Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
+1
Illetve most különösen szeles napok voltak/vannak. Nem tudom arra felétek ez mennyire gyakori, de itt ahol én lakok, nincs ilyen szél folyton, illetve a napokban délutánonként füvet nyirtam (traktorral, többezer nm2-es felületen), és kábé ilyen félóránként változott a szél, h hol fújt, hol le kellett venni a pulcsit, mert nem fújt, de hihetetlen, h milyen erős széllökések jöttek teljesen random időpontokban. Ez nem szokványos, ilyen azért nem szokott lenni. :/
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nagyobb akksi van a rolleredben?

Gyárilag 15.3Ah, nem 18. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
De.
De nincs más. Mindegyikbe ezt építik: 48V 10Ah
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro / 5 Max
Xiaomi 6 Pro / 6 Max
Segway F2 / F3 Pro
A Segway G2 ugyan 36V 15Ah, de az majdnem ugyanaz Wh-ban.
A Navee GT3 Max, és a Segway G3 akksija nagyobb csak picit. (48V 12.4Ah)
25-ös tempóval egyébként ez nem rossz, de 40-el már hamar elfogy. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mondjuk az a 5,5 km megvan 14-15 perc alatt, ha edzek kicsit menni fog simán.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Sejtettem.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
És 52v.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem csak a térd miatt: ami hátul merev, az egy ártatlannak tűnő mélyedésen át is akkorát tud dobni a pilótán, hogy szinte lerepül a taposóról. Bérrolleren tapasztaltam, brutális volt, pedig akkor még csak a szaros S1-em volt, de ahhoz képest kiváló rugózása volt hátul.
Hiába 25 km/h-val sem ment, rugózás nélkül csak tükörsima aszfalton értékelhető bármi. Különösen a hátsó kerék esetén. Az első keréken ha nincs, "csak" ráz, de nem fog eldobni. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
A legtöbb 72v 40Ah vagy felette. Ami kicsi az tölt kajálás közben ha akar jönni végig. Vagy csak jött dumálni. Meg aki gyorsan akar tölteni annak van 15-20 amperes tőltő meg egy átalakító hogy autós oszlopról tudjon tölteni.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
"Ciki ha érzi, hogy vérzik érte, jajj!, az orrod?" Mea culpa, kértem, hogy linkesítsék.
Nem bírom a vért...
Úgy általában a sérülés tudata zavar. De hát ez van.
Nyilván az embernek hótmindegy, ha már egyszer megtörtént. De életszerűtlen,
hogy sisakot vegyen: bérrolleren ő gyalogos, nincs nála = joga van a kórházhoz! -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem akarom ismételni magam végtelenítve, úgyhogy csak ennyit számolj ki kérlek:
6,5 / 27 = ... Nem árulok el nagy titkot, hogy ez egy bőven 1-nél kisebb szám. Ettől szerintem nagyon nem kell fosni...
Maximum ha valami gagyi DC csatija lenne...Mondjuk a linkeden azt írják, hogy XLR (az jó 15A-re is), a kép alapján inkább GX16.
Utóbbinál a 10A már határeset, melegszik a csati, stb. 6,5A viszont nem a világ.
Ui: 0.2C-nél lassabb töltésről beszélünk. Ettől fosni, mint gyorstöltő, hát meredek...
(Akkor van könnyen gond a li-ion akkukkal, ha túlmelegszenek... Ha nagy árammal
töltöd, akkor fordul elő ilyen: az, hogy mi a nagy áram, az akku kapacitásától függ.) -
válasz
bandigyerek
üzenetére
"ki tudja-e magát számolni újra" Nem igazán világos ez.
Ha sietek én az 5 amper mellé oda vágok még egy 5A+ töltőt. Ilyen 30-40Ah akkuknak meg sem kottyan. De csak olyan rollert szabad így amiben nem cérna kábelek vannak a porton.
Azok a bátrak akik simán felügyelet nélkül töltenek akár este alvás közben.
GoodSpeed:
1. tömege: Nálam az nem lényeg, lehet 50+ kiló is.
2. hatótáv: 60v 24ah tól kezdődik a rolleres élet.
3. nincs külső akkumulátor: 60v 24ah+ tól nem is kell.
4. nincs gyorstöltés: Az alap dolog bár kinek mi a gyors. Nálam 5A kezdődik.
5. Nem okos a kijelzője: Kijelző lényegtelen kb soha nem nézem. -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Lehet, hogy esztétikailag bejön neki: az teljesen szubjektív. Nekem nem adja: aránytalan. Ha már ekkora kerék, akkor lehetne hosszabb a taposó. Persze, akkor meg vetekedne a piros 7-essel hosszban, és nem férne be sehova, meg lenne 2 km fordulóköre. Passz.

TROLOLO
1. tömege (legalább tartós, mert van benne anyag
)
2. hatótáv (pici benne az akku, nincs semmi látnivaló)
3. nincs külső akkumulátor (a kábelkötegelő segít!
)
4. nincs gyorstöltés (nincs a fenét vegyél hozzá töltőt)
5. Nem okos a kijelzője (nem kijelző kell, data logger!)Ui: úgy foglalnám össze, hogy jó tuningalap...

-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez nagyon változó. 5-6 éves dualtronok namik mászkálnak gyári akkuval meg segwayk. Persze kevesebbet bírnak, de nem vész. Valamikor meg az első évben elszáll egy sor az akkuban stb. A lényeg ne legyen hónapokra lerakva tele. Az sem megoldás hogy nincs tele töltve mivel a legtöbb bms 4 volt felett csinálja a balanceot és szét esnek a sorok amit már nem tud kimozogni a bms.
Na meg a millás rollerekben is filléres bmsek vannak. A teverunba meg az Inmotionba egész korrekt.
Az épített akkukba 20-30.000 wattoknál szoktunk aktív balancert rakni.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Szegény G2-es.
Azért direkt így nem esnék vele.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
bandigyerek
üzenetére
Amúgy nem
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Arról nem beszélve, hogy csak betették a csavarokat, ami nem kell azt meghúzták, amit kell az laza volt. Nem volt rajta menetrögzítő meg semmi. A fórumról segített egy kolléga összerakni újból.
-
paolinho
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Az a helyzet, hogy ha már fékcsere mindenképpen, akkor ár/érték arányban megpróbálnék maradni egy kicsit a reálisabb vonalon. Ez a XOD H800/H880 inkább szimpatikus, mint a NUTT, ami lehet, hogy jobb márka, de én nem a rolleren élem az életem, és szerintem az előbbi márka is kiszolgálná az igényeimnek. Már csak a méretet kellene pontosítanom, hogy kezdeményezhessem a fizetést. Az a furi, hogy a KuKirin márkából itt szerepel kiválasztható lehetőségül a G5, a G4, a G3 Pro, a G2 Pro 2025, a G2 Max, a G2 Ultra, és a G2 Master. És bevallom, nekem lövésem sincs, hogy ezek közül melyik a leginkább kompatibilis a G2 2025-tel. Van erre ötlet esetleg?
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
De ezt végig "következetesen" mondták, hogy SMKP ami tud menni 45-nel. Aztán mi lesz azzal, amelyik 100-zal is bír haladni? Mert az ha nincs benne, akkor kb használhatatlan lesz, egyébként meg nagymotoros jogsival kellene vezethetővé tenni, csak azt már nehéz elképzelés, hogy akinek van nagymotora is, meg jogsija rá, az miért kockáztatná ezeken az életét jobban, mint az egyébként sem életbiztosítás nagymotoron.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mondjuk felesleges beszélni róla amíg nincs végleges, de az egykerekesek jól megszívják ha így marad.
-
ImACeltic
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem igazán örülök, hogy a kis teljesítményű rollereken is kell majd kerékpáros bukót hordani....
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Jó hírek, vagy rossz hírek?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ma az AI irt nekem egy CNC programot amit egy fényképről csinált amin egy bútor ajtója volt. Nosza beírtam a programot amit eszkabált hát olyan lett mint mikor egy 3 éves gyerek embert próbál rajzolni.
Kénytelen leszek megerőltetni magam. Pedig azt mondta nekem a kis ujjában van az egész. Hát hencegni azt tud. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Elektromos rollerek szabályozása
Önálló kategóriát kapnának a motoros rollerek, külön bontva kis és nagy teljesítményű változatokra, eltérő szabályokkal és sebességhatárokkal.
Kis teljesítményű rollert 12 éves kor felett lehetne csak használni és legfeljebb 20 km/h-val lehetne közlekedni.
Nagy teljesítményű rollert 14 éves kor felett lehetne hajtani és legfeljebb 45 km/h-val.
Bevonják a szabályozásba az egyéb mikromobilitási eszközöket is, például a hoverboardokat és az egykerekűeket.Utast semmilyen mikromobilitási eszközzel nem lehetne szállítani.
Kis teljesítményű rollerrel és mikromobilitási eszköznél is kötelező lenne a kerékpáros fejvédő vagy bukósisak.
A mikromobilitási eszközökkel úgy kell közlekedni, mintha gyalogosok lennénk. Az úttestre nem szabad velük lemenni, kivéve ott, ahol gyalogosok és kerékpárosok együtt közlekedhetnek. A járdán a gyalogosoké az elsőbbség, nem lehet akadályozni őket. [link]
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ezt látatlanban senki nem fogja neked megmondani. Vagy beviszed a csavarboltba, mintának, és ott megnézik, vagy veszel több fajtát aprópénzért, aztán egyik jó lesz... (Nekem annak idején csak 2 vásárlásból sikerült összehozni, nem vittem mintát.
)Szerk: kivéve ha megmondod, hogy milyen roller, és valakinek már van tapasztalata.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Tegyél rá piros csavar védőt, azt hiszem igy hívjak. Van minden színben.
-
enginev3.0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Az ember ott segít ahol tud
Akarok egy G4et
De még mindig olyan drága
300at nem ér
Egy jó 220-250et adnék érte -
válasz
bandigyerek
üzenetére
...a kempingemet biztonságosabbnak érzem.
A kerékpár sosincs teljesen egyensúlyi állapotban. Jeges, vizes,... úton könnyebbe vele elesni. A sebességtől kb függetlenül.
A roller közel folyamatosan egyensúlyi állapotban van. DE!
Néhány biztonsági beállításra szükség van.Ha van valamilyen irányban tartó szolgáltatás akkor az bekapcsolva kell tartani. Például TCS.
A motor nyomatékát vissza kell venni. Ha közvetlenül nem tudod állítani, akkor energiatakarékos üzemmódban kell használni a rollert.
Ha alacsonyabb a végsebesség, jelentősen növeli a biztonságot.Az elektronikus féket be kell kapcsolni. Ha eddig nem használtad, most jött el az ideje. A hajtott kerékből fékező kereket, legbiztonságosabban az elektromos meghajtás csinál. Folyamatosan veszi el a nyomatékot a keréktől és áll át negatív nyomaték hatásra, nem fog megcsúszni a kerék.
Az e-autók esetében sokkal biztonságosabb és hatékonyabb az elektromos fékezés, mint a mechanikus fékezés.Még egy hatalmas előny. Az elektromos fékrendszer nem fagy be.
Autók esetében a kézifék használata meglepetést okozhat nagy mínuszok idején, tárcsafék esetén. -
Tangerine
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ilyen hidegben külön előny a zárt motoros bukó, mert nem fagy le az ember arca.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Én úgy döntöttem, h azt a 3.5 km oda + 3.5 km vissza azt majd gyalog megteszem mert a 107 kg még felszettem 3kg. Bár szép kerek szám valahogy már nem kényelmes nekem.
Akit érdekel a tömegelés mondom , h sikerült 2 óra alatt 2 l kóla naponta. -
enginev3.0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mintha más gyártónál nem emberek dolgoznának, meg mintha máshol nem kilóra vennék meg a minőség ellenőröket
Ne nevettess
Amikor több tízezer segwayt kellett visszahívni, ott milyen minőségellenőr volt?
Amikor kézifék hibás autókat hívnak vissza ott Mizu?
Amikor több tízmilliós német prémium autókat kell szervizbe hordani néhány tízezer km után mert olyan hibák jönnek elő amik a legolcsóbb autóknál sem? Vagy épp a motorja döglik meg -
enginev3.0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Érdekes nekem semmit nem kellett rajta rendbe szedni
Az a minimális karbantartás kell amit illik megadni egy olyan eszköznek amivel 1000kmeket megteszel -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mákos. Nekem a Dualtron Thunder 2, és Storm Limitedhez is kellett a 80mm magasító.
187cm vagyok. Nami pont jó. A teverun fighter mini meg már jó úgy hogy cseréltem az oszlopot Dualtronra.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Én mondtam hogy jó. Egy magasabb kormányt vegyél hozzá nekem a gyári a tökömig ér.
pusszycat: Rolleren ABS nem létezik. Az e féket szokták annak nevezni, Dualtronon van EABS ami annyi hogy rezgeti a motort és nem fékezi állóra így nem csúszik meg a kerék.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Van benne ABS? Mert láttam valamelyik videoban olyat is.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
28 km naponta biztos nem tötyögni akar.
Joyor T10 az remek választás lenne a hidraulikus rugójával meg a jó fékjével.
-
hzsolee
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ő kezdte...
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Tapad.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Igen. Vagyis gyárilag ők szerelik ezzel a kerékkel a rollereiket.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ezt amúgy jól tették, elvileg növeli a stabilitást, szuper!
Ellenberger benne marad, hogy változik az utánfutás...
Yamaha Cygnuson volt hasonló felépítésű első futómű.
Előre tolt kerékkel. El is esett vele a kolléga anno...
Szerk: mondjuk egy 10+ éves villa lehet másért is szar.
Kóválygott az úton az a motor, mintha muszáj lenne.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez így van, csak a pálcikarollerek között nem nagyon van más, ami 120kiló fölé is megy.
Vagy ezek közül választ, vagy nagy rollert vesz.G2 hátul rugós, és az 5 Max is.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Itt az emag kommentekben olvasok jót is rosszat is. Nehéz a választás. A joyor 10 videóban meg láttam eltörni a rugót tartó tengelyt, mondjuk nem kímélték de akkor is. (dobozból kivéve szétverték az első útján)
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Arra még kell valami rendes lámpa is mert vakít mint állat ami a kormány alatt van.
Majd ha kész jobban fog kinézni. Most még csak rá lettek rakva a fix dolgok.
-
xandrush0831
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Dehogy overkill. Nagyobb tempónál már előre is látni akarsz, nem csak gödröket észrevenni. Én is teleraktam az enyémet. Másodpercenként majdnem 14 métert haladok, és nem mértem még de szerintem simán van 3 másodperc nullára fékezni.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez van: nem neked gyártották. Számomra is létezik csillió termék, ami ingyen se kéne.

-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
arra meg szinte bármi jó lehet nem?
Látom kezed kapizsgálni...
(Nem.)Csak fogja rendesen
Itt kezdődnek a gondok ugyebár...
gyorsan le lehessen szerelni
Lassan feltalálod a Quadlockot.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Részemről nem látom értelmét, hogy a kormányon legyen a mobil.
Akkor lehet, nem neked kellene tanácsot adni, milyen telefontartót vegyen?
(Csak egy triviália példa: ismeretlen helyre kell eljutni, és használsz navigációt.)Ha taknyolok, kisebb bajom is nagyobb, mint a telefon.
Ebben van valami. Ha segítséget kell hívni, jobb ha a táskából veszed elő épen,
mint hogy a kormányról akarod leműteni (amikor már esetleg össze van törve). -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ebben egyetértünk, viszont ha a zsebedben van a telefon, akkor törhet az is, és okozhat extra sérüléseket. Lehet, hogy nélküle semmi baj nem lenne, vele "tökön bököd" magad. (Farzsebbe meg "elvből" nem raknám, ismerve a bendgate-et, meg a zsebtolvajokat.
) -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
És a telefon védi meg a lábad, vagy hogy? Szerintem nem ideális zsebben. De persze ebben nem vagyok szakértő, mert sose próbáltam. Esés közben biztos nem segít.
Ui: nyilván a kormányon sem ideális, de amíg nem esel, addig is ott hasznosabb.
Konkrétan nekem a VESC app azon futott, láthattam a sebesség, akku, stb. adatokat. -
SoulReaver
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Eséskor egy reccsenés és csak reménykedek majd, hogy a lábam tört el...

-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nekem is izomlázam volt eleinte, már 5 km után is. Most már nincs, megszoktam. Bizonyosan rágörcsöltem.
-
SoulReaver
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Azigen
Gondolta a franc, hogy ez lesz
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Szerintem téged nem érint már.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Volt valami nagy balhé a szállítmányozó cégekkel. És mindent lefoglaltak. Volt aki megkeresett hogy tudok e valamit mert neki a motorját húzták be. Majd lesz valami. Bármi ami akkor ott volt azt lefoglalták.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nyugi májusban már meg kellett volna érkezni. Görögbe pihen vagy 70db összesen.
-
SoulReaver
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Köszönöm szépen! Esni màr megtanultam keróval, szóval fel vagyok készülve..
Milyen rollerre vársz? Jól elnyújtják, lassan jön a jó idő!
-
Golota
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
30 km távig együtt tudok élni vele, de annál rövidebb már necces lehet, mert aglomerációban lakom és az út felén tudnám használni a max sebességet, bent a városban már csak cruisolnék.
Látok itt sokaknál az úton Kukirin G2/pro-kat, de valahogy nem hallok jókat a márkáról és sárnehéz is. Nekem fontos, hogy könnyen lehessen ki-be pakolni csomagtartóból, illetve felszállni vele buszra, ha úgy adódik.
-
Reggie0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Igazabol csak a hasznalojara veszelyes, az meg majd eldonti.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Most a találkozón is így nyomták. Sajnos nincs meg videón.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nincs. De értelmét sem látom. A Segway sem tölt maxra az új szériánál. A Blade az olcsóbb széria a fighterek a prémium. Azok többet tudnak appban.
Szerk: Egy 5 amperes töltőt még vegyél hozzá vagy 6,5.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Irtó unalmas ki be csavargatni folyton, mondjuk én még egyszer sem, valami számzárral nyitható megoldás mennyivel jobb lenne...
Vagy mint az e-bike -nál ki be rakom az akkut, felviszem feltölteni, cserélhetem is ha kettő van.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Daciáról köztudott volt, hogy nem szabad venni: nekünk az lett.
Volt is vele sok gond: pl. egy "normál" autóval nem úgy indulnak a reggelek, hogy ma vajon beindul-e a vas?
Gyújtáselosztó fedelet ne is mondd! Főleg télen volt vicces, amikor beázott/-párásodott, megállt a versenytechnika a szakadó hóesés közepén. Nagybátyám jött értünk ezeröcsi Ladával. Tök jól el is vontatott vele, egészen addig, amíg nem jött egy kisebb emelkedő... Na, ott nemhogy felhúzni nem tudott, de már neki is problémás volt a hátsó kerék hajtás: mitadisten időközben kiszáradt az elosztófedél, motor beindult, autó lábon ment házhoz. Régi szép idők! Nem sírom vissza. Kugoo S1 is érdekes állatfaj volt, de ma már azt se.
Valószínűleg akik majd továbblépnek a Kukirinről, később hasonlóan fognak rá gondolni. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ha elkap az eső szedd fel a taposót és nézz bele. A kormánycsapágy recsegni fog mikor már a helyére ment pár száz km vagy több, akkor majd húzni kell rajta. Kb ennyi.
Így szokták behozni vagy rosszabb
[link] (Ez a pro de a váz ugyanaz) És meglepően jól bírják. xandrush0831: Ha lesz egy olyan kukirin amit használnék, terjeszteni fogom. De a g2, g4 a minőségtől nagyon messze van.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem az a lényeg hogy mennyit megy 50kb elég, legyen nagy az akku és ha kell akkor gyorsuljon.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nekem kb csak nagy rollereim voltak agyon pakolva 50kg+ és lépcsőznöm is kell velük. Jelenleg a 98. saját rollernél tartok
Nem tudok megmaradni pálcika rolikon. -
h1mpi
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Osmo 3-at vagy 4-et néztem illetve GoPro 11-et vagy 12-t. Utána olvasok a teszteknek.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
A többiek már leírták a lényeget, én (laikusként) annyit tennék hozzá, hogy
"a feszt az aksi határozza meg" csak a felső korlátot jelenti... ezzel az adott
konfiguráció végsebességét "100%" kitöltési tényező mellett, mikor a motor
által gerjesztett ellenfeszültség (BEMF) épp annyival kisebb a (mindenkori)
akkufesznél, ami még legyőzi az adott terhelést. Ami "üresen" a veszteség.Viszont a rollermotorokat jellemzően nem mindig végsebességen hajtják.

Ilyenkor kisebb feszültséget kell ráadni, amit írsz is, hogy szaggatják, PWM
azaz ilyenkor kisebb kitöltési tényező mellett fut a vezérlés = a "látszólagos"
feszültség kisebb, így a tekercsekben indukált fázisáram is kisebb... A jobb
vezérlők közvetlenül mérik a fázisáramot, így szabályozzák a nyomatékot...Egyszerűbb vezérlők meg csak az akkuból felvett áramot mérik, és arra van
valamilyen korlát, hogy ne lépjen túl mondjuk 15A-t. (Néha programozható.)
A fázisáram ilyenkor extrém mértékben változhat. Ezért lesz ugye a 48V-os
tuning után erősebb az adott roller, kis sebességnél is nagyobb a nyomaték.
Ha fázisáramkorlátod van, akkor kis sebességnél azon fut a rendszer. Ezért
tökmindegy, hogy 36V/48V/60V, mert olyankor még nem az akku imitál...
Szerk2: természetesen nyélgázon értve. (Jobb vezérlőkön a gázkar a kívánt
fázisáramot állítja 0 és MAX között, ezzel nyomatékot szabályozva, átlagos
vezérlő viszont kívánt sebességjelnek veszik, így minden mást ahhoz igazít,
hogy minél előbb elérje azt. Mondhatni kiszámíthatatlanabb a viselkedése.)Szerk: íme egy teszt, amikor a 2500W-os és a 4000W-os roller tökéletesen
ugyanúgy viselkedik 40 km/h alatt, mert ott végig a fázisáram korlátoz. De
fölötte durván nyílik az olló, hiszen a 36V rendszer elkezd "elfogyni", a 60V
meg még tovább erősödik... De mondom, addig a pontig ugyanolyan, nem
mondod meg, hogy melyik akku van épp benne, mert ugyanúgy gyorsul.
-
Reggie0
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Az viszont nem világos, hogy egy gyárilag "mondjuk legyen" 450W motor, hogy lesz rövid ideig 900W? Vagy tudja, vagy nem.
A maximalis teljesitmenynek ket fontos korlatja van: a melegedes, es a magneses telitodes.
Ameddig ezekbol van tartalek, addig tul lehet terhelni a motort. A jobb hatasfoku motoroknal eleve ugy terveznek, hogy a magneses hiszterezis gorben lentebbi pontot valasztanak, ahol meredekebb a gorbe, mert ugy egysegnyi aramra nagyobb magneses ter epul fel, igy fajlagosan kisebb rezveszteseggel parosul (cserebe nagyobb lesz a motor), viszont igy a tartalek is nagyobb.A nevleges teljesitmeny viszont az a teljesitmeny, amit folyamatosan terhelve vegtelen ideig le tud adni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
1-1 fázistekercs nem kaphat több feszültséget, mint amire tervezték, illetve azt lehet csillagba vagy deltába is kötni, az sem mellékes. Az áramfelvételt ott is befolyásolja a terhelés és a hálózati motort is túl lehet terhelni.
3 fázis a forgó mágneses mező létrehozásának legjobban bevált módja, klasszikusan az erőművek szinkrongenerátorának körben elhelyezett tekercsei által létrehozott 3 fázisú feszültségben nyilvánul meg, ami a motorokban visszaalakul forgássá, így a távvezeték kvázi villamos tengelyként viszi át a munkát.
Az akku egyenáramából (DC) elektronikusan generálható AC, 3 fázisban (is), így nem kell mechanikus kommutátor, adja magát a BLDC motorok mára bevált megoldása. A frekvenciával befolyásolható a mező fordulata, amit a mágnes szinkronban követ (szinkron motor néven).
Az áram pedig PWM szabályzással változtatható a kívánt teljesítmény és nyomaték érdekében. Természetes, hogy itt is lehetséges rövid idejű csúcsteljesítmény, amitől még nem melegednek túl a részegységek, míg a folyamatos terhelhetőség kisebb.
Performance Evaluation of an In-Wheel Motor Cooling System

-
capriTomi
csendes tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
A bukszám egyelőre még hevesen tiltakozik, de majd megmutatom ki a főnök!...
-
pescara
aktív tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Xiaomit kerdezte eredetileg, ott teljesen mas, mert belsos gumi.Az ha nincs kajakra fujva, akkor megeszi a belso a kulsot es forditva
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem akartam ilyen nyersen fogalmazni, de pontosan a targonca jutott nekem is eszembe.
Elektromosnak elektromos az is, bírja a cipekedést, pofára sem esik vele az alkalmazott. Igaz, nem fér bele negyedmillióba darabja... De amúgy egy normális rollernek sem!
Pláne ami terhelhető, nagy méretű, acélvázas. Eleve ott kezdődnek a bajok, hogy el kellene bírni a pilótát, különben jön a munkahelyi baleset. Aztán ha ez megvan, akkor kellene rá valami rendes "tároló", mert a taposóra az ülés alá baszarintott ólom-savas akku ha leesik, abból megintcsak munkahelyi baleset lesz. (Tudom, hozzáköti az üléshez, és akkor nem: hahaha...) Végül: elsőre kiválasztásra került két "hitvány" típus, ami arról hírhedt, hogy törik mint a ropi. A kiválasztás alapja a vételár. Említettem már a munkahelyi balesetet?Ui: a rollereket (egy)személyes használatra találták ki...
A legtöbbön nincs semmilyen csomagtartó, nem véletlenül. Amelyiken pedig van, azon is limitált a terhelhetősége (néhány kiló). Az akkumulátorok (feltételezem ólom-savas) meg ugye nem arról híresek, hogy rohadt könnyűek lennének: egyszer vittem én is egy autóakkut motoron, a hátsó dobozomban. Konkrétan életveszélyes volt vele közlekedni, mert brutál magasan jelent meg egy 20+ kg-os tömeg, így elég komolyan befolyásolta a motor dönthetőségét. Rollernél persze, ha le tudod rakni a lábadhoz, az elvileg nem csinál ilyet, de azért biztos, hogy nem is segít a manőverezhetőségben. Tényleg nem értem, hogy miért/hogyan merül fel ilyen felhasználásra a roller... Akkor már inkább valami elektromos tricikli, vagy egy kistraktor, vagy tudomisén...
Ha fogsz valami Laotie "csodát", ami hivatalosan elbír 150 kg-ot, azzal kipipálod a pilótát (elbírja), bevállalod az akkut, mert bátor vagy (erős a hevedered), aztán a kolléga egyszer csak odahúz neki, és rögtön 60 km/h-val vereti a telephelyen, ahol amúgy szar az út... Na, ekkor úgy fogja kilőni az ülésből, akkumulátorostúl, hogy öröm lesz nézni: 100% táppénz.
Ilyen célra valami olyan cucc kéne, ami kifejezetten lassú haladásra optimalizált (a rollerek nem ilyenek, kis tempónál a motor hatásfoka a béka segge alatt van, ha nagy terhelést kap, mert mondjuk nagy a súly, és emelkedik az út fel lehet őket forralni). Egy elektromos talicska mondjuk tuti bírná, bár azután meg sétálni kell sajnos.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt nézzétek meg, és sírjatok ti is...
Előre a jövőbe: teherroller!
Kis helyen kell lavírozni, de gyorsan is kellene, stb.
Milyen távolságra? Mi az, hogy gyorsan? Gondolom akkor a talicska kizárva.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez jó!
Viccen kívül viszont akár 2-3 percet lehet bukni, ha nem "éred el" a zöldet. Sőt, ha van egy zöldhullám, amit adott sebességgel meg tudsz csinálni, de picivel lassabban "piros hullámmá" változik, úgy válik a kényelmes gurulgatás szívássá... Teszem hozzá, hogy aki az utolsó 2-3 percre hajt rolleren, az előbb utóbb esni fog. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
+1 max g2.
~120kg (jól meghiztam én is
)
35km, a reál max teherbírással, sport módban.
100% környékén dash szerint 1250w a leadása gyorsításhoz.
a satu motorfékes lassítás 40-42-45km/h felett dombon lefelé, (ami szerintem életveszély, mivel nem egyenletesen rakja rá, hanem beránt[legújabb fw-el] ott is ment az -1200w pillanatnyi visszanyerés)
dimbes-dombos
ez a nagyjából 35km/h és 1 órán keresztül tudod csapatni a rollert mint állat, de amint pirosba átmegy, sírás vele a közlekedés...
amúgy jó lenne egy riasztó widget az apphoz.. -
PociAti
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nekem a "hozza a gyári hatótávot" sokkal jobban tetszik. Jobban kifejezi azt, hogy még nincs érezhető visszaesés az akkumulátorban. Hibátlan az hibamenteset jelent. A degradáció pedig nem hibája, hanem jellemzője az akkumulátoroknak. Nem kívánt tulajdonságuk, ami nem csak használattól függ, hanem az életkoruktól.
A hatótávteszt meg folyamatosan visszatérő téma, csak nem értem miért?
Bőven jó az, ha 50 kilós személlyel és 15 km/h tempóban mérik a roller hatótávját. Feltéve, ha mindenki ugyanezt a mérési módszert alkalmazza és ezáltal összehasonlíthatók egymással a rollerek.
Ízlés szerint meg mindenki olyan mérőszámmal csökkenti ezt az értéket, amennyivel túlsúlyosabb, és amilyen dinamikusan nyomja neki. Plusz a terepviszonyokból amit még elvisznek.Elvileg a puszta műszaki adatok megadása után is kiszámolhatná mindenki magának, alatta mennyit fog menni egy töltéssel a roller. Ha megvan az akku kapacitása, akkor a hatótáv már nagyjából belőhető az adott testtömeghez és vezetési stílushoz. A többi paraméter, pl. motor teljesítmény, feszültség, abroncs jellege már csak finomít az értéken.
Amúgy meg el kell olvasni az apró betűs részt is, mert csak úgy van értelme a megadott hatótáv adatnak. És eddig minden normális gyártó megjelölte milyen mérési módszer alatt hozták össze a hatótávot. Ebben nincs hiba.
Én a legfeljebb 40 km hatótávból* bőven 30-at ki tudok hozni. 32-35 km körül lehet, de nem szoktam teljesen lemeríteni. Múlt héten gurultam egyet, amikor a Garmin GPS végig velem volt és úgy lett 27 km-t, hogy 25%-on volt az akku amikor feltettem töltőre (az még kb. +6 km).
* Typical Range[1] Approx. 40 km, magyarul úgy fogalmaztak: "akár 40 km".
[1] Typical Range: tested while riding under full power, 75 kg (165 lbs) load, 25°C (77°F), 60% of max. speed on average on pavement.
75 kg alatt vagyok, 25 km/h 60%-a 15 km/h, én pedig 20 km/h sebességgel szoktam haladni és hosszú szakaszokon használom. -
PociAti
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
"gyári hatótávot hozza."
Ez azt jelenti, hogy most is akkora a hatótávja, mint új állapotban. Tehát hozza a gyári hatótávot.
Így szokás jelölni a hibátlan akkumulátor állapotot. -
elmunkas
csendes tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nálam nagyjából 35-40 km-t tud a Ninebot MAX G2. 72 kg vagyok + ruha,+táska szóval reálisan 75-76 kg-ot cipel a roller és 183 cm magas vagyok (a légellenállás is sokat számít).
Csak Sport módban használom "Global" firmware van rajta így 100-60% töltöttség között 35 km/h-val megy utána csak 32 km/h. Elég dombos környéken lakom. -
pescara
aktív tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Teljesen egyetertek, hiszen pontosan erre lettek kitalalva,
-
Darth_Revan
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Jogszabályt linkelned kérlek ahol ez le van írva ?
-
alphamooncam
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
"A minap lefejeltem vele a pinceajtót. Én kértem elnézést."
Nekem tetszik ez az airsoftos is, meg az IXS-es is különböző okokból.Köszönöm, hogy megosztottátok, lehet kedvet kapnak olyanok is, akiket a kommersz minőség (!) eddig elriasztott.
-
h1mpi
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Dehogynem
"A sisak megfelel az EN 812:2012, EN 1385:2012, EN12492:2012 szabványoknak."
-
pescara
aktív tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
-
pescara
aktív tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Engem az is idegesitett, hogy maga a taska is es amik benne vannak, minden uthibanal zorognek, csattognak, pont a rollert nem lehet hallani, hogy szep csendben suhan, vagy valami kezdi elengedni magat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nyiván reális esélyt nem látok rá, főleg, hogy úgy látom, nem is ez a preferált irány kicsiny hazánkban.
-
Peaceliker
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nekem g30 van, abban is sok minden cserélve lett, kis mod project volt
Leírások szerint g2 első telo 40-50 km után csúnyán lóg. Hátsó pedig nyikorogni kezd, mert valami bele ér valamibe. Fejben volt nekem az a gép, de rég elengedtem, sajna nem lett olyan faja -
Peaceliker
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Amíg be nem fosik addig jó
Azt várja a közösség hogy v2 jó lesz
-
Peaceliker
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Az első és hátsó felfüggesztése fos. Azon kívül jó gép
-
elmunkas
csendes tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
az ár

-
válasz
bandigyerek
üzenetére
-
luigi10658
csendes újonc
válasz
bandigyerek
üzenetére
Te aztán gyors vagy. Köszönöm.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Igazából azt akartam mondani, hogy ha az akku teljes* kapacitását
mindig kihasználod, akkor mintegy 300-500 ciklus után "elfárad".
Jó, ha csak 5 naponta töltöd, akkor az is kb. 5 év, nem kritikus.
Ellenben, ha kevésbé meríted le egy alkalommal, akkor több ciklust
is jó egészségben kibír, és a dolog nem lineáris! Tehát, HA elég 20%
kapacitás naponta, ennek ellenére minden nap feltöltöd, az 5x több
töltés darabszám egységnyi használati időre vetítve, de az akku így
használva akár 10x annyi ciklust kibír: tovább marad használható.
Most nyilván nem azért, mert 5 év után nem cseréli az ember, de pl.
a használati értéket erősen befolyásolja az akku élettartama: ahogy
csökken a kapacitás, egyre kevésbé fogja kibírni azt az 5 napot. (Ja
és általában az akkufesszel egyidejűleg csökken az elérhető tempó
is (bár ezt szoftverrel el szokták fedni), és a kinyerhető teljesítmény:
ezt nehezebb, mivel, fizika, általában áramkorlátja van a vezérlőnek,
így egy merülő akkuval a roller fizikailag gyengébb, lomhább.
)*: ez különösen az utolsó napon vicces, ha jön egy szembe szél, és
már nem vonszolja haza a seggét a ketyere. Lemerült akkuval útra
kelni soha nem jó érzés: és ha beiktatnál 2 km kerülőt és nyekken?
(Tegnap gurultam vagy 22 km-t, és szembesültem vele, hogy pont
fel van túrva a bicikliút a Szerémi mellett, kerülni kellett egyet, ami
persze nem gond, ha 40 km-t tud az akku, de ha 20-at, akkor baj.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HBO Max
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Battlefield 6
- Renault, Dacia topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ilyen célra valami olyan cucc kéne, ami kifejezetten lassú haladásra optimalizált (a rollerek nem ilyenek, kis tempónál a motor hatásfoka a béka segge alatt van, ha nagy terhelést kap, mert mondjuk nagy a súly, és emelkedik az út fel lehet őket forralni). ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)