Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Azért szoktuk az emelkedőt megkérdezni, mert ekkora súlynál már kétmotoros roller kell ha érdemben felfelé akarunk haladni.
Dual Mantist javasolnék, csak az drágább.
Ha nincs pénz Mantisra, Kugoot szoktak venni.
Amit linkeltem, több ugyan, mint amit írtál keretet, de nézzétek meg élőben mekkora roller, plusz van rajta hátul tartó is, lehet rápakolni.A Techsendet meg ekkora súlyhoz inkább ne.
A Kugoon is cserélni kell majd mindent idővel, de a Cyber Monster hamarabb megadná magát. :/ -
Peaceliker
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Most viccen kívül erről eszembe jutott az az ízé, amiben nénik krúzolnak mindenfelé. Oké a kis helyen férjen el részen elvérzik, de elég nagydarab öregeket cipelnek azok. Gyanúsan ki lehet pucolni úgy a szerkezetet is, hogy valahol elférjen rajta az a 20 kilós akku.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Max valami ilyesmibe gondolkodj, de ezek se 140kilóra vannak kitalálva!
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem fikázás. De ha évek óta itt vagy akkor tudod, hogy ezek a vackok többnyire max. 110 - 130 kilóig vannak (és ahogy páran kifejtették, nem túl acélos szerkezeti integritással) messze a te Min. 140 kilódtól. Amit linkeltél az sincs a kanyarban se a 140-hez, de nem tudom ezt átnézted-e egyáltalán.
Ne csinálja, akárkinek is bukott ki a fejéből. K..va rossz ötlet.
Az a tipikus Darvin díj várományos.... -
DigitXT
félisten
válasz
Kalandor
üzenetére
Ne haragudj, de elég részletes választ adtunk, hogy miért nem jó ötlet:
nem erre való a roller, balesetveszélyes az egész ötlet, de ha komolyan
gondolod, akkor minimum valami erős vasat kell venni. Amiket kinéztél,
azok kifejezetten nem ilyenek... Ha ez "fikázás", akkor én kérek elnézést.
(Kérdeztél, válaszoltunk. Csak nem tetszik a válasz, erre sértődés van...)Ui: én is itt vagyok közel 20 éve, ettől még nem lesz jó egy szar ötlet.

A régi ismerős is egész nyugodtan elolvashatja az érveinket(!), aztán ha
továbbra is akarja ezt, akkor feljebb emelheti a ráfordítandó összeget...
Volt konkrét ajánlat vmivel erősebb vázra: ha drága, nem kell csinálni.
Mégpedig azért nem, mert nem te vagy az ismerősöd megy a kórházba,
hanem aki alatt összeszakadt a gyenge váz a túlterhelés hatására...
-
válasz
pescara
üzenetére
Én semmit sem akarok vele, egy régi ismerősöm kért tőlem segítséget.
Én meg tőletek, de csak fikázást kaptam, pedig nem szóltam be, nem okoskodtam, csak kérdeztem.
21+ éve vagyok itt, de már évek óta kérdezni sincs kedvem, mert sok topikban ez a lenézés-kiröhögés a couleur locale. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Áhh, mindegy, hagyjuk.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Asszed viccelünk, de nem
Egy az hogy ez eszetlen ötlet, már magában balesetveszélyes. Kettő, hogy ezek azok a rollerek (főleg a cyber monster), amiket simán 120 kilós embernek sem nagyon ajánl senki. Cyber monster első felfüggesztése amúgy is hajlamos széttörtni, normál használat és terhelés mellett is -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem akartam ilyen nyersen fogalmazni, de pontosan a targonca jutott nekem is eszembe.
Elektromosnak elektromos az is, bírja a cipekedést, pofára sem esik vele az alkalmazott. Igaz, nem fér bele negyedmillióba darabja... De amúgy egy normális rollernek sem!
Pláne ami terhelhető, nagy méretű, acélvázas. Eleve ott kezdődnek a bajok, hogy el kellene bírni a pilótát, különben jön a munkahelyi baleset. Aztán ha ez megvan, akkor kellene rá valami rendes "tároló", mert a taposóra az ülés alá baszarintott ólom-savas akku ha leesik, abból megintcsak munkahelyi baleset lesz. (Tudom, hozzáköti az üléshez, és akkor nem: hahaha...) Végül: elsőre kiválasztásra került két "hitvány" típus, ami arról hírhedt, hogy törik mint a ropi. A kiválasztás alapja a vételár. Említettem már a munkahelyi balesetet?Ui: a rollereket (egy)személyes használatra találták ki...
A legtöbbön nincs semmilyen csomagtartó, nem véletlenül. Amelyiken pedig van, azon is limitált a terhelhetősége (néhány kiló). Az akkumulátorok (feltételezem ólom-savas) meg ugye nem arról híresek, hogy rohadt könnyűek lennének: egyszer vittem én is egy autóakkut motoron, a hátsó dobozomban. Konkrétan életveszélyes volt vele közlekedni, mert brutál magasan jelent meg egy 20+ kg-os tömeg, így elég komolyan befolyásolta a motor dönthetőségét. Rollernél persze, ha le tudod rakni a lábadhoz, az elvileg nem csinál ilyet, de azért biztos, hogy nem is segít a manőverezhetőségben. Tényleg nem értem, hogy miért/hogyan merül fel ilyen felhasználásra a roller... Akkor már inkább valami elektromos tricikli, vagy egy kistraktor, vagy tudomisén...
Ha fogsz valami Laotie "csodát", ami hivatalosan elbír 150 kg-ot, azzal kipipálod a pilótát (elbírja), bevállalod az akkut, mert bátor vagy (erős a hevedered), aztán a kolléga egyszer csak odahúz neki, és rögtön 60 km/h-val vereti a telephelyen, ahol amúgy szar az út... Na, ekkor úgy fogja kilőni az ülésből, akkumulátorostúl, hogy öröm lesz nézni: 100% táppénz.
Ilyen célra valami olyan cucc kéne, ami kifejezetten lassú haladásra optimalizált (a rollerek nem ilyenek, kis tempónál a motor hatásfoka a béka segge alatt van, ha nagy terhelést kap, mert mondjuk nagy a súly, és emelkedik az út fel lehet őket forralni). Egy elektromos talicska mondjuk tuti bírná, bár azután meg sétálni kell sajnos.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt nézzétek meg, és sírjatok ti is...
Előre a jövőbe: teherroller!
Kis helyen kell lavírozni, de gyorsan is kellene, stb.
Milyen távolságra? Mi az, hogy gyorsan? Gondolom akkor a talicska kizárva.
-
-
FingR86
őstag
ninebot és klónjaiba
Most szereltem be
Alin kb 1200ft
nagyon brutal hogy mennyivel jobb mint a gyári
konkrétan majdnem elemelkedik a hátsó kerék 100kg alatt csutkára húzva
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Techsendet inkább ne, ha komolyan is gondoljátok.
Kugoot inkább, de azt is az újabbak közül.
https://berio.hu/KuKirin-M5-Pro-elektromos-rollerEmelkedőkön is fogjátok használni, vagy inkább csak sík terepen?
-
Aaron14
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Megcsináltam, de még mindig nyikorog. Lehet rossz helyen takarítottam meg. Pontosan hol kellene?
-
PociAti
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Erre próbáltam én is utalni, hogy nagyon sok néven előfordul. A videóban a 6. perc környékén erről beszél:

Hover-1 Blackhawk, TurboAnt X7 Pro, Levy Plus, Swagtron Swagger 7T, HX-X8, Slidgo X8, stb.
Néha nagyobb akkut kap (12,8 Ah, vagy még annál is nagyobbat), néha tömör gumit raknak rá és a kerékméretben is találtam eltérést, általában 10", de valamely variánsnál 8,5" olvasható.És akkor az általad említett MAXwheel E12 is azonos a hirdetésben szereplő E-Scooter E12 Hover-Z elnevezéssel. Vagy közel azonos, de egy kaptafára készülnek.
Feltételezésem szerint a váz, a motor azonos, és a moduláris felépítés miatt pár elemben eltérhetnek egymástól. Plusz egyéni taposót kapnak, meg egyedi színű kiegészítőket (pl. gázkart).
Jó ötletnek tartom a modularitást ha azt normál gyártók készítik. -
Céges használatra keresnek rollert
- sebesség nem számít
- roller súlya nem számít
- legyen rajta ülés!
- a teherhordó képesség minimum 140 kg, mert megtermett emberek használnák, néha akkumulátorokat, egyebeket szállítva kisebb távokra (ezért kell az ülés is)
- 10" kerék, jó felfüggesztés mert egyenetlen a talaj néha
- negyedmillió alatti árbanKugoo Kirin M4 Pro-t vagy Techsend Cyber Monster 2024-t néztem ki nekik, főleg az utóbbit mert 3 év garanciával is lehet kapni.
-
PociAti
őstag
válasz
Gigi01
üzenetére
A jófogáson árulnak most egy ilyen rollert.
Hover-Z E12 elektromos roller 10Ah 25km/h, 115.000 Ft, helyileg: Csömör.Hibátlan új , Hover-Z E12 elektromos roller.
Csak kipróbálva volt.
Masszív és erős, tartozékok: Pumpa, töltő, 2db. kulcs a kivehető akkumulátorhoz
Gumiabroncsok: 10" ballonos
... stb.Tehát kulccsal zárható akkuja van, és nem is kicsi az az akku, mások 40 km hatótávot adnak meg ehhez az értékhez.
Amúgy semmit nem tudok a gyártóról vagy a konkrét típusról, de ha jól értem, akkor a HX X8-as típusnak a rokona. Ami nem klónt jelent, hanem más gyártó kisebb módosításokkal árulja ugyanezt (átbrendelik), így talán a Hover-1 Blackhawk és más találatokat célszerű rákeresni. Vagy nem ugyanezt, hanem kicsit módosított típusát. Itt elmagyarázzák:
https://www.youtube.com/watch?v=vW55bUxccEY&t=350s -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Igen, a nevében szerepel a Xiaomi M365.
Az M365 volt az első igazán nagy számban forgalmazott elektromos roller ami ezt a töltőt használta és azóta is ez a standard. Többiek is - ritka kivételtől eltekintve - ugyanezt használják. A lényeg úgy is a roller akku vezérlőjén (BMS) múlik, hogy az mit kezd vele. Simán lehet, hogy a BMS is sok rollerben azonos és a firmware dönti el miként viselkedjen. -
Silentfrog
veterán
A Segway rollereknek is van olyan alkalmazás amivel több adatot mutat, mi a saját alkalmazása?
Olyan sok mindent megosztotok a rollerrel kapcsolatban, és a töltöttségen és a hőfokon kívül semmit sem látok a gyári appban. -
Sikerült valahova elkevernem a Xiaomi pro 2 roller töltőjét. Lehet valahol ilyet használtan venni?
-
PociAti
őstag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Némileg van tapasztalatom benne, nektek F40i-tek van, nekem F40E-m, mindegyik 17,1 kg. Nem csak nehéz, hanem nagy is. Tényleg nem jó emelgetni.
Közel egy éven át volt nekem Okai Neon Lite is, és a 15 kg tömegével és fura súlyeloszlásával már azt is kényelmetlen volt cipelni. Nincs jó fogása, mert a kormány teteje és roller vége is nehéz, így cipelés szempontjából rossz a súlyeloszlása.
Végül a Xiaomi Mi 1S bár csak 2,5 kilogrammal kisebb az Okainál, de mégis egész jól cipelhető, a taposó környékén koncentrálódik minden tömeg.
Saját tapasztalat alapján leginkább ezt tudom ajánlani. Használtan is bevállalható. Ha nem jönne be, eladjátok. Jól tartja az árát, nincs benne nagy kockázat. Lényeg, hogy ne legyen átszerelve tömör kerékre. Ez a második generációs Xiaomi, elvi hatótávja 30 km, 50 kilós személy alatt kb. 23 km. A roller első generációs változata az M365 széria, épp most megy róla a diskurzus, GoodSpeed 9200 km-t már beletett a sajátjába. Annak harmadik generációs változata a Mi 3, pár apróságot javítottak, így az már 13,2 kg, alkatrész ellátottságban rosszabb, de elég megbízható, talán soha nem lenne szükség rosszul beszerezhető alkatrészre. Használtan simán bevállalható az 1S és a Mi 3 is.E-Twow termékpalettáját nem ismerem, nem tudom konkréten melyik típus felelne meg a kívánalmaknak.
Végül a Ninebot E szériája is akár jó lehet.
Magamnak nem venném, mert számomra nagyon fontos a ballonos kerék, de nálatok a Ninebot KickScooter E25E még be is válhatna:
https://eu-en.segway.com/products/ninebot-kickscooter-e25e-powered-by-segway
Tömör kerekek: 9 inch, Dual Density Flat-Free Tyres (maintenance free)
Tömege: 14,3 kg, motor 300/600 W-os, sebesség 25 km/h.
Hatótáv: 25 km, a 215 Wh (5960 mAh-s akku miatt), ami kicsit kisebb a fentieknél (melyek hatótávja 30 km), de ha 50 kg körüli személy esetén gyakorlatban hozhatja a 18-20 km-t.Ezen kívül bármi más is jó lehetne még, szinte hetente jelennek meg új rollerek, csak megbízhatóságban, tartósságban elég komoly kilengéssel, így arról nehéz érdemben felelősséggel nyilatkozni.
-
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Itt ki vannak gyűjtve a rollerek tömege is:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlSajnos ez ilyen.
Egy jó roller többnyire nehéz is, ahogy PociAti írta.A 8.5"-os kerekű Xiaomik könnyebbeknek számítanak, mint a 10"-os kerekű rollerek.
10km hatótávhoz Mi 3-at javasolnék.
A Mi 3 Liteot inkább ne, megeshet, h még 10km-t se tudtok kihozni belőle.Viszont a Mi 3 újonnan szerintem nem éri meg. Ellenben rengeteget hirdetnek belőle 100-130ezer között, állapottól függően, kevés km-el, akár még garival, dobozával.
Itt a Hardveraprón is.A másik az Okai Neon Lite, akciós egy ideje, ~120ezer. Ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, csak kevesebbe kerül.
Ha nem lesz hibás a roller, akkor rendben lesz, de ha gond akadna vele, a garanciális ügyintézésükről horror sztorikat lehet olvasni Facen rolleres csoportokban. Ezt azért tudjad, mielőtt megveszed.
Amúgy jó roller lenne.
Ami a funkciókat illeti, az F40i indexes, de se a Xiaomi, se az Okai nem az. Sajnos ez ilyen, az index egy viszonylag új dolog, csak az újabb rollereken jelent meg.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Ami engem illet, 2015-ig soha nem jártam a városban. Egy túlhypeolt városkának tartottam, aminek van egy fürdője, de még kórháza sincs. Fura, hogy gyermekkoromtól ingyen utaztam 21 éves koromig az ország egész területén, sok százszor jártam Debrecenben (második otthonom volt kb), Szegedre, Békéscsabára, Nyíregyházára, Gyöngyösre, Galyatetőre (1984-től minden évben 4-6 hetet Galyatetőn voltam), és egyszer még Hajdúböszörménybe is eljutottam. Mondjuk Hajdúböszörmény a 90-es években volt, egyszer mentem, nem estem tőle hanyatt, sőt... azóta sem jártam arra. Hajdúszoboszlóról Nagypapám mondta, hogy a belvárosa szép, de egyébként a szerkezete falusias, és ez tényleg így van. 2015-ben jártam itt elsőnek, mert apám Erste bankos kártyáját benyelte az ATM... lehetett intézni Debrecenben és Hajdúszoboszlón. Na jó, mondom, nézzük akkor Hajdúszoboszlót. A belváros tényleg megtetszett, de akkor még nem gondoltam, hogy 4-éven belül ide is fogok költözni. Onnantól a költözésig, még vagy 6-7 alkalommal jöttem el. Debrecen volt a tervben, csak két dolog nem volt ott.
1. Berettyóújfalu elkezd sorvadni rohamosan (pl elkerülők miatt)
2. Debrecenben irreálisan felmennek az árak a BMW gyár miatt, ami akkor még nem is létezett.
Így hirtelen az volt, hogy Újfaluból lépni kellett, mielőtt teljesen beszakadt volna az ingatlanunk ára, Debrecen meg irreális volt... amit megkaptam volna Debrecenben 2016-ban x összegért, az 2019-ben már X+40-60% volt. Így jött a képbe Szoboszló, mint B terv.Berettyóújfaluban én a központban laktam a Kádár Vitéz és a Népliget sarkán (ott volt az egyik házunk, a másik egy lakótelepi lakás most is ott van), pár száz méteren belül volt a Penny Market, a Piac, a polgármesteri hivatal, a posta, az autóbuszállomás, 1 km-es sugarú körben a kórház, a könyvtár, minden igazán lényeges. Amihez biciklire kellett ülni, az a Tesco és a Lidl volt. A Lid 1,7 km-re, a Tesco 2,5 km-re. A Tesco oda-vissza 5 km. Itt meg 11-13 között.
Hajdúszoboszlón nem tudsz úgy lakni, hogy minden közel is legyen, meg frekventált helyen is legyen. Lakhatsz a Tesco, Lidl, Aldi trió mellett, de akkor messze van a Penny, a JEC, a belváros. Lakhatsz a Szilfákalján a JEC-hez és a Pennyhez közel, akkor messze van a Tesco, Lidl, Aldi
Egyébként még így is ez a verzió a legjobb. Mert az első, a Kabai útfél, hát az masszívan külterület. A második legjobb a fürdőnegyed, mert olyan mint egy elit földi paradicsom, csak a boltokhoz rollerezni kell... Nyáron tele bikinis nőkkel! 
Tehát itt kerékpár, roller, robogó, autó bármi, de kell! Az elektromos roller és robogó jött be nekem. Csak a robogó elkezdett rozsdásodni (pedig vadonatújonnan vásároltam), meg az ólomakkut felcipelni télen, kivenni a robogóból aztán várni még akklimatizálódik, és tölteni, az nem az igazi. Biciklim nincs, mert azt Újfaluban hagytam. Így maradt a roller, de abból kettőnek kell lennie, mert ha valamelyiknek valami baja van, akkor ott a másik addig, ameddig meg nem oldom.
Nekem a Xiaomi jött be, mert ennek nemcsak magas megbízhatósága van, de abszolút moduláris, könnyen javítható viszonylag, és sok alkatrész kapható hozzá, pontosabban kb minden, akár országon belül, akár külföldről, és esőálló!
Az első rollerem egy Kugoo S1 PRO volt. Tömör gumival, 30-cal is tudott menni. Az első esőnél beázott. 193 km-t tettem meg vele,, utána darabokban adtam el úgy, hogy a Geekbuying küldött alkatrészeket. Az egyik fórumtárs is vett belőle!
-
PlatiaAmos
tag
-
PociAti
őstag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Lehetnél kicsit pontosabb.
Mit értesz az alatt, hogy "hasonló tudású mint az f40i"?
Mert szerintem pont a jó tulajdonságai nem kívánt következménye a nagy tömeg. Pl. 10-es kerekekhez nagy váz tartozik, nagy hatótávot sokk akkumulátorral lehet elérni, amitől szintén nehéz lesz.Két erősen kompromisszumos megoldás szokott előfordulni: 8,5"-os Xiaomi, vagy E-Twow. Ez utóbbiak ár érték arányban nem túl jók, hacsak nem értékeli valaki nagyon nagyra a relatív könnyű súlyt.
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Segway f40i vettünk család hölgytagjának, de túl nehéz lett nem tudja cipelni a vonaton..
Tudna valaki segíteni, hogy kifejezetten könnyű pálcika rollerek közül melyiket érdemes választani ami hasonló tudású mint az f40i?
A legeslegfontosabb szempont, hogy könnyű legyen, egy 57kg-os hölgy tudja vinni magával. -
ultio
aktív tag
Sziasztok!
A Segway Ninebot G30 Max rollerem összecsukó mechnaikájában kettétört az egyik kis pöcö/stift.
Konkrétan a jobb szélső.Lehet ilyet külön kapni? Vagy van valakinek elfekvőben? (Nem ingyen.)
Üdv:
ultio -
kkari
csendes tag
Sziasztok!
Ninebot G30 tulajoktól kérdezném első sorban, de minden segítséget szívesen veszek.
Szóval, kicseréltem a hátsó gumit, mert 7800 Km után már ildomos
, De sajnos egy kis szakaszon nem fekszik fel a külső peremre a gumi. Próbáltam kb. 5 Bar-ig nyomni, de nem ugrik ki/fel. Ilyen helyzetben volt már valaki? Mit tanácsoltok, mennyire fújjam, hogy felugorjon a helyére vagy mi lehet a megoldás?
Köszönöm előre is. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hajdúszoboszlón 4-5 alkalommal jártam, '90-es években sok hőlégballon versenynek adott otthont (aztán később áttolódott inkább Debrecenbe). Nos akkor néha imádkoztunk szélért, néha meg azért, hogy kevesebb fújjon.
Az előző tippen nem jött be, hogy a teljes megtett táv és az összes teljes töltések számának hányadosa esetleg árulkodó lehetne. 10 screenshot alapján valahol 28 km környékén ingadozik. 670 km-nél 27,95 volt, 1482-nél 28,50, 1994 km-nél pedig 27,70.
A távolságokra néha én is ráellenőrzök, olyankor vinni szoktam magammal a Garmin GPS-t. De a roller is teljesen jól méri magát, meg lehet benne bízni.
Az m365 Tools-ban ilyen értékek vannak, és ha jól tudom némi átfedés van a két applikációban (közös fejlesztők, részben közös kódbázis).

-
válasz
PociAti
üzenetére
Nagyon komoly!
Hátulról visszafelé válaszolva: a 2 település közötti táv település határtól, határig kb. 30 km, valóságban az még pár kilométerrel több is lehet. A 45 km hatótávú Pro 2-ből jó kis távolságot sikerül kihoznod.
A két lakás között, háztól- házig 35,56 km van pontosan, GPS-szel lemérve! Most 90 kg vagyok, de voltam 102 is, és akkor még nem beszéltünk a hátizsákról, amiben ott vannak a töltők (roller, powerbank, telefontöltő stb).
Hajdúszoboszló és Derecske között olyan rossz az útminőség, hogy az orosz nehéztűzérség sem pocsékolná rá a muníciót!
Ez a szakasz a leghosszabb ráadásul, így elsősorban ezt szoktam nézni a szélirány-térképen. Olyan vagyok mint egy vitorlás kapitánya ...
Természetesen 20 km/h-val szoktam haladni, 25-tel csak akkor ha masszív hátszelem van, és csak Derecskétől Újfalu felé. Annak örülni szoktam, ha marad benne még bőven tartalék, mert akkor Újfaluban sem kell gyalogolnom, vagy a lakásban várnom, hanem rollerrel elmegyek ahova kell, bár az szerkezetileg szerencsésebb elrendezésű (kisebb) város, mint Hajdúszoboszló.Hajdúszoboszlón másabb a helyzet, minden sokkal messzebb van. Pl én Szoboszló fürdőnegyedében lakom, ami szép, parkosított, frekventált, elit negyed. Cserébe a Tesco, Aldi, és most már a Lidl is kint vannak a Kabai útfélnél, a város másik csücskében, és ilyen távolságra:

Tehát oda vissza, majdnem 12 kmre!
Ha a Pennybe megyek, az feleekkora távra van:

Az optimális az lenne, ha az ember 1 töltéssel egy teljes töltési ciklust tudna le. Erre a Pro2-nél van nagyobb esélyem, mert azt használom interurbán módon. Ezzel szemben a sima M365-nél ha csak a Tesco, Lidl, Aldi triót látogatom meg (ezek egy kupacban vannak), akkor van olyan ,hogy 60% fölött van még a töltöttség, de nálam alap, hogy az új nap 100%-ról induljon, így ilyenkor is feltöltöm. Ha a Pennybe megyek, akkor oda és vissza 75% körül végzek, de úgy szoktam csinálni, hogy egy töltésbe ha lehet szépen beleférjen a kettő együtt. Még ebben az esetben is szokott maradni 40% körül. Ez látszik is a töltöttségi adatokból.
Sok minden befolyásolja persze, a szélirány, a hőmérséklet, és az útvonal is. Többször van, hogy a Tescoba a hosszabb útvonalon kerülök, mert igaz az, hogy mondjuk gyalog mérve 8 km-re jönne ki, vagy 9 km-re a Szilfákalján keresztül, de az tele van lámpával, és a lámpánál mindig megállni, felgyorsítani, rengeteg energiát kivesz az akkumulátorból, inkább megyek ott ahol nincs lámpa. Meg persze hangulatfüggő is a dolog, ha rollerezni akarok még, akkor nyilván a kerülőút ideálisabb, úgyis töltés lesz a vége este.
Alapvetően 3 útvonalon közelíthetem meg, de a legrövidebb az, ahol rengeteg akkumulátor energiát vesztek, meg ameddig állok a 3 lámpánál, mondjuk 3-4 perc per ácsingózás.
Viszont van egy másik rész is, azt mondják, hogy a Li-ion és Li-pol akkumulátoroknál 40% alá nem kellene meríteni sűrűn. De ezzel nem szoktam foglalkozni, és már 5. évét tapossa.Az általad megtett 9.262 km távval már jóval az általam számolt gyakorlati hatótáv fölött vagy. Most lehetne szembesíteni velük, hogy tudja-e még az eredeti hatótáv legalább 70%-át.
Ezt meg tudom erősíteni, hogy tudja. Viszont van egy érdekesség is. A Xiaomi azt írja, hogy 5 perces töltés is töltés, nálam pl M365-nél 685 a részleges ciklusok száma, és 364 az összes. Na most szinte mindennap használom, de ha csak 2-3 naponta tölteném, akkor is 4 év és 3 hónap telt el. Az app nem ír elhasználódási mértéket, és ez igaz a gyári applikációra is.
Ellenben nyilván azért amortizálódott valamennyit, de hatótávban nem érzem, kicsit gyengébben húz ECO-ban.Viszont ami érdekes, hogy a 9.262 km-t te 364 teljes töltési ciklus alatt abszolváltad, azaz töltésenként 25,4 km-t tudtál megtenni vele. Furcsán számolnak ezek az appok, mert a fenti számítás szerint már kisebb számnak kellene lennie.
Nálam azonos akkumérettel rendelkező 1S-nél 1871 km-t 67 teljes töltéssel értem el (és 160-on állt az összes töltőre dugás száma). Ez 27,9 km teljes töltésenként, pedig ennyit biztosan nem tudnék kihozni a rollerből. Amikor hosszan és kíméletesen húztam neki, akkor is inkább csak 23 km körül jött ki belőle. Ezek alapján úgy tűnik ez a teljes töltési ciklusonként megtett út lehet egy jó mérőszám az akku állapotára vonatkozóan.
Nálam az van ,hogy a távolságokat GPS-szel is mérem, és Xiaominál az appis jelzi mennyit tettem meg, meg külön a Mapmyride is, és egyezik szerencsére.
Az akku degradációja használattól függetlenül évente pár százalék. Nagyjából 2%, így 5 év alatt annak már 10% körül kellene lennie.
Na igen, ez a 10%-os dolog szerintem megvan. De ez annyira elenyésző, hogy nem igazán érzem meg, mivel az M365-nél általában 50% körül töltőre kerül.
Még annyi, hogy a Pro 2-dnél a 2.089 km-t 50 töltésből oldottad meg, ami 41,78 km töltésenként. Ez is sok. Lehet máshogy számol ez az app. Külön veszi, amikor 100%-ig, töltőn a zöld LED jelzésig töltöd, és olyan töltésekre, amikor előbb leveszed.
Nos ott ugye nettóban megvan a 36 km, ahogyan én használom. Volt olyan ,hogy télen Tépétől nem is olyan messze toltam Berettyóújfaluban a sötétben és a hidegben. Amúgy van benne tapasztalatom, ha 10% körül van a töltöttségi szint, szépen lelassít, majd meg is áll. 7%-nál meg csak tolod...
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nagyon komoly!
Hátulról visszafelé válaszolva: a 2 település közötti táv település határtól, határig kb. 30 km, valóságban az még pár kilométerrel több is lehet. A 45 km hatótávú Pro 2-ből jó kis távolságot sikerül kihoznod.
Én a Győr - Pannonhalma távot tervezem oda vissza megtenni. OpenStreetMap szerint 32 km, és egy kicsit kisebb, 40 km elvi hatótávú Ninebot F40E-vel tervezem ezt. (Xiaomi Pro 2: 12400 mAh és elvi 45 km, Ninebot F40E pedig 10200 mAh és 40 km elvi hatótáv). Necces lesz, de majdnem ugyanezt a távot egy 50 kg körüli hölgy Xiaomi m365-tel megtette. Nem lehetetlen.A Xiaomi rollerknél azt az ígéretet vállalták, hogy 500 (teljes) töltési ciklus után az akku kapacitása még legalább 70%-os lesz.
Ha 500 töltés környékén még mondjuk 74%-os az akku, akkor a sima M365 az elvi 30 km helyett még elvi 22,2 km-t tud. Egyszerűség kedvéért egyenletes öregedéssel számolva azt jelenti, hogy 500 töltés alatt 13.050 km ment a rollerba. (13.050 = 500 × 26,1 km. A 26,1 úgy jött ki, hogy ez a 30 és 22,2 középértéke). És akkor ez csak az elvi hatótáv, gyakorlati az eléggé személy függő, 50 és 80% között lehet, én kétharmaddal szoktam számolni, ami kereken 8.700 km-t jelentene.Az általad megtett 9.262 km távval már jóval az általam számolt gyakorlati hatótáv fölött vagy. Most lehetne szembesíteni velük, hogy tudja-e még az eredeti hatótáv legalább 70%-át.
Viszont ami érdekes, hogy a 9.262 km-t te 364 teljes töltési ciklus alatt abszolváltad, azaz töltésenként 25,4 km-t tudtál megtenni vele. Furcsán számolnak ezek az appok, mert a fenti számítás szerint már kisebb számnak kellene lennie.
Nálam azonos akkumérettel rendelkező 1S-nél 1871 km-t 67 teljes töltéssel értem el (és 160-on állt az összes töltőre dugás száma). Ez 27,9 km teljes töltésenként, pedig ennyit biztosan nem tudnék kihozni a rollerből. Amikor hosszan és kíméletesen húztam neki, akkor is inkább csak 23 km körül jött ki belőle. Ezek alapján úgy tűnik ez a teljes töltési ciklusonként megtett út lehet egy jó mérőszám az akku állapotára vonatkozóan.Az akku degradációja használattól függetlenül évente pár százalék. Nagyjából 2%, így 5 év alatt annak már 10% körül kellene lennie.
A két rolleres megoldás nekem is nagyon bejött. Az OKAI Neon Lite megvásárlásakor a Xiaomi 1S-t el szerettem volna adni, de hirtelen beestek az árak, nekem más dolgom akadt, esztétikailag kicsit le is amortizáltam az 1S-t, így megtartottam. Közben rájöttem mennyire jó, ha 2 rollere van az embernek. Kisebb utakra, rohangálásra a Xiaomit használtam, hosszabbakra a féltett Okai-t. Aztán 99-ért tudtam venni használt, jó állapotú 10-es kerekű Ninebot F40E-t, így a középső roller feleslegessé vált. Pedig ha egyet kellett volna megtartani, biztosan az Okai-t választottam volna.
Még annyi, hogy a Pro 2-dnél a 2.089 km-t 50 töltésből oldottad meg, ami 41,78 km töltésenként. Ez is sok. Lehet máshogy számol ez az app. Külön veszi, amikor 100%-ig, töltőn a zöld LED jelzésig töltöd, és olyan töltésekre, amikor előbb leveszed.
-
válasz
PociAti
üzenetére

Azért van különbség, mert három adat is keveredik, sőt négy. Az egyik, hogy mutatja azt távot is amit az adott mobilra telepítve, az alkalmazás mért. Ez mind a két eszköznél eltérő, főleg mertt két mobil is van. A másik ami már mindenhol megegyezik az adott rollerrel megtett összes táv. A harmadik pedig a diagramm, ami egyesíti, hogy a két rollerrel összesen, ténylegesen mennyit tettem meg.
11351 km-t tettem meg jelenleg az M365-tel és a Pro2-vel összesen.
A PRO 2-vel mentem sokkal kevesebbet. Azon még minden eredeti. Abban 2089 km van.
Bekereteztem az igazán lényeges részeket az akkut illetően
Arra, hogy kapacitásából mennyit vesztett 2020. márciusa óta nem nagyon tudok pontos választ adni, mert érdemben nem érzek romlást hatótáv szempontjából, de gyorsulásnál mintha kicsit gyengébben húzna már, utána persze tartja a sebességet.
Pro 2-nél: érződik a kímélés. Sima M365-nél azon filóztam, ha az akksi megadja magát, már érdemesebb lesz új rollert venni a helyére. Két rollerre mindig szükségem van, mert az egyik tartalék, ez a Pro 2 jelen esetben. Azért érdemes újat venni, mert a sima M365-nek azért vannak olyan problémái amin nem lehet segíteni, mert 1. emeleten lakom, lift nincs, szóval nálam nem oké, hogy lecseréljem a zárszerkezetet. Ellenben vagy 4-5 csapszeget már cserélnem kellett.
M365-ben 9262 km van (elvileg 15 000 km-t kellene bírnia az akkumulátornak, de a Xiaomi leírása szerint az akkumulátorok átlagosan 2 évre van tervezve, az enyém más az ötödiket tapossa). A 15000 km úgy jön ki, hogy 500 teljes töltést kellene elviselni, és ugye 500x 30km a hatótáv az 15 000 km.
Pro 2-nél 500x45 = 22500 km. Annak jelenleg a 10%-nál tartok, és a PRO2-nél jobban megvalósul a teljes merítés mint a sima M365-nél.
Pro2-vel Hajdúszoboszló - Hajdúszovát - Derecske - Tépe - Berettyóújfalu, egy töltéssel megvan, ha nincs szembeszél, ha meg hátszél van, volt olyan ,hogy 40% még maradt az akkumulátorban!
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Lenyűgöző az a táv, amit beletettél.
Bár igazából nem sikerült teljesen értelmezni a számokat. Külön kell érteni a 9.262 és 11.351 km-t, vagy összeadva, vagy különböző pillanatokban készült a screenshot.
Az m365 Dashboard alkalmazás kimaradt az életemből, de királyul néz ki ez az országokra bontható összesítő oldal.Mennyi teljes töltés van a rollerjeidben? Kicsit írhatnál róla, mert nagyon kevesen tettek bele ennyit és igazából a hosszú távú tapasztalatok azok, amik érnek valamit.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Hát, én már rá nem mernék állni, de amúgy igen, tetszik...

Ami még szimpatikus, hogy a végsebesség értelmezhető: 55 km/halphamooncam:

-
alphamooncam
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Ezt amúgy hova sorolják be? Ülés nincs, de nem egy nyomon halad.

Teverun Tetra (60V 60Ah)"
[link]
"(3) Ezt a Függeléket négykerekű triciklikre is alkalmazni kell, azaz négykerekű, alábbi jellemzőkkel rendelkező gépjárművekre:
3a) könnyű négykerekű triciklikre, amelyek terheletlen tömege legfeljebb 350 kg (L6e kategória) – elektromos járművek esetében nem számítva az akkumulátorok tömegét –, amelyek legnagyobb tervezési sebessége legfeljebb 45 km/ó, és
3a1) amelyek motorjának hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm3 szikragyújtású motoroknál, vagy
3a2) legnagyobb hasznos teljesítménye legfeljebb 4 kW egyéb belső égésű motor esetében, vagy
3a3) amelyek legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW, elektromos motor esetében.
Ezeknek a járműveknek teljesíteniük kell az L2e kategóriájú háromkerekű segédmotoros kerékpárokra alkalmazandó műszaki követelményeket kivéve, ha az MR. B. Függelék vonatkozó mellékletei bármelyikében eltérően van meghatározva,
3b) egyéb, a 3a) bekezdésben felsoroltakon kívüli négykerekű triciklikre, amelyek terheletlen tömege legfeljebb 400 kg (L7e kategória) (550 kg teherszállításra kialakított járműveknél) – elektromos járművek esetében nem számítva az akkumulátorok tömegét – és amelyek legnagyobb hasznos motorteljesítménye legfeljebb 15 kW. Ezeket a járműveket háromkerekű tricikliknek kell tekinteni, és teljesíteniük kell az L5e kategóriájú háromkerekű triciklikre alkalmazandó műszaki követelményeket kivéve, ha ez az MR. B. Függelék vonatkozó mellékletei bármelyikében eltérően van meghatározva."
Összefoglalva L5e kategóriába tartozik, 3 kerekű motorkerékpárnak minősül, és ha van eu-s tipusbizonyítvány mehet műszakira, ahol rendszámot kaphat.Szerintem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezt amúgy hova sorolják be? Ülés nincs, de nem egy nyomon halad.

Teverun Tetra (60V 60Ah) -
válasz
alphamooncam
üzenetére
Jaja, igazad van. nem tétel.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Most is azokat nyúzom, m365 és m365 PRO2:
A kisebbik M365 kerekéről van szó, CST V3 erősített külső gumival. Szerencsére van itthon tartalékkerék mindig.Így szemből lefotózva elég látványos ahogy kibuggyan, kitüremkedik oldalra a gumi.
Úgy vettem észre, hogy szabályosan lökdöste a rollert menetközben. Aztán ma, megnéztem, és hát forgatáskor láttam is, hogy itt bizony valami nem "kerek"
Cserélve lesz. Csak nem tudom, hogy a belsőt is kell e. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az előző, az oldalról készült fotóról nem volt világos a kitüremkedés, vagy annak mértéke.
(Az már csak apró megjegyzés, hogy illene leírni mit nézzünk, milyen típusú kerékről van szó, esetleg milyen rollerről. Mert legutóbb még 8,5-ös Xiaomi rollereket nyúztál.)Így szemből lefotózva elég látványos ahogy kibuggyan, kitüremkedik oldalra a gumi. Kisebb kibuggyanás esetén azt mondanám talán csak rosszul lett feltéve, helyére kell igazítani. De a kipúposodás mértéke alapján ez bizony sérülésnek tűnik. Cserélni kellene.
Itt van egy rövid, de egész jó YouTube videó arról, milyen hatások érik az autógumik oldalfalát.Ez meg a képkereső eredménye a kerekek anatómiájától.
https://mavink.com/explore.php?q=structures+of+tires -
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ja, külső szakadásnak mondták Facedbookon:
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
M50T elvileg 7A körül van, 10-et elvisel, 15-nél sajnos túlmelegszik.
M50LT lehet lesz akkor, de nem találok róla teszte(ke)t sajnos...
-
DigitXT
félisten
válasz
kovacs65
üzenetére
Így első körben: nincs ilyen a piacon. És elég nehéz is csinálni:
relatív nagy sebesség, és nagy hatótávolság, könnyű vasban?
Ezek egymást ütő feltételek, valamiből engedned kell majd.
Szerk: a G30 Max belefér a súlyba, hatótávolság papíron oké,
de nem megy 35 km/h fölött, nincs rajta index, és oldalt nem
lehajtható a kormánya (ha úgy érted az összecsukhatóságot). -
kovacs65
őstag
Helló!
Szeretném a 2. rolleremet megvenni (az első E-Twow GT).
Mit ajánlanátok, mint hozzáértők?
Ami fontos számomra (napi munkábajárás vonaton)
-max 22 kg súly,
-10"-os kerék,
-min 35 km/h sebesség,
-min 40-50 km hatótáv,
-összecsukható kormány (vonat miatt)
előny:
-index
-jó lengéscsillapítás,
-jó IP vagy IPX védettség.1000*THX
-
d@vee
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én igen
-
donbig
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én úgy értelmezem ahogy Te, de, hogy ezekből van-e kevesebb azt nem tudom.
-
Silentfrog
veterán
válasz
donbig
üzenetére
A cikkben az írják hogy
"Júliustól annyival beljebb leszünk, hogy a villanyrollerek többségére kötelező lesz KGFB-t kötni"Lehet hogy én értettem félre de az eddig megtudható adatok alapján pont fordítva lesz nem?
Legtöbb rollel 25 kilónál könnyebb és 25 km/óra sebességégnél nem megy többet, a tervezet sebességet nézve, így én értettem félre hogy ezekre nem kell a biztosítás? -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
100A BMS enged nagyobb áramot, pár percig: 100A-t folyamatosan tud.

7x15A a max
Milyen cellák ezek? Lehet, hogy ott is a folyamatos terhelhetősége a 15A.
Szerk: 80A BMS-t hajtottam (rövid ideig) 100A fölött, csak warning-olt.

(11 db 35E is csak 88A folyamatosan, de csúcsban 143A, szóval kibírták.
) -
Peaceliker
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Semmiben nem változik wkgt 50 vs 60A beállítás mellett. Na most vagy azért nem mert végül kapott egy fizikai (vagy más szintű fw/sw) limitet és végül a tervezett állítási lehetőséget figyelmen kívül hagyja (vagyis 50A fölött, mert alatta működik) vagy igazából a másik, hogy akkun 100A BMS van
Ez utóbbi fix, de ezek szerint tényleg nem is jön ki több. Aki nem baj, mert cellák sem bírnának többet (7x15A a max).
És amúgy én is ezért jutottam el king gt hez, mert kellett az a több, ami nem jött ki 60V on kis gépekből (city meg még azokhoz képest is fingabb amúgy). És első 200km után nem is volt maxra állítva a gép, mert nem kellett. Szóval ott éreztem, hogy ez így már jó (volt
). -
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
PS.: Igazából nem végsebesség érdekelne
Az áramkorlát megnövelésével pont nem lehet végsebességet növelni.
Volt olyan tesztelő, aki azt várta volna a King GT-től is, hogy majd ha felrakja
50A-ről 60A-re, akkor többet megy végre, aztán csodálkozott, hogy nem...
Ahelyett, hogy azt nézte volna, hogy letépi-e a kezét gyorsulásnál, vagy sem.
(Annál van ilyen menüpont: vegyük észre, hogy 20% "tuning" megengedett...)Itt lenne jó némi többlet ... amikor "beragadok" a lámpánál az gáz.
Nagyobb nyomaték kell = több fázisáram. Annak mellékhatásai lesznek.
Szerk: nem akarom ismételni magam, de ha ilyen igény van, az elsőre valami
brutál vezérlő beszerzésével kezelném le. Aztán ha azzal látom, hogy a motor
nem bírja, akkor lehet gondolkodni annak is a cseréjében: ki tudja, lehet, hogy
pár kigyorsítást kibír, aztán beáll valami épeszű hőfokra, esetleg Statorade-del
(ha nincsenek kifejezetten emelkedők, meg lehet próbálni, de hőmérő legyen)! -
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Általában zárt szoftvereket futtatnak a gyári vezérlők, így laptop rádugása (hova?), és azzal való közvetlen átprogramozása általában nem opció...
Hacsak nem eleve komplett firmware cserét erőszakolsz ki (pl. ST-Link, de ahhoz STM alapú ESC kell), és utána már az új firmware-ben van további programozási lehetőség. Az eggyel komolyabb, de DIY jellegű vezérlőknél (pl. VESC) előfordul az ilyesmi alapból (van rajta mondjuk USB, vagy legalább egy soros port, amihez illeszthető), és tényleg nagyon "menő", hogy rádugod a laptopot a rollerre, és úgy mókolod, de valójában a gyakorlatban sokkal egyszerűbb az út szélén megoldani a konfiguráció finomhangolását (de akár még a firmware frissítést is) BT-on keresztül...
Igen, egy jól megtervezett járműben van tartalék.
De közben egy másik topikban (eBike) megkaptam, hogy ha én akkora tartalékkal tervezem az akkumat, akkor majd jól megesz a konkurencia, mert ők olcsóbban jönnek ki vele, és "az esetek nagy többségében az sem ég le", tehát jó.
Szóval maradjunk annyiban, hogy nem számolhatsz azzal, hogy a te járművedben is van tartalék (főleg, Peaceliker leírása után), mert miért lenne... (Ettől függetlenül előfordult a világtörténelemben, mint pl. a Kugoo S1 esetében, ahol a gyári 15A vezérlőt egyszer csak visszafogták 11A-re: talán az átlagnál nehezebb felhasználóknál gondot okozott a túlmelegedés, nem tudjuk, esetleg idővel megunták a garanciális hibákat, és felléptek ellene egy új szoftverrel. Na azt nyugodtan visszaalakíthattad, feltéve, ha nem voltál túl nehéz, és nem jártál nagy emelkedőkön, mert akkor nagy valószínűséggel nem volt gondod belőle. Viszont még onnan rátenni egy 100% tuningot, elég merész ötlet volt: ideig óráig működott.
) Általánosságban sajnos nem lehet kijelenteni, hogy 10% tuning biztonságos. Néha még gyári beállításokkal is murdelnek meg rollerek.Kockázat?
Csak a szokásos... Extra melegedés a vezérlőben, a kábeleken, a motor(ok)on, illetve extra terhelés az akkunak. Ez utóbbi talán a legkevesebb (abban szokott lenni tartalék, mert egyik gyártó sem akar gyakori lakástüzekkel hírekbe kerülni), de ha mondjuk egy csatlakozó már gyári beállításokkal is hajlamos elégni, akkor tuningolt beállításokkal de pláne hajlamos lesz erre... Ezen felül viszont, ha belegondolsz, hogy most kevésnek érzed a gyorsulást, ezért próbálnál 10%-ot húzni rajta, hogy attól majd jobb lesz... hát nem lesz az.
Annyira pici különbség, hogy ez totál nem éri meg: szerintem egy 10%-ot segg dynoval meg sem érzel, cserébe jöhet az aggódás, hogy mi fog leégni, és mikor? De tényleg. A Xiaomik is programozhatók (voltak), na azokon ilyen 20-30%-okat szoktak húzni, hogy valamit már érezzenek is, hogy "sportosabb". Ha amolyan "húbazmeg" érzést keresel (motorpótlék a roller), az sokkal komolyabb tuning, és azt szinte biztos, hogy nem viseli el a vezérlő/motor/akku triumvirátus, de ezt már kifejtettük korábban.
-
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam
üzenetére
Csak forrasztással módosítható.
Ez a gép egy összvér. Fogtak egy dualtron Victort, hozzá hegesztettek a deknihez, raktak rá egy másik nyakat és nagy felnit a motorokra. Senki nem tervezett semmit, csak fogta ami volt és faragtak
Victor meg úgy annyira ezek a szabályzók nem szoktak leégni. Amikor tuningolják őket, akkor már de, főleg nyáron. Esetleg azt tudom elképzelni hogy szabályzó (mivel a két szabályzó 1 házban van, ami megint nem jó a hűtésnek) kimegy a kormányra valami jól szellőző fém dobozba és akkor kisebb az esélye hogy kijön a füst.
Tuti megfőne ha nem raknád ki? Nem. Esélye van? Jelentősen nagyobb, mint gyári állapotban. Kormányra helyezés tuti mentesít a kockázat alól? Nem... Na szóval így kb
-
A hátsó kerék egy részen ki van türemkeve egy kicsit. Az lenne az oka, hogy ott a külső meggyengült volna?
Mert nem látszik kopottnak. -
alphamooncam
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Szerk: a linkelt posztban az ampereket beszorozva 36V-tal, nagyjából megvan
az éppen leadott (inkább felvett, de mindegy) teljesítmény, pl. 11A*36V: 400W
A tuningolt (söntölt) vezérlővel meg 1000W fölött volt, arányosan gyorsabb is..."Azt gondolom, hogy egy jól megtervezett járműben a mérnökök hagytak tartalékot.
Mit gondolsz, egy 10%-os tuning még akár biztonságos kategóriába is eshet?
Ey3 P8-as menüpontján lehet szabályozni 5 és 100%-között a teljesítményt. ( Olyat is olvastam valahol, hogy nyomatéknak fordították *)
Ey3-at (110%-ra), vagy a Dualtron vezérlőt át lehet programozni? Csak söntöléssel lehet tuningolni?
Autós analógiával chiptuning, (rádugom a lapotopot*) létezik-e?
Kockázat ?
PS.: Igazából nem végsebesség érdekelne, hanem a P7-es menü, ami az indulást, a gyorsulást szabályozza. Itt lenne jó némi többlet, mert a 68,1Km/h amit GPS-el mértem nekem elég, de amikor "beragadok" a lámpánál az gáz.
-
h1mpi
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én pálcikának a Xiaomi M365 és ilyen jellegű társait tekintem. Pl. a fiam iScooter IX3-at se mondanám pálcikának, mert kinézetre is jóval komolyabb, mint pl. a M365 volt. Erőben meg főleg.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Pálcika úgyis csak egy gúnyos jelző, szleng, nem lesz semmi kategorizálás alapja.
Szerintem én azt látom pálcikának, ami elhalad mellettem és szinte nem ismerem fel, hogy lábbal hajtós gyerekroller vagy mi lehet, ugyanis olyan vékony még a talpa is, hogy alig látom az akkut.
-
donbig
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Más: Napirenden a téma, ha nem volt még: [Törvény nélküliek és veszélyesek, mi az? Villanyrolleresek] -
DigitXT
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Kerítésen jól látni mennyire meredek sz.tem van 30.is.(Vác, Duna u.)
Ezen a kerítésen pont nem látszik, mert a kapubejáró miatt síkba dózerolták.
A másik oldalon viszont kiválóan mutatja a kerítés, hogy <15%-os emelkedő:
Ez valóban nem kicsi, viszont messze nem 30%, és csak rövid szakaszon...
Ha van lendület az utca elejéről, akkor kis lassulással naná, hogy felmegy.
Ám ha több száz méteren keresztül kellene kaptatni, már szépen belassulna:
25A-es vezérlő, 48V akku, egyetlen motor... Csodára nem képes ~1200W-tal.
(Van errefelé egy ~10%-os hosszú szakasz... ott nekem 20 km/h körül tudott
a hasonló teljesítményű dupla motoros gépem. Hasonló súlyban voltam én is.
Viszont vegyük észre, hogy picit kisebb emelkedő/picit nagyobb teljesítmény
mellett is csak 20 km/h alatti tempó: 25 km/h ugyanitt az +25% teljesítmény,
és akkor itt már jócskán 1500-2000W környékéről beszélgetünk: egy motorra
ez meleg. Meg lehet csinálni persze, csak győzzed a motorod lehűteni.
)Szerk: egy motorral ugyanaz 1000W környékén ment, ameddig ment, amikor
a vezérlő azt mondta, hogy neki ebből elég volt (és elfolyt benne a forrasztás).
Tekintettel a forrasztóón olvadáspontjára kijelenthető, hogy nem volt hideg.
Kétszázhúsz felett észre sem veszed,
és elhagyod a forró NYÁK-ot,
Kétszázhúsz felett átértékeled
a BLDC világot. -
PociAti
őstag
Remélem tisztában vagy vele, hogy kerékpárosokra is vonatkoznak a sebességhatárok.
Az autók sem közlekedhetnek azzal a sebességgel amivel képesek menni.
https://kerekpargurublog.hu/kerekpar-sebesseghatar/
Kerékpár sebességhatár részletezése
◦ 10 km/h a maximum sebesség határ a “járdán” és „Gyalogos övezetben (zónában) miközben a gyalogosokat nem veszélyeztetjük.
◦ 20 km/h a maximum sebesség határ a „Gyalogos és kerékpáros övezetben (zónában)”, de ez a sebességhatár ezen belül a kerékpáros útra vonatkozik, melyet út burkolati jellel vagy eltérő színű burkolattal különítenek el. Lakó-pihenő övezetben is maximum 20 km/h a megengedett.
◦ 30 km/h a maximum sebességhatár a kerékpárúton.
◦ 40 km/h a maximum sebességhatár lakott területen kívül az úttesten (ennél a sebességhatárnál még nem kötelező a fejvédő sisak) és lakott területen belül az úttesten.
◦ 50 km/h a maximum sebességhatár lakott területen kívül az úttesten de csak abban az esetben, ha a kerékpáros fejvédő sisakot visel és utast vagy gyereket nem szállít. Vagyis most már mindenképp érdemes beszerezned egy bukósisakot, ha száguldozni szeretnél.https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97500001.KPM

Mondjuk én "Gyalogos és kerékpáros zónával" nem is találkoztam még (vagy csak nem tűnt fel). Nem tudtam, hogy ott 20 km/h lenne a sebességhatár.
Kiegészítés: annyit mindenképpen illik megjegyezni, a sebességhatár jórészt az út jellegére vonatkozik. Másrészt le van szabályozva, milyen járművel közlekedhetsz rajta.
-
Peaceliker
addikt
Azért legalább megdolgozol.
nem azt mondom, hogy bringásból nincs fasz. De egy olyan gépnek ami magamban 30+ kiló és bármelyik eszetlen fasz tud vele 40 vagy akár 60al menni bringa úton (és fog is), akkor semmi helye ott.
Ha kell a bringa út érje be 25el sztem (lehetne ez a limit 30 is akár felőlem, de ez egy nem létező kategória vagyis hivatalosan nem). Aki meg akar néha smkp tempót annak ott az út.
Én legalábbis ebben hiszek. Nyilván ha mindneki egy értelmes, kulturált ember lenne eme föld kerekén, akkor nem szólnék semmit, mert a 2M s gépes ember is 25-30al menne bringa úton, mert nem gyökér... De amíg nem így van, addig egyszerűen szerintem faszsag lenne őket elengedni oda.
Főleg, ismerősöm is van, aki azért jár nami klimaval bringa úton, mert nincs jogsija... Szóval érted mire gondolok. -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Felőlem akár spagettinek is nevezhetjük őket, de úgy látszik tényleg nagyon mást értünk alatta. Az "1000 W-ig" sávba azért nagyon durva gépek is beleférnek. És persze ha teljesítményről beszélünk, akkor minden esetben nominális teljesítményről beszélünk, ahol a csúcs jellemzően annak a duplája (vagy annál is több).
Én értelmezésem szerint a 350 W a felső határ.
Bér rollerek is csak ezen a szinten mozognak, sőt, a Tier (Ninebot C1) és a Lime (Gen 4.0) az 350 W-os, de a Lime-S 4.0 már csak 250 W.A következő lépcső gyakorlatban 400 W-tól kezdődik, és szabályozás szempontjából 4000 W-ig talán nincs is jelentősége több részre bontani, legfeljebb felhasználás szempontjából. De akkor már talán nem is a teljesítmény lenne a döntő, hanem minden más paraméterrel együtt a csomag, amit nyújt.
-
d@vee
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Remélem akkor biciklit sem. Mert az ha lendületben vagyok, simán meg, gyorsabban.
-
DigitXT
félisten
válasz
s7evcsenko
üzenetére
A Google térkép szerint 25 m szint 500 méteren, az 5% = piskóta emelkedő...
Egy pálcikát persze meg tud fingatni (500W körül nem megy gyorsan), viszont
ha van már 2x500W-od, úgy már élhető... Anno a Dual S1-em simán csapatott
fel ilyenen, magában meg szenvedős volt. (20% továbbra is brutális emelkedő.)Szerk: a linkelt posztban az ampereket beszorozva 36V-tal, nagyjából megvan
az éppen leadott (inkább felvett, de mindegy) teljesítmény, pl. 11A*36V: 400W
A tuningolt (söntölt) vezérlővel meg 1000W fölött volt, arányosan gyorsabb is... -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
bringa útra nem engednék fel semmit ami 25nél gyorsabban tud menni.
Tehát a bringásokat sem. Igaz is, hagyjunk teret a babakocsit tologatóknak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Peaceliker
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Korábban valóban a kialakulásra mondták. Kb vagy az volt, hogy 36v ("semekkora kapacitás) nincs csillapítás, kis kerék, ahogy te is írod, vagy a nagyok.
Ma valóban lehet már ettől valamiben éltérő.
Én azokra értem, amik max 25(max 30) el mennek (gyárilag) és mondjuk 1000W alatti. Jellemzően súlyban is max 20 kiló eleje.Most egy közkedvelt (g2 és rokonai) kugoo (kukirin) azért már inkább 30 kiló meg felette, nem is 36v hanem inkább 48v és 20ah körüli kapacitás. Ezt én már sehogy nem tudomnám a pálcika kategóriába bele érteni. Egy egy ninebot max g2 vagy egy xiaomi pro 4 (melyik amelyik rugózik is már) is még akkor is inkább pálcika még ha a legnagyobbak is. És hát ebből tényleg 1-2 db van az ismert gyártók között. Az ilyen himihumi cuccok meg legtöbbször nem is 25el mennek hanem 40et is tudnak, mondjuk nem is 36v os gépek.
Persze tudom, pálcika is van ami 48v mégis 25 a teteje. De ezek valójában edgecase-ek szerintem
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
"Én biztos nagyobb rollerben gondolkodnék, nem pálcikában."
A fórumon eddig 364 hozzászólásban szerepelt a pálcika kifejés, de visszaolvasva mindenki mást ért alatta.
Célszerű lenne tisztázni ki mit ért pálcika roller alatt!
Mert ha ez egy kategória választót jelent, akkor jó lenne a halmazokat pontosabban definiálni.
Ugyanazon személy is időnként egészt mást sorol ide.Lehet nem is jó ez a kifejezés. Mert a neve alapján talán a szerkezeti kialakításra vonatkozik, lengéscsillapító nélküli roller. Vagy személyenként eltérően a sebességre vagy a teljesítményre utal.
A tervezett szabályozás szerint alap-, vagy kisebb-kategóriájú roller az 350W-nál nem nagyobb teljesítményű, legfeljebb 25 km/h tervezett sebességű, 25 kg öntömegnél nem nagyobb roller. (Ez utóbbi alól felmentést adnék a bér rollereknek).
Vásárláskor nem értana előre eldönteni, ki szeretné a jövőben kerékpárúton használni, és milyen extra költségeket és kényelmetlenségeket hajlandó bevállalni. Ajánláskor is célszerű lenne ezeket következetesen figyelembe venni.---
Napokban belinkelt pénzcentrumos YouTube videóban, ahol a biztosítást taglalták kivétel nélkül mindenki elég szubjektív és torz képet festett a valóságról (értsd: mindenkinek erősen maga felé húzott a keze). Futureboardos a tárgyi tévedések mellett következetesen prémium rollernek nevezte a nagy teljesítményű rollereket. Azt sugallva, hogy a prémium kifejezés nem a minőségre, hanem a teljesítményre vonatkozna.
Általa illusztrált közepes roller a 650k-ba kerülő Dualtron (kb. 60V). Csúcsról meg már nincs is értelme beszélni. -
alphamooncam
őstag
"szerintetek vezetheti-e jogsi nélkül valaki: Iscooter Ix3 800W 24 kg önsúly, de megy elviekben 40 km/h-val, így a GFB kategóriába kerül át"
SMKP-nak tekintendő. AM kat. vagy nagyobb kat. "A", "B" akár lejárt eü. vizsgával. vezethető.
SMKP. lakott területen kívül vezethető csak kerékpárúton, belül nem.( Rendőrt még nem láttam kerékpárúton, de nem tom mi a helyzet mondjuk vidéken )
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Ha jól emlékszem a hiba azért nem lett kijavítva, mert a hiba jelenséget nem sikerült a szervizben reprodukálni.
Az utólagos levelezésből ez derült ki. Erre jött a válasz, miért nem nézték meg a videót.
(Lehet megnézték, csak műhelyzajban nem hallották. Nem tudom.)"Egy ceg belso mukodese lenyegtelen a fogyaszto szamara, ..."
Igazad van!
Viszont részben pont erre akartam felhívni a figyelmet. A szervizben a számítógép messze nem annyira központi eszköz, mint egy irodában. Általában nem is közvetlenül a szervizesekkel, hanem az ügyfélszolgálatosokkal szokás levelezni. Ebbe sokan bele se gondolnak. Pedig jó lenne.
Sőt, legtöbb modern helyen már hiba bejelentő felületek vannak, így a kommunikáció nem a hagyományos e-mail szintjén zajlik. Videót sem lehet közvetlenül beilleszteni, hanem külső hivatkozással mutatnak valahová, amit vagy meg tudnak nyitni, vagy nem. Ha meg is tudja nézni, nem biztos hogy pont olyan steril körülmények között nézi, mint ahogy azt a beküldő elképzelné.
Figyelmen kívül lehet hagyni ezeket a tényezőket, lehet úgy is gondolkodni: "oldják meg!"
Csak aztán ne csodálkozzon rajta, hogy elbeszélnek egymás mellett és hiányos infót kap mindkét fél.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050 (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az a tipikus Darvin díj várományos....

Elektromosnak elektromos az is, bírja a cipekedést, pofára sem esik vele az alkalmazott. Igaz, nem fér bele negyedmillióba darabja... De amúgy egy normális rollernek sem!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hacsak nem eleve komplett firmware cserét erőszakolsz ki (pl.