Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Mustármag
üzenetére
Én is Sharksetet vettem a G30-ra előre/hátra.
Ha van hozzá szerszámod, akkor ki tudod cserélni, pláne az elsőt, az egyszerűbb.
Adnak hozzá szerszámokat is, de úgyis mindenből kettő kell majd, h ellen is tudj fogni, plusz a hozzáadottnak rövidebb a nyele.
G2-höz is fel lehet tenni.
-
-
-
válasz
Tomi13
üzenetére
Ha pálcikarollert keresel, használt, átszoftverezett Segway G2 40-el is tud menni. 150ezer körül vannak.
Ezek vannak, de mindegyik többe kerül újonnan:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max (csak 32-ig lehet szoftverezni őket)
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3Alzás visszaküldött, újraértékesitettel vigyázz azért, nem tudni miért küldték vissza, olyan is megesett, h nem lehetett a szoftverbe belépni, mert az előző tulaj nem lépett ki, és az Alzánál széttárták a kezüket. Persze nem feltétlenül kell a szoftver, én se használom egyik rolleren se, de azért na..
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Ha nagyobb rollerre gondoltál, Kugoot találsz használtat ennyiért, G2 valamelyik variánsát
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Igen. Vagyis gyárilag ők szerelik ezzel a kerékkel a rollereiket.
-
Ezek vannak csak ilyen erősebbek.
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway G2, G3
Segway F3, F3 Plus
Jó választás a G3.F3 Plus esetleg, de ha van pénz lóvéra, akkor nyugodtan megvehetitek a G3-ast is.

Esetleg ZT3 Pro.Átszoftverezett G2-ket használunk itthon, a gyári teljesítmény nekünk is gyenge, de szoftveres módosítás után sokkal könnyebben veszik az emelkedőket.
A Xiaomiknál is lehet módosított szoftvert használni, de az csak annyit jelent, h a "global" beállításokkal lehet használni a rollert, nem jelent sok pluszt, inkább váltsatok nagyobb teljesítményűre.
Itt össze tudod öket hasonlitani.
-
-
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én is mentem egyszer rollerért, azt dobozostól adták oda. Nem számitottam rá. (Xiaomi Pro 2)
Így hát szét is volt szerelve, kénytelen voltam dobozostól vinni.Kioldottam egy Limeot, és rátettem, úgy vittem azzal. És jött szembe két csaj, és röhögve mondta az egyik, h ez milyen szürreális, h egy rollerrel viszek egy másikat. Persze én is nevettem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
lemmy71
üzenetére
Ha nem használjátok, merítsd le mondjuk 70%-ra, és úgy tedd el, ne teljesen feltöltve.
És havonta nézd meg hány %-on van, és töltsd vissza 60-70-re, ha 30-40-re merült már.
De a legjobb, ha nem fűtetlen helyen tárolod le. Akksinak nem tesz jót hosszú távon ha jéghidegben áll.
-
válasz
User05
üzenetére
Napi 4 km-en, 25-el haladva örök életű lesz az a lengéscsillapító szerintem.

De amúgy tényleg azt javaslom, nézd meg őket, próbáld ki, h ráállsz, és rugózol rajtuk.
A G2 első telója korábban nem volt egy sikeres koncepció, többeknek oldalirányban kotyogásnak indult, illetve kifolyt a hidraulika-folyadék belőle.
Nekünk 4 van belőle, a gyerekek nem kímélik őket, igaz, kisebb a súlyuk jóval mint egy felnőtté, én is használom őket, egyikkel se volt még gondunk.Amit feljebb írt bandigyerek, az tény.

Bár szerintem az, h mikor koppan fel a rugó, nem csak a súlytól függ, inkább a kátyú, úthiba nagyságától, mélységétől.
Ha nálad csak 1-2 helyen van pici padka-szintkülönbség, max majd lelassitasz azoknál, és valóban, a rugókon meg lehet állítani, h mennyire legyen erős.
Nekem pl minimumra vannak állitva.Inmotion S1 van még, ami nagyobb súlyhoz van tervezve, (140kg), de az meg már nem nagyon kapható.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez így van, csak a pálcikarollerek között nem nagyon van más, ami 120kiló fölé is megy.
Vagy ezek közül választ, vagy nagy rollert vesz.G2 hátul rugós, és az 5 Max is.
