- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Hieronymus #33316 üzenetére
Szerintem is, de van úgy a babaszállító kerékpáros utánfutó, az nem ugyanilyen veszélyes?
Vásárlás: Thule Coaster XT Blue (10101806) Kerékpár utánfutó árak összehasonlítása, Coaster XT Blue 10101806 boltok
vagy ez:
Topeak Journey Trailer TX kerékpáros utánfutó
és ilyen kamionos előznek
-
Bevásláshoz:
-
válasz
Dr. Szilikát #33277 üzenetére
Az Inverteres rész pipa.
"A méretének és tömegének egyik oka tehát a jókora akkumulátor (15,3 Ah), illetve a fedélzeti töltő (köznyelvben inverter) beépítése, ami a DC töltést intézi úgy, hogy a konnektorba csak azt a madzagot kell bedugni, ami egyébként minden más rolleren még egy trafóhoz visz, onnan pedig egy másik megy a rollerbe. És mindezeken felül egy ilyen átalakítós, más Ninebot modellekhez használt komplett töltőt IS be lehet dugni egy másik konnektorba, hogy egyszerre két forrásból jöjjön a nafta, így három órányi időre le lehet szorítani a teljes töltést." .Más: Az autópálya felett átívelő felüljáró Derecske felőli lábánál
-
válasz
DigitXT #33256 üzenetére
Igazad van, csak mobilról gyorsabb volt, bár most is mobilról írom ezeket a sorokat.
Amikor volt e-robogóm annak a töltője tartalmazott ventilátor is. A megoldás hátránya, hogy sokkal nagyobb mint ami a rollerekhez jár.
A rollereknél lehet, hogy pont emiatt nem alkalmazzák. Mondjuk én töltésnél a 210W-osra klimatizált lakásban még ráeresztettem egy 40 éves Tal-lux ventilátor, de sokat nem segített. 🤣Inverter:
Segway Ninebot G30E II-esemnél imádom az inverteres megoldást, mert, ott nincs ez, hogy ingadozna. Na most a már sajnos nem kapható 36V-os 5A-es külső Segway Ninebot Max G30E-ház való töltő is forrósodhat kegyetlenül, mivel kb ugyanakkora mint ami az F3 E-hez is jár.
Az inverteres megoldásnál valószínűleg azért is húzták meg 3A-nél a határt, mert a roller trepnijében nem lenne szerencsés az akksi miatt sem túlmelegíteni a környezetet.
A 3A-es töltés azért érezhető előny az 1.7 A-eshez képest.
Hátrány, ha meghibásodik, akkor körülményesebb a javítása.Külső töltő: F3 E-nél már nincs inverter, meghibásodás esetén könnyen cserélhető. Nagyobb felületen tud disszipálni, és 48V-os rendszer mellé 4A párosul. A töltőn 53.9 V -van, de ez most mellékes, mert a 36V-os és a 48V-os akkupakkokaról van szó.
Hátrány, hogy ingadozik, ahogyan a tápegysegben eléri a kritikus hőmérsékletet a belseje.Az F3E-hez alig várom, hogy megérkezzen a külső akkumulátor, mert tegnap is visszafelé elfogyott volna, ugyanis 16km/h-s szembeszél fújt, és a Ninebot Max G30E II-esem is 16%-on állt amikor hazaértem.
Hiába hirdeti úgy a gyártó, hogy nagyobb 5 km-rel a hatótávja az F3E-nek, mint a. G30E II-NEK, egyszerűen nem igaz. A 1.5x nagyobb akkumulátorkapacitást nem tudja ellensúlyozni sem az algoritmus optimalizáció, sem az, hogy itt ugye már 48V-os rendszer van 36V helyett.
-
válasz
Thunderzolee #33263 üzenetére
Derecske - Tépe - Berettyóújfalu vonalon kerékpárúton.
Hajdúszoboszló - Hajdúszovát- Derecske országút, tegnap amúgy út közben 2 rendőrautóval is találkoztam, az egyik az autópálya felüljáró lábánál mért, ott hasítottam el előtte 25-tel.🤣
Derecske belterületén van kerékpárút, de nagyon régi, kifejezetten rossznak mondható. -
-
-
válasz
DigitXT #33253 üzenetére
Idén kerestem olyan e-robogót amelyik 50, vagy 60+ km-t tud megtenni, de nem 20 kilós az akkumulátora , mert elsőre fel is kell cipelni. Mindegyik kiesett a ZT-09AL is, de a kedvencem: ja és nincs garázsom sem.
A Ztech ZT-27 elektromos robogó különböző akkumulátor-kapacitásokkal érhető el, például 12Ah, 20Ah és 27Ah. Az alábbiakban összefoglalom a 23Ah-s változatra vonatkozó információkat:
Hatótáv: A robogó hatótávolsága az akkumulátor kapacitásától és a használati körülményektől függően változik. Például a 12Ah-s változat esetén a hatótáv körülbelül 35–40 km . A 23Ah-s változat esetén a hatótáv ennél nagyobb lehet, de pontos érték nem áll rendelkezésre.
Akkumulátor kivehetősége: A Ztech ZT-27 robogó akkumulátora nem kivehető kivitelű. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátort a robogóban kell tölteni, és nem lehet egyszerűen eltávolítani .
Akkumulátor tömege: A robogó teljes tömege az akkumulátorral együtt körülbelül 65–72 kg, az akkumulátor típusától és kapacitásától függően . Az akkumulátor önálló tömegére vonatkozó pontos adat nem áll rendelkezésre, de az ólomsavas akkumulátorok általában nehezebbek, míg a grafén vagy lítium akkumulátorok könnyebbek.
Ha további információra van szükséged a Ztech ZT-27 robogóval kapcsolatban, kérlek, jelezd!
-
válasz
Dr. Szilikát #33249 üzenetére
Igen, ez a legvalószínűbb,
Ma kijöttem megint Újfaluba, de mivel visszafelé előreláthatólag 16 km/h-s szembeszél várható, ezért a Segway-Ninebot Max G30EII-vel jöttem ki, hátszél volt:
Végig 25 Km/h-val téptem. -
válasz
DigitXT #33245 üzenetére
Az EMOS-ról néztem, viszont töltés közben: több alkalommal is lement 70 W körülre, az szoba 24 C fokos volt, az akkumulátor pedig 29 C fokos.
Segway-Ninebot
F3E típusú rolleremhez vásároltam egy eredeti 210W-os Segway gyorstöltőt, az normális működés, hogy több alkalommal is a 200W körüli értékről klimatizált szobában visszaesik a felvett teljesítmény 70W körülire? A Roller akkumulátorának hőmérséklete 29C-fok a szobáé pedig 24 C fok."Igen, teljesen normális jelenség, amit tapasztalsz a Segway-Ninebot F3E roller és a 210W-os gyorstöltő használata során. A töltés közben megfigyelhető teljesítménycsökkenés – akár 200W körülről 70W-ra – nem hiba, hanem az akkumulátor védelmi és optimalizálási mechanizmusainak része.
Miért történik ez?
1. Töltési görbe (CC-CV logika):
A lítium-ion akkumulátorokat két fő fázisban töltik:
Konstans áram (CC - Constant Current): Az elején magasabb teljesítménnyel (pl. 200W) tölt, hogy gyorsan feltöltse az akkumulátor kapacitásának nagy részét.
Konstans feszültség (CV - Constant Voltage): A töltés végéhez közeledve a töltő fokozatosan csökkenti az áramerősséget (így a teljesítményt is), hogy ne lépje túl a maximális feszültségszintet, és ne károsodjon az akkumulátor.
Ebben a fázisban gyakori a 70W körüli vagy még alacsonyabb teljesítmény.
2. Akkumulátor hőmérséklet:
A 29°C nem problémás, sőt, ideális tartományban van.
Ha a hőmérséklet 45°C fölé menne, akkor a roller Battery Management System (BMS) le is csökkentené a töltési teljesítményt, vagy leállítaná a töltést – de nálad erről szó sincs.
3. Töltöttségi szinttől függő szabályozás:
Ha a roller már 70-80%-os töltöttségnél jár, akkor is természetes a teljesítmény csökkenése.
A BMS fokozatosan csökkenti az áramot, hogy minimalizálja a cellák feszültség-kiegyenlítetlenségét és meghosszabbítsa az élettartamot.
---
Összefoglalva:
A 200W → 70W visszaesés egy szabályos, védelmi célú és optimális töltési folyamat része. Ha a töltő nem melegszik túl, nincs rendellenes zaj vagy hibakód, akkor minden a gyári specifikáció szerint működik.
Ha szeretnéd, segíthetek egy tipikus töltési grafikon értelmezésében is a F3E típushoz, hogy még jobban megértsd a folyamatot.
-
-
-
-
Ma fotóztam:
-
válasz
Thunderzolee #33125 üzenetére
Ja bocsi, nem olvastam végig. Clickbait megint
-
Ideális hőmérséklet a tároláshoz, és főként a töltéshez:
F3E
Max G30EII, mind a kettő 22 C fokon.😁
-
-
-
válasz
PociAti #33085 üzenetére
Megnézem ezeket a megoldásokat is köszi, korábban ezt a választ kaptam:
Aral szabvány leginkább Európában használt. Kínaiak nem ez alapján színezik a rollereket ezért nehéz megtalálni a megfelelőt. Ráadásul a fújt és a szinterezett festés között mindig látszani fog a különbség. Ezért ha hasonló a színezés a festés után mint a gyári, akkor az már jó.
Ma kb a festékboltban is azt mondták, hogy ugyanolyan nem lesz.
-
válasz
Thunderzolee #33081 üzenetére
Ja RAL.
PociAti: bocsi, szakmai ártalom volt. -
-
válasz
Hieronymus #33069 üzenetére
Nálam a hátizsákban mindig ott van feltöltve a Xiaomi kompresszor. 😁
5 évvel ezelőtt ha mentem a másik lakásba, még tartalék hátsó kerék is volt a hátizsákban, meg szerzszámok. 😁 -
-
Az új, és makulátlan Ninebot F3 rollertestét mivel lenne érdemes megvédeni? Testvédő gumi van a G30-asomon is, de az F3-nal másmilyen a kialakítása.
-
-
Elvileg F3-hoz is van már. Valaki esetleg próbálta?
-
-
-
-
-
-
válasz
PociAti #32810 üzenetére
Sajnos idehaza a Kukot viszik mint a cukrot. Mert ez az egyetlen, ami 400K alatt izomrollernek számítana. A rollerboltosok meg egyszerűen nem tudják megtenni, hogy ne forgalmazzák, mert akkor ők esnek el a bevételtől, hiszen sok olyan van, ha itt nem kapja meg - a márkás e-rollereket nem tudja megfizetni - akkor megrendeli külföldről. A kedves vásárlók jelentős része, noob... nem tudja, vagy nem érdekli kezdetben az alacsony minőség, majd utána megy a sírás, hogy ez romlott el, az romlott el, nehézkes cserélni, vagy javíttatni, mert alkatrész gondok is vannak.
-
-
Segway-Ninebot Max G30E II:
Hajdúszoboszló- Hajdúszovát- Derecske - Tépe- Berettyóújfalu háztól házig.
Utána még bementem a temetőbe is:
Egy töltéssel. Az F3 helyett most ezzel jöttem, mert gyorsabban tölt, és nagyobb a hatótávja.SEGWAY-NINEBOT F3E: pár nappal ezelőtt.
-
-
Második, pl rollerboltos ismerősöm mondta, hogy a Navee-hoz gyenge az alkatrész ellátottság.
-
válasz
Hieronymus #32712 üzenetére
Igen, ismerem a szabályt, csak ugye általában ha előzékeny, akkor furán jön ki, ha nem fogadod el. Mióta megcsesztek már én is így járok el, hogy nem fogadom el... csak ugye itt jön az, hogy ők azt nem tudják, hogy én miért nem élek a lehetőséggel, hogy átmehetnek előtte!
Amúgy volt egy vicces eset tavaly. 1 Kenézy u. – Google Térkép
Nekem volt STOP tábla. Szépen felengedtem a gázkart, hogy ne a STOP előtt kelljen fékeznem, hanem motorfék, és a végén csak megállok... tehát elkezdtem a lassítást.
Látom, hogy jön egy nagy SUV-val az illető, mivel már lassult a rollerem, eleve meg akartam neki adni az elsőbbséget, de látom, hogy lassít ő is... nem hirtelen, hanem fokozatosan. Mondom magamba, na milyen rendes, hogy elenged...
Átmegyek előtte, egyszercsak hallom a kocsiból, hogy a J* K**** A****datEkkor esett le, hogy itt arról lehetett szó, hogy ismeretlenül bekategorizált a "köcsög rolleres nem ismeri a KRESZT úgysem, megállok inkább én, ne vérezze össsze a szép kocsimat" című halmazba!
Azt gondolta, hogy nem fogok megállni, aztán már arra nem gondolt, hogy mivel láttam, hogy egyértelműen lassít, hogy én azt úgy veszem, hogy előzékeny!
A KRESZ szerint persze ilyen esetben is nekem meg kell állnom. Azért is írtam, hogy ne vérezze össze a rolleres a kocsit, mert balesetnél neki adnának igazat.
-
-
-
válasz
whbear #32732 üzenetére
E-roller topik - PROHARDVER! Hozzászólások jogilag itt kibeszéltük.
-
-
-
válasz
Emunem #32706 üzenetére
Á, már megállok. Tegnap is Lidl előtt, nekem STOP tábla. Autósnak nincs, de megáll előzékenyen. Erre mit lát? A hülye rolleres is megáll, majd elindul rögtön. 😂
Imádom ezt a STOP táblát! Kemény két méterre szól. Amúgy valószínűleg mert a mentőállomás bejárata. A spontán rendőrautó meg, pont akkor jött. 🤣 Nem nehéz Amúgy talizni velük. 🤣
-
Na milyen lett:
🤣
-
válasz
Thunderzolee #32697 üzenetére
Gumi védőburkolat Piros/ Fekete / Sárga / Kék/ Zöld színben
G30-on ilyenem van. Extra kétoldalú ragasztóval kell feltenni, és akkor nem válik le, meg nem kell hőlégfúvózni sem.
-
Ninebot F3-hoz testvédő gumit nem lehet kapni? Csak mert minden rolleremhez van!
Jobb megelőzni
-
válasz
Enigma1945 #32692 üzenetére
Pofátlanítás. STOP táblánál meg nem állás miatt!
Alaposan szétnéztem. X-akta lett volna a baleset, mert négyes kereszteződés teljesen üres volt! Kivéve hátam mögött a rendőrautó jóval. Na őt nem láttam!Büntetőpontok is 3 év után évülnek el!
Mivel tudtam, hogy ez már vesztes csata, ezért a károkat minimalizáló politikára váltottam, azaz nagyon készséges voltam, és meghallgattam, hogy a STOP táblánál legkésőbb a tábla vonalánál kell megállnom, vagy az útjelzés vonalánál!
Amúgy ez relatíve olcsó volt, mert 2020-ban nemcsak 3 büntetőpontot kaptam, de villogó zöldnél rollerre ráhajtásért, mivel beszólogattam a rendőrnek, miszerint ne keverje a lehet és szabad fogalmakat, mert ha nem lehetett volna, akkor most ő nem állitott volna meg, mivel én nem hajthattam volna a rollerrel fel a zebrára...Sajnos a feszültséglevezető oktatásnak 20 000 Ft-os büntetés lett volna a vége, ezért megbánást tanúsítottam mint Rákosi Mátyás a SZEB előtt... így "csak" 15 000-et kellett fizetnem. Azóta már azok a büntetőpontok elévültek
-
válasz
Hieronymus #32686 üzenetére
A rollere biztosan. Ha valaki elkezd gondolkodni, hogy a segédmotoros kerékpárokhoz KRESZ vizsga szükséges, akkor a rolleresekre is akarja majd vonatkoztatni.
Sokan adnak hangot annak is, hogy az AM-es jogosítványnak sincs létjogosultsága.
Már többször megkaptam itt, jellemzően PociAti-tól, hogy hibásan gondolom azt, hogy Magyarországon ez legfőképpen a pénzbeszedésről szól.
2002-ben kampánytéma volt, hogy ingyenes lesz a B kategóriás jogosítvány is. Aztán nemhogy nem lett, de ma már akár 1 millió Ft-ba is kerülhet egy ilyen papír, ami főszabály szerint csak ezeket nem garantálja:
- a birtokosa a KRESZ szabályok szerint vezeti járművét
- A tulajdonosa, nemcsak átment a vizsgán, de érti is a szabályokat, és valós tudással bír
- 8 általános kell hozzá, de a közlekedésben nélkülözhetetlen fizika oktatást a tanfolyam nem tartalmaz, így arra sincs még elvi garancia sem, hogy a tulajdonos tisztában van az elemi fizikával, és azzal, hogy esős úton mekkora sebességtartmányban kb mennyivel nő a fékút, mennyivel csökken a tapadás stb. Rendőrék csak annyit közelnek, amikor történik egy halálos baleset - és ilyen rengeteg történik, a vezetők 95+%-a pedig rendelkezik érvényes jogosítvánnyal - hogy nem a látási, és útviszonyoknak megfelelően vezetett. De mivel fizika oktatás nincs a tanfolyamon, 8 általánossal meg be lehet kerülni rá úgy, hogy kegyelem kettessel ment át az illető .... így honnan is tudhatná?
- Nem vezet alkohol vagy drog fogyasztás után (uótbbi még külön bűncselekmény is)Nekem a francia modell tűnik jónak. Ott nincs AM, sőt Mopedautót minden józan ember vezethet 16 éves kortól jogosítvány nélkül!
Az általános iskolai tantárgyak közzé való besorolásról:
Már régen volt 2003, akkor jártam tanfolyamra, nekem még elsősegélynyújtóit is kellett tennem, maga a mentős elmondta, hogy az egész dolog komolytalan, mert közlekedési balesetnél a legtöbb szöszi, ha meglátja, hogy a sérült vérzik, pánikba esik, hozzá sem nyúl, hívja a 112-t.
De a lényeg: akkor most hányadik osztályos tananyag lenne? Egy éves, vagy pár hónapos? Na és ha nincs affinitása hozzá, akkor nem kapja meg az általános iskolai bizonyítványt sem?Sőt, akkor kerékpárra se ülhessen? Csak gyalogosan közlekedhessen? Aztán nézze azokat, akik nála pár évvel idősebbek csupán, és vígan bicajoznak, mert akkor még nem volt kötelező? Vagy ha kolletíve, akkor aki nem tudja letenni a vizsgát, az onnantól kezdve gyalogoljon? 140 év biciklizés az olyan íratlan alapjog, mint Amerikában a fegyvertartás, csak az ott alkotmányba is van írva. Itt is lehetne a negyedéves módosítások valamelyikébe.
Egyrészt ha nem a pénzre mennek, akkor bizonyítsák be azzal, hogy ingyenessé teszik!
2003-ban kellett orvosi alkalmassági az elején rögtön. Tudod miből állt a vizsgálat? Jól látok? Nem szédülök? Mondom jól, nem szédülök. 5000 Ft és pecsét!Élhető kompromisszum lehet mindenki szánára.
KRESZ nélkül max 20 vagy 15 km/s
KRESZ vizsga megléte esetén max 40 km/s, mint a segédmotoros kerékpár.
Fölötte A1 kategória a jogosítványban.
Szerinted. Mivel A1-es jogosítvánnyal is halnak a motorosok, szerintem ezt már jobban nem kellene forszírozni. Egyszerűen el kell fogadni, hogy van a természetes kiválasztódás. Ettől nem védi meg az A1-es jogsi sem, különben nem a ravatalon kötne ki. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ne kelljen jogosítvány nagymotorra, de ez a 25-tel cammogunk dologra felesleges, pénzlehúzóm, kirekesztő, diszkriminatív, és a balesetek száma sem fog érdemben csökkeni. Csak rolleres jogsis elhunytak lesznek főként nem rolleres elhunytak után.
Sőt! az elektromos kerékpár maximális sebességét az önerőből
hajtás sebességére kellene korlátozni.
Amikor még megvolt a MTB-om, akkor önerőből sikerült vele 40-42 km/h-val is tekernem! Az már majdnem az SMKP teteje!.
-
válasz
PociAti #32675 üzenetére
Oké, legyen oktatva, de jogosítványt ne kapjon érte, mert az meg igazságtalan, ha a rendőr kéri azoktól is akik nem kaptak ilyen oktatást?
Más: F3-nál eddig az volt, hogy amikor letámasztottam a kereket beblokkolta. Most meg nem csinálja, és nem állítottam semmit.
Automatikus fék: Egyes modellek a kitámasztó leengedését érzékelik, és ilyenkor automatikusan aktiválják a „parkolóféket”.
-
válasz
PociAti #32673 üzenetére
Csak mondjuk az sem mindegy, hogy ezt mikor vezették be. Magyarországon nehezen tudom elképzelni, ha bevezetnék a kerékpáros KRESZ oktatást és kollektíve - mert mit ér, ha csak a fiatalokat kötelezi, a Boomer, meg továbbra is megy mint a meszes?! - kötelező vizsgával, abból komoly társadalmi feszültség keletkezne egy olyan országban, ahol ez sosem volt kötelező. Az E-Rolleres dolog annyiban más, hogy még bicikli 120 évvel ezelőtt is létezett, elektromos roller 15 -évvel ezelőtt sem! Ráadásul kerékpárja még az 1920-as években is szinte mindenkinek volt. Avagy vagy akkor be kellett volna vezetni az elején, vagy most már nem!
Az első automobil 1895-ben jelent meg.
Magyarországon 1901-ben vezették be először a jogosítványt (vizsgakötelezettséget) Budapest területén, országos szinten pedig 1910-től lett kötelező a jogosítvány az autók vezetéséhez, tehát ott is viszonylag rövid időn belül. -
válasz
PociAti #32668 üzenetére
Őszinte leszek: a címet olvastam csak el, mert a hangsúly azon volt, hogy valaki most kitalálta a kerékpáros jogsi féle baromság előhozását is. Nem szokásom például sorozatban linkelni, amikor hirtelen megjelenik egy főbb oldalon (pl híradó.hu), aztán átveszi mindenki más is.
Más: kíváncsi voltam, hogy mit mond a hatótávra a ChatGPT és a Perplexity Pro Ninebot F3 és Max G30E II esetében.
Megmondom őszintén, én a G30-ot biztosabbnak érzem, hogy kiérek vele Berettyóújfaluba, és pont ezért kérdeztem rá.
A válaszok: ChatGPT:
1. Akkumulátor‑méret ≠ hatótáv
Noha a G30E II 15 %-kal nagyobb akkumulátort visz, a nagyobb saját tömeg (≈20 kg → 19,9 kg), a régebbi hajtáslánc és a 10″‑os, nagy gördülési ellenállású gumibelsős abroncsok miatt valamennyit veszít hatékonyságából.
2. Az F3 újabb „SegRange/RideyLong” csomagot kapott
A Segway saját, alacsony gördülési ellenállású, önjavító gumikat, optimalizált vezérlőt és energiamenedzsmentet csomagolt a F3‑ba, amivel a gyakorlatban 11‑13 Wh/km körüli fogyasztás mérhető 25 km/h‑nál, szemben a G30E II ~14‑16 Wh/km értékével. Ez magyarázza, hogy kisebb akksiból is hasonló (sőt, kedvezőbb) távolság jön ki.
3. Feltételek, amelyek komolyan befolyásolják a számokat
Testsúly & rakomány: +10 kg ≈ −1‑2 km hatótáv mindkét modellnél. Hőmérséklet: 5 °C alatt nikkel‑kémia miatt akár −25 % hatótáv. Guminyomás: F3 önjavító külsője 3,5 bar körül dolgozik a leghatékonyabban; 0,5 bar hiány ≈ −8 % hatótáv. Emelkedők: 5 % állandó kaptató 25 km/h‑nál akár 30 % plusz energiaigény.
Összegzés
Ha pusztán a hatótáv a döntő és jellemzően városi, 25 km/h tempójú, sík terepen közlekedsz, az F3 2‑4 km‑rel hosszabb távot bír egy töltéssel. Nehéz vezetővel, sok emelkedővel a nagyobb akku miatt a G30E II előnye kiegyenlítheti a különbséget, de ilyenkor is fej‑fej mellett futnak. Egyéb szempontok (felfüggesztés, kijelző, turn‑signal, Find My‑támogatás) az F3 felé billentik a mérleget; beépített gyors‑töltő viszont a G30E II aduásza.
Verdikt: Átlagos testtömegű (≈70‑85 kg) felhasználónál, döntően 25 km/h‑s tempóval közlekedve, az F3 adja a nagyobb valós hatótávot; a G30E II csak akkor lép előre, ha hosszabb, de lassabb (Eco) üzemet vagy meredekebb útvonalat választasz.
[
Direkt a gyakorlatban kérdeztem, eddig egymásnak ellentmondanak.
Ezért harmadiknak a Gemini véleménye.
A CO Pilot 80 kilométert írt a G30-nak meg általános lózungokat nyomott, szóval őt nem vettem figyelembe. -
https://vm.tiktok.com/ZNdA21fb3/
Ilyet még nem is láttam eddig. Ezt is szabályozni kell. 🤣 -
Kötelező KRESZ vizsga a rollerre és a kerékpárra − Pécsre nem valók ezek a közlekedési eszközök
Ha a rolleresekbe nem törik bele a foguk, majd a kerékpárosokba. Kimaradtak a gördeszkások, egykerekűek, görkorcsolyások, trickilisek, turisztikai helyeken a négykerekű triciklik, meg a Harley Davidson utánzatú elektromos offroad cuccok is, mert azokkal is közlekednek közúton.
Amúgy már unalmas, hogy hol ez a szakértő, hol az, múltkor valami retkes irodából egy veszprémi rendőr, de a kedvencem amikor valamelyik Rendőrség Facebook oldalán volt, hogy illegális jogsi nélkül hajtani őket (vagy 2-3 eve), lehozta akkor azt is sok médium.
Az mondjuk szerintem borítékolható lassan, hogy ebben a nyári szezonban már nem igen lesz hatalyósítva. -
válasz
vigyorgó #32639 üzenetére
De nincs.
Nekem minden rolleremben:
Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
7 Darab SmartTag2-esem van.
Az F3-ban van Apple Find My is, de! Abban is van Smarttag2-esem.Ráadásul a Ninebot applikáció miatt van egy gyenge pontja a dolognak. Hiába van iPad-em, mert vagy az iPad-del van párosítva, vagy valamelyik Samsung okostelefonommal.
Például itt van most is a lakásomban. Az iPad is, és a Samsung Galaxy S24 FE is, meg az A54 is. Na most ebből csak eggyel tudom egyszerre követni, mert ha az A54-gyel van párosítva akkor eleve az Apple Find My kiesik. Ha az iPad-del akkor látom Find My-n de nyilván táblagéppel nem szaladgálok az utcán, és Samsungos SmartThings nincs iOS-re Smarttag2-es követő opcióval, csak nélküle.Másik példa. Valaki vesz egy ilyen F3-at, és szépen ugyanazt megcsinálja védelem szempontjából mint én.
Van iPad-je és két Samsung telefonja is.
Ellopják tőle a rollert. Ha az Androidos készülékkel volt párosítva, és a tolvaj már megtalálta benne a Smarttag2-est akkor nem tudja az a Find My modullal megkerestetni, mivel ahhoz újra párosítani kellene az iPad-del ami meg ugye távolról nem megy... -
-
-
válasz
Thunderzolee #32498 üzenetére
Hehe
Mint a jó öreg Kugoo S1 PRO-ban
Akkoriban divat volt egy lábfékezős dolog, annyira, hogy az ettől eltérőekre mai napig rá van írva, hogy NE lépj rá! :XD
Amúgy az F3-ba milyen fékbetét való?
-
-
-
A napokban igazoltattak. Mondja a rendőr, hogy belső... igazából belsőégésű motort akart mondani a rollerre, de belsőmeghajtású motornak mondta!
Na és a rendőr fiatalabb lehetett nálam olyan 6-7 évvel, a 30-as éveiben járhatott.
Már most kavarodás van náluk ... -
-
SegwayNinebot J-O (@segwayninebot_jo) | TikTok
Elvileg itt egy spanyol nyelvű bemutató a tempomat bekapcsolására.
Viszont nekem a jelnél feltűnt, hogy az M gomnál van is tempomatnak külön jelzés, tehát szerintem esélyes, hogy nem E verzió.Valaki próbálta már?
-
válasz
Thunderzolee #32410 üzenetére
Bocsi. 🤣
Komolyan, lehet, a jobboldali közlekedésre 1941-ben gyorsabban átnyomták a parlamenten az egész országot érintő változást mint ezt. 🤣 -
Az új KRESZ értelemben 14 éves betöltött életkor kell életkor elvileg elektromos rollerezéshez.
-
-
válasz
Thunderzolee #32382 üzenetére
Ja. Köszi az infót.
-
válasz
Thunderzolee #32380 üzenetére
Eredeti és 5A-es?
-
-
Aldiban a Max G30E II-m mellett egy Xiaomi Max... ez melyik lehet?
-
Ninebot F3 E, amikor 1,2 kW-nál jár:
-
-
-
Nem azt mondom, hogy q legszebb, de fontos a vedelem5, és az is, hogy q védelem ne vesszen el.🤣
-
válasz
Aaron14 #32307 üzenetére
Helló,
igen. Onnan tudom, hogy tegnap felbuzdúlva a HOCO CA73-at leszereltem átraktam a PRO 2-re, hogy a G30-on lévővel legyen párban, így az F3 -on ma már elinduláskor is a zsebemben volt a telefon. Lezárt kijelzővel. Mondta folyamatosan az információkat a fülhallgatómra.Amikor megérkeztem a Tescoba - ez volt desztinációnak megadva -, azt is.
-
-
-
válasz
Quent1n #32265 üzenetére
Nekem tetszik, mobilon (angolul) mondja is, hogy merre hány méter
Amúgy csináltam róla egy videót: Segway-Ninebot F3 E- Navigation (Navigáció)
Meg egy másikat: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller - Kicsomagolás, összeszerelés, aktiválás, bemutató
Meg egy harmadikat:
Segway Ninebot F3 - Apple Find My -
-
-
-
-
válasz
Tangerine #32236 üzenetére
A Ninebot F3 E elektromos roller töltőcsatlakozója valószínűleg DC5521 vagy DC5525 típusú, mivel a Xiaomi és Ninebot-Segway rollerekhez általában ezeket használják. A kisebb akkumulátorral rendelkező rollereknél főként DC aljzatok terjedtek el, míg a nagyobb teljesítményű modellek esetében GX/XLR csatlakozók is előfordulhatnak.
Ha biztosra akarsz menni, érdemes ellenőrizni a roller töltőportját vagy a gyártói specifikációkat. Ha szükséged van egy kompatibilis töltőre, itt találhatsz néhányat roller töltők kategóriában. 😊
Co pilot járt a legközelebb, pedig nem ő szokott!ChatGPT:
A Ninebot F3 E elektromos roller töltőcsatlakozója egy kerek, 3 tűs DC típusú csatlakozó, amelyet a Segway-Ninebot F és D sorozatú rollerei használnak. Ez a csatlakozó nem szabványos, hanem a gyártó által tervezett, így a legtöbb univerzális töltő nem kompatibilis vele.Perplexity Pro:
A Ninebot F3 E roller töltő csatlakozójának típusa a Segway-Ninebot F-szériánál (F25, F30, F40 és az F3 E) szabványos, és a következő jellemzőkkel bír:
A csatlakozó neve: 8 x 5,5 mm-es DC csatlakozó, középső tűs kialakítással10.
Ez a csatlakozó a legtöbb Ninebot KickScooter F-szériás modellnél használatos, beleértve az F3 E-t is, és a hivatalos töltők is ilyen csatlakozóval vannak szerelve104.
A töltő általában 42V-os, 1,7A vagy 2A kimenetű, de a csatlakozó mérete a lényeges a kérdés szempontjából410.
Tehát a hivatalos elnevezés:
8 x 5,5 mm-es DC töltőcsatlakozó (középső tűs).
-
Az F3 E roller töltőcsatlakozójának mi a pontos neve?
Mert mást mond a Perplexity, a CoPilot, és a ChatGPT.
Abban egyetértenek, hogy DC, 3 pontos -
-
válasz
Dr. Szilikát #32218 üzenetére
Az a baj, hogy ahogyan írtad, bármit elfogadhat, mert:
1. Az autósok rolleresek ellen vannak
2. A gyalogosok egy része is a rolleresek ellen van
3. A motorosok egy része is a rolleresek ellen van
4. Inkompetens emberek hoznak majd valószínűleg törvényt, akik nem értenek ugyan hozzá, de az első három pontot ők is látják.
Sőt, nem lennék meglepve, ha már az egész el lenne döntve, csak húzzák.A gazdasági ok ami miatt mérlegelhetik:
Ha nagyon leszabályozza a sebességet - mondjuk Németország, Svájc, ebben bajnok - akkor sokan nem vesznek elektromos rollert, és az rengeteg ÁFA bevétel kiesést jelent.
De gondolkodhat úgyis, hogy majd vesz kerékpárt helyette. Egy bicikli is már minimum 100 E Ft, ha nem olyat vesz az ember ami szétesik alatta.
Nekik , a tövényhozóknak a legjobb az lenne, ha amit mondott a törzsőrmester KRESZ vizsgához kötnék, mert ugye az nem ingyenes, tehát abból az államnak haszna lenne.Emellé meg ugye vennék is ugyanúgy az emberek a rollereket. Csak ebben egyáltalán nem biztosak, mert ha inkább lemondanak a rollerezésről - ami valljuk be sanszos - akkor sem KRESZ tanfolyamos, vizsgás bevétel, sem elektromos rolleres Áfájának-s bevétel nem keletkezik.Ha meg túl enyhék a szabályok, akkor hörögnek az első három pontban szereplők.
A rendőröknek is fejtágítót kell majd tartani. Az elején lesz kavarodás, hogy ez milyen Roller, az milyen Roller és nincs e véletlenül mókolva! Stb…Egyszerűen biciklikként kellene kezelni 25 km/h-ig, afölött meg SMKP. Tegnap engem is poros álláson hagyott egy kis szer donor jelölt, ment vagy 50-nem mindenféle védelem nélkül.
Arról nem beszélve, hogy ott van a rengeteg rolleres kiegészítő. Most még a kis taknyos bemennek vásárolni erőgépeket. Nyilván szigorítás után csak nézhetik…. Amúgy idehaza a Kukirinre van a legtöbb rácuppanva, mert relatíve ezt tudják megfizetni úgy, hogy 25-nélkül gyorsabban is tud menni, jóval, és 250 000-400 000 között van.
-
válasz
Thunderzolee #32216 üzenetére
KRESZ szerint a 20 km/h hibrid kerékpárúton érvényes. A cikk egy marhaság.
-
-
-
-
válasz
Emunem #32208 üzenetére
Frissítésnél mikor rányomtam A54-en az Update-re, 0%-ön állt. Igazából az app maga nem fagyott le, mert fent a visszanyíl aktív volt. Rátapintottam, feldobta, hogy akkor vissza akarok lépni? Nem írta, hogy csinált volna bármit, és egyébként lb most is 0%-ön lenne.
S24 FE-ről megnéztem azonnal. Ugyanúgy megtalálta a négy frissítést, ezek voltak (A54-en készült a kép):
Azonnal neki kezdett, és egy pár percen belül megcsinálta.
Ekkor írta ki, hogy nem 74%-on van a Roller, hanem 66%-on.
Ezért elmentem vele egy kört:
33%-öt merült Sport módban. Első alkalommal amikor kimentem vele Berettyóújfaluba 35-36 km-t tett meg Sport módban, de az utolsó 6-7km ilyen 15-20 közötti, illetve az utolsó 2-3km már csak 10 km/h- s vánszorgás volt.
Tehát ahhoz viszonyítva nem romlott a kapacitása. De nem is javult. Sport módban 50 km lenne az elméleti hatótávja de ez 75 kg-os ember esetében, én meg 95 kg vagyok.
Na most az az érdekes, hogy 15 km/h-nál 70 km lenne az elméleti hatótávja, és 10200 mAh -s akkumulátor van benne 48V-os rendszerben.
A Ninebot Max G30E II-nek 15 km/h-nál 65 km lenne a hatótávja 36V-os rendszerben 15300 mAh- akkumulátor kapacitás mellett, és valahogy kezdem úgy érezni, hogy tovább bírja.Azért az mégiscsak 1,50-es akkumulátorkapacitást mutat még akkor is ha 36V-os és nem 48V-os.
Szvsz, a frissítésben cseszhették el a kijelzését a hátra lévő időnek, mert most is tölt:
És most már látszik, hogy olyan 5 óra hossz körüli lesz q töltési folyamat. -
-
-
válasz
GoodSpeed #32204 üzenetére
No A54-en nem ment fel, S24 FE-ről meg igen.
Ami viszont érdekes, hogy 74%-on volt a roller. Csodáltam is ,hogy napok óta tartotta ezt a szintet.
Majdnem 2 hete áll. 80%-ra volt töltve, egy ideig merült, 74%-on volt ma. Kikapcsolt, bekapcsolt ahogyan kell... A54-ről mindig fel tudtam rá nézni.
Most frissítésnél nem ment fel, váltottam az S24 FE-emre, ott egyből felment a frissítés, majd frissítést követően közölte, hogy 66%-on van!Tehát gondolom amolyan funkcionális lefagyásban volt már egy ideje...
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest