- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
INGJOKE #33380 üzenetére
Rollert otthon ingyen üzemel be sok ember. Hogy ezért miért kér annyit, itt a videó második felében szerepel. De én semleges vagyok ebben, alaposan meg sem tudtam nézni:
https://www.youtube.com/watch?v=xrIUkzh9qVM
Teleszkóp nekem is szimpatikusabb, minta a C-megoldás, de ilyen rövid teleszkóp könnyen fel is koppan. Igaz, hogy az enyém olcsóbb kategória és még így is jobb a semminél.
Kis trükk, amikor járdaszegélyre megyünk fel, egy toppantás a rolleren le-fel és szépen felugrik. Érdemes gyakorolni.
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #33348 üzenetére
Bog a leginkább objektív mind közül, akik tesztelési céllal rollert kap a kínaiaktól, cserébe videót kell készíteni róla.
A többiekkel ellentétben nem kurvul el, nem csak a súlytalan hibákat emeli ki (nekem nem tetszik a festése, de ízlések és pofonok, meg a kijelzője lehetne jobb..., stb.). És nem azzal kezdi a "teszt"-et, hogy adott kuponkóddal most olcsóbban meg lehet vásárolni a rollert. Viszont ő is jellemzően csak pár 10 km gurulás után készíti el azokat a videókat, cikkeket a termékekről. Csak kedvcsinálóknak jók ezek a rövidtávú videók, és mindenki megelégedetten konstatálja, hogy 50 km után nem fosta össze magát a roller, tehát hibátlan.Csakhogy a gyenge minőségbiztosítás és olcsó alapanyagok egyik következménye az, hogy baromi rosszul öregszenek, 2 év vagy 5.000 km után már kb. a felük nincs életben. És egy jelentős részük már 1.000 km előtt beadja a kulcsot. Ahhoz viszont elég drága, garancia meg vastagon szerencse kérdése.
Ja és persze ez alatt a rövid távú tesztek alatt a többség úgy vigyáz rá, mint a hímes tojásra, mert a dicsérő videót követően így jobb áron túl tud adni rajta. Sokan csinálják ezt.
-
válasz
INGJOKE #33346 üzenetére
Ez nem teszt, csak egy ismertető.
A forgalmazónak érdeke, h csupa jót mondjanak a rollerről, rosszat meg lehetőleg ne, mert hiszen kuponkódot is adnak, h minél több jutalékot kapjanak a minél nagyobb eladott példányszám után.Ez egy átlagos roller, semmi extrát nem kell belelátni. Helyén kell kezelni ezeket.
Ennyi pénzért nem lehet annyira jó, mint amennyire reméljük, h az.De ne az jöjjön le a fentiekböl le, h leszxroztam, mert nem ez volt a célom.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE #33286 üzenetére
25-el nem mehetek a sáv közepébe
De hát nem 45-50 km/h-t írtál?Amúgy teljesen jól érzed: a 25 km/h-ra korlátozott vas semmilyen körülmények között nem való az autók közé: ha csak ott lehetséges menned, úgy jól látod, hogy kell valami gyorsabb, biztonságosabb. (Csak az nem feltétlen roller...)
Szerk: mindenkinek más a kockázatvállalási hajlandósága. (Én a balesetem óta végleges döntést hoztam a rollerezés elengedéséről. Természetesen mások csinálhatják. Ahogy a mondás tartja, "nem tudjuk együtt nem csinálni"... Viszont úgy vélem hogy nem ördögtől való, ha felhívom a figyelmet az esetleges balesetveszélyekre adott felhasználás mellett.)
Pedig milyen jól jönne most, hogy amikor ott hagyom az autót a szervizben, onnan simán hazagurulok rolleren, és nem kell egy órát gyalogolni. De ez nem fog megtörténni. Ez van. (Bicikliútra való a 25 km/h-s pálcikaroller. Se járdára, se az autók közé nem ajánlja senki.)
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE #33273 üzenetére
Utálod a motorosokat, mert túl veszélyesnek tartod, és zavar a felelősség, amikor autózol, hogy nehogy "miattad meghaljanak", ellenben az elektromos roller az fasza.
Szerintem veszélyességi skálán egy nagyságrenddel a motorok felett van.
Most ugye olyan rollert keresel, amivel 45-50-nel tudsz menni (önmagában érthető igény: SMKP), viszont parkoló autók mellett, villamos síneken át. Hát, elég sok a veszélyfaktor. Egy kétkerekű akkor lesz relatív biztonságos, ha sávot foglalsz vele. Ha lehúzódsz, mindig lesznek, akik bevállalnak egy előzést, akkor is, amikor nagyon nem kéne, sávon belül, ezzel veszélyeztetve téged.
Konkrétan ezért (sem) vagyok barátja az SMKP-nak, hiszen még az is kompromisszumos megoldás, hiába csak városban használnád. (Kétüteműt soha nem vennék, túl büdös.
) Négyütemű segédmotort béreltem, amikor a motoros jogsit csináltam: életveszélyes.
Élek a gyanúperrel, hogy a vacak 3000W-os elektromos robogó lenyomta volna, bármikor.
Ha neked volnék, és mindenképp roller, akkor ilyen Wolf Warrior magasságában indulnék, vagy hát korábban javasolták a Mantist, az is elmegy, bár egy nagyságrenddel instabilabb. Pálcikával egyrészt nem lesz meg kényelmesen a tempó, másrészt nem jön mellé futómű, és fékrendszer sem, amire pedig írtad, hogy nagy szükség van, ha épp nem vettnek észre.
Ui: villamos sín keresztezése külön "móka", főleg akkor, ha nem merőlegesen történik.
Motorosok is szoktak elfirkálni rajta, ha picit gyorsabban próbálják meg a kelleténél: nem mondanám, hogy a nagyobb roller ugyanolyan, mint a pálcikák, csak gyorsabb, mert nem. Meglesz a képessége mindenhol 45-50-nel menni. Rajtad múlik, hogy ésszel használd.
Parkoló autóknál tök jó, hogy eddig nem nyitottak rád ajtót, ám eddig 25 km/h-val mentél, sokkal több ideje volt észrevenni, reagálni bárkinek, aki épp ki akart volna szállni... Egész biztos, hogy én nem haladnék nagy sebességgel parkoló autók mellett.
Akkor sem, ha mindig szerencséd volt a múltban. Még valami: egy parkolóból bármikor kivághatnak úgy, hogy ha bele is pillant a tükörbe, lehet, nem vesz észre... (Peaceliker tudna erről mesélni.)
Ui2: a sávfoglalásról még egy kis adalék, hogy anno egy robogós kolléga, aki megszokta, hogy SMKP-val lehúzódik, egy frissen vásárolt nagy robogóval is megtette ugyanezt. Hát, nem lett jó vége, valaki barom el akart menni mellette sávon belül, elsodorta - csonttörés.
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #33279 üzenetére
Hivatalos neve Segway-Ninebot MAX G2 E,
(max és G2 sorrendje a lényeges).
Az E-s, európai verzióban tényleg nincs tempomat és 25 km/h a sebességlimit, de ha eredeti a controller és nem a legújabb gyári firmware van rajta, akkor bluetooth-on keresztül flash-elhető, sebesség feloldható és cruise control is lesz rajta.Viszont (Ninebot MAX G30P / G30LP után) a legproblémásabb roller, használtan ezt a legnagyobb rizikó megvenni.
Utódja, a Ninebot MAX G3 kifejezetten erős gép, kerékméretben is nagyobb (11 hüvelyk), külső akku is vehető lesz hozzá, és a taposójában elég nagy akku csomag is elfér. Viszont az európai modellek eléggé le vannak korlátozva, de már náluk is várható lesz valami hack. Viszont abból használt még nem igazán van eladó, új állapotban meg keret fölött van. Az újak közül a ZT3 Pro és GT3 és GT3 Pro szintén jó lehetne, csak a kívántnál drágábban adják őket.
-
válasz
INGJOKE #33281 üzenetére
Nincs más, mert a többi csak 25-el, esetleg 30-al (32-vel) megy. Csak a G2-es tud 40-el is menni.
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Navee GT3 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A G3 is megy 40-et, ha visszagörgetsz, van már hozzá megoldás, de jóval többe kerül, mint egy használt G2, illetve ugyan 11"-osak a kerekei, de aszfaltra való kerekek, nem villamossinekhez, szóval én ezért nem tudom, h mi lenne megfelelő számodra jobban.
Segway ZT3-ra is van hack, az is gyorsabb, de az se olcsó, illetve a kerekei annak se kifejezetten villamossín-barát kerekek.
Próbálj ki egy Segway G2-t, megfelelne-e a céljaidnak, aztán ha jó az is, akkor keress belőle egy olcsót.
Ha nem felel meg (pl a kerekei miatt), akkor meg csak a Kugook maradnak számodra.Esetleg tudok adni kölcsön egy G2-est, köv héten egyik nap délután Pesten, h kipróbáld.
-
válasz
INGJOKE #33279 üzenetére
Segway G2 a neve.
E betü még szokott utána lenni esetleg, de lényegtelen, mivel az átszoftverezett verzióról beszélünk, amiben már tempomat is van.De ez a Segway G2 ez csak használtan éri meg szerintem. Ha találsz 200ezer alatt. Vagy 170ezer alatt. Vagy inkább 150ezer alatt. Többet ne költs rá.
-
válasz
INGJOKE #33276 üzenetére
Nincs olyan segway ami 10" keréken megy és van vmi lengéscsiplapítás is és tud 35-40km-t dinamikusan?
Jah és mondjuk használtan belefér a keretbe?
Ezt írtam. Segway G2.
Ezt azért nézd át, mert a kerékméretek pl nem 8.5"-osak a legtöbb rollernél már.
Amikor azt irtam, h "sima pálcikaroller kerekei vannak", akkor a 10"-os, 5-6cm széles, átlagos, aszfaltra való mintázatú kerekekre gondoltam, (nem a 8.5"-os kis Xiaomi kerekekre). Ezzel szemben pl némelyik Kugoonak inkább vaskosabb, terepgumi kinézetre hajazó kereke van, amik talán a villamossínekhez jobban passzolnak, mint a Segway G2 kerekei.
-
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #33259 üzenetére
Nem ismerem a 69-es vonalát és azt a forgalmat, amivel nap mint nap meg kellene küzdened, de elmondottak alapján nem biztos hogy jelenleg az elektromos roller lenne a legjobb jármű erre. Túlzottan a többi közlekedőn múlik a "szerencséd", amit az úthibák csak tetéznek.
Belső égésű robogó nem lenne jobb választás? (Még ha nem is a MOL-nál tankolsz, hanem másoknál, mert korábban kifejtetted mennyire nem kedveled őket.)
Egy normálisabb és tartósabb roller árában használt motort lehetne venni, amely a kerékméretéből adódóan sokkal jobban lekezelné az úthibákat is. És akkor stabilabban megkapnád azt a sebességet is, amire vágysz.
Nekem úgy tűnik számodra csak félmegoldás, vagyis kerülőút lenne az elektromos roller. Ha jól sejtem a Xiaomi Pro 2 is ezért nem vált be. -
válasz
INGJOKE #33259 üzenetére
Fidet kérdezd meg inkább.
Ha van pénz lóvéra, Mantis Dual, vagy valami az afölötti választékból. Ha csak ilyen 2-3száz ezer a keret, akkor meg úgyis Kugoot fogsz keresni.Van még Facebookon az Elektromos roller 50km/h + csoport, oda lépjél be, ott is megkérdezheted, szerintem jobban ismerik a nagyobb rollereket azok, akik oda írogatnak.
-
-
válasz
INGJOKE #29938 üzenetére
A G30 "csak" 30-al megy.
A G2 tud menni 35-el.De G2-höz már vannak olyan vezérlők is Alin, amikkel 40-el tud menni valamilyen új verziós szoftverrel párosítva.
Én még nem rendeltem belőle, meg nem is fogok, csak láttam, meg olvastam róla.
Azok a vezérlők egy tizessel drágábbak. -
cool79
csendes tag
válasz
INGJOKE #29447 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a Kuki G2-őt,nem fog eltörni se a kormány,se a kerék ha nem ugratsz le vele méterekről.
Masszív,jól összerakott roller.Mikor megjött,én megnéztem minden porcikáját,van benne anyag.
Persze lehet gond a hegesztéseknél,esetleg anyaghiba,de melyik gyártónál nincs ilyen?
Múlt héten láttam Mantis dualt aminek elrepedt a váza,akkor nem csak a Kukirinnél van ilyen.. -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #29444 üzenetére
Autóval én se szívesen állnék be olyan rolleres mögé, aki a kis kerekű járművével sínek és kátyúk között kacsázik.
A kerékméret miatt lehet nem az elektromos-roller a legalkalmasabb jármű. Akkor már inkább pedelec. A KuKirinhez hasonló forrásból 250-300k között már egész elfogadhatóan kinéző elektromos rásegítésű kerékpárokat lehet kapni. Olyanok is vannak, amik nem felelnek meg a pedelec feltételeinek, rásegítés nélkül is haladnak és nem korlátoznak le 25 km/h sebességnél. A bicaj mechanikus részeihez valószínűleg könnyebb alkatrészt és szervizt találni, mint egy rollerhez. De az már más topik témája. -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #29432 üzenetére
40-45 km/h sebesség egy KuKirintől, és az életben maradás eléggé ellentmondásos így egy mondaton belül.
Annyi, de annyi műszaki hibát szokás emlegetni náluk, rengeteg törött nyakú KukKirint látni, és nem azért, mert szétvágták őket.
Lehet minden 50. rollerrel akad probléma, és 49 ember többnyire elégedetten használja, de nem szeretnél annak az 1-nek a helyében lenni, aki már nem tud hozzászólni ehhez a témához. Az 1:1.000 arány se biztos, hogy elfogadható, de annál azért több hajmeresztő hibáról hallani, mint amennyit eladhattak belőlük.És arról se vagyok meggyőződve, hogy olcsónak számít, ha a rendkívül rövid garanciaidőket nézzük. Nem véletlenül vállalnak ennyire keveset, és azt is nehéz érvényesíttetni rajtuk.
180-ért árulnak egy Navee S65-öt (80 km van benne), Aqua vásárlás és még 1 év gari van. Újonnan kb. 300k az ára, (külföldről kuponokkal párszor lement 170 környékére).
Régebben te is tettél rá említést, lehet tetszene.
Elder troll 2024-05-29-én, 800 km használata után írt róla egy jó kis beszámolót, őt kérdezd meg felőle.
Gyári sebessége 25 km/h, 24,3 kg és 1000 W a csúcsteljesítménye, így még talán pont az normál rollerek kategóriájába fog esni.
A sebesség limit szakszervizben kb. 10-esért "feloldható". -
-
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #28105 üzenetére
"Én ezért viszem vissza őket, mert ..."
Sikersztori!
Elérték a céljukat.
Ezer indokot lehet mondani rá ki miért viszi vissza. Lényeg, hogy minél nagyobb hatékonysággal visszakerüljön a rendszerbe.Amikor boltban eladják neked az italt, az ő történetük ennél a pontnál befejeződik a palackkal*. Onnantól a palack jövője rajtad és a mohun múlik. Vásárlás követően ki másnál kellene lennie az 50 Ft-nak? Tőlük kapod vissza az 50 Ft-ot a palackért cserébe.
*Kivétel ha pénz helyett levásárolható blokkot kérsz a palackokért. Ha jól tudom létezik ilyen opció.
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #27498 üzenetére
Szerintem jobb a tempomatot nem 25 km/h-n rögzíteni, hanem alacsonyabb sebesség mellett. Viszont a nyélig kihúzott gázkar segít tartósan fix sebességen tartani a rollert, hogy a tempomat aktiválódjon.
Xiaominál könnyen meg tudtam oldani a gyorsabb bekapcsolást.
OKAI rollernél pedig két gombot kellett megnyomni a tempomathoz, az elég jó megoldás.Viszont közel 2 évnyi rollerezés után kaptam egy olyan tippet, hogy ha be szeretném kapcsolni a tempomatot, akkor nem hüvelykujjal kell a gázt húzni, hanem rá kell markolni a gázkarra. Így sokkal stabilabban lehet tartani a sebességet. (Miután aktiválódik a cruise controll vissza lehet állni kényelmesebb és biztonságosabb kéztartásra.) Amikor új volt, akkor már próbálkoztam ezzel a módszerrel de elvetettem. Most kipróbáltam újra, és nagyobb rolleren egész jól használható.
A rollerezés pedig a kerékpározáshoz hasonlóan könnyebb megtanulni és csinálni, mint írásban elmagyarázni az egyensúlyozás mikéntjét.
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE #27498 üzenetére
Mindenki boldog, amíg nem kell(ene) hirtelen megállni.
Amúgy nyilvánvalóan nem egy párszáz wattos rolleren
kritikus a gyorsítás, fos fékkel a megállás sem. Ha sose
történik semmi váratlan, 20 méteres fékút is megteszi...
Ellenben ha eléd lép valaki, nem mindegy, hogy megáll
a roller 3-4 méteren, vagy telibe vered. Természetesen,
akik kizárólag lezárt magánúton közlekednek védettek.
Mindenki másnak elemi érdeke, hogy tudjon fékezni IS! -
válasz
INGJOKE #27249 üzenetére
Arra még nem kell "
"
Nem minden ilyen eszköz érintett: csak akkor kell kötelező biztosítást kötni, ha
a 25 kiló alatti jármű tervezési sebessége meghaladja a 25/km órát,
vagy egy 25 kilónál nehezebb eszköz tervezési sebessége meghaladja a 14 km/órát."Viszont azok a kiskorúak megjárhatják akik pl Xiaomi 4 Prot vásárolnak, mert ott a Xiaomi eltért a 350W-os felső határtól, 400W lett, így arra már segédmotoros jogosítvány kell majd.
-
-
válasz
INGJOKE #26826 üzenetére
Xiaomiknál van az, h 2 bar alatt elkezdi kidörzsölni a belső gumit a külső, mert nem elég a nyomás.
Ezért kell ellenőrizni rendszeresen, h ne legyen ilyen alacsony sose. Vegyél egy Xiaomi pumpát.A másik: jobb a lengéscsillapitó hatás, ha csak ~3 Barra fújod, de a jobb defektvédelemhez meg 4-5 Barra szokták felfújni. Mármint olyan kemény lesz így a gumi, h nehezebben kap defektet.
Az más kérdés, h a lengéscsillapitó hatása igy már nem olyan jó.Ennyivel jobb egy zselés Segway, azt nem kell túlfújni ahhoz, h ne kapjon olyan könnyen defektet.
Kár, h a Xiaomi ezeken a 8.5"-os kerekű rollereken nem akarta bevezetni a zselés kerekeket. :/ -
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #26671 üzenetére
Igen, a nevében szerepel a Xiaomi M365.
Az M365 volt az első igazán nagy számban forgalmazott elektromos roller ami ezt a töltőt használta és azóta is ez a standard. Többiek is - ritka kivételtől eltekintve - ugyanezt használják. A lényeg úgy is a roller akku vezérlőjén (BMS) múlik, hogy az mit kezd vele. Simán lehet, hogy a BMS is sok rollerben azonos és a firmware dönti el miként viselkedjen. -
Silentfrog
veterán
válasz
INGJOKE #25023 üzenetére
Hát igen ez TMX szerviz garanciája így valóban nem sokat ér. Talán annyival vagyok előrébb hogy a MM egy nagy bolthálózat. Én tőlük vettem, majd próbálok velük egyezkedni. Én nem vagyok kapcsolatban az említett forgalmazóval, szervízzel.
Gyanítom hogy a saját legutóbbi javításukat látják mechanikai sérülésnek, mert más indoklás nem volt a papíron. -
válasz
INGJOKE #24598 üzenetére
Én meg 176, és a Xiaomik után megváltás volt egy G30. De szerintem ez teljesen szubjektív.
Viszont vallom, h egy kérdező ismerjen meg minél több paramétert, mielőtt rollert választ magának, aztán majd eldönti melyiket veszi végül.Én mindenkit arra bátorítok amúgy is, h próbálja ki amit megvenne, kérjen kölcsön egyet, kettőt, Xiaomit, ill. Segwayt, aztán pikkpakk el lehet dönteni, h melyik kényelmesebb.
-
-
ridiculous
aktív tag
válasz
INGJOKE #22717 üzenetére
Én a Kukirin G2 Max - al szemezgetek, ha most váltanám le a Neon Lite - ot szerintem az lenne a befutó. 300K körül már lehet kapni geekbuyingon. (hónap elején még kuponnal is lehetett 278-ra csökkenteni az árát)
..de én megvárom a szabályozást mindenképp a nagyobbra váltással. -
Peaceliker
addikt
válasz
INGJOKE #22730 üzenetére
Hát...
Nem egy pálcika, de jó esetben nem kell rommá szerelni.
Ami kellhet, az egy 3-as bilincs. Néha kifújni rugókat (tpu rudakat) és kenni teflon sprayvel. Jó esetben ennyi. Max gumit cserélsz, de azt könnyű, mert split a felni.
Nem jó esetben meg aztán nyakig bele kellhet mászni a gépbe -
válasz
INGJOKE #22725 üzenetére
Mennyi idő alatt szoktad most megtenni ezt a távot?
Gondolom azért vannak benne kanyarok, vagy talán kereszteződés is, ahol még ha épp elsőbbséged is van, akkor se robogsz át nyélgázon, mert mivan ha egy autó nem veszi észre, h egyáltalán nem lassan közeledsz, és kikanyarodik eléd.
Biciklivel 5-7 perc alatt szoktam beérni, rollerrel 3-5 perc (40-50-es tempóval).
Autóval meg kb 10-15 perc, mire az egyirányú utcákból kikecmergek, plusz parkolóhelyet kell keresnem, plusz a parkolóból besétálni a portáig (míg a roller/kerékpártároló a bejáratnál van közvetlenül).
Délutános műszakban, mikor meg tele van már a délelőttösök autóival a parkoló, egyrészt tovább tart helyet találni, másrészt inkább csak a bejárattól még távolabbi pontokon van szabad hely, így még tovább tart beérni.A 15km-t sztem max fél ora alatt megteszed, inkább 20-25 perc körül.
-
Peaceliker
addikt
válasz
INGJOKE #22725 üzenetére
Tervezd meg autóval és már látod is mennyi
olyan időben tervezd amikor nincs forgalom, mert csúcs forgalomban sem lesz sokkal több idő
Bringa úton nem sokkal gyorsabb, mint amit Google tervez, ki is szoktam az útra. Pl Örs - deák bringa útvonal terv 35-40p volt és 25 öt futottam. -
Peaceliker
addikt
válasz
INGJOKE #22720 üzenetére
Mantis 10 dual. Alirol 450-460,ha ott tartasz szólj mutatom melyik eladó volt nekem megbízható.
Itthon 650 körül van.
10es mantisból van egy plus nevű, az csak hátul hajt, 45-50 et megy de 18ah 48v on, az csak 869ah,nem túl sok. A dual 60v os, szintén 18ah 1080ah. Ecoban elég értelmes hatótáv van már. Persze nem annyival mész majd vele
Szóval 500ig csak a mantis, nincs alternatíva. Ha olcsóbb kell, akkor talán kugoo g2 max, de azt lehet csak hazai garival mernék vennibár sejtem mit ér egy haza gari....
Mantist csak újonnan vennék alirol, mert itthon a használt drágább, mint kintről az újjó, néha hazai garis, mai mondjuk érték lehet akár. Dualban egyik legkönnyebb gép amúgy (28 kiló)
-
válasz
INGJOKE #22720 üzenetére
Félmillió. Nem tudom, nem követem.
Alin kevesebbért is felbukkan, de az nem mindig az, aminek hirdetik. Dual helyett simát küldenek pl, szóval ezt érdemes fenntartásokkal kezelni, vagy inkább elengedni.
8"-os kerekekkel ne vegyél, csak 10"-ost, és Mantis Dual névvel illetik.
Bizonyára van sok ismertető róla, most vett kolléga is:
prohardver.hu/tema/roller_topic/hsz_22666-22666.html -
-
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #22458 üzenetére
Azért elég kemény kijelentéseket fogalmaztál meg, amiket én máshogy látok.
A PayPal nem alaptalanul lett a világ vezető e-kereskedelmi fizető rendszere. 1998-ban alapították őket, rengeteg másik is próbálkoztak hasonló szolgáltatásokkal, de a PayPal (és fő riválisuk, Elon Musk által alapított x.com) voltak a legsikeresebbek az online csalások kimutatásában és kiküszöbölésében.
Nem nagyon van más hasonló platform, ami megbízhatóan működik. És amikor egy elérhetetlen csaló lenyúlja a pénzt, akkor is visszakapod. Ennek ára van, magasabbak a díjak, de teljesen megfizethető a "szolgáltatásuk". Az átváltáson is folyamatosan nyerészkednek, de én akkor "töltöttem fel a számlámat", amikor kedvezőbb volt a USD HUF arány. Ellenőrizni kell előtte mi éri meg jobban. Ft-ban elküldeni, és rendszeren belül váltani, vagy a banktól valutában utalni.
Ha egy eladó kedvezményt ad PayPalon keresztül történő fizetés esetén, azt talán amiatt van, mert ő is be szeretné védeni magát olyan csalók ellen, akiknek a tranzakcióit utólag törlik. Vagy csak mert kényelmesebb neki ez a fizetési mód.
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #22441 üzenetére
Megfelelő testhelyzettel sokat lehet faragni a standard Cw értékből.
Nem a biztonságos közlekedés kapta a fő prioritást.
YT: Cyclist Goes Superman on Racing Bike To Speed Ahead -
Gardaai
senior tag
válasz
INGJOKE #21911 üzenetére
X összegig biztosítva van a pénzed. Az hogy visszakaptad nem azt jelenti, hogy valóban az Ali vagy esetleg az eladótól szerezték vissza. Főleg 2 óra alatt. Kis összeget megszoktak előlegezni. Nekem volt több 1000+ eurós rendelésem amit 30-50 napon belül szereztek vissza. Rengeteg bizonyítékot is kellett küldeni. Mondjuk én metál csomagban vagyok.
Olyan is volt, hogy együtt rendeltem 2 roller nyak bilincset az egyik szín olyan gagyi anyagból volt hogy azonnal megreccsent. Vita minden alkalommal return és refund. Tehát vissza kell küldenem. Megírtam az eladónak, hogy nagyjából 60$ a posta én ezt nem fizetem ki előre az tuti. Főleg egy 25$ cuccra (összesen 50 volt a kettő). Addig nyitottam, zárták be amíg nem volt már több lehetőségem nyitni mert leteltek a napok. Írogattam nekik hónapokon keresztül, az elején ígérgettek aztán se kép se hang. Nemrég amikor volt az egyik 1000+€ ügyem akkor mondom jó ha már itt vagyok ráállítom a Revot majd 1 év után. ~20 nap alatt visszakaptam mindkét termék árát (a jó is, ami azóta is üzemel).
Bocs kicsit hosszú lett, csak azt akartam ezzel szemléltetni, hogy kintről is lehet biztonságban rendelni, csak neked kell róla gondoskoni. -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #21800 üzenetére
Jól teszed, hogy ilyen esetben nem a törés szót használod.
Hibás lenne. Fogalomzavart okozna.Mert nem az a lényeg, hogy törve van, vagy nincs.
Egy eszköz meghekkelése annyit tesz, hogy a gyártó által eredetileg megalkotott (azaz szándékozott) és feltételezett működéstől eltérően fog működni. Ez nem feltétlenül van összefüggésben a rendszer feltörésével.
Például ha belépsz a kevésbé publikált szervizmenüben, és olyan beállításra rakod át a rollert, ami nem alapérték, akkor az törés lenne?
Vagy új roller esetén regisztrációkor más lokációt adsz meg, mint ahol használni fogod, ezáltal mondjuk nagyobb sebességgel tudsz haladni vele. Ez a gyártó szándékától eltér, gyakorlatilag meghekkelted a rendszert, de nem törted fel.
Persze van amikor a kívánt viselkedés eléréséhez komolyabb védelmi intézkedéseken kell átverekednie magát a felhasználónak, pl. boot loader módosításával, vagy más trükkökkel. Ekkor a hackelés a "védelem" (fel)törésével jár.
-
Gardaai
senior tag
válasz
INGJOKE #21807 üzenetére
Xiaomit én is úgy használtam (Pro 1-es). Azóta is megyeget 1200-1400 km körül lehet benne. Bár magas fordulaton van egy kis nyöszörgés a motornak, de teljesítményben semmit nem veszek észre. Megy ahogy kell, eFékez ahogy kell.
De nem is ekkora motorteljesítmény és fékről beszélünk. Tényleg olyat fékez, hogy ledob magáról ha nem támasztasz előre lábbal és dőlsz hátra. -
Gardaai
senior tag
válasz
INGJOKE #21805 üzenetére
Igen, viszont Mantisnál máshogy működik, legalábbis nálam.
Alapból nincs eFék (motorfék) ha elengedem a gázt, csak abban az esetben ha elkezdem húzni egy nagyon picit a fékkart. Így még nem húzom annyira, hogy a fékpofa hozzáérjen a tárcsához, viszont a vezérlő már kapja a jelet és e-fékez. Itt sajnos nem állítható az erősség, ezért úgy kell eFékezni, hogy az utolsó méterekig gurulsz, majd iszonyat erővel felépül az eFék és megállsz 1-2 méteren belül.De nekem ettől függetlenül tetszik.
-
-
-
-
bigrob
őstag
válasz
INGJOKE #21766 üzenetére
Még próbálja hogy lenne jó neki is
Az a baj, hogy Budán fent a hegyen dolgozik, úgyhogy odafele tomeggel megy, vissza rollerezik a nyugatiig 30-35 percet ami kb 8-9km és még a vasútállomástól kb 2 km hazafelé, oda 500m.
Btw van olyan gép ami hegynek fel tud menni mégse egy autó ára és súlya? -
BaLee
addikt
válasz
INGJOKE #21632 üzenetére
Köszönöm, tegnap nekiálltam WD40-el és lehajtásnál már nekem is egyértelmű lett, hogy erről lehet szó. Tudtam rajta húzni kicsit, szerintem ez volt a gondja. Játszani kell vele, mert ha túlhúzod már nem tudod bezárni, de eddig szerintem túl könnyen nyílt. Adtam neki WD40-et is, a reggeli 7km-en egy nyekkenése sem volt, szóval köszönöm a tippet mindenkinek!
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE #21557 üzenetére
Érdekes, hogy pont ebbe kötsz bele, pedig nem a kisujjamból szoptam.
Oktatói gyakorlat volt, hogy így tanítják, hogy SIKK-es indulás. Ebből írtam
ki, hogy sebesség, irányjelző, körültekintés, kézifék. Nyilván, ha nincs is a
(hivatalos nevén rögzítőfék) behúzva, akkor csak azért ne húzd be, hogy az
elindulásnál kiengedhesd. De ha be van húzva, akkor célszerű kiengedni.Ui: amúgy sokan a körültekintést sem értik. Tükörbe véletlenül sem néznek:
úgy indulnak az út széléről, mintha muszáj lenne. Abból lesznek a szép kis
balesetek, ha a hátulról érkező nem volt résen, és nem olvasta a szándékot.Crazy-féken a gombot benyomni, csak driftelés megkezdésekor szükséges.kivéve a lámpa
Ha neked automatikusan kapcsol a DRL, akkor érthető: ezért nincs hitvita...
Egyébként jobb megszokni/automatizálni a mozdulatot, mint aztán egyszer
elfelejteni, amikor kellett volna. Sokszor azon kapom magam, hogy akkor is
bekötöm az övet, ha csak odébb akarok állni az egyik autóval: ez már reflex.
(És akkor abba ne menjünk bele, hogy valaki meg maga mögött csatolja be,
mert zavarja, hogy az autó csilingel neki menet közben, hogy nincs bekötve.
Annyi a különbség, hogy az öv kötelező, míg a "lámpa" DRL/tompított nem.)Egyébként meg nagyon OFF (bár valaki épp szerelt irányjelzőt rollerre is
),
de nyugodtan kirakhatod körültekintés előtt. Mégpedig azért, mert az jelzi a
szándékodat. Nem úgy kell, mint egyes buszsofőrök, hogy már húzzák ki a
többtonnás monstrumot izomból a megállóból, és közben kezdenek villogni!
Kirakod, hogy indulnál, látod, hogy nem lehet még, akkor vársz. Viszont ha
nem rakod ki, nem tudhatják az érkezők, hogy amúgy indulnál, és mondjuk
ha épp nem sietnek, akkor akár kiengedhetnének. Nem vagyunk egyformák. -
Gardaai
senior tag
válasz
INGJOKE #21539 üzenetére
Akkor itt egy hitvita!
Én tiltanám a nappali menetfényt ilyen formában ahogy most működik.
Amikor ilyen autót vezetek, mindig felkapcsolom a tompítottat (nem nehéz egy vagy kettőt fordítani a kapcsolón), mert tudom mennyire elcseszett módon működik (számomra érthetetlen).
Ha 70-nel szüttyögő autósort kell előzni és nem tudod szemből most menetfényes autó jön, vagy a te sávodból előz egy menetfényes autó (ugyebár hátul semmi se világít, a messze lévő menetfény csíkból megint semmi nem látszik), akkor lehet más véleményen lenne az ember. Persze beállhatsz 16. autónak is a sorba.Arról nem is beszélve, hogy nagy esőben többség nem kapcsol automatán tompítottat. Amikor a pályán nagy esőben a semmiből megjelenik egy kivilágítatlan autó...
Ezt olyan megoldásnak érzem, hogy a semminél jobb (akik elfelejtik vagy szimplán ők látnak, a többi nem számít), de így inkább több lesz a nem foglalkozom vele sofőr, mintsem a kevesebb az elfelejtettem felkapcsolni a lámpámat.
Rollerre meg mégis legyen valami alapon én is raknék. Van 1-2 kereszteződés nálunk ahol bőven van idő lesegetni a pirosnál és teljesen elegendő egy első index a szembejövőnek, hogy ne vasaljon ki. Amikor az index nélkülivel megyek, inkább kerülök egyet, nem hiányzik (jogosan), hogy elküldjenek a búsba, hogy nem tudok jelezni legalább kézzel. Aki sose rollerezett nem tudja milyen egy ilyen szituáció autósként.
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE #21539 üzenetére
Szerintem fussatok neki még egyszer: nincs itt semmi hitvita.
A DRL pont arra van kitalálva, hogy megvalósítsa a "látszani"
részt a látni és látszani elvből, nappal, a tompított helyett.Rollerre egyelőre semmilyen szabályozás nincs, ám ajánlott a
világítást mindig használni, ha közlekedsz: a saját érdeked.
Legjobb tudomásom szerint nincs halogén a rollereken. -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #21533 üzenetére
Pontosan, csak arról szól, hogy jól érzi magát tőle.
Rollerre normális index megoldást nem létezik, ez a roller felépítésébe bele van kódolva. A megfelelő működéshez ahhoz az ÖSSZES rollert robogó szerűvé kellene átalakítani, hogy legyenek rajta megfelelő magasságban, elől hátul kiálló pontok, ahol az erős fényű irányjelző nappal is látható legyen. Azzal, hogy minden ötvenedik rolleren van valami béna látszatmegoldás, attól még az autósok nem fogják keresni, hátha valahol valami gyengén felvillan. Mire észreveszik, addigra a roller mozgásából már rég kitalálták, hogy egyenesen fog menni, vagy kanyarodáshoz készülődik.
Viszont ott volt a hozzászólás elején ez a mondat:
"Megj.: nem kívánok vitatkozni senkivel, hogy ez jó, vagy rossz ..."
Tehát tisztában van vele ő is az index alkalmatlanságával, és csak a megerősítő üzeneteket fogadná szívesen, a kritikát nem. -
OhYeah
kezdő
válasz
INGJOKE #20996 üzenetére
Enyém motoros sisak, amit Te néztél az meg bicajos sisak. Enyém lehet kicsit overkill rollerre, de úgy voltam vele hogyha 70nel megyek akkor nem tudok eléggé biztonságosan felöltözni, úgyhogy legyen amit amúgy is nagyobb terhelésre terveztek, abból nem lehet baj.
Enyémben van sisakrostély + pinlock és beépített napszemüveg, talán ezek és a motoros felhasználási terület az, ami miatt drágább
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest