A56 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Velem még nem fordult elő ilyen, még terepen se sikerült leszedni a fényezést sose, ezek szerint itt egy kicsit jobban kell rá figyelni.

Ha lesz lehetőségem, ugy akarom mindkettőt kipróbálni, hogy egymás után közvetlen, és majd akkor döntök hogy melyik legyen

Mondjuk 2 évet állt. De előtte is már rosszalkodott. Én mentem vele utoljára 2 éve is.