-
válasz
User05
üzenetére
Nem az út minősége miatt kérdeztem, hanem, h mennyivel tudsz majd menni.

Bicikliúton oké a 25-ös korlát, de autók között, az ut szélén 25-el szüttyögni nem egy jó dolog.Itt korábban az ajánlott lengéscsillapitós típusokat leírtam valakinek.
Ha amúgy jó az út, az egy két pici padka miatt nem kell lengéscsillapító, ott van még a Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is, ugyanaz, mind az 5 Pro/5 Max, csak nincs rajta lengéscsillapitó. De ha a keret engedi, inkább lengéscsillapítós rollert vegyél. -
válasz
User05
üzenetére
Mindkettő jó.
G2-t újonnan én már nem vennék, használtan viszont 150ezer környékén vannak.
Esetleg ekkora súlyhoz lehet egy erősebb rollerrel jobban járnál. Pláne ha a gyári szoftverrel akarod használni.
Szörnyű, h mennyire visszafogják a gyári beállítások a teljesítményt - (nem a végsebességre gondolok).Bicikliúton fogsz vele menni?
Vagy járdán?
Esetleg autóút?Esetleg elmehetnél Dechatlonba, Media Marktba, vagy ahol mindkettő ki van állitva, h kipróbáld őket, akkor el tudod dönteni melyik lenne jobb neked.
Xiaomi erösebb némileg. -
válasz
SoundBox
üzenetére
Nyugi, nem fog az olyan hirtelen.
Szépen lehet adagolni akkor is, ha elöl van a fék.Egyébként, h megértsd, a gyártók gondolatmenetét:
Ugye két független fék kell a rollerre, vagyis mindegyik kerékre egy valamilyen.
Az egyik lehet mondjuk egy elektromos fék, de ezt csak oda lehet "szerelni", ahol a motor van.
Amíg elöl volt a hajtott kerék, addig értelem szerűen a tárcsaféket a hátsóra tették.
De a legtöbb roller már hátsókerék hajtású, igy az lett az elektromos fékes, és a másik féket a másik kerékre szerelik, ami elöl van.Ezért nem tudunk ajánlani olyat amin hátul van a fék, mert már kb minden roller hátsókerék hajtású, és igy elöl van a fék.
De komolyan mondom, ne aggódj emiatt, nem hirtelen fog, normálisan adagolható.
-
válasz
SoundBox
üzenetére
Lengéscsillapítós roller nem sok van a pálcikarollerek között, de inkább ilyet vegyél, ha rosszak az utak. A kereted is elég nagy, belefér.
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A G2 használtan éri meg inkább csak (szerintem), olyan 150ezer körül ha találsz. (Nekem ilyenek vannak, módosított szofverrel 40-el is tudnak menni.)
Itt össze tudod a rollerek adatait hasonlítani.
Xiaomi 5-ös sorozat ismertető.Neon Literól váltasz?
Mekkora hatótáv igény kell?
A fentiekben már mindegyikben nagyobb az akksi, 40km-t hidegben is elmennek.
A fék az meg olyan, h inkább a nem hajtott kereket fékezi tárcsafékkel/dobfékkel, a hajtott kerék meg e-fékes.
Aztán a nagyobb teljesítményű rollereknél már mindkét keréken van tárcsafék is.
De örüljél inkább, h elöl van a fék, mert akkor legalább hátsókerék hajtású a roller, ami sztem jobb, mintha az első kerék lenne hajtva. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Amiket a rolleres boltokban árulnak, kb mindegyik jó.
Az aluminium, az X formájú, vagy a többi.
Vagy van pl a Ninebotnak is, nyilván az is jó.
Alin nézd át a választékot, roller boltokban drágán adják őket.Amire figyelj:
Ha nem vékony szilikon tokot használsz a telefonhoz, hanem azt a műanyag-gumi "ötvözetű", ún. Armor fantázianevűt, azok vastagabbak, és a legtöbb rolleres telefontartó az ilyen vastag telefonokat már nem tudja befogadni.
Én pl ezért hiába vettem meg az első telefontartóm, nem tudtam használni.Később vettem ugyan másikat, de alig használom, sose rakom a telefont bele, néha ugyan jól jönne GPS-el ha megyek, de az ritka, így én is a zsebembe hordom.
Aki írta itt feljebb, h nem kell telefontartó, mert minek, szerintem ő is erre gondolt, h egyáltalán szükséges?
Mert ha nem, akkor feleselgesen ne vegyél egy ilyen többnyire divatterméket.
Arra ne számíts, h majd nézegeted a kijelézőjét mittudomén minek, nyomkodni úgyse lehet vezetés közben a kormányt kell fogni, mert elesel.Az amit Digit XT írt, az jogos, aki a diagnosztikai adatokra kíváncsi, annak pl hasznos.
De én mondjuk folyton attól féltem, h kirázódik a tartóból, (hiába a lengéscsillapító, komoly úthibáknál nagyon nagyot tud ütni az úthiba), és a sokszázezres telefon ha leesik, kisebb infartust kap az ember szeintem. -
-
-
válasz
Golota
üzenetére
Lengéscsillapítós roller nem sok van a pálcikarollerek között.
Az E3 Pro akksija, ahogy már irták feljebb, 10200mAh, ez kb 25km-t tud életszerű használattal, 25-ös tempóval.
Hidegben még kevesebbet.
Kevés lesz a hatótáv igényedhez.Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3Ezek közül keress olyat, ami súlyban megfelel. De mindegyik több 22 kilónál. A lengéscsillapító már csak ilyen. Növeli az önsúlyt.
A G2 használtan éri meg inkább csak (szerintem), olyan 150ezer körül ha találsz.
Amit a sebességről írtál:
Ha van bicikliút, és gyér a forgalom, 25-nél többel is mehetsz.
Ha nincs bicikliút, és az út szélén kell menned, akkor meg jobb, ha olyan rollert veszel, ami nem csak 25-el tud menni; városon belül egy 40-50-es tempó nem árt, akkor nem tartod fel a forgalmat, és nem kell raszolnod az út szélén a téged előző autók mellett gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben haladva.Itt össze tudod a rollerek adatait hasonlítani, a tömeg is ki van gyűjtve.
Xiaomi 5-ös sorozat ismertető. -
-
-
válasz
N. Gabi
üzenetére
Ez szerintem csak mérési (számolási) hiba.
Alig lehet ~150-170 ciklus az akksidba (nem véletlenül kérdeztem), 500 ciklus után fordulhat feltételes módban elő, h csökkeni kezd a kapacitás, azoknál, akik mindig 100%-ra töltötték. De ott sem jellemző, ezért is felesleges 80 meg 90 százalékig töltögetni, előbb hullik ki alólad a roller mittudomén végelgyengülésben, mint, h az F2 Plus majd`13Ah-s akksiját cserélni kelljen 500 ciklus, azaz kb 15ezer km előtt.
Már nem kell vezérlőt cserélni az F2 sorozat feloldásához, vidd be egy roller szervibe, megcsinálják. De drasztikusan csökken a hatótáv a nagyobb sebességgel, erre azért számítsál.
Viszont nagyobb sebességnél szerintem nem árt lengéscsillapító, sőt, szerintem életveszélyes anélkül ráfutni egy úthibára, egyszerűen kiesik (kirázódik) a kormány az ember kezéből.
Emiatt javasoltam a használt G2-t, mivel azon vannak lengéscsillapítók, és szoftveresen módosítva 40-el is tud menni, ami már akár a forgalomban való haladáshoz is elég. Ebben sem kell már vezérlőt cserélni, az akksija meg annyival nagyobb, h ha 35-40-es tempóval használnád, akkor is elég lenne neked egy az oda-vissza útra (kb 25-30km-t ingázol? - az szép táv naponta azért).
Újonnan nem éri meg szerintem a G2, de használtan jó vétel, 150ezer alatt is láttam már nem egyszer.Az egyetlen hátránya a nagyobb súlya, de nekem ez mondjuk nem számít, szerencsére nem kell a másodikra felcipelnem.
Neked ami nagyobb hatótávot tudna, az F2 Plushoz hasonló súlyban az a Xiaomi 4 Pro (2nd gen). Csak azt is amennyiért árulják (160-170ezertől indul az ára Árukeresőn), annyiért már használt G2 is van lengéscsillapítókkal.
A Xiaomi viszont használtan 100-130ezerért szintén jó vétel.
Kb 40-50km-t tud, szemben az F2 Plus 30-35-40km-ével.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
-
-
válasz
madkiller
üzenetére
Hát igen, ha csak bicikliúton, meg járdán mész vele, oda elég a 25 is.
De ahol nincsenek bicikliutak, ott kénytelen vagyok én is az úton az autók között menni, ott meg 25-el csak akadályozom az autókat. :/
Ezért jobb a nagyobb sebesség, h a forgalom tempójával lehessen haladni.Ami a féket illeti, szerintem túlreagálod.
Az eredeti dobfékkel használom a G30-at, meg a G2-ket is. Előbbi némileg át van alakítva, 50+-ra is képes, utóbbiak 40-re.
Évek óta használom a G30-at, a forgalommal haladok autók között, még sose voltam úgy, h ne lett volna elég a fékerő.
Normálisan kell vezetni, megfelelő követési távolságot tartva, defenzív módon hozzáállni, nem vadulni, sportos módon menni.
Mondjuk azt még hozzátenném, h én ugyanazokon az útvonalakon megyek vele, így ismerem az úthibákat, h hol vannak, így nem ér váratlanul egy-egy kátyú. -
válasz
N. Gabi
üzenetére
Miért akarod az akksit cserélni?
Ráadásul eddig se töltötted ezek szerint tele. (vajon miért nem)
Ha nincs a rollerrel semmi bajod, minek akarsz elverni rá 100+ezret?
A kérdésedre válaszolva igen, jónak számít.

Kb 5000km után szokott a gumi csereérrett lenni.
A rollert meg a Ninebot 10-15ezer km-re tervezte, szóval még csak az elején jársz. Az akksiban is olyan ~150 ciklus lehet, hol van az 500-tól az még.Ha nagyon upgradelni akarsz, vegyél egy használt G2-t. Abban nagyobb akksi van, a roller amúgy ugyanez, plusz lengéscsillapítói is vannak.
150ezer körül már találsz. Ezt meg 80-ért eladod. És akkor ugyanott leszel pénzben, mintha az F2-be csináltattál volna másik akksit, de egy sokkal jobb rollered lesz.
-
-
Van ilyen alternatív visszapillantó is:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26226-26226.html -
válasz
PociAti
üzenetére
Nekem is a "meg lehet-e ragasztani" felvetésen hullott ki a hajam. :/
Egyszerűbb lenne a gyártónak irni, csatolni a képet, és kérni egy alkatrészt - térités ellenében. Jó eséllyel sűrű elnézésem közepette ingyen is küldenek, amennyire tepernek ezek a kínai cégek mostanában.
-
-
válasz
Emunem
üzenetére
Jó.
Pdave, akkor a Segwaynek mindig, minden körülmények között észrevehető.
Akkor is, ha én már tapasztaltam autóból, h velem szembe jött, és alig láttam, mert olyan napsütés volt. Persze miután észleltem, már kivehető volt, h indexel a rolleres, de amíg nem néztem oda, nem tűnt fel. -
Azt az indexet sehogy se lehet használni, olyan nincs, h haladás közben elengeded a gázt, h benyomd. Mondjuk nem tudom a fenti roller mennyire tud kigurulni, mennyire erős minimum fokozaton a regeneratív fék, de vannak olyan forgalmi helyzetek, amikor nem ajánlott sebességet veszteni haladáskor kanyarodás közben/előtt. Pláne az út szélén autók között/mellett haladva.
Igaz, ha vannak bicikliutak, és azokon fogja használni, az más, ott nem is nagyon kell indexelni.De ha ezt választjátok, inkább tudomásul venném, h ezzel a rollerrel az indexet nem kell majd erőltetni.
Ráadásul az a fajta index, amit erre raktak, amúgy is olyan halovány, h gyakorlatilag teljesen sötétben látszik csak, de ha elmész egy Decathlonba, kipróbálhatod, de ne a roller mellett állva nézd meg az index láthatóságát, hanem menj távolabb. Az index nem nekünk kell jelezzen, hanem a közlekedés többi résztvevője felé kell/lehet vele jelezni.A Segway/Xiaomikon is kihívás napfényben észrevenni, de nem verőfényes napsütésben azoknak azért elég jól látszik.
Ennek a rollernek inkább a lengéscsillapítója az, ami pozitívum. Ennyiért nem ad a többi gyártó lengéscsillapítást hátulra is.
A másik ami még necces lehet, az a 7800mAh akkumulátor, ez 25-ös tempóval inkább csak 20km-re elég. Oké, h csak 45kilót kell majd a rollernek vinnie, de ekkora távhoz nagyobb akksi szokott kelleni. Ezzel azért számoljatok.
Hieronymus: +1
-
-
Hát ennyiért csak ezek vannak, amiket kinéztél.
Hiába van nagy áruházak terméklistájában, attól még noname.Mondanám, h ebből válogass, de ezek meg hát már drágábbak:
Xiaomi Elite (bár ez 25km-hez lehet, h kevés)
Xiaomi 5
Segway E3 Pro (bár ez 25km-hez lehet, h kevés)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max (ezek már drágábbak)
Segway G2 (csak használtan éri meg inkább már)
Ezeken meg nincs lengéscsillapító:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 PlusVagy esetleg használtak vannak 100-120ezer között még.
Sokszor hirdetnek alighasznált rollereket kevés km-el, akár még garival, dobozával Hardveraprón, vagy Marketplacen.
Segway F2 Plus 100-120ezer
Segway G2 150ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 100-130ezer
Ha nagyon könnyű kell, akkor a Xiaomi korábbi, 8.5"-os kerekű rollerei voltak a legkönnyebbek szinte, azok közül 25km-t csak a Xiaomi Pro 2 tud. De ez újonnan már szerintem egyáltalán nem éri meg, használtan viszont 100ezer körül alatt vannak, állapottól függően.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani, a súlyok is ki vannak gyűjtve.
Xiaomi ötös sorozat ismertető. -
Napi fikázós poszt.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Kerékpáron nekem a tüske ezen is átment.
Szóval ez se tökéletes. :/ -
Hány kiló?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogja használni, vagy szinte csak teljesen sík terepen?
Fontos a roller súlya? (Fogja cipelni pl aluljárókba, vagy otthon lépcsőkön fel le?)A kinézett rollert nem ismerjük, ez is egy n+1-edik noname klón. Inkább nem nyilatkozok róla.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szerintem rajta kívül mindenkinek egyértelmű, h a kifejezés mit takar.
Mikor először hallottam ezt a megnevezést másoktól (talán ebben a topicban), nem kellett gondolkodnom, vagy kérdezősködnöm, egyből leesett, h miért hívják így ezeket a rollereket.
-
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Jesus... Ez nem vizálló?

-
válasz
NOKA32
üzenetére
Ne szervizbe vidd.
Facebookon van Li-ion akku építő csoport, oda lépj be, és kérdezd meg ki tudná átnézni az akksidat.
Vagy pl kérdezd meg Fidet, hátha javasol konkrét tagot.Akkor szokott ilyen lenni, ha leválik a Nikkel szalag, és kiesik egy cella, emiatt nem is tölti fel teljesen, mivel a hibás sor feszültségét veszi teletöltöttnek. Okosabb bmsből kiolvasható az ilyesmi info.
-
válasz
Graphics
üzenetére
Hát ennyiért csak ezek vannak.
Tömör gumival mondjuk élmény lesz rollerezni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A többi már drágább, még használtan is.
Pl: Segway F2 sorozat.Itt össze tudod a tulajdonságaikat hasonlítani.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tipuka
üzenetére
A Monorim gyárt felfüggesztést, amivel 3 kerekűvé alakítható a roller. A kis Xiaomikhoz volt, meg van G30/G2, F2 sorozathoz.
https://youtu.be/_J9tQsgFiug?si=_gEUnqBfyet8x07Q
Monorim X3 Kit a neve. Keress rá.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem, nincs TPMS.
Csak figyelmezet, h ne felejtsd el megnézni legalább hetente a keréknyomást.Az applikációban tudod leokézni.
Sokan jártak úgy korábban, h mivel szinte sose ellenőrizték a keréknyomást, nagyon alacsony nyomással használták huzamosabb ideig a rollert. Egyszerűen nem venni észre, ha lapos a kerék.
Érdemesebb legalább hetente megnézni.
Ezért kell a Xiaomi pumpa is.A belső gumisnál kidörzsölődik a belső a külsőtől, ha nem elég a nyomás.
A belső nélkülieknél meg a szelep kivezetésnél kezd elfáradni a gumi, ha nincs meg az előírt nyomás. -
-
válasz
eddie17
üzenetére
Nem az a fő probléma azzal szerintem, hanem, h az a roller többnek akar látszani, mint amit tud.
Fullos (vagyis egy viszonylag jó) lengéscsillapitója van, de ilyen rollert nem egy 350/700-as motorral, meg szinte a legkisebb 7650mAh-s akksival illene párosítani.Hogy a Xiaomit példázzam:
Az Elite után jön a sorban az "5"-ös , az is 48V-os rendszerű már, de ott meg felmerül a kérdés, h "minek"? Mikor 350/700Wattos. Ekkorka motorhoz felesleges a 48V-os rendszer.Ráadásul az ötös sorozatban nem marad lengéscsillapító nélküli roller 500/1000Wattos kivitelben. Számomra szinte érthetetlen, h az ötöst egyáltalán minek adták ki ebben a formában a 350/700-as motorral.

Egyébként igazad van, kellenek a pálcikarollerek is, remélem nem futtatják ki az összes kis rollert.
-
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
+1
-
válasz
bexinho23
üzenetére
Nem tud senki még hosszútávú tapasztalatot adni erröl a teleszkópról.
De ha tippelnem kéne, nem lesz vele semmi gond.
Viszont én már inkább olyan rollert vennék, amin hátul is van lengéscsillapító. Xiaomi 5 Pro/Max. Segway E3 Pro, F3. Navee GT3 Max.
(Esetleg használt Segway G2 150-170ezer között.)Itt össze tudod az F30, és az újabb rollerek adatait hasonlitani.
Ezek pedig az ötös Xiaomi rollerek.A GL-el szerintem ne foglalkozz, némelyik weboldalon odateszik a típusa mellé, máshol meg nem.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
-
Téves.
-
-
-
válasz
Cheesy
üzenetére
A Xiaomi vasból van, ezért nehezebb.
A Segway alumötvözet, ezért könnyebb.
A táblázatban a súly is fel van tüntetve.A régebbi rollerek könnyebbek voltak, mert aluból voltak, de a Xiaomi már átállt a szénacélra.
Xiaomi Pro 2, esetleg Mi 3 volt a két kisméretű pálcikaroller, ami a legkönnyebb, de újonnan ezeket szerintem már nem éri meg megvenni, használtan 100ezer környékén, vagy alatt viszont megéri pl egy Pro 2.
A lengéscsillapítós rollerek nehezebbek viszonylag, mert a lengéscsillapító az plusz súly.
Érdemesebb elmenni egy Hervisbe, Media Marktba, és összecsukva emelgetni, mégis mennyire nehezek.
-
válasz
Cheesy
üzenetére
Hány kiló?
Emelkedőkön is fogja használni?Xiaomi Elite
Xiaomi 5
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway E3 ProEzek drágábbak, de hátul is van lengéscsillapító:
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 MaxHasználtak között a Segway G2 150-170ezer között.
Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.A roller súlya számít, mert cipelnie kell, vagy a lány nehéz, és olyan roller kell, ami elbírja?

-
-
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Ezt miért irtad? A zárlatos részt?
Ha nem értesz hozzá, és azt gondolod, h az akksi építő emberek kókányolnak, és a gyári akku jobb, mint amit az akksi építők összeraknak, akkor tévedsz.
Ráadásul pont, h a Kugoo akksijaival szokott előfordulni bizonyos korábbi modelleknél, h a hibás tervezés miatt eltörik a cellákat összekötő rézlemez.Egyébként ezért érdemes mindig jó nagy akksival venni a rollert, mert akkor hatalmas a hatótáv is, és ha sok év múlva elkezd csökkenni az akksi kapacitása, még akkor is bőven lesz hatótáv benne.
Lásd: a viszonylag kis akksis Apple telefonok problémája, h az egyébként még jól használható páréves modellek akksija hamar eléri a 80% körüli kapacitást, viszont az akkor már csak olyan rövid üzemidőt biztosít, h muszáj lenne inkább cserélni az akksit.
-
-
-
-
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Azért érdekli a forgalom, mert fél tőle, h elsodorják. Ha jön egy úthiba, kerékpárral akár észre se venni, de rollerral ajánlatos kikerülni, de nem biztos, h ki lehet, mert mögötted meg jön valami autó, aki nem enged be elé, és még rád is dudál, h miért "vágsz elé", holott nagyon jól tudja ő is, h mekkora hupni volt ott az út szélén, amit kénytelen volt kikerülni a rolleres, vagy hát ugye a másik megoldás, h fékez, esetleg 5-10-el már át tud menni rajta, de közben meg pl jön mögötte egy kerékpáros is, aki meg nem érti, h minek fékezget a rolleres előtte..
Én átéltem pár ilyen szituációt, de már nem fogok többet, mert inkább gyorsabb rollerrel járok (szabálytalanul, de így legalább nem
vagyokérzem magam folyamatos életveszélyben az utak szélén).Sajnos ahol nincsenek bicikliutak, ott ez van. :/
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Hát igen, és akkor mi vagyunk a felelőtlen rolleresek.
Aki meg centizgeti autóval, h elfér-e még a rolleres mellett, az felelősségteljes autós. Akit ugye megvéd a karosszéria egy esetleges balesetben a sérüléstől, de a rollerest/biciklist semmi se védi, max az, ha eleve nem is hozom magam ilyen helyzetbe, azaz nem az út szélén haladok feltartva a forgalmat.

-
Ezért kell olyan roller, ami nem csak 25-el megy, így a forgalom tempójával lehet haladni, nem életveszélyben az út szélén, h mikor sodor el valaki. :/
Ha nincs bicikliút, és haladni is akarunk, akkor csak az út széle marad a csatornafedelekkel, út hibákkal, centizgető autósokkal.
Vagy egy gyorsabb rollerrel már kevésbé félek az úton közlekedni. -
-
válasz
Méray88
üzenetére
A 8.5"-os kerekű Xiaomikkal szaladgáltak 100-120 kilós emberek. 300/600-as motorja van.
Szerinted egy 800/1200W-os nem lesz jó?
Hát a Ducatit tudásban lekörözi, azért az elég egyértelmű. Nehogy azt hidd, h azért, mert a Ducati nevét viseli, akkor az biztosan jobb, mint a Ninebot rollerek.
A Ducatinál pontosan tudták, h elég egy alap rollert "felcicomázni", és ráírni, h "Ducati", és akkor majd lesz egy réteg, aki az ő (tulárazott) terméküket veszi meg.Ha nem bízol az F3 Pro-ban, ott a G3.
ZT3 esetleg. -
-
-
-
Biztonságos, keress vissza, vettek már párat a topicban.
Talán link is van némelyikhez.Csak annyira terheli túl, amit még elvisel. Hatalmas tartalék van ezekben a motorokban.
A Segway G2 pl 40-el tud menni hosszútávon, mindenféle melegedés nélkül a 400/800-asnak megadott motorjával. -
-
válasz
Méray88
üzenetére
Mennyiért vennéd? És melyik modellt?
Az egy semmit se tudó roller, extra drágán.
Jó, hát más a külseje, mint az átlag rollerek, de őszintén szólva, kit érdekel, hogy néz ki egy roller?
Jó, a kijelzője nagy, de hát azt menet közben úgyse fogod nézegetni. Az USB kapu meg nem nélkülözhető?
Tessék, ~400ezerért:
350/515W motor
13.000mAh (36V) akksi
10" kerekek
Tárcsafék elől hátul
Index nincs
A motor az kb a Segway D38 szintjén van, csúcsban 500W-os motorok már nem nagyon vannak, inkább az 1000-hez közelít a pálcikaroller szint is.
Akksi az kb 30-35-km-t tud, ez rendben van.
Tárcsafék elől hátul felesleges max 25km/h sebességhez..
Index az nem biztos, h kell, de mindenesetre ezen nincs.
Vagy az R-es verziót nézted ki? 270ezer környékén?
500/800W motor
10.000mAh (48V) akksi
Lengéscsillapítók ezen sincsenek.
Ezen már index is van, és bár ez a fajta fehér műanyaggal takart index alig villog csak, (a többi gyártónál legalább látszik ha villog, esetleg nappal is.)Ahogy már írták feljebb, a súlykorlátozás nem feltétlenül a mechanikára vonatkozik, inkább a hajtásláncra. Szenved a motor ekkora súlytól, és melegszik.
Az R-es verzió már legalább erősebb.
Azért nézd majd meg a túlsúlytesztes videot.Inkább egy Xiaomi 4 Pro (2nd gen), töredék ennyibe kerül.
Vagy nem sokkal drágábban már lengéscsillapítókkal is vannak rollerek.
Neked nem lenne jobb egy Segway F3, vagy inkább F3 Pro?
Azok lengéscsillapítósak, erősebb a motorja, meg se kottyan neki ekkora súly, hatótáv ugyanaz.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Xiaomi ötös sorozat ismertető.Mekkora hatótáv kellene amúgy?
Emelkedőkön is fogod használni? -
válasz
eddie17
üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.
Xiaomi, ötös sorozat ismertető.Az E3, E3 Pro is jó, vagy esetleg E2 Pro
Xiaomi Elite, 5
Segway F2, F2 Plus
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Amit olcsóbban látsz.
7650mAh kb 20km-t tud átlagos terepen, 25-ös tempóval. Télen kevesebb lesz. Ha max 10km-re kell, akkor elég, de ne 15 legyen, mert megesik, ha hidegben pl majd jobban lemerül, azt majd keseregsz, h bárcsak nagyobb akksival vettél volna inkább.
Ha sebességet akarsz növelni, akkor Segwayt keress inkább.Használtakat is átnézheted, Hardveraprón, vagy Marketplacen sokszor van alighasznált, akár garis roller nagyon olcsón.
-
-
Keresett valaki korábban Segway index gombot F2 sorozathoz, G2-höz.
Már lehet venni külön is, index kapcsoló nélkül:
https://www.aliexpress.com/item/1005008528997326.html
-
-
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Fidet kérdezd meg, ö szervizes, hátha nem túl drága.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ez igaz, de ugyanúgy müködik a szétszerelés mindkettőnél.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
A Segway oldalán vannak kint ilyen videok, amik a szét/összeszereléseket mutatják be.
Biztosan megtalálod amit keresel.
-
válasz
Troy66
üzenetére
Ez milyen roller?
Ne régiót válts inkább, hanem vidd be egy roller szervizbe, ahol tesznek rá módosított szoftvert, azzal személyre lehet szabni mit akarsz beállíttatni rajta, és a sebesség is lehet nagyobb, mint ami régióváltással amúgy elérhető.
Vezérlőcsere nem bonyolult, de már nem szükséges. -
-
-
válasz
kriszti@n
üzenetére
A Facebookon van az "Elektromos roller 50km/h + " csoport, ott kereshetsz esetleg Dual Mantist.
Vagy a Marketplacen.
Boltokban többnyire többe kerül mint a kinézett ársáv, esetleg ha valaki eladná az alighasznált Mantisát, az 350-400ezer körül jó vétel lehet.Hány kiló vagy amúgy?
Mekkora hatótáv kellene? -
-
válasz
.-..-.
üzenetére
A rollerre nem kell jegy, amennyiben összecsukva viszed.
De ugye akkor se nagyon fér el az ülések alatt, vagy fent. Plusz tároló-zsákban kéne vinni, amit szerencsére még sose hallottam volna, h kérték volna.
Én inkább jegyet szoktam rá venni, mert nem csukom össze.Plusz ha elfoglalod a kerékpárszállitó részen a helyet a rollerrel, akkor a kerékpárjegyet vásárló utas jogosan követelheti, h add át a rollered által lefoglalt helyet a kerékpárnak, hiszen te nem vettél jegyet, ö meg igen.
Persze ehhez azért zsúfolt vonat is kell. (Pl Flirt, Desiro)
Az más kérdés, h kalauzok tekintélyes része egy nem összecsukott rollert látva nem kéri a kerékpárjegyet. Sőt, ha felmutatom, rákezdenek, h a rollerre nem kell kerékpárjegy. És nem akarják megérteni, h inkább megveszem a jegyet, de nem akarom összecsukni a rollert.
Ez ilyen.
Ja, és mindig 10 utazás utáni mittudomén 11. kalauz volt, akinek kellett a jegy a rollerre, úgyhogy én meguntam ezt, h "nem veszek, mert ugyse kérik". Biztos a Karma, h bevonzom az ilyen kallereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest