Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7651) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Logitech honlapjáról rendeltem nemrég egy G105-öt, nagy meglepetéssel tapasztaltam amikor megérkezett, hogy bár a képeken és még a dobozon is U.S. kiosztás látható, mégis magyar kiosztású. Annyi, hogy az ékezetes karakterek helyén írásjelek találhatók. Így néz ki:

Egyébként csak jót tudok róla mondani, puha, de határozott nyomáspontú gombokkal rendelkezik, viszonylag halk a gépelés is, háttérvilágítása is rendben van, egyetlen negatívuma talán az, hogy nincsenek külön médiagombok rajta (hangosítás, halkítás, némítás), csak az FN+F sorral érhetők el.

(#7652) Pantok válasza Chosen (#7651) üzenetére


Pantok
aktív tag

Ez a post tette az i-re a pontomat.
Agyam kettéfordul ezen a topicon, egy rendes billentyűzet nem volt megemlítve odlalakon belül, és látványosan mindenki azért ad ki a rubber dome-os billjére 20-30 ezret mert világít, mert világít baz...

(#7653) SkyS1gn válasza Chosen (#7651) üzenetére


SkyS1gn
félisten

az a logo ott b.ssza a szemem xD
mennyi volt? .. már látom

[ Szerkesztve ]

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#7654) Chosen válasza Pantok (#7652) üzenetére


Chosen
addikt

Ha nem akarod, akkor nem kell olvasni a topikot. Máshol is be lehet szerezni, ahol majd felennyibe kerül, én is csak azért rendeltem a Logitól, mert egy elég masszív kedvezményem volt náluk. Ennek a billentyűzetnek a magyar kiosztás a fő előnye, ez volt eddig a legnagyobb probléma, hogy ha valaki magyar és egyben háttérvilágításos billt szeretett volna, akkor vagy vehetett szart, vagy jót, de angolt, ezért olyan különleges, hogy ez magyar. Mechanikus billt pedig nagyon szívesen veszek, ha lesz 15k alatt magyar kiosztással, de addig ez a legjobb.

(#7655) WolfheartGR válasza Chosen (#7651) üzenetére


WolfheartGR
őstag

A képen nem magyar kiosztàsu van. Nàlam a német kiosztàsut is magyarnak hasznàlja az oprendszer. Ugyanannyi gombja van mintha magyar lenne. De pl akinek vékony enteres angol bille van az is ugyanott irja pl az "ö" betüt ahol te vagy én.

Pantok: Az én X6-os microsoftom pl elég jo cucc. A topiklakok közül van aki 2 éve hasznàlja aktivan és még csak ki sem fényesedett neki. Szoval nem értem a problémàd. Amennyiben neked mechanikus kell vegyél azt. Egy "gamer" billt elsösorban a ghosting képességeiröl ismerni meg. Az eyecandy màrt az eladàsi mutatokon javit. Meg akinek szàmit a design az vàlaszthat olyant is.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7656) Chosen válasza WolfheartGR (#7655) üzenetére


Chosen
addikt

A logitech oldalán lévő képekhez képest sokkal inkább magyar, főleg, hogy a dobozon is U.S. language matrica van. De nekem teljesen mindegy, pont nem érdekel annyira a dolog, hogy itt vitázgassak ezen, azoknak akartam segíteni akik magyar és háttérvilágításos emellett jó minőségű billt keresnek.

(#7657) ratcache válasza dvids (#7648) üzenetére


ratcache
aktív tag

szia!

én itt vettem szettben a wired desktop 600-at, de van készleten comfort curve 3000 is - teljes mértékben magyar mindkettő, nagy enter és minden ami kell.

(#7658) Egon válasza Chosen (#7656) üzenetére


Egon
nagyúr

Ebben semmi magyar nincs, max. a magyar kiosztáshoz hasonlóan, nagy Enter-t használnak (de nagy Enter van szinte az összes európai kiosztás esetében is).
Magyar kiosztás esetén a számok alatt nem QWERTY a betűk sorrendje, hanem QWERTZ. A számbillentyűk felett más speciális karakterek vannak. És még sorolhatnám.
Az a gond ezzel a billentyűzettel, hogy aki a Windows-ban magyarra állítja a billentyűzet nyelvét, csak szívni fog vele, ugyanis nem csak azt kell megjegyeznie, hogy hol vannak az ékezetes karakterek, hanem azt is, hogy a '"+!% stb. karakterek melyik számbillentyű felett vannak - alternatív "megoldás", hogy kapcsolgathat a nyelvek között, amikor ilyen karaktert akar beütni (én is ezt csináltam anno, csak fordítva: amíg angol kiosztású bill-t használtam, viszont ékezetes karakterekkel szerettem volna írni. Nem volt nagy élmény).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#7659) Chosen válasza Egon (#7658) üzenetére


