- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#01110937 #16098 üzenetére
Sztem teljesen reális.
Ezek nemrég még 170ezerbe kerültek. Vagy korábban még kevesebbe.
Nyilván a hirdető is annyiért vette, ezért így nem bukik sokat vele, árában kiszáll belőle.150-ért teljesen rendben van.
Az eladó meg elég sok pozitívval rendelkezik, ez nem a Jófogás.Épp nyaralok, két nap múlva megyek vissza Pestre, ha meglesz még, meg is veszem.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16097 üzenetére
Ezt néztem én is. Pont... Csak nem tudom... kicsit túl szép hogy nem?
Gondolom azért nem árt ha van ezekre garancia, nem 1-2 hét. -
válasz
PociAti #16094 üzenetére
Tessék, mindjárt egy bestbuy.
hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_electric_scooter_pro_2_elektromos_roller_9/friss.html
150ezerért alig használt Pro 2.
-
mrrr74
aktív tag
Itt egy gyári megoldás az Eleglide Coozy-n, egészen jól sikerült. A kapcsoló is kéznél van, próbálni még nem tudtam, mert egy autós azt gondolta, hogy ha keresztezi a bicikliutat, akkor neki van elsőbbsége. Szerencsére fel voltam rá készülve, de eléggé lehorzsoltam a lábam. A lényeg, hogy a héten tervezem megnézni, hogy mennyire veszi észre a közlekedés többi résztvevője.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #16093 üzenetére
Elég régóta létezik ez a link.
Ennek ellenére sajnos az eladók nem mindig találják meg, ezért rá szoktam nézni a tágabb kategóriára is. -
válasz
PociAti #16092 üzenetére
Nahát, van már a rollereknek is Hardveraprós oldala?
hardverapro.hu/aprok/egyeb/szabadido_sport/kerekpar/e-bike_e-roller/e-roller/index.html
Köszi a tippet!
-
PociAti
őstag
Én két weboldalt szoktam nézni:
Jófogás: https://auto.jofogas.hu/magyarorszag/elektromos-jarmu
és ennek a lapcsaládnak az ide vonatkozó (elég tág) kategóriája:
https://hardverapro.hu/aprok/egyeb/keres.php?stext=roller&minprice=30000&maxprice=300000&__buying=0&__buying=1
A preparált linket leszűkítettem 30k-300k árkategóriára, és meghagytam a jegelt termékeket, lásd milyen áron mentek el a rollerek.Például alig használt Xiaomi Essential 90-95k, míg új állapotban ez 125-130k.
Xiaomi Mi 1S 100k, ugyanez újonnan 140-150k körül szokott lenni, kifutó darab.
Elvileg egy Mi 3-as is 128k-ért gazdára lelt.Regionálisan is lehet szűkíteni a listákon.
-
-
PociAti
őstag
Nem az igények mennyiségével van a probléma, hanem ellentmondásosságukkal.
Az Essential akku és motorteljesítménye együtt zárja ki azt, hogy 103 kg-ot 27-30 km/h-ra gyorsítsa fel.Akkor inkább vegyél valami használt rollert ami szembe jön veled, aztán minimális bukóval add el. Még így is sokkal jobban járnál. Feltételezhetően minden évben egyre jobb rollered lenne, és még olcsóbban is jönnél ki.
Talán idővel kialakul a tartós bérlés lehetősége, hogy ne csak 1 körre tudd igénybe venni, hanem pár hétre. -
P3Dr0
senior tag
válasz
Csigusz 1 #16087 üzenetére
Én drónozni is szoktam ott LiPo aksik vannak de ott a 75% ra töltött aksik nagyon jól bírják a tárolást. Gondolom a rollert is lehetne hasonló kép tárolni. Alulrol alá támasztani,hogy he a kerekein álljon és 60-70% os szinten hagyni az akupakkot. Bár ez csak elképzelés nemtudom a valóságban működne-e.
-
P3Dr0
senior tag
Sziasztok! Rég írtam már a fórumra de lenne kérdésem. Külföldön élek és évente 2-3 hetet MO.n töltök. Otthon (Svéd) van pár rollerem de úgy érzem ide MO.ra is vennék valami guruló alkalmatosságot viszont a tipikus sarokköve a dolgoknak,hogy nem adnék ki olyan sok pénzt elvégre évente 2-3 hétnél többet úgyse menne a roller.
Most így hirtelen 2 járgány jutott eszembe1 : Sencor SCOOTER ONE
2. : Xiaomi Mi EssentialTudom,hogy nem valami acélos választás egyik sem főleg annak tükrében,hogy 103 kg vagyok és valahogy egy 27-30kg/h végsebesség se lenne rossz......(tudom sok az elvárásom
) de mégis mi a véleményetek?
Az Essential húzható megközelítőleg annyira mint pl. az mi 2 pro?
Vagy egyáltalán ez a sencor elfogadható minőség?
Budapesten gurulnék pl. margit sziget és környéke.
Utolsó kérdésem, hogy hol érdemes vásárolni? Én az Alza nevű boltban találtam ezeket a rollereket ez oké vagy van jobb üzlet Pesten?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
Reggie0
félisten
A markolatok melle is kell egy felgomb, ugy minden iranybol lathato. Azzal egyutt mar egyertelmu, hogy melyik oldal villog.
A sarvedos megoldasnal sokat segitene, ha nyil villogna, igy jelolne az iranyt is. Vagy mint az autoknal abban az iranyban lenne futofeny, amelyik oldal villogna. -
ρσгτσ
addikt
Újabb index próbálkozás.
Egyik FB csoportban osztották meg, TikTok link.Nem lenne rossz egyébként, csak szerintem túl közel vannak egymáshoz az irányjelzők. Nyilván a korlátozott méret miatt nehéz jó megoldást találni, és marad a lábbal való jelzés.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16072 üzenetére
Egy kis kiegészítés. A "II" -es verziónak a kormányrúd rögzítője is más. Tudsz mutatni olyat a G30P -ből, amin rendszámtartó van és a "II" -es verzió kormányrúd rögzítője?
-
PociAti
őstag
válasz
Salex1 #16046 üzenetére
Arra amit írsz, bőven elégséges a Xiaomi Essential. Mindkettőtöknek.
Kereskedelemben van egy kifejezés, upselling. Amikor a kereskedő nagyobb profitot remélve a drágább termék vásárlása felé presszionálja a vevőt. Telefon, számítógép, TV esetén lehet van értelme nagyobbat venni, de rollernél már bejön egy másik szempont is: a feleségednek kell-e néha cipelni a rollert? Mert ha igen, akkor kifejezetten előnyös választás az Essential, vagy a hozzá hasonló kis roller.
Ismerek olyan hölgyet, aki a 3 emeleten lakik, munkahelyén is az alagsorban tudja csak tárolni. Ha a város átellenes pontján van programja, akkor odaúton a városi buszra felviszi magával (este meg hazagurul).Ha az útvonaladon megfelelő állapotú a kerékpárút hálózat, akkor rengeteget fogjátok használni.
De ha nem annyira jó, a legrosszabb amit el lehet követni a kis kerekű rollerrel, az eredeti tömlős gumi lecserélése tömörre. Szét fog rázni, és sovány hatótáv is jelentősen le fog csökkenni. Lengéscsillapítóval orvosolható, de akkor az Essential az egyik legfőbb előnyeit, a könnyű súlyát és a kedvező árát fogja elveszíteni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16072 üzenetére
Igen, azt valóban elírtam...elnézést. Egyébként én is ezt a 3 típust néztem.
Nekem nagyon tetszik továbbra is az F40, meg a csatlakozó elhelyezése, de a többi nálam fontosabb szempont volt.
-
válasz
bajnokpityu #16068 üzenetére
A Ninebot Max G30 a legnagyobb a pálcikarollerek között, 65km-es a hatótávja.
Hátsó kerekes a hajtása. Ez emelkedöknél jól jön, nem kell "ránehezedni" a roller elejére, nem tud a kerék kipörögni.
350W-os a motor, és dobfék van elöl.
A kollega feljebb nem jól írta, a G30LE sem tárcsafékes, azon is dobfék van.
De egyébként ez a dobfék tökéletesen teszi a dolgát, ha erősebben fogna be, fejreállna a roller, szóval kb felesleges ide a tárcsafék.Idehaza a G30E "II"-t lehet megvenni, ez annyiban tér el, h a kormányoszlopon plusz fényvisszaverő matricák vannak, plusz a hátsó sárvédön nagyobb a hátsó lámpa, ill. rendszámtábla tartónak van kialakítva hely, (fel lehet csavarozni).
Ezek vannak belöle:
G30D német verzió 20km/h
G30E EU verzió 25km/h
G30P global (USA) verzió 20mph20mph =~ 30km/h
Az L verziók (G30LD, G30LE, G30LP) pedig ezeknek a kisebb akkus verziója (picit rövidebb, és a platni is rövidebb), 45km-es hatótávval.
Létezik még gen1, és gen2 motortípus.
A G30D, G30E kapja a gen1-et, a G30P a gen2-t.Különbség:
Gen 2: végig tartja a 30km/h-t, mindegy, h az akksi meddig van töltve.
Gen 1: az akksi töltöttségével összefüggve csökken a végsebesség 25-ről fokozatosan 18-ig (30%-os akksinál).A G30P idehaza nem vásárolható meg, csak külföldi oldalakról kuponokkal kb 250ezerért.
Tehát nincs rajta pluszban nagy akksi a kormányon, az másik típus volt, nem ez.
Az F40 ezzel szemben tárcsafékes, és elsö kerék meghajtású.
A Segway is áttért az elsőkerék meghajtásra, legalábbis sz F sorozat, D sorozat már ilyen.A töltőcsatlakozó nyilván jobb helyen van, de hát ez a legkevesebb.
Az F30 és a G30/G30LE is tömlő nélküli kialakitású levegős kerekű. Pneumatikus, ahogy a kolléga is írta feljebb.
-
aelod
veterán
válasz
DigitXT #16069 üzenetére
Pont ezért érdemes megnézni h ahová mész van e zóna még ahol lerakhatod vagy van e kijelölt parkoló. Nyilván ez egy szolgáltatás és ez is arra van, hogy a pénzedet elvegyék. Az már más kérdés, hogy milyen a szolgáltatás minősége. Az új lime verdák jók. Eddig egyszer mentem a régebbivel az botrány volt.
Amúgy meg igen lehetne magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat stb. és nyilván nem fogod tudni kiváltani a bkv bérletet vele el kell fogadni, hogy ez ennyit tud (drágán) és kész. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bajnokpityu #16068 üzenetére
Pneumatikus.
G30LE -nél a motor IPX7 vízállóság.
Továbbá F40 -nel szemben ő hátsókerekes, hátul elektronikus, elöl tárcsafékkel.Szerk.:
Jah és szintén tekerős csengő van, amiért én sem vagyok igazán oda a G30E II -n...de ez legyen a legnagyobb probléma. Sokan panaszkodnak rá, hogy elkezd zörögni. Nálam is így történt, lassan utána kell néznem hogy kell leszerelni.F40 -es szerintem jobb a töltő csatlakozó elhelyezése. Nekem jobban tetszik a taposó része, és 100 helyett 120 kg a terhelhetősége.
Nagyobbik G30 -asnak nagyobb a taposó része is, mint az LE -nek.
-
DigitXT
félisten
válasz
szpali #16061 üzenetére
Azt a részét én sem értettem a történetének, hogy hogyan jut eszébe egy
jóhiszemű felhasználónak, hogy elkezdi tologatni a rollert, hogy majd nem
ott veszi használatba, ahol van, hanem ott, ahol neki kedvezőbb az árazás.Igen, lehúznak, mert 2 perc és 1 másodpercért is kettyen a harmadik perc.
Igen, lehúznak, mert a GPS-ük egy fos, és emiatt tiltott helyen parkolásért
simán rádverik a büntit, és a reklamációdat is leszarják... Ha jól értem, ezt
fejelik meg azzal, hogy már csak pici parkolókban hajlandóak csak lezárni.
(Mintha mondtam volna anno, hogy ilyen GPS mellett ez egy halott ötlet...)Végül pedig azzal is lehúznak, hogy a rollereik műszaki állapota is kritikán
aluli, okkal cserélhették a fél palettát újabb, nagyobb kerekű+dupla fékesre.
Jártam úgy, hogy az egyiken nem volt fék... A másik akadozva hajtott, vagy
épp egyszer csak fogta magát és kikapcsolt... Átszállsz másikra: feloldási
díj! Semmi méltányosság, ha már azért raktam le, mert balesetveszélyes...
Egyszer (!) kaptam vissza a zsetont, amikor fél percen belül bejelentettem,
hogy a roller használhatatlan... (100 métert sem tudtam vele menni, a GPS
meg nem jelzett elmozdulást. Szóval akkor volt egy ingyen 100 méterem...)Megoldás: nem kell igénybe venni a szolgáltatást! Igen, minden sarkon ezt
kapod, könnyű ráugrani, és 2-3 perc alatt lezavarni egy villamosmegállónyit
vele, csak számításba kell venni, hogy hamar drágább lehet, mint a jegy.Ui: a TIER-rel jobb tapasztalataim voltak, de az darabszámban jóval ritkább.
(Kb. olyan most érzésre, mint a Lime volt évekkel ezelőtt, de tekintve, hogy
a leírásaitok szerint már most is van olyan, hogy az úti célodnál nem tudod
a bérelt vasat lezárni, nem lenne megoldás, ha ebből is annyi lenne, mint a
szemét: gyakorlatilag a lényege veszik el, ha csak megállókba tud elvinni...
Tisztára olyan lesz, mint a Bubi, hogy van pár km két megálló között: ennél
még a 2-es villamos is sűrűbben áll meg: nem fog ez kiváltani semmit.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #16063 üzenetére
g30le és f40 között kb a levegős kerék a difi?
a max g30 az amiben nagy akku van még pluszban? -
bkiky01
senior tag
válasz
Packersbay #16060 üzenetére
Ha nem számít a súly, akkor seagway-ninebot-ra szavaznék..
-
válasz
Packersbay #16060 üzenetére
Xiaomi: 8.5"- os kerekek
Essential........ 250W 20km max 20km/h
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Tárcsafékek, belső gumis kerekek.Segway: 10"-os kerekekkel
F25..................250W 20km
F30..................300W 30km
F40..................350W 40km
Tárcsafék, tömlő nélküli gumi.D18..................250W 18km
D28..................300W 28km
D38..................350W 38km
Dobfék, belső gumis kerekek.
Csak piros és sárga színekben.Az árakat árukeresön meg tudod nézni.
A hatótáv kb a 2/3-a annak ami fel van tüntetve, ezzel számoljál.
90-100kg-hoz nem vennék 250W-ost semmiképp sem, hiába felelne meg a hatótáv amúgy.A 10"-os kerekek sokkal jobban elnyelik az úthibákat.
A tömlő nélküli pedig egy hibafaktorral kevesebbet hordoz magában. (Gyakori, h a belső gumi kidörzsölődik és ereszteni kezd.)Hát kb az F30 ami árban megfelel nektek.
Vagy a Mi 3 kisebb kerekekkel.
Rolleres boltokban ki lehet próbálni őket, ha megfelelő a gyorsulásuk, akkor nem is kell nagyobb.Segway F40, G30, G30LE, lenne az igazi a nagyobb motor miatt, de ezek max használtan vannak ennyiért. Facebookon van pár rolleres csoport, esetleg kövesd be őket, gyakran vannak kint alig használt szinte uj rollerek kevés km-el, akár több évnyi garival nagyon olcsón.
-
szpali
addikt
válasz
st6969 #16030 üzenetére
Ha jól értem 500Ft-ért sz*rrágtál és szívtál.
Nekem is van tapasztalatom a Lime-val.
Honvéd kórház előtt nem engedte leállítani, mert tele volt a ki jelölt parkoló () Sebaj, átmentem a rendőr palota mellé a következő parkolóba,ami zóna határon volt és úgy érzékelte, hogy határon kívül vagyok, ott sem tudtam. Kénytelen voltam a Róbert Károly körút túloldalán keresni egy parkolót, majd onnan siethettem vissza időpontra a kórházba.
Bejelentettem az alkalmazáson belül a hibát (angolul lehetett asszem'). X idő után kaptam egy elnézést kérünk üzenetet és a következő bérlése lm 50%- ba
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Eddig a Xiaomi rollereket nézegettük,de hátha tudtok jobbat tőle ár-érték arányban.
2 db rollert vennénk, mindketten 90-100kg között vagyunk. Napi 5-10km lenne a távolság. 90%-ban sík terepen lenne mennénk de 1-2%-os emelkedő előfordulhat. Én 200e/db-ra gondoltam mint max rákölthető pénzmennyiség. -
Gigi01
őstag
Hali!
MI Pro 2 2éves,mennyit érhet perpill?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bastee #16055 üzenetére
Múltkor volt fent egy roller "kihasználatlanság" címszóval fél évesen. Már nem emlékszem, hogy 25 vagy 50 kilométer volt benne. Ilyenek is vannak, bár azért ez ritka.
G30 -ba ma vertem bele az első 100 -at. Remélem még jól fel tudom szorozni sok élvezetes rollerezéssel.
Én is azok közé tartozom, akik szimplán kikapcsolódásból is használják. Szóval mondhatom hogy nekem bevált.
-
-
törölt tag
"az első 100-200 kilométer a vízválasztó."
Ez mit jelent? annyi után lesz gond vele? mert akkor ez kevés, nem sok kilométer úgy értem.Alapból 20/on kilométert szoktam kerékpárral menni, de van hogy 50/+ csak a környéken, nem munka, hanem kikapcsolódásképp...
Én városba, nem is igen tekerek, inkább gurulok, sok helyen az útviszony is olyan, hamar van kereszteződés, van hol meg kerékpár út van, ott is számtalan akadály, babakocsitól, bandukoló emberektől kezdve... nekem ez nem újdonság.
Rollerrel sem a száguldozás lenne a lényeg, ha egyszer lesz...
"Kozben a jarda tok ures, a babakocsinak meg van arnyekoloja, tehat nem indokolt."
És mi lesz azzal aki tolja? -
F:
Tárcsafék
Tömlő nélküli kerékD:
Dobfék
Belső gumis kerékMondjuk ez utóbbiból csak piros meg sárga van, szóval lehet, h ilyen "fiatalos"-nak szánták, de ha nem úgy vagyok öltözve, akkor mi van.
Én inkább maradok a feketénél.
Így a D sorozat nekem kilőve alapból.Ha lehet, kerüld a tömlős kereket, egyel kevesebb hibalehetöség.
A dobfék amúgy tökéletes, amiatt nyugodtan lehet választani a tárcsafékes helyett. -
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bkiky01 #16045 üzenetére
Másik kedvencem az osztott járda, amiből felénk elég sok van. Ahol van egy sárga csík hosszában a járdán, és egyértelműen jelzik azt is, hogy melyik fele a gyalogos, melyik a bringás.
Nyilván itt azért fokozott figyelemmel megyek, de amikor a 3. embert kell már kikerülni, mert a jól látható felfestés ellenére pont nem jó helyen megy, egy idő után kicsit fárasztó...
Mi is sokat járunk sétálni, főleg mióta a gyerek megérkezett, de valamiért számomra az első pillanattól egyértelmű volt hol kell gyalogosként közlekedni.
Biztos sok rolleresnek, bringásnak ez már megszokott dolog, de én most szembesülök ezekkel. Én ezeket mindig betartottam, pedig nem sokat járok gyalogosan. Ezért érdekes számomra.
-
Salex1
őstag
Mi a véleményetek a Xiaomi essential rollerről?
Elsősorban feleségem használná 2x5Km ingázásra, de szeretném, ha engem is elbírna a 90Kilómmal 2x6Km távolságra biztonsággal.
Szerk. Debrecenről van szó, itt minden lapos, nincs még domb sem -
ρσгτσ
addikt
válasz
#01110937 #16040 üzenetére
Én kb. 20-25 éve nem ültem bringán, de régen jó sokat tekertem. Azóta néha egy-egy nyaralás alkalmával a hotelek bringájára felültem pár kilométerre és kb. ennyi.
Bár nem önerőből hajtod az elektromos rollert (jó esetben), de ahogy látom a hirdetésekből, nagyjából az első 100-200 kilométer a vízválasztó.
Én sem sokszor álltam fel rá, de abból az egyik 30+, a másik meg közel 30 kilométer volt. Nálam ez már nagy dolog, és ha ezek után tetszik akkor bevált.
Ma elvileg beverem rajta az első százast.
Szerintem az utak állapota és a közlekedés egyéb résztvevői nagyon meghatározók. Én autósként nem vettem észre, hogy a gyalogosok között is ennyi hülye van. Akik például a bringa úton lehajtott fejjel nyomkodják a telefont és ők vannak felháborodva, ha szólok. Néha pont ezért érzem jobbnak az utat.
Nem mintha az autóban nem nyomkodnák sokan a telefont.
-
Reggie0
félisten
válasz
st6969 #16038 üzenetére
Ja, csak azt nem veszed figyelembe, hogy hany valos segitsegkeresre mennyi felesleges hivas jutna. Az pedig tobb ugyfelszolgalatost igenyel, az pedig dragitja a szolgaltatast. Amugy szerinted mi mast javasolt volna, hogy zard le es keres mas rollert? Rajottel magadtol is, tehat igazabol az is felesleges hivas lett volna.
Igen, aki az appot nem tudja hasznalni, az nem alkalmas vevonek. Ez egy jo szuro nekik is, a problemas ugyfelek nem kellenek senkinek es csak a tobbieknek dragitja meg a szolgaltatast.
De, sajnos latszik es nagyon szomoru igy is a helyzet, mert boldog-boldogtalan jogsit is kap. Plane ha melle veszed, hogy a rollerkolcsonzosok mennyivel tobb balesetet szenvednek mondjuk a gepjarmuvezetokhoz kepest, akkor rajossz, hogy valoban jobb, ha a leghulyebbek hozza se fernek.
-
st6969
őstag
válasz
#01110937 #16040 üzenetére
"Ha van app, talán ott van ügyfélszolgálat benne esetleg nem?"
Hát ez az, nincs. Van pár gyakori kérdés-válasz, ha nagy aggodalmadban egy idegen város kellős közepén van fél órád olvasgatni, akkor jó az is, persze. NEM tudod őket felhívni, de főleg nem magyarul.
"hogy ne jusson nagyon eszembe tőlük bérelni"
Én jó párszor béreltem már. Bérelj nyugodtan (tényleg). Amikor nincs gond, akkor minden sima, 5*. De ha felhívnád őket, mert valami gondod adódott, akkor... -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16025 üzenetére
De akkor ezek szerint erről lehetséges vásárolni? Ha igen milyen üzletekben?
#16026 ρσгτσ
Meg kerékpárraNekem több van már benne jóval, igaz, már meg van egy ideje
#16027 kovta23
Köszi, ez hasznos infó... Eddig nem is tudtam, hogy termékekre is fel lehet használni.Élelmiszerről hallottam, az volt, meg szálláshelyről, élményekre pl mozi, vagy bérlet, fürdő stb...
De ha ilyesmikre is jó lehet az klassz. Utána kellene ennek is nézni akkor
#16030 st6969
Most rájuk keresve én is csak angol oldalt találtam ugyan át lehet állítani magyarra, de ez semmin nem változtatott nálamHa van app, talán ott van ügyfélszolgálat benne esetleg nem?
Ja az ilyen dolgok, nem túl jók... Viszont jó volt ezt olvasni... hogy ne jusson nagyon eszembe tőlük bérelni
Vagy figyeljek ilyesmikre is...
#16033 Reggie0
Én a telefont jobban szeretem ott élő emberrel tudok beszélni, gyorsabb, praktikusabb mint az írás... ha eljutsz odáig, ebben vegyes tapasztalat van
Ettől még az alternatívák is jók, ha olyan a gondod, hogy megoldható úgy egyszerűen... -
tutis
őstag
válasz
Thunderzolee #16034 üzenetére
Az f30 és a d28 között milyen érdemi különbségek vannak?
-
st6969
őstag
válasz
Reggie0 #16033 üzenetére
Tényleg. Sokkal hatékonyabb az üzenetküldés. 14 nap múlva meg is jön a válasz. Ahelyett, hogy telefonon rögtön segítséget lehetne kapni
OMFG
De lényegében igazad van, ezt pont így látja a Lime is, akinek segítség kellene, az nem is fog ilyet vezetni, mert nem tud kérni. Ez szerintem is teljesen rendben van
Vagy nem sokat jársz az utakon, vagy akkora magasságú lóról nem nagyon látszik kik vezetnek járműveket a 21. században. -
galbi1972
tag
válasz
Thunderzolee #16009 üzenetére
Köszi, holnap megpróbálom !
-
aelod
veterán
válasz
Reggie0 #16033 üzenetére
Sokszor használom a lime-ot. Eddig nem volt gondom. Mondjuk én feloldás előtt nem tologatom. Előfizettem a prime szolgáltatásra olyankor nincs feloldási díj sem. Azért rendszeresen ezzel járni munkába nem éppen olcsó de néha edzeni elmenni vagy ide oda amikor nincs kedvem gyalogolni akkor ideális. 92 kiló vagyok plusz az edzőtáska és így is megy 25-28 km/h-t
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16034 üzenetére
Mondjuk kérdés az is, hogy milyen autóban szállítaná. Illetve esélyes, hogy le kell hajtani az egyik részét az osztott hátsó ülésnek. Persze attól is függ melyik roller.
-
Az olcsóbb, ún. pálcikarollerek sebessége 25km/h-ra le van korlátozva.
Ha gyorsabb kell, módosított szoftvert kell rátenni, vagy nagyobb rollert kell venni.Amúgy ez a mostani paletta körülbelül:
Xiaomi:
Essential........ 250W 20km max 20km/h
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45kmSegway: 10"-os kerekekkel
F25..................250W 20km
F30..................300W 30km
F40..................350W 40kmCsak piros és sárga színekben:
D18..................250W 18km
D28..................300W 28km
D38..................350W 38kmAz árakat árukeresön meg tudod nézni.
A hatótáv kb a 2/3-a annak ami fel van tüntetve, ezzel számoljál. Tehát inkább olyat keress, ami 30km-es hatótávú, az el tud menni garantáltan 15km-t.A többi nem noname roller még ezeknél is többe kerül.
250W-ost nem vennék ekkora súlyhoz.Van még a G30-as Segway 65km-es hatotávval, 350W-os motorral, hátsókerék hajtással, ez a legnagyobb a pálcikarollerek között. Külföldről 250ezer körül beszerezhető (hazai ára kb 320ezer).
-
Reggie0
félisten
-
kovta23
tag
válasz
tatu611088 #16029 üzenetére
Köszi
-
st6969
őstag
válasz
Somatom #16023 üzenetére
"A kölcsönzős cégnek biztos lehet szólni..."
Aha...Jártam egyszer úgy, hogy a lányommal Szegeden, csak a móka kedvéért bérelni szerettem volna egy Lime-ot (korábban Pesten már többször is mentünk vele, van élő regisztrációm, stb.). Ki is néztük a rollert. Egy forgalmas rész egyik oldalán volt, de mi a másik oldalán szerettük volna használni, ezért úgy döntöttem, hogy először áttolom, és majd ott indítom be (akár 5-6 perc is lehet, mire átjutok a túloldalra, így gondoltam azt nem fizetem ki 50Ft/perc áron, úgy, hogy közben gyakorlatilag állok). Gyorsan rájöttem, hogy ez rossz ötlet volt, ugyanis elkezdtem tolni feloldatlan állapotban, és a zebra közepén úgy befékezett, hogy alig bírtam átcibálni. Nyilván azt gondolta a rendszer, hogy lopni akarom. Mondom sebaj, még 10 méter, aztán feloldom. Így is történt, sikeresen feloldottam, megszűnt a blokkolás, el is indult a számláló. Igen ám, de a roller nem mozdult. Tolni lehetett, meg lábbal hajtani, befékezve nem volt már, de a motor nem ment. Akksi töltve volt, ezt jelezte. 5 percig szenvedtem vele sikertelenül, majd leállítottam a bérlést. Le is vonta az 500Ft-ot (250Ft feloldás + 5x50Ft). Semmi gond, mondom bejelentem, hogy probléma van. Itt döbbentem rá, hogy ügyfélszolgálat az nem létezik. Vagy negyed órát kerestem a neten, folyamatosan valami amerikai oldalra dobott. Szerencse, hogy tudok angolul, így azon az oldalon írtam is egy reklamációt, de nem voltam benne biztos, hogy az egyáltalán ugyanez a cég-e. Na mindegy, elengedtem a dolgot, átmentünk egy másik helyszínre, ott rollereztünk, nem volt gond.
Azt elismerem, hogy én voltam a hunyó, amiért többet tologattam üresben, mint amennyi szerintük normális. Ezt megtanultam. De hogy nincs egy élő ember, akivel magyarul tudnék beszélni, ha baj van?! Ez számomra hihetetlen (ez nem most volt, szóval azóta lehet, hogy ez változott). Joli néni hogy oldja meg, ha gondja van, honnan kér segítséget, akár csak az applikáció használatához?
Amúgy 2 hét elteltével visszajött az 500Ft-om egy bocsánatkérő levél kíséretében, de ez akkor is elég fura volt... -
tutis
őstag
Sziasztok. Napi 15km távra keresek olcsó elektromos rollert. Szempont hogy ne a leglassabb legyen, viszont osszecsukhato legyen mert autóba is szállítanám. Edzőterembe járnék vele 2x 7km a táv. De jó lenne minél nagyobb hatótáv, pesze tudom ezek növelik az árát. 90kg vagyok egyébként.. mi most a bestbuy? Tudnátok pár bevállt típust ajánlani ami nem csigalassú?
-
-
törölt tag
válasz
Somatom #16020 üzenetére
Azaz Lime-ra gondoltam.... a hasonló színvilág miatt gondoltam, hogy az is bubis/molos projekt... de most rákerestem, tényleg más.
#16020 Somatom - kétlem, hogy ez hivatalos lenne... de ötletnek nem rossz... de kétlem, hogy tudsz konkrétan ilyent. Ha mégis akkor szólj nyugodtan Azért egy 299e bérlés is eléggé feltűnne....
-
Somatom
veterán
válasz
#01110937 #16019 üzenetére
A Bubinak van egyáltalán rollere? Úgy tudom, hogy csak bringával foglalkozik.
Persze, több rollerkölcsönzős cég is üzemel a főfaluban. Pl. Lime, Tier.Sztem Magyarországon bármi lehetséges. Mi van akkor, ha a 300 ezres rollert kibérelem 299 ezerért szépkártyára, és annyira megtetszik, hogy utána megveszem egy ezresért kp. -ban?
-
törölt tag
válasz
Somatom #16017 üzenetére
A Bubin kívül is vannak nem magán rollerek? Ezek pl feketék voltak. Nem bubisok. Másrészt rendezvénynél láttam, hogy vkik letámasztották, azt kész...
#16018 kovta23
Tudtommal ilyenekre nem jó a szép kártya. Inkább szállásra, étteremre, szórakozásra, kikapcsolódásra. Lehet pl olyant találsz hogy bérbe tudod venni a rollert pár órára de vásárolni szerintem nem.Egyébként az app és az otp oldalán is, megtudod nézni hol vannak szép kártya elfogadó helyek.
-
kovta23
tag
Sziasztok! Létezik olyan hely ahol szép kártyával lehet e rollert venni? Köszönöm
-
törölt tag
válasz
Somatom #16005 üzenetére
Akkor meg végképp nem értem miért hagyják szanaszét csak úgy ezeket az emberek, mindenféle lezárás nélkül, Akár Budapesten is.
Mert ezek alapján olyan, mintha egy biciklit hagynál lezáratlanul ott vhol... még sem csinálnak ilyent általában az emberek.
"Nem olvastál bringás topikot?"
Nah jó ez sem átlag kategória, inkább már sport/extrém lassan... de én is bele olvastam a múltkor, nem semmi...amúgy végül is van "motor mód" a bringában is... pl amikor gurulsz hosszasan
Ezért is jobb mint a séta... már már roller -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Lehet hülye kérdés.Adott egy sencor SCOOTER one. Általában csak felvillan minden és kikapcsol. Ha töltőre rakom pl 10-20 percet bekapcsol és megy 2m-150m közt és kikapcsol.
Csatlakozásokat átnéztem azok rendben. Egyedül az akksi tartó pakkot nem szedtem szét. Garis lenne de volt vele egy esés is így pl lámpabúra szörnyen néz ki így gondolom gari off.Megoldható a az átépítés xiaomi alapra. Amennyire szétszedtem: pl kormány, alsó takaró a csatlakozók ugyan azok.
köszi
üdv -
válasz
Louies #16008 üzenetére
Nem írtad, h emelkedőkön is mennél-e vele.
A pálcikarollerek között csak egynek van ekkora hatótávja, a Segway G30-asnak (65km).
A hatótáv egyébként valós használat során a te súlyoddal kb a 2/3-a a megadottnak, ugyhogy ezzel számoljál.De ha annyit is ráköltenél, akkor már nagyobbat is vehetsz a pélcikarollereknél.
Azokat viszont nem ismerem.
A következő fokozat az E-Twow úgy rémlik van is 400ezres modelljük teleszkóppal.
Majd jön valaki más inkább, és eligazít.
Pl feljebb a Mantis biztosan jó vétel annyiért. -
-
Louies
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16007 üzenetére
Sorban írom 80kg vagyok
Kb. Kiváltaná az autót napi közlekedésben. Elképzelhető, h egyik nap 20 km, de előfordulhat 50km is. Max 400k szánék rá. Aszfalt 90%ban, de azért egy rosszabb útra tévedve sem szeretném tolni. -
-
Louies
aktív tag
Sziasztok! Nincs sajnos időm átolvasni most a topicot, mint ahogy szeretném és szoktam is. Gyorsan kell döntenem. Szükségem lenne 1 rollere. Ami legalább ajánlott vétel itt a prohardveren. Ár érték aranyban is jó. Köszönöm a segítséget
-
Somatom
veterán
-
törölt tag
válasz
Somatom #15996 üzenetére
Én csak arra írtam, hogy nálam a súlyt nem viszi el a motor. Mivel kerékpározás miatt vettem, nem munkába járásra, arra nem tudnám használni így más a helyzet, mint nálad. Nincs bajom amúgy az elektromos kerékpárokkal sem.
A másik részben igazad van. Rollernál, akkor van erre kapcsoló?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
#01110937 #15994 üzenetére
Nem is erről szólt a fenti példa. Hanem arról, hogy az emberek nagy része sz@rik rá ha valami hasonlót lát, tapasztal. Legtöbbször azért, mert nem is mernek közbeavatkozni.
Ráadásul könnyen meg tudja oldani az elkövető, hogy ne tudják utólag a kamerákkal beazonosítani.
Tudom hogy rollerre szerelhető táskára gondoltál. Én csak megjegyeztem, hogy számomra a hátizsák (vagy hasonló) szimpatikusabb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Philips Essential ThermoProtect BHS376/00 Hajvasaló
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest