Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Mindent a StreamSharkról!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
válasz icecave #7252 üzenetére
Szerintem ugyanaz van nekik, mert cikkszám szerint 2db volt, most 1db van
Cikkszám ügyben annyi éredekesség, hogy a dobozon kívülről a 920-002942 van matricával ráragasztva. Alatta átlátszik a 920-002938 cikkszám
A billentyűzet fehér hátlapján meg a 820-003417 található, de igaz azt P/N-nek írja.Amúgy a súlya meglepően jó, a kis gumibakok stabilan tartják az eszközt, így nem fog csúszkálni. A kis kihajtható lábak miatt aggódom, azok nem bírnának ki sztem egy leejtést, de az tetszik, h rájuk van írva: 8°-kal emelik meg a bill síkját.
-
törölt tag
Helo!
Szeretnék venni egy rendes billentyűzetet!
jelenelg egy fekete Mitsumi van amit szerintem 2,500ft ért vettem a media marktban
Gamer billentyűzet kéne Call Of Duty 4 hez ill egyéb játékokhoz!
Jobb kezes vagyok, valami jól kinéző minőségi fekete billentyűzet kéne lehetőleg 10e alatt
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #40835072 #7254 üzenetére
Én anno mikor hasonló helyzetbe voltam, meghagytam az olcsó billentyűzetet, járékra pedig vettem egy Belkin Nostromo-t.
Bár a "fogását" szokni kellett, kimondhatatlanul jó, hogy a sorok közt nincs eltolás.
3 szabadon programozható profilt képes a saját memóriájában tárolni. Ez azt jelenti, hogy programozás után másik gépre átdugva is élnek a profilok. A hozzá való program is könnyen kezelhető.
A holmit a Razer tervezte a Belkin-nek. Jelenleg már a Razer is árulja saját logoval.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7253 üzenetére
Tényleg nagy karvar van... A logitech UK és US oldalán, ha ugyanúgy english nyelvűt választok, akkor különböző cikkszámúakat rak be, de egyiksem az, amiket írtál, sőt, ha internationalra megyek, akkor sem
Meggondolom még, sokat gépelek éjjel is, és ha asszonyt felébresztem a gépeléssel, annak én iszom meg a levétApple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #7255 üzenetére
Én billentyűzet párti vagyok
már a joysticket sem tudtam megszokni
Amúgy nézegettem Roccateket azok tetszettek de mitől lehet jó/rossz egy billentyűzet, mért ilyen nagy az árkülönbség?
-
-
kurtuzov
senior tag
válasz icecave #7256 üzenetére
A PH!TV adásban Pheke egész jól pötyögtette a K750-et az nagyjából sztem lefedi a zajt amit generál.
Rajtam sokszor (Logitech) headset van így nem hallom. Éjjel ritkán dolgozom, de akkor sem az asszony mellett, de ha az este a közelemben pötyögne a K750 folyamatosan azt lehet nem bírnám.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7259 üzenetére
Akkor lehet még nézelődök Igaz másik szobában vagyok, de nincs ajtó rajta (kisszoba), és kb. 4-5 méterre, a nagyszobában alszik, amíg nem fekszem én is be mellé. Bár, az ok,hogy az egérklikkelés nem zavarja (grafikus vagyok, modellezéskor azért igencsak inkább az egér kattog), a logitech MK520-as billentyűzet zavarta...
Nézegetem folyamatosan, de ahogy nézem, ha feladom a "kábelfüggetlenséget", akkor sem leszek előrébb... bár akkor azzal az erővel már visszatérhetnék az Apple USB-s alu billhez.
Most erről gyűjtök infót: Microsoft Bluetooth desktop 6000, de nyilván, ebből nincs UK kiosztás legalább (magyar elég felejtős).
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
wwhy
veterán
Tudom, h bill. topik, de hátha vki gyorsan tud mondani olyan Logi vezeték nélküli egeret, aminek a tetején/oldalán van back/forward gomb, mint az M510-es.
1-2 éves modellek is jöhetnekceaser: 3-at biztosan (CTRL+ALT+DEL); amúgy meg kettőnél többet nem nagyon nyomogatok egyszerre.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #40835072 #7257 üzenetére
-Márka
-Szolgáltatás
-MinőségKb ennyi. Ha tényleg nagyon minőségi Gamer cuccot keresel, akkor neked is azt tudom mondani, hogy Cherry mikrokapcsolósat vegyél.