Chosen
addikt

Még mindig könnyebb úgy írni, hogy más van matricázva rá, mint hogy fizikailag nem léteznek egyes billentyűk, vagy le van vágva az enter, és eddig jóformán csak az utóbbi volt kapható, és a logitech oldalán is látható, ezért jó hír, hogy van más is.

(#7660) Egon válasza Chosen (#7659) üzenetére


Egon
nagyúr

Ez kétségtelenül így van, bár a pontosság kedvéért megjegyezném, hogy általában csak egyetlen billentyű szokott hiányozni (a hosszú í betű); és cserében nagy méretű a bal Shift is, ami játékos-szempontból előnyösebbnek tűnik.
Volt "szerencsém" kis Enteres, de magyar kiosztású billentyűzetet is használni: halálra idegesített, hogy minden második esetben, Enter helyett ű-t nyomtam. Egy US international kiosztású klaviatúrával vélehtően most is így járnék, ezért azt gondolom, hogy a gombok formáját és elhelyezkedését tekintve, a legfontosabb a nagy Enter.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#7661) Interceptor


Interceptor
addikt

Hello,

Wireless magyar billenytűzetre és egérre lenne szükségem. Jó lenne ha a kettő együtt nem tenne ki többet 10-nél. Tud valaki valamit ajánlani? Jó lenne egy teljes lista.
Köszi szépen.

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#7662) Interceptor


Interceptor
addikt

Microsoft Wireless Desktop 800 Erről valakinek vélemény?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#7663) Interceptor


Interceptor
addikt

Kinéztem egy ilyet is Logitech MK320 wireles, mennyire használhatók jól ezek a wireleses cuccok? Másfél méterre lenne géptől a klavitúra+egér kombó. Olvastam nagyon rossz véleményeket ebbe az árkategóriába eső termékektől.

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#7664) wwhy válasza Interceptor (#7663) üzenetére


wwhy
veterán

Tökéletesen használható.
A minőség más kérdés, de azt meg kell fizetni. Ez egy jó munkáshardver, több gépünk mellett van ( más gépeknél K360), és senki sem panaszkodik rá.

nekem spéci a M$ hw-ei jobban bejöttek, igaz, abból csak a felső kategóriát használom/-tam.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#7665) vlevi válasza Interceptor (#7663) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az már nagyon régen lehetett, a 27MHz-es ketyerék ilyenek. Az, ami 2.4Ghz-en üzemel, azokkal általában nincs ilyen baj. Legalábbis a Logitech, Microsoft cuccokról tudok nyilatkozni.
Én a Logi mk250-et próbáltam, tényleg tudja a 8-10 méter körüli hatótávot. De a Microsoft 3000 is hasonló, a szomszéd szobából még simán megy.

A kettő közül most én a Microsoftot javasolnám, hosszú gépelésekre szerintem kényelmesebb a Wireless 3000, Wireless 800, Wired 600, mint a Logitech olcsóbbjai. Van összehasonlítási alapom, van itthon egy Mk250 is, az nagyon hasonló mechanikával rendelkezik, mint az Mk320, de a Wireless 3000 (amiről most írok), sokkal jobb.

A Logi k360-ról nem tudok nyilatkozni, az már más fajta, nem olyan, mint az mk250. Jobban hasonlít egy laptop billentyűzetére. Első ránézésre aprók a gombjai, de ez megtévesztő, mert a felülete pont akkora, mint egy rendes billentyűzeté, de mivel nem trapéz alakúak a gombok, ezért a két gomb közötti hézag pont akkora, mintha a hagyományos trapéz alakú billentyűk összeérnének. Mediamarktban összehasonlítottam, a Logi K360 a felső sor nullától backspace-ig pont annyi helyet foglalnak el, mint bármelyik átlagos billentyűzet. Viszont nincs a helyén a Home-End-Ins,... gombok, jól el van dugva, ezért tud sokkal keskesnyebb lenni.

[ Szerkesztve ]

(#7666) Interceptor


Interceptor
addikt

wwhy, vlevi: Köszi szépen válaszokat, Logitech MK320 és MS Wireless Desktop 3000 között gondolkozok. Utóbbi majdnem dupla annyiba kerül, de most kivételesen hajlok az MS fele. Játékra mennyire jó választás a wireless? Nem akarok multiplayer versenyen indulni, de azért szoktam játszani pc-n is. Xbox 360 wirelesses kontrollerével például sosem volt gondom.

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#7667) wwhy válasza Interceptor (#7666) üzenetére


wwhy
veterán

vlevi ajánlata ;)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#7668) nuke7


nuke7
veterán

sziasztok,
viszonylag sürgős lenne egy új billentyűzet beszerzése.
itt az aprókat nézegetem.

viszonylag sokat gépelek, játék, és wireless. ezek így fontosak lennének.
mivel tudok gépírni, a világítás nem fontos, de kiprobálnék egy olyan bill-t is, hátha nem zavaró a fény :DDD

keret az mondjuk max. 15, de nincs kőbe vésve.

valami ötlet? :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#7669) 444ttys


444ttys
csendes tag

Mit gondoltok erről a billentyűzetről, van vele valakinek tapasztalata (milyen anyagú, hangos, rövid billentyű út, stb.)?

(#7670) kutkut


kutkut
addikt

Sziasztok! Kéne vennem egy billentyűzetet, de egy kicsit tanácstalan vagyok. :D Igazából azt sem tudom, milyen típusú billentyűzet lenne a jó. Van itthon egy nagyon régi (IBM??:F) billentyűzetünk, nagyon magasak a gombjai, gépelni nem rossz, a gombok finoman járkálnak, de valahogy nem tetszik, hogy ilyen magas - nem igazán tudok rajta játszani - túl nagy a szintkülönbség (és a távolság) 2 gomb (pl. a W és az S) kötött. Aztán van itthon egy másik (vmi noname), ez alacsonyabb, kompaktabb, de a billentyűk igencsak megkoptak már rajta. Van, hogy beakad 1-2 gomb... :D Lehet, hogy csak azért, mert régi, de elég nehéz lenyomni a billentyűket, olyan érzés, mintha csak 2 állása lenne a billeknek, vagy lenyomtam vagy nem. Lenyomásnál félúton, mintha megakadnának, stb. Remélem, értitek, miről beszélek. :R:D Végül, itt van pl ez: [link]. Jól tudom, hogy ehhez hasonló van a macbookokban? :B Sajna nem tudom jobban leírni, én azokon láttam ilyen alacsony és puhán nyomható billentyűket.
Szóval, a fenti 3 kategóriából az utolsó 2 az, ami tetszik/tetszene, a második csak akkor, ha azoknak is puhán járnak a billentyűi, a harmadik meg csak akkor, ha jól lehet rajta játszani - átcsúsztatni az ujjat a W-ről az S-re.
Természetes magyar kiosztású legyen, csuklótámasz nem fontos, viszont a mostani billentyűzeten megszoktam a multimédiás gombokat, így elsősorban olyan kéne... Kikapcs, alvás, hangerő, számléptetés amiket használnék, a legutolsót mondjuk csak nagyon ritkán. De mondhattok multi-s nélküli hasonló tudásúakat is, hogy legyen valami összehasonlítási alapom, mennyivel kérnek többet ezekért a plusz gombokért. :D

Előre is köszi. :R

Meizu MX3 32GB

(#7671) kutkut válasza kutkut (#7670) üzenetére


kutkut
addikt

Jah, a legfontosabb kimaradt... Legyen olcsó!!! :DDD :)) Tényleg csak pár ezret szánnék rá... :B

[ Szerkesztve ]

Meizu MX3 32GB

(#7672) vlevi válasza kutkut (#7671) üzenetére


vlevi
nagyúr

Egyértelműen Microsoft Wired 600. Nem ez a legolcsóbb, de kapsz hozzá egy egeret is. Szerintem gépelési kényelemben veri a Logitech hasonló árkategóriájú billentyűzeteit.
Mondjuk ennek multimédiás gombja nem túl sok van (play, meg hangerő és kész) de meg lehet lenni nélkülük. Nekem van vagy 25 MM gombom, de sosem nyomom meg egyiket sem, néha a némítást, ha valami honlapon be van kapcsolva a zene.
Logitech K200-on kicsit több a MM gomb, de azt is volt alkalmam nyomogatni, és a Microsoft kényelmesebb.
Még annyit, hogy Trust, Hama, Genius, és hasonló nevűeket nem érdemes megkockáztatni. Annyival nem olcsóbbak, mint amennyivel egy MS billentyű jobb náluk.

[ Szerkesztve ]

(#7673) kutkut válasza vlevi (#7672) üzenetére


kutkut
addikt

Hát, ha megveszed (vagy tudsz vevőt) az egérre, én benne vagyok! :DDD Viccet félretéve köszi a választ, de tényleg nem tudom, mit kezdenék ezzel az egérrel... Amúgy, ha vannak még alternatívák ebben az árgategóriában/minőségben, jöhet nyugodtan. :R Akár MM nélküli is, mert leginkább a kikapcs és a sleep gombok kellenének, azok meg ezeken sincsenek... :(

Meizu MX3 32GB

(#7674) nyunyu válasza kutkut (#7673) üzenetére


nyunyu
félisten

Elvileg kulon is lehetett kapni a WK600-at, azota eltunt a boltokbol?

[szerk:]Egy eve nem rendelheto kulon. :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#7675) vlevi válasza kutkut (#7673) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hát, mondanám még a Digital Media Keyboard 3000-et, de az tudtommal nincs magyarban :(
Pedig azon van annyi gomb, mint a búcsúban...
A Microsoft Wireless 3000 szinte ugyanez, de az létezik magyar kiosztással is. És tudok is egy eladó alig használt példányt belőle :)

(#7676) Isual


Isual
veterán

Sziasztok!

Mac minihez (az ésszerűség határain belül) minél kisebb vezetéknélküli egér-bill kombót keresek, mit ajánlanátok? Fehér, fekete, ezüst - mindegy, árban ne szálljon el, megbízható legyen és a normálisnál kisebb (de nem agyonzsúfolt), ennyik az igényeim. :)

Üdv

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#7677) SkyS1gn


SkyS1gn
félisten

Tulaja lettem egy Giga K8100-nak
ami így gyorsaba kiemelnék hogy jók a cserélhető gumírozott w,a,s,d billentyűk, negatívum hogy kicsit lehetne fényesebb a világítás talán :) nyomáspontokat is jónak találom :P

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#7678) vlevi válasza Isual (#7676) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem vagyok mac. szakértő, de szerintem azon hasal el a dolog, hogy a ctrl-alt-win, satöbbi gombok nem pont ugyanazok, mint PC-n. Nem úgy értem, hogy más van ráírva, hanem teljesen mást csinál.
Ha ez nem lenne, akkor én megnéznék egy Logitech K360-at, vagy Microsoft Arc-ot. A logiból biztos van magyar, a microsoft féléből nem tudom. Mint ahogy arról sincs információm, hogy mac alatt hogyan működnek...

(#7679) Alex91 válasza Isual (#7676) üzenetére


Alex91
félisten

Eredeti Apple bt bill+magic mouse...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7680) Isual válasza Alex91 (#7679) üzenetére


Isual
veterán

Egy ismerősöm azt mondta, hogy minden működik csak majd win gombot kell nyomni a cmd helyett (egy K-120-t használ egy iMac-kel).
Most akkor mi az igazság, hogyvanez? :U

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#7681) Alex91 válasza Isual (#7680) üzenetére


Alex91
félisten

Elvileg megy barmelyikkel, csak a bill. kiosztas esetleg nem lesz ok...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7682) wwhy válasza vlevi (#7678) üzenetére


wwhy
veterán

Arc sajnos nincs és vszleg nem is lesz HU kiosztással :U

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#7683) vasii


vasii
senior tag

Üdv!
vettem most egy k360at, a kerdesem annyi lenne h erdemes ki-be kapcsolgatni (ha nem hasznalom), vagy nem szamit semmit elettartamban?

(#7684) vlevi válasza vasii (#7683) üzenetére


vlevi
nagyúr

Billentyűzet rengeteget kibír elemcsere nélkül, teljesen felesleges kapcsolgatni.

[ Szerkesztve ]

(#7685) R@ZEL


R@ZEL
csendes tag

Használ valaki vezetéknélküli billt játékhoz?Főleg multiban,mivel ott jöhet elő a késés igazán,ha van.8-10k körül nézegettem billeket,de nem találok jót,gamer billektől meg hányok.

(#7686) Khelben válasza R@ZEL (#7685) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én wowoztam olyanról, nem vettem észre problémát. Ilyen. Az elemcsere viszont idegesített, főleg, ha a legrosszabb pillanatban merült le. A másik, amit utálok a vezetéknélküliekben, hogy ritkán van lámpa a caps/num locknak.

(#7687) wwhy válasza R@ZEL (#7685) üzenetére


wwhy
veterán

NFS-et, Call of Duty-t nyomtam végig Microsoft Wireless laser Desktoppal.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#7688) vlevi válasza wwhy (#7687) üzenetére


vlevi
nagyúr

Biztosan van valamennyi késése a vezetéknélküli billentyűzeteknek, de tegyük hozzá, nem csak annak.
a hálózaton is van százegynéhány ms késlekedés, amíg az infó körbeér a másik játékostól a szerveren keresztül hozzád, és a monitor sem azonnal jeleníti meg a képet. Ehhez képest szerintem a billentyűzet késlekedése elenyésző.
Az egér már más kérdés. Főleg azért, mert az egerek sokkal több energiát igényelnek a működéshez, ezért mindenféle energiatakarékos trükköket bevetnek. Ami normális felhasználásban nem feltűnő, de ha játék közben bealszik az egér, akkor marha idegesítő tud lenni, hogy állandóan rántani kell rajta egyet, hogy felébredjen. A régi, mozdításra nem, csak kattintásra felébredő egerekről nem is beszélve.
De pl. a Race07-ben nekem semmi gondom a vezetéknélküli bill+egér kombóval. Lehet, hogy azért van, mert csak arra használom, hogy a menüből kiválasszam, hogy "Go..." aztán kormánnyal folytatom :DDD

(#7689) ronaldu98


ronaldu98
tag

Sziasztok!
Gamer billentyűzetet keresek magyar kiosztással tudom nem könnyű de fontosak nekem az ékezetes billentyűk. . :B

(#7690) vlevi válasza ronaldu98 (#7689) üzenetére


vlevi
nagyúr

Azthiszem, erre szokták mondani, hogy Gigabyte K8100.
Nekem nincs ilyenem, de itt a fórumon ezt szokták ajánlgatni.

(#7691) hampidampi


hampidampi
senior tag

Gigabyte K8100 tulajoktól kérdezném, hogy a háttérvilágítást ha bekapcsolom az az újraindításnál is megmarad, vagy minden alkalommal kapcsolgatni kell?
Ha mégis kapcsolgatni kell, a saját programjával meg lehet oldani a folyamatos világítást?

(#7692) Sk8erPeter válasza Egon (#7642) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!

Már megint bocs, hogy csak most válaszolok.
A K750-nél rácsodálkoztam, hogy ez nem PerfectStroke technológiát alkalmazza, pedig nagyon hasonló volt elsőre nyomkodni, mint az Illuminatedet, persze lehet, hogy csak hosszabb távú tapasztalatot kellett volna szerezni vele.

Az az érdekes, hogy a K750-ről már megint egy-két tapasztalat alapján azt olvastam, hogy nem túl halk a hosszas gépelésnél. Ez megint csak nagyon szubjektív, kinek mi számít halknak, kellemesnek.

De ugye itt a topicban korábban az is olvasható volt, hogy az MK520 egészen minőségi vagy kellemes vagy épp best buy vagy egész halk ([link], [link], [link], [link] (itt kifejezetten arról ír a srác, hogy nem hallotta először, hogy gépel), [link] (szintén), [link] ("álom", hát nekem inkább rémálom :D), [link] ("laptop hatású?" Nem.))... aztán ugye megírtam az értekezésemet róla, hogy szerintem az minden, csak nem kellemes és nagyon nem halk (itt legalább egy, az enyémet megerősítő hsz. is érkezett: [link], meg itt ugyanő ír a "mellékhangról", amivel teljesen egyetértek: [link]). Ez megint csak szubjektív, de mondjuk én nem nyomkodtam annyi billentyűzetet, mint itt sokan a topicban, mégis egyből feltűnt az ócska kopogása (a gagyiműanyag-hatás meg csak tapizásra egyből lejön).

Tehát most eléggé zavarban vagyok a K750-nel. Nagyon tetszik, és bár nem olcsó, lehet, hogy elkezdenék gyűjteni rá. Nekem MM-ban nyomkodva elsőre nagyon tetszetős volt, kissé hasonlított a laptopom (Lenovo Y570) billentyűzetére, ami bár nem feltétlenül halk, de nagyon minőségi és kellemes érzetet kelt, ezért összességében jó rajta gépelni.
De időközben most látom, a K750 már "csak" 19.5k: [link]. Kezd az elviselhető árkategóriába kerülni. :K (gondolom a forint erősödése) (Mondjuk érdekes, hogy azt írják, magyar, de a képen nem magyar kiosztás látható...:U [ez némi igénytelenség])

A K800-zal elsősorban az ára a bajom (most 25.8k). Aztán a másik, hogy szerintem eléggé hajaz az MK520-ra. Aztán hogy minőség tekintetében milyen, az más kérdés. Ha tapintásra is olyan "gagyiműanyag"-hatást kelt, mint az MK520, akkor ennyi pénzért kicsit sok, még ha a gépelés élménye magával ragadó is.

A K360-nak meg a kinézetével nem sikerült megbarátkozni, meg a pici kurzorbillentyűkkel, és az elég bugyuta billentyű-elrendezésekkel.

Tudom, válogatós vagyok, ne nyavalyogjak annyit. :DD
De hosszú távra tervezek, és ha sok pénzt kiadok, akkor nem mindegy, mire, és számomra a gépelés élménye tényleg nem mindegy, mert rengeteget gépelek (programozásra és egyebekre is).

Jó lenne olvasni ezekről átfogó, és szándékosan teljesen szubjektív (!) véleményeket: K750, K800, K360. :K
Tud ezekről valaki valamit? :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7693) vlevi válasza Sk8erPeter (#7692) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem tudom, egérre mennyire van szükséged? Vagy arra, hogy világítson?
Multimédia gombokra?
Vezetéknélküliségre?

Mert a Microsoft Wireless 3000 szerintem nagyon jó billentyűzet, két dolgot nem tud. Az egyik, hogy nem világít, a másik pedig, hogy a hozzá adott egér nekem nem nyerte el a tetszésemet. Az pedig, hogy laposság, csuklótámasz kinek mennyire tetszik, még szubjektívebb.
Szinte ugyanez a Wireless 800, azzal a különbséggel, hogy nincs annyi multimédia gombra, nincs rajta akkora csuklótámasz, és nem annyira lapos, mint a wireless 3000. De szerintem ez előnyére válik, nekem az jobban bejön. Az egere nem egy nagy szám, de szerintem jobban használható a wireless 3000 egerénél.
Ha nem zavar a drót, akkor a Wired 600. Gyakorlatilag a wireless 800-al egyezik meg.

Ezt azért írom, mert korábban én is a logi cuccokat nézegettem, de aztán idén kipróbáltam egy MS cuccot, és elpártoltam a logitech billentyűzetektől.
Viszont egérben még egyik cég sem tudott meggyőzni, most is visszamászott az asztalomra az A4Tech X7 :)

(#7694) Sk8erPeter válasza vlevi (#7693) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Egérre is eléggé lenne szükségem, de ahogy észrevettem, egyben nem feltétlenül fogom tudni megoldani. De persze, az is mindenképp kell.
A világításra egyáltalán nincs szükségem. Nem történik semmi, ha világít, de nem elvárás egyáltalán.
A vezetéknélküliség viszont fontos! Ezt az előzőben nem említettem.
Multimédia gombok - hát nem lenne rossz! De az is teljesen jó, hogy "egyben" van az F1-12 gombokkal, és Fn gombbal lehet mondjuk elérni a kívánt hatást, nem kell, hogy külön legyenek a multimédia gombok.

A Microsoft Wireless 3000 billentyűzete tényleg nem lenne rossz, de ahogy Te is írtad, az egér elég gázos, főleg, hogy nem cserélhető, ahogy a Unifyingnál. A másik szempont meg az, amit már itt korábban is írtam, hogy nagyon nevetségesnek tartom, hogy a Microsoft még mindig képtelen miniatűr adóvevőt gyártani, amit egyszerűen nem is fogok fel, hogy vajon miért van az, hogy ekkora durung nagy USB-kulcsot kell bedugva tartani a gépedben, mint ami itt látható:
Microsoft Wireless 3000

Ez pedig sajnos nekem elég fontos lenne, hogy kicsi legyen, mint a Logitech-nél, ahol felfogták, hogy fel kell készülni arra az esetre is, ha valaki laptopot használ, és nem szeretné minden alkalommal ki-bedugdosni, mert a töke tele lesz vele. Ráadásul nem akar attól tartani, hogy egy rossz mozdulat, és sikerül rátehénkedni, ami meg a portnak nem tesz túl jót...

A Wireless 800 hivatalos lapján meg miért nem tüntetik fel az egeret? :F
Érdekesek a MS dolgai... :D

Én alapvetően nyitott lennék a Microsoft dolgaira, ha lett volna annyi eszük, hogy felveszik a versenyt a Logitech Unifying vevőjének méretével és technológiájával.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7695) SkyS1gn válasza hampidampi (#7691) üzenetére


SkyS1gn
félisten

ezt neked ma délután megnézem!

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#7696) Hunork


Hunork
veterán

Ez mekkora már:

:C :C :C

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#7697) Sk8erPeter válasza Hunork (#7696) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ekkora:
Approximate Size : 458 mm / 18.04” (Length) x 170 mm / 6.70” (Width) x 31 mm / 1.21” (Height)
Approximate Weight : 1520 g / 3.35 lbs

;]

Sk8erPeter

(#7698) vlevi válasza Sk8erPeter (#7694) üzenetére


vlevi
nagyúr

A wireless 800 vevője majdnem akkora, mint a logiteché.

Kb ugyanannyira áll ki, mint amekkora az USB csatlakozó. De sajnos az egere ennek sem tökéletes :(
Egyszerűbb dolokra jó, de aki hozzászokott egy pontos egérhez, annak csalódás lesz. És az a három gomb+görgő is elég kevés.

[ Szerkesztve ]

(#7699) Sk8erPeter válasza vlevi (#7698) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na igen, de sajnos a "majdnem"-en van a hangsúly... Anyámnak van Microsoft Arc egere, annak ugyanilyen az adóvevője ("Snap-in Transceiver"), és az feltűnően kiáll a Logitech-ével szemben. A Logitech-é egyáltalán nem zavaró, annyira miniatűr.

Amúgy közben rájöttem, hogy itt a megfelelő honlap, ahol az egeret is mutatják. Csak akkor nem tudom, mi a másik, amit korábban linkeltem. (Csak bill. külön?)

De ha mondjuk a Wireless 3000-é is ekkora lenne, tehát ilyen "Snap-in Transceiver" lenne hozzá mellékelve, akkor erősen elgondolkoznék rajta, de voltak olyan okosak a Microsoftnál, hogy természetesen ebbe is sikerült belerakni valami ordas nagy baklövést... :W :(((

Amúgy ez a MS K800 milyen, nem olyan gagyiműanyag, mint a Logitech MK520?
Gépeléskor milyen?

Ja igen, viszont ami miatt tuti nem lesz egyelőre Microsoft-cuccom, amíg nincs normális egér ezekhez a billentyűzetekhez: nem cserélhető, mint a Unifyingnál, így a 3-ból 2 helyet elfoglalna. Hubot meg emiatt nem cipelek.
Habár túl nagy igényem nincs az egerekkel szemben, de legyen kényelmes, ne kattogjon-csattogjon nyomkodáskor, a görgője se kattogjon durván. Kábé ennyi.
Játékra meg csak minimális mértékben lenne használva.
Ahogy elnézem, legalább külsőre nem annyira gáz a K800 egere. Kis egyszerű, de képről legalábbis még kellemes.
De ha azt mondod, egy rakás szar, akkor eldőlt, hogy nem kő. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7700) Khelben válasza vlevi (#7698) üzenetére


Khelben
nagyúr

Azt se hagyjuk ki, hogy a funkciógombok nagyon kicsik. MMO-nál pl szempont lehet, mert oda is lehet mappelni valami funkciót.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.