Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sh4d0w: Szörnyűség
- hcl: Az óraolajos meló
-
36100 - 36001
39154 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
User05
aktív tag
Nem az út minősége miatt kérdeztem, hanem, h mennyivel tudsz majd menni.

Bicikliúton oké a 25-ös korlát, de autók között, az ut szélén 25-el szüttyögni nem egy jó dolog.Itt korábban az ajánlott lengéscsillapitós típusokat leírtam valakinek.
Ha amúgy jó az út, az egy két pici padka miatt nem kell lengéscsillapító, ott van még a Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is, ugyanaz, mind az 5 Pro/5 Max, csak nincs rajta lengéscsillapitó. De ha a keret engedi, inkább lengéscsillapítós rollert vegyél.A lengéscsillapítót nem öli meg a nagyobb súly? Vagy nem adja meg magát hamarabb? Egyébként tudok simán menni az úton is 25-el, szerencsére eldugott helyen van a munkahely ahol csak pár autó megy
-
Thunderzolee
veterán
Nem az út minősége miatt kérdeztem, hanem, h mennyivel tudsz majd menni.

Bicikliúton oké a 25-ös korlát, de autók között, az ut szélén 25-el szüttyögni nem egy jó dolog.Itt korábban az ajánlott lengéscsillapitós típusokat leírtam valakinek.
Ha amúgy jó az út, az egy két pici padka miatt nem kell lengéscsillapító, ott van még a Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is, ugyanaz, mind az 5 Pro/5 Max, csak nincs rajta lengéscsillapitó. De ha a keret engedi, inkább lengéscsillapítós rollert vegyél. -
User05
aktív tag
Mindkettő jó.
G2-t újonnan én már nem vennék, használtan viszont 150ezer környékén vannak.
Esetleg ekkora súlyhoz lehet egy erősebb rollerrel jobban járnál. Pláne ha a gyári szoftverrel akarod használni.
Szörnyű, h mennyire visszafogják a gyári beállítások a teljesítményt - (nem a végsebességre gondolok).Bicikliúton fogsz vele menni?
Vagy járdán?
Esetleg autóút?Esetleg elmehetnél Dechatlonba, Media Marktba, vagy ahol mindkettő ki van állitva, h kipróbáld őket, akkor el tudod dönteni melyik lenne jobb neked.
Xiaomi erösebb némileg.Hát leginkább bicikliút/autóút viszonylag jó minőségű mindenhol. A tipikus zebra előtt való padkák miatt kellene talán aggódni, néhol nincs síkba megcsinálva, hanem van egy pár centis perem.
-
Thunderzolee
veterán
Mindkettő jó.
G2-t újonnan én már nem vennék, használtan viszont 150ezer környékén vannak.
Esetleg ekkora súlyhoz lehet egy erősebb rollerrel jobban járnál. Pláne ha a gyári szoftverrel akarod használni.
Szörnyű, h mennyire visszafogják a gyári beállítások a teljesítményt - (nem a végsebességre gondolok).Bicikliúton fogsz vele menni?
Vagy járdán?
Esetleg autóút?Esetleg elmehetnél Dechatlonba, Media Marktba, vagy ahol mindkettő ki van állitva, h kipróbáld őket, akkor el tudod dönteni melyik lenne jobb neked.
Xiaomi erösebb némileg. -
pusszycat
nagyúr
Nekem az a gyanúm, hogy az is csak kínai, valami ODM gyártótól.
Itt az emag kommentekben olvasok jót is rosszat is. Nehéz a választás. A joyor 10 videóban meg láttam eltörni a rugót tartó tengelyt, mondjuk nem kímélték de akkor is. (dobozból kivéve szétverték az első útján)
-
bandigyerek
senior tag
-
pusszycat
nagyúr
Milyenek a lengyel (állítólag) Kamikaze rollerek? Mondjuk a névadás kissé ijesztő.
Jobb mint a kínai társai? -
FID
őstag
Köszönöm.
Ránézésre érdekes. konstrukció.Xiaomi klónokat láttam meg kukirint átmatricázva. Sok jót nem jelenthet.
-
Hieronymus
veterán
-
FID
őstag
isinwheel.
Melyik kategóriás a gyártó?Ismeretlen számomra. Rákeresve csak matricázik. Franc tudja mi van benne én nem vennék.
-
User05
aktív tag
Sziasztok. Mi a legolcsóbb e-roller ami gond nélkül elbír 120kg-t? Segway max G2E vagy Xiaomi 5 Max GL ilyen lehet? Nincs emelkedő, kb 4km távokat tennék meg (oda-vissza)
-
Hieronymus
veterán
-
FID
őstag
Rugós tagot valami jobb félét tudsz ajánlani? De nem 600ezer ft-ért

DNM meg FOX amit szoktak rakni.
-
SoulReaver
veterán
-
FID
őstag
-
FID
őstag
Persze csak a próba. Nekem a gike L és M Az L már nagy de alin nem opció a próba.
Meg van ami méretben stim, de hal pofát csinál az arcodból, azok elviselhetetlenek. -
Hieronymus
veterán
Nyugi, nem fog az olyan hirtelen.
Szépen lehet adagolni akkor is, ha elöl van a fék.Egyébként, h megértsd, a gyártók gondolatmenetét:
Ugye két független fék kell a rollerre, vagyis mindegyik kerékre egy valamilyen.
Az egyik lehet mondjuk egy elektromos fék, de ezt csak oda lehet "szerelni", ahol a motor van.
Amíg elöl volt a hajtott kerék, addig értelem szerűen a tárcsaféket a hátsóra tették.
De a legtöbb roller már hátsókerék hajtású, igy az lett az elektromos fékes, és a másik féket a másik kerékre szerelik, ami elöl van.Ezért nem tudunk ajánlani olyat amin hátul van a fék, mert már kb minden roller hátsókerék hajtású, és igy elöl van a fék.
De komolyan mondom, ne aggódj emiatt, nem hirtelen fog, normálisan adagolható.
A fékezés miatt került hátra a motor.
Az ökölszabály szerint az autók esetében elül 80%, hátul 20% a fékhatás eloszlása. A rollerek esetében sem sokkal jobb az eloszlás.
Maximális rekuperáció beállítása mellett sík terepen a motorfékkel nagyon jól el lehet lenni. Nem régen néhány napot töltöttem Piránban. Aki járt ott tudja, gyakorlatilag hegyre épült a város. Autóval nehéz közlekedni az óvárosban. Ami gyakorlatilag a város.
Lejtőn lefelé a motorfék hátul, nem sok szerepet kapott. Az elől lévő mechanikus fék éppen nem volt elegendő a biztonságos és kényelmes utazáshoz.
Nekem jobban tetszene az első kerék hajtás. A gyártóknak kevésbé, mert elől nem elég a motorfék. Plusz mechanikus féket kellene, plusz költség mellett. -
Thunderzolee
veterán
Nyugi, nem fog az olyan hirtelen.
Szépen lehet adagolni akkor is, ha elöl van a fék.Egyébként, h megértsd, a gyártók gondolatmenetét:
Ugye két független fék kell a rollerre, vagyis mindegyik kerékre egy valamilyen.
Az egyik lehet mondjuk egy elektromos fék, de ezt csak oda lehet "szerelni", ahol a motor van.
Amíg elöl volt a hajtott kerék, addig értelem szerűen a tárcsaféket a hátsóra tették.
De a legtöbb roller már hátsókerék hajtású, igy az lett az elektromos fékes, és a másik féket a másik kerékre szerelik, ami elöl van.Ezért nem tudunk ajánlani olyat amin hátul van a fék, mert már kb minden roller hátsókerék hajtású, és igy elöl van a fék.
De komolyan mondom, ne aggódj emiatt, nem hirtelen fog, normálisan adagolható.
-
SoundBox
aktív tag
Lengéscsillapítós roller nem sok van a pálcikarollerek között, de inkább ilyet vegyél, ha rosszak az utak. A kereted is elég nagy, belefér.
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A G2 használtan éri meg inkább csak (szerintem), olyan 150ezer körül ha találsz. (Nekem ilyenek vannak, módosított szofverrel 40-el is tudnak menni.)
Itt össze tudod a rollerek adatait hasonlítani.
Xiaomi 5-ös sorozat ismertető.Neon Literól váltasz?
Mekkora hatótáv igény kell?
A fentiekben már mindegyikben nagyobb az akksi, 40km-t hidegben is elmennek.
A fék az meg olyan, h inkább a nem hajtott kereket fékezi tárcsafékkel/dobfékkel, a hajtott kerék meg e-fékes.
Aztán a nagyobb teljesítményű rollereknél már mindkét keréken van tárcsafék is.
De örüljél inkább, h elöl van a fék, mert akkor legalább hátsókerék hajtású a roller, ami sztem jobb, mintha az első kerék lenne hajtva.Szia.
Köszönöm az információt. Igen Okairól váltok. Hatótáv nem fontos 15 km összesen de tudom bent tölteni..
Azt hittem hirtelen féknél jobb ha hátsó fékes... -
pusszycat
nagyúr
Bocsi a kérdésért, de te nő nemű vagy?
Próbáld meg két imbusszal két oldalról szét tekerni. Ha szét jön, akkor valszeg egybe van tekerve és foroghat.Ezt a kérdésből szűrted le?
Még jó, h nem kérdezted meg azt is, h " és szőke" 
Biciklit szereltem, kocsiban fékpofát, de rollerhez nem értek.
Csak nekiáltam mert hazafele valami úgy csinált h kloty kloty
De most nem hallom lehet valami sár beragadt valahova. -
SoulReaver
veterán

Van az a mindkét oldalon imbusz fej ami fogja a nyitó fület. Na annak kell forogjon ? Mert meg akartam húzni de forog minkét oldalon próbálkoztam, mindkét oldalon forog, vagyis az egész forog.A stift mellett az a csavar, azon tudtam húzni kicsit.
Csak nem tudom h kell e húzni azon.
Nem lötyög semmi, csak át akartam nézni. Ez az AI mindent húzogatna amit kérdezek tőle.
Bocsi a kérdésért, de te nő nemű vagy?
Próbáld meg két imbusszal két oldalról szét tekerni. Ha szét jön, akkor valszeg egybe van tekerve és foroghat. -
pusszycat
nagyúr

Van az a mindkét oldalon imbusz fej ami fogja a nyitó fület. Na annak kell forogjon ? Mert meg akartam húzni de forog minkét oldalon próbálkoztam, mindkét oldalon forog, vagyis az egész forog.A stift mellett az a csavar, azon tudtam húzni kicsit.
Csak nem tudom h kell e húzni azon.
Nem lötyög semmi, csak át akartam nézni. Ez az AI mindent húzogatna amit kérdezek tőle.
-
.-..-.
tag
Valami olyan helyet kellene keresnem, ahol felprobalhato amit venni akarok. Fejmeret alapjan L kell valoszinuleg, de a kialakitas miatt a proba jo lenne.
-
Thunderzolee
veterán
Sziasztok!
Jövőre leszeretném cserélni a rollerem, tanácsot szeretnék kérni.
Munkába járáshoz használnám, a töltéssel nincs gond megtudom oldani a munkahelyen.
Jó lenne ha vízálló lenne mert az esőt nem lehet megúszni
illetve nem tudom jelenleg mik a teljesítmény szabályozások, és mi lesz jövőre? 25 Km/H-nál nincs is nagyobb teljesítményűre szükségem. Elég rossz utakon járok, ezért ha kicsit masszívabb nem gond... Ami még fontos hátsó fékest keresek (szerintetek ennek van jelentősége?)
A max rászánt összeg 250e Ft. Remélem beleférek az igényekkel.
Előre is köszönöm a segítséget!Lengéscsillapítós roller nem sok van a pálcikarollerek között, de inkább ilyet vegyél, ha rosszak az utak. A kereted is elég nagy, belefér.
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3A G2 használtan éri meg inkább csak (szerintem), olyan 150ezer körül ha találsz. (Nekem ilyenek vannak, módosított szofverrel 40-el is tudnak menni.)
Itt össze tudod a rollerek adatait hasonlítani.
Xiaomi 5-ös sorozat ismertető.Neon Literól váltasz?
Mekkora hatótáv igény kell?
A fentiekben már mindegyikben nagyobb az akksi, 40km-t hidegben is elmennek.
A fék az meg olyan, h inkább a nem hajtott kereket fékezi tárcsafékkel/dobfékkel, a hajtott kerék meg e-fékes.
Aztán a nagyobb teljesítményű rollereknél már mindkét keréken van tárcsafék is.
De örüljél inkább, h elöl van a fék, mert akkor legalább hátsókerék hajtású a roller, ami sztem jobb, mintha az első kerék lenne hajtva. -
SoundBox
aktív tag
25 Km/H-nál nincs is nagyobb teljesítményűre szükségem.
A 25 km/h nem teljesítmény: az egy végsebesség korlát, ami lehet tisztán szoftveres is. Magyarán lesz olyan roller, ami amúgy tudna sokkal többet is, addig is kiválóan gyorsul, viszont le van korlátozva, mert ilyen a szabályozás (jelenleg is vannak ilyenek a piacon). Mindazonáltal maradnak olyanok is, amik lomha csigák és többet nem is tudnak menni. (Ritka az ilyen amúgy, mert pálcikarollereket is előszeretettel "tuningolnak" a szoftveres korlát kiütésével 30-35 km/h-ra, ami nem lenne lehetséges, ha nem szoftveres lenne.
)hátsó fékest keresek (szerintetek ennek van jelentősége?)
Normálisabb rollereken van első és hátsó fék IS, amelyek függetlenül működtethetőek. Bizonyos piacokon ez forgalombahozatali követelmény (pl. Németországban)... Olyan,
amin csak hátsó fék van, szerintem nincs: értelme sem lenne, mert ha nagyon meg kell állni, akkor az első fék nélkül ez nem lehetséges, mert a súly az első kerékre terhelődik. Remekül lehet farolni egy blokkolt hátsó kerékkel, ha bicikliztél valaha, akkor ezt tudod.A max rászánt összeg 250e Ft. Remélem beleférek az igényekkel.
Mivel nincs jósgömbünk, nem tudjuk, hogy jövőre mi fér bele ebbe az összegbe...
Vélhetően jönnek ki újabb modellek is, a szabályozás meg kutya vacsorája: lebegtetik. Szerintem ma azon stresszelni, hogy mi lesz, ha kijön (mint a Szorulás című film), tök értelmetlen, főleg úgy, hogy amúgy se most akarsz vásárolni. Ha gondolod, várd meg, viszont ha nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi 2026-ban, akkor ne várj.
Köszönöm a hasznos információt ma is tanultam valamit.
Akkor jelen piac alapján mit ajánlanál ha a Maximális sebesség: 25 km/h -
DigitXT
félisten
Sziasztok!
Munkába járáshoz használnám, a töltéssel nincs gond megtudom oldani a munkahelyen.
illetve nem tudom jelenleg mik a teljesítmény szabályozások, és mi lesz jövőre? 25 Km/H-nál nincs is nagyobb teljesítményűre szükségem. Elég rossz utakon járok, ezért ha kicsit masszívabb nem gond... Ami még fontos hátsó fékest keresek (szerintetek ennek van jelentősége?)
Előre is köszönöm a segítséget!25 Km/H-nál nincs is nagyobb teljesítményűre szükségem.
A 25 km/h nem teljesítmény: az egy végsebesség korlát, ami lehet tisztán szoftveres is. Magyarán lesz olyan roller, ami amúgy tudna sokkal többet is, addig is kiválóan gyorsul, viszont le van korlátozva, mert ilyen a szabályozás (jelenleg is vannak ilyenek a piacon). Mindazonáltal maradnak olyanok is, amik lomha csigák és többet nem is tudnak menni. (Ritka az ilyen amúgy, mert pálcikarollereket is előszeretettel "tuningolnak" a szoftveres korlát kiütésével 30-35 km/h-ra, ami nem lenne lehetséges, ha nem szoftveres lenne.
)hátsó fékest keresek (szerintetek ennek van jelentősége?)
Normálisabb rollereken van első és hátsó fék IS, amelyek függetlenül működtethetőek. Bizonyos piacokon ez forgalombahozatali követelmény (pl. Németországban)... Olyan,
amin csak hátsó fék van, szerintem nincs: értelme sem lenne, mert ha nagyon meg kell állni, akkor az első fék nélkül ez nem lehetséges, mert a súly az első kerékre terhelődik. Remekül lehet farolni egy blokkolt hátsó kerékkel, ha bicikliztél valaha, akkor ezt tudod.A max rászánt összeg 250e Ft. Remélem beleférek az igényekkel.
Mivel nincs jósgömbünk, nem tudjuk, hogy jövőre mi fér bele ebbe az összegbe...
Vélhetően jönnek ki újabb modellek is, a szabályozás meg kutya vacsorája: lebegtetik. Szerintem ma azon stresszelni, hogy mi lesz, ha kijön (mint a Szorulás című film), tök értelmetlen, főleg úgy, hogy amúgy se most akarsz vásárolni. Ha gondolod, várd meg, viszont ha nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi 2026-ban, akkor ne várj.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget! -
FID
őstag
-
pusszycat
nagyúr
-
INGJOKE
veterán
-
Tangerine
senior tag
-
pusszycat
nagyúr
-
INGJOKE
veterán
-
Tangerine
senior tag
Milyen sisakot használtok?
Sisak vásárlás előtt vagyok, mert eddig a Segway Max G3 esetében elvoltam egy állvédő sisak nélkül, de most egy másikat rollert is veszek és arra már jó volna valami nagyobb védelem. Egyelőre még dilemma a plexi szemzédő is, de gondolom nagyobb sebességnél kényelmesebb, mint egy szemüveg. De esetleg párásodik hidegben.
Szóval érdekelne pro/kontra sisak kérdésben.Motoros sisakot. Felnyitható+pinlock+napszemcsi. (HJC i91)
-
.-..-.
tag
-
FID
őstag
xandrush0831, DigitXT: Köszönöm a válaszokat.
Pár video megtekintése után jelenleg úgy áll a terv, hogy az asszonynak és magamnak kellene 1-1 downhill állvédős sisak, a jelenlegi "bili" helyett.
Neki Segway F3 van, nekem Max G3, mindkettő unlock-olt.
A Segway GT3 Pro mellé viszont kelleni fog egy normál motoros, plexis sisak. Magasabb tempónál már egy poloska becsapódása is probléma lehet.
A dolgot nehezíti, hogy szemüveget hordok, szóval olyan sisak kell, ahol a párnázás nem nyomja majd a szemüveg szárát.
Egyelőre a Scorpion Exo 520 Air amit kinéztem, csak nem valami olcsó és lehet nagyon meleg is lesz nyáron, alacsonyabb tempónál.
(Aztán persze kell majd könyök és térd protektor is, de most a sisak van terítéken)Mindegyik nyomni fogja a szemüveget mikor még új. Kell jó pár alkalom mire puhul a szivacs.
-
.-..-.
tag
Motorkerékpáros teljesítmény mellé már nem hülyeség felvenni a motoros sisakot.

Nagyobb sebességű esésnél az jobban megvéd... Bár persze a fullface biciklis sem sz.r, sőt, sokkal jobb a sima kobaknál, ami meg sokkal jobb a semminél. Párásodik-e a plexi? Természetesen. Nyitva lehet hagyni résnyire. Vagy van rá dedikált megoldás: pinlock.
(Alternatíva, hogy nagy hidegben nem rollerezel, ami amúgy egészségügyileg előnyös...)Kontra: a rendes motoros sisak nehezebb, kicsit fárasztóbb a nyaknak hordani. Ez van... (Cserébe lehet bele hangrendszert is rakni, hogy ha navigálni akarnál, de kijelző nélkül...)
xandrush0831, DigitXT: Köszönöm a válaszokat.
Pár video megtekintése után jelenleg úgy áll a terv, hogy az asszonynak és magamnak kellene 1-1 downhill állvédős sisak, a jelenlegi "bili" helyett.
Neki Segway F3 van, nekem Max G3, mindkettő unlock-olt.
A Segway GT3 Pro mellé viszont kelleni fog egy normál motoros, plexis sisak. Magasabb tempónál már egy poloska becsapódása is probléma lehet.
A dolgot nehezíti, hogy szemüveget hordok, szóval olyan sisak kell, ahol a párnázás nem nyomja majd a szemüveg szárát.
Egyelőre a Scorpion Exo 520 Air amit kinéztem, csak nem valami olcsó és lehet nagyon meleg is lesz nyáron, alacsonyabb tempónál.
(Aztán persze kell majd könyök és térd protektor is, de most a sisak van terítéken) -
DigitXT
félisten
Sisak vásárlás előtt vagyok, mert eddig a Segway Max G3 esetében elvoltam egy állvédő sisak nélkül, de most egy másikat rollert is veszek és arra már jó volna valami nagyobb védelem. Egyelőre még dilemma a plexi szemzédő is, de gondolom nagyobb sebességnél kényelmesebb, mint egy szemüveg. De esetleg párásodik hidegben.
Szóval érdekelne pro/kontra sisak kérdésben.Motorkerékpáros teljesítmény mellé már nem hülyeség felvenni a motoros sisakot.

Nagyobb sebességű esésnél az jobban megvéd... Bár persze a fullface biciklis sem sz.r, sőt, sokkal jobb a sima kobaknál, ami meg sokkal jobb a semminél. Párásodik-e a plexi? Természetesen. Nyitva lehet hagyni résnyire. Vagy van rá dedikált megoldás: pinlock.
(Alternatíva, hogy nagy hidegben nem rollerezel, ami amúgy egészségügyileg előnyös...)Kontra: a rendes motoros sisak nehezebb, kicsit fárasztóbb a nyaknak hordani. Ez van... (Cserébe lehet bele hangrendszert is rakni, hogy ha navigálni akarnál, de kijelző nélkül...)
-
xandrush0831
senior tag
Szóval érdekelne pro/kontra sisak kérdésben.Én sima fullfacet vettem, bringás downhill sisak. Viszont ha egyszer cserélem, valami plexiset vennék, ami teljesen zárt. Volt 2-3 alkalom, amikor berepült egy bogár, és amikor elkezdett zizegni a fejemen váratlanul, reflexből belerántottam kicsit a kormányba. Az elsülhet rosszul is. Meg kényelmetlen megállni, levenni, bogarat bányászni...
Mondjuk én még nem láttam olyat ami plexis, és ne motoros lenne. Azok idétlenül néznek ki rolleren. -
matyi0323
csendes tag
Sziasztok,
Korábban írtam, hogy hétvégén megjött allirol a Joyor t10, ez az első rollerem. Ma próbáltam ki először, de számomra ez egy állat gép, pedig csak egy kerék hajtasban mentem 1-2 fokozatban 😀 indulási nyomatékot le is húztam egyből, mert még az 5ből 3-ban is úgy megindult azt hittem leesek róla, kíváncsi leszek pár hét múlva mit tud dual módban maxon, de lehet még azt hanyagolom egy ideig, most még tényleg csak nyugiban kb legkisebb értéken fogom használni amíg megszokom.
Fék az nagyon durva mit fog.
Amit tudtam csavart athuztam rajta, mert volt amelyik lötyögött, mire kell még ennél figyelni.?Ja, egy kérdés. A rolleren a töltő csatlakozó fedele nagyon egy hitvány, szar, semmit nem érő gumi. Lehet erre kapni szervizben valami normális "kupakot" ? Például műanyagból, ami erősebb?
Egy nagyon vékony és puha gumi van rajta, szerintem a menetszél is leviszi majd, haszna igazából nulla. -
matyi0323
csendes tag
Sziasztok,
Korábban írtam, hogy hétvégén megjött allirol a Joyor t10, ez az első rollerem. Ma próbáltam ki először, de számomra ez egy állat gép, pedig csak egy kerék hajtasban mentem 1-2 fokozatban 😀 indulási nyomatékot le is húztam egyből, mert még az 5ből 3-ban is úgy megindult azt hittem leesek róla, kíváncsi leszek pár hét múlva mit tud dual módban maxon, de lehet még azt hanyagolom egy ideig, most még tényleg csak nyugiban kb legkisebb értéken fogom használni amíg megszokom.
Fék az nagyon durva mit fog.
Amit tudtam csavart athuztam rajta, mert volt amelyik lötyögött, mire kell még ennél figyelni.? -
.-..-.
tag
Szóval érdekelne pro/kontra sisak kérdésben. -
INGJOKE
veterán
-
pusszycat
nagyúr
-
bandigyerek
senior tag
-
DigitXT
félisten
Az a baj ezekkel a csoda új technológiákkal, hogy mindig csak "2-3 év múlva" érkeznek.
Tangerine: ebben is van valami, a nagy energiasűrűség nagyobb kockázatot is jelent.
(Nézzük meg pl. a lifepo4-et, sokkal strapabíróbb, cserébe kisebb az energiasűrűsége, ám mégis kezd elterjedni, pl. kínai villanyautókban, mert hát nyert előny, vesztett előny...
)Ui: az LTO az extrém módon bírja a gyilkolást, de annak a feszültsége még alacsonyabb.
De ahogy a mondás tartja: nincs ez elb.szva, csak másra lesz jó... (Nem rollerbe pakolják.) -
Tangerine
senior tag
Tökmindegy, mire asszociálsz: én azt mondtam, hogy 36V 10Ah nem tud csodát tenni.

És ez akkor is igaz, ha fele akkora méretű és fele akkora súlyú. Persze megnyitja a kaput, hogy ugyanakkora helyre, ugyanakkora súlyban kétszer akkora kapacitású akku férjen.
Csak azt már nem 36V 10Ah-nak hívják.
Ja és tuti, hogy nem lesz olcsó az elején.
Gondolom 2x jobban fog égni is, ha kigyullad.
-
Emunem
őstag
Tökmindegy, mire asszociálsz: én azt mondtam, hogy 36V 10Ah nem tud csodát tenni.

És ez akkor is igaz, ha fele akkora méretű és fele akkora súlyú. Persze megnyitja a kaput, hogy ugyanakkora helyre, ugyanakkora súlyban kétszer akkora kapacitású akku férjen.
Attól félek én is. Ez van, bár itt lenne már amúgy.
-
DigitXT
félisten

-
Emunem
őstag
36V 10Ah akkor se fog elvinni, ha kétszeres energiasűrűségű az akku, azaz fele méretű.
Nem az a probléma, hogy kicsi, vagy nagy, vagy esetleg nehéz (nem az). 360Wh. Energia... akkor vinne el 55 km-re (és tovább), ha drasztikusan csökkenne a menetellenállás és/vagy nő a motor hatékonysága: egyiket sem tudja megoldani, akármilyen akkutechnológia.
Szerk: természetesen tök jó, ha lesz kétszeres energiasűrűségű akku! Hiszen ugyanakkora méretben berakható 36V 20Ah, és onnantól tényleg kinyílik a világ, hiszen sok esetben egy pálcika rollerben van méretkorlát. Nekem a hátsó dobozban a 38Ah akku is csak lötyög.

Szerk: amikor azt írom, hogy nagy és nehéz akku, nem erre gondoltam: ez olyan közepes... Volt 60V 36Ah akkum, na az 10 kg volt, és 2kWh fölötti. (Nagy rollerekben ilyenek vannak.)Én a súly/méretre asszociáltam.
-
DigitXT
félisten
36V 10Ah akkor se fog elvinni, ha kétszeres energiasűrűségű az akku, azaz fele méretű.
Nem az a probléma, hogy kicsi, vagy nagy, vagy esetleg nehéz (nem az). 360Wh. Energia... akkor vinne el 55 km-re (és tovább), ha drasztikusan csökkenne a menetellenállás és/vagy nő a motor hatékonysága: egyiket sem tudja megoldani, akármilyen akkutechnológia.
Szerk: természetesen tök jó, ha lesz kétszeres energiasűrűségű akku! Hiszen ugyanakkora méretben berakható 36V 20Ah, és onnantól tényleg kinyílik a világ, hiszen sok esetben egy pálcika rollerben van méretkorlát. Nekem a hátsó dobozban a 38Ah akku is csak lötyög.

Szerk: amikor azt írom, hogy nagy és nehéz akku, nem erre gondoltam: ez olyan közepes... Volt 60V 36Ah akkum, na az 10 kg volt, és 2kWh fölötti. (Nagy rollerekben ilyenek vannak.) -
Emunem
őstag
36V 10Ah a büdös életben nem fog elvinni 55 km-re, vagy tényleg csak csiga tempóban.
Ahogy az előttem szóló írta, mennyit engedsz a feléből?
Csak mert arra számíthatsz. Sajnos ezek egymásnak ellentmondó szempontok: legyen könnyű, de menjen messzire. Messzire menni nagy akkumulátorral lehet, a nagy akkumulátor meg nehéz. És drága.
Szóval az, hogy még férjen is bele 200K-ba, igen erősen lekorlátozza a lehetőségeidet...Ui: arról ne is beszéljünk, hogy terepet bíró futómű: a futóműalkatrészeknek is van súlya. Volt nekem ekkora akkuval szerelt rollerem (Adventure), hátul volt rugózás, elöl semmi... Hatótávolsága nagyjából 22 km volt alattam. Igen, 25 km/h volt a vége, ki is használtam. Azóta ~4x akkora akku van benne, csak az akku 7-8 kg, de el is megy 50-80 km-t, ha kell. (Igazából nem teszteltem ki, mert 45 km/h körüli végsebességgel csak 50 km körül bírt.)
36V 10Ah a büdös életben nem fog elvinni 55 km-re, vagy tényleg csak csiga tempóban.
… még. A minap olvastam, hogy elvileg megvan a 2x akkora energia sűrűségű akksi receptje. (LiPo aksikhoz képest) Telóról nem találom, hátha gépen meglesz este… -
SoulReaver
veterán
Amiket a rolleres boltokban árulnak, kb mindegyik jó.
Az aluminium, az X formájú, vagy a többi.
Vagy van pl a Ninebotnak is, nyilván az is jó.
Alin nézd át a választékot, roller boltokban drágán adják őket.Amire figyelj:
Ha nem vékony szilikon tokot használsz a telefonhoz, hanem azt a műanyag-gumi "ötvözetű", ún. Armor fantázianevűt, azok vastagabbak, és a legtöbb rolleres telefontartó az ilyen vastag telefonokat már nem tudja befogadni.
Én pl ezért hiába vettem meg az első telefontartóm, nem tudtam használni.Később vettem ugyan másikat, de alig használom, sose rakom a telefont bele, néha ugyan jól jönne GPS-el ha megyek, de az ritka, így én is a zsebembe hordom.
Aki írta itt feljebb, h nem kell telefontartó, mert minek, szerintem ő is erre gondolt, h egyáltalán szükséges?
Mert ha nem, akkor feleselgesen ne vegyél egy ilyen többnyire divatterméket.
Arra ne számíts, h majd nézegeted a kijelézőjét mittudomén minek, nyomkodni úgyse lehet vezetés közben a kormányt kell fogni, mert elesel.Az amit Digit XT írt, az jogos, aki a diagnosztikai adatokra kíváncsi, annak pl hasznos.
De én mondjuk folyton attól féltem, h kirázódik a tartóból, (hiába a lengéscsillapító, komoly úthibáknál nagyon nagyot tud ütni az úthiba), és a sokszázezres telefon ha leesik, kisebb infartust kap az ember szeintem.Köszönöm és a többieknek is!
Átrágtam a dolgot. Gps miatt vettem volna főleg, de amiatt nem kockáztatnék.
Amúgy is nagy tok van a telón(UAG Plasma Ice), lehet nem találnék olyan tartót, ami stabilan megtartaná.Max plusz lámpát rakok majd rá, az hasznosabb...

Ez a gyöngyszem... Ez már komoly
-
FID
őstag
Mondjuk nagy tapasztalatom nincs a rollerek terén mert amit használtam -mind az egy- hát a fogjuk rá kategória. De mivel 25-nél nem tud többet, villanyfénynél meg nem megyek többet húsznál... Alkalmazkodok. De ez a FID féle mod úgy néz ki mint egy tisztességes bányagép... Már csak a plató hiányzik róla, meg a cigiző szénbányászok!
Arra még kell valami rendes lámpa is mert vakít mint állat ami a kormány alatt van.
Majd ha kész jobban fog kinézni. Most még csak rá lettek rakva a fix dolgok.
-
bandigyerek
senior tag
Dehogy overkill. Nagyobb tempónál már előre is látni akarsz, nem csak gödröket észrevenni. Én is teleraktam az enyémet. Másodpercenként majdnem 14 métert haladok, és nem mértem még de szerintem simán van 3 másodperc nullára fékezni.
Mondjuk nagy tapasztalatom nincs a rollerek terén mert amit használtam -mind az egy- hát a fogjuk rá kategória. De mivel 25-nél nem tud többet, villanyfénynél meg nem megyek többet húsznál... Alkalmazkodok. De ez a FID féle mod úgy néz ki mint egy tisztességes bányagép... Már csak a plató hiányzik róla, meg a cigiző szénbányászok!
-
Mustármag
őstag
-
xandrush0831
senior tag
Az alábbi roller lámpáival szerintem nemcsak az úthibákat látni, hanem ötven méterrel a föld alá is. Ránézésre nagyon overkill.
Dehogy overkill. Nagyobb tempónál már előre is látni akarsz, nem csak gödröket észrevenni. Én is teleraktam az enyémet. Másodpercenként majdnem 14 métert haladok, és nem mértem még de szerintem simán van 3 másodperc nullára fékezni.
-
bandigyerek
senior tag
Én a decathlonban vettem, kicsit drága, de eddig még nem esett ki, és nem is érzem úgy hogy ki akarna. Nillkin cam shield pro van a telefonomon.
Egyébként ha olyan helyre megyek ahova nem tudom az utat nagyon hasznos, nem bántam meg hogy vettem.
És ugyan így vagyok az extra lámpával is, mindent úthibát látok rendesen, nem úgy mint a gyári mécsessel.Az alábbi roller lámpáival szerintem nemcsak az úthibákat látni, hanem ötven méterrel a föld alá is. Ránézésre nagyon overkill.
-
pusszycat
nagyúr
Én a decathlonban vettem, kicsit drága, de eddig még nem esett ki, és nem is érzem úgy hogy ki akarna. Nillkin cam shield pro van a telefonomon.
Egyébként ha olyan helyre megyek ahova nem tudom az utat nagyon hasznos, nem bántam meg hogy vettem.
És ugyan így vagyok az extra lámpával is, mindent úthibát látok rendesen, nem úgy mint a gyári mécsessel.Én meg raktam a kormányra egy gumi szíjjal felrakható COB led lámpát, nem egy nagy dolog felpimpelni.
-
Mustármag
őstag
Rollerre valami megbízható telefontartót tudtok?
És ugyan így vagyok az extra lámpával is, mindent úthibát látok rendesen, nem úgy mint a gyári mécsessel. -
DigitXT
félisten
Akkor se adnék ennyit egy tartóért, ha a Brunei szultán beolvasztott arany nyakláncából öntenék ki és a Mona Lisába csomagolnák!
Ez van: nem neked gyártották. Számomra is létezik csillió termék, ami ingyen se kéne.

-
FID
őstag
-
Thunderzolee
veterán
Amiket a rolleres boltokban árulnak, kb mindegyik jó.
Az aluminium, az X formájú, vagy a többi.
Vagy van pl a Ninebotnak is, nyilván az is jó.
Alin nézd át a választékot, roller boltokban drágán adják őket.Amire figyelj:
Ha nem vékony szilikon tokot használsz a telefonhoz, hanem azt a műanyag-gumi "ötvözetű", ún. Armor fantázianevűt, azok vastagabbak, és a legtöbb rolleres telefontartó az ilyen vastag telefonokat már nem tudja befogadni.
Én pl ezért hiába vettem meg az első telefontartóm, nem tudtam használni.Később vettem ugyan másikat, de alig használom, sose rakom a telefont bele, néha ugyan jól jönne GPS-el ha megyek, de az ritka, így én is a zsebembe hordom.
Aki írta itt feljebb, h nem kell telefontartó, mert minek, szerintem ő is erre gondolt, h egyáltalán szükséges?
Mert ha nem, akkor feleselgesen ne vegyél egy ilyen többnyire divatterméket.
Arra ne számíts, h majd nézegeted a kijelézőjét mittudomén minek, nyomkodni úgyse lehet vezetés közben a kormányt kell fogni, mert elesel.Az amit Digit XT írt, az jogos, aki a diagnosztikai adatokra kíváncsi, annak pl hasznos.
De én mondjuk folyton attól féltem, h kirázódik a tartóból, (hiába a lengéscsillapító, komoly úthibáknál nagyon nagyot tud ütni az úthiba), és a sokszázezres telefon ha leesik, kisebb infartust kap az ember szeintem. -
bandigyerek
senior tag
arra meg szinte bármi jó lehet nem?
Látom kezed kapizsgálni...
(Nem.)Csak fogja rendesen
Itt kezdődnek a gondok ugyebár...
gyorsan le lehessen szerelni
Lassan feltalálod a Quadlockot.
Akkor se adnék ennyit egy tartóért, ha a Brunei szultán beolvasztott arany nyakláncából öntenék ki és a Mona Lisába csomagolnák!
-
DigitXT
félisten
Hát ja, nekem nem kell termékbemutató. Nem nekem kell, inkább így fogalmaznék.
Segítséget, meg hála istennek nem kellett hívni. Még. Városban lőgyörgök, mindig van valaki, és eddig ha valami kiszedte alólam a rolit (nem megyek gyorsan) volt ott valaki aki megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Montival szoktam elmenni rosszabb részekre, ahol csak a nyulak, meg verebek vannak, de a teló ott sincs kormányon. Kormánytáskában van. Tereptől függően a bringa órája telefonál, ha nagyobb becsapódást észlel. Mivel még nem volt rá példa, nem tudom, hogy működik-e. Szóval, ha nem tudok benyúlni a zebeckémbe drágaszágért, akkor a kormányra szegezett cucc is halott ügy.
GPS-re még nem volt szükségem rolleren ezen a köpésnyi területen. Persze ha valakinek éppen arra kell, -mert hátmindenki másra használja a rolit,- az más tészta, de arra meg szinte bármi jó lehet nem? Csak fogja rendesen, aztán meg gyorsan le lehessen szerelni, ne csúfoskodjon ott.
arra meg szinte bármi jó lehet nem?
Látom kezed kapizsgálni...
(Nem.)Csak fogja rendesen
Itt kezdődnek a gondok ugyebár...
gyorsan le lehessen szerelni
Lassan feltalálod a Quadlockot.
-
bandigyerek
senior tag
Részemről nem látom értelmét, hogy a kormányon legyen a mobil.
Akkor lehet, nem neked kellene tanácsot adni, milyen telefontartót vegyen?
(Csak egy triviália példa: ismeretlen helyre kell eljutni, és használsz navigációt.)Ha taknyolok, kisebb bajom is nagyobb, mint a telefon.
Ebben van valami. Ha segítséget kell hívni, jobb ha a táskából veszed elő épen,
mint hogy a kormányról akarod leműteni (amikor már esetleg össze van törve).Hát ja, nekem nem kell termékbemutató. Nem nekem kell, inkább így fogalmaznék.
Segítséget, meg hála istennek nem kellett hívni. Még. Városban lőgyörgök, mindig van valaki, és eddig ha valami kiszedte alólam a rolit (nem megyek gyorsan) volt ott valaki aki megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Montival szoktam elmenni rosszabb részekre, ahol csak a nyulak, meg verebek vannak, de a teló ott sincs kormányon. Kormánytáskában van. Tereptől függően a bringa órája telefonál, ha nagyobb becsapódást észlel. Mivel még nem volt rá példa, nem tudom, hogy működik-e. Szóval, ha nem tudok benyúlni a zebeckémbe drágaszágért, akkor a kormányra szegezett cucc is halott ügy.
GPS-re még nem volt szükségem rolleren ezen a köpésnyi területen. Persze ha valakinek éppen arra kell, -mert hátmindenki másra használja a rolit,- az más tészta, de arra meg szinte bármi jó lehet nem? Csak fogja rendesen, aztán meg gyorsan le lehessen szerelni, ne csúfoskodjon ott.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem ebben a nagyon jó minőségű vízálló tokban van a nyakamba akasztva, ez is egy megoldás. Allin van és olcsó, ezért 3-val szoktam venni.

-
DigitXT
félisten
Részemről nem látom értelmét, hogy a kormányon legyen a mobil. Ha megyek, nem használom, nem nézegetem. Még a roli kijelzőjét sem lesem menet közben, akkor meg minek oda még egy telefon is? Ha van kabát, abba teszem. Ha nincs, nadrág oldalzseb, vagy oldaltáska. Ha taknyolok, kisebb bajom is nagyobb, mint a telefon.
Részemről nem látom értelmét, hogy a kormányon legyen a mobil.
Akkor lehet, nem neked kellene tanácsot adni, milyen telefontartót vegyen?
(Csak egy triviália példa: ismeretlen helyre kell eljutni, és használsz navigációt.)Ha taknyolok, kisebb bajom is nagyobb, mint a telefon.
Ebben van valami. Ha segítséget kell hívni, jobb ha a táskából veszed elő épen,
mint hogy a kormányról akarod leműteni (amikor már esetleg össze van törve). -
bandigyerek
senior tag
Részemről nem látom értelmét, hogy a kormányon legyen a mobil. Ha megyek, nem használom, nem nézegetem. Még a roli kijelzőjét sem lesem menet közben, akkor meg minek oda még egy telefon is? Ha van kabát, abba teszem. Ha nincs, nadrág oldalzseb, vagy oldaltáska. Ha taknyolok, kisebb bajom is nagyobb, mint a telefon.
-
Reggie0
titán
IP67 pelican microcase pedaul.
-
DigitXT
félisten
Úgy értem, inkább a telefon törjön, mint a lábam.
Ebben egyetértünk, viszont ha a zsebedben van a telefon, akkor törhet az is, és okozhat extra sérüléseket. Lehet, hogy nélküle semmi baj nem lenne, vele "tökön bököd" magad. (Farzsebbe meg "elvből" nem raknám, ismerve a bendgate-et, meg a zsebtolvajokat.
) -
bandigyerek
senior tag
És a telefon védi meg a lábad, vagy hogy? Szerintem nem ideális zsebben. De persze ebben nem vagyok szakértő, mert sose próbáltam. Esés közben biztos nem segít.
Ui: nyilván a kormányon sem ideális, de amíg nem esel, addig is ott hasznosabb.
Konkrétan nekem a VESC app azon futott, láthattam a sebesség, akku, stb. adatokat.Úgy értem, inkább a telefon törjön, mint a lábam.
-
DigitXT
félisten
Inkább a telefon, azt vehetek másikat. Lábat kevésbé.
És a telefon védi meg a lábad, vagy hogy? Szerintem nem ideális zsebben. De persze ebben nem vagyok szakértő, mert sose próbáltam. Esés közben biztos nem segít.
Ui: nyilván a kormányon sem ideális, de amíg nem esel, addig is ott hasznosabb.
Konkrétan nekem a VESC app azon futott, láthattam a sebesség, akku, stb. adatokat. -
bandigyerek
senior tag
Eséskor egy reccsenés és csak reménykedek majd, hogy a lábam tört el...

Inkább a telefon, azt vehetek másikat. Lábat kevésbé.
-
DigitXT
félisten
Csak a Quadlock.
Szerk: eséskor persze ebben is összejöhet kijelző törés,
de nekem pl. a biztosító elfogadta a kárigényt, mert nem esett ki belőle.
-
SoulReaver
veterán
Zsebed.
Eséskor egy reccsenés és csak reménykedek majd, hogy a lábam tört el...

-
bandigyerek
senior tag
Zsebed.
-
SoulReaver
veterán
-
pusszycat
nagyúr
Én mikor megvettem a max g2-t, elvittem egy 17km-es körre. Kis naiv. Mivel egyszer sem kellett megállni, mikor hazaértem és "leszálltam" a gépről, az első lépés után úgy eldőltem, mint a rohadt nád. Teljesen elgémberedtek a lábaim. Jó buli volt! A ház előtt néztek rám, mint a kiszántott egér, hogy a marha biztos csap részeg!
Nekem is izomlázam volt eleinte, már 5 km után is. Most már nincs, megszoktam. Bizonyosan rágörcsöltem.
-
SoulReaver
veterán
Én mikor megvettem a max g2-t, elvittem egy 17km-es körre. Kis naiv. Mivel egyszer sem kellett megállni, mikor hazaértem és "leszálltam" a gépről, az első lépés után úgy eldőltem, mint a rohadt nád. Teljesen elgémberedtek a lábaim. Jó buli volt! A ház előtt néztek rám, mint a kiszántott egér, hogy a marha biztos csap részeg!
Azigen
Gondolta a franc, hogy ez lesz
-
bandigyerek
senior tag
Köszönöm!
Nekem is az első rollerem. Egy jó barátom sokadik rollere ez már, de nagyon meg van vele elégedve. Ő jó teszter, sokat is használja, úgy voltam vele, hogy inkább drágábbat veszek és nem lesz csalódás.
Geekbuyingról 4 nap alatt jött (Lengyel raktár) Az ajándék sisak máshonnan jött, de egy napon jött a rollerrel. Szerencsére az L-es méret pont jó és kényelmes. Nem lötyög nem szorít, pont mint a motoros sisakom.
Tegnap kipróbáltam. Mentünk vagy 7 Km-t. Ma azt tapasztaltram, hogy izomláz a hátamban, lábaimban, alkaromban...
Kapaszkodni kellett.Én mikor megvettem a max g2-t, elvittem egy 17km-es körre. Kis naiv. Mivel egyszer sem kellett megállni, mikor hazaértem és "leszálltam" a gépről, az első lépés után úgy eldőltem, mint a rohadt nád. Teljesen elgémberedtek a lábaim. Jó buli volt! A ház előtt néztek rám, mint a kiszántott egér, hogy a marha biztos csap részeg!
-
SoulReaver
veterán
Grat! Jól néz ki. Sokat gondolkodtam, hogy az ausom vagy a joyor t10 legyen, végül az ára miatt a joyort rendeltem. Ez lesz az első rollerem,( ezért is választottam az olcsóbbat ) max ha nagyon bejön, pár év múlva cserélem valami komolyabbra
Nekem Aliról jön, remélem hétfőn már itt lesz
Köszönöm!
Nekem is az első rollerem. Egy jó barátom sokadik rollere ez már, de nagyon meg van vele elégedve. Ő jó teszter, sokat is használja, úgy voltam vele, hogy inkább drágábbat veszek és nem lesz csalódás.
Geekbuyingról 4 nap alatt jött (Lengyel raktár) Az ajándék sisak máshonnan jött, de egy napon jött a rollerrel. Szerencsére az L-es méret pont jó és kényelmes. Nem lötyög nem szorít, pont mint a motoros sisakom.
Tegnap kipróbáltam. Mentünk vagy 7 Km-t. Ma azt tapasztaltram, hogy izomláz a hátamban, lábaimban, alkaromban...
Kapaszkodni kellett. -
matyi0323
csendes tag
Ez az első.
Már 33 vagyok, gyerekkoromban volt a sima lábbal hajtós, vagy 20+ éve, illetve motoroztam kisebb-nagyobb robogóval vagy 10 évet, így remélem hamar megszokom.
De meglepődtem, mert közben meghozta a futár, pedig az ali szerint még Franciaországban jár
-
pusszycat
nagyúr
Grat! Jól néz ki. Sokat gondolkodtam, hogy az ausom vagy a joyor t10 legyen, végül az ára miatt a joyort rendeltem. Ez lesz az első rollerem,( ezért is választottam az olcsóbbat ) max ha nagyon bejön, pár év múlva cserélem valami komolyabbra
Ha első roller akkor csak óvatosan, mert megy mint a veszett, nekem a 800 W. G2 is erősnek tűnik race módban.
-
matyi0323
csendes tag
Na ma megjött végre az Ausom DT2 pro, plusz az ajándék bukó.
Vizsgálgattam, végig tapiztam, kipróbálni nem tudtam sajnos, mert locspocs idő van kint.
Szerintem masszív és látszik, hogy odafigyeltek az összerakásnál. Kukirin g2 és g4 hez képest messze jobb és szebb. A két kukirinnel majd lefotózom az ausomot, ha jobb idő lesz.
A joyor t10, az is elmarad szerintem a kis kilógó vezetékeivel. Nekem az nem tűnik felnőttesnek. Nem olyan letisztult.Pár képet készítettem...(Bocsi a kupiért, ez a mindenes szoba.)

-
bandigyerek
senior tag
-
pusszycat
nagyúr
-
Golota
senior tag
Lengéscsillapítós roller nem sok van a pálcikarollerek között.
Az E3 Pro akksija, ahogy már irták feljebb, 10200mAh, ez kb 25km-t tud életszerű használattal, 25-ös tempóval.
Hidegben még kevesebbet.
Kevés lesz a hatótáv igényedhez.Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2
Segway F3, F3 Pro
Segway G3Ezek közül keress olyat, ami súlyban megfelel. De mindegyik több 22 kilónál. A lengéscsillapító már csak ilyen. Növeli az önsúlyt.
A G2 használtan éri meg inkább csak (szerintem), olyan 150ezer körül ha találsz.
Amit a sebességről írtál:
Ha van bicikliút, és gyér a forgalom, 25-nél többel is mehetsz.
Ha nincs bicikliút, és az út szélén kell menned, akkor meg jobb, ha olyan rollert veszel, ami nem csak 25-el tud menni; városon belül egy 40-50-es tempó nem árt, akkor nem tartod fel a forgalmat, és nem kell raszolnod az út szélén a téged előző autók mellett gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben haladva.Itt össze tudod a rollerek adatait hasonlítani, a tömeg is ki van gyűjtve.
Xiaomi 5-ös sorozat ismertető.Köszönöm, ez hasznos. Azt nem írtam, de szerencsére városon kívül végig bicikliút van, vagy földút, de ott amúgy sem mennék gyorsabban.
A biztosítás + jogsi nem szempont, van korlátlan jogsim motorra. Inkább a saját testi épségem miatt lenne a 25 km/h "önkorlátozás"
Még a Joyor S5 Z is látókörbe került, az éppen 22 kg a leírás szerint, szóval határeset. Azt nem tudom mennyire megbízhatóak ezek.
-
FID
őstag
Ez azért elég gáz. Az összes akku túlmerülhet, mire ideér. Ha ideér.
Január végéig, ha nem ér ide, lemondom.Szerintem téged nem érint már.
-
bandigyerek
senior tag
Ez azért elég gáz. Az összes akku túlmerülhet, mire ideér. Ha ideér.
Január végéig, ha nem ér ide, lemondom. -
FID
őstag
Ne b....!
Most jól idegbe vertél! Nem is alszok ma emiatt!
Ja, de.
Vajon mit csinálhatnak a pakkal? Monduk Zeusz népének déli mentalitásába belefér, hogy nem találnak egy papírt, mert rátettek egy tál mousakát... fél éve...
Volt valami nagy balhé a szállítmányozó cégekkel. És mindent lefoglaltak. Volt aki megkeresett hogy tudok e valamit mert neki a motorját húzták be. Majd lesz valami. Bármi ami akkor ott volt azt lefoglalták.
-
bandigyerek
senior tag
Ne b....!
Ja, de.
Vajon mit csinálhatnak a pakkal? Monduk Zeusz népének déli mentalitásába belefér, hogy nem találnak egy papírt, mert rátettek egy tál mousakát... fél éve...
-
DigitXT
félisten
-
FID
őstag
Gratula, használd (leginkább) egészséggel!
Én rendelésem még a habokba, már január elejét írnak az FB oldalán.
Talán FID tudna valamit mondani a csúszásról, de kétlem. Ha a gyártó el van havazva, el van havazva. Elvégre tél van...
(meg aztán, addig se kopik!
)Nyugi májusban már meg kellett volna érkezni. Görögbe pihen vagy 70db összesen.
-
bandigyerek
senior tag
Köszönöm szépen! Esni màr megtanultam keróval, szóval fel vagyok készülve..
Milyen rollerre vársz? Jól elnyújtják, lassan jön a jó idő!
Blade Mini Ultra. De a Teverun honlapján is a "pick up currently no avaible" felirat fogadja az érdeklődőt. Várok, mint a cipó.
-
SoulReaver
veterán
Talán FID tudna valamit mondani a csúszásról, de kétlem. Ha a gyártó el van havazva, el van havazva. Elvégre tél van...
)Köszönöm szépen! Esni màr megtanultam keróval, szóval fel vagyok készülve..
Milyen rollerre vársz? Jól elnyújtják, lassan jön a jó idő!
-
SoulReaver
veterán
-
bandigyerek
senior tag
Na ma megjött végre az Ausom DT2 pro, plusz az ajándék bukó.
Vizsgálgattam, végig tapiztam, kipróbálni nem tudtam sajnos, mert locspocs idő van kint.
Szerintem masszív és látszik, hogy odafigyeltek az összerakásnál. Kukirin g2 és g4 hez képest messze jobb és szebb. A két kukirinnel majd lefotózom az ausomot, ha jobb idő lesz.
A joyor t10, az is elmarad szerintem a kis kilógó vezetékeivel. Nekem az nem tűnik felnőttesnek. Nem olyan letisztult.Pár képet készítettem...(Bocsi a kupiért, ez a mindenes szoba.)

) -
pusszycat
nagyúr
70km/h gyártó csak 60km/h-t ír neki. Vagy már chippelve van?
Asszem Bog mondta a videóban róla. Láttad?
-
SoulReaver
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
36100 - 36001
39154 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Borderlands 4
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Nitro V15-52 FHD Gamer notebook - i7 13620H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB W11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v3 (24 mag / 48 szál, 2.5/3.3GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 FHD Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3060 6GB
- 0 perces Samsung Galaxy Xcover 7 5G 6/128GB Dual Sim, Kártyafüggetlen, Fekete, 12 hónap garancia

De ahogy a mondás tartja: nincs ez elb.szva, csak másra lesz jó... (Nem rollerbe pakolják.)