Egy rövid lista az ismertebb márkák mikrokapcsolós termékeiről a teljesség igénye nélkül:
Razer BlackWidow
Razer BlackWidow Ultimate
Thermaltake Meka G1
Steelseries 6Gv2
Steelseries 7GSub-Dungeoneer lvl -57
-
kurtuzov
senior tag
Igen ez szerinem abból a torz "válságvanspórolunk" megoldásból született, hogy a fejlődő országokba kerüljön az eltejedtebb international kiosztás, de mivel korábban voltak helyi lokalizációk, és az EU-ba nem szállítanak kisenteres verziót, ezt hozták össze. Nekem mindegy, mert Magyaroszágon az ékezetes karakterek kellenek, nagyjából már kezdem megszokni a gyakran használt ékezetesek helyét, az extra karakterekkel leszek bajban de arra meg lementek egy hun kiosztást és elöl hagyom.
Nem véletlen, hogy próbálja ezt titkolni a Logitech, ezért olyan fura a kommunikációjuk.[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
válasz icecave #7261 üzenetére
Egyik cimborám is grafikus és nála is az egérkattogás volt a gond... Az igazán jó digi tábla sokszázezer... Ők egyszerűen oldották meg a dolgot: lett 3 gyerekük, azóta a billentyűzajkérdés fel se merül
Engem a vezetékek nagyon zavartak, legjobban bluetooth egér/bill párosnak örültem volna, de olyan még nincs, majd ha jönnek a BT 4.0-s eszközök.
Most a K750 mellé egy M525 egeret tervezek venni, így csak egy usb port lesz használva. Most nincs gond, mert a jelenlegi ProBooknak 4 usb portja van, de ha kijönnek az Ivy Bridge-es ultrabookok, akkor biztos veszek egy max 13"-osat, de inkább 11-eset és azokon már szűkös lesz az portok száma. Így remélem mihamarabb jönnek majd a usb port kímélő megoldások, ezt a bill-t 1-2 évre tervezem használni kb szerintem addig is fogja bírni az intenzív használatot ismerve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7266 üzenetére
Hát nálunk inkább az van,hogy viseli az asszony,hogy kattog az egér, gyerek ide nem kell
Egyébként a "nagy batár" billentyűzetek, meg egyáltalán,ha az árat nem nézem, akkor sem kapni halkat? Most már nézek én mindent, de egyre jobban az jön ki, hogy tökmindegy, mennyit szánok rá, nem találnék megfelelőt. Megelégednék az UK kiosztással is, vagy bármelyikkel, amin úgy állnak a billek (pontosabban mindennek úgy megvan a helye), mint a magyaron.
szerk: van jó táblám, de megnézem, hogy a modellezés és UV map részét hogy intézed el egér nélkül táblával Végülis, megoldható de minek szívassam magam?
[ Szerkesztve ]
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani olyan billentyűzetet ami, nagy(elég nagyok az ujjaim), világít és jól lehet rajta gépelni (esetleg még flat is) ? Játszani nem játszom de sok adatot kellene bevinnem, leginkább este.
Előre is köszi.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
nyunyu
félisten
válasz kurtuzov #7265 üzenetére
Vegulis nem annyira gaz ez a felemas kiosztas, hiszen az osszes europai billzet kiosztas 105 gombos nagy enteres, csak az amerikai nem.
Talan csak az oroszok hasznalnak amerikai kiosztast, de naluk a cirill betuk is ra vannak szitazva a szokasos QWERTY melle, ugyhogy oda altalaban kulon gyartanak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
TomiLi
addikt
Na nem bírtam magammal, és vettem egy K360-ast. Az én viszonylatomban egész halk, de gondolom van ennél halkabb is. Az nagyon tetszik ,hogy a space nem csattog.
Könnyű vele gépelni, mert a gombok jól kiállnak a billentyűzetből. Kicsit fura, hogy kicsik a gombok, de már szinte meg is szoktam.
Nagyon bejön a kompkat mérete is, mert jobban elférek az asztalon. (az asztal nem kicsi, de néha zavart, hogy az egérpad és a billentyűzet "veszekedtek" a helyért, és ment a tili-toli - ez gondolom speciális eset, másnak nem lehet ezzel gondja)Még játékban szeretném kipróbálni, hogy muzsikál több gomb lenyomása esetén... remélem nem bánom meg majd, hogy wireless billentyűzetet választottam...
Bogyorisz
-
kurtuzov
senior tag
válasz icecave #7267 üzenetére
Megvettem a Logitech K750 mellé ezt az M525 egeret [link]
Így van értelme a Unifying jeladónak, egy usb porttal kevesebb van lekötve.
Ma már egész nap a K750-nel dolgoztam (az M525 csak most érkezett) és egész jól meg lehet szokni ezt a kiosztást. Egyértelműen halkabb, mint a korábbi (2e Ft-os USB-s, de slim) billentyűzet. Érdekes, hogy a funkció billentyűk sokkal halkabbak, de nem homorúak.A digi táblás dolgokhoz nem értek, de van egy másik cimbim, ő operatőr és egyáltalán nem használ egeret csak digi táblát... Nyilván ő napi használat mellett video vágásra használja elsősorban
nyunyu: ha nem említed ezt a keverék kiosztást nekem az életben fel sem tűnik, de mivel nincs viszonyítási alapom nem hiszem, hogy gond lesz megszokni. Egy biztos: sokkal inkább kényszerítve vagyok a vak gépelésre, mert a karakterek így nem zavarnak össze gépelés közben - ez pedig nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Haveromnak van egy problémája a jelenlegi billentyűzetével és nem igazán tudom az okát.
Mégpedig hogy nem enged egyszerre 3 billentyű lenyomást, de érdekes módon esetfüggő a dolog. Egy autóversenyzős játékban ha gáz+jobbra+kéziféket nyom akkor engedi, ha gáz+balra+kéziféket akkor nem.
Az alap problémát ismerem, hogy nem megy több billentyű egyszerre, de ebben a formában még nem.
Kérdésem az lenne hogy lehet-e tenni ellene valami szoftveresen vagy kell egy másik bill.?[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz kurtuzov #7265 üzenetére
"és az EU-ba nem szállítanak kisenteres verziót, ezt hozták össze."
Nem úgy van, az angol kiosztás az mindíg is ilyen volt. Csak az amerikai kiosztás (és néhány helyi, talán cseh) olyan, ahol a bal shift és az y között nincs í betű."Kicsit fura, hogy kicsik a gombok, de már szinte meg is szoktam."
Ez azért lehet, mert ahogy a Mediamarktban méregettem, csak látszólag kisebbek rajta a gombok. A billentyűk mérete, pl. a felső sorban a 0-tól a backscpace végéig miliméterre annyi, mint egy normális "nagy" billentyűzeten. És a gombok teteje sem igazán kisebb, csak látszatra, mert egy hagyományos billentyűzetnek ferde a széle, ennek viszont függőleges. Ezért nagyobbnak tűnik a hézag a két gomb között, ami miatt még kisebbnek látszik egy-egy billentyű.
Én is nézegettem, de valahogy a szokatlan elrendezése megilyesztett, pedig nekem is tetszene a kisebb méret.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz -FreaK- #7272 üzenetére
"Az alap problémát ismerem, hogy nem megy több billentyű egyszerre, de ebben a formában még nem."
Ez azért van így, mert nem az számít igazából, hogy hány gombot tud elküldeni egyszerre a billentyűzet. A gombok fel vannak "fűzve" valamilyen rendszer szerint, és ha jó gombokat találsz el, és nem akad össze ez a felfűzés, akkor akár 10 gombot is lenyomhatsz, működni fog. De szerencsétlen esetben akár kettőt sem.
A gamer billentyűk itt térnek el a normáltól, ezeknél igyekeznek ezt a rendszer úgy kialakítani, hogy a játékban használt gombok (wasd, ctrl, meg még ki tudja mi) lehetőleg sose akadjon össze, mert játékban várható, hogy ezeket egyszerre fogják használni. -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #7264 üzenetére
Próbáltam utánanézni de nem talátam meg mi az a mikrokapcsoló vagy mért jó
Igazából nekem valami Razer megbízható jó minőségű fekete billentyázet lenne a legideálisabb , ebben tudsz segíteni melyiket érdemes megvenni 5-15e forint körül?
-
nyunyu
félisten
válasz kurtuzov #7271 üzenetére
nyunyu: ha nem említed ezt a keverék kiosztást nekem az életben fel sem tűnik,
Emberek tobbsege nem tudja, mi a kulonbseg az UK es US kiosztasok kozott, legfeljebb odaig jut el, hogy az angolon eggyel tobb gomb van (Í helye), illetve 2 soros az enter.
Kozben a kukac es az aposztrof fel van cserelve a ketton, backslash lent van a Z mellett a plusz gombon (tieden oda IS azt rajzoltak), Shift+3-on font jel, stb.
Elso billzetem nagyjabol UK volt, egyeduli keheje a 2 soros oldschool amerikai enter volt, emiatt persze a # mashol volt, mas teszta, hogy amerikaikent hasznaltam DOS alatt.
Egy biztos: sokkal inkább kényszerítve vagyok a vak gépelésre, mert a karakterek így nem zavarnak össze gépelés közben - ez pedig nem baj.
Exmelohelyemen joideig olasz kiosztasu HP billzet logott az irodai gepemen.
Rajtam kivul mindenkit zavartErdekes modon kollegak azt sosem akartak trombitanak nezni, mig a tapikepernyos penztargepemhez atlag havonta kellett uj billzetet igenyelni, mert valaki ideiglenesen kolcsonvette, aztan elfelejtette ugyfeltol visszahozni, vagy eppen nem volt masik magyar billzet az irodaban, amit uj rendszer melle adni lehetett.
Egyebkent meg joideig amerikai kiosztast hasznaltam magyar billzeten, csak aztan par ev szoftverferdito+luzergajdgyarto munka miatt kenytelen voltam atszokni a magyarra.
Mivel amerikai kiosztasu billzet van itthon (Ergo4000-bol eleg maceras mast venni), ebbol kifolyolag meg mindig nem tudom teljesertekuen hasznalni a magyar kiosztast.
De legalabb a Z/Y-t mar keverem, ha valahol veletlen amerikai kiosztas van beallitvaMondjuk az is jo volt, amikor ugyfelnel fel napig hasznaltam egy zsiruj noname billzetet, aztan este kereste rajta a K gombot a ket ujjal potyogo fonokom, hogy hol van.
Nekem addig fel sem tunt, hogy ahelyett is J kupakot tett a kicikinaibiogepsor.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #40835072 #7276 üzenetére
Lényegében minden gomb alatt egy mechanikus microkapcsoló van. Ennyi.
Az olcsó billentyűzetekben a sorok és oszlopok érintkezői két külön fóliára vannak felhordva, melyek közt egy harmadik, távtartó fólia helyezkedik el. Az egymás felett levő érintkezők közt a távtartó fólián lyuk van. Mikor a gombot lenyomod, a gumiharang enged, és a közepén levő gumitüske a felső fóliát nekinyomja az alsónak a lyukon keresztül.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
undisputed12
csendes tag
Hali! Jelenleg egy Logitech G15 (v2) billentyűzetem van, de szeretnék egy újat venni (már megúntam ezt). Mit ajánlotok? Játékra kell, és jó lenne olyan, amin be lehetne állítani a háttérvilágítás színét.
-
nagyúr
Így is van
Szóval, ma rábeszéltem az asszonyt, hogy máshol végezzük el a szokásos heti nagybevásárlást, egészen véletlenül egy MM közelében.
Megnéztem több billt is, de igazán a Logitecheket, elvégre, ha már az Performance egerem miatt van unifying vevő, akkor ha le is cserélem az Apple billt, olyanra érdemes, amihez jó ez egér vevője.
A K360assal kezdtem, de hamar tovább röppentem, mert ugyan az ára nem vészes, de nekem irtó hangos, csattogós gyors gépelésnél.
Következett az MK520 (ami volt is nekem régebben, csak nem sokáig), és az K800 Illuminated. Elsőre mindkettő igen halk volt (Az MK520 meg is lepett, nem erre emlékeztem), aztán elkezdtem gyorsan gépelni mindkettőn, és akkor már kijöttek a különbségek. Az MK520-nak van egy jellegzetes "Mellékhangja", nem is tudom hogy írjam le, de amikor az ember gyorsan gépel, és hirtelen felengedve 1-1 billentyűt "továbbsiklik" az ujja a következőre, akkor hallgató és ez az, ami az asszonyt is idegesítette. Ami meglepő, hogy a K800nál ez nemvolt, pedig látszólag igencsak ugyanaz a billek felépítése mindkettőben.A lényeg,hogy egy k800-al meg lennék elégedve, de....
Vagy veszek egy utángyártott gagyi numpadot (ami anyaghasználatban, és még színben is eltér kicsit) a meglévő wireless Apple billemhez, vagy eladva az utóbbit, beruházok egy K800 illuminated-re. Nem tudom, mit tegyek
-
kurtuzov
senior tag
-
TomiLi
addikt
válasz icecave #7280 üzenetére
Vakon írok, de amatőr sebességgel, sok hibával, amit javítani kell, így nálam nem jön elő az a probléma, ami Nálad! Most kipróbáltam, hogy csak csattogok a billentyűn, mintha profi gépíró lennék. Hát úgy valóban szörnyű hangja van........
Nekem igazán a kompakt mérete miatt tetszett meg, és most kipróbálva még jobb, az ára meg tényleg smafu a nagyágyúkhoz képest!
Én nem rontanám el a profi apple cuccost egy gagyi numpad-dal....
Akkor inkább a k800! De ez az én véleményemBogyorisz
-
undisputed12
csendes tag
válasz undisputed12 #7279 üzenetére
Ja, és olyat keresek, amin van hangerőszabályzó gomb!
-
nagyúr
Én is így vagyok vele, ha az Apple gyártotta volna hozzá, ugyanolyan anyagból, és szépen passzolósan, megvenném simán. Így azonban nagyon nem éri meg az árát, mert annyiba kerül mintha eredeti Apple lenne.
Azért még erősen gondolkodom, Apple azért nagyon szép, halk, és nem gagyi műanyag... grrr, ez is olyan dilemma, hogy valamit valamiért, pont a kettőből lenne egy jó billentyűzet
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz icecave #7284 üzenetére
Megértelek, mert az apple az tényleg kaliberekkel igényesebb bármelyik pc-s megoldásnál. Ugyan nekem nem volt, de a képek, bemutatók ,beszámolók erről tanúskodnak.
A fránya Apple igazán csinálhatna egy numpadot a wireless bill.-hez!Én azt nem értem, hogy pc-s vonalon miért nem csinálnak mac billentyűzethez hasonlót
Pl. a k750 mac, miért nincs pc-s kivitelben. Nem a fekete, hanem rendesen alumínium vázzal fehér gombokkal - na meg magyarul - mert ezt szerintem megérné a logitechnek is gyártani magyar kiosztásban, ezt sokan vennék...Bogyorisz
-
nagyúr
Azon eléggé sokat mérgelődtem én is (a K750 for Mac-en). Viszont a numparda van megoldás, de csak OSX alá. Van a magit trackpad, ami szépen paszol a billhez, és arra lehet venni "takarást": [link] Csakhát ez így nem olcsó,ha mindkettőt megveszed a billhez, még ha menne is. Mondjuk, a minőségi dolgokért sosem sajnáltam a pénzt, nagyon nem mindegy, min dolgozik/mit bámul az ember egész nap. Rám ez nagyon is igaz, grafikusként eleve a gép előtt dolgozom, aztán a szabadidőmet is hol töltöm: hát előtte, sorozatot, filmet, bármit nézve.
-
undisputed12
csendes tag
válasz undisputed12 #7279 üzenetére
valaki?
-
TomiLi
addikt
válasz icecave #7286 üzenetére
K750: nem tudom ténylegesen mekkora lenne rá az igény, de már elég régóta a fekete a divat a billentyűzetek terén is. Szerintem már unalmas, ráadásul a mindenféle zongora lakk borítású kivitelek gyűjtik az ujjlenyomatokat, a műanyagok meg kopnak (MK520 csuklótámasz)
Tehát kicsit merészebbnek kéne lennie a gyártóknak és "újítani"....Ez a mac cuccos nagyon tetszik! Az Apple tényleg a dizájnt illetően nagyon résen van!
Hát grafikusként, szinte kötelező a jó ízlés!
Bogyorisz
-
nagyúr
Mondjuk igen, a k800-on is van ujjlenyomat olvasó (vagy inkább tapadó)
Grafikus téma: egyrészt a jó ízlés az csak viszonyítás kérdése, mert ugye "mihez képest" alapon működik a dolog.
Pl. én vegyük az én példámat, itt dolgozom, ez az én munkahelyem (asszony szerint patkánylyuk ): [link] A helyzet az,hogy valami erre is mondhatja azt,hogy húú, de jó, meg azt is, hogy lehetnének jobb cuccok is. Kinek milyen az ízlése.Ami engem illet, mindennél előrébb veszem a rendet, mert úgy vagyok vele, hogy ha rend van, akkor a munka is az, amit kiadok a kezemből, de ha disznóól van körülöttem, az is ugyanúgy meglátszik a végeredményen (persze itt is van ellenpélda: van ismerősöm, aki jobb grafikus mint én, pedig akkor a kupi van körülötte, hogy a billentyűzet alig látszik).
Bocsánat az off-ért. A lényeg, hogy az Apple bill maga jó, de pl. a delete-t az fn+backspace kombóval előcsalogatni annak jó csak, aki nem naponta 300szor használja.
szerk.: eszembe jutott, honnan ismerős a neved, régebben tőled vettem egy XFX 4890 BE-t... kicsi a ph..
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz icecave #7290 üzenetére
Ujjlenyomat olvasó!
Szerintem nem kell kimondottan drága cuccoknak lennie ahhoz, hogy valami stílusos, ízléses legyen! (Nem értek a szakmádhoz, de azt gondolom, hogy az a két monitor pl. nem valami mezei tn paneles, tesco polcról való.... )
Nekem nagyon tetszik a birodalmad, szép rendezett! Én is rend párti vagyok!áááá ismerős voltál nekem is!
Egyébként az ilyen kis kényelmetlenségek miatt is, mint az apple "del"je pc-n, választottam inkább a hagyományos pc-s billentyűzetet.... (nem tudom van-e még ilyen....)
Bogyorisz
-
nagyúr
Pedig de... persze, ennek is megvan a miértje. A játékfejlesztésben az emberek többségének TN van, vagy még olyan sem. Így pl. mivel már 2 éve hidden objekt játékot fejlesztek, ilyenekre kell optimalizálni. Sőt,ha még ezen is túl jót/kontrasztosat/nem elég világos háttereket készítek, simán szólnak, hogy "rontsak" rajta, bármilyen meglepő is ez.
Hogy ON is legyek: 3ds max-ban és photoshopban is sokat kell használni a ctrl és alt gombokat. Namost az Apple billen bekavar,hogy a legszélén van az fn, ott, ahol a ctrl-t várnánk. Persze megszokható, inkább az előbb leírt del billkombó ami zavaróbb.
Egyébként mindennek megvan a billkombója: [link]Szóval mindent meg lehet oldani ezzel is, csak kicsit körülményesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Sziasztok,
olyan hagyományos kiosztású (kurzor feletti insert-home-stb egyben van szigetként) magyar billentyűzetet keresnék, ami a laptopokon van. Nézegettem a neten a vékonyabb játékosokat, de a franc tudja megmondani pár kép alapján, hogy olyan vagy csak hasonló. Tud valaki ilyeneket? -
Stunts666
őstag
válasz WolfheartGR #7296 üzenetére
Mióta volt egy frissítésem hozzá a windows update-n, azóta nincs gondom vele.
-
nagyúr
Ma ismét elmentem a MM-ba, de hosszas nézegetés után nem vettem meg a K800-at, mert bár halk és világít, de nagy és műanyag...
Maradt ugye az a lehetőség, hogy az Apple Wireless billentyűzethez megveszem a szintén gagyi műanyag LMP keypadot, amiről ugye írtam, hogy külsőleg milyen különbségek vannak és az is lehet, nem megy minden úgy windowson, ahogy az ember szeretné. Elkezdtem tehát kutatni, hogyan tornázhatom fel a jelenlegi 95%-os elégedettséggel használt Apple billt. 100%-ra.Az első gond az volt, hogy nem mennek a funkcióbillentyűk. Erre megoldás az UAWKS program, amit telepítve csodaszépen elérhetővé válik a printscreen (fn+F3, a hangerő növelés-csökkentés, a page up, page down kombó, stb).
A második gond az volt, hogy eddig ugye az fn+backspace volt a delete parancs, azonban ez bonyolult volt számomra. Erre a megoldás a SharpKeys, a linken leírás is van, a lényege, hogy a jobb command gombot (ami eddig csak dísz volt) beállítottam delete gombnak. Egyúttal már a val command gombot is letiltottam, ne ugorjon fel a start menü véletlen megnyomáskor,mikor az ctrl-alt gombokkal "operálok".
A lényeg, hogy bár kellett 2 programot telepíteni, azokat 2 windows telepítés között csak egyszer kell felrakni és konfigolni, simán megéri. Lett egy teljes értékű billem, amit szeretek is
A funkciókat gyorsan leírom, hátha valakinek még szüksége lesz rá:
Fn + F3: PrintScreen
Fn + Backspace = Delete (de ezt ugye beállítottam egygombosra)
Fn + Right = End
Fn + Left = Home
Fn + Up = Page up
Fn + Down = Page down
Fn + F10 = mute
Fn + F11 = volume down
Fn + F12 = volume upFn nélkül minden úgy működik, ahogyan az a windows-ban és a programokban alapértelmezett.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
üdv
szeretnék venni egy háttérvilágítású billentyűzetet, ha lehet nem tízezrekért
Tigris, tigris, csóvafény...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- E-book olvasók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest