Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Olvasd el, amit írtam! Pontosan ugyanezt mondom, amit az ürge csinál a képen. És nem egyenes lábat mondtam, hanem merevet, hiszen meg kell tartanod magad. Ez nem azt jelenti, hogy nem rugózik. Ha nem tudod értelmezni, akkor most megszakad a diskurzus.
Hátsó lábon van a testsúly, de mikor fékezel, akkor elsőre kerül át, azért kell azt fixebben tartanod. Ezen nem tudom, hogy mit olyan nehéz felfogni. Szimpla fizika. De ahogy DigitXT is írta, ha ezt valaki nem érzi magától és leírásokat kell nézegetnie, az inkább hanyagolja a témakört...
-
alphamooncam
őstag
válasz
BitRider
üzenetére
Ne akarjuk már pofára ejteni szerencsétlen kezdőt !
Fékezésre felkészülés:

Laza térdekkel "hátraül", ami ellenkezője annak, hogy első lábára helyezi a testsúlyt.
Lentebb meg a helyes tartás, ahol jól láthatóan egyetlen izület sincs teljesen kinyújtva.

De talán egyszerűbb megnézni:
[Top 7 Riding Mistakes New Scooter Riders Make & How to Avoid Them]
-
Én meg azt hitem, hogy csak felállok a rolira és megvárom míg eléri a 25-öt bekattan a tempómat és mindenki boldog.

-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
De épp azt mondom, hogy ez a logikai bukfenc, mivel próbálsz rákontrázni a topiktársra, erre te írod rosszul.
Hiszen ez a jó megoldás így, ahogy kiragadtam... olvasd át, amiket írtam, próbáltam érthetően írni.
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Esőben durván esnek kelnek, pedig biztos nem fakezűek... csak hát
a szar tapadás és a két keréken való erőlködés elég rossz párosítás. -
alphamooncam
őstag
válasz
BitRider
üzenetére
" Ti ha azt mondják jobbra kell menni, akkor balra indultok?
pescara, te kifejezetten rosszul mondod, de alphamooncam reakciójában is van egy logikai bukfenc, össze-vissza kevertek.
alphamooncam: "Helyezd az első lábadra a testsúlyod, és fékezz közben"
Valamit félreérthettél, mert kiragadtad a szövegkörnyezetből a fentieket.A gondolat úgy fejeződik be, ha pofára akarsz esni akkor teszel így, tehát ez a rossz megoldás a helyzetre !
Nem mellesleg az élet mindíg más, új és újabb helyzet elé állít, ami cseppet sem hasonlít az előzőhöz, csak nagy vonalakban, ezért vezérfonalként írtam, amit írtam, nem is állt szándékomban részletezni a végtelen eseteket.
Elemezni kell a versenyvideókban lévő helyzeteket, és azt próbálni átültetni, azt gyakorolni.
Amit Digit kolléga fentebb adott pár tanácsot, azzal meg egyetértek.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Amúgy még annyit akartam hozzátenni (csak nagyon halkan!), hogy ez a
kényszerített szűk haránt tartás nem is a legstabilabb, ami az oldalirányú
erőhatásokat illeti (a kanyarodás irányítását és stabilitását): ha konkrétan
teljesen egymás mögött van a két láb, mert máshogy nem fér el, az baj...Ha veszünk egy stabil "alapállást", a keresztbe rakott hátsó láb stabilizál,
ami az oldalra dőlést illeti. Tök jó, hogy mindenki a "nagygáz+nagyfékről"
értekezik, és hogy hova kell terhelni, ám sokkal gyakoribb a kanyarodás,
és ha valaki azt (is) rosszul csinálja, akkor pálcikával is leszaladhat izibe
a susnyásba, hiszen nem kell hozzá nagy tempó, ha nem mersz dönteni.Ha meg versenyrollere van (igen, ilyen is létezik), és full bőrben csapatja,
versenypályán, eleve olyan taposó lesz alatta, amin elfér* mindkét láb.
A lábtartás konkrétan csak az adott versenyzőn múlik. Ahogy ő stabilnak
érzi... valahogy senki nem "pipiskedik" a videón úgy, mint ahogy pálcikán
"ajánlott". Azért ajánlott, mert a választható rosszak közül talán a legjobb.
Ha már elfér egymás mellett (is) a két láb, mindjárt kinyílik a világ...
Ui: féktávon mindenki hátrarakja a seggét, tiszta sor... Ennek ellenére, ha
erős a hátsó fék, mindenképp el tud indulni a segge és jól el lehet firkálni.
Tanulság: közúton, ha lehet, kerülni kell a tapadásvesztés közeli fékerőt...*: nem kis részben amiatt is, mert nagy akku is kell, nagy teljesítményhez.
-
DigitXT
félisten
Én csak annyit szólnék hozzá ehhez az egész hsz-cunamihoz hogy aki ezt
nem érzi "magától" a rolleren, annak nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb
közlekedési forma, mert könnyen fejre tud állni, ha rámarkol a fékre.
Ui: egy olyan pálcika, amin csak hátul van fék, szinte alkalmatlan arra, hogy
átdobjon a kormányon még "erős" fékezésnél is (csak csúszni fog a hátulja).Ja és: nem kéne ajtónyitásnyi távolságban elhaladni a parkoló autók mellett.
Ha az adott rollerrel nem tudsz sávot foglalni, akkor nem való az autók közé.
(Bár a jobbra tartás érvényes, ha motorozol, megtanulod, hogy veszélyes is
lehet, mert felhívás a mögötted jövőnek keringőre. Ha középen mész, máris
nehezebb csak úgy elhúzni melletted és elsodorni. Viszont ott meg lehetnek
olajfoltok, meg ilyen nyalánkságok. Két keréken közlekedni veszélyes.
) -
BitRider
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Welcome to the roller 1.0.
Amúgy fontos lenne mindenkinek gyakorolnia, hogy mennyire be kell ülni, pucsítani hátulra, ha nagyot fékezel, miközben a karod egészen kinyújtod, az első lábat pedig viszonylag egyenesen, mereven tartod, miközben tapossa a felületet ezerrel. Olyankor a hátsó lábon szinte semmi súly nincs, azzal csak azt szabályzod, hogy épp milyen szögben éri az első lábad a smirglit.Akkor ideális a mozgásod, ha a karoddal egyáltalán nem rángatod a kormányt se előre, se hátra, tehát mindent lábból végzel. Ezt szerintem nagyon sokan nem vágják.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Persze fékezés előtt még a hátsó, rogyasztott lábon van a testsúly, a konkrét fékezés közben kerül át a mereven tartott elsőre. Gyorsításnál meg fordítva. Tehát többféleképp értelmezhető, talán ezért kavarjátok mint a szart.

A lábtartás és a rollerhez képesti testsúly-helyezés a lényeg. Gyorsításnál az orr felé kell mozogni, fékezés előtt meg hátra – és ezt meg is kell tartani, míg a sebesség változik. Ez így nem értelmezhető máshogy, ez az egész lényege.
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ti ha azt mondják jobbra kell menni, akkor balra indultok?
pescara, te kifejezetten rosszul mondod, de alphamooncam reakciójában is van egy logikai bukfenc, össze-vissza kevertek.
alphamooncam: "Helyezd az első lábadra a testsúlyod, és fékezz közben"
Nyilván így kell csinálni, mereven tartva az első lábat, közben kicsit hátra dőlve, a kart jobban kinyújtva, szükség szerint kicsit rogyasztva a hátsó lábbal. Csak a hátsó lábat mozgatod, míg az első láb meg azért feszes, mert azzal tolod a felületet, azzal veszed le az energiákat. Ez a korrekt, ebből nem lesz a pofára esés.
Gyorsításnál fordítva: kicsit előre dől, hátsó lábon a testsúly, mereven izomból megtart (ha van hova feltenni, akkor oda feltesz), csak az első láb mozog vagy rogyaszt.
-
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
,,Arra a lábadra helyezed a testsúlyt amelyik éppen megkívánja, ha gyorsítasz, akkor az első lábadra, ha lassítasz akkor a hátsóra, ellensúlyozandó a gyorsulást és a lassulást.” Pont forditva
-
alphamooncam
őstag
válasz
RoSSo3
üzenetére
"melyikre helyezed a testsúlyt, vagyis melyik van megfeszítve"
Arra a lábadra helyezed a testsúlyt amelyik éppen megkívánja, ha gyorsítasz, akkor az első lábadra, ha lassítasz akkor a hátsóra, ellensúlyozandó a gyorsulást és a lassulást.
Megfeszíteni nem célszerű egyiket se, mert a lábad rugóként kéne hogy működjön, egyrészt az egyensúlyozáshoz kell mindkét láb, másrészt a rezgéseket is ki kellene mozogni, hogy az agyad ne rázza "szét".
-
PociAti
őstag
válasz
RoSSo3
üzenetére
Középtájt, de inkább hátrébb, mint elől állni a trepnin, mert baleset során visz tovább a lendület, így előre bukás lesz belőle. Ha elől lenne a testsúly az csak rontana a helyzeten.
Talán kis mértékben azon is múlik hol hajt a motor. A hátsó hajtásnak nagyobb tempónál megvannak az előnyei, de lassú haladásnál a kormányozhatóság miatt jobb az első hajtás, mert kihúz a kanyarból.A testtartás dinamikusan változik, mivel folyamatosan rogyasztani fárasztó, hiába ez az ideális pozíció. Emiatt inkább kiegyenesedve - de mégis lazán - szokás állni, és a potenciális veszélyforráshoz igazítani a testtartást. Ez általában erősebb rogyasztást jelent, és a hátsó lábra helyezni a testsúlyt, hogy az első kerék, ami először kapja az ütközést az minél terheletlenebb legyen.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Köszönöm szépen! Megnéztem, valóban hasznos!

Azóta gyakoroltam is még és 2 konkrét eldöntenivaló merült fel:
- pl. jobb lábam van elöl, melyikre helyezed a testsúlyt, vagyis melyik van megfeszítve? Az elöl lévő (legyen az bármelyik), vagy a hátul lévő?
- a test elhelyezkedése: közelebb lenni a kormányhoz, vagy távolabb (hátrébb)?
Ti hogy rollereztek?
-
d@vee
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
"Akinek ilyen 2-300.e res gépe van(500-100W) még nem láttam beöltözve soha!"
Akkor még nem találkoztunk. Igen, 40 fokban is beöltözök.
De ez én vagyok, tényleg mindenki úgy tolja ahogy akarja.
Tavaly csúsztam el motorral 30-al. Semmi extra, sisak állrészébe jó mélyen belemart az út, kesztyű meg leszakadt rólam.
Roller is tud többel menni. -
-
xekta
csendes tag
Köszi, én is azt néztem (persze psi-ről átváltva), de megzavart, hogy mások 5 barokról beszélnek meg külön első-hátsóról, aztán gondoltam inkább megkérdezem.
Másik kérdés: F2-re szeretnék lengéscsillapítást. Elvileg lehet hozzá kapni (nem gyárit), a monorimtől (kínából). Van valakinek bármi tapasztalata vele? -
Kint és nem a napon volt:
52°C fok.
-
PociAti
őstag
válasz
polo493
üzenetére
Miért mentél többel 25-nél?
Menj legközelebb lassabban. Senki nem törődik majd azzal, hogy nincs rajtad bukó, ha alacsony kockázaton közlekedsz. Nem fognak "zaklatni" miatta.----
Engem ami jobban zavar, hogy sok fiatalt (és kisebb számban felnőttet) látok papucsban rollerezni. Kátyút és egyéb helyzetet "ki lehet szaladni", papucsban (vagy merevebb bakancsban) nem igazán megvalósítható.
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az íráshoz hasonlóan nem csak jobb és balkezesség alakul ki, hanem jobb és ballábasság. Viszont nem ezt a dominanciát kell alapul venni, hanem veszélyes oldalhoz kellene igazodni. Amennyiben a veszély jobbról várható (kinyithatják rád az ajtót a parkoló autók), akkor jobb lábat célszerű előre tenni.
Biztonságos szakaszon meg majd mehet a bal láb előre, a változatosság miatt. -
Gigi01
őstag
Megjött a pro2.Annyi a baj,hogy a kormány ferde enyhén a kerékkel szemben.
Elvileg ezzel a megoldással orvosolhatom ugye? [link]
Barátnőmnek nagyon bejön,a súlya még pont a határeset. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Itt helyben pár kissrác tolja g2 pro val meg másik motorozik is. Bukóban, bizony.
Amúgy, de 40 fokban is. Ha annyira tré, hogy nem lehetne viselni akkor autó/busz
Amúgy 30+ ban menet közben nem gáz a bukó... Hosszabb piros gyilkos, de na
-
Ciccuka
veterán
Mi ilyen BMX, gördeszkás védősisakot használunk többnyire (de gyerekeknek ilyen sí sisak is jó lehet).
Olcsó, jól szellőzik, könnyű és kényelmes, viszont a hátránya, hogy nincs rajta állkapocsvédő. Kesztyűnek pedig kerékpáros kesztyű is megteszi akár (kis teljesítményű rollerekhez).
-
alphamooncam
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
"és gondoljátok hogy majd a 11-12.éves gyerkőcök is bukóba meg beöltözve fognak szaladgálni?
Meg a 70.éves taták is.
Ma 2.ilyen esettel is találkoztam mikor bringázni voltam, mentem egy kényelmes 30.as tempóval, és 3. tizen éves gyerkőc vagy 40.el döngetett el mellettem a bringás úton(talán kuki G2Pro volt alattuk), majd mikor vissza felé jöttem egy 70.éves tata szintén így húzott el mellettem a rollerével(ülés volt rátéve) ráadásul valami apró 8" kerekű kis járgány volt!
Meg gondolom te sem fogsz ebben a 40.fokban így beöltözve járkálni!"
Felelőtlenek az emberek NA ! Ez nem korfüggő !Unokám is van, nyugdíjas is vagyok, papíron meg 4000W-os a rollerem. Rendszeresen full gázon hajtom a rollert (ülve) a Soroksári úton a buszsávban tempomattal, jobbról "elhaladva" az autósok mellett, mikor milyen a forgalom.
És igen, 40 fokban is,
Ebben a bukóban, és
Ebben a kabátban utazom. Bukósisak nélkül egy métert sem mentem soha, és nem is fogok. Amíg ezt meg nem vettem addig kölcsönsisakban voltam...
Ami könnyítést megengedtem magamnak -bűnözök, és ami miatt van némi lelkiismeret furdalásom- az az hogy, a farmernadrágot lecseréltem rövidnadrágra. Tudom hogy nem kéne mert a bőrátültetés drága is és fájdalmas is, a felépülés meg hosszú, de ez az én döntésem.
Veszélyben amit letesz elsőnek, az ember a keze, meg a lába. Ha ez nem elég a hárításhoz, akkor jön a fej, és a törzs...
Az hogy ki mennyire képtelen a belátásra felnőttként az magánügy, de a hiányos felszerelés miatt, a gyerekek sérüléseiért a szülők a felelősek.
A nyuggerek meg úgy hülyék ahogy vannak, no komment.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
persze hogy nem normális, csak felhoztam hogy az ilyenek nem fognak bukót felvenni, meg a 14-16.éves 40.kilós lánykák sem hiszem.
mert olyanokkal is szoktam szembe találkozni, és ők se 20-25.el mentek.mint írtam korábban, én ~35.re korlátoztam a gépem, de sokszor csak 20-25.el megyek ha bringás úton megyek vele, és nagyon sok örült bringás húz el mellettem 35-40.el!
Oké hogy bringa sokkal biztonságosabb mint egy roller, de rajtuk sincs semmi védő felszerelés és 40.el lehet azért bringával is szép nagyot esni, és leszarják jönnek szembe(erdei út, így a fáktól semmit nem látni) is kanyarban egymás mellett, vagy épp kanyarban előznek szemből, és semmit nem látnak ki jön szembe a kanyarban, és én térjek le az útról hogy ne rohanjanak belém, annyi a szerencsém hogy ez legtöbbször akkor van mikor én is bringával megyek, mert rollerral nem tudnék letérni a susnyákosba az útról!
Aztán jó esetbe annyit vissza kiabálnak hogy bocsyka....(de legtöbbször még annyit sem) -
DigitXT
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez mennyire szar duma, hogy 40 fokban nem kell bukó... Dehogynem.
Beöltözésről szó nem volt, azt mindenki maga dönti el. De ha egyszer
a sisak kötelező lesz a nagyteljesítményű rollerekre, akkor az lesz. Ezt
valaki vagy elfogadja, és felveszi, vagy nem, és akkor vehet pálcikát...Ui: motoroztam anno rövidgatya, ingben, egyszer sikerült is elcsúszni,
lenyúztam a könyököm, én döntésem. Attól ugye nem halt meg senki.
Van aki maga el tudja dönteni, hogy hova, milyen védőfelszerelés kell.
A többieknek meg majd kikényszeríti a hatóság... Szerinted amúgy az
normális, hogy 10-12 éves gyerkőcök veretik 40-nel? Vagy a tata, aki
esetleg azt sem tudja hol van? (Pont ezért kellene már a szabályozás.) -
h1mpi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Sajnos sok rollerest látok én is bukó nélkül
-
igen azt tudom hogy te adsz a biztonságra!

De ilyen, csak minden 100.adik embernél van!
Minden nap járok a bringás úton, és minden nap találkoztok nem 1 rolleressel, és azt kell hogy mondjam hetente max 1-2 van akik rendesen be vannak öltözve bukóba meg védőfelszerelésekbe, de azok is olyan nagy gépekkel közlekednek mint ami neked is van.
Akinek ilyen 2-300.e res gépe van(500-100W) még nem láttam beöltözve soha! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Valamelyik magyar oldalon írták (ha nem is szó szerint): amikor gyerekként jégen csúszkáltunk és ösztönösen jobb vagy bal láb kerül előre, attól függően, hogy valaki mire orientált. Mint ahogy vannak balkezes emberek is.
Többségünknél a jobb láb elől, ha jól tudom, de lehetnek kivételek is.
-
h1mpi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem a gyerek is 70.000 Ft-os sisakban nyomja. Tudom van 200.000 Ft-ért is, de ez se az alja a felhozatalnak.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
és gondoljátok hogy majd a 11-12.éves gyerkőcök is bukóba meg beöltözve fognak szaladgálni?
Meg a 70.éves taták is.Ma 2.ilyen esettel is találkoztam mikor bringázni voltam, mentem egy kényelmes 30.as tempóval, és 3. tizen éves gyerkőc vagy 40.el döngetett el mellettem a bringás úton(talán kuki G2Pro volt alattuk), majd mikor vissza felé jöttem egy 70.éves tata szintén így húzott el mellettem a rollerével(ülés volt rátéve) ráadásul valami apró 8" kerekű kis járgány volt!
Meg gondolom te sem fogsz ebben a 40.fokban így beöltözve járkálni!
-
alphamooncam
őstag
válasz
polo493
üzenetére
"vállalom a kockázatot mindenki el tudja dönteni nekem nincs rá szükségem mert zavar ennyi"
Ha párod, gyerekeid nincs, attól még jóeséllyel szüleid még vannak...
Gondolj rájuk...
Ha "csak" megnyomorodsz, tolószékbe kényszerülsz már akkor teher leszel a hozzátartozóidnak, ahelyett hogy támasz lennél nekik, de Te tudod...
Más.
Sokan azt hiszik, hogy olcsó dolog a roller, pedig ...
Nem számolnak, csak legyintenek egy valóban jó minőségű bukósisakkal, kesztyűvel, és cipővel sem.
Amikor motoroztam két pár motoros csizmám volt. Most spúr vagyok, és munkavédelmi --acélbetétes- cipőben nyomom, mert ez volt itthon.
Mikor ezek megvoltak, fontossági sorrendben jött a törzs védelme. Kifejezetten a rollerezéshez egy kevlárszerű, aramidszálas anyagból szőtt, beépített protektokat is tartalmazó kabátot vettem. (Reszelős tud lenni az aszfalt)*
-
-
DigitXT
félisten
válasz
polo493
üzenetére
Ugyan már, mindenkinek joga van Darwin díjat nyerni...

Csak ha valakivel ütközöl, és belehalsz, az Téged nem zavar,
a másik félnek viszont egy súlyos trauma lehet a halálod...
Próbálj meg motorozni sisak nélkül. Aztán háborodj fel azon
is, hogy lekapcsolnak... nem hagyják, hogy eldöntsd magad.Szerk: motoros kesztyű, csizma, protektorok nélkül szabad...
Végtag sérüléseket egész jól túl lehet élni, rád bízzák, de ha
fejsérülésed van, az könnyen halálos. Ezt kéne megérteni.
-
polo493
tag
-
-
polo493
tag
na ma engem is megállítottak ,már hallották hogy az úton többel megyek mint 25kmh mondta rendőr rendes bukó legyen rajtam legközelebb ,jogsi biztosítás volt ,azért sok embernek mennyire szúrja a szemét valaki megy a rollerral A-B ,mert spórolni akar meg nem a dugót gyarapítani... ,azt egyből leállítják az embert ,a bűnt meg nem üldözik ,csak a kis embert állandóan!
mehetek megint pénzt kidobni bukóra ,zaklatják az embert állandóan valamivel! -
-
xekta
csendes tag
Segway ninebot f2-nél mekkora keréknyomást tartsak benne? 3 bar körülre gondoltam.
-
PociAti
őstag
válasz
RoSSo3
üzenetére
Ez a videó nagyon jól bemutat egyes hibákat, és ami annál hasznosabb, normálisan elmagyarázza miért nem jó és mi a helyes.
https://www.youtube.com/watch?v=k7vsfBO-6bo
Top 7 Riding Mistakes New Scooter Riders Make & How to Avoid ThemPl. miért a jobb lábnak kell elől lenni (goofy testtartás), és nem a balnak (regular). Páros lábbal egymás mellett = dangerous. Látni ilyet, sőt, egyesekben még igényként is felmerült, csak nem gondoltak bele, hogy ez a leginkább balesetveszélyes testtartás.
-
Megjött a Pro 2 a szervizből.
Remekül működik! Alaposan átnézték, kitakarították, szilót is kapott, a fék is remek lett. Szóval most van három működőképes rollerem.
[kép]
-
alphamooncam
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
"nincs idő fogást váltani akkor"
Ezt nem értem, miért kéne fogást váltani? Kifejtenéd itt mire gondoltál?
"Nem kell görcsösen markolászni hanem stabilan fogni hogy ezt megelőzd."
A nem (pedig*) kapaszkodni kifejezés, amit használt
"ha jól sejtem, lazának kell lennie (nem kapaszkodni kell a kormányba). "
inkább szinonimája görcsös markolásnak mint a stabil fogásnak, és erre reagáltam.
Sem az elengedett, sem a görcsös fogás nem megfelelő. Nyilván.
"Ha azt akarod hogy egy bukkanó/úthiba kitépje a kezedből a kormányt akkor nem kell...
"A laza fogás nem zárja ki a stabil tartást, akkor amikor mikromozdulatokkal kell egyébként is folyamatosan korrigálni.
Képtelenség úgy biztonságosan vezetni a gépet, hogy nem tartod folyamatosan az uralmad alatt.
Szerintem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
alphamooncam
üzenetére
Amikor belemész valamibe amit nem láttál vagy gyorsan mész és nincs idő fogást váltani akkor olyan gyönyörűen taknyolsz egyet hogy csak na. Nem kell görcsösen markolászni hanem stabilan fogni hogy ezt megelőzd.
-
alphamooncam
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
"Ha azt akarod hogy egy bukkanó/úthiba kitépje a kezedből a kormányt akkor nem kell...
"Szerintem meg akkor kell megfeszíteni az izmokat, amikor meg kell "fogni" valamilyen irányú erőt, és csak addig, amíg szükséges.
A folyamatos "görcsös" markolás, egyrészt fárasztó, másrészt hiba, mert a mikromozgásokat, a folyamatos korrigálást kizárja.
Szerintem.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
donbig
üzenetére
Köszönöm a videót! Igen, megnéztem, sok hasonlót is. Mindenképp hasznosak!

#27441wwenigma: Rosszul fogalmazhattam. Azon kaptam magam párszor, hogy nagyon feszes a karom, nincs behajlítva. Valamelyik videóban volt pont ez a megfogalmazás, amiből ráismertem a "jelenségre": a kormány nem kapaszkodásra, hanem irányításra való. Tehát tulajdonképp egy segítség az egyensúly megtartására, de ezt a munkát javában lábbal kellene elvégezni, nem karral.
Ez nem megy még rutinból, azt hiszem
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Konkrét cél elérésére, így út megtételére vásároltam (ami magában foglal pár balatoni emelkedőt), így egy Segway-Ninebot F2 Pro-ra esett a választás.
Sajnos nulla tapasztalattal vágok bele - gyerekkorból kimaradt a rollerezős élmény. Egy pici biciklis van, de leginkább autós, gyalogos.Igen, a térdrogyasztás rögvest változtat a súlyeloszláson, úgy érzem. Tehát nem mereven "taposom" a rollert.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Amatőr, 2 napos roller-tulajként szeretnék tőletek kérdezni
Hogy a legkönnyebb ráérezni a helyes súlyelosztásra, kanyarodásra? Nem vagyok egy súlyos valaki (55kg), de viszonylag magas (175cm). Egyelőre még azon kapom magam, hogy arra figyelek, hogy melyik izom feszes, melyik laza. Pl. a kéznek, karnak, ha jól sejtem, lazának kell lennie (nem kapaszkodni kell a kormányba).
Mjnden tapasztalat, tipp, segítség jól jön, köszönöm szépen előre is!
-
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én meg most arra, hogy lehet e olyan biztosítást találni amelyik fedezi az elemi kárt, pl beázás.
-
h1mpi
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem lehet vagy ha nem, akkor ott a Hello-s
-
h1mpi
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerintem is, bàr az is furcsa, hogy az autómra meg 32.000 Ft/év, de mondjuk az olcsó, nem is értem.
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Oké akkor beírom azt
köszi -
h1mpi
félisten
Szerintetek a Namira 25 km/h végsebességet írjak a GFB-hez (hivatalos adattábla) vagy amit valóban tud? (100 km/h)
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
https://hu.wikipedia.org/wiki/Roller
A roller emberi erővel hajtott jármű. Egy kormányból, egy fedélzetből és két kerékből áll. A fedélzeten van az egyik láb, a másikkal pedig hajtja magát az ember.
E-rolleren (is) a hétköznapi felfogás szerint állva utazunk.
SMKP régen úgy kezdődött, hogy ülése és pedálja is volt (Babetta, Riga, Verhovina), de már akkor is volt Simson és az 50 cm3 határolta be a kategóriát, felette volt "nagymotor". Később a 4 kW mérőszám is bejött a képbe.
Régen egy érdekes színfoltja volt a közlekedésnek a kerékpárra szerelhető Dongó-motor, amivel még a 70-es években is lehetett találkozni, de már akkor is korlátozta a KRESZ a teljesítményt, illetve sebességet:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dongó_(segédmotor)
https://magyarjarmu.hu/ipar/dongo/ -
-
-
Szia:
Kulcsos zár - Mamba Rollerbázis (erollerbazis.hu)De kérdésedre talán segítség: Ha appban oldod fel a rollert, akkor nem kell kódot beírni, illetve ha nemrég kapcsoltad ki-be akkor sem. Kapcsold ki, várj pár percet és kapcsold be a roller főkapcsolóján, így már kérni fogja a pin-t és fékezi is a motort.
Viszont nekem le sem zár!
Szóval appban be van állítva (elvileg), de:
Ezt a procedúrát sem fogadja el. Semmit nem csinál, ha bekapcsolom az appban, majd utána a roller vezérlőjébe vinném be a PIN-t. -
xekta
csendes tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
El tudod nekem küldeni a lakatot kérlek? Nekem f2-m van, szerintem arra is jó lenne.
De kérdésedre talán segítség: Ha appban oldod fel a rollert, akkor nem kell kódot beírni, illetve ha nemrég kapcsoltad ki-be akkor sem. Kapcsold ki, várj pár percet és kapcsold be a roller főkapcsolóján, így már kérni fogja a pin-t és fékezi is a motort. -
pescara
aktív tag
Nekem a segway feketevel semmi bajom, csak hogy meg nehezebbe tegyek az eletet nem egy, hanem 2 fele fekete szin van rajta, a festek sprayt meg nem keverik ki kis mennyisegben, ugyhogy siman nyithatnek egy roller karctalanito uzletet
-
Ciccuka
veterán
KuKirin C1 Pro
ez egy kétszemélyes roller?
-
Reggie0
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Pedig ezek komoly serulesek, de en hulladekvas arban megszabaditanam a sok problematol es akkor jezuskatol kivannia sem kell az iden

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem mindenki olyan hogy lesz@rom stílusú!
Én is vigyázok a cuccaimra, és engem is baromira bosszant ha akár csak egy mikrokarcolás is lesz bármelyik cuccomon!
PL: A bringám már 7.éves, és nincs rajta még egy hajszál karcolás sem, pedig a 7év alatt volt használva nem keveset, meg jópárszor átépítve! De ez igaz bármelyik más cuccomra amik akár 5-10.évesek azok is olyanok mint új korukban!
aki vett már tőlem itt az aprón cuccot az tudja miről beszélek!
-
PociAti
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Persze, 10-es tempó mellett is meg lehet halni, viszont nem ugyanazzal a lendülettel csapódik a fej. Illetve kis tempójú zakózást akár lábon ki is lehet futni, vagy ügyesen kibukfencezni. Lassú tempónál egy kátyút talán meg se érez a roller, vagy ha igen, akkor azt könnyebb megfogni, korrigálni.
Viszont az igazán nagy különbség, hogy lassú tempó mellett kevésbé történnek olyan váratlan események, aminek komoly kimenete lehet. A súlyos és végzetes balesetek általában abból adódnak, hogy nincs idő korrigálni.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Köszi, hát igen igazad van, csak minden rolleremnél végigmentem ezen a még új, hímes tojás dolgon. 😂
2019 nyarán kezdtem Kugooval aztán jöttek a Xiaomik, a rangidős az nagyon megviselt már, 4, éves és 4 hónapos lesz. 😂Ma kapott az E2 is egy minőségi lakatot a vázra:
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
+1
Ugyanez jutott nekem is eszembe.
Hát kit érdekel pár karc, úgyis lesz rajta, elég ha feldől, nem is kell elesni vele.
Nem lehet ezekre vigyázni.
Mellé parkolnak, meghúzzák, akárcsak egy autót. :/ -
h1mpi
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ezért jó, hogy a Namin volt egy két apró festékhiba, amit persze bejavítottam, de én se szeretem, ha valami új és összecseszem. Mondjuk az autók felnije a legfájóbb, de utána már arra se kell “annyira” vigyázni

-
sandró60
addikt
Békásmegyeri piacnál pár hónapja nyilt egy roller eladás+szervíz.
Az árak 160ezertől 350ezerig roller és elektromos kerékpár kapható.
Új és használt.Az új árak amit írtam a használtat nem tudom,mert nem volt árcédula.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Horgász topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AliExpress tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Amúgy fontos lenne mindenkinek gyakorolnia, hogy mennyire be kell ülni, pucsítani hátulra, ha nagyot fékezel, miközben a karod egészen kinyújtod, az első lábat pedig viszonylag egyenesen, mereven tartod, miközben tapossa a felületet ezerrel. Olyankor a hátsó lábon szinte semmi súly nincs, azzal csak azt szabályzod, hogy épp milyen szögben éri az első lábad a smirglit.
"

Ebben a bukóban, és
Ebben a kabátban utazom.

a sok spicli patkánnyal együtt!