- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Enigma1945 #33388 üzenetére
Vegyen. Lebeszélni úgysem lehet.
Ebben az ársávban csak a Kugook vannak, vagy a többi noname.A jobb rollerek jóval drágábbak, úgyhogy marad ez.
-
-
válasz
Gergőke88 #33377 üzenetére
Segway G2 tud 35-40-el is menni átszoftverezve. Ezt használtan érdemes beszerezni inkább, 150-170ezer közt vannak, néha kevesebbért is látni Hardveraprón, Marketplacen.
Segway G3 szintén tud 40-et, ha visszagörgetsz, van rá megoldás, (asszem az F3 sorozathoz is jó).
Xiaomikat nem lehet, csak a 4 Pro (2nd gen)-t, de azon meg nincsenek lengéscsillapítók, anélkül meg nem ajánlanék 25-30 feletti sebességet.Navee 32-vel tud menni, visszagörgetsz, ahhoz is van megoldás.
-
válasz
Gergőke88 #33375 üzenetére
Emelkedő is van az útvonalon?
Ezek kábé a jelenlegi választék:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro / 5 Max
Navee GT3 Max
Segway F3 / F3 Pro
Segway G3
Esetleg Segway F2 Plus, Segway G2A "sima" Xiaomi 4 Pro-t azt ne, 100kilóhoz kevés.
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Kb mindegy hol veszed, Árukeresőn nézd meg hol mennyibe kerül.
-
válasz
Emunem #33369 üzenetére
Az a gond a Bog tesztjeivel, h nem szedik szét a rollereket. Az elektronikáról igy csak szervizesek tudnak mesélni. :/
Meg nem értem miért kell noname vackokat bevállalni tesztre a Péhának. (Nem a Kugookról beszélek.)
Inkább Segway G2 vs Xiaomi 5 Pro/Max vs Navee GT3 Max-ot próbálnának ki egymás ellen. Pl mennyivel másabb a Navee a Xiaomitól.
Vagy az új F3 sorozatot mennyivel érdemesebb választani a Xiaomi 5 Pro/Max helyett.Ezek érdeklik inkább azokat, akik városi pálcikarollert keresnek.
-
-
válasz
INGJOKE #33346 üzenetére
Ez nem teszt, csak egy ismertető.
A forgalmazónak érdeke, h csupa jót mondjanak a rollerről, rosszat meg lehetőleg ne, mert hiszen kuponkódot is adnak, h minél több jutalékot kapjanak a minél nagyobb eladott példányszám után.Ez egy átlagos roller, semmi extrát nem kell belelátni. Helyén kell kezelni ezeket.
Ennyi pénzért nem lehet annyira jó, mint amennyire reméljük, h az.De ne az jöjjön le a fentiekböl le, h leszxroztam, mert nem ez volt a célom.
-
-
-
válasz
hentes555 #33297 üzenetére
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?A Neon Lite kb 20km-t tud megtenni 25-ös tempóval. De 100kiloval már jóval kevesebbet.
Ha emelkedő is van az utvonalon, akkor meg még kevesebbet.Hát ez így necces lesz, h könnyű is legyen, meg nagy hatótávja is legyen. A lengéscsillapító például nagyon jó dolog, csak sajnos növeli a roller súlyát.
A Ninebot alu ötvözetből készíti a rollereit, ezért azok kb hasonló specifikációk mellett valamivel könnyebbek a Xiaomi rollereinél.Ezek az ajánlott rollerek:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A Segway E3 Pro akksija kicsi, 10Ah, az kb 25km-t tud.
A "sima" F2 akksija szintén ekkora, az is kb 25km-t tud, ezért nem is raktam bele a fenti felsorolásba.
Az F2 Plus kb a legkönnyebb a fentiek közül, azt javasolnám elsősorban. Használtan is elég gyakori, 100-130ezer között megéri, 150ezerért már annyira szerintem nem.Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.
A rollerek tömege is benne van a listában.A Xiaomi Elite 10Ah-s, kb 25km-t tud, de 100kilóhoz nem vennék 350W-os motorral rollert.
A Xiaomi 5 meg kb ugyanazt tudja, mint a 4 Pro (2nd gen), csak gyengébb a motorja, annak is csak 350W-os, (mint az Elite), így azt se javaslom.
Így Xiaomikból csak az 5 Pro, és az 5 Max maradt, de azok meg nehezebbek már sszerintem annál, amit még az ember felcipel magával a harmadikra kétnaponta.. :/
A 4 Pro (2nd gen) ugyanilyen erős, mint ez a kettő utóbbi, csak nincs rajta lengéscsillapító, igy könnyebb is. Kár, h a Xiaomi kifuttatja, mert sokáig az egyik legjobb ár/érték arányú roller volt a piacon, és utódja meg nem marad, mert a sima 5-ösben gyengébb a motor.A G2, G3 szintén nehéz.
Az F3 sorozat is jó választás, de azoknak is van súlya.
Az F2 sorozat még ami könnyebb, a Plusban annyival nagyobb az akksi, h pont megfelelne neked.
Hardveraprón, Marketplacen sokszor látni 100ezer környékén.Kimaradt még a Xiaomi Pro 2.
Ez egy régebbi modell, de ez még aluötvözet vázas, így könnyű. Ennek 8.5"-os kerekei vannak, index sincs rajta, viszont csak 350W-os, 100kilohoz nem ideális annyira.
Újonnan nem éri meg már szerintem, de használtan olyan 100ezer körül vannak. Kb 30-35km-t tud, bár 100kilóval ez is kevesebb lesz.Hát kábé ezek lennének. 55km-t egyik sem tud 100kilóval megtenni. És a keretbe se fér bele sok típus ezek közül sem.
A G3-ban, és a Naveeban van a legnagyobb akksi a fentiek közül. Navee jó ár/érték arányú, 200ezerért kb ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max, de még nagyobb akksival, viszont 23kiló. :/
https://hardverapro.hu/apro/igen_tudok_itt_van_egy_javaslat_elado_hibatlan_seg/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/elado_egy_ninebot_by_segway_kickscooter_f2_plus_e/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_f2_plus_2/friss.html
Gondolom a nagy hatótáv azért kellett volna, h ritkábban kelljen tölteni. Ekkora súlyhoz inkább 48V-ost vennék, azok nem szenvednek annyira a nagy tömeg meghajtásakor, viszont hát nehezebbek.
48V 10Ah akksi kb 40-45-50km-t tud, de 100 kilóval ez kevesebb lesz valamivel. -
Líthiumzsír lesz az, amit keresel a forgáspontokhoz.
A motor (hátsókerék) kétoldalt levő csapágyát nem tudod "olajozni", mert zárt csapágyak, ugye hát vízálloaknak kellene lenniük, elvileg, így oda kb hiába fújkálsz be WD40-et (az amugy se erre való), nem nagyon hatol be oda, ahová szeretnéd, viszont remekül össze lehet kenni vele a hátsó felnit.
-
-
válasz
hentes555 #33297 üzenetére
Ejha, már kapható az E3 Pro?
https://www.ultimate-ebike.com/Elektromos-roller/Segway-Ninebot-E3-Pro
-
válasz
DigitXT #33289 üzenetére
Tőlem veheti újonnan is a ~150 helyett 300ezerért is.
Az is ugyanolyan, mint egy teszem azt alighasznált.Remélhetőleg a parkoló autók mellett ezután is csak lassan fog elmenni. Ez jó egyébként, h erre felhívod a figyelmet, h 25-ről lefékezve még meg lehet úszni egy balesetet, de 40-50-ről már neccesebb.
Ezt én is tapasztalom sokszor. Ezért is próbálok óvatosan haladni. Nálunk sok indiai, meg filippínó van, amiket azok művelnek kerékpárokkal, fogom a fejem sokszor.Nem is néztem annyira hol fogja használni, de pl a körúton is sok szakaszon autoajtónyi távolságra is lehet menni, ahol teljes sáv van leválasztva bicikliútnak, ott nem kell közvetlenül a parkoló autók mellett haladni.
-
-
válasz
INGJOKE #33281 üzenetére
Nincs más, mert a többi csak 25-el, esetleg 30-al (32-vel) megy. Csak a G2-es tud 40-el is menni.
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A G3 is megy 40-et, ha visszagörgetsz, van már hozzá megoldás, de jóval többe kerül, mint egy használt G2, illetve ugyan 11"-osak a kerekei, de aszfaltra való kerekek, nem villamossinekhez, szóval én ezért nem tudom, h mi lenne megfelelő számodra jobban.
Segway ZT3-ra is van hack, az is gyorsabb, de az se olcsó, illetve a kerekei annak se kifejezetten villamossín-barát kerekek.
Próbálj ki egy Segway G2-t, megfelelne-e a céljaidnak, aztán ha jó az is, akkor keress belőle egy olcsót.
Ha nem felel meg (pl a kerekei miatt), akkor meg csak a Kugook maradnak számodra.Esetleg tudok adni kölcsön egy G2-est, köv héten egyik nap délután Pesten, h kipróbáld.
-
válasz
INGJOKE #33279 üzenetére
Segway G2 a neve.
E betü még szokott utána lenni esetleg, de lényegtelen, mivel az átszoftverezett verzióról beszélünk, amiben már tempomat is van.De ez a Segway G2 ez csak használtan éri meg szerintem. Ha találsz 200ezer alatt. Vagy 170ezer alatt. Vagy inkább 150ezer alatt. Többet ne költs rá.
-
válasz
INGJOKE #33276 üzenetére
Nincs olyan segway ami 10" keréken megy és van vmi lengéscsiplapítás is és tud 35-40km-t dinamikusan?
Jah és mondjuk használtan belefér a keretbe?
Ezt írtam. Segway G2.
Ezt azért nézd át, mert a kerékméretek pl nem 8.5"-osak a legtöbb rollernél már.
Amikor azt irtam, h "sima pálcikaroller kerekei vannak", akkor a 10"-os, 5-6cm széles, átlagos, aszfaltra való mintázatú kerekekre gondoltam, (nem a 8.5"-os kis Xiaomi kerekekre). Ezzel szemben pl némelyik Kugoonak inkább vaskosabb, terepgumi kinézetre hajazó kereke van, amik talán a villamossínekhez jobban passzolnak, mint a Segway G2 kerekei.
-
-
válasz
INGJOKE #33259 üzenetére
Fidet kérdezd meg inkább.
Ha van pénz lóvéra, Mantis Dual, vagy valami az afölötti választékból. Ha csak ilyen 2-3száz ezer a keret, akkor meg úgyis Kugoot fogsz keresni.Van még Facebookon az Elektromos roller 50km/h + csoport, oda lépjél be, ott is megkérdezheted, szerintem jobban ismerik a nagyobb rollereket azok, akik oda írogatnak.
-
válasz
GoodSpeed #33265 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert ekkora távra már egy gyorsabb rollert választanék, de az országút szélén mondjuk 40-50-el menni nem túl kellemes, miközben 80-90-el előzgetnek az autók.
Viszont ha van bicikliút, akkor nem gond szerintem, ha az üres szakaszokon gyorsabban mész, aztán mégse másfél óra lesz mire odaérsz.
-
-
-
válasz
Hieronymus #33234 üzenetére
Nyilván a gyártó kénytelen ráírni, h pl csak 16 éves kortól ajánlott. De ez nem azt jelenti, h nem lehet megvenni kisebbnek, a méretezést inkább aszerint választanám, h mekkora lesz a roller felhasználója. Magassága például. Az, h hány kiló, annyira nem számít, max amiatt, h kisebb teljesítményű roller is elég lehet neki.
10éves gyerekek már simán használnak normál méretű pálcikarollereket is, szóval ha fejben elég érettnek tartjuk a csemeténket hozzá, akkor nem látom akadályát.A Segwaynek van kifejezetten gyereknek szánt termékvonala, ezekez Zing néven árulják. Korábban összegyűjtöttem, de már változott a termékpaletta.
Viszont ezek csak lassabban mennek, nem biztos, h egy 13 évesnek ilyet kell választani azért, mert a másik rollerre 16 év van megadva minimum korhatárnak.A Xiaomi 8.5"-os kerekű rollerei valamivel talán kisebbek, de pl azon meg nincs index, (de ha valakinek az is fontos lenne, kénytelen nagyobbat venni).
-
-
-
-
Xiaomi Elite, esetleg 5
Segway E2 ProHa a rossz út miatt lengéscsillapítós roller kellene, azok drágábbak: Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Esetleg használt Segway G2 150-170ezer körül.Használtan tudnál még venni 100ezer környékén ezekből: Segway F2, esetleg F2 Plus
Segway E2 Pro
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi Pro 2, esetleg Mi 3Itt össze tudod hasonlitani az adataikat.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.De lehet ilyen rövid távra egyszerübb lenne egy bicikli.
-
-
-
válasz
gyenesmartin #33179 üzenetére
Most nézem, hát örülök, h végül inkább F2 sorozatból vettél.
-
válasz
gyenesmartin #33183 üzenetére
Ahh... Értem.
-
válasz
gyenesmartin #33179 üzenetére
Mennyivel szoktad használni az F2-t?
25-ös tempóval nekem nem igazán jön ki 30km belőle, igaz, emelkedőn is mentem vele, meg sok fékezés -gyorsítás volt benne. -
válasz
nfsu17 #33178 üzenetére
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway G2
Xiaomi 5 Pro/5 Max
Segway F3/F3 Pro
Segway G3
Esetleg Navee GT3 MaxF2 Plus helyett inkább 4-es Xiaomit vegyél. Olcsóbb, erősebb, nagyobb a hatótávja. Az F2 Plussal a 40km nem lesz meg, ha 25-ös tempóval használod.
Ha lengéscsillapítóst keresel, akkor meg a többi fenti közül válassz.
Esetleg ha használt is jó, akkor a Segway G2 150-170ezer közt jó vétel, ha átszoftverezve használod, 35-40-el is tud menni.
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Xiaomi ötös sorozat ismertető. -
-
-
-
válasz
Emunem #33151 üzenetére
A Facebookon vannak még rolleres csoportok.
Én vagyok az egyik legnagyobbnak a moderátora, de hiába az ~50ezer tag, csak nagyon kevés közöttük, aki ért is hozzá valamit, ráadásul hihetetlen, mennyi laikus ember írogat "tanácsokat".Az "Elektromos roller 50km/h-", és a másik, az "Elektromos roller 50km/h+" topicokat keresd fel, ott szoktak még használhatóbb válaszokat adni.
-
válasz
alphamooncam #33142 üzenetére
Egyszerűbb egy video csatolása ilyenkor, de még jobb ha roller szervizben kérdezi meg.
Ráadásul abból a z első lengéscsillapítós F2-ből nem sok lehet forgalomban, kevesen vettek olyat.Ez ugyan egy roller topic, de nem kifejezetten szerelős topic. Az autós topicban pl tudnak segiteni a szerelésben is, mert sokan látogatják, autószerelők is, de itt nem nagyon.
-
válasz
vigyorgó #33141 üzenetére
Te voltál az, aki megkérdezte a videokártya topicban is, h gamelés közben mekkora videokártya-hőmérsékletnél kell a játékot megszakítani?
Ti. a töltés automatikusan megszakad, ha túlmelegedne valami töltés közben. De nem fog, mert nem ez a jellemző, neked pedig nem kell ezt nézegetned.
Neked egyetlen dolgod van, az, h elolvasd a rollerhez kapott, vagy letölthető használati utasítást, amiben le van írva, h amikor használtad a rollert, utána hagyd mittudomén egy órán át magára, és csak utána tedd fel tölteni.
Mert amikor használod a rollert, melegszik az akkupack, és ezért elvileg meg kellene várni, h használat után visszahűljön, és utána nem fog túlmelegedni töltés közben. (Meg amúgy sem, de ha már igy kérdezted, h hogyan kíméld a rollert, hát pl így.)
Ezt egyébként senki se tartja be szerintem, de mégse melegszik túl senkinek sem. A gyorstöltők is jóval kevesebb árammal töltenek, mint amivel már komolyabban fel lehetne melegíteni az akksit, pláne a Xiaomi újabban a rollerekhez adott minimalista töltői. -
-
-
-
válasz
dm1970 #33107 üzenetére
Hát igen, 7-8km-re elég a V25 is, csak ilyen minimum rollert akkor se szoktan ajánlani.
Gondolom nem szempont, de ezen még index sincs, a többin meg már van.Valóban az Elite-t Árukereső olcsóbban adja be.
Nem követem annyira az áraikat. Ennyiért én se venném meg.Annyit még hozzátennék, h ha van pénz lóvéra, ne menjetek az 5, vagy egy 4 Pro (2nd gen) alá.
De ha mindenképp olcsó kell, nyilván azt veszed, ami belefér a keretbe. -
-
-
válasz
powergoku #33112 üzenetére
Töltsd le az M365 Toolst, nézd meg az akkupack celláit.
-
-
válasz
gyenesmartin #33117 üzenetére
Nem tudom, de sok rollernél láttam én is már. :/
Már én is kezdtem néha azt hinni, h ez direkt van, ennyire nem lehet béna a szerelőmunkás, h ennyi ferdén szerelt legyen. Meg hogy minőségellenőr sincs, aki ezeket észrevegye? -
válasz
dm1970 #33104 üzenetére
Hány kiló?
Emelkedőkön is fogja használni?
Mekkora hatótáv kellene?Ennyiért inkább használtat vennék.
A V40i kb 20km-t tud.
A V50i kb 25km-t.
Az E2 Plust azt inkább ne. 24V-os, hamar elfogy az ereje, és semennyire se vízálló. A V25-ben meg nagyon kicsi az akksi.Itt pont hasonlót kérdezett valaki, annak válaszoltam.
Ezek meg lennének a használtak.
Itt van még egy Elite is, ez lenne a minimum amit megvennék, vagy az 5-öst:
https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_xiaomi_electric_scooter_elite_hivatalos_g/friss.htmlEsetleg egy G30:
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_kickscooter_elektromos_roller_g30p_30_km_h/friss.html -
-
-
-
válasz
Hieronymus #33069 üzenetére
Dehogy tartom magamnál, minek tartanám. A rollerek mellett van egy polcon, és hetente megnézzük az összes kereket, minden rolleren. Van amelyik hónapok alatt se ereszt le, de többnyire hetente kell mindegyikbe fújni pár tized Bart.
Szerencsére egyik kerék se rossz annyira még, h naponta, párnaponta kelljen utánfújni.Sokáig én is abban a tévhitben voltam, h havonta elég megnézni, de már nem csinálok ilyet, pláne, h látom, h hetente is némelyikből fél-egy Bar is elszökik. :/
-
válasz
gyenesmartin #33061 üzenetére
Nyugodtan használhatod esőben is.
Pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön bele a kerék. -
-
válasz
scabi78 #33034 üzenetére
Itt van pár Hardveraprós, de a Marketplacen is sok van kint mindig.
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_f2_plus_garancias/friss.html
Ebben mondjuk kicsit talán sok a km:
https://hardverapro.hu/apro/igen_tudok_itt_van_egy_javaslat_elado_hibatlan_seg/friss.htmlEhelyett már inkább G2-t vennék, azon már hátul is van lengéscsillapító:
https://hardverapro.hu/apro/segway_f2_pro/friss.htmlEz ~20km-t tud csak:
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_e2_pro/friss.html -
válasz
scabi78 #33045 üzenetére
A Lite az 24V-os, hamar elfogy az ereje, inkább ne vegyétek. Teljesen más, mint a második generácios négyes, csak a nevük hasonló.
Az akksit sose kell cserélni:
Ha napi 10km-t mész vele, és egy ~50km-es hatótávú rollered van, akkor az mondjuk 20%-ot merül egy nap. 5 napon át lehet használni, akkor lesz meg az 50km egy hlten.
Mondjuk feltöltöd. Ez egy teljes töltési ciklus.
Ha minden nap töltöd 80%-ról 100%-ra vissza, akkor nem 5 teljes töltési ciklusod lesz, hanem akkor is csak egy.
Na és tehát egy ciklussal menrél 50km-t.
Ha az évben minden nap megy vele 10km-t ~50 héten át, az lenne 50 ciklus. Ha 10 éven át használjátok, akkor éritek el az 500 ciklust.
És 500 ilyen ciklusnál kezdHET esetleg elöfordulni, h csökken az akksi kapacitása.
Elöbb fogod a rollert lecserélni valami más miatt, mint az akksicserén kéne aggódnotok.Az milyen Segway volt, amit leszxroztak az osztálytársai? Kérdezzen típust.
Ha valaki vesz egy gyenge, kis akksis Segwayt, attól még a Segway kitűnő rollereket is gyárt. Gondolom valami belépő modell volt ami miatt elment a kedvük a Ninebottól. A Xiaominak is van sok gyenge modellje, ha valaki azoktól irtózik, utána az összes Xiaomit leszólja majd. Ez ilyen.Ami a hatótávokat illeti, mindig rá kell kérdezni, mekkora sebességgel érték el. Aki csak 15-el szüttyög, annak kétszer akkora lesz, mint aki 25-el megy.
A 4 Pro (2nd gen) egy kitűnő roller, lemmy is jól válaszrott.
Ha használtat akarnál, én a G2-t javaslom, 200ezer alatt hirdetik őket, de ki lehet fogni 150ezer alatt is. Ez ennyiért az egyik legjobb tudású, kb a legnagyobb a pálcikarollerek között.
Mivel már megjelent az utódja, a G3, igy a használtak egyre olcsóbbak belőle.
Nekünk négy G2-es van, átszoftverezve 40-el is mennek, (a global verzíósok meg 35-el). 10-14 éves lányaim hajtják őket - ők csak 25-el. -
-
válasz
scabi78 #33034 üzenetére
Hatótáv igényt nem írtál.
Emelkedőkre is fel kell majd mennie?
Emelgetni nem fogja? Nem lényeges a súlya?Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi Elite
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Plus
Navee GT3 MaxItt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Xiaomi örös széria ismertető.Ezeket 10-15ezer km-re tervezik, párszáz, vagy ezer km az semmi nekik. Akksi töltési ciklusok számánál ugyanígy, néhánytíz/száz ciklus az semmi még, 500 körül kezdHET csak el csökkenni a kapacitás. Applikáció többnyire mutatja a tpltési ciklusok számát, ill. a megtett km-ek számát.
A 4 Pro (2nd gen) 48V 1000W-os, ez kb 40-50km-t tud.
Elite kb 25km-t tud, F2 kb 25km-t tud.
F2 Plus kb 30-35km-t.
G2 kb 40-45km-t.
Az egyforma akksik kb ugyanazt a hatótávot tudják.Használtan van pár, ami megéri:
4 Pro (2nd gen) 130ezer alatt
F2 Plus 100ezer körül, alatt
F2 Pro helyett én már a G2-t venném inkább.
G2 150-170ezer körül
A többi még új, használtan nem nagyon van belőlük olcsón. -
válasz
vigyorgó #33020 üzenetére
Az Inmotioné is kemény volt, lehetett rajta ugyan állitani, de akkor is ugyanolyan maradt (én nem vettem észre, h puhább lett volna).
Aztán valaki ugyanezt leírta valahol, mármint, h kemény, és hiába állít rajta, akkor is ugyanolyan maradt, meg, h szerinte nagyobb súlyú emberhez lehet méretezve, azért nem jól rugózik 70kiló alatt.
Ekkor megértettem, h ez ilyen. -
válasz
Sirtaky #33007 üzenetére
Inmotion nekünk is volt.
Nekem nem jött be.
Sharksetes G30 jobban rugózott, igy el lettek adva.
A hatótáv az tényleg jó, de az ereje eléggé vissza van véve, emelkedőkön nem nagyon jeleskedett.
Az elbxszott indexét meg tanítani kellene, h hogyan NE épitsünk az elektromos rollerre indexet.Utána jelentek meg az F2 rollerek, G2, amiken meg volt már index aztán már nem láttam értelmét megtartani, bár az egyik rollerszervizben megoldották, h tudjon 40-et is menni, (mint sz S1F), de nekem főként az irányjelzők, illetve annak hiánya miatt már nem kellett.
Láttam a Marketplacen pont a minap egyet, asszem 130, vagy 140ezer. ~3000km van benne.
-
-
válasz
lemmy71 #33016 üzenetére
Kerekeket fel kell fújni.
Hiába fogod meg, h nem lehet benyonni akkor biztos elég kemény. Ez nem olyan, mint a biciklikerék, ezt kézzel akkor se nagyon tudod benyomni, ha le van eresztve.
Ezért ajánlatos a Xiaomi pumpa, és, h hetente ellenörizzétek a nyomást, és ha szükséges, utána kell fújni. -
-
-
-
-
-
-
válasz
gyenesmartin #32886 üzenetére
Ja, néztem én is a hirdetésben, ennek van doboza is, be tudták csomagolni.
Ja, h a súlya miatt kerestél minél kisebbet. Értem. Ezzel kezdhetted volna. Hát kb csak ezek a 8.5"-os kerekű Xiaomik vannak, amik a legkönnyebbek. Pro 2 még ami jó vétel, egy kilóval nehezebb, de sokkal nagyobb a hatótávja, bár neked mondjuk arra a napi pár km-re ez végülis mindegy.
-
válasz
gyenesmartin #32877 üzenetére
Ez jó hozzáállás. Én is igy szoktam.
Ha nem válik be, nem bukok rajta túl sokat eladáskor. -
válasz
gyenesmartin #32880 üzenetére
Ezeket 10-15ezer km-re tervezik, 3500 nem a világ vége, bár a gumik lassan csereérettek lesznek.
Az F2 Plus amúgy miért nem jó?
Alig több, de egy jóval korszerűbb roller.
Ugyanolyan messze van tőled kb, mint a másik, töredékannyi km-el. Vagy fontos, h picike, könnyű legyen? -
válasz
enginev3.0 #32881 üzenetére
Hát azért jóval drágábban kap újat.
-
válasz
gyenesmartin #32877 üzenetére
-
válasz
gyenesmartin #32859 üzenetére
Mi a kérdés?
Hát ezek közül az Elite-t kell venni, ez egyértelmű.
Meg akarod győzni, és vennél valami erőtlen, vagy kis akksis rollert, ahelyett, h egy lengéscsillapitós, indexest vennél, használható méretű akksival?Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.M365-öt ha nem találsz, az 1S is kb ugyanaz.
Vagy a Mi 3, illetve a Pro 2 ami még ugyanolyan kis roller, használtan 100ezet alatt vannak ezek is.A Mi 3 Lite nagyon kicsi akksis, az F25 meg az F sorozat legkisebb tagja.
-
válasz
vigyorgó #32850 üzenetére
Én is Ninebot zárat használok, az összes rollerünkön ilyen van.
Boltba beugrani szerintem ez is elég arra a 10 percre, amíg a kamerák kereszttüzében levő tárolokbál lerakom.
Ez nyújtható, ha messzebb van, amihez kikötném, vagy vastagabb az oszlop, a merev zárak nem mindig jók, U lakat például. Viszont ezt egy erő vágóval el lehet vágni, míg s hajtogatós zárat, vagy az U lakatot nem lehet, vagy legalábbis nehezebb.
A másik, h az emberek lusták lehajolni alul kikötni, sokan csak kézmagasságban zárják Inkább le.Akármilyen zárat veszel, ne bizz benne,
-
válasz
gyenesmartin #32833 üzenetére
Rendelj egy akasztót, ahhoz adnak csavart is.
Alin találsz. -
válasz
Aflamin #32820 üzenetére
Figyelmedbe ajánlom, h a gyárilag megadott hatótáv töredékét lehet csak kiszedni a rollerekből, ha életszerű körülmények között használod.
A v50 esetében a 10200mAh akksival kb 25km-t lehet megtenni.
Ráadásul ahogy merül az akksi, ugy lesz egyre lomhább, erötlenebb, és aztán ha nagyon merülőben van, az utolsó km-eken visszaveszi a sebességet is.Nem véletlen ajánlok nagyobb hatótávú rollert.
Árukeresőn ellenőrizheted az áraikat.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) kevesebbért többet tud.A v50, és a v50i is 350/700Wattos (max nem jol irták ki egyik másik helyen), és egyforma az akksijuk is.
Ez utóbbin index is van már. -
válasz
Aflamin #32813 üzenetére
Ennyiért már vannak ezek is:
Xiaomi Elite
Xiaomi 5
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)Hány km hatótáv kell?
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?A Naveet nem ismerem, csak irtam egy hozzászólást.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Xiaomi ötös sorozat, ismertető.Most néztem, a V50-est. Hol lehet még kapni? Mert az árukeresös találatok iszonyú drágák, régi, beragadt készletek lehetnek, inkább akkor a v50i.
-
válasz
Enigma1945 #32808 üzenetére
Nem, dehogyis, ezeket a cellákat mindegy hogy töltöd, és a ciklusok száma se nő igy gyorsabban.
Egy lemerült cellát feltölteni, az egy teljes töltési ciklus.
Kétszer 50%-ra merült akksit feltölteni 100%-ra, az nem két teljes ciklus, hanem egy.
És igy tovább.És hát igen, ésszel kell vezetni. Bicikliúton én se száguldozok, max ha txk üres, akkor gyorsabban megyek, de amugy betartom az előírásokat.
-
válasz
Enigma1945 #32804 üzenetére
Ez nem trollkodás.
Teljesen komolyan írtam.Nekem is olyan rollerek vannak itthon, amikben nagy az akksi, hetente 1-2 töltés is elég lenne, de kb naponta töltjük inkább.
Például megesik, h az ember elfelejti feltölteni, és mivel elötte nap se volt töltve, csak félig lesz az akksi reggelre, azt akkor veszem észre, h hoppá, nem dugtam fel tölteni éjjel, viszont tudom, h aznap még a városba is be akartam volna menni délután, és nem szeretek úgy menni vele, h egyrészt lomha, másrészt nem végtelen a hatótávom, mivel csak félig van az akksi.
Ilyenkor másik rollerrel megyek inkább el, (de nekem ez nem gond, mert van több is itthon).Ami a lomhaságát illeti, nem tudom, közúton fogod-e használni, vagy vannak bicikliutak. Ahol én lakok, nincsenek bicikliutak, én a közúton járok többnyire, és nagyon nem szeretem feltartani az autósokat mögöttem azzal, h lassan gyorsul a roller (pl keresztezödésekben).
Nincs annál bosszantóbb egy autósnak, mikor azért nem tudott a zöld (sárga) lámpán átmenni, mert előtte egy rolleres szüttyögött, ésmiatt kellett megvárnia a következő zöldet, pedig még átért volna, ha nem tartom fel. :/ -
válasz
Enigma1945 #32802 üzenetére
Egyrészt igen, másrészt mindegy, annyira úgyse tudod lemeríteni, h érdemben károsodjon az akksi.
De majd úgyis észreveszed, h mikor már nincs teletöltve az akksi, akkor sokkal lomhább a roller, és ez idegesiteni fog, és inkább teletöltöd kb minden nap. -
-
Akkor az egy rosszul beállított fék volt inkább. Mind a két roller ugyanolyan dobfékes.
A Segwayen alapból nem túl erősre van állítva, pont ezért, h ne lehessen a kormányt kitörni kapásból fékezkor.
Én 40-ről is tudom adagolni, nem biztos, h az a jó, ha mindig satufékez.
De szerintem csak erősebbre kellene állítani, ha neked gyengének tűnt. -
-
válasz
moklys1 #32772 üzenetére
Ugyanaz kb a kettő, csak az egyiken elöl már van lengéscsillapító.
Az ötösből a Pro, és a Max az érdekesebbek, a hátsó lengéscsillapító miatt.
Használt Segway G2-k vannak még hasonló tudással a kinézett ársávban. (Mármint ennek is vannak elöl-hátul lengéscsillapítói.)
Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat, ismertető. -
-
válasz
gyenesmartin #32750 üzenetére
A linkelt Segway F2 Plus nem jó?
Ha megnézed a listán a rollerek súlyát, az még az egyik legkönyebb talán.Cipelni nem jó ezeket szerintem. Xiaomi Mi 3, Pro 2 a két kisebb, könnyebb roller, bár emelkedőkre azok meg nem nagyon mennek fel. Újonnan meg szerintem már nem éri meg ez a két roller, de a használtak között, 100ezerért sokat hirdetnek.
-
-
válasz
gyenesmartin #32745 üzenetére
Így elsőre: jajj, csak azt ne, ha nem akarsz magaddal kibxszni.
Szóval:
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkre is fel kell majd menned, vagy szinte csak sík terepen járnál vele?
Emelgetni is fogod, vagy mindegy a súlya?Ezek az olcsóbbak:
Xiaomi Elite
Xiaomi 5
Segway E2 Pro
Ezek meg a többi:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F2, F2 PlusItt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat, ismertető.Épp hirdetnek egy alig használtat például Hardveraprón:
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_f2_plus_garancias/friss.html -
Téves.
-
-
-
-
válasz
Hieronymus #32694 üzenetére
Érdekesen működik.
Azt gondolnám, ha lecsökken a feszültség egy bizonyos érték alá, akkor ennek megfelelően mondjuk 20km/h fölé nem megy már a sebesség, és azzal szépen lehet még egy darabig gurulni, de itt nem ez volt, hanem elkezdett gyorsulni ismét.Meg hát 0%-ot jelzett, de még simán gurult.
Más rollereim ilyenkor már csak 10-el mentek.
Ennek pirosban volt az utolsó csík, de 30-32-ig folyamatosan gyorsult.
-
válasz
vigyorgó #32687 üzenetére
Szerintem az átszoftverezés nem olyan drasztikus beavatkozás, mint a "fehér vezeték elvágása".
Erre céloztak azok, akik "értetlenkedtek", h a G2 sebességének módosítása miért lenne bonyolultabb.A G2 egyébként kb 38-39-el tud menni, és kb 1-2% akksi szintig a 32-33km/h sebességet tartja is, és a gyosulás se nagyon esik vissza, ahogy merül az akksi.
Ha huzamosabban megyek vele ~40-el, terhelem emelkedővel, meg szoktam fogni a kereket hátul a motornál, alig meleg, egyáltalán nem forró. Szóval nincs túlhajszolva ezzel a beállítással. (Mint ahogy korábban gondoltam a 35 feletti sebességről.)
Elég bosszantó, h például a global vezérlős G2-es roller nem megy ilyen jól, dombon felfelé se pl.
Vagy a gázkar működése, h kb 75%-ig semmit se csinál a roller, utána meg alig lehet adagolni, egyből kitépi az ember kezéből a kormányt, miközben az átszoftverezett rollereknél teljesen lineáris a karakterisztikája, szépen adagolható a gyorsulás.
Hogy ezt alapból a Segway miért nem tudja így beállítani? Miért kell ehhez illegális szoftvermódosítás?!Sose mentem vele ennyit még, h szinte teljesen lemerüljön, de az elmúlt hétvégén kétszer is lemerülve értem haza. Egyik nap 4% maradt benne mire hazaértem, és végig hozta ezt a sebességet. Azt vártam, mikor fogja visszavenni a sebességet, de nem történt meg.
Másnap másik ugyanilyen rollerrel voltam, azt meg sikerült 0%-ra merülve hazavinnem. Utolsó mittudomén, talán 300 méternél vette csak vissza a sebességet 20-22-re, de olyan drasztikusan, h szinte vészfékezett, ahogy hirtelen visszaesett a sebesség. Azt hittem lemerült az akksi, és leállt a roller, de aztán ismét elkezdett gyorsulni, kb 27-nél megint ugrott egyet, vissza 20-ra, aztán megint gyorsult 25-27-ig, megint visszaesett, majd még egyszer megcsinálta, de aztán hazaértem már pont, akkor láttam, h 0% az akkuszint (ha egyhelyben áll a roller, mutatja a kijelző az akksi töltöttségi szintjét százalékosan).
Nem tudom ez mennyi feszültséget jelentett, nem használok applikációt, és nem is tudom hány km volt. Pedig jó lett volna a hatótávot látni, (kb mindkét nap háromszor mentem fel-le a 10%-os emelkedőnkön, meg Duna part volt benne, meg a városban voltam még sokfelé).A Naveera vajon mikor lesz szoftvermódosítás, amivel lehet majd nagyobb sebességet elérni?
A Naveet illető kérdéseidre valószínűleg azért nem nagyon kapsz válaszokat, mert nem nagyon vett még senki ilyen rollert, ezért nehéz infókat találni róla.
Pláne összehasonlítani más rollerekkel, konkrétan a G2-vel.
Ugye akinek korábban volt rollere, de lengéscsillapítósat akart, az már valószínűleg vett egy G2-est.
Aki meg még nem vett G2-est, az most nem tudja, h melyiket vegye a mostanában megjelent lengéscsillapítós rollerek közül: Xiaomi 5 Pro/5 Max, Segway F3/Pro, (esetleg G3), és ezekhez jött most hozzá ez a szemre Xiaomi 5 Max-ra hasonlító Navee, az ezeknél nagyobb akksijával.
(G2-ből valószínű én már nem vennék újat, mert 250ezerért már van más is, de használtan szerintem kiváló választás egy átszoftverezett verzió.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Windows 11
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPad topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest